גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נחשף ב"גלובס": אלקטרה צריכה סוגרת פעילות המחשבים

מחקה נטו כ-15 מיליון שקל בגין הפסקת הפעילות, ולכן הרווח הנקי צנח ברבעון השני ב-91% ל-1.8 מיליון שקל

אלקטרה צריכה , המשתייכת לקבוצת אלקו החזקות של גרשון זלקינד, מאשרת הבוקר את חשיפת "גלובס" אמש: "הנהלת החברה החליטה על הפסקת פעילות המחשבים, לרבות סגירה מיידית של הסניפים, הפסקת פעילות ההפצה לדילרים ולקוחות שונים, הפסקת הייבוא, פיטורי עובדים ומימוש הפעילות", כך מבהירה החברה בדוחות לסיכום הרבעון השני של השנה.

ההפסד בגין הפסקת פעילות המחשבים מסתכם במחיקה של 15.6 מיליון שקל (15.3 מיליון שקל נטו) והיא כוללת: מחיקת נכסים בלתי מוחשיים בגובה 13.8 מיליון שקל (13.1 מיליון שקל - הפחתת מוניטין ועוד 0.7 מיליון שקל - הפחתת קשרי לקוחות), 1.8 מיליון שקל הוצאות בגין סגירת סניפים.

הנהלת החברה מטילה חלק נכבד מכישלונה על הממונה על הגבלים עסקיים, פרופ' דויד גילה, שסירב לאשר בחודש מאי את רכישתה של חברת המחשבים "חיון הפצה". אלקטרה צריכה ביצעה לאחר מכן בחינה מחודשת של פעילות החברה-הבת אלקטרה מחשבים לרבות כדאיות המשך פעילותה.

בתחילה בוצעה תוכנית התייעלות ובהתאם למבנה התפעולי החדש של החברה החלה תהליך של מיזוג פעילות ההפצה בתחום המחשבים לפעילות ההפצה של כלל מוצרי הקבוצה. ההתייעלות לא עזרה כאמור, ולבסוף הוחלט לסגור את הרשת המונה 8 סניפים.

הפסקת פעילות המחשבים פגעה בשורת הרווח הנקי של החברה שדווקא רשמה שיפור בפרמטרים רבים ובמיוחד בהכנסות הודות לרכישת רשת אייס. את הרבעון השני סיימה בצמיחה של 30% ל-653 מיליון שקל, אך בשורה התחתונה נרשם רווח נקי של 1.8 מיליון שקל בלבד, צניחה של 91% לעומת הרבעון המקביל. תזרים המזומנים מפעילות שוטפת חיובי בהיקף של 39 מיליון שקל.

החברה מדווחת כי פעילות רשת "אייס אוטו דיפו" חזרה לרווחיות מייד לאחר רכישתה והניבה ברבעון השני הכנסות של כ-112 מיליון שקל ורווח תפעולי של כ-1.2 מיליון שקל.

יקי ודמני, מנכ"ל אלקטרה מוצרי צריכה: "ברבעון השני של 2012 נהנתה אלקטרה מוצרי צריכה לראשונה מהפעילות של רשת 'אייס אוטו דיפו', המתאפיינת ברווחיות גולמית גבוהה ביחס לענף מוצרי החשמל. מייד לאחר קליטת הפעילות של אייס, ביצענו בה שורה של צעדי התייעלות, לרבות סגירת סניפים מפסידים והקטנה משמעותית של הוצאות ההנהלה והכלליות והצלחנו להשיב את הפעילות לרווח תוך פחות מרבעון לאחר רכישתה. אנו ממשיכים ביישום תכנית הארגון מחדש ברשת, ופועלים כדי שתרומתה לרווחי אלקטרה ברבעונים הבאים תגדל.

במקביל, לאור החלטת הממונה על ההגבלים העסקיים שלא לאשר את הרכישה של חברת 'חיון הפצה', ביצענו בחינה מחדש של כדאיות ההפעלה של 'אלקטרה מחשבים' ורשת החנויות והחלטנו להפסיק פעילות זו, דבר שפגע נקודתית בתוצאות הכספיות של הרבעון השני, אך יאפשר לנו ליהנות עתה משיעורי רווחיות גבוהים יותר של הפעילות המסורתית ושל רשת אייס.

למעשה הוסיף ודמני" החלפנו פעילות עם רווחיות נמוכה בפעילות רווחית ובכך גם הרחבנו את תחומי פעילותה של אלקטרה צריכה גם מחוץ לתחום מוצרי החשמל בלבד. הפעילות המסורתית שלנו, בתחומי מוצרי הצריכה והרשתות הקמעונאיות, רשמה צמיחה בהיקפיה, וזאת במיוחד הודות לגידול משמעותי של המכירות בתחום המזגנים. כך, הצלחנו להציג שיפור ברווח מפעולות נמשכות, הן ברבעון השני והן במחצית כולה, וזאת למרות הפיחות של השקל מול הדולר, שהסב לנו עלייה חריגה בהוצאות המימון.

אנו ממשיכים לפעול לפיתוח מנועי צמיחה חדשים עבור אלקטרה מוצרי צריכה כדי למצבה כגורם המוביל בישראל בתחומי פעילותה. בהמשך לרכישת המותגים 'ווירלפול' ו'דייקין', ולהשקה המוצלחת של פעילות ברי המים של 'אלקטרה בר', אנו מתחילים בימים אלה את הפעילות של פורטל הסחר המשותף עם ‏Ynet‏, ממשיכים בהטמעת רשת 'אייס אוטו דיפו', ופועלים לקידום העסקה לרכישת פעילות המיזוג הביתי של חברת איירוול, כדי לבצע קפיצת מדרגה עסקית באמצעות חדירה לשווקים הבינלאומיים".

אלקטרה מוצרי צריכה פועלת בשלושה תחומים: תחום ראשון- יבוא, שיווק, מכירה והפצה של מוצרי צריכה חשמליים, לרבות מזגנים, מוצרים "לבנים", מוצרי אלקטרוניקה ברי מים ועוד. בין המותגים שהחברה משווקת: "אלקטרה", "אלקו" ,"אלקטרה בר", "פיליפס", "מילה", "ווירלפול" "סאוטר" "ליבהר" ו"דייקין". תחום שני- רשתות שיווק קמעונאיות, באמצעות הפעלת הרשתות "מחסני חשמל", "שקם אלקטריק", ו"סנסור"; תחום שלישי- "עשה זאת בעצמך" באמצעות הפעילות של רשת "אייס אוטו דיפו".

עוד כתבות

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"

עפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון ''הביתה חוזרים לגליל'', בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

עפרי-רימוני: "אי-אפשר להגיד שאין פה ממשלה. הם התחילו בצעדים קטנים, וצריך להגדיל"

לירן לנגליב, מנכ"ל Conexa, ועפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון "הביתה חוזרים לגליל", דיברו בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס על דור העתיד של הגליל, וסיפרו מדוע העתיקו לאחרונה את מקום מגוריהם לצפון ● אליהו-רימוני: "אם המדינה תשים לעצמה יעד להפוך את עמק החולה לעמק הסיליקון, זה יקרה"

ליאת שוב, ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי: "הצפון יכול להפוך למוקד צמיחה מרכזי"

ליאת שוב הדגישה בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס כי "כדי להפוך את הצפון למנוע צמיחה אמיתי של המשק, נדרשת עבודה משותפת של כלל הגורמים – הממשלה, המגזר העסקי, המגזר הפיננסי והרשויות המקומיות"

איבד כמעט 10% בתוך שנה: מה ארה"ב רוצה מהדולר, ועד מתי זה עשוי להימשך

בעוד שהשוק רואה בצלילת הדולר התרסקות, דונלד טראמפ רואה בה הזדמנות ● למה הממשל האמריקאי מהמר על מטבע חלש, איך המלחמה באוקראינה דחפה את העולם לזהב, ולמה הליכה על החבל הדק שבין יצוא לאינפלציה היא הפיצ'ר החדש של הכלכלה העולמית

אילוסטרציה: Shutterstock, Vitalii Vodolazskyi

כשהורה משתמש במערכת המשפט כדי להטריד הורה אחר

אב גרוש ביקש מביהמ"ש להרחיב את זמני השהות שלו עם בנו הפעוט, ואף דרש כי האם תוותר על האפוטרופסות עליו ● אלא שבדיקה שנערכה העלתה כי האב בעצמו מסרב לקיים את זמני השהות שנקבעו לו ● ביהמ"ש קבע כי תביעתו של האב היא תביעת סרק שהוגשה ממניעים זרים - כמה הוצאות משפט פסק?

אשקלון. ''אנשים רוצים איכות חיים טובה'' / צילום: Shutterstock

הבטיחו לישראלים שהנטו שלהם יגדל אם יעברו לפריפריה, אז למה הם לא באים

בנק ישראל פרסם לאחרונה מחקר שהראה כי הטבות המס שניתנו לפריפריה עלו למדינה מאות אלפי שקלים לכל תושב, ולא שינו דרמטית את מאזן ההגירה ● החוקרת עדי פינקלשטיין: "ההטבות האלה לא מספיקות כדי למשוך אנשים ליישובים החלשים באמת"

נתב''ג / צילום: Shutterstock

לקראת סגירת השמיים? הוכרז סכסוך עבודה בענף התעופה

הסכסוך יחול על למעלה מ-11 אלף עובדים בחברות התעופה אל על, ארקיע, ישראייר ואייר חיפה וכן על רשות שדות התעופה ● הרקע לסכסוך הוא הכוונה להקים בסיס פעילות של וויזאייר בישראל ללא היוועצות עם נציגות הכובדים בענף התעופה

אייזק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

ביל גייטס, וורן באפט, ביל אקמן, קתי ווד / צילום: ap, Brendan McDermid, Richard Brian,  Andres Kudack, Nati Harnik,

משקיעי העל חושפים את ההשקעות שלהם, לפחות על מניה אחת הם חלוקים

וורן באפט ודיויד טפר מכרו את אמזון, וביל אקמן כהרגלו חושב אחרת ● מגמות סותרות נרשמו גם במניות אלפאבית, אך על מטא נרשמה הסכמה גורפת ● קת'י ווד לא מפסיקה להאמין בקריפטו ● ומי שוב רוכש מניות של עיתון?

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלים אאורה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

יעקב אטרקצ'י: "הנגיד צריך להוריד ריבית, עודף שמרנות זו פחדנות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הציג מנכ"ל ובעלי אאורה, יעקב אטרקצ'י, אופטימיות לגבי הבנייה בפריפריה וטען כי הביקושים מחוץ לגוש דן נותרו חזקים • לדבריו, "95% מהציבור לא יכול לקנות דירה בת"א", ולכן העתיד נמצא בצפון ובדרום • לצד זאת הוא מתח ביקורת חריפה על נגיד בנק ישראל: "במצב של צמיחה ואינפלציה מרוסנת – הוא עושה מעט מדי ומאוחר מדי"

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, על פי הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

דיווחים סותרים בארה"ב לגבי אפשרות של מלחמה קרובה באזור

ממבצע לחיסול הצמרת באיראן עד תקיפת הגרעין: האופציות הצבאיות שהוצגו לטראמפ ● הפלסטינים מדווחים על ירי טנקים ממזרח למחנה אל-בוריג' שבמרכז רצועת עזה ●  צה"ל תוקף תשתיות של חיזבאללה בדרום לבנון  ● על רקע איומי המלחמה: טראמפ כינס דיון עם יועציו בנושא איראן ● עדכונים שוטפים

בית בקיבוץ. לא נחתם הסכם ממון / צילום: איל יצהר

הבעל סירב להיות חבר קיבוץ ודרש מחצית מהדירה. מה קבע בית הדין?

לצורך רכישת הבית נלקחה משכנתא שנרשמה על שם שני בני הזוג, והבעל השתתף בתשלומי המשכנתא למשך תקופה מוגבלת של כשנה ● הבחירה שלא להצטרף לקיבוץ עלתה ביוקר והבעל נותר בלי זכויות בבית

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון על מחירי הדיור: "כופר בזה שיש עליות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר יהודה מורגנשטרן כי ההסכם המתגבש עם קריית שמונה הוא חלק מתוכנית השקעות של עשרות מיליארדי שקלים בצפון • עם זאת הוא התריע ש"אנחנו מאבדים את הצפון", וקרא להציב יעד ממשלתי ברור לאזור

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: זה כלי המלחמה היקר ביותר בעולם והוא בדרך לכאן

במקביל להתנהלות המו"מ בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב

רוב סיטורן / צילום: Reuters, REUTERS

מנהל קרן גידור טוען: אלה שני השווקים שיצמחו יותר מוול סטריט

מנהל אחת מקרנות הגידור המוכרות בוול סטריט טען שהשוק האמריקאי נסחר בפרמיה מוגזמת, חשף שהוא מהמר נגדו וגם - מי שני השווקים שיצמחו להערכתו?

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

הלייזר הישראלי עוקף אפילו את זה של הסינים

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

קופסאות מזון התינוקות נוטרילון של טבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

צעד אחד צעד: כך פוספס רעלן הצרוליד בנוטרילון

ועדת הכנסת חשפה את השתלשלות האירועים - ממועד זיהוי הרעלן בעולם ועד הריקול בישראל ● המסקנה: משרד הבריאות פעל מהר, אך מדינת ישראל לא הייתה בעדיפות על שולחן הרגולטורים האירופאים, ומערכת המעקב מצריכה חיזוק

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנפלו בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נפלה בחדות בוול סטריט ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה הגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

ברקע המתיחות הגאו-פוליטית בין ארה"ב לאיראן, המסחר צפוי להיפתח במגמה מעורבת ● הדואליות בפערים שליליים של עד 4% ● בהראל סבורים כי בנק ישראל לא יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאוד לא צפוי ● הדולר מתחזק ונסחר סביב 3.12 שקלים ● השוק הקוריאני חזר בסערה לאחר חופשת חג ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר