גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

יבמ מפעילה צוות מומחים בתחום הרשת, הרשת האחודה ותקשורת הווידיאו

יבמ מרחיבה את פעילותה בישראל בתחום התקשורת, במסגרת מגוון השירותים שהיא מגישה לארגונים ולעסקים

על מנת לסייע לארגונים מקומיים בהיערכות לעידן התקשורת החדש, ובמיוחד בהתמודדות עם אתגרי התקשורת בעידן מרכז עיבוד הנתונים הווירטואלי והווירטואליזציה של מערכות, מפעילה יבמ בישראל קבוצת שירותי תקשורת המונה יותר משלושים מומחים - ומשלבת בין מוצרים ושירותים של החברה ובין תשתיות ומוצרים של מגוון רחב של ספקים.

"העתיד שייך לתקשורת" קובע יצחק צרפתי מנהל קבוצת התקשורת בחטיבה לשירותים טכנולוגיים של יבמ ישראל

"61% מהאמריקאים סבורים כיום כי יתקשו לחיות ללא אינטרנט יותר מאשר יתקשו לוותר על תחבורה אווירית (דו"ח של Reuters.com). התלות הגוברת בתקשורת וברשתות תקשורת אינה מוגבלת לתחומי ארה"ב בלבד: עד שנת 2020 יקושרו לרשת 50 מיליארד מכשירי קצה, חיישנים, מכונות וחפצים (תחזית של סיסקו, 2011). אל השוק הזה נכנסים בהתמדה שחקנים וספקים חדשים, המביאים עימם יישומים וטכנולוגיות - החל מאמזון ופייסבוק ועד לגוגל ולאפל".

"אל מול המציאות הזאת", מוסיף צרפתי, "לובשות גם הרשתות הארגוניות דמות חדשה. הן נדרשות לתמוך במגוון רחב של מכשירי קצה, להתמודד עם אתגרי אבטחה הנולדים בעידן שבו מעדיפים עובדים, שותפים עסקיים ולקוחות להשתמש במכשירים הפרטיים שלהם גם לצורכי עבודה והכל תוך שימור השקעות העבר ביישומים ארגוניים, ושמירה על אבטחת המידע הארגוני".

קבוצת שירותי התקשורת, הפועלת במסגרת החטיבה לשירותים טכנולוגיים ביבמ ישראל. קבוצת השירותים של יבמ נערכת לעידן הזה - ולהצעת פתרונות משלימים המשלבים בין מערכות יבמ ובין מערכות מתוצרת צד שלישי. לצורך זה, מקיימת יבמ שיתוף פעולה הדוק עם יצרני תקשורת מובילים דוגמת סיסקו, ג'וניפר, אוויה ואחרים.

מתמודדת מובילה בשוק

שלושת הצוותים הפועלים במסגרת הקבוצה בישראל מתמקדים בתחומים המרכזיים המעסיקים מנהלים, מנהלי טכנולוגיות מידע ומנהלי תקשורת בארגונים: צוות פתרונות הרשת מאפשר ללקוחות להיערך לעידן שבו תידרש הרשת במרכז עיבוד הנתונים לתמוך בקצבים של 40 או אף 100 גיגה-ביט - ולהתכונן מראש לתמיכה גמישה בדרישות התעבורה ברשתות האלה. צוות התקשורת האחודה, מתמקד במיצוי האפשרויות הגלומות בעולם ה- VoIP - ייעול תהליכים ארגוניים באמצעות ייעול תקשורת על גבי סביבת רשת אחת, בטכנולוגיית IP, המטפלת הן בנתונים והן בשיחות קוליות. הצוות השלישי, העוסק בתחום הווידיאו ותקשורת המדיה הדיגיטאלית, רותם את תפיסות ניהול התשתית ושילוב המערכות של יבמ לטובת היישומים המורכבים מסוגם של וידיאו בזמן אמת, המחייבים אגירה והזרמה של נתונים בקצבים גבוהים וללא פשרות באיכות הרשת.

גם אם השם הראשון העולה על הדעת בתחום התקשורת אינו זה של יבמ - המציאות מגלה כי עידן שילוב הרשתות הופך את החברה למתמודדת מובילה בשוק הזה. המומחיות אותה צברה יבמ בתקשורת ובתשתיות ברמת מרכז עיבוד הנתונים מנוצלת עתה לצרכים רחבים יותר ויותר.

"בעידן של שינוי תכוף בדרישות הסביבה - נדרש כושר שינוי גמיש במערך תשתיות עיבוד הנתונים", אומר צרפתי. "זאת הלוגיקה שמאחורי תפיסת הווירטואליזציה של מערכות - וזאת הלוגיקה המנחה את יבמ בהרחבת פעילותה בתחום התקשורת. אחרי הכל, התקשורת היא הבסיס לכל שינוי במערך ה - IT. כל הרחבה או העברה של מרכז עיבוד נתונים, כל מעבר לאתר חדש או הקמת אתר גיבוי, כל בחירה בתשתיות אחודות ובעצם כל עדכון תשתיות המתבצע בממוצע אחת לשלוש עד חמש שנים - מחייבים קודם כל התייחסות לסוגיות תקשורת".

אל השוק הזה, מביאה עימה יבמ יכולת ייחודית של מתן משולב מענה מקצה לקצה, בכל רמות הפתרון - באופן שהוא מעבר ליכולתם של שחקנים אחרים המתמקדים כל אחד בתחום צר משלו. שיתוף הפעולה של יבמ עם יצרני ציוד ופתרונות מובילים - והסמכות המומחים של יבמ ברמות המקצועיות הגבוהות ביותר על ידי כל אחד מהיצרנים האלה - משתלבים עם מתודולוגיות מוכחות של יבמ לניהול פרוייקטים בכלל ולניהול פרוייקטים בתחום התקשורת בפרט. הניסיון הבינלאומי של החברה בהקמת פתרונות בתחומי תעשייה שונים ומגוונים עומד לרשות המומחים בישראל - הנעזרים בעת הצורך גם בעמיתים מחו"ל.

היתרון של יבמ: ניסיון עשיר

ירון לוי ארכיטקט תקשורת בכיר בקבוצת שירותי התקשורת של יבמ בישראל מתאר מציאות שבה לקוחות גדולים מחפשים פתרונות למרכזי עיבוד הנתונים שיספקו העברת נתונים בקצבי תקשורת גבוהים, שרידות, קלות הרחבה וגמישות .

"הם מחפשים פתרונות שאינם מגבילים את קצב הצמיחה וההרחבה: ארכיטקטורות שבה התנהלות התקשורת ברמת ארונית המסד הבודדת במרכז עיבוד הנתונים היא מקומית - תוך ריכוז הניהול והשליטה ברמה הגבוהה יותר, החולשת על כלל השירותים במרכז עיבוד הנתונים".

במסגרת הארכיטקטורה הזאת, חותרים לקוחות יבמ ליצור שקיפות מלאה בין אתרים - תוך העברת משאבי המחשוב פיזיים ווירטואליים מאתר לאתר בתהליך פשוט וקל.

"תחום הווירטואליזציה ההולך וצובר פופולאריות צריך לתת מענה לאבטחת מידע בכל אחת מהסביבות הווירטואליות - במיוחד כשמדובר בלקוחות הפועלים בעולם הפיננסיים ובגופים ביטחוניים".

מערכות ניהול וניתור התקשורת במרכז עיבוד הנתונים צריכות לטפל הן בניהול מערכות התקשורת עצמן, והן בניהול התקשורת בסביבה הווירטואלית של השרתים: יכולת לנהל את השרת הווירטואלי וכרטיס הרשת הווירטואלי שלו במסגרת הרשת הארגונית - להקים אותו ולנהל את כל מחזור חייו. לצורך זה, מחפשים לקוחות אחר מערכת ניהול מרכזית, שבה בכל הקמה של שרת וירטואלי נדע לנהל את משאב התקשורת המוקצית לו. הניהול הווירטואלי הזה שונה מניהול בעולם השרתים הפיזיים, המסורתיים: אם בעבר מערכות ניהול תקשורת ניהלו התקנים פיזיים , עכשיו הם צריכות להתמודד עם משאבי תקשורת ברמת השרת הווירטואלי.

"אנחנו מתמודדים עם האתגרים האלה טוב יותר מאחרים קודם כל בזכות הניסיון: בסיס התקנות ובסיס ידע בתחום, כמו גם משאבים ושיטות בינלאומיות שאותם אנו משתפים. אנחנו אמנם קבוצת תקשורת - אבל כמי שמהווים חלק מיבמ יש לנו המון משאבים משותפים בתחומים משיקים", מסביר לוי.

תמונת השוק הישראלי אותה הוא מצייר, מאופיינת במרכזי עיבוד נתונים קטנים יותר מאלה הפועלים בחו"ל - ועדיין בשאיפה למצוינות טכנולוגית. לקוחות ישראלים ממעטים עדיין יחסית בשימוש בפתרונות ענן, ומעדיפים לנהל את הפעילות בתוך הארגון, על גבי מערכות בשליטתם המלאה. זאת, לעומת חברות בחו"ל החשופות יותר לפתרונות ענן ומעלים יותר מערכות עליהם.

עוד כתבות

רונן עקביה, מנכ''ל בית וגג / צילום: יח''צ נימקו

ביקושי יתר בגיוס האג"ח הראשון של חברת בית וגג

חברת ההתחדשות העירונית שבה מחזיק יעקב שחר מגייסת כ-105 מיליון שקל, לאחר זינוק של 42% במניה בשנה האחרונה ● החברה צופה רווח גולמי עתידי של מעל 1.6 מיליארד שקל בפרוקיטים שהיא מקדמת

בניין בנק ישראל / צילום: Shutterstock, Alon Adika

ראשי המגזר הקמעונאי קוראים לנגיד להפחית ריבית: "המשק על סף קריסה"

שורה של בכירים במגזר הקמעונאי, בראשם בעלי פוקס הראל ויזל, יחד עם נשיא לשכת רו"ח חן שרייבר, שיגרו לאמיר ירון מכתב בו קראו לו להפחית את הריבית מחר, באופן מיידי ומשמעותי ● "עסקים קורסים בזה אחר זה. הצמיחה נעצרת, האמון נשחק והנזקים הולכים ומעמיקים", כתבו ראשי המשק

השותפים בקרן רד דוט קפיטל (מימין למעלה: אטד פלד, יניב שטרן, ברק סלומון, מימין למטה: דניאל ארדון ברץ, יורם אורון) / צילום: עומר הכהן

אחרי מכירת פאראגון: זו הקרן שמגייסת 320 מיליון דולר

קרן ההון סיכון הישראלית רד דוט, אותה הקימו הקימו יורם אורון ויניב שטרן ומאחוריה מספר אקזיטים בולטים, מגייסת קרן שלישית להשקעות בחברות בוגרות ● על פי הערכת גלובס, הקרן הראשונה של רד דוט שהיקפה כ-150 מיליון דולר, החזירה למשקיעים המוגבלים בקרן פי 5 על ההשקעה

ג'זוף עאון, נשיא לבנון / צילום: ap, Hassan Ammar

נשיא לבנון מסר את התשובה על המתווה האמריקני לפירוק חיזבאללה מנשקו

דיווח: נשיא לבנון מסר את התשובה על המתווה האמריקני לפירוק חיזבאללה מנשקו ● "מבצע דגל שחור": 20 מטוסי קרב השתתפו במבצע בתימן הלילה, ותקפו באמצעות יותר מ-50 חימושים ● שעות לאחר התקיפה: 2 טילים שוגרו מתימן לשטח ישראל - תוצאות היירוט בבדיקה ● טראמפ בשיחה עם כתבים: ניתן להגיע לעסקה בעזה עוד השבוע ● 50 חטופים - 640 ימים בשביעדכונים שוטפים

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

ציור שנוצר בעזרת chat GPT

כתב הגנה למשרדי פרסום בעידן ה–AI - בעקבות הטור של אמיר גיא

אם משרד פרסום הוא מה שהיה במשך עשרות שנים - שותף אסטרטגי, צומת שבו מרוכזת הבנת שוק, חדשנות מותגית ויכולת לראות את התמונה כולה - יש מצב שנמשיך לראות אותו עוד הרבה שנים ● רגע לפני שקוברים את המקצוע, הנה כמה דברים שבינה מלאכותית פשוט לא יכולה לעשות, נכון לעכשיו

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: באדיבות עיריית קריית אונו

הרוב קובע, גם כשהבניין שלכם נהרס מטיל. וזה לא תמיד כל כך פשוט

השאלה הגדולה העומדת בפני דיירים שהבית המשותף בו הם מתגוררים נפגע היא האם קיים רוב לשיקום הבניין ● אם כן - המחוקק מעודד זאת ● במידה ואין הסכמה שכזו - יכול להתבטל רישום הזכויות הפרטניות והדיירים הופכים לשותפים במקרקעין ללא זיקה לחלק מסויים בשטח ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

ישי דוידי, מראשי קרן פימי / צילום: יונתן בלום

מעצמה ביטחונית: המניות שהציפו לפימי רווחים של כ־3 מיליארד שקל

בפחות משנה מימשה קרן ההשקעות מניות בחמש חברות תעשייה ביטחוניות שבשליטתה תמורת מיליארד שקל וברווחים עצומים ● איתות למשקיעים? הקרן נותרה עם החזקה משמעותית בחברות

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: עודד קרני

הלחצים על הנגיד ובית ההשקעות שמעריך: "הריבית עשויה היום"

בנק ישראל צפוי לפרסם את החלטת הריבית היום (ב'), שצפויה על פי רוב הכלכלנים להישאר על רמה של 4.5% ● עם זאת, בלידר שוקי הון מעריכים שהסיכוי שנראה כבר הפחתה היום עומדת על 65%

דיפ פייק / צילום: Shutterstock

הרופא המוכר נרצח רגע לפני שעמד לחשוף "תרופת פלא"? פייק מוחלט

סרטון המשתמש בטכנולוגיית דיפ פייק מסתובב ברשת ובו ניתן לראות, כביכול, כיצד אלמונים יורים בפרופ' רענן ברגר מבית החולים שיבא ● מבית החולים נמסר כי: "פרופ' רענן חי בריא ושלם, ומדובר בזיוף חמור שנעשה ככל הנראה כחלק מקמפיין הונאה נרחב שבו מופץ מידע שקרי לציבור במטרה להונות ולהטעות"

קשת טעמים / צילום: באדיבות קשת טעמים

לקבל את המשכורת באמצע החודש: המהלך המפתיע של קשת טעמים

מכללת גל נבחרה להוביל את תוכנית "צומחים" לחוסן תעסוקתי, התוכנית כוללת ייעוץ אישי למעסיקים וסדנאות לעובדים ● הסטארט-אפ Payro מודיע על שיתוף פעולה עם קמעונאית המזון קשת טעמים, שתאפשר לעובדיה למשוך עד 2,000 שקל או  30% משכרם במהלך החודש

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

תל אביב / צילום: Shutterstock

פס"ד דרמטי מציע גישה חדשה לחישוב היטל השבחה בפינוי־בינוי, שתעלה הרבה כסף ליזמים

פסק דינו של השופט גלעד הס מציג נוסחה לחישוב היטל השבחה בפרויקטים של פינוי־בינוי, שמעלה את שווי המצב החדש של הנכס ● המשמעות היא תוספת עלות מהותית ליזם, שעלולה לפגוע בהיתכנות הכלכלית של פרויקטים מהסוג הזה

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

"יש אלפים כמוהו": המהנדס שעבד בכמה עבודות במקביל והסערה

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, לאחר חתימתו על ''החוק הגדול והיפה''  ב־4 ביולי / צילום: Reuters, Ken Cedeno

כשהוא חוגג את הצלחותיו בקונגרס ואיש אינו עומד בדרכו: טראמפ ייפגש עם נתניהו

כשהוא כול־יכול ומושא הערצה, טראמפ חוגג את הצלחותיו  הוא בז ליריבים ולמבקרים, ואומר: "הם שונאים אותי ואני אותם" ● הוא ממשיך את הסתערותו על כל מוקדי הכוח העצמאים, בהם הבנק המרכזי ומערכת המשפט ● רה"מ ישראל יודע שהנשיא לא הזמין אותו כדי להתווכח

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים אישרו את הצעת החוק להחלשת היועמ״שים במשרדי הממשלה

הצעת החוק, שעלתה לוועדת השרים לחקיקה בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד ● ועדת השרים לחקיקה אישרה כי הקואליציה תתמוך בקידום הצעת החוק, בניגוד לעמדת היועמ"שית

חדשות הביומד / צילום: תמי בר ישי

ההשקעה החדשה של אסף גרניט: טכנולוגיה שמפחיתה את עליית הסוכר בגוף

ההשקעה החדשה של אסף גרניט היא בחברת כאליטק שפיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לאכול ולהפחית את עליית סוכר בגוף ● חוקרים אבחנו במחקר חדש פרקינסון בשעוות האוזן ● אסקלה מדיקל גייסה 4.5 מיליון דולר לטיפול בצניחת רצפת האגן ● הלך לעולמו אחד מממציאי טכנולוגיית ה-CAR-T ● השבוע בביומד

המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי. צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבנקים רוצים לחלק יותר דיבידנד ושני בעלי שליטה ייהנו מכך במיוחד

עם עודפי הון של 27 מיליארד שקל, הבנקים מעוניינים שבנק ישראל יעלה את שיעור הדיבידנד המשולם לבעלי המניות מדי רבעון מ־40% ל־50% ● מהם הנימוקים בעד ונגד המהלך, מהי עמדת המפקח על הבנקים והאם ומתי הוא ייצא לפועל?