גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שיעור הנשים השותפות במשרדי עוה"ד המובילים: 27%

לפי מדד חדש שעורכת קבוצת D&B ישראל, המשרד המוביל בקידום נשים לשותפות הוא ארדינסט-בן נתן, המעסיק 6 נשים שותפות מתוך 14 השותפים בו ■ משרד עורכי הדין הגדול בישראל, גולדפרב-זליגמן, ממוקם במקום החמישי בלבד

במחצית הראשונה של שנת 2012 עמד שיעור הנשים השותפות ב-20 משרדי עורכי הדין המובילים בארץ על 27% בממוצע - קצת מעל 160 שותפות מקרב כ-600 השותפים המועסקים ב-20 המשרדים הגדולים. אחוז עורכות הדין הנשים מתוך סך כל עורכי הדין הפעילים כיום הוא כ-44% (לא כולל המוסמכים החדשים שהצטרפו ללשכה ביוני 2012).

נתונים אלה נבחנו במסגרת מדד חדש שעורכת קבוצת ניהול הסיכונים D&B ישראל לבחינת הייצוג המגדרי בעולם העסקי, במטרה להגביר את השקיפות המגדרית בעולם העסקים הישראלי.

מהנתונים עולה כי המשרד המוביל בקידום שותפות-נשים הוא משרד ארדינסט-בן נתן, המעסיק 6 שותפות-נשים מתוך 14 השותפים שעובדים בו (43%). אחריו בדירוג מככב משרד וקסלר ברגמן, עם 7 שותפות-נשים מתוך 17 השותפים שעובדים בו (41%).

מעניין שאת המקומות הראשונים בדירוג הייצוג המגדרי תופסים שני משרדים שאינם נמנים עם 5 המשרדים הגדולים בארץ, אלא ממוקמים במקומות ה-16 וה-18 (בהתאמה) בדירוג הגודל של משרדי עורכי הדין.

במקום השלישי ממוקם משרד גרוס-קליינהנדלר-חודק-הלוי-גרינברג, עם 15 שותפות-נשים מתוך 44 שותפים (36%). אחריו בהפרש מינורי מעסיק משרד עמית-פולק-מטלון 7 שותפות-נשים מבין 20 השותפים במשרד (35%).

משרד עורכי הדין הגדול בישראל, גולדפרב-זליגמן, ממוקם במקום טוב באמצע העשירייה הראשונה בדירוג המגדרי, מקום חמישי. במשרד מועסקים 71 שותפים, מתוכם 24 שותפות-נשים (34%). את מקומו זה הוא חולק עם משרד מ. פירון, המעסיק 15 שותפות, מתוך 44 השותפים במשרד. מיד אחריהם נמצא המשרד השני בגודלו בארץ, הרצוג-פוקס-נאמן, עם 20 נשים-שותפות, מתוך 67 שותפים העובדים בו (30%).

בין השותפות הבולטות כיום בעולם עריכת הדין ניתן למנות את עו"ד מיה ליקוורניק, העומדת בראש פירמת עריכת הדין מיתר-ליקוורניק-לשם & גבע וברנדווין; עו"ד אורה דביר, שותפה בכירה במשרד וקסלר-ברגמן; עו"ד דליה טל, העומדת בראש משרד קנטור-אלחנני-טל; ועו"ד טל איל בוגר, שותפה בכירה במשרד פישר-בכר-חן-וול-אוריון ועוד.

עו"ד נחמה ברין, שותפה בכירה וראש מחלקת חברות וניירות ערך במשרד גולדפרב-זליגמן, מציירת תמונת מצב אופטימית באשר ליחס בין גברים נושאי משרות בכירות במשרדים לנשים. לדבריה, "יותר משליש מתפקידי הניהול המשפטיים במשרדנו מאוישים בידי נשים, ומתחילת השנה האזרחית קודמו 6 עורכות דין לשותפות".

ברין מבהירה כי "הניהול הנשי במשרדנו אינו תוצר של העדפה מכוונת, כי אם הכרה ברורה באיכויות המשפטיות והניהוליות של השותפות. נשים וגברים כאחד מקודמים אצלנו לפי יכולותיהם. יחד עם זאת, כאשר מצוינות משפטית נשית צומחת בתוך מערכת ארגונית אשר מוקירה את היתרונות של ניהול נשי, אך טבעי הוא כי נשים רבות יקודמו לשותפות ולתפקידי ניהול".

"מעדיפים גברים"

ובכל זאת, מנכ"ל D&B ישראל, חיים כהן, אומר כי הבעיה המגדרית עדיין קיימת. "התמונה הכמותית שעולה ממחקר ייצוג הנשים בתפקידי ניהול של קבוצת דן אנד ברדסטריט ישראל מציגה אי-שוויון מספרי. נשים רבות בתפקידי ניהול דווקא מתרעמות על ניתוח הייצוג המספרי, היות שלמצוינות ולמקצועיות הניהולית יש משקל רב יותר מלמספר הנשים המנהלות, וכי מנהלים רבים טוענים כי הלוואי שהיו יותר נשים מועמדות לתפקידי ניהול בכירים".

כהן מוסיף, כי "אסור לטמון את הראש בחול, היות שעדיין קיימים ארגונים שמעדיפים לקדם גברים לתפקידי ניהול בכירים, על מנהלי ומנהלות הארגונים לפתוח את דלתותיהם לרווחה ולאפשר לכל מועמדת להגיע למיצוי יכולותיה וכישוריה".

ובמגזר החשבונאות: נמוך מהממוצע

בחינת הייצוג המגדרי נערכה גם בקרב משרדי רואי החשבון. במגזר החשבונאות נמצא כי שיעור הנשים השותפות הממוצע ב-20 משרדי רואי החשבון המובילים בארץ נמוך מהממוצע במשרדי עורכי הדין, ועומד על כ-22%.

המשרד המוביל בדירוג הנשים-השותפות בו הוא משרד בינוני-קטן, רחוק מבחינת גודלו מפירמות הביג-5 המובילות, ומדורג במקום ה-14 בדירוג המשרדים על-פי גודלם - משרד רואי החשבון בן-דוד. המשרד מעסיק 83 עובדים, מתוכם 36 רואי חשבון. המשרד מנוהל על-ידי שני שותפים - עובד ורוני בן-דוד, בני-זוג נשואים שמנהלים יחד את הפירמה, כך יוצא שאחוז הנשים-השותפות בו הוא 50%.

במקום השני ממוקם משרד קצת יותר מוכר, הממוקם בעשיריית המשרדים הגדולים, משרד שטיינמץ-עמינח. 3 מקרב עשרת השותפים בו הן נשים (30%). משרד ברזילי, גם הוא מהעשירייה הראשונה של המשרדים, ממוקם במקום השלישי, עם 27% נשים-שותפות.

במקום הרביעי והשישי בדירוג ממוקמות שתי פירמות שנמנות עם ה"ביג-5", נציגות המגזר בקרב 10 הפירמות המובילות במדד הייצוג המגדרי - פירמת סומך-חייקין-KPMG ופירמת דלויט-ברייטמן-אלמגור-זהר (בהתאמה). בסומך-חייקין, המונה 46 שותפים, מועסקות 12 שותפות-נשים. בדלויט, המונה 71 שותפים, מועסקות 17 שותפות-נשים.

אחוז הנשים

עוד כתבות

נגיד הבנק המרכזי ביפן, קאזו אואדה / צילום: Reuters, Kyodo

ביפן נערכים להעלאת ריבית בניגוד למגמה העולמית, ובשווקים מודאגים

בזמן שבעולם החלו להוריד ריבית, בבנק המרכזי של יפן נערכים להעלות אותה ברבע אחוז, לרמה של 0.75% ● "נדון בהתפתחויות הכלכליות", אמר הנגיד קאזו אואדה, וטלטל את הבורסה בטוקיו ● המהלך מעלה תהיות, ברקע התוכנית שחשפה לאחרונה הממשלה כדי לתמרץ את הכלכלה

משרדי הרצוג, פוקס, נאמן / צילום: תמר מצפי

23 קומות בפרויקט תאומי רובינשטיין: הרצוג פוקס נאמן מרחיב את שטחו

הרצוג פוקס נאמן, אחד משלושת משרדי עורכי הדין הגדולים בישראל, ישכור ארבע קומות נוספות במגדל המערבי של פרויקט תאומי רובינשטיין בת"א ● ההסכם החדש כולל שכירות נוספת בשטח של כ־5,000 מ"ר

פנסיה (אילוסטרציה) / צילום: Shutterstock

מסלול אחד הניב תשואה של מעל 20% השנה: מה עשה החיסכון שלכם?

החוסכים במסלולים הכלליים צפויים ליהנות מתוספת תשואה חיובית ממוצעת של 1% בנובמבר, בעוד החוסכים במסלולי המניות צפויים ליהנות מתשואה חזקה מעט יותר של 1.3% ● בהמשך למגמה בחודשים האחרונים, גופים ומסלולים שהיו חשופים יותר לישראל הרוויחו יותר, ואלה שהיו מוטים למדדי ארה"ב נהנו פחות

תל אביב / צילום: נוי מאיה

בעלי דירות נגד עיריית ת"א: מפריזה בדרישות לשיפוץ חזית אחידה

בעתירה שהוגשה לעליון  נטען כי עיריית ת"א מפרשת בצורה שגויה את חוק העזר העירוני - מכוחו היא יכולה לדרוש מבעלי דירות לשפץ את חזיתות המבנים לאחידות ● דרישה זו לפי הטענה מעלה באופן משמעותי את עלויות השיפוצים ● להערכת חברת המועצה שולה קשת, העלות הכוללת של יישום עקרון ההאחדה תגיע ל-1.6 מיליארד שקל בשנה

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה אדומה בוול סטריט; המניה שזינקה לאחר שאנבידיה השקיעה בה

אירופה ננעלה בירידות קלות ● אנבידיה רכשה מניות סינופסיס בהיקף של 2 מיליארד דולר ● המניות הביטחוניות באירופה ירדו על רקע המגעים לסיום מלחמת רוסיה־אוקראינה ● פעילות המפעלים בסין התכווצה בחודש השמיני ברציפות ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין צנח

מושגים לאזרחות מיודעת. נימבוס / צילום: Shutterstock

הטכנולוגיה העוצמתית שבידי הממשלה: מהו נימבוס, ואיך הוא ישפיע על חיינו?

תחום הבינה המלאכותית חודר לכל תחומי החיים, האם הוא סוף־סוף יגיע גם לממשלה? ● זאת התשתית שאמורה לאפשר את המהפכה הדיגיטלית במגזר הציבורי ● המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים

טרמינל 1 בנתב''ג / צילום: Shutterstock, Roman Yanushevsky

המאבק בין חברות התעופה הזרות למשרד התחבורה מגיע לבג"ץ

ארגון התעופה IATA ו-10 חברות תעופה בינ"ל עתרו לבג"ץ נגד שרת התחבורה, שר הכלכלה וועדת הכלכלה של הכנסת ● מבקשות שבג"ץ יורה למדינה להפעיל את סמכות החירום שנוספה לחוק שירותי תעופה, ולצמצם רטרואקטיבית את חובותיהן כלפי נוסעים בתקופה שבה המרחב האווירי של ישראל נסגר במבצע "עם כלביא"

משטרת ישראל / אילוסטרציה: Shutterstock

לפנות בוקר: עשרות עצורים בפשיטה על ארגוני פרוטקשן

המשטרה פשטה לפנות בוקר על עשרות יעדים של ארגוני הפשיעה חרירי ואבו לטיף, אשר חלק מהעומדים בראשם כבר מרצים עונשי מאסר ● עשרות חשודים נעצרו, כולל בשטחים

מכשיר בדיקה של קווליטאו / צילום: אתר החברה

מניית השבבים שזינקה בת"א ב־3,000% וחברת הגמל שהרוויחה ממנה בגדול

חברת בידוק השבבים קווליטאו הציגה דוח חזק בו שילשה את הרווח הרבעוני והפחיתה את התלות בסין ● המרוויח הגדול: ילין לפידות

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

"השאלות החשובות השתנו": החוסכים זכו לשנה היסטורית, אבל איך תיראה 2026?

ביצועי הגמל והפנסיה בשנה הנוכחית בדרך לעקוף את שנת 2021, ולהפוך לטובים ביותר מזה עשור וחצי, הרבה בזכות הפריחה בבורסה המקומית ● במסלולי המניות התשואה מתחילת השנה כבר מתקרבת ל־23% ● ובכל זאת יש מי שמציע למשקיעים לעבור לאסטרטגיה זהירה

נתניהו וסמוטריץ'. רה''מ לא נתן לאוצר אור ירוק, אבל גם לא אור אדום / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

ביטחון, חלב ומס על קרקעות: המחלוקות שמאיימות על אישור תקציב המדינה

מאבקי התקציב מגיעים לשיא, לקראת אישורו בממשלה בסוף השבוע ● עיקר המחלוקת הוא סביב הגדלת תקציב משרד הביטחון, רפורמה בשוק החלב ומיסוי קרקעות ● בעוד סמוטריץ' דוחף ליישום הרפורמות, אי־הוודאות בעמדת נתניהו מטילה צל על סיכויי אישור התקציב

פרויקט ''אינדיאנה צפון'' של חברת דוראל / צילום: באדיבות דוראל

חברת האנרגיה הבטיחה להפוך פחות מ־100 מיליון דולר ל־850. היא תצליח?

דוחות דוראל הזניקו את המניה, שהשלימה עלייה של כ־140% בשנה ● צמד הבעלים כמעט והפך למיליארדרים על הנייר ● האם הפרויקטים בארה"ב יממשו את תחזית הרווח השאפתנית?

מאגר הגז לוויתן / צילום: אלבטרוס

התקדמות משמעותית במגעים על עסקת היצוא בין משרד האנרגיה לחברות הגז

לגלובס נודע על התקדמות משמעותית במגעים לגבי עסקת הגז הענקית עם מצרים, העומדת על היקף של 35 מיליארד דולר ● לפי המתווה, חברות הגז יתחייבו לספק גז למשק המקומי במחיר נמוך יותר, שיוצמדו למה שנקבע במתווה

בורסת KOSDAQ בסיאול / צילום: ap, Lee Jin-man

כמו משחקי הדיונון: הסוחרים מאחורי אחת התופעות הבולטות בוול סטריט

נוכח הזינוק החד בהשקעות מסוכנות של משקיעי הריטייל בדרום קוריאה במניות מם ותעודות סל ממונפות בארה"ב, רשות ניירות הערך בסיאול מחמירה את הפיקוח ● החל מדצמבר יידרשו משקיעי ריטייל לעבור קורסים וסימולציות בעקבות חשש להחרפת התנודתיות בוול סטריט והסיכונים לכלכלה המקומית

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ במסר לישראל: חשוב מאוד שלא יתרחש דבר שיפריע להתפתחותה של סוריה

טראמפ ונתניהו שוחחו, מלשכת ראש הממשלה נמסר: "נשיא ארה"ב הזמין את נתניהו לפגישה בבית הלבן בזמן הקרוב" ● צה"ל חיסל מחבל נוח'בה של הג'יהאד האיסלאמי ● התושבים בעוטף עזה על ההחלטה של צה"ל לבטל את ההגנה היישובית:"מישהו חייב להתעורר" ● בוועדת החוץ והביטחון נערך היום דיון על חוק הפטור מגיוס ● משבר כוח-האדם בצה"ל: חוסר של מאות קצינים, עומס כבד על מערך המילואים ● עדכונים שוטפים

רינת אשכנזי כלכלנית ראשית הפניקס בית השקעות / צילום: טומי הרפז

הכלכלנית שמסתכלת על השוק הישראלי ב־2026 ורואה "פיל בחדר"

רינת אשכנזי, הכלכלנית הראשית של הפניקס בית השקעות, ממליצה לקראת השנה החדשה להגדיל החזקות מעבר לים, ולחפש שני נתונים מרכזיים בכל השקעה חדשה: מאזן חזק ורווחיות גבוהה ● וגם: מהו ה"פיל שבחדר" שמאיים על התשואות בישראל בעתיד?

שיגור טיל חץ 3 / צילום: משרד הביטחון

חץ 3 תהפוך השבוע למבצעית בגרמניה, ובשוק מדברים על גל ההזמנות שבדרך

מערכת ההגנה האווירית חץ 3 של התעשייה האווירית תחל לפעול באופן חלקי כבר השבוע בברלין ותספק לגרמניה הגנה מול טילים בליסטיים מחוץ לאטמוספירה ● "באירופה יש צורך אקוטי במערכות כאלו", אומרים בתעשיות המקומיות ● אילו עוד עסקאות בדרך?

ספי זינגר, יו''ר רשות ניירות ערך / צילום: שלומי יוסף

יו"ר רשות ני"ע בביקורת על הבנקים: מקשים על חברות הפינטק להיכנס לשוק

לדברי יו"ר רשות ניירות ערך בכנס של בנק ישראל, "המערכת של שירותי תשלום יושבת על כמה רגולטורים וגם על מערכת מורכבת בין חברות התשלומים למערכת הבנקאית שמספקת להם שירותים" ● עוד הוסיף כי "נעשים הרבה מאמצים, אבל צריך להגיד ביושר, זה לא עובד נכון לעכשיו והמצב לא טוב"

סם אלטמן / צילום: ap, Kevin Wolf

לסם אלטמן חסרים מעל 200 מיליארד דולר. מאיפה הוא יביא אותם?

דוח חדש של בנק HSBC מציף סימני שאלה סביב המודל הכלכלי של OpenAI ● איך החברה מתכוונת לכסות על חובות הענק שטיפחה, ואיך היא משפיעה על השוק כולו?

עו''ד עמית בכר, ראש לשכת עורכי הדין / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

עורכי הדין גזרו קופון מהמלצות על יועצים חיצוניים. עכשיו הלשכה שמה ברקס

ועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין מרחיבה את האיסור להמליץ ללקוחות על יועצים חיצוניים תמורת תשלום מעורכי דין בתחום ההתחדשות העירונית לכלל התחומים ● איך בכל זאת אפשר להמליץ?