גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"יש מקום ל-7 מותגי הנעליים שמוצעים לצרכני הריצה בארץ"

מנהל החטיבה הבינלאומית של מותג הספורט מיזונו, סטיוארט דל, מספר על תוכניות ההתרחבות של המותג ועל הניסיון לתפוס מקום בין מותגי הריצה המובילים בישראל

"בישראל, שבה יש כל-כך הרבה רצים, יש מקום לשבעה מותגים של נעלי ריצה, לפחות", אומר סטיוארט דל, מנהל החטיבה הבינלאומית של יצרנית מוצרי הספורט היפנית מיזונו (MIZUNO), בראיון מיוחד ל"גלובס".

חברת מיזונו נוסדה ב-1906 באוסקה, יפן. יבואנית המותג בישראל היא חברת אטלנטיס, הנמצאת בבעלות משפחת ורטהיימר, המחזיקה גם ברשת הספורט שעל שמה. מותגי ספורט אחרים המיובאים דרך אטלנטיס כוללים את מותג הטניס Head ואת מותג הרולרבלייד K2. את מוצרי מיזונו התחילו להביא ארצה לפני כשנתיים וההתמקדות עד כה הייתה בעיקר בנעלי ריצה.

חלק ממותגי הספורט הבינלאומיים פועלים בישראל באמצעות נציגות ישירה. באחרונה גם פומה פתחה נציגות מקומית. מיזונו לא מתכננת להקים נציגות דומה, אלא בכוונתה להמשיך לפעול ברשתות הספורט ובחנויות מקצועיות. מתוך קטלוג מוצרי החברה, אלה שעושים דרכם לישראל בולט בעיקר ענף הריצה - ביגוד והנעלה לגברים ולנשים, כשהתוכנית היא להרחיב את קו המוצרים לענפי ספורט אחרים. למרות זאת, דל סירב לפרט לגבי היקף המכירות של המותג בישראל, אם כי הוא מודה שנתח השוק של המותג נמוך יחסית למותגי הריצה האחרים הנמכרים בשוק.

- מה הציפיות שלכם מפעילות המותג בשוק הישראלי?

"המיקוד כרגע הוא בנעלי ריצה, וישראל היא שוק מאוד מפותח בתחום הזה. ישראל מתאפיינת בצריכה גבוהה של מותגים. השאיפה שלנו היא למצב את המותג ולהיות מוכרים כשחקן מהותי בענף הריצה. אנחנו לא רודפים אחרי מספרים וזו נקודת המפתח שלנו", אומר דל.

- האם אין יותר מדי מותגי ריצה בישראל?

"יש מקום לכל שבעת המותגים שמוצעים היום לצרכני הריצה וכולם יכולים לחיות זה לצד זה ולהשאיר לצרכן את אפשרויות הבחירה. מצב כזה משאיר אותנו בתחרות טובה ושם נרצה להיות". המותגים הבולטים בנעלי הריצה, שעליהם מדבר דל הם נייקי, אדידס, ניו-באלנס, סאקוני, אסיקס, ברוקס ומיזונו.

המחירים של מיזונו נמצאים ברף גבוה יחסית. "על מדפי הנעליים יש קטגוריות שלמות ב-50-60 אירו ולנו אין נוכחות בולטת שם. הנעליים של מיזונו נמכרות ב-100-120 אירו וזה המקום שאליו הן שייכות". לדבריו, המחירים בארץ, דומים לאלו שבאירופה.

- מכיוון שמחצית מפעילות מיזונו מתמקדת ביפן, האם השוק חזר לעצמו אחרי טלטלת הצונאמי?

"לאט לאט השוק חוזר למה שהוא היה קודם. אין ספק שחווינו מכה כואבת אבל לשמחתי היא כבר מאחורינו".

- האם ההאטה הכלכלית ברחבי העולם פוגעת במוצרים כמו של מיזונו, שממוצבים כיקרים יחסית?

"השוק הגדול שלנו באירופה הוא באיטליה, ולמרות שהכלכלה באיטליה סובלת מהאטה, אנחנו מגלים שעדיין מי שמוציא 100 אירו על נעלי הריצה שלו ממשיך לעשות את זה גם בתקופת מיתון. גם בארצות אחרות קהל היעד שלנו הוא צרכנים שהם מעל הממוצע הסוציו-אקונומי, ולכן אנחנו מצליחים לשמור על יציבות. מותגים שכן נפגעו מהאטה הכלכלית הם אלה של המאס מרקט, שמכוונים לקהל המדורג נמוך יותר מבחינה זו".

האולימפיאדה - פסגת השאיפות

בזמן המשחקים האולימפיים הצופים בבית אולי מתמקדים בספורטאים ובהישגים, אבל עבור יצרניות הספורט הלוגו שעל הבגד הוא עיקר התחרות. המיקוד האמיתי הוא מה המנצחים לבשו או נעלו ואיך הלוגו יצטלם בפריים של הענקת המדליה או שבירת השיא.

דל מודע לכוח שיכול כוכב ספורט להעניק לחברה ולדבריו הם כבר עובדים במרץ על החתמת כוכבי הספורט שצפויים לככב באולימפיאדת ריו 2016. הספורטאים הופכים את ההסכמים הללו למקור ההכנסה העיקרי שלהם, הנאמד במאות אלפי ובמיליוני דולרים בשנה.

את אולימפיאדת לונדון 2012 מסכמת מיזונו לפי מספר המדליות ש"קיבלה": בסך-הכול מדובר ב-45 מדליות, 12 מתוכן זהב (בהן האצנית דפאר האתיופית זוכת מקצה ה-5,000 מטר). המספרים האלה מוגדרים על-ידי דל כהצלחה גדולה ופותחים את הרעב לריו 2016.

השדה שבו שלטה מיזונו בלונדון 2012 היה בעיקר ג'ודו וכדורעף בתור נותנת החסות לנבחרות ארה"ב ורוסיה. בבריכת השחייה שימשה מיזונו כנותנת החסות לנבחרת השחייה של יפן. מיזונו, אגב, נותנת מזה שנים חסות לנבחרת ישראל בכדורעף.

נוכחות בכל מקצי הריצה

את פעילותה בענף הריצה ממנפת מיזונו באמצעות היותה נותנת חסות במרתונים הנערכים ברחבי העולם. את היררכיית צרכני הריצה דל מחלק לשלוש: בקצה הפירמידה נמצאים הרצים המקצועיים שרצים מדי יום ומשקיעים בציוד - את הפלח הזה הוא מגדיר כקהל היעד העיקרי של מיזונו.

בחלק המרכזי נמצאים הרצים החובבים שמשקיעים בציוד עבור ריצה של כשלוש פעמים בשבוע, ובתחתית הפירמידה נמצאים רצים חובבים שמתמקדים במוצרי המאס מרקט. "ברגע שננגוס מפלח השוק שבקצה העליון של הפירמידה, נחלחל גם לחלק שמתחתיו וזו המטרה. מכאן מדגיש דל את החשיבות של להיות נוכחים בכל מקצי הריצה הקטנים והמקומיים באמצעות עמדת הסברה.

- מה גורם לכם לטרוח ולהגיע למקצים כאלה?

"לתת חסות למרתונים גדולים זה נהדר לאגו אבל המקצים המקומיים הם הדרך הטובה ביותר להגיע לרצים המקצועיים, שהם בדיוק הצרכנים הפוטנציאליים שלנו".

מתמקדים בספורט ולא באופנה

שתי הקומות הראשונות בגורד השחקים של מיזונו באוסקה, שם גם יושבת הנהלת החברה, משמשות למעבדות לפיתוח מוצרים חדשים - הסטודיו הזה מכונה "סוזו", שביפנית משמעו יצירה ודמיון.

כל מוצר שיוצא לשוק עבר במעבדות שבהן יושבים מיטב המוחות לצד ספורטאים מענפי הספורט השונים ביפן, שמהווים חלק בלתי נפרד מפיתוח המוצרים. "מבין מותגי הספורט, מיזונו ממוקמת יחד עם חברות כמו ברוקס וגור כמי ששמות את הדגש על תחום הפיתוח נטו", אומר דל, "בשונה מאיתנו, אסיקס, נייקי ואדידס מוטות גם לכיוון האופנה. הזהות שלנו היא ספורטיבית ולא לייף סטייל וזה מה שמבדיל אותנו מהמתחרים".

המרדף אחר הכוכבים

אחד המדדים הבולטים לחוזק של מותג ספורט הוא כוכבי הספורט שחתומים בהסכם חסות עמו. למיזונו אין בקטלוג כוכב שיגרום להזלת ריר מיוחדת. שני שמות שאולי יגידו משהו לחובבי הספורט בארץ הם שחקני הכדורגל האלק והשחקן היפני הונדה. בעבר החזיקה מיזונו באמתחתה כדורגלנים כמו צאוצ'נקו וריבאלדו ואחת מנקודות הציון של החברה, שגם נכנסה לדפי ההיסטוריה של מיזונו, היא היותה הספונסרית של אצן העבר קארל לואיס מ-1987.

ובהתאם לחלומה של כל יצרנית ספורט באשר היא, לואיס אף היה חמוש בנעליה בשעה ששבר את שיא ה-100 מטר ב-1991. "זו נקודת ציון שמינפה את החברה מחוץ לגבולות יפן והאדירה את המודעות לנעלי הריצה שלנו", אומר דל.

עוד כתבות

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה הישראלית החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה