גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

טילרית: תכירו את האישה שעומדת מאחורי פרויקט חץ 3

ענבל קרייס, ראש פרויקט חץ 3 בתעשייה האווירית, היא "זאת שתעצור את פצצת האטום האיראנית"

מנהלת תוכנית הפיתוח של הטיל חץ 3 בתעשייה האווירית גוזרת על עצמה שתיקה לא אופיינית, בעת של פטפטת נמרצת בעניין האיראני. כשפוליטיקאים עתירי עוצמה, לצד הדיוטות גמורים, מברברים את עצמם לדעת בתרחישי בלהות, ענבל קרייס מסתגרת במפעל הטילים של התעשייה האווירית, ומקדישה את עצמה למה שחשוב באמת - המרוץ נגד שעון הגרעין המתקתק של נשיא איראן, מחמוד אחמדינג'אד.

ניהול האתגר הביטחוני-קיומי האדיר הזה נועד ליום שבו יתברר שהסנקציות הכלכליות של המערב לא הועילו, וגם חלון ההזדמנויות לתקיפה צבאית של מתקני הגרעין ברפובליקה האסלאמית נסגר. לאיראן יעמוד כושר גרעיני צבאי, והעיניים יינשאו לעבר קרייס ואנשי הצוות שהיא מנהיגה במפעל מל"מ שבבאר יעקב.

במשך תקופה ארוכה, וביתר שאת בחודשים האחרונים, הם עובדים שם מסביב לשעון, כתף אל שכם, בונים את אותו מרכיב יחיד ובלעדי שיעשה את ההבדל בין תרחיש בלהות מבעית ודמיוני, למציאות איומה ומסויטת. כל איום שיוצא מטהרן על "ההשמדה הקרובה של הישות הציונית" מזיז שם בעצבנות את מחוגי הדריכות, מאדיר את האמונה העזה שמובילה את קרייס, האישה החייכנית ונעימת המזג, "זאת שתעצור את פצצת האטום האיראנית".

עד למאדים

המשא שהונח על כתפיה של קרייס, 45, הוא אדיר. את הזכות לנצח על פיתוח הנשק נגד נשק יום הדין היא נושאת ביושר אחרי שנות עמל ארוכות שבהן פילסה את דרכה אל הצמרת בעשר אצבעות.

בצבא שירתה כעתודאית במשרד הביטחון, בחטיבת מחקר ופיתוח אמצעים מיוחדים (אמ"מ). בשנים שלאחר מכן למדה הנדסה כימית בטכניון. היא סללה את דרכה מעלה במפא"ת (מרכז פיתוח אמצעי לחימה ותשתיות טכנולוגיות) של משרד הביטחון. לפני כ-12 שנה עברה לתעשייה האווירית, שם קיבעה את מעמדה בחוד פרויקט טיל החץ, ובין היתר הובילה את תוכנית הפיתוח לשיפור הביצועים המערכתיים של החץ. כהוקרה על תרומתה לקידום הפרויקט, היא קיבלה את פרס ביטחון ישראל היוקרתי מידי נשיא המדינה. ההישג שזיכה אותה בפרס היוקרתי מקוטלג כמסווג.

בין לבין, היא השתתפה מטעם התע"א כעמיתת מחקר בתוכניות פיתוח של טילים בארה"ב ובאוניברסיטת MIT במסצ'וסטס, ולקחה חלק במיזם מיוחד שהובילה הפקולטה לאווירונאוטיקה ואסטרונאוטיקה הקשור בטיסה למאדים. עבודותיה פורסמו בכנסים בינלאומיים בתחום ההגנה מפני טילים.

למרות שהיא נמצאת בלב מרכז ההחלטות הביטחוני, לרוב היא נחבאת אל הכלים. בשיחות סגורות מתארים אותה קולגות כ"אישה צנועה, שלא חשוב לה להתערבב כדי להאדיר את שמה. מקדישה את המקסימום למען השגת המטרה וכלום מעבר לכך, לא עושה עניין גדול מעובדת היותה אישה שהגיעה למקום כל כך מרכזי בפרויקט בעל חשיבות אסטרטגית".

ליום של הפצצה האיראנית, אם וכאשר יבוא, היא מכינה, כאמור, את מה שאמור להיות המפלט האחרון בהחלט. לא עוד פנטזיות יצירתיות על תקיפה דרמטית של אתרי גרעין שפזורים במרחק של יותר מ-1,500 ק"מ מגבולות הארץ; לא עוד מחשבות על גודל צי כלי הטיס שיטוסו במבנה אדיר ממדים, עמוסים לעייפה בפצצות חודרות בונקרים, וכוחות קומנדו מיומנים שיכו במכת מחץ את כוחות משמרות המהפכה.

התשובה של קרייס מגלמת את העליונות הטכנולוגית הישראלית, ואת התעוזה שעשתה את החברות הביטחוניות הישראליות לכל כך מסקרנות, עם תוצרת נחשקת בשוקי העולם. אם מישהו באיראן יחליט לשגר לכאן שיהאב, אולי חמוש בראש קרב גרעיני ואולי חמוש בראש קרב קטלני אחר, היא כבר תדע להשמיד אותו במעופו. זה יקרה הרחק מאוד מכאן, וסמוי מעין לא מזוינת, בנקודה שניתן רק לדמיין אי שם בחלל, ובאופן שיעמיד לישראל המותקפת הגנה מפני נשורת של חומרים רעילים. חשוב לא פחות מזה, יהיה לה מרחב פעולה גדול מספיק מבחינת זמן ומרחק, כדי לאפשר הזדמנות יירוט שנייה באמצעות שיגור חץ נוסף.

אם עד עכשיו טיל החץ הבטיח הגנה טובה, כמעט מושלמת, מפני ירי של טילים בליסטיים לעבר ישראל, הרי שפרויקט חץ 3, שעליו מנצחת קרייס ביד רמה מאז 2007, מכפיל את אותה הגנה.

ממוקדת מטרה

בזמן שהתעשייה האווירית שוקדת על פיתוח בלוק 4, שיהווה את הגרסה העדכנית ביותר של חץ 2, בניסיון להגיב לאיום הרקטות הכבדות והטילים לטווח בינוני שהחיזבאללה משגר מלבנון, פרויקט חץ 3 מתקדם בתהליך מקביל. את ההשראה קיבלה התעשייה האווירית מהטיל נגד טילים חץ, שמשמש את מערך ההגנה האווירית של ישראל והוכרז מבצעי כבר בשנת 2000.

טילי החץ עברו מאז כמה שדרוגים והתאמות לאיומים העדכניים שהופיעו במרחב. לכאורה חץ 3 דומה בשם ובמהות, אך טכנולוגית הוא שונה בתכלית. מערכת ההגנה שעל פיתוחה מופקדת קרייס חדשה לגמרי. מדובר בטיל דו-שלבי, שיוצא מהאטמוספרה בתוך כמה עשרות שניות מרגע ששוגר. כשהוא כבר בחלל, השלב הראשון שלו מתנתק ונשאר ממנו ראש קרב שמשייט בחלל, ולמעשה אורב בסבלנות לטיל המטרה. ראש אלקטרו-אופטי מנווט אותו אל הטיל המאיים, ופוגע בו במהירות עצומה וברמת דיוק מוחלטת, של ברזל אל ברזל.

מכיוון שהטיל מתעדכן כשהוא מזהה את המטרה תוך כדי מעופו, ניתן לנייד אותו ממטרה אחת לאחרת גם כשהן במרחק רב זו מזו. ראש הביות גם יודע להבחין בין הטיל התוקף לבין גופים שיכולים להתנתק ממנו לצרכי הטעיה. יתרון נוסף של חץ 3 הוא שניתן יהיה לשגר אותו מספינות טילים (סטי"לים) מתקדמות. המיירט החדש צפוי להיות מבצעי ב-2015.

בסימולציות שעשו התעשייה האווירית ומשרד הביטחון זה נראה פשוט. המציאות בשטח מורכבת בהרבה, והפרויקט יצטרך לעמוד בכמה מבחנים קריטיים בתקופה הקרובה. עיניים רבות יהיו נשואות לעברה של קרייס, בארץ וגם בארה"ב - שמשתתפת במימון המיזם הטכנולוגי המורכב, בהיקף של 700-800 מיליון דולר. היקפו הכולל של הפרויקט מגיע ליותר ממיליארד דולר.

הדרך לפתיחת בקבוקי השמפניה עוד ארוכה, רוויה בתחנות בדיקה של חיווט מתאים בגוף הטיל, ובחינה מדוקדקת של המנוע שיעלה אותו מעלה מעלה במהירות. הדריכות והמתח שמאפיינים בחודשים האחרונים את פעילותה, לצד הציפיות האדירות מן הפרויקט, מגיעים בימים אלה לשיא - עם השיגור הראשון של הטיל החדיש, שבו ייבחנו יכולות הטיסה שלו. הצלחה בניסוי הזה היא תנאי להמשך ההתקדמות בפרויקט לקראת הניסויים הקריטיים, שבהם כבר יוצב לחץ 3 אתגר היירוט במקומות ובגבהים שיועדו לו.

ככל שפרויקט הגרעין האיראני, כך לפי אינדיקציות מודיעיניות שמצטברות במערב, צובר תאוצה - הדריכות בצוות של קרייס גוברת. זו אחת הסיבות שהיא בחרה להנמיך בשבועות האחרונים פרופיל תקשורתי ונמנעת מהתייצבות אל מול הזרקורים. בצנעה, היא מסבירה שהיא לא הסיפור, שכל הצלחה בפרויקט תהיה שלה כמו שהיא של כל טכנאי והנדסאי שקשור אליו.

קרייס מבינה את מקומה כפורצת דרך עם חץ 3, כי הייתה בצוות שפרץ את הדרך עם הטילים חץ 1 וחץ 2, והעמיד מערכת נשק ראשונה מסוגה, יש מאין. היא עצמה מגדירה את האתגר כ"חוצפה של מדינה קטנה לעשות דבר שעוד לא נעשה, ולנהל פרויקט של מעצמה. מספר המדינות שמפתחות דברים מטורפים כאלה זעום".

הדיל של הטיל

קרייס נשואה לתת אלוף ד"ר יצחק קרייס, קצין הרפואה הראשי של צה"ל. הם גרים ביישוב אמיד במרכז הארץ, והורים לשלושה ילדים (20, 17, 12). בנוסף ללימודי ההנדסה הכימית, היא למדה גם מינהל עסקים באוניברסיטת תל אביב, וסיימה בהצטיינות. לפני מספר חודשים מצאה את עצמה מופיעה לפני חבריה לכיתה של הבת הקטנה, מרצה ומפרטת על עבודתה הייחודית.

"היא עניינית ומקצוענית בצורה מדהימה, שמעוררת פליאה והשתאות, כי זה לא בא על חשבון זה שהיא נעימת מזג ונוחה לעבודה", מספר קולגה, מומחה בעל שם בתחום הטילים, שבילה במחיצתה שעות ארוכות של דיונים מסווגים. "אם להגדיר את הרמה המקצועית שלה, אפשר לומר באחריות שהיא המקצוענית שבין המקצוענים. היא מפוקסת על המשימה, נעולה על הפרטים בזכות חושים חדים, בעלת כושר מנהיגות, טעונה במטען של כריזמה נדירה. היא אישה כארז, עמוד התווך של הפרויקט. אשת הברזל הקלאסית".

"אל תרימו גבה על היותה אישה שמובילה את אחד המיזמים הביטחוניים והרלוונטיים ביותר של מדינת ישראל", ממליץ אחד מעמיתיה. "תחום הטילים לא נשלט בידי גברים. היו כבר נשים שהתקדמו בו וצברו הישגים, גם בתעשייה האווירית.

"העולם הזה כל כך מקצועי שאסור להתפשר בו על בינוניות. הוא לא עוסק בשאלות של מגדר, כי הוא מקדש רק שני דברים: ידע ומקצוענות, ולענבל יש אותם בשפע. מה שכן, למרות שזה לא עולם גברי בהוויה ובהגדרה, נשים צריכות לשלם יותר כדי להתקדם בו. הפעילות תובענית מאוד, ממושכת, וצריך מיומנויות די טובות כדי להישאר איש משפחה טוב, ובמקביל לעמוד בראש צוות אדיר במפעל ביטחוני חשוב.

"אומרים עליה שהיא תעצור את האיום הגרעיני של איראן, אבל אל תעשו לה את זה. אל תעמיסו עליה אחריות כל כך אדירה, כי זה לא הוגן ולא צודק. אין אישה ואין איש אחד שיעצרו את אחמדינג'אד ואת הגרעין האיראני. זאת משימה של מאות רבות של אנשים, שלצד קרייס עמלים על הפרטים הקטנים ועל הפרטים הגדולים, בדרך לגיבוש התשובה הכי טובה לאיום הכי נורא".

הדירוג המלא מופיע במגזין 50 המשפיעות של ליידי גלובס, הניתן לרכישה בחנויות סטימצקי ברחבי הארץ, ולהזמנה באתר

עוד כתבות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": העורך דין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון