גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

וירטואליזציה היא הרמת המסך לעידן הענן

הוירטואליזציה של פלטפורמות המחשוב היא הצעד הראשון בתהליך שיעביר בהדרגה את כל משאבי המידע והתקשורת "לענן"■ מנהל הטכנולוגיות של חברת VMware, מציג את החזון

מעט חברות יכולות לטעון במידה דומה של צדק, "אנו יצרנו את טכנולוגית המפתח לענן". זאת למרות שהיעד הראשוני של מייסדי VMware היה הרבה יותר צנוע. "בסך הכול רצינו לספק אמצעי נוח למשתמשי PC לעבור בין Windows ל-Linux", אומר מנדל רוזנבלום, החצי הטכנולוגי בזוג שהקים את החברה (זוגתו, דיאן גרין, הייתה הראש העסקי). הוא לא שיער שהתוכנה שהוא פיתח תמריא לסטרטוספרה של המחשוב הארגוני הממוסד על שולי האדרת של IBM ובנסיקה המסחררת הוא יאבד את השליטה על VMware לטובת מנהל מקצועי (פול מאריץ), שמבין טוב יותר איך הופכים רעיון חכם למכונת הדפסת כסף.

הקולקטיביזציה של השרתים

עקרונית, אפשר לתאר מחשוב ענן שלא סובב סביב הווירטואליזציה מבית הספר של VMware. אפשר, אבל לא ממש כדאי. הודות לווירטואליזציה, שמבטלת את האוטונומיה של כל מחשב לחוד לטובת "ישות קולקטיבית" שניתנת לחיתוך לאורך ולרוחב לפי הצורך, הדרך הזולה ביותר לספק CPU Cycles on Demand היא לבנות צביר (Cluster) קולוסלי של שרתי PC "עירומים" ולנהל אותם כמאגר משאבים דינמי. זו אחת ההגדרות של "ענן", מהזן שמכונה לפעמים Platform as a Service. יש אומנם עננים שהוקמו בהתרסה לקונספציה המקובלת, שמעבדי x86 מספקים Most Bang for the Buck, אבל אלה יוצאים מהכלל שרק מלמדים על חוזק הקונספציה המקובלת. (שמתם לב כמה דומה הקונספציה של שירותי ענן למודל העסקי של קבלני מיקור חוץ? עכשיו רק חסר לנו שההסתדרות תדרוש לקלוט את השרתים בחזרה ל-Datacenter הארגוני ולתת להם זכויות סוציאליות מלאות, כולל קרן השתלמות ושנת שבתון!)

לאחר ההצלחה המפתיעה בליבת העסקים, הציבה הנהלת VMware את הכוונות גבוה עוד יותר בניסיון להפוך לכוח הדומיננטי בעולם המחשוב הארגוני, שמוגדר על ידי סטפן קליינהאנטס, סגן נשיא קבוצת המחקר Gartner, כ"בתר-מחשב אישי" (Post PC). למרות שנדמה לי כי מוגזם להספיד את ה-PC, מכשיר העבודה המועיל ביותר מאז המצאת הפטיש, ברור שהעולם הולך לכיוון יתר-הטרוגניות. ובמיוחד להוספת מכשירי גישה לידע חדשים, המתאימים יותר לעובד הנייד ולצעירים שנקעה נפשם מ"המרובעות" של Office ובנות מינה. כמובן שהכוח הדוחף מגיע מ-Apple, האגדה שהצליחה לעשות Comeback ספקטקולרי עם iPhone ו-iPad, אך היא לא היחידה שמבינה לאן מנשבות הרוחות החדשות.

ההצגה הכי טובה בעיר

ב-1 למאי הגיע הקרקס הנודד, שידוע בשם VMware Forum 2012, לתל-אביב. את תפקיד האוהל המרכזי מילא מתחם האירועים Avenue שליד נתב"ג ובמקום אקרובטים איישו את הזירה תריסרי "גורואים" מדופלמים בניצוחו של בועז חלמיש, סגן נשיא בכיר ומנכ"ל מחשוב משתמשי הקצה ב-VMware העולמית. מתברר שהווירטואליזציה, על אף היותה הבסיס המוצק להצלחה של החברה, אינה החץ היחיד באשפת VMware. החברה מרחיבה בהתמדה את היצע מוצריה, כאשר הענן על האספקטים השונים שלו, ממלא תפקיד מרכזי.

כפי שאומר פול סטרונג (Strong), מנהל טכנולוגיות ראשי לאזור EMEA, "התמונה הגדולה היא הענן. ואני לא מתכוון לשינויים הטכנולוגיים של יציאה מה-Datacenter הפנים-ארגוני לתשתיות חיצוניות. מדובר בתפיסה עסקית חדשה של ה-IT, מה הוא אמור לספק, למי ומתי." השוק הארגוני עם הגישה המסורתית שלו ל-IT (תערובת של שמרנות, זהירות, קנייניות, ופראנויה) נגרר עכשיו אחרי השוק הצרכני, שנשלט ע"י צעירים שלוחי רסן. הם דורשים סיפוק מיידי, ניידות ללא מעצורים, גישה קלילה יותר לשימוש ביישומים ויכולת ליצור רשתות חברתיות אד-הוק. הענן נבנה בעיקר עבורם, לא כדי להעתיק את צורת השימוש הישנה למודל אספקה חדש. במושגים מסורתיים, ששלטו במחשוב הארגוני כמעט יובל שנים, הדרישות האלה נשמעות כ"קפריזה" של ילדים מפונקים. "הם רוצים להשתמש במכשירים האהובים עליהם, לא בתחנות עבודה רציניות, מצפצפים על תקנים ונהלי עבודה - ומצפים מהארגון לקבל את הדרישות ללא סייגים על אף החלחלה שהנושא מביא לכל מנהל אבטחת מידע. והאמת היא, שלארגון לא כדאי להתנגד. הם רוצים להביא את ה-Tablet הפרטי לעבודה? שיהיו ברוכים. אנו לא רוצים לשבור את רוחם בתקנות בלתי גמישות. ואיך אפשר לתמוך במגוון המכשירים הניידים? על ידי העברת מרבית העבודה ממודל של יישומים שרצים בחלקם על תחנת הקצה (Client/Server) למודל השירותים (SOA). השירותים יהיו נגישים בענן ולכן זמינים לכל מי שמסוגל להתחבר ל-Web ולא משנה באיזה מכשיר".

מוצרים חדשים לעבודה בענן

כדי לתמוך בצורת העבודה החדשה שחררה VMware סדרת מוצרים חדשים והכריזה על גרסאות מעודכנות לתוכנות הוותיקות. בולטות בשורת ההכרזות:

  • VMware View 5.1: מהדורה חדשה של הפתרון לשולחן עבודה וירטואלי. למהדורה החדשה נוספו מודולים לשיפור ביצועי האחסון, ניהול משתמשים, בקרת זהויות והרשאות, ניטור וניהול מערכות ענק המשרתות עשרות אלפי לקוחות סימולטניים, הקצאת משאבים ולוקליזציה של שפת הממשק.
  • מנהל יישומים בענן - VMware Horizon 1.5: "בעזרת Horizon יכול מנהל ה-IT לאפשר לכל משתמש לצרוך את יישומי הארגון בדרך שנוחה לו, על מכשיר שהוא בחר, בצורה בטוחה ועל פי חוקי השימוש של הארגון", אומר פול סטרונג. התוכנה כוללת מערכת הרשאות Single Sign On, שמאפשרת לעובדים לצרוך את כל שירותי הענן ללא תהליכי הזדהות חוזרים ונשנים. Horizon מספקת סביבת יישומים מנוהלת אינטגרטיבית, וכוללת אבטחה, ניהול ביצועים, קטלוג שירותים, אותנטיקציה, גישור למכשירים ניידים ועוד.
  • מערכת שיתוף מידע, Collaboration ועבודת צוות - Project Octopus: מערכת זו, שנמצאת עדיין בשלב הביתא, מאפשרת למנהל ה-IT לבנות סביבת עבודה משותפת לצוות מבוזר של עובדים ניידים. המערכת, אותה ניתן לפרוס בענן פרטי או בתור שירות מנוהל, מאפשרת שיתוף מידע תחת בקרת מנהל ה-IT, שגם מקצה את המשאבים הדרושים לקבוצה ומפקח על האבטחה.

"יש צורך לחשוב מחדש על כל נושאי הניהוליות של מערך ה-IT, משום שהענן אינו רק מיקום מחדש (Relocation) של נכסי המידע", אומר פול סטרונג. "כאשר מדברים על מחשוב ענן, חלק מהסיפור הוא צורה חדשה של הגשת הפתרון ללקוח, כשירות במקום באריזת יישום. וזה אומר אתגרים חדשים מבחינת שליטה ובקרה. תוסיפו על כך את השימוש במכשירים לא-מסורתיים, כמו טלפונים חכמים, שלרובם אין כלל אמצעי הגנה בסיסים, וגודל האתגר מתחיל להתברר."

נדרשת שכבה עבה של אמצעי הגנה כדי להגן על התקשורת, על אבזרי הקצה ועל השרתים הווירטואליים שנדדו לענן. ונדרשת גישה חדשה לנושאים הקלאסיים של ניהול תשתיות IT. החל בהקצאת משאבים ובקרת נצילות, דרך ניטור ביצועים ויומן אירועים, וכלה באופטימיזציה ואבטחת זמינות 24X7. לא תמיד הכלים הישנים מסוגלים להתמודד עם המציאות החדשה, בעיקר משום שצורת השימוש החדשה כל כך שונה מהמסורתית. "כמנהל ה-IT אתה אפילו לא שולט יותר בעומסים - כי המשתמשים שלך גילו כי הם יכולים לעקוף את נקודות הבקרה הישנות שהצבת בדרכם. ומצד שני נפתחו לפניך אפשרויות לא מוגבלות למעשה לגייס עוד משאבים לפי הצורך. אנו מתקרבים עכשיו להשלמת הפרק הזה, שבסיומו השליטה של מנהל ה-IT בכל מה שקורה בענן לא תיפול מהרמה שהושגה אחרי 50 שנות פיתוח, ניסוי וטעיה בניהול ה-Datacenter. קו המוצרים מתמלא מיום ליום ואיתו הביטחון בערך העסקי של מחשוב ענן".

עוד כתבות

בובות לבובו מוצגות לראווה בחנות של פופ מארט / צילום: Reuters, Oriental Image via Reuters Connect

חיוך מטריד ששווה מיליארדים: בובת הפרווה שהפכה לטרנד וכבשה את העולם

לבובו, הבובה הפרוותית בעלת הבעת הפנים המעט קריפית, הפכה ללהיט גלובלי - ולפריט חובה אצל סלבריטאיות על, כמו ריהאנה וקים קרדשיאן ● היצרנית, חברת פופ מארט הסינית, הכפילה את הכנסותיה ב־2024 ובסין כבר הזהירו מהתמכרות לבובה המעוצבת

גירושים. שיתוף נכסים עשוי להיווצר גם בלי כוונה מפורשת / אילוסטרציה: Shutterstock

ביהמ"ש הכריע: בעל ישלם לגרושתו 50 מיליון דולר - "אחד המקרים המקוממים"

סכסוך גירושים באלפיון העליון הוביל להכרעה דרמטית נגד מי שנקבע כי השתמש במומחיותו למקלטי מס ונאמנויות, כדי להסתיר רכוש משפחתי בהיקף של 75 מיליון דולר ● האישה צפויה לקבל כמחצית מהרכוש ומהבית, ובסך-הכול כ-50 מיליון דולר ● עורכי דינו של הבעל: "בפסק הדין נפלו טעויות חריפות, נערער"

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

ארבעה סוגי ירקות מכילים ניקוטין. באיזה מהם הכמות הגדולה ביותר?

מה מקור המילה ונדליזם, איך נקרא המטבע בגמביה ובאיזו קבוצת NBA ישחקו הישראלים בן שרף ודני וולף? ● הטריוויה השבועית

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית פוסט ברשת Truth, 26.6.25 / צילום: ap, Michael Perez

חנינה בלי הרשעה: האם הנשיא יכול לחלץ את נתניהו ממשפט?

הקריאה של הנשיא האמריקאי להפסיק את משפט נתניהו העלתה לשיח את האפשרות שהנשיא הרצוג יעניק לו חנינה ● אלא שנתניהו טרם הורשע בדבר, מה שמקשה על כניסה למסלול הזה ● וגם: מה חשב בזמן אמת אהרן ברק על הרעיון?

צ'רצ'יל מסמן V. ביום הניצחון על גרמניה הנאצית / צילום: Reuters, IMAGO/piemags via Reuters

לסיים מלחמה: עצתו הפיקטיבית של צ'רצ'יל לנתניהו

אבי הכישלון הגדול של המלחמה הקודמת הוביל את הבריטים אל חוף מבטחים, וזכה בסליחה ובהערצה. הוא הבין כי אנחת הרווחה חשובה יותר מתרועת הניצחון

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

נעילה אדומה באירופה; טראמפ: מדינות יתחילו לשלם מכסים ב-1 באוגוסט

טראמפ הודיע כי 10 עד 12 מדינות יקבלו הודעה היום בנוגע לשיעור המכס שיוטל עליהן, וכי מכסים בטווח שנע בין 10% ל-70% ייכנסו לתוקף בתחילת אוגוסט ● דאקס מאבד 0.7%, קאק נסוג ב-0.9% והפוטסי נחלש ב-0.2% ● הביטקוין ירד ביממה האחרונה ב-0.6%, וכעת ערכו של מטבע אחד עומד על כ-108,870 דולר ● היום יום העצמאות בארה"ב - לא יערך מסחר בוול סטריט

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

ביה"ד קבע: רכיב לא מוצדק יכול להפוך תלוש שכר לפיקטיבי

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

יונדאי טוסון הייבריד 4X4 / צילום: יח''צ

מלחמת הסחר שולחת אלינו רכב חדש מאמריקה. האם הוא גם משתלם?

הגרסה האמריקאית של הטוסון, שהגיעה לישראל באדיבות מכסי טראמפ, מציעה תוספת מקום ומערכת הנעה היברידית חסכונית ● המחיר מציב לה אתגר שיווקי ● מבחן דרכים

ג'אקו 7 / צילום: יח''צ

מהפך: זה הרכב הנמכר ביותר בישראל מתחילת השנה

הדגם הנמכר ביותר ביותר במחצית החולפת היה הקרוס־אובר ג'אקו 7 עם מנועי בנזין ופלאג־אין, כאשר הדגמים הנמכרים ביותר אחריו היו שייכים למותגים יונדאי וטויוטה ● X7, הקרוס־אובר פרימיום החדש של זיקר, נחת בישראל ● ובמדיה האיראנית מדווחים כי ישראל תקפה מפעל רכב באיראן, במהלך מבצע "עם כלביא" ● השבוע בענף הרכב

הפגנה לשחרור החטופים בדרך בגין בירושלים / צילום: יעל גדות

בכיר ישראלי - התקבלה ההחלטה על יציאת משלחת לקטאר

ראש הממשלה בנימין נתניהו הורה הערב (שבת) על יציאת משלחת ישראלית לקטאר • טראמפ: "חמאס הגיב ברוח חיובית, אולי תהיה עסקה עד השבוע הבא" ● לראשונה: שני עובדי סיוע אמריקנים נפצעו בפיגוע של חמאס בעזה ●  50 חטופים - 638 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים 

התחדשות עירונית בת''א. התחום תופס יותר משליש מהתחלות הבנייה / צילום: דיויד לוין

אופטימיות על סטרואידים: 13 חברות נדל"ן חדשות הגיעו לבורסה מאז ינואר

13 חברות נדל"ן הצטרפו לבורסת תל אביב במחצית הראשונה של השנה, חלקן אפילו לא מסרו פרויקט עדיין ● במקום שהריבית הגבוהה תנקה את השוק, רק צצים עוד ועוד יזמים - וההוצאות שלהם דווקא גדלות

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

סא''ל איתי זמיר / צילום: פיקוד העורף

הקצין ששלח לנו התרעות של פיקוד העורף: "יש הבדל בין רקטה מעזה לבין מה שמגיע מאיראן"

עשרות אלפי התרעות שוגרו לציבור במהלך 12 ימי הלחימה מול איראן, בעוד מוקד פיקוד העורף טיפל בכמיליון פניות אזרחים ● ההתמודדות, אומר סא"ל איתי זמיר, שאמון על מערך ההתרעה, הייתה מוצלחת - אך "אי אפשר לנוח על זרי הדפנה" ● לאן נעלמה ההנחיה המקדימה, אילו לקחים הופקו מהמערכה - ומה מתוכנן לעשור הבא

אילון מאסק / צילום: ap, Kevin Lamarque

אילון מאסק הכריז על הקמת "מפלגת אמריקה"

יום לאחר ששאל את עוקביו ב-X האם יש להקים מפלגה פוליטית חדשה בארה"ב, אילון מאסק הודיע: "מפלגת אמריקה הוקמה" ● מאסק סבור שלמפלגה החדשה עשויה להיות השפעה משמעותית בבית הנבחרים ובסנאט, נוכח הרוב הדחוק של הרפובליקנים

דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו / צילום: יוסי שחר

בזמן המלחמה: בכמה נמכרה דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו?

בשכונת עג'מי ביפו נרכשה דירת 4.5 חדרים בשטח של 86 מ"ר עם ממ"ד ושתי מרפסות תמורת 3.18 מיליון שקל ● הנכס עמד פחות מחודשיים על המדף ● המוכרים הם משקיעים שלפי רשות המסים קנו את הדירה ב־2016 תמורת 2.2 מיליון שקל ● ועוד עסקאות מהשבוע האחרון

קובי זריהן בשיחה עם עו''ד רונית סיטון זלקינד / צילום: שיר הלוי

הממונה על הגנת הצרכן: "יש לי רק 8 מפקחים על 650 אלף עסקים"

קובי זריהן הסביר באירוע של משרד עוה"ד פירון מדוע הרשות לא פרסמה הקלות לקמעונאיות המזון במהלך המערכה נגד איראן ● יאיר אבידן, המפקח על הבנקים לשעבר, וד"ר שלומית וגמן-רטנר, ראש רשות איסור הלבנת הון ומימון טרור לשעבר, מצטרפים למרכז הפינטק הישראלי ● אירועים ומינויים

מצלמות לרחפנים של נקסט ויז'ן / צילום: יח''צ

המצלמה שהפכה את האלוף במילואים, ולא רק אותו, למיליונר כבד

המניה שזינקה ב־2000% בארבע שנים, המימושים שהניבו לבכיריה 800 מיליון שקל והאלוף במיל' עמירם לוין שרשם אקזיט עצום ● איך הפכה חברה ביטחונית קטנה מרעננה לאחד מסיפורי ההצלחה הגדולים של שוק ההון, והאם יש סדקים בחלום של נקסט ויז'ן?

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהכפפת היועמ"שים במשרדי הממשלה למנכ"ל ולשר

הצעת החוק, שתעלה ביום ראשון לוועדת השרים לחקיקה, בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד