גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

יורוקום משיקה בישראל: קיץ אולימפי

כל אולימפיאדה היא חגיגת ספורט פנטסטית ■ האולימפיאדה בלונדון היא גם חגיגה ויזואלית הודות לטכנולוגיות השידור בשלושה ממדים של פנסוניק

כל אולימפיאדה היא חג - לספורטאים, לצופים על יציעי הקהל ולמאות מיליונים של צופים בבית, שלמשך 3 שבועות יכולים להמריא על גל אדיר של התלהבות דרמה, התרגשות והתעלות מהישגי הרוח הספורטיבית.

אלא שהשנה החג הזה מקבל ממד נוסף, בעקבות החלטת הועד האולימפי לשדר את האירועים בטכנולוגית 3D של Panasonic, החברה שכבשה את אולפני הטלוויזיה ואת השידורים מהשטח בשלושה ממדים. "לא כולם משוכנעים שטכנולוגית 3D חיונית לשיפור החוויה של דרמות משפחתיות וסרטים אומנותיים", אומר מוטי אלמליח, מנכ"ל יורוקום תקשורת דיגיטלית. "אבל לאף אחד אין ספק שצפייה באירוע ספורט בשלושה ממדים היא משהו אחר, חוויה שאי אפשר להשוותה לשידור טלוויזיה רגיל.

באולימפיאדת 2012 בלונדון, שתיפתח בעוד שבועות ספורים, יערכו התחרויות הדרמטיות ביותר, בהשתתפות הספורטאים הנערצים ביותר, במתקנים מרהיבים - חוויה רב ממדית שתרגש מיליארדים בעולם - ואת מי שהצטייד במסך 3D יותר מכולם. שידור ב-3D מכניס את הצופים בחדר המשפחה ממש פנימה, לתוך הזירות, האצטדיונים והמסלולים וממחיש בצורה שאין דומה לה את העוצמה הפיזית, כוח הרצון, הטכניקה המושלמת וההתעלות הנפשית של מיטב ספורטאי העולם.

הוועד האולימפי העולמי בחר בטכנולוגיה של פנסוניק משום שזו החברה שמשקפת את האידיאל האולימפי בטלוויזיה מתקדמת, עכשיו ובשנים הקרובות. כי יותר אין שאלה מי המובילה הטכנולוגית בעולם השידורים במכשירי הטלוויזיה הביתיים, במקרנים ובמערכות קול מרחבי: Panasonic, היא הזוכה במירב מדליות הזהב - לאלקטרוניקה בידורית ולתקשורת, לצרכנים ולמקצוענים".

הגדרה מחדש של ה-State of The Art

מוטי אלמליח מדבר באירוע ההכרזה השנתי של קו המוצרים החדש שתשווק יורוקום תקשורת דיגיטלית, נציגת פנסוניק בישראל: "אני גאה להציג לפניכם שלושה קווי מוצרים חדשים, שמגדירים מחדש את ה-State of the Art", הוא פונה למאות המפיצים והאינטגרטורים שבאו להשתתף בהצגה הגדולה.

■ "בתחום הטלוויזיה אנו משיקים היום לא פחות מ-30 דגמים חדשים, בטכנולוגיות פלסמה ו-LED/LCD, שמכסים כל נישה משמעותית בשוק. טכנולוגית 3D לוקחת חלק מרכזי במהפכת הטלוויזיה של פנסוניק, אך זו אינה האטרקציה היחידה. המסכים החדשים מציעים גדלים יותר מרשימים, עובי מינימלי, עיצוב מרשים - וכמובן תמונה חדה, יציבה ובעלת טווח דינמי חסר תקדים (1:6,000,000).

■ "התחום השני הוא תקשורת אחודה, Unified Communications, שמהנדסי פנסוניק הצליחו לראשונה בתעשייה לממש במערכות תקשורת IP לעסקים קטנים-בינונים. מרכזיות Panasonic הפכו מזמן לבחירת הקונים בישראל הודות לשילוב מנצח של אמינות, שימושיות ומחיר הגיוני. בדור החדש של מרכזיות IP נוספו יישומים מקוריים ותוכנות חכמות המותאמות לכל מגזרי העסקים והארגונים הציבוריים.

■ "התחום השלישי בו אנו מקווים לחולל מהפכה השנה הוא 'הבית החכם'. התחלנו לייצג ולהפיץ את מוצרי החברה הגרמנית Jung, שמובילה את התחום בעולם, וחברנו לקבוצת המומחים בחברת הפרויקטים DM מקבוצת יורוקום כדי להטמיע את הפתרונות האלה בקנה מידה ארצי. אוסף הטכנולוגיות שאיחדנו ביורוקום תקשורת דיגיטלית - מסכים ומצלמות טלוויזיה, שילוט אלקטרוני (Digital Signage), מערכות תקשורת ורשתות, פתרונות ניטור ואבטחה, טכנולוגיות לחיסכון באנרגיה ובקרת אקלים, מסופים מוקשחים לעובד הנייד ומחשבים עמידים בתנאי שדה, תוכנות ויישומים ורטיקליים לתעשייה ולמסחר - מאפשרים לנו לבצע פרויקטים מורכבים בכל תחומי האינטגרציה".

מציבה את הרף הגבוה ביותר

הדגש של מוטי על אינטגרציה ופרויקטים מבטא את המדיניות של יורוקום להגדיל את הנתח של שירותי ערך מוסף בתקופה שהמפיצים נמצאים תחת לחץ תחרותי מתעצם. "אל תצפו ממכשיר של פנסוניק להיות הכי זול בשוק", הוא אומר. "אתם לא יכולים לקבל את הטכנולוגיה המתקדמת ביותר במחיר של חיקוי זול. Panasonic תמיד הציבה את הרף הגבוה מבחינת איכות - ובכך נמשיך גם בעתיד. נמשיך לספק אחריות ל-5 שנים "בלי אותיות קטנות" ולגבות אותה בשירות הטוב ביותר בענף. אבל, אנו לא מעוניינים למצב את המותג כל כך גבוה מבחינת המחיר עד שהצרכן הממוצע ירגיש שהוא "טוב מדי בשבילי".

המדיניות היא למצב את פנסוניק במרכז ה-Mainstream, גם אם פרוש הדבר שהצרכן מקבל "יותר תמורה משמגיעה לו במחיר שהוא שילם". המדיניות הזאת מוכיחה את עצמה בעולם ובישראל וכבר היום זה המותג שרוב הקונים מעדיפים. יתר על כן, זה המותג המועדף על המוכרים כאשר הם בוחרים מוצר לעצמם! לכן גם נמשיך לתמוך במגוון טכנולוגיות שמאפשר בחירה, לצרכן ולמקצוען, לפי העדפות אישיות. לדוגמה, בין 30 דגמי הטלוויזיות החדשים תמצאו פלסמה לצד LED/LCD, בתחום המקרנים נוספו המכשירים הביתיים הפופולריים של Sanyo, חברה שפנסוניק רכשה לאחרונה, בתקשורת הוספנו טלפונים חכמים עם איכות קול HD, רכזות SIP אלחוטיות ומרכזית IP פרטית קומפקטית, דגם NS1000, שמביאה את כל היתרונות של Unified Communications למוסדות הזקוקים לעד 1000 שלוחות.

קו המצלמות 3D של פנסוניק הוא היום הרחב ביותר, הן במצלמות Still קומפקטיות והן במצלמות ווידיאו, והתחלנו מהפכה בתחום הציוד לצוותי טלוויזיה ניידים המדווחים מהשטח. בתחום הזה יצרנו קשר ייחודי בין מצלמות מקצועיות של Panasonic לפתרון העברת השידור על תשתית סלולרית, באיכות HD וללא צורך בניידות שידור יקרות וצוות טכני מתוגבר".

LiveU: כל העולם אולפן

הפתרון החדשני, שפותח על ידי חברת LiveU הישראלית, הוא היחיד מסוגו בעולם ביכולתו לשדר תמונת Full-HD מהשטח ישירות לאולפן החדשות על התשתית הסלולרית של טלפונים מהדור השלישי (3G), כמו גם רשתות אלחוטיות מסוג Wi-Fi ו-WiMAX. המשדר כולל מעבד תמונה קומפקטי הנתקע לגב המצלמה, במקום הקלטת המגנטית, ומשדר RF שמאגד מספר ערוצי סלולאר לפס רחב, כדי להעביר את הוידיאו אלחוטית לאולפן בלי להוריד את איכות התמונה. המשדר נישא בתרמיל על הגב או על החגורה, ללא צורך בניידת שידור וטכנאי צמוד, והסוללה מספיקה ל-3 שעות דיווח מהשטח. "האיכות, הייחודיות ונוחות השימוש במצלמות פנסוניק הביאו את ערוץ 2 לבחור בנו בכל היישומים, באולפן ובשטח", אומר מוטי אלמליח. "זו הבעת אמון מחמיאה, הנובעת מהתוצאות הנהדרות שהוכחנו במבחני ההשוואה. המצלמות המקצועיות של Panasonic פשוט קבעו שיאים חדשים בעולם ה-High Definition. מצלמות קומפקטיות, קלות לשימוש, עם רגישות מוגברת לצילום בתנאי תאורה גרועים, דיוק צבע מופתי - גם בצילום Action אולטרה-מהיר - ויכולת לבחור שיטת שידור ופורמט תמונה (Multisystem / Multiformat) לפי דרישות תחנות השידור".

מסכי טלוויזיה: יותר דגמים, יותר גדולים, יותר בחירה ויותר הנאה

"התפיסה של פנסוניק בתחום המסכים היא ייחודית ולכן תמצאו בקו המוצרים שלה תכונות שאף יצרן אחר לא מסוגל להציע", אומר מנהל קובי בש, מותג פנסוניק בתחום המסכים. "נקודת המוצא היא, שהמסך הוא יותר ממרקע טלוויזיה. במאה ה-21, כאשר הטלוויזיה היא רק אחת מהצורות לצריכת תכנים דיגיטליים, כאשר האינטרנט והבית החכם משלבים כוחות כדי ליצור חוויה אינטראקטיבית רב-ממדית, למשתמשים שונים יש צרכים שונים והעדפות שונות ולכן פנסוניק הכריזה על 30 דגמים חדשים של מסכי פלסמה, LED ו-LCD, בשנים ובשלושה ממדים ובגדלים עד 65 אינטש".

מסכי פלסמה: ממשיכים להוביל ב-Action

  • בדור החדש של פלסמות הניגודיות גדלה מעבר לכל מה שהכרתם בעבר, אם טווח דינמי של 1:6,000,000, ויותר מ-24,000 רמות גוון בכל צבע יסוד.
  • הדור החדש של פנסוניק מעלים לחלוטין את השובל המטושטש שנגרם בשל תנועה מהירה (כדורגל טס לשער, אגרוף נשלח קדימה, מכונית מתהפכת וכדומה) על ידי הכפלת קצב רענון המסך פי 50, ל2,500Hz-.
  • מזה שנים שפנסוניק מספקת את מסכי הפלסמה הגדולים בעולם והשנה מצטרף אליהם דגם של 65 אינטש, עם תמיכה ב-3D, תקן איכות תמונה וקול THX של אולמות קולנוע דיגיטלי, קישוריות ל-Web ברשת Wi-Fi, ועוד.

מסכי LED/LCD: אלגנטיים בכל מקום

בקיץ 2012 מציגה פנסוניק שש משפחות של מסכי LED/LCD, בספקטרום של גדלים מ-32 עד 55 אינטש ומחירים בין 2,990 עד 19,000 ש"ח. סדרת WT50 היא כיום, ללא ספק, האיכותית, משוכללת ויוקרתית ביותר בשוק: המסך עצמו דק ללא תקדים, פחות מ-3 ס"מ עוביו, ורק מסגרת דקיקה (פחות מסנטימטר רוחב) מקיפה את משטח הזכוכית הענק. מגוון הכניסות מאפשר חיבור ישיר לכל מקורות התכנים, כולל רשתות אלחוטיות ומולטימדיה ב-Web, ומעבד התמונה החדש מספק קצב ריענון מסך של 1600Hz, המרת תמונה ל-3D וצבעים טבעיים לחלוטין.

דגש על עיצוב וידידותיות למשתמש

מעבר לכל היתרונות הטכניים, שחלקם דורשים ידע מקצועי ותשומת לב לפרטים, מסכי פנסוניק מתוכננים לענות על שתי הדרישות הבסיסיות של כל משפחה: להיות רהיט נהדר שאפשר להתגאות בו וליהנות מהאסתטיקה שהוא משרה סביבו; ולהיות קל ואינטואיטיבי לשימוש. פנסוניק גם מציעה בדגמים המובילים שלט אינטואיטיבי הפועל בטכנולוגית מגע (Touch), במקום הכפתורים המבלבלים של שלט טיפש, ואפליקציות זמינות להורדה מאתר Panasonic בחינם.

תקשורת אחודה: לא רק דיבורים

"הנכס העיקרי שלנו בתחום התקשורת הוא מוניטין מעוררי קנאה", אומר מוטי אלמליח. "הסיבה היא פשוטה, אצל פנסוניק השימושיות והמעשיות קודמת להצטעצעות בטכנולוגיה אוונגרדית. החל במרכזיה הפרטית, דרך יחידות הקצה החכמות וכלה בתוכנת הניהול וביישומים שנעזרים בתשתית התקשורת למטרות אחרות - כמו אבטחה או CRM - הפתרון של פנסוניק הוא הפתרון שההנהלה מעדיפה. פתרון בטוח, אלגנטי, אמין ולא יקר".

המרכזיות הפרטיות של פנסוניק כבשו את השוק בישראל עוד בימים שהטכנולוגיה המקובלת הייתה DTM. "היום אנחנו מדברים בשפת ה-IP", אומר מנהל תחום פתרונות תקשורת משולבת ביורוקום, מודי אזולאי. "המרכזייה NS1000 החדשה היא פלטפורמה אלגנטית לערכת תוכנות תקשורת אחודה (Unified Communications), בה כל הפונקציות החכמות מיושמות כמודולי תוכנה: שיחות פנים וחוץ, תמסורת נתונים ברשת המקומית (LAN) והרחבה ׁ(WAN), העברת וידיאו והתראות חדירה ממצלמות ניטור ואבטחה, שירותי ניתוב קולי והקלטת שיחות, שירותי שיחת ועידה ברשת המקומית או באינטרנט, קבלה ושיגור פקס והמרה בין פורמטים שונים (פקס, Email, השמעה בדיבור של טקסטים, SMS ועוד), גישה מרחוק לערכות המידע הארגוניות ולשולחנות העבודה, ניהול מרכזי והקטנת עלויות תקשורת והוצאות חשמל, ניטור מרחוק ועוד עשרות פונקציות "ורטיקליות" שמותאמות לסוגי פעילות מיוחדים".

פתרונות מוכנים לחיים האמיתיים

"מה שמאפשר את הגישה האינטגרטיבית של פנסוניק הוא הבסיס הטכנולוגי הרחב של הקבוצה", אומר מוטי אלמליח. "כחברת האלקטרוניקה הגדולה ביותר, פנסוניק יכולה להביא לפתרון עושר רכיבים ותתי מערכות מתוצרת עצמית, במטרה להבטיח תאימות טכנולוגית מקצה לקצה. כך, לדוגמה, אנו מזווגים למרכזית NS1000 החדשה טלפוני IP חכמים עם מסכי מגע ואיכות קול ללא תחרות, שמאפשרים ניצול כול הפנקציות המתקדמות על כול שולחן עבודה, בלי לתפוס מקום רב וללא "ספגטי" של חוטים משתרבבים מאחור. אותו מסך מגע יכול להציג גם תמונת וידיאו חי ממצלמות אבטחה וניטור מרחוק, להשתתף בשיחות ועידה או כדי לחפש מידע באינטרנט. המרכזייה מגיעה עם שלל יישומים מוכנים לשימוש, כמו הקלטת שיחות או ניהול מרחוק, ועם ממשק פיתוח יישומים (API) המאפשר לתוכניתנים להוסיף יישומים קנייניים או לתכנת תסריטי פעולה אוטומטיים.

פתרון אינטגרטיבי מקצה לקצה

עבור נקודות הקצה מציעה פנסוניק מבחר טלפוני IP, קוויים ואלחוטיים, ומצלמות אבטחה עמידות בתנאי מזג אוויר קיצוני. תוכנות הקונסולה לשליטה ובקרה מאפשרות ניהול תהליכים אוטומטיים במוקדי מצוקה ובשירותי אבטחה סביבתית, הצגת Dashboard של נתוני תפעול קריטיים, ניהול יומן אירועים מאוחד והכנת מאגר נתוני Audit לביקורת שלאחר האירוע. "האינטגרציה של שירותי תקשורת על פלטפורמה אחת יכולה לחסוך הון מהיום הראשון להתקנה", אומר מודי אזולאי. "לדוגמה, פתרון פנסוניק לבתי מלון נותן תשובה למכלול דרישות הטלפוניה והנתונים של האורחים ושל צוות המלון, ניטור וידיאו והתראות לצוות קציני הביטחון, רשת קריאה אלחוטית לעובדים, ניהול חיובי שירות גלישה לאורחים, ועוד".

למקצוענים בלבד: מצלמות וידיאו לשטח ולאולפן

הבחירה של ערוץ 2 בפנסוניק כספק המועדף של ציוד וידיאו, לאולפנים ולצוותי השטח, מהווה תמרור בולט בנוף הצילום המקצועי בישראל. "הדבר ששכנע את ערוץ 2 לבחור Panasonic, יותר מנתון זה או אחר במפרט הטכני, הייתה התפיסה ההוליסטית של החברה ביחס למחזור החיים של מידע ויזואלי", מסביר מוטי אלמליח, מנכ"ל יורוקום תקשורת דיגיטלית. "עבור תחנת טלוויזיה, חיוני שכל אלמנט בזרימת העבודה מהאירוע עד לשידור יפעל בהרמוניה מושלמת עם האחרים. הפתרון שנבחר בערוץ 2 משקף את היתרון של פנסוניק בתפיסה המערכתית".

"בתחומים המקצועיים פנסוניק מוכרת לא רק כמובילה כמותית, ביחידות ובדולרים, של מוצרים לשוק ההמוני", אומר מוטי אלמליח. "היא ידועה בעיקר כמציבת רף איכות גבוה מאוד וחדשנות בחזית הטכנולוגיה. ומאחר ומדובר בשווקים המקצועיים, האיכות נמדדת על פי התפוקה העסקית של סביבת העבודה והיא כוללת אספקטים שונים בנוסף לאיכות הויזואלית של התמונה: האיכות המכנית של הציוד ואמינותו בתנאי עבודה אינטנסיבית, גמישות תנאי העבודה ונוחות השימוש בציוד, איכות הפונקציות המוטמעות בחומרה והאפשרות להוסיף יכולות באמצעי תוכנה, ועוד."

לשדר מכול מקום בו קולטים רשת סלולרית

"המצלמה הטובה ביותר לא תייצר אייטם לחדשות אם לא יתלווה אליה אולפן נייד", אומר גיא צ'רני, מנהל טכני תחום ברודקאסט ביורוקום. "אלא אם כן מדובר בפתרון LiveU שיורוקום מספקת בישראל בשילוב עם מצלמות פנסוניק. מדובר במוצר חדשני שמאפשר לשדר מהשטח ישירות לאולפן בסיוע מתאם סלולרי קומפקטי, המתחבר ישירות למצלמה. במצלמות פנסוניק המקצועיות בא לביטוי שיתוף הפעולה ארוך השנים עם יצרנית העדשות הגרמנית Leica, ברגישות אור חסרת תקדים, תמונה עשירה בפרטים, חדה וניגודית, ללא רעש אלקטרוני".

המצלמות המקצועיות החדשות גם מאפשרות לצלם הטלוויזיה להכין תכנים בפורטים שונים (HD או SD) עבור שיטות שידור שונות (PAL או NTSC), בו זמנית. צלמים העובדים כפרי-לנס יכולים להיענות לכל בקשת לקוח ולספק את הפורמט המבוקש ללא המרות וללא עבודת אולפן. הם גם יכולים להקליט את הסרט על שני כרטיסי זיכרון במקביל, כדי להבטיח שרידות. וכמובן, פנסוניק מספקת את המגוון העשיר ביותר של מצלמות לטלוויזיה תלת-ממדית. הודות לגיוון הזה נבחרה פנסוניק להיות הספקית הבלבדית של ציוד וידיאו לאולימפיאדה של לונדון. הועד האולימפי הרי לא יכול לקחת סיכון ששיא עולמי חדש יתפספס בגלל מצלמה שגמגמה לרגע.

"אנחנו נערכים להתקדמות מהירה בכל התחומים", מסכם מוטי אלמליח. "בטלוויזיה, בתקשורת, בפתרונות "עיר חכמה" ואבטחת מתקנים, בבית החכם ובשילוט חוצות. הרבה מדלית זהב יחולקו באולימפיאדה בלונדון, אבל אף חברה מסחרית לא תקטוף כל כך הרבה פרסים ותזכה לכל כך הרבה שבחים כמו Panasonic, האלופה האולימפית של האלקטרוניקה הבידורית".

עוד כתבות

יינות קבוצת אמפורה / צילום: אנטולי מיכאלו

עם קצת עזרה מהמבקרים ביקב: חשיבותה של קבוצת אמפורה לתרבות היין בישראל גדולה מהיקף הייצור שלה

יקב אמפורה הפיק יינות בומבסטיים ויקרים, ואז החליף ידיים ושינה כיוון ● ההימור על יינן צעיר ומוכשר השתלם, החתירה ליוקרה הומרה לנגישות מקומית, ומרכז המבקרים ביסס את מעמדו כביקור חובה לחובבי יין

ג'ונתן רוס, מייסד ומנכ''ל גרוק / צילום: ap, Jeff Chiu

הטאלנט ששווה 20 מיליארד דולר: האיש שסימן את עצמו כאלטרנטיבה מצטרף לאנבידיה

הוא הזהיר מהתלות בה, ביקר את הארכיטקטורה שלה ובנה חלופה טכנולוגית מצליחה משלו - ועכשיו מייסד גרוק ג'ונתן רוס עובר לצד של ג'נסן הואנג ● כך אנבידיה שמה יד על הטאלנט ועל הטכנולוגיה של סטארט־אפ השבבים במהלך עוקף רגולציה, שיחזק את מעמדה בשוק האינפרנס

שדה התעופה רמון בו התקינה ברנד תעשיות חשמל / צילום: מצגת החברה

אקטיבית וסלקטיבית: איך צריכה להיראות ההשקעה ב-2026 אחרי שנתיים של חגיגה

בשנתיים האחרונות ובמיוחד ב-2025 התרחש בבורסה ראלי חריג, במיוחד במניות הבנקים והביטוח ● זה הוביל לתמחור נוכחי גבוה שהופך את ניהול התיק ב-2026 והשגת תשואות עודפות למאתגרים בהרבה ● אילו התאמות נדרשות בתיקי המשקיעים, והיכן עוד נותרו הזדמנויות?

מתחם שיכון הרופאים בתל השומר / הדמיה: Arceffect Adi Bueno

החברה שזכתה במכרז הענק לפרויקט דיור להשכרה בתל השומר

אשטרום זכתה במכרז להקמת למעלה מאלף יחידות דיור בתל השומר, הוועדה המחוזית תדון בתוכנית הענק למתחם תחנת נגה בגבעתיים, שתי עסקאות מימון גדולות נחתמו בטבריה ובירושלים, וגם: המהלך החדש של משרד השיכון לטובת אזרחים הזכאים לסיוע בשכר דירה ● חדשות השבוע בנדל"ן

הדמיית הפרויקט. 475 דירות במקום 196 / הדמיה: משה צור אדריכלים

למה פרויקט ברמת אביב תקוע חמש שנים בוועדה המקומית

שני מתחמים ברמת אביב, ברחובות ליאון בלום וברזיל, מחכים לאישור תוכנית פינוי־בינוי בוועדה המקומית תל אביב אולם שוב ושוב, האישור נדחה

צחי (מימין) ועידו חג'ג' / צילום: ישראל הדרי

דירות בלי חניה, קומת קרקע ציבורית ותחרות מטורפת: האחים חג'ג' מסבירים איך בכל זאת מוכרים בתקופה מאתגרת

צחי ועידו חג'ג', בעלי קבוצת חג'ג', מספרים איך ניצלו את ההתעוררות שיצר הקמפיין של המתחרה בשדה דב ("בלי הדמיות יצאנו לשיווק") ● בראיון משותף עם האדריכל הישראלי ערן חן הם מדברים על המחירים ועל אתגרי התכנון בקו ראשון לים

זירת הפיגוע סמוך לעין חרוד / צילום: תיעוד מבצעי מד''א

שני הנרצחים בפיגוע המשולב - אביב מאור ושמשון מרדכי

שמשון מרדכי ואביב מאור נרצחו בפיגוע בצפון ● ראש הממשלה בנימין נתניהו הכריז היום על הכרה רשמית ברפובליקה של סומלילנד כמדינה עצמאית וריבונית; מצרים וטורקיה גינו ● החל מ-1.1: ההנחיות החדשות של צה"ל למשרתי המילואים ● המאמצים לאיתור רן גואילי והמסר הישראלי למתווכות ● עדכונים שוטפים

למה בישראל אי אפשר באמת לבטל עסקה לרכישת דירה / אילוסטרציה: תמר מצפי

זה לא באג אלא פיצ'ר: לקוני הדירות אין באמת חלון יציאה

מי שקנה במבצעי ה-95/5 ומרגיש שיש לו אופציה לצאת, ומי שמתחרט ומגלה שהדלת נעולה - בישראל אין "נון־ריקורס" ואין חרטות ● למה המודל הישראלי לא מונע משברים, אלא פשוט מעדיף שהם יתגלגלו לסלון שלכם ויישארו שם

עסקת הגז עם מצרים יוצאת לדרך / עיצוב: אלישע נדב

הסכם הגז עם מצרים: מיליארדים למדינה או שנשלם על זה ביוקר?

בשנה הקרובה תחל ישראל לספק גז טבעי למצרים - בהסכם היצוא הגדול ביותר שנחתם כאן ● המהלך צפוי להכניס למדינה 58 מיליארד שקל עד 2040, להמריץ את הרחבת החיפושים בים התיכון ולהפחית את המחיר המקומי ● אבל הוא גם פוגע דרמטית בעתודות, וכשתגיע העת לייבא, זה יעלה לנו יותר ● האירועים הגדולים של 2026, פרויקט מיוחד

המקום שבו עמד בעבר בית מעריב וייבנה בו המגדל החדש / צילום: דרור מרמור

רת"א אישרו להכשרת הישוב 10 קומות נוספות למגדל בבית מעריב

לאחר שנים של מאבקים, רשות התעופה האזרחית נתנה אור ירוק לחברת הכשרת הישוב לבנות את מגדל יעקב נמרודי בגובה כ־220 מטר ובכ־52 קומות ● הפרויקט, שייבנה בבית מעריב המיתולוגי, צפוי להפוך לאטרקטיבי במיוחד הודות לנגישות לשני קווי רכבת קלה ● במקביל, בהכשרת הישוב פועלים לקידום היתר בנייה לשטחים העיליים במגדל

נתניה / צילום: Shutterstock

"לקוחות היו קרובים לחתימה, ואז עצרו הכול": איך משפיע השקל החזק על עסקאות של תושבי חוץ בנדל"ן?

מאוקטובר 2023 שער הדולר פחת מול השקל בכ־21%, ובכ־5% מאז יוני האחרון ● האירו פחת מול השקל ב־12.5% ● עבור מי שמשלם במטבע זר מדובר בהתייקרות מיידית של הדירות בישראל ● "יש מקרים שבהם מדובר בתוספת של חצי מיליון שקל, זה משמעותי"

הרב עמיאל הירש / צילום: Shahar Azran

אחד הרבנים המשפיעים בניו יורק: "שנאת היהודים בארה"ב התפוצצה, השינוי דרמטי ומובהק"

הרב עמיאל הירש הוא מהדמויות המשפיעות ביהדות ארה"ב, וגם אחת השנויות במחלוקת ● הוא הרב הבכיר בקהילה רפורמית ניו יורקית, ומעז לערער על הקונצנזוס של המחנה שממנו צמח ● הוא לא מהסס לפגוש גורמים אנטי-ציוניים, מצעירים שפונים אליו ועד ראש העיר ממדאני, למרות הסערה שזה יצר: "האתגר גובר מבחינת מספרים ומבחינת העוינות"

עידו דויטש / צילום: קין עלית צילומי תדמית

בגיל 8 הוא פתח עסק בבית הספר. היום הפיתוח שלו משמש גופי ביון וממשלות בעולם

הוא גדל בקריית שמונה, הפך את בית הספר לזירת עסקים, שיחק בהפועל גליל עליון וחלם להגיע ל־NBA ● אחרי שניסה לכבוש את ארה"ב עם מיזם לשטיפת סכו"ם, חזר לארץ ● היום הפיתוח שלו משמש גופי ביון וממשלות בעולם ● שיחה קצרה עם עידו דויטש, מייסד–שותף ומנכ"ל ארגו

ח''כ חנוך מילביצקי, יו''ר ועדת הכספים / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

ועדת הכספים מעבירה מיליארד שקל לחינוך החרדי, רגע לפני סוף שנת התקציב

ועדת הכספים אישרה העברת כמיליארד שקל למוסדות החינוך החרדי, שבוע לפני תום שנת התקציב ● מאות מיליונים מיועדים למוסדות לא מפוקחים שאינם מלמדים את מלוא לימודי הליבה

רחוב בפריז / צילום: Shutterstock

הטרנד החדש בתיירות: ריטריטים במדינות עם תוחלת חיים ארוכה - שמעכבים הזדקנות

אל מול הנופשים האינסטגרמיים, שכוללים ריזורטים מפנקים, אוכל מהוקצע ונופים מרהיבים, התפתחה לה תיירות שאולי מצטלמת פחות טוב, אבל מחברת אותנו יותר לעצמנו ● מחופשה שכולה ברכבת, דרך טיול שמעודד אתכם להספיק כמה שפחות ועד היעדים שבהם תצטרכו להחזיר ערך למקומיים ● שמונה הצעות

מטוס של חברת התעופה TUS IL / צילום: באדיבות אתר TUS

חברת התעופה הישראלית החדשה החלה בגיוס טייסים

קבוצת קווי חופשה, שכיום מחזיקה בבעלותה את בלו בירד וטוס איירווייז האירופיות, תשיק בקרוב חברת תעופה ישראלית חדשה, TUS IL, שתתחרה על טיסות קצרות־טווח ● גיוס הטייסים לחברה החל וזאת לקראת תחילת פעילותה, אשר צפוי כבר ברבעון הראשון של 2026

פרופ' אוליבר הארט / צילום: אלון גלבוע

"קולגות חושבים שיצאתי מדעתי": הכלכלן חתן פרס נובל שרוצה להכניס ערכים לשוק ההון

פרופ' אוליבר הארט רוצה להחזיר ערכים כמו הוגנות לחוזים, לישיבות דירקטוריון ולאסיפות בעלי המניות ● בימים אלה הוא מקדם רעיון חתרני כמעט לדמוקרטיזציה של שוק ההון ושיתוף בעלי המניות בקבלת החלטות שוטפות של חברות ● השבוע הוא הגיע לישראל כדי להשתתף בכנס השנתי של מרכז אריסון ל-ESG בבית הספר אריסון למנהל עסקים של אוניברסיטת רייכמן ● ניצלנו את ההזדמנות כדי לברר איתו איך המודלים שלו עובדים במציאות

סיכום שנה / צילום: ואניה סאוויק – נסדא''ק, נקסט ויז'ן

עסקת הענק, ​הפגישה הדרמטית והמניה שטסה: השנה הזוהרת של שוק ההון

בורסת תל אביב מסכמת את אחת השנים הטובות בתולדותיה ● אלה היו האנשים, האירועים והעסקאות שעשו את השנה

לינק אנד קו 08 פלאג–אין / צילום: יח''צ

במחיר של 230 אלף שקל: הפלאג-אין שמציג טווח חשמלי כמעט כפול מהממוצע

לינק אנד קו הסינית, חברה אחות של וולבו, מציגה קרוס-אובר גדול ומפואר עם סוללה מסיבית וטווח חשמלי רציני, במחיר כניסה מרשים ● היא עדיין לא מלוטשת מבחינה דינמית, כמו מותגי הפרימיום האירופיים, אך מציעה יחס תמורה לכסף שעליו היצרנים המערביים יכולים רק לחלום

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters

טראמפ הודיע: ארה"ב תקפה יעדי דאעש בניגריה

לדברי נשיא ארה"ב, התקיפות בוצעה בהוראתו וכללו שורת יעדים ● המהלך מגיע לאחר שבועות של איומים אמריקאים לפעולה צבאית בשל פגיעה בנוצרים במדינה ● ממשלת ניגריה דחתה בעבר את הטענות וטענה כי היא מחויבת לחופש דת ולהגנה על כלל האזרחים