גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המגדל הגאה מפנה מקום לתחנת העבודה המשולבת

"אנחנו גאים להיות חברת חומרה ותשתיות!" ■ עם האמירה הזו ניסתה מגי ויטמן לקבוע עובדה פשוטה והחלטית לגבי החברה שבראשה היא עומדת, הלוא היא HP

"HP הייתה ותישאר הספקית המרכזית של פתרונות תוכנה וחומרה לעסקים ויחידים כאחד, מצרכנים ועד ארגונים גדולים", הצהירה מנכ"לית HP הטריה, בפני 2,500 באי ועידת השותפים העסקיים של החברה, שנערכה בפברואר שעבר בבירת ההימורים והכנסים לאס ווגאס. מגי ויטמן מונעת כנראה על ידי הצורך, כפי שהיא מבינה אותו, בבקרת נזקים אחרי פרישתו של ליאו אפוטקר. כזכור, אפוטקר, נתפס בציבור כמי שמנסה לנתק את HP ממקורותיה התרבותיים - המוסך המיתולוגי בפאלו אלטו, ששימש את צמד המהנדסים הצעירים ביל היולט ודייב פאקרד כמעבדת פיתוח ומפעל יצור האוסילטור HP200A ערב מלחמת העולם השנייה. אפוטקר חלק איתנו את התלבטויותיו בנוגע ל-Spin Off אפשרי של חטיבת המחשבים האישיים, אסטרטגיה שהושפעה מאוד ממהלכי IBM בעשור האחרון.

מגי ויטמן הבינה את הנזק שנגרם במישור התדמיתי, ובמיוחד את הצורך להרגיע את השותפים העסקיים, עבורם קו המוצרים הזה היה ונשאר "הלחם והחמאה" בבסיס זרם ההכנסות. כי HP, בניגוד ל-IBM, לא פיתחה את זרוע השירותים המקצועיים במידה מספקת ליצירת זרם הכנסות אלטרנטיבי - ומצד שני היא לא יכולה כלל לחשוב על יציאה מליגת יצרני החומרה כאשר חלק כה גדול מהכנסותיה מגיע מיצור מדפסות. "70 אחוז מהכנסותינו מגיעות מיצור חומרה וציוד תשתיות" אומרת ויטמן לקהל. "אנחנו בעסקי התוכנה כדי לפתור בעיות. לא נהפוך להיות חברת תוכנה".

ללא הימורים, בלי למצמץ

הקהל אוהב את מה שהוא שומע. הועידה הייתה הפורום שמגי ויטמן יזמה כדי להסתכל לשותפים "ישר בעיניים" ולהגיד, בלי למצמץ אפילו פעם, שכן, הם יכולים לסמוך על HP להמשיך להניע את העסקים שלהם גם בתחום החומרה, לפחות בטווח הנראה לעין. והם הגיעו לא לגמרי משוכנעים, שמגי עשויה מהחומר הנכון כדי להצליח בחברת המהנדסים הזאת, שכבר אכלה כמה מהמנהלים המוערכים ביותר בתעשייה (רשימה חלקית: מייקל קאפלס ב-2002, קרלי פיורינה ב-2005, מארק הארד ב-2010). במסגרת זו הוזמנתי גם אני, עם עוד כמה מאות עיתונאים ואנליסטים, להתארח במרכז הכנסים רחב הידיים של מלון "אריה" (Aria) ולהביא את המסר המרגיע הזה לידיעת לקוחות הקצה, העסקיים והפרטיים, בכול העולם.

קצת אירוני שמגי ויטמן בחרה בלאס ווגאס כמקום המתאים למסר שמרני מאוד, שנוסח בצורה שאינה משתמעת לשני פנים. ווגאס היא בירת ההימורים העולמית והסיסמה הלא רשמית שלה היא What Happens in Vegas Stays in Vegas (בתרגום חופשי: מה שקרה בלאס ווגאס לא צריך להיוודע בבית), אבל מגי ויטמן דווקא רוצה שתדעו כי היא מנווטת במסלול בטוח ואינה מהמרת על העתיד של HP. והיא הצליחה לשכנע את הכרישים העסקיים שמלאו את האולם, שהכוונה שלה היא אכן לבנות את השותפות איתם לטווח הארוך. והאסטרטגיה שלה, שנשענת על החוזקות של HP, תחזק גם אותם.

הנערה מהדלת ממול

היא חזקה בקטע הזה, של שכנוע. מגי ויטמן, 53, מנהלת וותיקה עם מוניטין של אמינות ויציבות שנרכשו בעשר שנות ניהול שמרני של eBay, לא מנסה להתחרות במוחצנות הזוהרת של קרלי פיורינה ולא במופנמות האירופאית של ליאו אפוטקר. מתאים לה המראה ה"כול-אמריקני" של "הנערה מהדלת ממול" (The Girl Next Door), שהפך לקלישאה הוליוודית: שיער בלונדיני, עיניים בהירות, מבנה גוף אימהי, סגנון לבוש מאופק עד צנוע ופנים נעימות הבעה, כמעט חפות מכול רמז לשאפתנות שמניעה אותה מאז כיהנה כסגן נשיא לאסטרטגיה עסקית באולפני דיסני בשנות ה-80. אבל אל תטעו בהערכת המוטיבציה שלה להטביע את חותמה בחברה. ב-2009 מגי ויטמן אף ניסתה את כוחה בפוליטיקה, בבחירות למושל קליפורניה, נכשלה, ולא נראה שהניסיון פגע בביטחון העצמי שלה. בווגאס היא מנסה לשדר בנאומה, מהראשונים בפני פורום רחב של החברה, אווירה של עסקים כרגיל.

והאווירה הזו בהחלט נדרשת - בשנה האחרונה עלתה HP לכותרות בהקשרים שאינם מחמיאים כלל (כולל ההסתבכות של המנכ"ל לשעבר מארק הארד בפרשית הטרדה מינית לכאורה, בעקבותיה הופסקה כהונתו). וויטמן מודעת לכך במוצהר, כשהיא אומרת ללא כחל וסרק, שהיא רוצה ש-HP תעלה לכותרות בזכות הישגים הנדסיים - ולא בגלל פרשיות כאלה ואחרות.

בינתיים עושה מגי ויטמן את הריטואל המקובל למנכ"ל אמריקאי ב-100 ימי החסד הראשונים בתפקיד: ארגון מחדש של החברה על פי מודל אסטרטגי חדש. היא הצהירה כי תצמצם את מספר החטיבות של החברה לארבעה, שהוגדרו מחדש. לדוגמה, HP הכריזה על מיזוג חטיבת המחשוב האישי בתוך חטיבת הדפוס. ובנוסף, ויטמן מביעה מחדש את אמונתה במחקר ופיתוח, פעילות שספגה קיצוץ קשה מידיהם של קודמיה, שרצו לרצות את בעלי המניות.

מאמינה במהנדסים ובמו"פ

תחת חטיבת HP Labs (מעבדות HP) פועלים כמה וכמה מרכזי מחקר ופיתוח ברחבי העולם, נכס אסטרטגי שמבדל את החברה הזאת מרוב מתחריה בתחומי ה-PC וההדפסה. בשנים האחרונות החטיבה ספגה קיצוץ חריף בתקציבה, של 700 מיליון דולר, בזמן שההנהלות התמקדו בהרחבה בסיס התוכנה על חשבון החומרה וברכישת טכנולוגיות במקום פיתוח עצמי-מקורי. אבל מגי ויטמן מאמינה במהנדסים שלה, ובחשיבות הצורך לבדל את סל המוצרים של HP מה-Commodity של המתחרים באמצעות חדשנות. על הבמה בלאס ווגאס, הכריזה ויטמן כי תכפיל את ההשקעה במו"פ - תוך ווידוא הלימה טובה יותר בין המו"פ לדרישות שמגיעות מחטיבות המוצרים. "אני רוצה לקרב את HP Labs ליחידות העסקיות", היא אומרת, ורומזת אולי למבנה וסוג יחסי הפעולה שמתקיימים בין יחידות המחקר ליחידות מוצרים אצל השותפה הקרובה, מיקרוסופט.

בשלב זה ניכר שהאנשים באולם ממש מעריצים אותה - כולל אחד שהצהיר בעדינות מתוחכמת, שכשיחזור לארצו יספר לחבריו כי המנכ"לית החדשה של HP "היא פצצה" (You Rock! בלשונו). ויטמן נראית ישירה מאוד, גלויה ושלא מתחמקת מטיפול בסוגיות קשות. היא מכריזה, שכפוליטיקאית לשעבר אין מבחינתה דבר כזה "שאלה קשה מדי", היא חולקת את כתובת המייל האישית שלה מעל הבמה ואפילו פותחת את הנאום שלה בבדיחה: "אני לא אלאה אתכם...המצגת שלי מכילה רק 56 שקופיות...טוב, לא באמת". מה, לא צחקתם? בווגאס הבדיחה הקטנה הזאת זכתה למחיאות כפיים רועמות.

מאמץ משותף להכנסת הענן לקופסה

ואכן, לעיתונאים הנרגנים שיושבים בפינה השמאלית בקדמת האולם, מול מסך וידאו עצום ממדים, מצגת בת 56 שקופיות היא הדבר האחרון שדרוש כדי להכריע את ה-Jet Leg. גם הם, כמו השותפים, הופצצו באותו בוקר קריר בנוואדה, ובימים שלפניו בעשרות מצגות, ומאות שקופיות, מפי צוות ההנהלה של ויטמן. ולא רק מנהלי HP באו לשכנע אותנו. ג'ון רוסקול, בכיר במיקרוסופט, הגיע לאירוע כדי לדבר על הקשרים העמוקים שיש לחברתו עם HP ועל ההזדמנויות ששתי השותפות הגדולות מציעות למטמיעי מערכות עסקיות. לטענתו, חילקו החברות הללו בשנה החולפת ארבעה מיליארד דולר בתמריצים לשותפי ההטמעה שלהן.

על פי רוסקול, הפרה החולבת החדשה, שאמורה לסדר את הפנסיה גם לשותפים, נקראת הענן ההיברידי. רוסקול מספר כי בשנים האחרונות עשתה מיקרוסופט מאמצים גדולים להעביר את כל המוצרים שלה לעבודה בענן, וליצור סימטריה בין המוצרים המופעלים מקומית וגרסאות הענן, שמותאמות לענן פרטי או ציבורי. יחד עם HP, היא משווקת פתרון של "ענן בקופסה" (אשכול שרתים וירטואליים + מערכת אחסון וירטואלית + תשתית תקשורת IP, הכול מזווד בארון אחד ומנוהל בסביבת Windows Server/Hyper V של מיקרוסופט), שמאפשר לארגונים לבצע את הדילוג הטכנולוגי בקלות, במהירות ובביטחון. כדוגמה הוא מביא חברה שוודית, שאיחדה 50 שרתים לשניים.

מודעות לענן בכול מדפסת

בעקבותיו עולה לבמה ויאמש ג'ושי, ראש חטיבת ההדפסה של HP, אחד הנואמים החביבים על הקהל. זה לא רק המבטא ההודי המתנגן והידיעה כי החטיבה שלו לא מסתירה שלדים בארון. האיש מרבה להתבדח, ובכלל, מרגיש על במה כמו דג במים. ג'אשי מונה כמה טרנדים שהחברה רואה בהם הזדמנויות רווח לשותפים בשנה החולפת: בולטת בהם התפוצצות התוכן, או בשפה העכשווית Big Data. "העניין שלנו הוא כמובן, בתוכן שניתן להדפסה ובמיוחד תוכן שמגיע מאינטרנט", אומר ראש החטיבה. "לכן, לכל מדפסת בשווי מעל 80 דולר ששיווקנו בשנתיים האחרונות יש ממשק לענן וכתובת מייל משלה". הוא גם משווה את המערכת של HP, הנקראת ePrint, למתחרה AirPrint של אפל ולמוצר שעל בסיסו הן עובדות, ה-Cloud Print של גוגל.

הטרנד השני - כולם הולכים ל-Mobile (ניידות). ב-2012, ימכרו יותר טלפונים ניידים ממחשבי PC, אומר סגן הנשיא. עולם ההדפסה צריך להתאים את עצמו לסביבת עבודה "נזילה" בה המשמשים נכנסים ויוצאים מהמשרדים, והדבר בקבוע היחיד הוא הרשת האלחוטית. הטרנד השלישי הוא דווקא שלילי: עובדים מבזבזים 50% מהיום שלהם בניהול מידע. "בממוצע, טיוטות מסמכים עסקיים נעים בין עותק הנייר לעותק הדיגיטלי 11 פעמים בכל כיוון", מספר ג'אשי. יערות העד אולי לא אוהבים את בזבוז הנייר, אבל לשותפים שמציעים פתרונות הדפסה מנוהלים, עניין שכזה הוא מכרה זהב של ממש. "כדאי לנוע לכיוון של חוזי שירות מנוהל במקום מכירת מכונות", ממליץ ג'אשי. "מדובר בשוק של 200 מיליארד דולר".

שובם של המהנדסים

מתקרבים להפסקת צהריים והיהלום שבכתר האירוע הנוצץ בלאס ווגאס המעטירה עוד לא נחשף. הקהל המתוח מזדקף בכיסאותיו כאשר טוד ברדלי, ראש חטיבת המחשוב האישי (PSG, זאת שמתלכדת עם הדפוס), עולה לבמה ומתחיל לבנות את המתח. "הפתרון שאנחנו רוצים להציג לכם היום, הוא הגשמה של רעיון מוביל אחד: "כל הכוח של תחנת עבודה מקצועית - אבל בלי הנפח" (All the Power - Without the Tower)." לאחר פתיחה דרמטית זו מתחילים ברדלי ואנשיו בהצגה שלמה, שלא הייתה מביישת את מופע ההצדעה לאלביס פרסלי של "קרקס השמש", Cirque du Soleil, להקה שמופיעה מדי ערב במועדון הלילה של המלון, שלוש קומות מעל מרכז הכנסים.

ברדלי והחברים מציגים את הדגמים האחרונים של HP בתחום תחנות העבודה, כמו במופע בובות בבושקה ביזארי. הם מתחילים מה-810Z הגדולה להבהיל, עוברים ל-210Z, שמסתפקת בגודל הגיוני יותר, והלאה... עד שלבסוף, לאחר להג רב, עקיצות ובדיחות פנימיות, הם מגיעים לסיבה לשמה הובאו העיתונאים לווגאס: 1Z החדשה, תחנת עבודה מקצועית לחלוטין במארז All in One בנויה מאחורי מסך של 27 אינטש, שנפתח באלגנטיות של מכסה מנוע במכונית יוקרה. המעבד, המאיץ הגרפי, הזיכרון והדיסקים עונים למפרט תובעני של תחנת עבודה מקצועית למהנדסים, ארכיטקטים, מדענים, מעצבי 3D, סוחרי בורסה ומאיירי סרטים מצויירים. כל החלקים (למעט המקלדת) מזוודים מאחורי המסך השטוח במארז עבה רק במקצת יחסית לצג LCD, על רגלית מתכוננת, שלא מבזבז שטח שולחן, ומעלים לחלוטין את ה"ספגטי" של כבלים ומחברים בין האבזרים השולחניים. התחנה עוצבה לתחזוקה קלה, למשל, את כל החלקים (למעט המעבד) נגישים להחלפה ללא פירוק מוקדם ואת כולם יכול משתמש הקצה להחליף בעצמו ללא צורך במברג - ברור שהמתכננים לקחו בחשבון שאלה משתמשים "מקצועיים", שמסוגלים לעזור לעצמם בשעת הצורך. ברדלי ואנשיו על הבמה עושים עצמם מתרגשים ומוחים דמעות שהם חושפים את הבייבי החדש, שמשווק החל מהחודש במחיר התחלתי של 1,799 דולר.

ספקטרום רחב של לקוחות

בפאנל שנערך מאוחר יותר עם המהנדסים ואנשי המחקר והפיתוח של HP, הם נראים ממש מאושרים - סוף סוף מדברים על מה שהם מצטיינים בו, במקום להתנצל על חוסר הבהירות של "האסטרטגיה הגדולה" והרציונל של המשך פיתוח חומרה כחלק מתרבות החברה. ג'וש פיטרסון, סיפר קצת על קהלי היעד של תחנות העבודה. "אנחנו משקיעים בהאזנה ללקוחות וגילינו שהקהל שלנו אינו מורכב רק מהנדסים ותוכניתנים", הוא אומר. "אנו מקשיבים לבנקאים שמשתמשים בתחנות עבודה להרצת מודלים של שוק ההון, לקולנוענים שזקוקים לכלי אנימציה פוטו-ריאליסטיים, לחוקרים ולאנשי חינוך שרוצים להעשיר את תכני הלימוד בוויזואליזציה של נושאים כמו כימיה מולקולארית וביולוגיה, ולמכוני גיאופיזיקה של חברות האנרגיה, שמנתחים נתונים סיסמוגרפים לאיתור שדות נפט וגז טבעי. החומרה מעוצבת להשביע את רצון כולם."

אירוע ההשקה של תחנות ה-Z, התנהל במקביל לכנס השותפים, במלון הבריאות והאוויר הנקי "וידארה", בו אסור לעשן אפילו כאשר המזל הבוגדני הורס לך את העצבים (במרבית המלונות בווגאס, המהמרים המכורים מעשנים כמו קטרים ביום שהרכבת לא בשביתה). גם האוכל שמוגש במסעדותיו, בריא יחסית לתפריט האמריקאי האופייני, שנוטף שומנים, מוקרם בכולסטרול, ומועשר בסוכרים. אבל לא בוידארה! שם מגישים לך חטיפי גרנולה כהשלמה קלורית לצד הקפה, ועוגיות בריאות עשירות בסיבים תזונתיים לקינוח ארוחה נטולת כימיקלים. שתדע שדואגים לגוף שלך בזמן שארנקך עובר דיאטה פיננסית.

אבק כוכבים

באירוע חשפה HP גם את היורשות הקונבנציונליות יותר לתחנות העבודה הקיימות, ה-820, 620 וה-420 החדשות. כל אחת משופרת חומרתית בדרכה המיוחדת, אך לא אלאה אתכם במפרט הטכני המרשים, הכולל מאיצי גרפיקה חדשים וערוצי זיכרון מהירים לרכיבי 1600 מגהרץ. בין היכולות החדשות המשותפות לכל התחנות, תמצאו אתRDS שולחן עבודה מרוחק - המותאם גם להפעלה מרחוק של יישומים גרפיים (משימה מורכבת למדי) - ויועץ שיפור ביצועים מותאם ספציפית לתצורת המחשב, שמבצע התאמה אוטומטית של הנתונים ב-BIOS.

תחנות העבודה בסדרת Z, המבוססות על מעבדי Xeon של Intelומאיצי גרפיקה Nvidia Quadro משמשות גם את התעשייה היחידה שבאמת נוצצת מאבק כוכבים ואפילו בתאורת הניאון המלאכותית של לאס ווגאס אנשיה זוכים לתשומת לב לא רגילה: תעשיית הקולנוע. ג'ייקוב רוזנברג, שאחראי על האפקטים המיוחדים לאחד הסרטים הכי קופתיים בימים אלה בארצות הברית, "מעשה גבורה" (Act of Valor), מדבר בהתלהבות על הצעצועים החדשים שמספקת לו HP: "ההתפתחות הטכנולוגית מאפשרת לנו להמריא על כנפי הדמיון. בנינו על כך, שבמהלך העבודה הטכנולוגיה החדשה תסגור את הפער בין הקיים לרצוי ותעמיד לרשותנו כלים למימוש הרעיונות הוויזואליים שלנו. וכך קרה, בדיוק כמו שקיווינו. אנו לא מתרסקים כי יש לנו היום תחנות עם מעבדים חזקים יותר, נפח אחסון פנימי עצום, ויותר זיכרון מהפלטפורמות ששימשו את סרטי האנימציה בדור הקודם. תהליכי עיבוד של אפקטים ויזואליים, שכאשר יצאנו לדרך לפני ארבע שנים לקחו ימים ארוכים להריץ, התקצרו לדקות. הסרט יצא בזמן לאקרנים, משום שתחנות העבודה הגיעו בזמן לאולפנים".

עוד כתבות

נשימה / צילום: Shutterstock

מחקרים מגלים: איזה איבר עשוי להחליף את הריאות

למה אנחנו מקבלים "דום נשימה" בכתיבת אימייל, איך בדיקה פשוטה מנבאת מי יתעורר מתרדמת והאם אף אלקטרוני יוכל לאבחן מחלות רק מלהריח את הבל הפה שלנו? חוקרי נשימה וריח מגלים עד כמה מורכבת הפעולה הכי אגבית שאנחנו עושים ● וגם: לא תאמינו איזה איבר עשוי להחליף את הריאות כמקור לחמצן

מוצרי חלב / צילום: איל יצהר

המשק עמוק בקרב על החלב, אבל המוצר הזה ממילא בירידה

שינוי בטעם, עלייה ברמת החיים ומחסור כרוני שוחקים את מעמדו של קרטון החלב המסורתי ● מנגד, הגבינות המיובאות מציגות ביקושי שיא, אף שהן יקרות במאות אחוזים מהעולם - מה שיוצר לחץ להגדלת המכסות הפטורות ממכס במטרה לבלום את התייקרותן

אייפון / צילום: Shutterstock

פשרה בפרשת האטת האייפונים: אפל צפויה לפצות לקוחות ב-10 מיליון שקל

בתביעה הייצוגית נטען כי אפל התקינה במכשירי האייפון, באמצעות עדכוני תוכנה, תוכנות שהאטו ושיבשו את פעולת המכשירים - וזאת באופן יזום ומתוכנן, ללא ידיעת המשתמשים וללא הסכמתם ● עוד נטען כי אפל ישראל וחברת איי דיגיטל היו מודעות לכך, ולכן הן נושאות באחריות ● הסדר הפשרה כפוף לאישור בית המשפט

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

קרקע חקלאית בגדרה. מה האינטרס הציבורי? / צילום: תמר מצפי

לפי הייעוד, בזמן החכירה או בהפקעה? הקרקע שהובילה למחלוקת של מיליוני שקלים

המדינה הפקיעה 35 דונם בגדרה מבעלי קרקע פרטיים, וביקשה לשלם להם 1.6 מיליון שקל בהתאם לשווי הקרקע לפי הייעוד שבו רכשו את הקרקע ● אלא שבעלי הקרקע דרשו פיצוי של 24.5 מיליון שקל לפי הייעוד של הקרקע בזמן המכירה – תעשייה ומסחר ● מה קבע ביהמ"ש?

רונן בר / צילום: אוהד צויגנברג

משפחת ראש השב"כ לשעבר הבטיחה הנפקה של 2 מיליארד שקל

הנפקת פרודלים, חברת תמציות הטעם והריח לתעשיית המזון והמשקאות שבשליטת משפחתו של ראש השב"כ לשעבר רונן בר, בדרך להשלמה ● המהלך שזכה לביקוש גבוה יכלול גיוס של 390 מיליון שקל תמורת 15% מהחברה

מצב השווקים השבוע

היזם הישראלי שהפסיד יותר מ-2 מיליארד דולר על הנייר – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT • יו"ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם ● מניות התוכנה צונחות לאחרונה בעקבות החשש מפגיעת ה־AI בעסקיהן, כשבין הנפגעות גם כמה ישראליות בולטות ● האם עידן עופר פספס את אקזיט חייו בחברת הספנות צים?

משרדי גוגל בארה''ב / צילום: ap, Jeff Chiu

מצבא איראן לחברת ענק: פרשת ריגול חמורה נחשפת

כתב אישום הוגש בסוף השבוע נגד שלושה איראנים שחיו בעמק הסיליקון, עבדו בחברות ענק והדליפו עפ"י החשד סודות לאיראן ● התובעים טוענים כי שלושת הנאשמים ניצלו את תפקידיהם בחברות טכנולוגיה מובילות המפתחות מעבדי מחשב ניידים כדי להשיג מאות קבצים סודיים, כולל חומרים הקשורים לאבטחת מעבדים ולקריפטוגרפיה

אילוסטרציה: איל יצהר

כתב תביעה נגד ויז'ן אנד ביונד: "פעלו תחת דפוס פעולה שיטתי של הטעיה מתמשכת והסתרת מידע מהותי"

החברה המשקיעה בנדל"ן בארה"ב, נתבעה על ידי 126 משקיעים על סכום של כ-29 מיליון שקל ● בכתב התביעה עולה טענה "לדפוס פעולה שיטתי של הטעיה מתמשכת, רשלנות והסתרת מידע מהותי" ● עוה"ד המייצג את החברה מסר כי:"טרם התקבל כתב התביעה וכאשר הוא יתקבל נוכל להתייחס, ככל שנדרש"

הצ'אטבוט של קלוד / צילום: Shutterstock

אנתרופיק עושה זאת שוב: כלי ה-AI החדש שהפיל את מניות הסייבר

ההשקה של "קלוד קוד סקיוריטי" עוררה חשש מפגיעה בענף והובילה לירידות חדות במניות קראודסטרייק, קלאודפלייר וזיסקלר ● גם הישראליות התרסקו, ביניהן סנטינל וואן וג'יי פרוג ● כעת, בשוק חלוקים אם מדובר באיום ממשי או בירידה חדה מדי ביחס להיקף המהלך

אייל שרצקי וניר שרצקי, סקוט ראסל ושלומי בן חיים / צילום: מורג ביטן, נייס, ג'ייפרוג

הישראלית שצללה בעקבות כלי AI חדש, וזו שהמריאה אחרי הדוחות

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע ● כלי חדש של חברת ה-AI אנתרופיק טלטל את חברות הסייבר - וג'יי פרוג צללה בכ-25% ● מנגד, נייס זינקה בכ-20%, אחרי שתוצאותיה הכספיות עקפו את תחזיות האנליסטים ● ואיתוראן עלתה לשיא של כל הזמנים

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: שלומי יוסף

תושב הצפון שמגלה: מדוע לכפר גלעדי חזרו כל התושבים בעוד שלקריית שמונה חזרו רק מחצית

במסגרת הסיור הכלכלי לבאי כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הוצגו מתחם סטארט־אפים חדש, מרכז קולינרי בהשקעה של 100 מיליון שקל והתרחבות אקדמית - בניסיון  לעצור את בריחת החברות והתושבים מהאזור

עופר זרף, מבעלי חברת יסודות איתנים / צילום: אולפני חובב

יזם הנדל"ן שמספר בגילוי לב: "לקוחות באים ובאים, ולא סוגרים"

עופר זרף, יו"ר דירקטוריון חברת יסודות איתנים הבונה פרויקטים רבים בצפון, מספר על המציאות הנוכחית בגבול עם לבנון: "חזרנו לבנות מיד עם הפסקת האש, אבל יש קשיים לא קטנים והכול לוקח יותר זמן" ● הוא דורש מהמדינה להתערב ומצהיר: "אין לי שום כוונה לשלם פיצוי לדיירים על איחורים"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

"לחסל את חמינאי עכשיו": המסרים מבית המלוכה הסעודי

ההזדמנות האחרונה לאיראן: "כדי שזה יקרה - רוצים מהם טיוטה בתוך 48 שעות" ● מחאות מצומצמות יותר, אך העולם נושא עיניים: גל ההפגנות החדש באיראן ● הסנאטור גרהאם: בסביבת טראמפ מייעצים לו שלא לתקוף באיראן ● שגריר ארה"ב בישראל נשאל אם לישראל זכות על שטחי מדינות ערב: "הם יכולים לקחת את הכול" ● דיווח: משמרות המהפכה מקדמים כוחות לגבול עיראק ● עדכונים שוטפים

מה שהתקיים רק בראש העובד נעשה ממוסד / אילוסטרציה: Shutterstock

אנשים חוששים שה-AI תגזול את עבודתם, אבל היא כבר גוזלת את מה שיש להם בראש

השאלה אינה האם AI תחליף את העובדים - השאלה היא מי ישלוט בידע שהחברות אוספות מהם ● בעולם של בינה מלאכותית ארגונית, גם כשעובד עוזב את העבודה, הוא משאיר את הידע ואת הניסיון שלו מאחור - לבוט או למי שיחליף אותו, אם יהיה צורך במחליף בכלל

פרטיות באינטרנט / אילוסטרציה: Shutterstock

ייצוגית נגד מימון ישיר בגין הפרת פרטיות: "הכול מהכול חשוף לטיקטוק"

לפי הבקשה לתביעה הייצוגית, קוד פיקסל שחברת מימון ישיר הטמיעה באתר שלה אוסף מידע של גולשים ומעבירו לטיקטוק - וזאת ללא ידיעתם וללא הסכמתם להעברת המידע ● ההערכה היא שזו הסנונית הראשונה בגל התביעות שצפוי לאחר כניסתו לתוקף של תיקון 13 לחוק הגנת הפרטיות

חיה קינד / צילום: שירן קמר

מנכ"לית החברה שרכשה 40 דירות בבניין שנפגע מטיל: "הזדמנות שלא תחזור"

מנכ"לית קרן הריט אבו פמילי, חיה קינד, רואה במגמת הורדת הריבית סימן חיובי לסקטור השכירות לטווח ארוך, שנפגע קשות בשנים האחרונות, וקוראת למדינה לעשות יותר: "לא נעשו פעולות גדולות מספיק" ● בראיון לגלובס היא מספרת כי היא מזהה שהדור הצעיר כבר לא רואה בבעלות על דירה צעד מחייב

אייפון 17 פרו מקס / צילום: יחצ

כך תאריכו את חיי הסוללה באייפון שלכם

עדכוני גרסה באייפונים מובילים לעתים לכך שהסוללה דווקא מתרוקנת מהר יותר, ובעוד באפל מבהירים שמדובר במצב זמני - יש כמה שיטות להתגבר על כך ● מבהירות המסך דרך שימוש ב–wifi ועד הטענה של פחות מ–80%

אתר בנייה במרכז הארץ. ''כשהשוק מאט, יש ליזמים תמריץ לתת הנחות והטבות'' / צילום: Shutterstock

28 דירות בחודש בפרויקט אחד ביהוד: מה גובה ההנחה שקיבלה קבוצת הרוכשים

ההאטה בביקושים וההיצע הגדול של דירות על המדף מאיצים את תופעת ה"פרי־פריסייל": יזמים מסכימים להנחות של 5%-15% בתמורה לוודאות תזרימית ומכירה מרוכזת של עשרות יחידות דיור בפרק זמן קצר ● למי זה מתאים, ומה הסיכונים?

סאמר חאג' יחיא

"כשאחד המתחרים הוא המנכ"ל, זה אתגר": המתווך במכירת צים חושף את הקלף המנצח בעסקה

סאמר חאג' יחיא, שייעץ להפג־לויד בעסקה לרכישת חברת הספנות, משחזר את תחילת המהלך: "טילים נפלו כאן - אבל הם היו נחושים", הגורם שהכריע: "קרן פימי הייתה שובר שוויון" והמשבר ברגע האחרון: "יו"ר צים הודיע שלא ימליץ על העסקה" ● וגם על המנכ"ל אלי גליקמן: "הלוואי וימשיך - טאלנט כדאי לשמר", חששות העובדים: "יובטח ביטחון תעסוקתי", עמלת התיווך שייקבל והסיכויים להשלמת העסקה