גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ועידן: כל שירותי הועידה מנוהלים במודל On Demand

ועידות מקוונות הפכו לצורת עבודה מקובלת בארגונים גדולים וקטנים ■ אתם לא צריכים להסתפק יותר ברמת האיכות של Skipe, וגם לא לשבור את הבנק כדי להקרין סמכותיות בעולם

ישיבה / צלם: thinkstock
ישיבה / צלם: thinkstock

הפופולריות הגואה של ניהול דיונים, פגישות עבודה וכנסים בתקשורת, התחום שמחוסר שם קליט יותר נקרא Tele Conferencing, אינה נובעת רק מהעלויות הנוסקות של נסיעות והמחסור הגובר בזמן ניהול. אם כי האמת ניתנת להיאמר, שגם כרטיס טיסה במחלקת Business לא מבטיח חוויה נעימה. הבדיקות הביטחוניות לא נעשות נעימות יותר וה-Jet Lag לא מתקצר גם אם שילמתם עבור הכרטיס פי 3 מהמחיר שמשלמים האומללים ב-Economy. אך לא רק התשוקה להימנע מטיסות דוחפת יותר ויותר עסקים לאמץ את תרבות הוועידות המקוונות בצורת העבודה היומיומית. גם נסיעה לירושלים בבוקר יום א' יכולה להזכיר לכם את סיפור השיירות הפורצות דרכן לעיר הנצורה ומשתרכות במשך שעות בין שער הגיא לשערי הבירה. הביטוי "חבל על הזמן" מקבל משמעות נוקבת יותר משנה לשנה.

פריחה מרשימה בכול הקטגוריות

תחום הוועידות המקוונות כולל מספר קטגוריות, שכולן רואות פריחה מרשימה בשנתיים האחרונות:

  • Audio Conferencing: הטכנולוגיה הוותיקה ביותר עדיין נושאת ברוב העבודה. בטכנולוגיה זו, שאינה כוללת שידור תמונות, ניתן לשתף בקלות יחסית גם מאות משתתפים אך היא מתאימה בעיקר להעברת מסר חד-כיוונית. מרצה אחד (או קבוצה מצומצמת) מדבר למספר גדול של מאזינים פסיביים, שלכול היותר יכולים להגיב בתורם כאשר מגיע זמן השאלות.
  • Web Conferencing: הזמינות של מצלמות Web על כול שולחן עבודה, שירותי תקשורת עולמית במחירים מגוחכים, ותוכנות ועידה פשוטות אותן ניתן להפעיל מה-Desktop או המחשב הנייד ללא עזרה מקצועית, הפכה את הדיון ה-Web-י לפתרון מקובל בעיקר בדרגים הטכניים. הרבה מנהלי קבוצות פיתוח, מכירות ולוגיסטיקה מקיימים היום את פגישות הצוות באינטרנט, בצורה לא-פורמלית וללא תקורות. הסגנון פחות מתאים לישיבות הנהלה ראשית ופגישות עם לקוחות חשובים, גורמי ממשל וגופים פיננסיים, כאשר לצורה יש תפקיד לא פחות חשוב מאשר למסר.
  • Video Conferencing: אלה ישיבות המנוהלות בחדר ועידות מצויד בטכנולוגית אולפן טלוויזיה ומרוהט בהתאם לסטאטוס המשתתפים. בשנים האחרונות התחום הזה מתפתח לכיוון יצירת תחושה "אופפת" (Immersive) בה אפשר לשכוח שלא כל המשתתפים נמצאים במקום גיאוגרפי אחד. צגים גדולים ומערכות קול היקפי יוצרים עולם וירטואלי (Cave) בו האינטראקציה בין המשתתפים נעשית טבעית יותר, הודות להדמאה ב-360 מעלות.

ויש כמובן גם שילובים של הטכנולוגיות השונות. למשל, הצגת דו"ח שנתי והסברים לבעלי המניות יכולה להיות משודרת מאולפן וידאו מרהיב בעוד רוב הצופים/מאזינים מסתפקים בערוץ קולי או בזרם וידיאו מחוספס של Webcast. באותה תפיסה, אפשר לנהל דיון צמרת עסקית בין שני חדרי Video Conferencing בשתי יבשות ולצרף "אד הוק" אנשים שנמצאים בנסיעות ומשתמשים ב-iPad כדי ליצור קשר מהמלון או שדה התעופה.

זה השירות, לא הציוד

לא חסרים פתרונות טכניים לכל צורות הוועידה, נתון שמעביר את מוקד תשומת הלב מהציוד והתוכנה לשאלה של איכות השירות. האם, כאשר אתם משתמשים בפתרון ועידה כזה או אחר, אתם יוצרים את הרושם הנכון במאזינים? האם אתם מקרינים סמכות או חפיפניקיות? שליטה בטכנולוגיה או חוסר נוחות מול הצורך להסתגל למדיום חדש? האם כל התשתיות עובדות בלי להציק ולהסיח את הדעת? איך מנהלים את השליטה בקהל, כיצד זורם תהליך הרישום והתיעוד, ומי מוביל את ההנחיה במיומנות? אומנם לא מדובר באופרציה שדורשת ליטוש ומקצוענות כמו שידור מאולפן טלוויזיה, אבל רק מעט פחות. במיוחד כאשר על הפרק שאלות קריטיות של אמון המשקיעים, מורל העובדים או טיפול במשבר רגולטורי. ניהול ועידה מקוונת הוא אתגר עסקי שדורש שילוב של כלים טכניים משוכללים עם מיומנות וניסיון בבימוי אירועים מתוקשרים. זה עניין למקצוענים, לא ל-Geek-ים.

"ככל שמתרחבת התובנה, שלא צריך לבזבז זמן בדרכים כדי לנהל דיון מוצלח, כך גם מעמיקה ההבנה שמדובר בשירות עסקי אותו כדאי לצרוך "לפי דרישה" - ולא נכס טכני שכדאי להשקיע בו הון", אומר ניר רונן, מנכ"ל ועידן, חברת שירותי Conferencing מקבוצת HOT/Netvision. "ברוב הארגונים, מטבע הדברים, חדרי הישיבות זוכים לניצול נמוך יחסית. גם אם אולפן ה-Video Conferencing בקומת ההנהלה עסוק במידה סבירה, בסניפים ובמחלקות השונות השימוש במתקן ועידות קבוע הוא מזדמן בלבד. מצד שני, ההנהלה מעוניינת לקדם את הנושא להטמיע את צורת העבודה הזאת בשגרה, ולכן הנגישות לשירות חייבת להיות קלה ומזמינה. שירות ועידות מנוהל כפי שמסופק על ידי ועידן הוא הפתרון לדילמה, בבחינת "לשבור את הכד ולשמור על היין". הלקוחות לא זקוקים למתקנים מיוחדים, לכוח אדם מיומן ולמשאבי רוחב פס חריגים. את אלה אנו מספקים ומשאירים ללקוח ראש שקט ויכולת להתרכז בתכנים במקום באמצעים הטכניים".

גשר על מים סוערים

לשירות הוועידות טופולוגיה של "כוכב", או Hub & Sprockets. הציוד הייחודי לטיפול בכל זרמי הקול והתמונה נמצא במוקד אחד, במשרדי ספקית השירות, וכל נקודות הקצה מתחברות אליו ישירות. "אנו מנהלים מכאן אירועים בהם משתתפים מאות אנשים, המתקשרים מכל העולם בטלפונים קוויים וסלולריים, ב-VoIP ובשירותים אינטרנטיים", אומר ניר רונן. "מערך החומרה, שנקרא בז'רגון המקצועי "הגשר", בנוי לתמוך בכל מספר של משתתפים ובכל תמהיל של טכנולוגיות תקשורת. גם חברה בינלאומית גדולה לא יכולה להצדיק השקעה בסדר גודל דומה ומבחינתה עדיף להסתפק בהקמת חדר ישיבות רפרזנטטיבי עם קשר פס רחב לגשר שלנו. כמו שאומר הפתגם העתיק "כדי לשתות כוס חלב לא צריך לקנות את הפרה". עדיף להשקיע את הכסף בכלי הגשה מרהיב. ולא מדובר רק בניצולת הגבוהה יותר של ציוד המופעל כשירות והמקצועיות של המטפלים בו. מסביב לכל אירוע כזה צריך להעמיד צוות רישום וקבלת שיחות שמסוגל לעמוד בלחצי עבודה קיצוניים. לא בטוח שללקוח יש אנשים מתאימים וניסיון מוצלח."

"לדוגמה, לפני חודשים ספורים ניהלנו עבור חברה בינלאומית ידועה את המפגש הווירטואלי השנתי עם בעלי המניות בעקבות פרסום מאזן 2011. לחברה הזאת יש אולפן Video Conferencing מהמשוכללים שכסף יכול לרכוש. יש לה גם ניסיון תפעולי מסוים בשיחות ועידה, שזו הדרך בה ההנהלה הישראלית שומרת על קשר יומיומי עם חברות הבנות מעבר לים. אבל כאשר צריך לקלוט, לרשום, להדריך ולטפל בבעיות של 300 משתתפים, גם המשאבים המכובדים של חברת ענק בינלאומית עלולים שלא להספיק. במקרה זה היה צורך לגייס את כל עובדי ועידן, כולל מנהלים ומזכירות, על מנת להשלים את ההרשמה תוך 5 דקות, שזה היה הקריטריון החשוב ביותר להצלחת האירוע. במילים אחרות, רשמנו וצרפנו לאירוע המקוון משתתף בממוצע כל שנייה! קל לתאר איך היו בעלי המניות מגיבים אם היה עליהם לחכות חצי שעה או יותר לפני שהם זוכים למענה אנוש".

פתרון תפור לפי מידה

הסיפור הזה מבהיר מדוע, בנושא הוועידות, המפתח להצלחה הוא התארגנות עסקית, לא השקעה הונית. "מי שעומדת למבחן היא תדמית החברה" מסביר ניר רונן. "הפלטפורמה לניהול הועידה תופסת מבחינה זו מקום דומה למשרדי ההנהלה. להלכה, אפשר הרי לעבוד גם במשרדים מרופטים ולנהל ועידות מגומגמות, אבל הנזק התדמיתי עלול להיות בלתי הפיך. וגם אין כל סיבה להמר על כך שהמשתתפים לא יבחינו בחובבנות. כפי שאפשר לשכור שירותי מלון כדי לארגן ועידה קונבנציונלית כך רצוי לשכור שירותי ועידה לצורך אירוע מתוקשר. בהתחשב בחיסכון שמושג בהשקעה ההונית, בעצם קשה למצוא הצדקה לגישה אחרת. במיוחד לאור העובדה שאנו מסוגלים ל"תפור חליפה לפי מידה". לתמוך בוועידה קולית או ב-Video Conferencing, לאפשר דיון אינטימי של צוות מבוזר או אירוע המוני למאות משקיעים, אנליסטים ועיתונאים. לספק שירותי הנחיה או להשאיר את הבמה ללקוח שלא מעוניין בנוכחות זרים - ואפילו להגיע למשרדי הלקוח ולהקים בהם סטודיו זמני, לאירוע חד-פעמי. או לספק תמיכת Help Desk מרחוק, בזמן אמת ללקוח העצמאי, שלמד לתפעל את הציוד בכוחות עצמו".

כדי להנגיש את השירות למרבית העסקים בישראל, הקימה ועידן חדרי Video Conferencing מצוידים היטב ומרוהטים בטעם אנין בתל-אביב, ירושלים, פתח תיקווה וחיפה ובתוכניתה להוסיף עוד חדרים ככל שהדרישה תתגבר. "מנהלים שנחשפים לראשונה לאימפקט של ועידת וידאו מנוהלת היטב, במתקן איכותי ועם תשתית פס רחב אמינה, עוברים "המרת דת" מיידית", אומר ניר רונן. "לדוגמה, חברה תעשייתית ישראלית, שהתמזגה לאחרונה לתוך תאגיד סיני ענקי, העמידה בפני הדירקטורים הישראליים בעיית תחבורה לא פשוטה. לפגישת העבודה הראשונה הם נאלצו לשכור מטוס פרטי לכל פרק הזמן, מההמראה מנתב"ג עד החזרה אחרי יומיים או שלושה, בעלויות מבהילות. עד שהתנסות מוצלחת מאוד בחדר הישיבות המקוונות שלנו שיכנע את כולם, שבעצם אפשר להישאר בתל-אביב. את הישיבה הבאה הם כבר ערכו מהמשרדים שלנו במגדלי עזריאלי - והרושם הוא, שהאימפקט אפילו טוב יותר מנוכחות פיזית בשנחאי. הם הגיעו לדיון רעננים, ללא Jet Lag, ויכלו להתרכז בנושאים שעל פרק היום בלי הסחות דעת מהסביבה הבלתי מוכרת".

הפצה מתועדת של הוראות ההנהלה

וריאציה שונה במקצת על הנושא "אירוע קולי" הוא הפצת תוכן בחיוג יזום למספר גדול של תחנות קצה. גם כאן יש לניר רונן סיפור שממחיש את היכולת של ועידן לפתור בעיות בהיקפים שאינם מעשיים ללקוח, גם אם מדובר ב-Enterprise גלובלי. "זו חברה שיש לה סניפים בכל העולם, למעשה נוכחות בכל Time zone סביב הגלובוס. המסר היה הכרזה חשובה של המנכ"ל, שכל עובד היה אמור להאזין לה בתחילת יום העבודה שלו. ההכרזה הוקלטה בתל-אביב ואז, באמצעות שירות Auto Play שלנו, החלה התקשרות יזומה אוטומטית לטלפון של כל עובד על פי השעון המקומי. המסר הגיע לכולם, בזמן, וההשמעה נרשמה ביומן הפעילות כדי לספק הוכחה שאין מי שלא שמע את הדברים. מאחר ומדובר בנושא רגיש תחת רגולציה, התיעוד על ידי צד ג' מהווה חלק מהציות להוראות.

ועידן נמצאת עכשיו באמצע פרויקט שדרוג רחב היקף, שיאפשר יכולות דומות גם בוועידות וידיאו. "הודות לרשת שותפים בינלאומית אנו יכולים לנהל אירועים המתרחשים סימולטנית ממספר מוקדים בעולם", אומר ניר רונן. "למשל, פנל של מומחים המנהלים דיון אינטראקטיבי בנוכחות קהל וירטואלי, כאשר כל אחד מהם נמצא למעשה בארץ אחרת. פתרון זה, הנקרא Multi-Site Conference, מספק אמצעים עשירים יותר מWebcast- פשוט. משום שהוא כולל אפשרות להקרין את התמונה המורכבת ב-High Res על מסכי ענק בכנסים ובתערוכות מול קהל שנוכח פיזית באולם".

פתרון ענן לדרישות עתידיות

בנוסף לשירותי ועידה מנוהלים, מספקת ועידן One Stop Shop לפרויקטים של הקמת חדרי דיונים מקוונים בספקטרום של טכנולוגיות. "אנו לא יצרני מערכות ולא סוכני מכירות של אף יצרן", אומר ניר רונן. "אבל אנו מכירים את הנושא יותר מכל גורם אחר בישראל. ועידן בעסק הזה יותר זמן והיא ביצעה יותר פרויקטים מהמתחרים, ולכן לקוחות שלמדו לסמוך עלינו בתור ספקי שירות מנוהל, רוצים שאנו ניקח את האחריות על בניית חדרי הועידה הפרטיים שלהם. בפרויקט כזה אנו אדישים לצד המסחרי של בחירה בציוד זה או אחר וביכולתנו להתמקד בלבדית באינטרס של הלקוח. הניסיון שלנו, הן בהתקנה הפיזית והן בהטמעה התפעולית, מבטיח הלימה טובה של הפתרון לצורכי הלקוח בהווה ובעתיד. לדוגמה, כל המומחים מסכימים כי מרכז הכובד של נושא הוועידות נע במהירות מאתר הלקוח לשירות ענן. גם די ברור למה מגמה זו מבטיחה הורדת עלויות ושיפור השירותים. אבל לא כל מי שפעיל עסקית בהתקנות היום יסכים עם הקביעה הזאת. עבור רבים הרי זו הודאה, שהגישה שלהם הופכת במהירות להיסטוריה. לעומת זאת, לועידן אין בעיה עם שירותי הענן. אנו כבר מספקים כאלה ומתכוננים ליום בו ועידת ענן תהייה ברירת המחדל, לא הבטחה לעתיד".

למעשה, קטגורית השירות Web Conferencing כבר עכשיו מיושמת במלואה בענן. "השירות הזה, שמתאים במיוחד ל-Webcast לקהל מבוזר ולאירועי Webinar, מבוצע באחד משני העננים המובילים בתחום, WebEx של סיסקו או Interwise של AT&T", אומר ניר רונן. "בנוסף לשידור הקול המרכזי בתצורת One-to-Many, האירוע המקוון מועשר בערוצים צדדיים למשוב קולי (למשל שאלת המאזינים), ל-Chat והצגת מידע גרפי על Whiteboard וירטואלי ולהכנת פרוטוקול סיכומים והחלטות. סוג זה של דיון מתאים במיוחד להשתלמויות של טכנאים ונציגי שירות, לקורסים אקדמיים, להדרכה של אנשי שיווק ומכירות ולפגישות צוות פרויקט.

ציוד הקצה ל-Web Conferencing, ברוב המקרים, הוא פשוט וזול יחסית. איך אין בכך להבטיח כי האירוע יעבור תמיד ללא בעיות משום שבאינטרנט קשה לשלוט באיכות הקווים - והתוכנה לא מספקת אמינות וחוסן דומים למה שמקבלים מגשר חומרה. עבור לקוחות ועידן רמת המתח ירדה פלאים מאז שהפעלנו שירות Help Desk מרוחק, שמוצא פתרונות בזמן אמת למצגת שנתקעה מסיבה טכנית או עצה טובה למרצה שאיבד שליטה. כחברה שממוקדת בשירות ולא בדחיפת ארגזים, הפלטפורמה הטכנית שמתאימה ללקוח אינה מגבילה את ההצעה הבסיסית שלנו: תן לועידן לנהל את דרישות הועידה שלך - ותקבל פתרון אופטימלי, לכל צורך, לכל מספר משתתפים, בכל זמן ובכל מקום בעולם. אתה באמת לא צריך לקנות את הפרה הזאת, לבנות רפת וללמוד לחלוב. תן למקצוענים לשרת אותך".

עוד כתבות

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

עליות בוול סטריט; שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין

נאסד"ק עולה ב-1.2% ● קוואלקום מזנקת ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום מזנקת ב-8%, היפו צוללת ב-15% ● תשואות אגרות החוב עולות, האוצר מתכנן למכור אג"ח בשווי של טרליון דולר בקרוב ● הלילה אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: עומר וידר, כדיה לוי

התקדים של רשות התחרות: הציטוטים שסיבכו את אייל רביד, ומי עשויים להיות הבאים בתור?

שנתיים לאחר שנחשפה פרשת תיאום המחירים, רשות התחרות החליטה לזמן את אייל רביד, מנכ"ל ויקטורי, לשימוע לפני הגשת כתב אישום ● לראשונה ובאופן תקדימי, קמעונאי מועמד לדין על בסיס התבטאויות בתקשורת ● בשבועות הבאים צפויות להתקבל החלטות לגבי עוד בכירים

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: Reuters, AHMAD AL-RUBAYE

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף ● בנוסף, חברת התעופה הטורקית MNG מפסיקה לייבא מטענים לישראל

דני דנון, הליכוד / צילום: דפי הירשפלד

האם בשנה האחרונה נהרגו יותר מ-140 עובדי סיוע הומניטרי ברחבי העולם?

איך סופרים כמה עובדי סיוע הומניטרי נהרגים ברחבי העולם? זה מורכב ● המשרוקית של גלובס

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן שוקע ושוקע, הריבית עולה ועולה והקשר בין מסים ל-SIM

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

מתן ותומר, מייסדי חברת Apex / צילום: בן חכים

הם עוד לא בני 40 וכבר הצליחו לגייס את היזם המדובר בעולם לחברת הסייבר שלהם

מתן דרמן ותומר אבני ראו מקרוב את מהפכת הבינה המלאכותית קורמת עור וגידים במהלך שירותם הארוך ב־8200 ● לפני עשרה חודשים, הם הקימו חברה שמאבטחת את השימוש ב־ChatGPT, וכך מנטרלת את הרתיעה ממנו בקרב מנהלים ● היום, סם אלטמן מייעץ להם ומשקיע מכיסו

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

לא בעזרת הצבא: כך יכולה ישראל להכריע את איראן

התקיפה האיראנית הכושלת נגד ישראל יצרה חלון הזדמנויות נדיר לסיכול התחמשותה הגרעינית של איראן ● במקום לפתוח בעימות צבאי, מהלך בעל השפעה מוגבלת, לו מתנגדת הקהילה העולמית, ישראל צריכה לגבש כוח משימה בין־לאומי שמטרתו לחנוק את איראן במישור הכלכלי

מימין: דני בריקמן, מנכ''ל החברה, ועמית צימרמן, סמנכ''ל המוצר / צילום: Ben Itzhaki – Photography

הכפיל את השווי ב-6 חודשים ומגייס עוד עובדים: הסטארט-אפ Oasis Security גייס 35 מיליון דולר

אואזיס סקיוריטי פיתח פלטפורמת הגנה בסייבר לזהויות לא אנושיות בארגונים ●  עד כה גייס אואזיס סכום כולל של כ-75 מיליון דולר

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

לטענת הבעל, תכנון מס היא זכות השייכת לו, שכן מדובר בפעולה שאינה מתייחסת לזכות משותפת שנוצרה במהלך החיים המשותפים / אילוסטרציה: Shutterstock

האם גרוש רשאי לבצע תכנון מס שיפגע בזכויות בת זוגו לשעבר?

זוג התגרש לאחר 19 שנות נישואים ● בסמוך לפרידתם, הבעל פרש משירות קבע והחל לעבוד כאזרח עובד צה"ל במשכורת חודשית, לצד קבלת פנסיית גישור ● ביהמ"ש קבע כי האישה זכאית לכ-40% מפנסיית הגישור, אולם אז התעוררה השאלה האם הבעל רשאי לקבוע כי פנסיית הגישור תסווג כ"הכנסה שנייה", והכנסתו מעבודתו השוטפת תיחשב כ"הכנסה ראשונה"

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל מבלי להודיע על כך באופן רשמי ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

אפרת שפר / צילום: שלמה שהם

כמה יקבל כל מפונה שיירשם לתוכנית התעסוקה החדשה בחיפה?

יוזמה של החברה הכלכלית חיפה, שותפות חיפה־בוסטון והעירייה מציעה רצף תעסוקתי למפונים שנותרו במלונות ● ד"ר אפרת שפר, מובילת התוכנית: "המטרה היא להעלות אותם על מסלול השיקום"

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים, והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל

אילוסטרציה: shutterstock

התשואה באפריל נחתכה, אז למה מנהלי ההשקעות בטוחים שבקרוב שוק המניות ישוב לעלות?

החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי היכה באפיקי הגמל והפנסיה: באפריל נמחקה כשליש מהתשואה שהושגה ברבעון הראשון של השנה ● כלכלנים מסבירים כי החשש מהתפרצות מחודשת של האינפלציה מעיב על ביצועי שוק המניות, אבל מעריכים כי "לא תהיה מפולת"

שר הביטחון יואב גלנט / צילום: שחר יורמן, דוברות משרד הבטחון

שר הביטחון גלנט והרמטכ"ל הלוי סיכמו על מינויים לפורום מטכ"ל

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • הפעולה במרכז הרצועה נמשכת: כמה מחבלים חוסלו, תשתיות טרור הושמדו • עדכונים בולטים

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה מעורבת בוול סטריט; תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב צללו

הנאסד"ק ירד ב-0.3% ● AMD וסופר מיקרו צללו בעקבות הדוחות ● מחירי הנפט ירדו במעל ל-3% ● הפד הותיר את הריבית ללא שינוי ופאוול שלל העלאות ריבית נוספות ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס

מה הפיל את מטבע הביטקוין? / צילום: Shutterstock

צניחה של 22% מהשיא: מה הפיל את מטבע הביטקוין באפריל?

מספר אירועים טלטלו את מטבע הקריפטו הגדול בעולם בחודש אפריל ● התחממות האינפלציה בארה"ב, גזר הדין של מנכ"ל בייננס לשעבר ואירוע החצייה הן רק חלק מהם ● מה הוביל לנפילת מטבע הקריפטו הגדול, ומי עוד מושפע מכך?

שוטרים פורצים לבניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: ap, Cliff Owen

המשטרה משחררת את אוניברסיטת קולומביה, וטראמפ משחרר את לשונו

כיבוש קמפוס האוניברסיטה הניו יורקית בידי פרו–פלסטינים הסתיים, לאחר שבין המוחים התגלתה נוכחות של "מהפכנים מקצועיים" ● האלימות בקמפוסים תועיל לדונלד טראמפ, המוביל בסקר האחרון בהפרש ניכר, וחושף בגלוי את הבוז והטינה שלו כלפי ישראל וכלפי נתניהו

ב-OECD מעריכים כי המלחמה תוביל לפגיעה בתוצר בישראל בהמשך השנה / צילום: ap, Ariel Schalit

ארגון ה-OECD: הצמיחה בישראל תרד, ענף הבנייה יתאושש באופן חלקי

בדוח שפרסם ה-OECD צוין כי המלחמה תפגע בתוצר של ישראל ב-2024 ● לצד זאת, להערכתם, קיים חשש כי רכיבי ההשקעות וענף הבנייה יתאוששו באופן חלקי בלבד ● בדוח מציינים לחיוב את העלאת המע"מ ל-18% ב-2025, ומעריכים כי האינפלציה בישראל תרד בהמשך השנה