גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"לית גולף: "הבעיה הכי קשה היום היא להרוויח כסף"

3 חודשים אחרי מכירת גולף ללן בלווטניק, מנכ"לית הקבוצה, אילנה קאופמן, משדרת עסקים כרגיל ■ בראיון ל"גלובס" היא מספרת על האכזבה מרשת בלו בירד וחושפת כי היא מוטרדת יותר מרשתות מחסני האופנה מאשר מהמותגים הבינלאומיים

"הייתה לנו חולשה באופנה. הרשתות שלנו עברו משבר ב-2011, והשנה אנחנו מרגישים עלייה במכירות, אבל זה לא קורה מבחינת הרווחיות. הבעיה העיקרית היום היא להרוויח כסף" - כך אומרת ל"גלובס" מנכ"לית קבוצת גולף, אילנה קאופמן.

הקבוצה, שמחזיקה ברשתות גולף, גולף אנד קו, אינטימה, פולגת, בלו בירד ומקס מורטי, חתמה את המחצית הראשונה של השנה עם ירידה של 2.2% במכירות ל-331 מיליון שקל, אך עם צניחה של 20% ברווח התפעולי וצניחה דומה ברווח הנקי, שירד ב-7 מיליון שקל ל-25.3 מיליון שקל.

- במחצית הראשונה הייתה לכם שחיקה ברווחים. תהיה שחיקה נוספת כעת?

"אין תגובה. אני לא יכולה לדבר על זה".

3 חודשים אחרי שינוי הבעלות על קבוצת גולף, עם מכירת השליטה בכלל תעשיות לאיש העסקים לן בלווטניק, בקבוצה משדרים "עסקים כרגיל". בלווטניק עצמו ביצע את העסקה מבלי שברורה האסטרטגיה שלו לגבי עסקי האופנה של כלל תעשיות: גולף וכיתן.

- כמה פעמים פגשת את בלווטניק?

"אף פעם. הוא בכלל לא היה בארץ".

- את חושבת שבלווטניק ירצה למכור את עסקי האופנה?

"תשאלי אותו. שמעתי שהוא אדם נחמד".

- איך החיים בשכנות לכיתן עם הבעלות החדשה?

"כמו שהיו קודם".

- ואם יבקשו ממך לנהל גם את כיתן?

"ואם יבקשו ממני לנסוע לירח? אני בקושי יודעת מה קורה היום, אז את שואלת אותי מה יקרה מחר?".

בלו בירד סוגרת חנויות מפסידות

קאופמן משיקה בימים אלה מותג חדש בקבוצה, TSUMI, במקביל לניסיונות להתמודד עם שיווק מותג הגלישה בלו בירד, שנרכש לפני שנתיים תמורת 12 מיליון שקל.

רשת בלו בירד, שמאופיינת ברמת מחירים גבוהה, הייתה אמורה להוות מנוע צמיחה חדש לקבוצת גולף ופתח לאוכלוסיית הצעירים שגולף התקשתה לפנות אליה, גם לאחר שהשיקה קולקציות לנערים ונערות.

"חשבנו שבלו בירד תרוויח יותר כסף. זו הרשת שהכי מעיקה עלינו ומושכת אותנו כלפי מטה, מורידה לנו את הרווח התפעולי", אומרת קאופמן.

- רשת בלו בירד מפסידה כסף?

"אחרי תקורות - כן. תפעולית היא מאוזנת. אני מקווה שהיא תסיים את 2012 טוב יותר מהשנה הקודמת".

- בכמה בלו בירד ירדה במכירות?

"לא ירדנו במכירות. סגרנו 4-5 חנויות, וחנויות שממשיכות להפסיד ימשיכו להיסגר או יוסבו".

יצוין כי בעת הרכישה מנתה בלו בירד 30 סניפים, והיום היא מונה 24 סניפים בלבד.

- ההערכות הן שיש עוד 4-5 חנויות מפסידות לרשת.

"זה לא נכון, אבל בהחלט יש עוד מה לעשות. אין רגע דל".

- רכישת בלו בירד הייתה טעות?

"אני לא חושבת. חסרה לנו נישה של צעירים שלא היינו בה - גילאי 13 פלוס, ומאוד רצינו להיות שם. רצינו להיות עם מותג שנושק לספורט. אחת הדרכים הייתה לקנות את בלו בירד".

- החולשה של בלו בירד חיזקה את רשת בילבונג המתחרה?

"לא. בלו בירד נרכשה כשהיא הייתה בקשיים. זו לא חולשה רגעית. לפעמים יותר קל לתפור שמלה מחדש ולא לפרום ולתפור מחדש. גם את אינטימה ופולגת רכשנו בקשיים והבראנו. שוכחים שאינטימה הייתה במצב מאוד קשה, וגם פולגת".

- היום היית קונה את בלו בירד?

"כן".

"הקניונים עושים Me Too"

- בקניונים אומרים שנראה שבלו בירד בלי דרך, שעוד לא החלטתם מה לעשות עם הרשת.

"עכשיו אנחנו מוצאים את הדרך. לוקח לנו יותר זמן. רצינו להביא מותג נוסף לרשת, אבל זה לא קרה.

"לפני שהקניונים אומרים שאנחנו לא יודעים מה הדרך שלנו, אני ממליצה להם לבדוק מה הדרך שלהם. זו גם אחת הבעיות. הקניונים הם Me Too".

- איפה הקניונים טועים?

"קניון אזורי צריך להיות אזורי, וקניון שכונתי צריך להיות קניון שכונתי. כל קניון צריך לעשות שיעורי-בית. במקום זה כום מעתיקים את כולם. דווקא לאחרונה נפתח מתחם צמח, ליד טבריה, עם שילוב ותמהיל נכון".

למרות התחרות הקשה שמציבים המותגים הבינלאומי שחדרו לישראל, ובאופן מפתיע, קאופמן מוטרדת יותר מרשתות מחסני האופנה.

"אין ספק שכניסת השחקנים הבינלאומיים משכה את רשתות הישראליות ששרדו, ליישר קו מבחינת נראות, הצגת מוצרים, מחירים. אבל התחרות הולכת וגוברת לאו דווקא מצד המותגים הבינלאומי. יש כאן התפתחות של חנויות גדולות וזולות".

- את מתכוונת לרשתות מחסני אופנה?

"כן. הן הולכות וגדלות ובהחלט תופסות נתח שוק גדול. אני מרגישה אותן הרבה יותר מאשר את המותגים הבינלאומיים. אין ספק שרשתות מחסני האופנה גדלות. המחירים זולים יחסית. אנשים רוצים זול, והן יותר ויותר נגישות".

- חשבתם אולי להפעיל רשת מחסני אופנה בעצמכם?

"כל הזמן. אני לא מפסיקה לחשוב על זה, אבל בינתיים הגענו למסקנה שאנחנו רוצים להיות עם המותג TSUMI".

- זה לא סותר.

"לא אמרתי. אנחנו הולכים לדברים היותר מיוחדים, מעוצבים ואיכותיים".

- את חושבת שיש ואקום בתחום ההלבשה התחתונה?

"ממש לא. כולם מחפשים מותגי הלבשה תחתונה, אבל לא כל אלה שמגיעים מצליחים".

- יש משא-ומתן עם מותגי הלבשה גדולים - עם אינטמיסימי האיטלקי ועם ETAM הצרפתי. בסוף גם הם יגיעו לישראל.

"הייתה בארץ רשת גדולה להלבשה תחתונה, לה סנזה (הרשת סגרה את פעילותה בישראל, א"ח). ראית כמה היא גדולה בלונדון? באוקספורד סטריט יש לה בניין של 3 קומות. רשת מדהימה. כשהיא נכנסה לארץ היינו מודאגים. היתרון שלנו הוא שאנחנו קרובים ללקוח".

- מה הכי קשה היום לגולף?

"מה שהיום מעיק על גולף במיוחד זה הגידול בהוצאות, וזה די מתסכל. קחי למשל את המע"מ. ראשית, שיעור המע"מ מעודד פחות דיווחים על מע"מ, ושנית, הוא מקטין את הצריכה. זה אומר שהמדינה מקבלת פחות מסים. בגדול כל מה שקורה היום בארץ הוא נגד הצריכה".

- מה את, כמנכ"לית קבוצת גולף, היית אומרת לראש הממשלה ושר האוצר?

"הם טועים בכך שעליהם לעודד צריכה ולא להקטין אותה. הבנו שיש גירעון במדינה, שאני לא יודעת מאיפה הוא נולד בשנה האחרונה, אבל חלק מנושא המסים זה להילחם בהון השחור".

השקה חדשה של מותג בקבוצה: TSUMI

אחרי שמתחה בהצלחה את מותג היוקרה מקס מורטי מנעליים לתיקים, טקסטיל ואפילו לשמלות ערב לילדות, מנכ"לית קבוצת גולף, אילנה קאופמן, משיקה מותג חדש בקבוצה - TSUMI.

לא מדובר במותג בינלאומי אלא במעין מותג פרטי בניחוח יפני - בעל שם של חבל ארץ ביפן ועיצוב של חברה יפנית.

המותג הוכנס לפני שבועות אחדים לחנויות גולף, גולף אנד קו ופולגת, והוא כולל קו רחב של אופנת קז'ואל ואלגנט לגברים ונשים, אקססוריז, טקסטיל וכלי בית.

בתחום האופנה המותג יימכר במחירים הגבוהים בכ-20% מהמותג גולף ובדומה למחירי פולגת. בתחום הטקסטיל וכלי הבית המחירים יהיו גבוהים בכ-15%.

"המותג משלב מסורת, עיצוב ותרבות בעלת משמעות עמוקה ורוחנית, עם פשטות אלגנטית של אופנה גבוהה ומלוטשת. הקהל הישראלי צמא לחידושים אך מחפש איכות גבוהה. המותג היפני משלב בין השניים", אומרת קאופמן.

- אולי זה אומר שהמותגים גולף ופולגת צריכים ריענון?

"לא. גולף אנד קו היא רשת רב-מותגית".

עוד כתבות

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"