גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  IT Solutions

NetApp: מערכות אחסון חכמות למגזר ה- Mid-Market

"אחסון הוא נושא מורכב, אבל אין סיבה להסתבך שלא לצורך בגישות מיושנות לפתרון", אומר גיא רחמים, מנהל הנדסת מערכות ב-NetApp בישראל

"גם במגזר ה-Mid-Market, שמוגדר בישראל בין 100 ל-1000 עובדים, אי אפשר להתעלם מהעלויות הגבוהות והנצילות הנמוכה של מערכות אחסון מיושנות - למרות שאין בארגון האופייני מי שידע לנהל את הנושא ברמה הקיימת במגזר ה-Enterprise. כי לא מדובר רק בעלויות גבוהות ובזמינות של מנהלי מערכות אחסון מקצועיים. תשתית החומרה של חברה בינונית, Windows או VMware על שרתים סטנדרטיים בדרך כלל, לא מאפשרת הטמעת פתרונות ניהול המסוגלים להתמודד בהצלחה עם מורכבות. ומצד שני, העסקים הבינוניים לא זקוקים, שוב בהכללה גסה, למרבית הפונקציות של פתרון ניהול IT "כבד". הפתרון עצמו יכול להכביד על משאבי ה-CIO - ובכלל, חבל על הכסף. ארגונים אלה זקוקים לפתרונות אחסון "קלים", יעילים, פשוטים להטמעה ולניהול - ובעיקר זולים".

רמת כניסה חדשה לעולם האחסון המנוהל

את היעד הזה בדיוק אמורה לכבוש המערכת החדשה של NetApp לעסקים בינוניים, FAS 2220. היא מספקת רמת כניסה חדשה לעולם הפתרונות הייחודיים שעשו את NetApp לחברת האחסון המומלצת על ידי האנליסטים והעיתונות המקצועית. "חברת האחסון מספר 1" הכריז עליה העורך של InfoPro. "מקום ראשון בין פתרונות האחסון לסביבת שרתים וירטואליים", אומרים עורכי Storage Magazine. "ספק החומרה המוביל" על פי CIO Magazine. איך קרה שחברה צעירה יחסית מצליחה לחדור לליבת המחשוב הארגוני השמרני מטבעו ולהחליף פתרונות מסורתיים של ספקי מערכות אחסון גדולים וותיקים יותר? "מדובר בגישה חדשה לנושא, שעוצבה על "דף חלק" ללא המגבלות שמצרות את חופש הפעולה של ספקים מסורתיים", אומר גיא רחמים. "לדוגמה, לחברות הוותיקות יש אינטרס בשימור המורכבות כי כך מרוויחים יותר וכובלים את הלקוח לספק. אנו מאמינים כי רק האינטרס של הלקוח צריך להשפיע על פיתוח גישות מהפכניות ואימוץ טכנולוגיות חדשות."

לכן NetApp הייתה הראשונה להציע "פתרון אחסון מאוחד", Unified Storage, שמסלק את החציצה המלאכותית בין SAN ו-NAS ובין סוג אחד של כוננים למשנהו. "אפשר לומר שאנו המצאנו את ה"וירטואליזציה של האחסון". NetApp הייתה גם הראשונה להציע פתרונות תוכנה שמקטינים דרמטית את הצורך לרכוש תוספות חומרה. כמו טכנולוגיות Dedup, מתודת Thin Provisioning ודחיסה On The Fly, שמקטינות את דרישות הנפח בפקטור שבין 2 ל-4, באחריות. ספקים אחרים חשבו שהשתגענו, שאנו כורתים את הענף עליו אנו יושבים כי כך נוכל למכור פחות נפחי אחסון. אבל הלקוחות הצביעו NetApp, בגדול, כי זו החברה היחידה שמאפשרת להם להתמודד עם קצב גידול שנתי של כ-60 אחוז בדרישות האחסון - ללא תוספת לתקציב הקניות וללא צורך בתוספת כוח אדם".

עקרונות מנחים להצלחה

האסטרטגיה המנצחת של NetApp מבוססת על 3 עקרונות:

  • Start Right: התחילו עם הפתרון הנכון, ההולם את היעדים העסקיים שלכם לטווח בינוני וארוך. לא מספיק לקבל מענה נקודתי לצורך רגעי, תחשבו על יכולת הגידול ועל הקושי הפוטנציאלי של שדרוג. בקצב הנוכחי, דרישות האחסון של עסק ממוצע יגדלו פי 10 תוך 5 שנים. האם הפתרון המוצע מסוגל לספק את הנפח הזה? האם הגידול יגרום לשיבושים בעבודה השוטפת? האם תזדקקו לגיוס כוח אדם נוסף? "סוף מעשה במחשבה תחילה" היא תובנה עתיקה שלא נס ליחה ומערכת אחסון טובה היא זו שלא נתפרה "טלאי על טלאי".
  • Keep It Simple: אל תסתבכו, אל תתפתו לרכוש פתרונות שמסיחים את הדעת מהעיקר - תמיכה אפקטיבית בביזנס, ואל תהפכו לשבויים של מוצרים קנייניים שמכניסים אתכם לסמטאות ללא מוצא. עם FAS 2220 אתם מקבלים פתרון שיכול לגדול עד 180 טרה-בייט ללא שדרוג (מעל הרף הזה ביכולתכם לטפס בקלות כל הדרך עד 4320 טרה בייט, עם דגמים תואמים של NetApp), לתמוך בכל הפרוטוקולים ללא תוספת מחיר, להכפיל פי 3 את הביצועים ולחסוך 50 אחוז מעלויות התחזוקה. איך NetApp עושה את הפלא הזה? על ידי שמירה קנאית על עקרון הפשטות.
  • Grow Smart: האחדת כל משאבי האחסון במערכת וירטואלית אחודה, פשטות ואוטומציה של מרבית תהליכי הניהול, אינטגרציה עם פלטפורמת System Manager ועוד אלף פרטים קטנים אך חשובים, מתווים ללקוח נתיב צמיחה בטוח. התפיסה ההוליסטית, שרואה במערכת האחסון חלק ממערכת טכנולוגית להשגת יעדים עסקיים, מבטיחה שכל צעד שתעשו בפיתוח והרחבת הפתרון יהיה חכם. חכם במשמעות שאף פרוטה לא תבוזבז על רכיבים שמחר יהיו מיושנים מדי. חכם מבחינת דרישות התחזוקה המידיות ומבחינת עלויות בעלות כוללות. ובעיקר, חכם מבחינת התמורה האפקטיבית שתקבלו לכספכם.

Do More With Less

"כי זה בסופו של דבר משמעות הסיסמה Do More With Less, שאנו שומעים מכל עבר", אומר גיא רחמים. "יש כאן דרישה כפולה: גם לעשות יותר - יותר עסקים, יותר נוכחות באינטרנט, יותר שביעות רצון של המשתמשים ויותר ציות לתקנות - וגם לספוג קיצוץ בתקציב, הקטנת כוח האדם ושעות העבודה המוקדשות לניהול ותחזוקת מערכות קיימות. היעד לעשות יותר עם פחות מחייב גם לחשוב בצורות חדשות בנוגע לשרתים ותצורת ה-Datacenter בכללותה, לכן מערכת האחסון צריכה לספק ללקוח חופש גמור באימוץ הטכנולוגיות הכדאיות ביותר. רוב הארגונים היום נמצאים בתהליך וירטואליזציה מקיף, שמוביל אותם לבסס את ליבת המחשוב הארגוני על פלטפורמות X86 - לינוקס או Windows, מיקרוסופט או VMware. עבורם פתרון אחסון של NetApp הולם ככפפה ליד. ומי שכבר עושה את הצעד הבא, מה-Datacenter הווירטואלי לענן, הארכיטקטורה שלנו היא היחידה שמבטיחה הגירה קלה, בטוחה ומהירה. לא משנה אם אתם רואים בעתידכם ענן פרטי או ציבורי, כשאתם מתחילים עם NetApp וגדלים עם NetApp, תגיעו ליעד בדרך הבטוחה ביותר".

סיפור ההצלחה של NetApp כבר נלמד בבתי הספר למנהל עסקים. מהתחלה צנועה כסטארט-אפ ב-1992 היא הגיעה למכירות שנתיות של 6.23 מיליארד דולר בשנה שהסתיימה באפריל 2012. ההצלחה בישראל מרשימה אפילו יותר. הסניף המקומי נפתח רק לפני 14 שנה ומאז כבשה החברה נתח שוק מרשים, של כ-30 אחוז, מול מתחרות מבוססות היטב כמו EMC, יבמ, HP ו-Sun. "אין ספק שהגישה שלנו מתאימה ללקוח הישראלי" אומר גיא רחמים. "לקוח זה ידוע כמי שמוכן להוביל שינויים כול עוד הם מספקים יותר תמורה לכספו. אבל אסור לשכוח את התרומה המהותית של המשווקים שלנו בישראל - אנקור, אמת מחשוב, GlassHouse, הראל, מלם-תים ו-We! - שיוצרים את החיבור לעולם העסקים המקומי, מכניסים אותנו לפרויקטים החשובים ביותר ומרחיבים ללא הרף את "העקבות" של NetApp בכל המגזרים. אנו, מצידנו, לעולם לא נתחרה בהם. המפיצים הם שותפים לכל דבר והנאמנות שלנו מובטחת להם כל עוד הם נאמנים ל-NetApp. לאור הכדאיות המובהקת של השתייכות לרשת ההפצה הזאת, אני מאמין כי אחוזי החדירה שלנו לשוק הישראלי רק יגדלו. אני מצפה ליום בו NetApp תוכרז כספקית האחסון מספר 1 בישראל - ובטוח שהיום הזה יגיע יותר מהר ממה שאני מעז לנחש".

עוד כתבות

סוכה בבניין / צילום: תמר מצפי

השכן בנה סוכה שחוסמת את החניה. מה אפשר לעשות?

המפגש בין חופש הדת והמסורת לבין הזכות לקניין, נוחות ומניעת מטרדים בבית המשותף או במרחב הציבורי והאישי מעורר לא מעט שאלות, ובהן: האם אפשר לבנות סוכה בכל מקום שרוצים? מה אפשר לעשות אם הסוכה מפריעה לגישה לחניה או למדרכה, והאם כל השכנים יכולים להשתמש בסוכה שנבנתה בחצר המשותפת? ● גלובס עושה סדר

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

האם האישה חייבת במחצית מהחוב של בעלה? ביהמ"ש הכריע

בעלי שתי דירות ביקשו להקים ממ"ד למרות התנגדות של שלושה משכניהם, אך המפקח קבע כי לא ניתן לעקוף את הרוב הדרוש כשההתנגדות נובעת מפגיעה בדיירים אחרים • חייבת שקיבלה ירושה של 320 אלף שקל תעביר כ־95 אלף שקל לבנק, אף שקיבלה הפטר מחובותיה • אישה לא תחויב במחצית מהחוב העסקי של בעלה, לאחר שלא הוכח שהייתה מעורבת בעסק ● 3 פסקי דין בשבוע 

מייק פיי ודן אמיגה, מייסדי איילנד / צילום: Antonio Delucci

חד הקרן איילנד מתל אביב מודיע על גיוס הון שישי - והשווי קופץ ל-6.4 מיליארד דולר

איילנד מגייסת 400 מיליון דולר לפי שווי של 6.4 מיליארד דולר ● החברה מרחיבה את פעילותה מעבר לדפדפן הארגוני ומאיצה את המאבק על נתחי השוק בסייבר הארגוני ובאבטחת ה-AI

כוחות צה''ל (ארכיון) / צילום: דובר צה''ל

בצל האסון ברצועה: צה"ל הקפיא את השימוש ברחפנים תוקפים

אסון בצפון הרצועה: 2 לוחמים נהרגו מפיצוץ רחפן צה"ל ● "שיתכוננו לרעידת אדמה" האזהרה של סינוואר לפני 7 באוקטובר ● נשיא איראן בריאיון ל-NBC: רוצים להגיע עם ארה"ב להסכם לסיום המלחמה לפני בחירות האמצע שלהם בנובמבר ● נתניהו תקף את קטאר וטורקיה בנאומו באו"ם - והגיב להאשמות נגד ישראל: "רצח עם? זה שקר המאה" ● בכיר פתח מעיד: זו האזהרה שסינוואר סיפק לפני 7 באוקטובר ● עדכונים שוטפים

תרגיל חי''ר של נאט''ו בלטביה מ-2018 (ארכיון) / צילום: ap, Mindaugas Kulbis

כוחות נאט"ו במדינות הבלטיות מנסים ללמוד את כללי המלחמה החדשים

בעוד הכוחות בלטביה, בהובלת קנדה, מיישמים את הלקחים מהמלחמה באוקראינה, עדיין נותר פער משמעותי

מגי טביבי, מגישת המהדורה המרכזית של ערוץ 14 / צילום: צילום מסך מאתר הערוץ

כבר לא "ערוץ זעיר": הרשות השנייה הודיעה לערוץ 14 על שינוי מעמדו לרישיון שידור רגיל

ההחלטה התקבלה לאחר שבדיקת הרשות השנייה העלתה כי הכנסות ערוץ 14 ב-2025 חצו את רף 80 מיליון השקלים ● המשמעות: החלת שורת חובות ורגולציות חדשות, שמהן הערוץ היה פטור עד כה ● ברשות מתחו ביקורת חריפה על התנהלות הערוץ, שסיפק את המידע הנדרש אך סיווג את ההכנסות בלי שום ביסוס

תחנת הכוח דליה / צילום: מצגת החברה

דרמה בשוק האנרגיה: שותפות לוויתן מבטלת עסקת ענק של 6.7 מיליארד דולר

ניו מד, חברת הגז שמחזיקה בכ-45% ממאגר הגז לוויתן, הודיעה לבורסה שהיא מבטלת את עסקת הענק (6.7 מיליארד דולר) לאספקת גז לתחנות הכוח של דליה ● בדליה מסרבים לקבל את הביטול

שלמה קרעי שר התקשורת / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

בג"ץ לקרעי: חתום על המינויים שפסלת למועצת התאגיד בתוך שבוע

שופטי בג"ץ הפכו את הצווים על תנאי למוחלטים והורו לשר התקשורת שלמה קרעי לחתום בתוך שבעה ימים על מינויים של ארבעה חברי מועצה לתאגיד השידור הציבורי ● השופטים דחו את נימוקיו של השר נגד המועמדים, והגדירו אותם כ"טיעוני קש" ● כך לדוגמה קבעו כי השתתפות בהפגנות נגד הרפורמה המשפטית אינה עילה לפסילה ● נקבע אף כי כהונתו של המנכ"ל גולן יוכפז תוארך

מפעל התפלה מים שורק / צילום: איל יצהר

השבתת מפעלי ההתפלה חשפה: רזרבות המים של ישראל בסכנה

השבתת המתקנים חשפה את מצבם המדלדל של מי התהום ● אם החורף יהיה שחון, החקלאים בסכנת קיצוץ בסבסוד והקטנת מכסות

משפחת פראוור בטיול בתאילנד / צילום: באדיבות המשפחה

זינוק של כמעט פי 2 תוך 7 שנים: כך הפכה תאילנד ליעד החדש של משפחות ישראליות

עשרות אלפי משפחות ישראליות נהגו בעבר לפקוד את יעדי הכול כלול בטורקיה ● תאילנד, שיזמה מהלכים לעודד ישראלים להגיע, הפכה בשנים האחרונות ליעד מבוקש ונגיש יותר ● מה ההוצאה הממוצעת של ישראלים לעומת שאר העולם, על מה מוציאים את הכסף ועל כמה עומד הפער בין טיסה ישירה לקונקשן?

נאום רה''מ בנימין נתניהו בעצרת הכללית של האו''ם / צילום: Reuters, Mike Segar

רה"מ מגיב להאשמות נגד ישראל: "רצח עם? זה שקר המאה"

עשרות מנהיגים עזבו את האולם לפני נאום נתניהו בעצרת הכללית של האו"ם ● אבו מאזן באו"ם: "העם הפלסטיני סובל מהרג ורעב" ● בצל הפיגוע בבנימין: יהודה ושומרון על סף רתיחה, דריכות במערכת הביטחון לקראת החגים ● צה"ל: חיסלנו מפקד בחמאס שהחזיק שבעה חטופים ● דיווח: גורמים בסין ביצעו אלפי משלוחים של רכיבים המשמשים לכטב"מים ולטילים לאיראן ● על הכוונת של אירופה: הלחץ על ממשל טראמפ להחריף את הצעדים נגד ישראל ● עדכונים שוטפים

ירידות בבורסה בתל אביב / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבורסה ננעלה בירידות חדות, על רקע סערת האג"ח העולמית

מדד ת"א 35 נפל בכ-1.3%, ת"א 90 איבד קרוב ל-2% ● כלל המדדים הענפיים ננעלו באדום, מדד הקלינטק נפל ב-3.5% ● ברקע, הסערה בתשואות האג"ח בעולם - התשואה לעשור בשיא של 19 שנה, התשואה ל-30 שנה נגעה ברמתה הגבוהה מאז 2004 ● הסיבות: החובות המדינתיים התופחים ברחבי העולם, זעזועי האנרגיה והחששות מפני אינפלציה

בורסת פרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

עליות שערים באירופה, הנפט בירידות קלות, וההימור המפתיע של ברקליס על המניות

עליות שערים קלות באירופה ● אסיה ננעלה במגמה מעורבת, בעוד השווקים בסין ובדרום קוריאה סגורים לרגל חג ● החוזים בוול סטריט נסחרים בעליות שערים ● לרגל חג הסוכות, היום לא יתקיים מסחר בת"א ● למרות הזינוק בתשואות, בברקליס מונים שלוש סיבות להישאר במניות

מוצרים של תומר / צילום: יח''צ

תומר מזון: הרווח הנקי אשתקד יקטן ב-3 מיליון שקל עקב ניפוח המלאים

בעקבות החשש לאי־סדרים בחברה, הוועדה הבלתי־תלויה שמונתה לבדוק את הנתונים מצאה ניפוח של ערכי המלאי של החברה, וכי היו"ר והמנכ"ל דורון קימלוב השפיע עליהם ● הוועדה פועלת להפרדת תפקידי היו"ר והמנכ"ל ולמינוי יו"ר פעיל

תקופת ההסכם של יצרנים ויבואנים תוגבל? כלי רכב חדשים בנמל / צילום: Shutterstock

רשות התחרות בוחנת מגבלות חדשות על יבואני הרכב בישראל

רשות התחרות בודקת את הקשרים בין יצרני הרכב, היבואנים ומפיצי המשנה, ובוחנת אפשרות להגביל נתחי שוק ותקופות זיכיון ● סין מתכננת לרסן את ייצור הרכב ולעודד מיזוגים בין יצרניות ● ובישראל: סקודה משיקה שתי חשמליות חדשות, לקסוס את ה־ES החדשה ו־GAC חשמלית ב־117 אלף שקל ● השבוע בענף הרכב

אוניית צים / צילום: שמעון יונה

הפג-לויד וקרן פימי הגישו הצעה משופרת לרכישת צים. מה היא כוללת?

הפג-לויד ופימי הגישו לממשלה הצעה משופרת לרכישת צים, הכוללת התחייבות להפעלת קו ישיר לאסיה, חיזוק "מניית הזהב" והשארת פעילות הספנות והידע המקצועי בישראל ● במסגרת ההצעה יוגדל גם מספר הימאים הישראלים, צים ישראל תחזיק בצי מכולות עצמאי ותיהנה מגישה לצי העולמי של הפג-לויד

שפע, נדיבות ושמחת אכילה. לולוליש / צילום: אפיק גבאי

יוצאים מהסרט, פותחים שולחן: תחנות החובה הטעימות ביותר בחיפה

פסטיבל הקולנוע הבינלאומי שיתקיים בחיפה בחול המועד סוכות מזמין את המבקרים לגלות את הסצנה הקולינרית התוססת בעיר, ממאפי שמרים בבת גלים ועד ארוחות טעימות בשוק תלפיות

אילוסטרציה: Shutterstock

האם תשואה של 6% נראית באופק? התרחיש שמתחיל להפחיד את השווקים

התשואה על אג"ח ארה"ב ל־10 שנים כבר חצתה את רף 5%, שבעבר נחשב לנקודת אזהרה משמעותית ● כעת המשקיעים מתחילים לשאול אם התחנה הבאה היא 6% ● מה הסיכוי שזה יקרה, מה עלול לדחוף את התשואות לשם - ומה זה יעשה לשוק המניות?

עומס בנתב''ג, ארכיון / צילום: פולי טובמן

סוכות בנתב"ג: היעד הפופולרי, ואיזו חברה מובילה בעיכובים בטיסות

כ־1.13 מיליון נוסעים צפויים לעבור בנתב"ג בתקופת החגים, עם יותר מ־100 אלף נוסעים בימי השיא ● העומסים כבר מורגשים: בשבוע האחרון נרשם עיכוב ממוצע של 52 דקות בהמראות, ורק 16% מהטיסות יצאו בזמן ● אלה היעדים המבוקשים והחברות שרשמו את העיכובים הגדולים ביותר

אורן קובי / צילום: כדיה לוי

יזם הנדל"ן פושט הרגל טוען שהקים עסק חדש, כתבה מזויפת מגלובס ניסתה לקדם אותו

כתבה מזוייפת המתחזה לעמוד שער של עיתון גלובס פורסמה החודש בטוויטר תחת שמו של אורן קובי, יזם הנדל"ן לשעבר המואשם בפלילים, ובה הכותרת: "האיש שמכר קרקעות במאות מיליונים בישראל בונה עכשיו פלטפורמה גלובלית" ● לאחר פניית גלובס לקובי לקבלת תגובה - הכתבה נמחקה מהעמוד