גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שירותי יישומים לעסקים קטנים, מי ירים את הכפפה?

עולם העסקים הקטנים משווע למימוש הקונספציה של "תוכנה כשירות" ■ ההיצע מפגר אחרי הביקוש, מצב שמזמין יוזמות של גורמים מקצועיים שהתמחו בניהול יישומים עסקיים

ניהול, עסקים / צלם: thinkstock
ניהול, עסקים / צלם: thinkstock

אחת הבעיות שמציקות לממציאים ומחדשים בתחום ה-IT, היא איך להסביר למקבלי החלטות עסקיות חסרי הכשרה טכנית מה בדיוק עושה פתרון חדש ומהפכני שלא היה אפשר לעשות בעבר, ואיך הפוטנציאל של טכנולוגיה חדשה מזמין אותם לחשוב על ניצול עסקי.

קושי זה מונע היום את ההתפתחות של מה שאמור היה להיות ראש הצמיחה של ה-IT בעשור הקרוב. פתרונות SaaS ייעודיים למגזר העסקים הקטנים. למרות שאין עסק קטן שלא יעדיף להשתמש בשירות יישומים מנוהלים במקום לתחזק מערכות עסקיות בכוחות עצמו, מספר ההצלחות אינו גדול.

במקרים המעטים בהם ראינו חדירה משמעותית של תפיסת SaaS אפשר לזהות כיוון חדירה "מלמטה למעלה" ולא חשיבה אסטרטגית של ההנהלה. כמה משתמשים מתוחכמים מגלים שאפשר לצרוך באינטרנט יישומים שאינם זמינים ב-IT הפנימי והם מתחילים בכך "מתחת לראדאר". מנהל מכירות יכול לרכוש חצי תריסר רישיונות ל-Salesforce.Com בלי להעיר את המנמ"ר, ומנהל הפיתוח לא צריך לדווח לאף אחד אודות השימוש בתוכנת ניהול פרויקטים מקוונת.

שאלה של גודל

אבל הדרך לשולחנות העבודה העסקיים והפיננסיים, ולמסה העיקרית של משתמשי מחשב בארגון, קשה יותר. רוב ה-CIO לא מוצאים הצדקה להגירה מהסביבה המוכרת של Office - אפילו לא לשירות SaaS של מיקרוסופט - משום ש"אין לזה ROI". התחלה של תזוזה בכיוון הנכון אפשר למצוא בנושאים שנדחפים על ידי חברות תוכנה ענקיות, כמו SAP בתחום ה-ERP. אבל עסקים קטנים לא מרגישים בנוח עם פתרונות אלה, שנתפסים כ"מוגזמים" לצרכים הצנועים שלהם, בבחינת "תפסת מרובה, לא תפסת". הם רוצים להמשיך עם מוצרים מוכרים - עם כל חסרונותיהם ההיסטוריים - ובלבד שלא ללמוד מחדש איך מפיקים תעודת משלוח או מאזן בוחן. אבל הם בהחלט כן היו מעדיפים שהנהלת החשבונות תנוהל כשירות. בסקירה קצרה זו ננסה לעמוד על כמה מהדרישות ששמענו מבעלי עסקים קטנים, שחושבים כי הענן עובר הרבה יותר מדי גבוה מעל ראשם.

הנהלת חשבונות במודל SaaS:

רוב העסקים הקטנים מתעבים את פתרונות הנהלת החשבונות שהתעשייה הישראלית מציעה. חלקם ממשיך להתמודד עם בעיות של שדרוגים, התאמות מיוחדות, גיבוי ושחזור, פשוט מחוסר ברירה. אחרים בחרו להעביר את הנושא למיקור חוץ, בדרך כלל במשרד רואה החשבונות הנאמן שלהם. פתרון יקר יחסית ולא באמת נוח. ויש מי שבוחרים בפתרון "היברידי". הם משתמשים במודול אחד או שניים של תוכנת הנהלת החשבונות כדי להפיק את המסמכים הבסיסיים (חשבונית, קבלה, תעודת משלוח) במשרד אך מעבירים את קובץ הפעולות למנהל חשבונות חיצוני לצורך עיבוד מתקדם יותר. אלה גם בעלי העסקים המרוצים ביותר ולהם יש רק שאלה אחת: למה העבודה צריכה להתנהל על שתי פלטפורמות נפרדות? למה החלק האינטראקטיבי של הזנת נתונים והפקת מסמכים דורש להחזיק מחשב במשרד? למה ספק השירות מריץ את הקטע שלו באופן Batch, רק פעם בחודש או בחודשיים, אחרי שהוא קיבל את כל המסמכים לתקופת המס הרלוונטית? זה היה נכון אולי לעשות בתקופה שנתונים עברו ממערכת אחת לשנייה מודפסים על נייר או "מנוקבים" על דיסקט, אבל כאשר שני הצדדים מחוברים בקביעות לפס רחב, זה קצת מיושן, לא?

השירות המועדף אינו ERP למפגרים" אלא הנהלת חשבונות בסיסית במודל לקוח/שרת. כל ההבדל הוא, שהשרת (מנהל החשבונות) והלקוחות שלו מתארחים על פלטפורמת ענן מסחרית אותה מציע ספק מתמחה בתוכנות "הנהלת חשבונות כשירות". יתכן וזה יצרן הפתרון, שמשתמש בקהילת מנהלי החשבונות כמפיצים, או אחת מהחברות שנכנסו לאחרונה לתחום אספקת התשתיות ורוצה "להוסיף ערך" ולהגדיל את שולי הרווח. הטרנספורמציה של התוכנה דורשת כמובן שינויים מהותיים ברובד ממשקי היישום, אבל הגרעין הלוגי לא דורש מהפכות. ומאחר ורוב הפתרונות המסורתיים להנהלת חשבונות "זעירה" פותחו על ידי חברות ישראליות, לא צריכה להיות בעיה להסב אותן למודל SaaS.

ניהול מנויים במודל SaaS:

אלפי עסקים בישראל מתקיימים ממכירת שירות או מוצרים לרשימת מנויים קבועים. עיתונים, שירותי תקשורת, פרסום וקידום אתרים הם רק הבולטים ביותר. יש מספר פתרונות ניהול מנויים בעברית, שיודעים להפיק מדבקות לדואר וחיובים לכרטיסי אשראי, לעקוב אחרי חידושים ולמחוק את הנושרים, ליצור התראות נטישה ולמנוע כפילויות, לעקוב אחרי תלונות ועוד הרבה פונקציות ייחודיות לתחום הזה. כמי שהתנסה ברוב הפתרונות האלה אני יכול להעיד שרווח לי מאוד ביום שהעול לתחזק מערכת כזאת הוסר מעל כתפי.

הנושא זועק לטיפול במודל SaaS. ניהול מנויים שונה רק במקצת מניהול המכירות ולכן הדוגמה של Salesforce ממש זועקת "חקו אותי!" גם כאן מדובר ביצרני תוכנה ישראליים שמחזיקים בקוד המקור ולכן יכולים לבצע את ההתאמות לענן בקלות יחסית. ואל תשכחו להראות לנו איך אתם שומרים על המידע נגד חדירת מתחרים ונגד אסונות טבע.

ניהול הדפסה והפצה לדיוור ישיר:

התוכנית העסקית הזאת ממש תפורה למידות של חברת הדואר, אך גם חברות אחרות יכולות לממש אותה בהצלחה. דיוור ישיר יכול להיות מדיום פרסומי הרבה יותר יעיל כאשר התוכן מוכוון אישית לממוען, בשם ובנושאים. אנו כבר מקבלים לא מעט דיוור "פרסונלי" המוני, בחשבונות החשמל וכרטיסי האשראי, דפי בנק וחיובי תקשורת. התשתית הטכנית מאחורי המשלוחים האלה היא כבדה ביותר ורק ארגונים גדולים יכולים להרשות לעצמם להחזיק מערכת המסוגלת להדפיס מיליון מכתבים שונים ביום אחד, כאשר שם הממוען מודפס בתוך הטקסט, ההצעה הותאמה אישית לאורח החיים שלו וכתובתו מתנוססת על צידו השני של הדף. עכשיו נשאר "רק" לסגור את המעטפה המתקפלת, לבייל ולארגן חבילות מסודרות על פי מספרי מיקוד, להוביל לדואר - ולהשלים עם כך שזה היה תרגיל יקר.

הדואר, לעומת זאת, יכול להדפיס כול מכתב בסניף המקומי ממנו תצא החלוקה - כלומר במקביל במספר גדול של מרכזי הדפסה אזוריים - ולחסוך חלק מסיבי מהעלות של משלוח. הוא רק צריך להקים אתר SaaS בו יכולים לקוחות רשומים (נרשמים לצורך קבלת אשראי עד לתשלום בפועל) לעצב את המכתב ולנהל את רשימת התפוצה. אפשר אפילו להוציא את החלק "המתוחכם" הזה למיקור חוץ, במידה ומנהל הדואר לא בטוח שהאנשים שלו מסוגלים להרים את הפרויקט, כי בכול מקרה התוצאה תהייה זינוק משמעותי במספר דברי הדואר המופצים בתשלום. את המדפסות המיוחדות, שדרושות להכין מכתב סגור בתוך עצמו, הדואר צריך כמובן לממן - אבל לאור הפוטנציאל להעסיק אותן מסביב לשעון בשירותם של עשרות אלפי עסקים קטנים ובינוניים, זו השקעה כדאית ביותר.

ריכוז חשבונות וניהול משק בית:

כמו בכל העולם המפותח גם הישראלים מוצפים מדי חודש בעשרות חשבונות של ספקי שירותים, גופים ממשלתיים שמוצצים מיסים, גופים פיננסיים (בנקים וחברות ביטוח בעיקר) שגובים התחייבויות לתשלומים תקופתיים - ושאר עלוקות המוצצות את מרבית משכורתנו. ההבדל הוא בצורת הטיפול בתשלום. הישראלים מסכימים, במידה חריגה ביחס לארצות אחרות במערב, שהבנק שלהם ישלם את החשבון ב"הוראת קבע", או שחברת האשראי תצרף את הסכום אוטומטית לחשבון החודשי. נכון, אפשר לעקוב אחרי החיובים ובמקרים מסוימים גם להתערב בתהליך ולמנוע תשלום, אך ברוב המקרים זו מלחמה בתחנות רוח. הבנקים וחברות האשראי מקבלים את "הוראת הקבע" כהתחייבות לא מוגבלת בזמן - ולא מקבלים הוראות סותרות, הדורשות להימנע מתשלום כציווי קטגורי של בעל החשבון. לדעתם, כדי לבטל תשלומי הוראת קבע עליכם לשכנע את הגוף המחייב להפסיק את זרימת הדרישות למחשבי הבנק. בארצות אחרות האזרחים מוכנים לטפל ידנית כל חודש בכל דרישת תשלום ובלבד שלא לאבד את השליטה בהוצאות. בעבר הטיפול דרש לאסוף את החשבונות, לכתוב שיק לכל אחד, להכניס למעטפה, לבייל ולקחת לתיבת המכתבים הקרובה. היום אפשר לעשות הכל באינטרנט הרבה יותר בקלות.

השיטה עובדת כך: חברה המתמחה בשירות "ריכוז חשבונות" מקבלת את כל דרישות התשלום עבורכם ומרכזת אותם בדו"ח חודשי, הנשלח למנויים בדואר אלקטרוני. אתם יכולים לראות את החשבונות הווירטואליים, לבדוק את הנתונים, להשוות עם חיובים קודמים ולהחליט האם לשלם או לדחות. אתם מסמנים על המסמך האלקטרוני איזה תשלומים אתם מאשרים לבצע, באלו תאריכים ומאיזה חשבון בנק. כל השאר מבוצע על ידי ספק השירות ואתם מקבלים ממנו אישור תשלום מרוכז. ואם תרצו, בפעם בשנה תקבלו גם ריכוז תשלומים לפי ספק. מה שחסר בסכמה הזאת היא תוכנה לניהול תקציב משפחתי, שתעזור לכם לקבל החלטות הן לגבי התשלומים והן לגבי הוצאות חדשות. השירות הזה אמור להיות, כמובן, בחינם ולשמש כפיתיון להזדקק לשירות המקוון גם בחלקיו הרווחיים למפעיל, כלומר ביצוע התשלומים. הקוץ שבאליה: מתן שירות כזה דורש אישור של הרגולטור (כנראה המפקח על הבנקים) וקבלת ספק השירות למועדון האקסקלוסיבי של גופים פיננסיים המאמינים זה לזה. האמת, קשה לי לראות איך הבנקים וחברות האשראי יסכימו לשתף פעולה ללא גזירת קופון כזה או אחר.

פלטפורמה ממשלתית לניהול ספרים והפקת חשבוניות:

הערכות זהירות מדברות על 20 עד 25 אחוז כנתח "הכלכלה השחורה" בישראל. המלחמה בנגע היא מאמץ סיזיפי כל עוד הבדיקות של רשויות המס הן ספורדיות, מבוססות על עיון ברשומות ומסמכי נייר, ומפגרות בשנים אחרי ביצוע הטרנסאקציות לכאורה. אפילו המע"מ - מס שתוכנן כך שבכל שלב של יצירת ערך העסק המדווח מספק מידע הקשור לחוליה שלפניו ולחוליה שאחריו בשרשרת הערך, כך שהאוצר הממשלתי צריך להתרכז רק ב- Input (למשל חומר גלם שהגיע מחו"ל) וב-Output (בדרך כלל מכירה לצרכן, שאינו תובע החזר מע"מ) כדי לדעת כמה מס אמור היה להיכנס לקופה - סובל מזיופים גסים. חשבוניות מזויפות של אנשים שאי אפשר לאתר אותם הן דוגמה ל"שבירת השרשרת" שמנטרלת את מנגנון הבקרה הפנימי. גם היכולת לדרוש החזרים בלי להוכיח את ההוצאה (חובת ההוכחה קיימת רק כשפקיד המע"מ דורש זאת, והאימות דורש הצלבת דוחות ידנית, אירוע די נדיר בהתחשב בעומס העבודה השוטפת במשרד הזה) היא פתח להשתמטות ממס.

אפשר לסגור את מרבית הפרצה (לא ניפול בפח של "הטוב יותר הוא האויב של הטוב מספיק") על ידי שירות ממשלתי להפקת חשבוניות מקוונות. העיקרון פשוט: מעל סכום סף מסוים, נאמר 1,000 ₪, חלה חובה להפיק חשבונית דיגיטלית באתר SaaS של האוצר. בחשבונית יופיעו מספרי המע"מ של המחייב והמשלם, הסכום והתאריך הקובע. באותו יום יחויב חשבון המוכר ויזוכה חשבון המשלם בסכום המע"מ המופיע בחשבונית, ללא תקופת "בין השמשות" המקובלת היום (אפשר לדחות את היום הקובע לתאריך התשלום בפועל, בהסכמת שני הצדדים). חשבוניות בסכום מתחת לסף ימשיכו לצאת בצורה המקובלת היום והן תרוכזנה בפעם בחודש או בשבוע בחשבונית וירטואלית לקונה ה"אנונימי" - כפי שהוצאות קטנות תרוכזנה בחשבונית של ספק "אנונימי". הפיתוי להשתמש במערכת (מעבר להיותה דרישה בלתי מתפשרת מכל עוסק מורשה) הוא בגישה לתוכנת הנהלת חשבונות חינמית, שירות ממשלתי למשלם המיסים. שימוש בתוכנה הזאת יתקבל על ידי הרשויות כשווה ערך לדו"ח שנתי (מומלץ לאמץ מנגנון דומה למשכורות שכירים) ורק מי שרוצה למצוא Loophole חוקי לצורך הקטנת המס הישיר יזדקק לעזרת רו"ח. קשה לי לחשוב על פרויקט ממשלתי עם ROI אטרקטיבי יותר.

עוד כתבות

צילום: Shutterstock

מדד ה-S&P 500 הציג "צלב מוזהב" לראשונה מאז 2023 - אלו המשמעויות

בזמן שמדד ה-S&P 500 נסחר ברמות שיא, ביום שלישי האחרון, הממוצע הנע של המדד ל-50 יום חצה את הממוצע הנע שלו ל-200 יום כלפי מעלה - מה שיצר חיתוך המכונה "צלב מוזהב" ● ניתוח היסטורי שבוצע במרקטוואץ' העלה כי ברוב המקרים, בשנה שבאה לאחר "צלב מוזהב", התשואה גדולה יותר מאשר בתקופות אחרות

לידיעת המתווכים / איור: Shutterstock

לידיעת המתווכים: חובת הדיווח החדשה שבדרך

הצעת חוק חדשה שהפיץ משרד המשפטים תחייב מתווכי מקרקעין לזהות את הלקוחות, לדווח ולנהל רישומים בכל העברת כספים ● לחוק יהיו כמה השלכות משמעותיות, בהן הפחתת היכולת לבצע עסקאות פיקטיביות או להסוות את זהות הנהנים האמיתיים בעסקאות נדל"ן

אלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי. פרש מצה''ל ב-2018 / צילום: דובר צה''ל

קטארגייט: האלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי נחקר באזהרה

מרדכי - שפרש מצה"ל ב-2018 אחרי ששימש בין היתר כמתאם פעולות הממשלה בשטחים - הוא בעלי חברה החשודה כי העבירה מאות אלפי שקלים ליונתן אוריך, יועצו הקרוב של רה"מ נתניהו, במהלך 2024 - זאת לכאורה לטובת קמפיין לטובת קטאר ● מטעמו של מרדכי נמסר: "פולי מרדכי שירת ומשרת את מדינת ישראל מזה עשרות שנים, ולא דבק רבב בפעילותו"

צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע טיפס לכמעט 14 אלף שקל באפריל. מה קרה בהייטק?

מנתוני הלמ"ס עולה כי השכר הממוצע למשרת שכיר בישראל בחודש אפריל הגיע ל-13,905, עלייה של 3.6% לעומת אפריל 2024 ● מספר משרות השכיר של ישראלים עמד על כ-4.1 מיליון, עלייה של 2.1% לעומת אפריל אשתקד ● בהייטק, השכר הריאלי דווקא נמצא בירידה

גירושים. שיתוף נכסים עשוי להיווצר גם בלי כוונה מפורשת / אילוסטרציה: Shutterstock

ביהמ"ש הכריע: בעל ישלם לגרושתו 50 מיליון דולר - "אחד המקרים המקוממים"

סכסוך גירושים באלפיון העליון הוביל להכרעה דרמטית נגד מי שנקבע כי השתמש במומחיותו למקלטי מס ונאמנויות, כדי להסתיר רכוש משפחתי בהיקף של 75 מיליון דולר ● האישה צפויה לקבל כמחצית מהרכוש ומהבית, ובסך-הכול כ-50 מיליון דולר ● עורכי דינו של הבעל: "בפסק הדין נפלו טעויות חריפות, נערער"

ג'אקו 7 / צילום: יח''צ

מהפך: זה הרכב הנמכר ביותר בישראל מתחילת השנה

הדגם הנמכר ביותר ביותר במחצית החולפת היה הקרוס־אובר ג'אקו 7 עם מנועי בנזין ופלאג־אין, כאשר הדגמים הנמכרים ביותר אחריו היו שייכים למותגים יונדאי וטויוטה ● X7, הקרוס־אובר פרימיום החדש של זיקר, נחת בישראל ● ובמדיה האיראנית מדווחים כי ישראל תקפה מפעל רכב באיראן, במהלך מבצע "עם כלביא" ● השבוע בענף הרכב

קובי זריהן בשיחה עם עו''ד רונית סיטון זלקינד / צילום: שיר הלוי

הממונה על הגנת הצרכן: "יש לי רק 8 מפקחים על 650 אלף עסקים"

קובי זריהן הסביר באירוע של משרד עוה"ד פירון מדוע הרשות לא פרסמה הקלות לקמעונאיות המזון במהלך המערכה נגד איראן ● יאיר אבידן, המפקח על הבנקים לשעבר, וד"ר שלומית וגמן-רטנר, ראש רשות איסור הלבנת הון ומימון טרור לשעבר, מצטרפים למרכז הפינטק הישראלי ● אירועים ומינויים

מאפים וסלטים ב–Benno / צילום: אורנה בן חיים

היקב עם המיתוג המוזר שמוכר 10,000 בקבוקים בשנה

יקב בוטיק עם בלנד ייחודי, סדנת קרמיקה משעשעת, הרצאה בשפת הסימנים ותפריט עם נגיעות מקורדון בלו ● מצאנו חמלה לנפש ביישובים סביב נתב"ג ● חגית אברון תופרת יום

ספגטי ארבייטה / צילום: בנצי ארבל

הטברנה שמגישה אוכל איטלקי קלאסי, פשוט ושמח

ב"טברנה רומאנה" אף אחד לא בא להמציא את הגלגל, רק להציע אוכל טעים ומספק שלפעמים אף עולה על הציפיות ● המחירים הם חלק מהפאן

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ סוחט ניצחון דחוק: הסנאט אישר את "החוק הגדול היפה" שלו במחיר כבד

החקיקה שמוביל הנשיא פוערת גירעון ענק בתקציב האמריקאי: עד 5 טריליון דולר בעשור הקרוב ● במרכזה עומדים קיצוצי מסים, לצד הקצאות למניעת הגירה והוצאות ביטחון ● הפוליטיקאים ממשיכים מסורת של 40 שנה, ומשתמטים מטיפול במשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז ומעולם

ליז טראס מתפטרת מראשות ממשלת בריטניה / צילום: Associated Press, Alberto Pezzali

ראש ממשלת בריטניה לשעבר: "הניסוי של עצמאות הבנקים המרכזיים נכשל"

45 יום בלבד כיהנה ליז טראס כראש ממשלת בריטניה, אך היא מתעקשת שלא מדובר בכישלון ● בראיון מיוחד לגלובס היא מתארת כיצד התנגדות הממסד הכלכלי ותגובת השווקים לתקציב שהובילה הביאו להדחתה ● היא תוקפת את הבנק המרכזי, מתייצבת מאחורי ישראל והמבצע באיראן, ויש לה גם אזהרה: "אם לא נשמור על ערכי המערב, נגיע לנקודת אל־חזור"

מוצרים בסופרמרקט / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פרשת תיאום המחירים במזון: כתב אישום נגד סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ

רשות התחרות הגישה כתב אישום נגד משה גוזלי, סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ, בגין השמדת ראיות ושיבוש מהלכי משפט ● בחודש פברואר האחרון הגישה רשות התחרות כתב אישום ראשון בפרשה נגד רשתות הקמעונאות ויקטורי, יוחננוף, סופר ברקת ומנהליהן ● עורך דינו של גוזלי: "טוב היה לו כתב האישום הזה לא היה בא לעולם"

תיקון והתנצלות

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה חיובית בבורסת ת"א בהובלת מניות השבבים; השקל בשיא חדש

מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

כרזת הסרט ''בחזרה לעתיד'' בעברית. אופטימיזציה של ההווה / צילום: גולן גלובוס - קנון ישראל / יוניברסל

40 שנה ל"בחזרה לעתיד": שובר הקופות שלימד אותנו מה עושים עם טיימליין ואיך לספר מחדש את חיינו

הסרט האייקוני היה הרבה יותר מבידור - הוא עיצב את ההיגיון הפנימי של תרבות הפופ ● בסרט מרטי מק'פליי חוזר בזמן עם הדלוריאן כדי ליצור גרסה משופרת של החיים שלו. היום צריך בשביל זה רק להעלות פוסט

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית

הסכם ממון / אילוסטרציה: Shutterstock, Elnur

האם ניתן להגיש תביעת נזיקין נגד בן או בת זוג שבגדו?

בני זוג רשאים לערוך ביניהם הסכם ממון הכולל ענישה כלכלית על בגידה ● בדרך-כלל הסכם זה מתווסף על רקע ניסיון עגום קודם שבו נחשף חוסר הנאמנות הזוגי של מי מהם ● כמסקנה מפסקי דין בנושא מהעבר, חשוב להגדיר מה ייחשב בעיני בני הזוג "כבגידה" המצדיקה את הפעלת הסנקציה הכלכלית

מצלמות לרחפנים של נקסט ויז'ן / צילום: יח''צ

המצלמה שהפכה את האלוף במילואים, ולא רק אותו, למיליונר כבד

המניה שזינקה ב־2000% בארבע שנים, המימושים שהניבו לבכיריה 800 מיליון שקל והאלוף במיל' עמירם לוין שרשם אקזיט עצום ● איך הפכה חברה ביטחונית קטנה מרעננה לאחד מסיפורי ההצלחה הגדולים של שוק ההון, והאם יש סדקים בחלום של נקסט ויז'ן?

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מטוס של אייר אינדיה / צילום: Shutterstock

זו חברת התעופה שלא תשוב לפעול בישראל בחודשי הקיץ

אייר אינדיה, חברת התעופה היחידה שמפעילה טיסות ישירות להודו, האריכה את השהיית הטיסות לישראל ● החברה מוותרת על הקיץ בישראל - אלה היעדים דרכם תוכלו לטוס להודו