גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

איזו תוכנית טלוויזיה תהיה "חטופים" הבאה?

התקדים שיצר גידי רף, עד לא מכבר תסריטאי אלמוני וכיום האיש שעומד מאחורי "חטופים" ו"הומלנד", עודד את ערוצי הטלוויזיה המקומיים להזרים דם חדש לרשימת היוצרים ולטפח תסריטאים צעירים ■ על אילו תוכניות מהמרים גופי השידור?

"זגורי אימפריה", דרמה יומית גוף שידור: HOT מועד שידור: טרם נקבע

מאור זגורי / צלם: איל יצהר

פרויקט בעבודה: הסדרה "זגורי אימפריה" של HOT ואולפני הרצליה. "הסדרה, שיצרתי ואני כותב בשיתוף עם אורי וייסברוד היא דרמה יומית על משפחה מרובת ילדים שגרה בבית צפוף בבאר שבע. הבן האובד של המשפחה שב הביתה אחרי הרבה שנים ומגלה שהוטלה עליו ועל המשפחה קללה. השאר היסטריה".

תוכנית טלוויזיה זכורה מהילדות: "'הלב' עם מרקו וקופיפו. הסדרה הזאת הייתה קורעת אותי רגשית. כל פרק לווה בבכי ארוך ומתמשך. כמה דרמה אפשר לדחוס לתוך סיפור אחד של ילד שמחפש את אמא שלו. זה הסיפור המושלם".

סצנה קולנועית או טלוויזיונית שנחרתה בזיכרון: "'לפגוש את ג'ו בלאק' הוא סרט לא מוצלח במיוחד, אבל יש בו כמה סצנות בלתי נשכחות: סצנת האהבה, שרואים רק את הבעות הפנים של השחקנים. והסצנה בהתחלה, שהם הולכים ברחוב ומסתובבים לסירוגין אחד אל השני עד שהוא נדרס ומת".

מודל לחיקוי: בישראל הייתי רוצה לכתוב דרמה כמו שעמיר בניון כותב מילים לשירים. כן, פיוטי ועממי. בעולם הייתי רוצה לכתוב כמו הסופר איאן מקיואן. הוא לא תסריטאי, אבל הספרים שלו הפכו לסרטים מאוד מוצלחים. היכולת שלו ללכוד במילים את כל מה שסיטואציה יכולה להכיל - האנשים, האוויר, הרעשים והדבורים מעבר לחלון בגן. הכל".

"בני ערובה", סדרת מתח גוף שידור: ערוץ 10 מועד שידור: 2013

רותם שמיר / צלם: איל יצהר

עמרי גבעון / צלם: איל יצהר

פרויקט בעבודה: בימים אלו מסיימים לכתוב את העונה הראשונה של "בני ערובה" - סדרת מתח שבמרכזה מנתחת כירורגית שמשפחתה נחטפת על ידי רעולי פנים חמושים, ובתמורה לשחרורם היא מצווה להרוג את ראש הממשלה על שולחן הניתוחים. הזכויות לסדרה נמכרו לאולפני וורנר ברדרס ולחברת ההפקה של ג'רי ברוקהיימר.

תוכנית טלוויזיה זכורה מהילדות: שמיר: "'צוות לעניין'. גרנו ברמת הגולן וקלטנו את ערוץ המידל איסט ששידר 'איי טים' בכל שבת אחר הצהריים. הייתי כל כך מכור, שפעם אחת, אחרי שמשחק מטופש נגמר בתאונה די קשה, בדרך לבית החולים, כשאני שכוב מדמם על הברך של אמא שלי, אמרתי לה שרע מאוד שכל זה קרה כי עכשיו אני אפסיד 'איי טים'.

גבעון: "'מנהרת הזמן'. היכולת של טוני ודאג לנוע בין ממדים תמיד עוררה בי קנאה, ובכלל, נסיעה בזמן זה אחד הנושאים הכי קולנועיים שיש".

סצנה קולנועית או טלוויזיונית שנחרתה בזיכרון: שמיר: "סצנת האהבה מ'רומן לא חוקי' של סודרברג. הסצנה ערוכה באופן לא ליניארי בין שיחה בבר לסקס שמתרחש אחרי השיחה בחדר במלון. החוכמה האמתית פה היא העריכה, שבזמנו הייתה מאוד מקורית. הסצנה מרגשת אותי עד היום, לא מעט בגלל המוזיקה המצמררת של דיוויד הולמס שמתפוצצת בדיוק בזמן".

גבעון: "'עידן התמימות' של סקורסזה הוא מסיפורי האהבה הכי חזקים שעבדו עליי בקולנוע. יש כמה סצנות בין דניאל דיי לואיס ומישל פייפר, שרק מבט ביניהם מעביר את האהבה הגדולה שלהם, שדינה לא להתממש".

מודל לחיקוי: שמיר: "בישראל, למרות הקלישאתיות, אורי זוהר. יש משהו באותנטיות שלו שחוצה זמנים. לאורי זוהר הייתה היכולת להביט פנימה ואז להקיא החוצה את מה שהוא רואה בכנות כובשת. זה לא תמיד היה מצוחצח והרבה פעמים רחוק מלהיות מקצועי, אבל זה היה אמתי וכן ברמה שאי אפשר להישאר אליה אדיש. בעולם, וינס גיליגאן, היוצר של 'שובר שורות'. הסדרה מופתית בעיניי - שילוב מנצח של טלוויזיה מרתקת ומאתגרת, אבל לא מתנשאת ומאוד מבדרת. זו גם סדרה של יוצר אחד והמגע שלו ניכר בכל פרק ופרק והיא שומרת על רמתה הגבוהה גם בעונה האחרונה. הייתי מאוד רוצה להצליח להביא למסך הישראלי משהו אפל, קצבי וקולנועי כל כך".

גבעון: "בישראל, שבי גביזון. אחד היוצרים היחידים בארץ בעל טביעת אצבע ייחודית ועולם פנימי משלו. בעולם, הייתי רוצה לכתוב כמו האחים כהן, כי אין מילה אחת מיותרת בכל הסרטים שלהם, הייתי רוצה לביים כמו דיוויד פינצ'ר, כי הוא מגייס את היכולות הוויזואליות האדירות שלו אך ורק לטובת הסיפור, והייתי רוצה את התקציבים של מייקל ביי, כי עלות סצנה אחת בסרט שלו מספיקה לעשרה סרטים ישראליים".

"ג'וני ואבירי הגליל", דרמה קומית גוף שידור: yes מועד שידור: 2013

דני רוזנברג / צלם: איל יצהר

תום שובל/ צלם: איל יצהר

פרויקט בעבודה: סדרת דרמה קומית ל-yes, "ג'וני ואבירי הגליל", בהפקת יולי אוגוסט הפקות. "זהו סיפורם של ארבעה חברי ילדות ממושב בגליל, העולים על רעיון עסקי מקורי ופותחים משרד ליווי לנשים בלבד, הראשון מסוגו בצפון הארץ. המשרד הופך להצלחה מפתיעה בגליל, בעוד ארבעת החברים מתמודדים עם זהותם החדשה והמאתגרת כג'יגולואים. תוך הפניית זרקור אל חדר המיטות, הסדרה חושפת בחריפות את יחסי הכוחות והמתחים בין המינים, המעמדות והלאומים בחברה הישראלית. הגברים בסדרה לא רואים את מכירת גופם כזנות, אלא כהזדמנות עסקית מפתה למקסום רווחים וניצול אופציות מקסימלי בשוק, אך באופן פרדוקסלי, דווקא העסק ה'מפוקפק' מייצר סולידריות בין הדמויות. זוהי סדרה המחפשת את האהבה במקום שוויתר על שירותיה".

תוכנית טלוויזיה זכורה מהילדות: שובל: "'הזינוק לאתמול', סדרה שהייתי מכור לה ועד היום אני נזכר בה בהתרגשות. סקוט באקולה מגלם את דוקטור סם בקט, הממציא מכונה שמאפשרת נסיעה בזמן. בכל פרק הוא מתגלגל לגוף של מישהו אחר, ובהיותו רופא הוא מנסה לעזור לאדם שבגופו הוא כלוא להתגבר על בעיותיו. הקונספט הגאוני של הסדרה משתמש במדיום הטלוויזיוני באופן וירטואוזי ממש. כילד, הסדרה הזו הייתה חוויה מסעירה ומסקרנת. בדיעבד, רק שנים אחר כך גיליתי את המוטיבים הנוצריים ואת דידקטיות היתר, אבל למי אכפת, היא עדיין מגניבה".

רוזנברג: ""אני קלאודיוס', ששודרה בערוץ הראשון. כילד הייתה זאת התבוננות ראשונית ומרתקת אל תוך רזי הנפש האנושית ותשוקותיה, כמו גם מפגש מבלבל ומעורר שאלות עם האפלה שבתוכה".

סצנה קולנועית או טלוויזיונית שנחרתה בזיכרון: שובל: "סצנת אהבה מסרט איטלקי מ-1961 בשם 'המשרה', של הבמאי ארמנו אולמי. זהו סרט על בחור צעיר בשם דומניקו, המנסה להתקבל לעבודה בחברה גדולה, ולשם כך עליו לעבור סדרת מבחני קבלה. במבחנים הוא פוגש בבחורה בשם אנטוניה, השניים מתחברים ובהפסקה שבין המבחנים יוצאים יחדיו לעיר וטועמים בפעם הראשונה אספרסו בבית קפה הומה. בהמשך הסרט שניהם מתקבלים לחברה, אך כל אחד עובד במחלקה אחרת ולכן הם לא נפגשים יותר לעולם, למעט פעם אחת חטופה. הלב דופק בחוזקה כל פעם שאני נזכר בסרט הזה".

"רוזנברג: "סצנת הסיום מכמירת הלב ב'אורות הכרך' של צ'רלי צ'פלין. וגם מותה של ננה בסוף של 'לחיות את חייה', של ז'אן לוק גודאר. הסרט הזה ליווה אותי לאורך גיל ההתבגרות. שנים מאוחר יותר אני צופה בסרט במבט מעט שונה, אך סופו מכאיב לי כמו בפעם הראשונה".

מודל לחיקוי: "בישראל, תמיד התקנאתי ביכולתו המופלאה של אסי דיין לזקק את הנפש הישראלית למשפטי מחץ מופתיים. בעיניי, 'שלאגר' הוא פנינה קולנועית אמתית, הכתובה בידי אמן. דיין יצר סרט הנושק לגבהים של סרטי האחים מארקס. בעולם, אני שפוט של קוונטין טרנטינו. אם יש במאי שמייצג בשבילי קולנוע עכשווי המחובר בעבותות לחוויית הצפייה של ילדותי - זה הוא".

רוזנברג: "בישראל, אני שואף למלאות ריאליסטית, עזות מבע ובערה יצירתית כשל אורי זוהר, לברק ולכישרון לבניית סיטואציות חריפות וקומיות של אפרים קישון, ולכתיבה רגישה, מאופקת ובעלת נשמה יתרה כשל איתן גרין. בעולם מודל החיקוי הוא אולי מספר הסיפורים הטוב ביותר, בילי ויילדר, במאי ותסריטאי בעל כישרון וידע פנומנלי בבניית נרטיב משוכלל ומורכב ודיאלוגים מושחזים, יכולת חדה כסכין בניתוח ורישום הטבע האנושי, יחד עם ביקורת חברתית נוקבת".

"צחוק מעבודה" עונה 7 גוף שידור: רשת, ערוץ 2 מועד שידור: שישי בערב (כבר באוויר)

ליאור פריד / צלם: איל יצהר

פרויקט בעבודה: כתיבה לעונה השביעית של התוכנית "צחוק מעבודה". "התוכנית הזאת זורמת בעורקיי החל מהעונה הראשונה. אני מאוד אוהב אותה וגאה בה. המשרד שמפיק את התוכנית 'ניהול פלוס' של יואב גרוס ובני מנשה ורשת הם הבית שלי ושל היצירות שלי בשנים האחרונות. חלק ענק מהניסיון והביטחון שלי אני חב להם".

תוכנית טלוויזיה זכורה מהילדות: "'סיינפלד'. עוד כילד התוכנית הזאת הייתה גאונית בעיניי. ההומור, הסיטואציות והדמויות הצבעוניות הלהיבו אותי".

סצנה קולנועית או טלוויזיונית שנחרתה בזיכרון: "הסצנה שהכי יושבת בזיכרוני היא דווקא סצנה כחול-לבן ממיני סדרה קטנה וענקית ששודרה ב-HOT, בשם 'תעשה לי ילד'. באחד הפרקים יש סצנת אהבה מדהימה בין השחקנים גל תורן וגאלה קוגן. הסצנה נעשתה בנועזות מצד התסריטאים, השחקנים, הבמאי וגם מצד HOT. מי צריך הוליווד כשיש לנו איכות כזאת פה מתחת לאף?".

מודל לחיקוי: בישראל - עמית ליאור. הכרתי אותו כשכתבתי לסדרה (שעתידה לצאת) 'שנות ה-80'. הוא שימש כעורך תסריט של הסדרה והצליח להדהים אותי במחוננות התסריטאית שלו, היכולות שלו לבנות סיפור, להבין דמויות ולעשות לתסריטאי מבוהל סדר בבלגן הן יוצאות דופן. בחו"ל הייתי רוצה ליצור כמו סטיבן ספילברג. אני מודה שהבחירה קצת בנאלית ומסחרית, אבל היכולת להוליד יצירה שפונה ומדברת לחלק כל כך רחב באוכלוסייה מדהימה בעיניי".

"שטיסל", סדרת דרמה בת 12 פרקים גוף שידור: yes מועד שידור: 2013

יהונתן אינדורסקי / צלם: איל יצהר

פרויקט בעבודה: "שטיסל", סדרת דרמה בת 12 פרקים שתשודר ב-yes במהלך 2013. "הסדרה עוסקת באב ובנו המתגוררים בדירה קטנה בשכונת גאולה החרדית בירושלים. אחרי שהאם נפטרה, הם חיים כשותפים לדירה, מחפשים חום ואהבה, וחולקים ביניהם הומור ציני וגעגועים לקוגל ירושלמי עם חתיכת מלפפון חמוץ וכוס סודה בצד. את הסדרה יצרנו וכתבנו אורי אלון ואני, מפיקים אותה דקלה ברקאי ויונתן ארוך ומביים אלון זינגמן. לתפקידים הראשיים לוהקו דובל'ה גליקמן, מיכאל אלוני, איילת זורר, דבורה קדר, נטע ריסקין, זוהר שטראוס ואורלי זילברשץ".

תוכנית טלוויזיה זכורה מהילדות: "בבית הוריי לא הייתה טלוויזיה. סבי וסבתי, שעברו בסוף ימיהם לשכונת ילדותי החרדית, גבעת שאול בירושלים, הביאו עמם את מכשיר הטלוויזיה הישן, ואנחנו הנכדים הורשינו להיכנס לחדר שבו שכנה אך ורק באירועים מיוחדים, כמו במדגמי הבחירות או בטקס יום העצמאות ששודר מהר הרצל. אלו היו רגעים יקרים של ילדו*ת, והזיקוקים שנראו בטלוויזיה הקטנה היו זוהרים ומרגשים יותר מהזיקוקים עצמם, שנשקפו מהמרפסת".

סצנה קולנועית או טלוויזיונית שנחרתה בזיכרון: "האפיזודה האחרונה ב'כאוס', סרטם של האחים טביאני, מספרת את סיפורו של לואיג'י פירנדלו, הסופר האיטלקי שעל פי סיפוריו נכתב הסרט, ששב לבית ילדותו בכפר סיציליאני קטן ונזכר באמו המתה. היא נגלית לעיניו ומספרת לו על זיכרון מילדותה, שבו היא נוסעת עם אמה ואחיה לאי מאלטה כדי לבקר את אביהם הגולה. בדרך הם עוצרים בהרי חול עצומים, והתמונה שבה הילדים קופצים בתוך ענני החול הלבנים אל הים הכחול הגדול היא סצנת אהבה בלתי נשכחת".

מודל לחיקוי: "בישראל - יואל הופמן. בעיקר 'אפרים', ספר שכולו מקבץ של תמונות על אהבה וזיכרון, שכל אחת מהן יכולה להיות סצנת קולנוע מופתית. בעולם - ג'ים ג'רמוש. ההומור, האהבה הגדולה והגעגוע, השוליים היקרים של העולם והאדם, והמסע שאף פעם לא נגמר".

סדרת מתח העוסקת באירועים ביטחוניים ממשלתיים גוף שידור: קשת מועד שידור: טרם נקבע

ניב שטנדל / צלם: איל יצהר
נדב בן סימון / צלם: איל יצהר

פרויקט בעבודה: סדרת מתח העוסקת באירועים המשפיעים על המהלכים הביטחוניים שאיתם מתמודד הציבור בישראל וממשלתו. הממשלה נאלצת לנווט את דרכה בתוך סערה ציבורית, מתקפה תקשורתית ולחצים פוליטיים, ומנסה לפתור את המשבר בלי להסלים את המצב.

תוכנית טלוויזיה זכורה מהילדות: שטנדל: "אני זוכר בערך את כל תוכניות הילדים ואוהב כ-90% מהן. הערצתי את 'הרובוטריקים' ואת 'כוח המחץ', חשבתי ש'באטמן' המצוירת מופלאה וש'סיפורי מוש' חתרנית. אבל הייתי ממש מכור ל'היה היה'".

בן סימון: "בתור ילד קיבוצניק לא ראיתי יותר מדי טלוויזיה, אבל אהבתי מאוד את 'זהו זה'. בתור נער הכי אהבתי את 'החמישייה הקאמרית'". כשהויברגר אמר שהוא יושב על הזבובים שלא עושים ריבה כמו נאצי, פשוט התפוצץ לי הראש".

סצנה קולנועית או טלוויזיונית שנחרתה בזיכרון: "שון פן מגיע לזירת הרצח של בתו ב'מיסטיק ריבר'. קלינט איסטווד הוא מומחה בהרכבת ופירוק פצצות רגש".

בן סימון: "אוולין, אל תלכי!" ב"חולה אהבה בשיכון ג'" של שבי גביזון. כמה עומק וחוכמה ורגשות סותרים בסצנה אחת. פשוט מקסים".

מודל לחיקוי: שטנדל: "יש המון יוצרים מצוינים בישראל, אבל אם לבחור באחד אז עוזי וייל. יוצר שנון ושובר מוסכמות. בעולם אני מעריץ את האגדיים, כמו סקורסזה, והמתים, כמו קורסאווה, אבל הייתי בוחר באחים כהן, כריסטופר נולאן ודיוויד סיימון. האחים כהן הם כותבי דיאלוגים מחוננים והמשחקים שלהם בז'אנרים מבריקים. נולאן הוא מאסטר של כתיבת סיפור שהוא גם מלוטש וגם וירטואוזי ומורכב. וסיימון פשוט מצפצף על הכללים וכותב סיפורים ריאליסטיים מרתקים שמשלבים בידור מעולה עם אמירה חדה. וחוץ מהם - טרנטינו, כי הוא פשוט מממש את הפנטזיות הפרועות שלו, ואני מקנא בו על כך. ואיסטווד. כשאהיה גדול, אני רוצה להיות קלינט איסטווד".

בן סימון: "בישראל, הייתי רוצה להיות חכם כמו מאיר שלו, רגיש כמו דויד גרוסמן, מצחיק כמו אסף צפור, חתיך כמו ארי פולמן, ערכי כמו רני בלייר, מגניב כמו שבי גביזון, עמוק כמו יוסי סידר, מתוחכם כמו דנה מודן וקול כמו רשף לוי. בעולם: קלינט איסטווד, האיש שהייתי רוצה להיות".

דרמה קומית על עורכת דין המגלה שהיא זקוקה להשתלת כליה דחופה גוף שידור: קשת מועד שידור: טרם נקבע

מגי אוצרי / צלם: איל יצהר
יסמין רובין / צלם: איל יצהר

פרויקט בעבודה: סדרה, עדיין ללא שם, העוסקת בעורכת דין צעירה המגלה שהיא זקוקה להשתלת כליה דחופה. היא יוצאת למסע לאיתור תורם מתאים ומתארת את התהליך שהיא עוברת. המסע מוביל אותה לסיטואציות קומיות בלתי אפשריות.

תוכנית טלוויזיה זכורה מהילדות: אוצרי: "'שנות הקסם'. היה בה משהו שסימן עבורי את גיל ההתבגרות שהייתי רוצה שיהיה לי, אבל לא ממש היה. עד היום יש לי מאסטר פלאן לכתוב את הגרסה שלי לסדרה הזו, שתתעסק בגיל ההתבגרות שלי בשנות התשעים. יקראו לזה 'שנות השיער הגרוע, העור השמנוני והדחיות החברתיות'".

רובין: "'החבובות'. לא אשכח את היום בפקולטה למשפטים בו גיליתי בשיעור משפט ופמיניזם שמיס פיגי היא לא מודל פמיניסטי. לבי נשבר".

סצנה קולנועית או טלוויזיונית שנחרתה בזיכרון: אוצרי: "סצנת הסיום של סרט האגרוף 'לוחם', של גאווין אוקונור. יש שם שני אחים שלא דיברו במשך שנים, ובקליימקס מטורף של קרב אגרוף מותח בין השניים אחד האחים אומר לשני שהוא אוהב אותו. ייבבתי קשות".

רובין: "הסצנה הרומנטית ביותר מבחינתי היא סצנת הסיום של 'אמלי'. מדובר בסוג של חלום שלי - לרכוב על אופניים בפריז עם בן זוגי ושיהיה לי השיער של אודרי טוטו". סצנה עצובה שזכורה לי במיוחד היא ב'כנר על הגג', כשטוביה החולב מנדה את בתו בגלל שבחרה להתחתן עם גוי. זה רגע קשה של בחירה בין אהבה, משפחה ואמונה, שגורם לי לבכות בכל פעם מחדש".

מודל לחיקוי: אוצרי: "בישראל, סייד קשוע. בעולם, דיוויד אנגל, פיטר קייסי ודיוויד לי - שלושת היוצרים של 'פרייז'ר'. הדבר הראשון שמסבירים לך בכל ספרי ההדרכה לתסריטאים מתחילים הוא שצריך לגרום לקהל להתאהב בדמויות שלך. הם הצליחו לעשות את זה בגדול ב'פרייז'ר, וזה לא פשוט, כשהדמויות הראשיות שלך הן צמד פסיכיאטרים סנובים מהאליטה של סיאטל".

רובין: "הייתי רוצה ליצור כמו עירית לינור ב'שירת הסירנה', ודנה מודן ב'אהבה זה כואב'. אני מתחברת לאופן שבו הן מציגות את האהבה - 30% מתוקה, 70% מרירה. כמו שוקולד איכותי. בעולם הייתי רוצה לכתוב כמו וודי אלן, אבל בינינו, מי לא היה רוצה?".

עוד כתבות

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

עליות בבורסת תל אביב; מניית נייס עולה ב-5%, ארית ב-4%

המניות הדואליות חוזרות בפערים קטנים ● הבוקר: ירידות באסיה, עליות קטנות בחוזים בניו יורק ● דריכות בוול סטריט לקראת ההכרעה על מכסי טראמפ ● השקל מתחזק הבוקר ויורד מתחת ל-3.13 שקלים לדולר ● מחירי הנפט עולים ● אמזון עקפה את וולמארט והפכה לחברה הגדולה בעולם לפי הכנסות ● הקרן האקטיביסטית שמהמרת: כוכבת ה-AI הבאה היא מיפן

פטריק דרהי / אילוסטרציה: נוצר באמצעות AI

עם חובות של עשרות מיליארדים פטריק דרהי מנסה להחזיק את הראש מעל למים

פרסומים בעולם מהחודשים האחרונים משרטטים את האופן שבו המיליארדר פטריק דרהי הצמיח את עסקיו ● לפיהם, גלגול החובות, בסך עשרות מיליארדי אירו, נתקל כעת גם בעליית ריבית ● כשברקע המו"מ המתקדם לרכישת רשת 13 נשאלת השאלה: האם הדרך בה בנה אימפריה הגיעה למיצוי?

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לפני ההצבעה על ביטולו בכנסת: האוצר הזמין קמפיין לפטור ממע"מ ל-150 דולר

בשבוע הבא יעלה להצבעה בכנסת הצו להרחבת הפטור ממע"מ בייבוא אישי לסכום של 150 דולר ● יחד עם זאת, במשרד האוצר מבקשים כבר להכין קמפיין למען יידוע הציבור בדבר העלאת סכום הפטור

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

עד לפני יומיים ההסתברות להורדת ריבית בישראל הייתה 80%. המצב השתנה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית בשני הקרוב ● עד לפני יומיים ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

הרטלי רוג'רס, יו''ר המילטון ליין / צילום: זיו קורן

יו״ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם

הרטלי רוג'רס, יו"ר משותף ובעל מניות בחברת ההשקעות האמריקאית המילטון ליין, הספיק לבקר בישראל כמה פעמים מאז 7 באוקטובר, והוא מאמין גדול בשוק המקומי: "ישראל מדהימה. למרות קוטנה היא מסוגלת להתחרות ברמה הגלובלית" ● ומה ההמלצות שלו למשקיעים?

דירות להשקעה בכפר סבא שמיועדות להשכרה לסטודנטים לטווח ארוך של קבוצת ברדוגו / צילום: 3DVISION

הדירה נמכרת קומפלט עם הריהוט, אבל האם יהיו שוכרים?

קבוצת ברדוגו בונה מעונות סטודנטים בכפר סבא, ומציעה דירה מרוהטת בהנחה, ופטור מהצמדה למדד תשומות הבנייה. מה הסיכונים ולמי זה מתאים ● מאחורי המבצעים

קיה ספורטאז' ''לונג'' הייבריד / צילום: יח''צ

הדגם שחוגג חמש שנים על הכביש וממשיך להיות רלוונטי

הספורטאג' הוותיק, קיה ספורטאז' "לונג" הייבריד, מקבל חיים חדשים בזכות עיצוב עדכני ● הוא משמר את מערכת ההנעה ההיברידית החסכונית שלו ויש לו תא נוסעים שלא נופל מזה של מותגי פרימיום. לא בטוח שזה יעזור מול הסיניות בטווח הארוך

ארדואן בביקור במצרים החודש, לצד א־סיסי / צילום: Reuters, Anadolu

טורקיה ומצרים משלבות כוחות נגד ההכרה בסומלילנד

החשש המצרי מהשלכות סכר הרנסנס והשאיפה האתיופית למוצא לים הובילו למפנה ביחסי קהיר ואנקרה ● מצרים וטורקיה מהדקות את שיתוף הפעולה הצבאי בסומליה, באמצעות הצבת אלפי חיילים, נגמ"שים ומטוסי קרב, במטרה לבלום את התחזקות אדיס אבבה ואת ההכרה בסומלילנד

אילוסטרציה: Shutterstock, Vitalii Vodolazskyi

כשהורה משתמש במערכת המשפט כדי להטריד הורה אחר

אב גרוש ביקש מביהמ"ש להרחיב את זמני השהות שלו עם בנו הפעוט, ואף דרש כי האם תוותר על האפוטרופסות עליו ● אלא שבדיקה שנערכה העלתה כי האב בעצמו מסרב לקיים את זמני השהות שנקבעו לו ● ביהמ"ש קבע כי תביעתו של האב היא תביעת סרק שהוגשה ממניעים זרים - כמה הוצאות משפט פסק?

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: רשות התחרות לא העניקה פטור, תצטרך למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, הודיעה היום כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, המופעלת ע"י חברת המשלוחים ● המשמעות היא שחברת וולט תיאלץ למכור את זרוע הקמעונאות שלה ● וולט בתגובה: "צעד רגולטורי קיצוני שמעניש פתיחת תחרות במקום לעודד אותה"

ספינות במהלך תרגיל ימי משותף של איראן ורוסיה בדרום איראן / צילום: ap, Masoud Nazari Mehrabi/Iranian Army

עם 33 אלף כלי שיט: אם תגיע, המערכה בין איראן וארה"ב לא תתרחש רק באוויר

צי משמרות המהפכה ערך השבוע תרגיל צבאי במצר הורמוז, וסגר חלק מהנתיב שבו עוברים כ־30% מהסחר העולמי בנפט ● למול הנוכחות האמריקאית הגוברת באזור, בטהרן פועלים לחיזוק כוחות מעל ומתחת לפני הים באמצעות משמר מתנדבים, צוללות ננסיות ואוניות סוחר לאיסוף מודיעין

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

מיזוג ענק בשוק הנדל"ן: ישראל קנדה מתמזגת עם אקרו לחברה בשווי 10 מיליארד שקל

יזמית הנדל"ן ישראל קנדה רוכשת את פעילות אקרו לפי שווי של 3.1 מיליארד שקל ● במסגרת המהלך, תמוזג פעילותה של אקרו שנמצאת כיום בשליטת איש העסקים צחי ארבוב לתוך ישראל קנדה

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: מיטל שטדלר

הממשלה עסוקה במילה "טבח", אך יש לה משימות הנצחה ממשיות

הממשלה עוסקת בשינויים טקסטואליים של חוק ההנצחה לשבעה באוקטובר ● אבל היא כבר הייתה אמורה לבצע שלל משימות לטובת העניין: מהקמת מאגר ארכיוני ועד קידום הפקות תכנים ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי מורשת והנצחה ל־7 באוקטובר

דודו רייכמן, סגן מנהל מחלקת לקוחות מוסדיים, אי.בי.אי / צילום: יח''צ

שתי המניות שהן "הזדמנות של פעם בכמה שנים"

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● דודו רייכמן, ממחלקת לקוחות מוסדיים בבית ההשקעות אי.בי.אי, מזהה הזדמנות בשתי ענקיות טכנולוגיה, בטוח שישראל תמשיך לתת תשואה עודפת על העולם, ומעדיף כאן את מניות הבנקים והנדל"ן ● עוד הוא מציע להתרחב למניות שבבים בשווקים מתעוררים, ולהתרחק מקמעונאות ותשתיות

ישראלים במקלט בזמן ירי טילים. מותר לעבור דרך חצר השכנים רק במצב חירום / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מצב חירום? מותר לעבור בחצר השכנים רק בזמן אזעקה

המפקח על המקרקעין דחה תביעה של שכנים שביקשו להיכנס למקלט דרך החצר של שכניהם: מותר עד עשר דקות לאחר האזעקה

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: נמק מדוע אינך משתף פעולה עם נשיא העליון לצורך מינוי שופטים

בג"ץ דן היום בעתירה נגד שר המשפטים לוין, בה נטען כי הוא נמנע מלשתף פעולה עם נשיא העליון עמית ואינו ממנה שופטים ● השופט שטיין: "אנחנו בסיטואציה משברית מאוד; אם אין נשיא מחוזי, מה אני עושה עם טרוריסט, משחרר אותו ממעצר מינהלי?" ● השופט גרוסקופף: "התשובה של לוין שאין מינויים כי הוא לא מדבר עם עמית אינה קבילה"

זיו קורן (מימין) וניב חורש, מבעלי ראובני פרידן / צילום: אייל נבו

קבוצת ראובני פרידן ממזגת לתוכה את סוכנות Great Digital

ב-15 השנים האחרונות פעלה גרייט דיגיטל כסוכנות עצמאית, וכעת היא תמוזג לזרוע הדיגיטל של ראובני פרידן - ארלו ● היקף התקציבים של גרייט דיגיטל עומד על כ-20 מיליון שקל, ובין לקוחותיה נמנים WeWork, יוניליוור וקבוצת ניאופארם

גם בארה"ב מתכוננים למתקפה אפשרית וטוענים - זה מה שטראמפ לא מבין לגבי איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מוכנה להקריב הרבה בשביל שהשלטון ישרוד וזו בעיה לארה"ב, חמאס מתחזק בעזה, והתוכנית הביטחונית של טראמפ לעזה נחשפת • כותרות העיתונים בעולם

מערכת של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

התעשייה האווירית יוצאת למכרז לרכישת 2,500 מכוניות. ומי לא יוכל להשתתף?

בצל עבודת מטה במערכת הביטחון לבחינת סיכוני מידע ברכבים חכמים, הועברה לספקיות הליסינג המשתתפות במכרז של התעשייה האווירית הנחיה לא רשמית להימנע מהצעת דגמים מתוצרת סין ● המשמעות: סינון רוב דגמי הפלאג־אין והחשמליות בקבוצות המחיר הרלוונטיות והסטת הביקוש להיברידיות יפניות וקוריאניות ● במקביל, באירופה מקודמת רגולציה להוצאת "ספקים בסיכון גבוה" משרשראות האספקה • השבוע בענף הרכב