גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  Technologies

פריצת דרך שמחוללת מהפכה בעולם המעבדים

קפיצה טכנולוגית מדהימה יצקה בסיס לדור חדש של מעבדים, שמחולל מהפכה בכל קטגוריות המחשבים: נייחים, ניידים, תחנות עבודה ושרתים

אינטל עשתה זאת פעם נוספת. זה הדור השלישי של ארכיטקטורת Core, הנותנת את הטון ומציבה את הרף הגבוה בתעשיית המחשבים. בזמן ש"צעצועים" נחמדים כמו iPhone ו-iPad עושים בעיקר כותרות ו-Hype, מעבדי Core מאפשרים לממש את התפיסות המתקדמות ביותר בעולם המידע, החל במחשוב ענן ופתרונות Big Data וכלה במחשבי Ultrabook מרהיבים ביופיים ומרשימים בעוצמתם.

היתרון הטכנולוגי הולך וגדל

"הדינמיקה של 'חוק מור' לא נעצרה", אומר סיני ברקת מנכ"ל זרוע השיווק של אינטל ישראל. "ומי שממשיכה לדחוף את ההתפתחות הטכנולוגית בקצב הולך וגובר היא, כמו בעבר, אינטל. ההבדל העיקרי ביחס למצב לפני עשור, הוא הגידול הדרמטי בפער בין טכנולוגית היצור שלנו לבין המיטב של המתחרים. אם בתחילת המאה ה-21 היתרון שלנו התבטא במספר חודשים, היום מפריד בינינו לפחות דור שלם. את הטכנולוגיה שנכנסת ליצור מעבדי Ivy Bridge יצליחו המתחרים להעתיק לכול המוקדם רק בעוד שנתיים או שלוש, אם בכלל. זו הסיבה מדוע בכל סגמנט של השוק המגמה היא גידול בפלח השוק של אינטל. הסיסמא Intel Inside מעולם לא היתה רלוונטית יותר. תמצאו את הלוגו הזה על מחשבי-על שוברי שיאים ועל מחשבים ניידים קלים ואלגנטיים, ב- Data Center של כל ספקי שירות ענן גלובליים ובחדר השרתים של כל סטארט-אפ, על שולחנות העבודה של מדענים, מהנדסים, ארכיטקטים ומעצבי סרטים ב-3D - ובחדר המשפחה של כל מי שחצה את הפער הדיגיטלי, מברזיל עד הודו ומקיסריה עד אופקים".

מאז ההכרזה על התחלת השיווק של מעבדי Ivy Bridge, 'הדור השלישי של ארכיטקטורת Core', לא הפסיק זרם הדגמים החדשים למלא כול גומחת שוק. "הודות לטכנולוגית היצור המתקדמת, אינטל מסוגלת לספק שילובי תכונות ועוצמות שבעבר נחשבו לדמיוניים", אומר סיני ברקת.

דוגמאות:

  • CORE i7-3770 הוא מעבד לתחנת עבודה שולחנית בעל 4 ליבות ו-8 מגה-בייט מטמון L3 חכם. המנוע הגרפי HD Graphics 4000 נותן לו ביצועי מולטימדיה מדהימים בעיצוב 3D, בהדמאה פוטו-ריאליסטית, במשחקים ובהקרנת וידיאו. את מהירות השעון ניתן להגביר עד 3.9 גיגהרץ עם טכנולוגית Smart Turbo הייחודית של אינטל ולהריץ עד 8 נימים (Hyper-Threading) בו-זמנית. הוא מספק תשתית חומרה להגנת מידע במקרה של גניבה, לתמיכה בווירטואליזציה ולניהול מרכזי של צי המחשבים הארגוני. כל זאת עם תקציב תרמי של 77 וואט בלבד ומחיר לצרכן בסביבות 300 דולר.
  • Core i7-3610 QE מספק רשימה כמעט זהה של תכונות אך תוך צריכת הספק נמוכה, רק 45 וואט. מהירות הטורבו מגיעה ל-3.3 גיגהרץ והמטמון מסתפק ב-6 מגה-בייט, בהחלט מחיר סביר לשלם תמורת היכולת להטיס מחשב נייד במהירות של תחנת עבודה או כדי לזווד 2 מעבדים במודול קומפקטי של שרת להב (Blade Server) ולהכפיל את הצפיפות המעבדים ב-Datacenter.
  • Xeon E3-1275 V2, שהוכרז רק החודש, כבר מוביל את ההתקפה של Ivy Bridge על שרתים קומפקטיים ("קופסאות פיצה" ומיני-מגדלים) עם לוח-אם בעל 2 שקעים (Sockets) לשני מעבדים ושני בנקים של 32 גיגה-בייט זיכרון DDR3-1333/1600. מעבד זה, שתומך במערכת I/O מורחבת (PCI Express 3.O on 20 Lanes) מספק ביצועי טורבו עם 4 ליבות ב-3.9 גיגהרץ - במחיר 350 דולר וצריכת הספק של 77 וואט.

צמיחה חזקה בחדרי השרתים

"וזוהי רק ההתחלה", מבטיח סיני ברקת. "עד סוף 2012 יתווספו למשפחת Ivy Bridge Xeon הסדרות E5 ו-E7 החדשות, עם 10-8-6 ליבות ועד 30 מגה-בייט מטמון. אלה אמורים להעלות את הרף ב-50 אחוז ויותר מעל לביצועים של המעבדים המקבילים בארכיטקטורת Sandy Bridge (דוגמת ET-2690 Xeon ) וב-100% ביחס לארכיטקטורת Westmere (למשל Xeon E7-8870)."

בשנתיים האחרונות התבססה הצמיחה של ארכיטקטורת אינטל בתחומי מחשוב ענן (Cloud, גידול של 35% שנה על שנה), מחשוב עתיר ביצועים (HPC, יותר מ-20 אחוז שנה על שנה) ובתחום המתפתח של Big Data. בכל התחומים האלה ארכיטקטורת אינטל הפכה לסטנדרט דה-פקטו - עד כדי כך שגם הספקים הגדולים ביותר בשוק (חברות כמו IBM ואורקל) מעדיפים להציע פתרונות מבוססי אינטל ולא את "ארכיטקטורת ה-RISC" שלהם עצמם. ללא ספק, כל מי שחושב היום על "ענן פרטי", חושב על אינטל כבררת מחדל. בדיוק כפי שחושב כל מי שעסוק בהסבת ליבת המחשוב הארגוני לתצורת Blade Server מודולרי, או בתכנון Super Computer למרכז מחקר לאומי".

העתיד שייך ל-Ultrabook

בעוד העיתונות הפופולרית הולכת שבי אחרי מחשבי הלוח (Tablet) בכלל וה- iPad בפרט, המקצוענים יודעים כי העתיד בעצם שייך ל- Ultrabook. הקטגוריה החדשה של מחשבים ניידים, שמשלבים בין העוצמה המסורתית של מעבדי אינטל לגוף דק ולאלגנטי, מספקים משך עבודה (על סוללות) שמגיע ליום שלם וגרפיקה באיכות High Definition. "ה-Tablet-ים הזעירים, שנעשו כל כך אופנתיים, אינם יכולים להחליף את המחשב הנייד המסורתי כשמדובר ביישומים שדורשים עוצמה אמיתית", אומר סיני ברקת. "המעבדים האלטרנטיביים, שפותחו מתוך ארכיטקטורה של שבבים המיועדים לטלפונים חכמים, לא מתקרבים אפילו ליכולות של הצנוע ביותר במשפחת Core."

לכן רוב מנהלי המחשוב בארגונים ממליצים על Ultrabook כצעד הבא בהתפתחות המחשוב הנייד. עם מעבדי Ivy Bridge ניתן לספק עוצמות של תחנת עבודה בנייד שעוביו פחות מ-2 סנטימטר, משקלו כקילוגרם וחצי - ועדיין מאפשר 8 שעות ויותר של עבודה בתנועה בלי לחפש שקע חשמל. מחשבי Ultrabook מוצעים היום על ידי כל היצרנים - החל ב-HP, לנובו, ו-Dell וכלה ב- ASUS, טושיבה ו-Acer - והתחרות הפתוחה אומרת שהלקוח נהנה מתמורה גדולה יותר לכספו. למעשה, אתם יכולים לרכוש היום Ultrabook שרירי במחיר של Tablet חלשלוש, שלא מסוגל לספק אפילו 10 אחוז מהיכולות האלה.

מרכז המולטימדיה, המשחקים והקולנוע הביתי

גם במשרדים הביתיים, בעסקים זעירים ובחדרי המשפחה נמשכת הנהירה למחשבי הדור החדש. "במעבדי Ivy Bridge הוכפלה ויותר העוצמה של מערכת המולטימדיה", אומר סיני ברקת. "המאיץ החדש HD Graphics 4000 מייתר למעשה את הצורך בכרטיס גרפי נפרד וחוסך ללקוח כ-200 דולר בעלויות החומרה. את הכסף הנחסך אפשר להשקיע בתצוגה משופרת - המעבד תומך ב-3 מסכים סימולטנית - או בזיכרון עתיר ביצועים. מעבדי IVY Bridge תומכים ב-2 ערוצי DDR3-1333/1600, עם עד 32 גיגה-בייט RAM ורוחב פס של יותר מ-25 גיגה-בייט לשנייה".

באופן מסורתי, משתמשי אינטל תמיד ציפו לקבל מהחברה יותר יכולות תמורת הכסף", מסכם סיני ברקת את גל ההכרזות האחרון. "כפי שאומרים האמריקאים, Intel Delivers the Most Bang for the Buck. השיפורים הדרמטיים המגיעים עם מעבדי Ivy Bridge, שנרשמו בכל הפרמטרים הרלוונטיים לכול קבוצות המשתמשים, מבטיחים כי גם בשנים הבאות תמשיך אינטל לספק יותר ממה שהמשתמשים מצפים לקבל".

עוד כתבות

מוצרים של תומר / צילום: יח''צ

תומר מזון: הרווח הנקי אשתקד יקטן ב-3 מיליון שקל עקב ניפוח המלאים

בעקבות החשש לאי־סדרים בחברה, הוועדה הבלתי־תלויה שמונתה לבדוק את הנתונים מצאה ניפוח של ערכי המלאי של החברה, וכי היו"ר והמנכ"ל דורון קימלוב השפיע עליהם ● הוועדה פועלת להפרדת תפקידי היו"ר והמנכ"ל ולמינוי יו"ר פעיל

תרגיל חי''ר של נאט''ו בלטביה מ-2018 (ארכיון) / צילום: ap, Mindaugas Kulbis

כוחות נאט"ו במדינות הבלטיות מנסים ללמוד את כללי המלחמה החדשים

בעוד הכוחות בלטביה, בהובלת קנדה, מיישמים את הלקחים מהמלחמה באוקראינה, עדיין נותר פער משמעותי

יהודה לוי ודן שטרן / צילום: שי פרנקו

​עם מלאי של יותר מ־10,000 דירות: אביסרור מגייסת את יהודה לוי כפרזנטור ראשי

אביסרור, שהונפקה לאחרונה בבורסה, ממנה את יהודה לוי לפרזנטור הראשי לאחר שנתיים וחצי שבהן קידם את פרויקט ASHIRA ורכש בו מיני פנטהאוז ● קבוצת מאיר יוצאת למבצע חלוקת ארוחות בבסיסי צה"ל • וגם: הפעילויות המיוחדות של רשות הטבע והגנים בחול המועד סוכות ותערוכת הצילום החדשה של תאגיד מי אביבים ● אירועים ומינויים

ירידות בבורסה בתל אביב / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבורסה ננעלה בירידות חדות, על רקע סערת האג"ח העולמית

מדד ת"א 35 נפל בכ-1.3%, ת"א 90 איבד קרוב ל-2% ● כלל המדדים הענפיים ננעלו באדום, מדד הקלינטק נפל ב-3.5% ● ברקע, הסערה בתשואות האג"ח בעולם - התשואה לעשור בשיא של 19 שנה, התשואה ל-30 שנה נגעה ברמתה הגבוהה מאז 2004 ● הסיבות: החובות המדינתיים התופחים ברחבי העולם, זעזועי האנרגיה והחששות מפני אינפלציה

מייק פיי ודן אמיגה, מייסדי איילנד / צילום: Antonio Delucci

חד הקרן איילנד מתל אביב מודיע על גיוס הון שישי - והשווי קופץ ל-6.4 מיליארד דולר

איילנד מגייסת 400 מיליון דולר לפי שווי של 6.4 מיליארד דולר ● החברה מרחיבה את פעילותה מעבר לדפדפן הארגוני ומאיצה את המאבק על נתחי השוק בסייבר הארגוני ובאבטחת ה-AI

מהי העיר בה התושבים בישראל הכי מרוצים מהעירייה שלהם? / צילום: Shutterstock

באיזו עיר התושבים בישראל הכי מרוצים מהעירייה שלהם?

מה זו אפליקציית Muse שהושקה החודש? • למה העסקה לרכישת כאל על ידי קבוצת יוניון-הראל התרסקה? • וגם: וורן באפט הודיע על פרישה מתפקיד יו"ר ברקשייר האת'הווי. באיזו שנה הוא רכש את השליטה? • חושבים שאתם בקיאים בכל מה שקרה השבוע בכלכלה בארץ ובעולם? בואו לבחון את הידע שלכם • החידון הכלכלי של גלובס

תקופת ההסכם של יצרנים ויבואנים תוגבל? כלי רכב חדשים בנמל / צילום: Shutterstock

רשות התחרות בוחנת מגבלות חדשות על יבואני הרכב בישראל

רשות התחרות בודקת את הקשרים בין יצרני הרכב, היבואנים ומפיצי המשנה, ובוחנת אפשרות להגביל נתחי שוק ותקופות זיכיון ● סין מתכננת לרסן את ייצור הרכב ולעודד מיזוגים בין יצרניות ● ובישראל: סקודה משיקה שתי חשמליות חדשות, לקסוס את ה־ES החדשה ו־GAC חשמלית ב־117 אלף שקל ● השבוע בענף הרכב

רשות המסים ואסף ענבר / צילום: איל יצהר, שלומי יוסף

המדינה נתנה, ועכשיו דורשת בחזרה: בצפון גילו שהמלחמה עברה לשלב חדש

העסקים בצפון גילו שהם צריכים להחזיר פיצויים שקיבלו למדינה ● משבר המים נפתר, אך מעיד על בעיה עמוקה יותר ● ומנכ"ל סולל בונה אולץ לשוב מכנס בברלין בגלל חקירה ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק 

מימין: עו''ד יורם נוה, מנכ''ל כלל ביטוח, ויקטור שמריך, ווליו בייס ועידו נויברגר, ווליו בייס / צילום: סיון פרג', תומר יעקבסון

600 מיליון שקל: מה הוביל לקפיצה בשווי בנק ההשקעות של ויקטור שמריך ועידו נויברגר

יותר מעשור לאחר מכירת החיסול של כלל פיננסים: יורם נוה מקדם השקעה בווליו בייס של ויקטור שמריך ועידו נויברגר לפי 600 מיליון שקל ● מהלך ההשקעה שנתקע בעבר בעקבות חקירת ני"ע, יוצא כעת לדרך בשווי גבוה בהרבה, על רקע הגאות בשווקים ומחירי שיא לבתי השקעות

נגמ''ש איתן / צילום: באדיבות מנת''ק

מערכת ההגנה החדשה של צה"ל בשדה הקרב

נגמ"שי איתן חץ דורבן, המוגדרת כ"דור הבא" של מערכות ההגנה האקטיבית של צה"ל, משלבת ביצועים גבוהים עם עיצוב קומפקטי ● מדינות אירופה מבקרות את ישראל ברמת הממשלות, ומאידך משתמשות בטכנולוגיות הביטחוניות שלה בהיקפי ענק ● ותחום האמצעים הבלתי מאוישים צובר תאוצה בעולם ככלל ובמזרח התיכון בפרט ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

משפחת פראוור בטיול בתאילנד / צילום: באדיבות המשפחה

משפחות ישראליות נוהרות לתאילנד: "אנשים שוברים קרן השתלמות"

עשרות אלפי משפחות ישראליות נהגו בעבר לפקוד את יעדי הכול כלול בטורקיה ● תאילנד, שיזמה מהלכים לעודד ישראלים להגיע, הפכה בשנים האחרונות ליעד מבוקש ונגיש יותר ● מה ההוצאה הממוצעת של ישראלים לעומת שאר העולם, על מה מוציאים את הכסף ועל כמה עומד הפער בין טיסה ישירה לקונקשן?

אורן קובי / צילום: כדיה לוי

יזם הנדל"ן פושט הרגל טוען שהקים עסק חדש, כתבה מזויפת מגלובס ניסתה לקדם אותו

כתבה מזוייפת המתחזה לעמוד שער של עיתון גלובס פורסמה החודש בטוויטר תחת שמו של אורן קובי, יזם הנדל"ן לשעבר המואשם בפלילים, ובה הכותרת: "האיש שמכר קרקעות במאות מיליונים בישראל בונה עכשיו פלטפורמה גלובלית" ● לאחר פניית גלובס לקובי לקבלת תגובה - הכתבה נמחקה מהעמוד

בני נוער ובינה מלאכותית / צילום: Shutterstock

סקר חדש: שליש מהנוער בישראל סומכים על סוכני AI יותר מאשר על ההורים

בחברת מאסטרקארד ערכו לאחרונה סקר בקרב 26 אלף מבוגרים ובני נוער מ-13 מדינות באירופה כולל ישראל, הבודק עד כמה הם מאמצים את חידושי הבינה המלאכותית ● מהסקר עלה כי הישראלים מובילים בפער בכל הנוגע לאימוץ הטכנולוגיות החדשות ● אלה הנתונים

איך לקבל יותר מהבנק שלכם? / אילוסטרציה: Shutterstock

הפיקדון שלא הכרתם: אפשר לקבל יותר ריבית אפילו בלי לעבור בנק

הישראלים נוטים לסגור פיקדון בבנק שבו מתנהל חשבונם, גם כשבנק אחר מוכן לשלם יותר ● אולי זו הנאמנות שהופכת רבים ללקוחות שבויים, אף שאפשר לפתוח פיקדון בבנק אחר בלי להעביר את העו"ש ● ומי שמסתפק בהצעה הראשונית, עלול להשאיר "כסף על השולחן"

שפע, נדיבות ושמחת אכילה. לולוליש / צילום: אפיק גבאי

יוצאים מהסרט, פותחים שולחן: תחנות החובה הטעימות ביותר בחיפה

פסטיבל הקולנוע הבינלאומי שיתקיים בחיפה בחול המועד סוכות מזמין את המבקרים לגלות את הסצנה הקולינרית התוססת בעיר, ממאפי שמרים בבת גלים ועד ארוחות טעימות בשוק תלפיות

צחי ארצי / צילום: כדיה לוי

סחורה לוהטת: הבכירים שעוזבים את הבנק ומרוויחים הרבה יותר מהמנכ"ל שלו

בשנים האחרונות עשו את דרכם שורה של בכירים בבנקים לחברות מתחומי הפיננסים והנדל"ן, תוך שהם נהנים מתגמול גבוה בהרבה ● "אם הגעת למעמד של מנהל בבנק, אתה מביא המון ידע שאתה יכול ליישם בחוץ", אומר גורם מתוך המערכת ● מה עומד מאחורי רשימת העוזבים המתארכת, וכיצד משפיע חוק שכר הבכירים על יכולת הבנקים לגייס טאלנטים

קובי אדרי בקמפיין סנו / צילום: צילום מסך מיוטיוב

המתברגות החדשות במדד הזכורות והאהובות: BYD, סנו ויטבתה

הפרסומת של הפניקס סמארט עם "אשר" (יובל סמו) מתברגת כאהובה ביותר, והפרסומת של בנק לאומי הזכורה ביותר - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● יוצרי התוכן מככבים גם הם: בסנו גייסו את קובי אדרי, וביטבתה - את אורי ורד

וואטסאפ / צילום: Shutterstock, Wachiwit

מכה לעסקים: מטא מבטלת את הפטור מתשלום על שירות לקוחות בוואצאפ

עד כה איפשרה מטא לעסקים להשיב לפניות משתמשים ללא עלות, כל עוד המענה ניתן בתוך "חלון שירות לקוחות" של 24 שעות מהודעת הלקוח ● כעת מודיעה על עדכון במודל התמחור של הפלטפורמה בוואצאפ, ובביטול הפטור ● כל הודעת שירות תחויב מחדש ● כמה זה יעלה, ומי בכל זאת לא יחוייב?

הרברט ריימונד מקמאסטר / צילום: Shutterstock

היועץ לשעבר של טראמפ מזהיר: "אם המטרה להביא את איראן למו"מ - נתאכזב שוב"

הרברט ריימונד מקמאסטר שימש כיועץ לביטחון לאומי של דונלד טראמפ בקדנציה הקודמת ● בראיון מיוחד לגלובס, הוא שובר שתיקה וחושף כיצד מתקבלות ההחלטות ● הוא מודה שיש מחסור משמעותי במיירטים, חושף שהנפט ממשיך לצאת מהמפרץ ומסביר את המדיניות הכלכלית: "טראמפ שואף שארה"ב תהיה אלטרנטיבה לסין"

הוועדה לדיון בהצ''ח התקשורת, 25.5.26 / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

היועמ"שית לבג"ץ: תקפיא את חוק השידורים

היועמ"שית מבקשת מבג"ץ להקפיא את חוק השידורים וטוענת לצבר חריג של פגמים בהליך החקיקה, בהם שליטה של שר התקשורת בעבודת הוועדה ופגיעה בעבודת הייעוץ המשפטי ובזכויות הכנסת ● בנוסף היא מזהירה מפני פגיעה קשה בתקשורת החופשית ● מנגד קרעי טוען: "בג"ץ מנסה ליטול לעצמו בכוח הזרוע את סמכויות הממשלה"