גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

וירטואליזציה היא הרמת המסך לעידן הענן

הוירטואליזציה של פלטפורמות המחשוב היא הצעד הראשון בתהליך שיעביר בהדרגה את כל משאבי המידע והתקשורת "לענן"■ מנהל הטכנולוגיות של חברת VMware, מציג את החזון

מעט חברות יכולות לטעון במידה דומה של צדק, "אנו יצרנו את טכנולוגית המפתח לענן". זאת למרות שהיעד הראשוני של מייסדי VMware היה הרבה יותר צנוע. "בסך הכול רצינו לספק אמצעי נוח למשתמשי PC לעבור בין Windows ל-Linux", אומר מנדל רוזנבלום, החצי הטכנולוגי בזוג שהקים את החברה (זוגתו, דיאן גרין, הייתה הראש העסקי). הוא לא שיער שהתוכנה שהוא פיתח תמריא לסטרטוספרה של המחשוב הארגוני הממוסד על שולי האדרת של IBM ובנסיקה המסחררת הוא יאבד את השליטה על VMware לטובת מנהל מקצועי (פול מאריץ), שמבין טוב יותר איך הופכים רעיון חכם למכונת הדפסת כסף.

הקולקטיביזציה של השרתים

עקרונית, אפשר לתאר מחשוב ענן שלא סובב סביב הווירטואליזציה מבית הספר של VMware. אפשר, אבל לא ממש כדאי. הודות לווירטואליזציה, שמבטלת את האוטונומיה של כל מחשב לחוד לטובת "ישות קולקטיבית" שניתנת לחיתוך לאורך ולרוחב לפי הצורך, הדרך הזולה ביותר לספק CPU Cycles on Demand היא לבנות צביר (Cluster) קולוסלי של שרתי PC "עירומים" ולנהל אותם כמאגר משאבים דינמי. זו אחת ההגדרות של "ענן", מהזן שמכונה לפעמים Platform as a Service. יש אומנם עננים שהוקמו בהתרסה לקונספציה המקובלת, שמעבדי x86 מספקים Most Bang for the Buck, אבל אלה יוצאים מהכלל שרק מלמדים על חוזק הקונספציה המקובלת. (שמתם לב כמה דומה הקונספציה של שירותי ענן למודל העסקי של קבלני מיקור חוץ? עכשיו רק חסר לנו שההסתדרות תדרוש לקלוט את השרתים בחזרה ל-Datacenter הארגוני ולתת להם זכויות סוציאליות מלאות, כולל קרן השתלמות ושנת שבתון!)

לאחר ההצלחה המפתיעה בליבת העסקים, הציבה הנהלת VMware את הכוונות גבוה עוד יותר בניסיון להפוך לכוח הדומיננטי בעולם המחשוב הארגוני, שמוגדר על ידי סטפן קליינהאנטס, סגן נשיא קבוצת המחקר Gartner, כ"בתר-מחשב אישי" (Post PC). למרות שנדמה לי כי מוגזם להספיד את ה-PC, מכשיר העבודה המועיל ביותר מאז המצאת הפטיש, ברור שהעולם הולך לכיוון יתר-הטרוגניות. ובמיוחד להוספת מכשירי גישה לידע חדשים, המתאימים יותר לעובד הנייד ולצעירים שנקעה נפשם מ"המרובעות" של Office ובנות מינה. כמובן שהכוח הדוחף מגיע מ-Apple, האגדה שהצליחה לעשות Comeback ספקטקולרי עם iPhone ו-iPad, אך היא לא היחידה שמבינה לאן מנשבות הרוחות החדשות.

ההצגה הכי טובה בעיר

ב-1 למאי הגיע הקרקס הנודד, שידוע בשם VMware Forum 2012, לתל-אביב. את תפקיד האוהל המרכזי מילא מתחם האירועים Avenue שליד נתב"ג ובמקום אקרובטים איישו את הזירה תריסרי "גורואים" מדופלמים בניצוחו של בועז חלמיש, סגן נשיא בכיר ומנכ"ל מחשוב משתמשי הקצה ב-VMware העולמית. מתברר שהווירטואליזציה, על אף היותה הבסיס המוצק להצלחה של החברה, אינה החץ היחיד באשפת VMware. החברה מרחיבה בהתמדה את היצע מוצריה, כאשר הענן על האספקטים השונים שלו, ממלא תפקיד מרכזי.

כפי שאומר פול סטרונג (Strong), מנהל טכנולוגיות ראשי לאזור EMEA, "התמונה הגדולה היא הענן. ואני לא מתכוון לשינויים הטכנולוגיים של יציאה מה-Datacenter הפנים-ארגוני לתשתיות חיצוניות. מדובר בתפיסה עסקית חדשה של ה-IT, מה הוא אמור לספק, למי ומתי." השוק הארגוני עם הגישה המסורתית שלו ל-IT (תערובת של שמרנות, זהירות, קנייניות, ופראנויה) נגרר עכשיו אחרי השוק הצרכני, שנשלט ע"י צעירים שלוחי רסן. הם דורשים סיפוק מיידי, ניידות ללא מעצורים, גישה קלילה יותר לשימוש ביישומים ויכולת ליצור רשתות חברתיות אד-הוק. הענן נבנה בעיקר עבורם, לא כדי להעתיק את צורת השימוש הישנה למודל אספקה חדש. במושגים מסורתיים, ששלטו במחשוב הארגוני כמעט יובל שנים, הדרישות האלה נשמעות כ"קפריזה" של ילדים מפונקים. "הם רוצים להשתמש במכשירים האהובים עליהם, לא בתחנות עבודה רציניות, מצפצפים על תקנים ונהלי עבודה - ומצפים מהארגון לקבל את הדרישות ללא סייגים על אף החלחלה שהנושא מביא לכל מנהל אבטחת מידע. והאמת היא, שלארגון לא כדאי להתנגד. הם רוצים להביא את ה-Tablet הפרטי לעבודה? שיהיו ברוכים. אנו לא רוצים לשבור את רוחם בתקנות בלתי גמישות. ואיך אפשר לתמוך במגוון המכשירים הניידים? על ידי העברת מרבית העבודה ממודל של יישומים שרצים בחלקם על תחנת הקצה (Client/Server) למודל השירותים (SOA). השירותים יהיו נגישים בענן ולכן זמינים לכל מי שמסוגל להתחבר ל-Web ולא משנה באיזה מכשיר".

מוצרים חדשים לעבודה בענן

כדי לתמוך בצורת העבודה החדשה שחררה VMware סדרת מוצרים חדשים והכריזה על גרסאות מעודכנות לתוכנות הוותיקות. בולטות בשורת ההכרזות:

  • VMware View 5.1: מהדורה חדשה של הפתרון לשולחן עבודה וירטואלי. למהדורה החדשה נוספו מודולים לשיפור ביצועי האחסון, ניהול משתמשים, בקרת זהויות והרשאות, ניטור וניהול מערכות ענק המשרתות עשרות אלפי לקוחות סימולטניים, הקצאת משאבים ולוקליזציה של שפת הממשק.
  • מנהל יישומים בענן - VMware Horizon 1.5: "בעזרת Horizon יכול מנהל ה-IT לאפשר לכל משתמש לצרוך את יישומי הארגון בדרך שנוחה לו, על מכשיר שהוא בחר, בצורה בטוחה ועל פי חוקי השימוש של הארגון", אומר פול סטרונג. התוכנה כוללת מערכת הרשאות Single Sign On, שמאפשרת לעובדים לצרוך את כל שירותי הענן ללא תהליכי הזדהות חוזרים ונשנים. Horizon מספקת סביבת יישומים מנוהלת אינטגרטיבית, וכוללת אבטחה, ניהול ביצועים, קטלוג שירותים, אותנטיקציה, גישור למכשירים ניידים ועוד.
  • מערכת שיתוף מידע, Collaboration ועבודת צוות - Project Octopus: מערכת זו, שנמצאת עדיין בשלב הביתא, מאפשרת למנהל ה-IT לבנות סביבת עבודה משותפת לצוות מבוזר של עובדים ניידים. המערכת, אותה ניתן לפרוס בענן פרטי או בתור שירות מנוהל, מאפשרת שיתוף מידע תחת בקרת מנהל ה-IT, שגם מקצה את המשאבים הדרושים לקבוצה ומפקח על האבטחה.

"יש צורך לחשוב מחדש על כל נושאי הניהוליות של מערך ה-IT, משום שהענן אינו רק מיקום מחדש (Relocation) של נכסי המידע", אומר פול סטרונג. "כאשר מדברים על מחשוב ענן, חלק מהסיפור הוא צורה חדשה של הגשת הפתרון ללקוח, כשירות במקום באריזת יישום. וזה אומר אתגרים חדשים מבחינת שליטה ובקרה. תוסיפו על כך את השימוש במכשירים לא-מסורתיים, כמו טלפונים חכמים, שלרובם אין כלל אמצעי הגנה בסיסים, וגודל האתגר מתחיל להתברר."

נדרשת שכבה עבה של אמצעי הגנה כדי להגן על התקשורת, על אבזרי הקצה ועל השרתים הווירטואליים שנדדו לענן. ונדרשת גישה חדשה לנושאים הקלאסיים של ניהול תשתיות IT. החל בהקצאת משאבים ובקרת נצילות, דרך ניטור ביצועים ויומן אירועים, וכלה באופטימיזציה ואבטחת זמינות 24X7. לא תמיד הכלים הישנים מסוגלים להתמודד עם המציאות החדשה, בעיקר משום שצורת השימוש החדשה כל כך שונה מהמסורתית. "כמנהל ה-IT אתה אפילו לא שולט יותר בעומסים - כי המשתמשים שלך גילו כי הם יכולים לעקוף את נקודות הבקרה הישנות שהצבת בדרכם. ומצד שני נפתחו לפניך אפשרויות לא מוגבלות למעשה לגייס עוד משאבים לפי הצורך. אנו מתקרבים עכשיו להשלמת הפרק הזה, שבסיומו השליטה של מנהל ה-IT בכל מה שקורה בענן לא תיפול מהרמה שהושגה אחרי 50 שנות פיתוח, ניסוי וטעיה בניהול ה-Datacenter. קו המוצרים מתמלא מיום ליום ואיתו הביטחון בערך העסקי של מחשוב ענן".

עוד כתבות

דיון בוועדת החוקה, בראשותו של ח''כ שמחה רוטמן / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים כמודל לאיחוי לאומי

התיקון לחוק החוזים ראוי להיחשב כמודל לחקיקה ממלכתית ומאחדת, בתקופה של קיטוב הולך וגובר ● כל אחד מתתי־ההסדרים שנקבעו בחוק הוא פרי פשרה מהותית, המשלבת בין עמדות המחנה השמרני לבין עמדות המחנה הליברלי ● מהתיקון עולה הקריאה הרעננה ביותר לישראל של 2025: גם כשאנו חלוקים – אנו מסוגלים להסכים

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו / צילום: ap, Eric Risberg

הבניין בסן פרנסיסקו התנדנד ועבר שיפוץ. מה קרה למחירים?

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו עבר שיפוץ יסודי בשווי 100 מיליון דולר, לאחר שהחל לשקוע זמן קצר לאחר שהושק • אלא שלמרות הצלחת השיפוץ, מחיר הדירות בו ירדו ביותר מ־20%

שלי הוד מויאל / צילום: חן מזרח

הכרישה החדשה: הדרך של היזמת שהייתה מעורבת כבר ב-27 אקזיטים

לפני 15 שנה אבא של שלי הוד מויאל נפטר בפתאומיות, והיא החליטה לעזוב את הקריירה בניו יורק ולחזור לארץ ● מאז היא הספיקה להקים קרן הון סיכון ובקרוב גם נראה אותה על המסכים בתוכנית "הכרישים": "במשך שנים הרגשתי שהיה לי הרבה מזל כשאנשים מסביבי העצימו אותי ודאגו לי - ורציתי לתת את זה גם לאחרים"

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

כרזת הסרט ''בחזרה לעתיד'' בעברית. אופטימיזציה של ההווה / צילום: גולן גלובוס - קנון ישראל / יוניברסל

40 שנה ל"בחזרה לעתיד": שובר הקופות שלימד אותנו מה עושים עם טיימליין ואיך לספר מחדש את חיינו

הסרט האייקוני היה הרבה יותר מבידור - הוא עיצב את ההיגיון הפנימי של תרבות הפופ ● בסרט מרטי מק'פליי חוזר בזמן עם הדלוריאן כדי ליצור גרסה משופרת של החיים שלו. היום צריך בשביל זה רק להעלות פוסט

אילון מאסק / צילום: ap, Kevin Lamarque

אילון מאסק הכריז על הקמת "מפלגת אמריקה"

יום לאחר ששאל את עוקביו ב-X האם יש להקים מפלגה פוליטית חדשה בארה"ב, אילון מאסק הודיע: "מפלגת אמריקה הוקמה" ● מאסק סבור שלמפלגה החדשה עשויה להיות השפעה משמעותית בבית הנבחרים ובסנאט, נוכח הרוב הדחוק של הרפובליקנים

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

נתניהו הכריע לגבי מיקום שדה התעופה הבא של ישראל. האם הפעם זה יקרה?

נתניהו הנחה להציג בתוך שלושה חודשים תכנון ראשוני להקמת שדה התעופה המשלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, כאשר במקביל, יתבצע גם תכנון להקמת שדה התעופה ברמת דוד - ובהמשך יוחלט סופית היכן הוא יוקם ● האתר בצקלג נדחה בעבר בשל מגבלות שונות, אך הגורמים המקצועיים ריככו את עמדתם לגביו לאחרונה

עמית סגל / צילום: אריק סולטן

אחרי שבע שנים בידיעות אחרונות: עמית סגל עובר לישראל היום

הפרשן הפוליטי של חדשות 12 צפוי להצטרף לשורת הכותבים של מוסף סוף השבוע החדש של העיתון, לאחר שבע שנים במהלכן החזיק טור במוסף לשבת של ידיעות אחרונות ● מוקדם יותר היום, פורסם כי העורך הראשי של מקור ראשון, אלעד טנא, יעבור להיות עורך העל בידיעות אחרונות

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

"ביקוש כבוש וחוסר נזילות": מנהלי קרנות גידור מנתחים את הרנסנס בבורסה בת"א

בקרנות המיועדות למשקיעים המתוחכמים השיגו בדרך כלל תשואת נאות מתחילת השנה, אך התקשו להכות את ביצועי מדד הדגל המקומי ● מנהל הקרן שהניבה 31% למשקיעיה: "לאחר החודש האחרון, הדרך הפכה להיות הרבה יותר ברורה והכיוון להערכתנו הוא למעלה"

פופקורן. ליאור פרנקל בשיחה עם אור רז / צילום: לירון ויסמן

רוצים לקדם את האינטרסים שלכם במקום העבודה? הטיפ שאסור לכם לדלג עליו

הפודקאסט הפופולרי פופקורן מגיע לגלובס במדור חדש על עולם העבודה • "אתם לא מבינים כמה בכירים עובדים בפוליטיקה ארגונית", אומר אור רז, מנכ"ל ובעלים של קבוצת לדעת, מלווה ומפתח מנהלים בחברות הייטק ופיננסים • בשיחה עם ליאור פרנקל הוא מסביר איך תצליחו להעביר את הקולגות שלכם צד בשולחן הדיונים ● פופקורן

חיים פייגלין, מנכ''ל צמח המרמן / צילום: כפיר סיון

מניות הבנייה טסו ומשקיעים בצמח המרמן דרשו שעזריאלי תשלם יותר

בחודש האחרון מדד ת"א-בנייה עלה בכ-40% ● כעת, מספר גופים מוסדיים מנסים לגבש מהלך עם דרישה להעלאת המחיר שבו תירכש חברת הבנייה הציבורית צמח המרמן על ידי קבוצת עזריאלי ● בין המוסדיים שמחזיקים בצמח המרמן, נמצאות חברות הביטוח הפניקס, הראל, כלל ביטוח, וכן קרן הגידור ברוש

סא''ל איתי זמיר / צילום: פיקוד העורף

הקצין ששלח לנו התרעות של פיקוד העורף: "יש הבדל בין רקטה מעזה לבין מה שמגיע מאיראן"

עשרות אלפי התרעות שוגרו לציבור במהלך 12 ימי הלחימה מול איראן, בעוד מוקד פיקוד העורף טיפל בכמיליון פניות אזרחים ● ההתמודדות, אומר סא"ל איתי זמיר, שאמון על מערך ההתרעה, הייתה מוצלחת - אך "אי אפשר לנוח על זרי הדפנה" ● לאן נעלמה ההנחיה המקדימה, אילו לקחים הופקו מהמערכה - ומה מתוכנן לעשור הבא

בובות לבובו מוצגות לראווה בחנות של פופ מארט / צילום: Reuters, Oriental Image via Reuters Connect

חיוך מטריד ששווה מיליארדים: בובת הפרווה שהפכה לטרנד וכבשה את העולם

לבובו, הבובה הפרוותית בעלת הבעת הפנים המעט קריפית, הפכה ללהיט גלובלי - ולפריט חובה אצל סלבריטאיות על, כמו ריהאנה וקים קרדשיאן ● היצרנית, חברת פופ מארט הסינית, הכפילה את הכנסותיה ב־2024 ובסין כבר הזהירו מהתמכרות לבובה המעוצבת

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: עודד קרני

הלחצים על הנגיד ובית ההשקעות שמעריך: "הריבית עשויה לרדת מחר"

בנק ישראל צפוי לפרסם את החלטת הריבית מחר (ב'), שצפויה על פי רוב הכלכלנים להישאר על רמה של 4.5% ● עם זאת, בלידר שוקי הון מעריכים שהסיכוי שנראה כבר הפחתה מחר עומד על 65%

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: AP

שמונה מניות עם הזדמנות ושתיים שכדאי להיזהר מהן - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בנק אוף אמריקה מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה ● הבורסה בתל אביב הפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ההצלחה של קת'י ווד ● וגם: האם יכול להיות שאחת הדרכים הכי יקרות להשקיע בשוק ההון היא גם הכי משתלמת?

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק / צילום: ap

המועמד שמסמל את "סופה של ניו יורק היהודית שאנו מכירים"

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק, צמח בעולם פריבילגי והגיח משם עם פוליטיקה רדיקלית וערימות של קסם אישי ● הוא מבטיח להוריד את יוקר המחיה ולמסות את האחוזון העליון ● אלא שעבור ישראל הנבחר המוסלמי מציג אג'נדה מדאיגה

הניו יורק טיימס: זה "מחיר הניצחון" שישראל משלמת על המלחמה באזור

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: חמאס נתון ללחץ מתושבי הרצועה "שדורשים הקלה מהמשבר",  המדינה המפתיעה עם יותר מאלף פעילי חיזבאללה, וכך המלחמה באיראן "החלישה את מעמדה של ישראל בעולם" ● כותרות העיתונים בעולם