גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שינויים באינספייר MD: מנסה להביא מידע קליני מוכח

אחרי שמומחים טענו כי השוק לא צריך "עוד סטנט", פיתחה החברה סטנט חדשני, ערכה שינויים בהנהלה וביצעה ניסוי גדול, בתקווה להוציא את המכירות מקיפאון

חברת הסטנטים אינספייר MD עוברת שורת אירועים שיכולים לגרום גם למשקיע הכי רגוע לדפיקות לב מואצות - תוצאות ניסוי קליני ב-432 חולים, החלפה של היו"ר והמנכ"ל (גם אם ברוח טובה כנראה), והנפקה שיכולה לצאת לדרך בכל רגע.

החברה צפויה לסיים את שורת האירועים הללו כחברה אחרת. אחריהם היא תהיה חברה בעלת הנהלה אמריקנית חזקה (היו"ר החדש הוא ד"ר סול ברר, לשעבר מנכ"ל סלג'ין ויו"ר מדג'ניקס הישראלית), מידע קליני שמתקף את המדע שלה, די כסף כדי להמשיך ונראות בשוק. אך גם אחרי השלמת התהליכים בהצלחה, צפויה לה שורה של אתגרים.

לפני כחודש הודיעה החברה על כוונה לגייס מהציבור כ-43 מיליון דולר. בנק ההשקעות המוביל את ההנפקה הוא Cowen & Co, והחתם המשני הוא JMP. קרן Genesis Capital Advisor , שמחזיקה ב-10% בחברה, תמכור מניות בהנפקה. עד היום לא זכתה אינספייר לגיבוי של בנקי ההשקעות הגדולים, ואף אחד מהם אינו מסקר את החברה, שנסחרת בבורסת ה-OTC. אם ההנפקה תצליח, היא יכולה להביא לחברה תשומת לב חדשה, משקיעים חזקים, ואולי גם רישום בבורסה משודרגת, נאסד"ק או NYSE.

לפני כשלוש שנים שאלנו בכירים בתעשיית הקרדיולוגיה הפולשנית מה הם מעוניינים לראות בשוק. על דבר אחד כולם הסכימו: "רק לא עוד סטנט, עם איזה חידוש זעיר".

מול התפיסה הזו אינספייר הייתה צריכה לבנות את הבידול שלה. החברה פיתחה סטנט עטוף בשרוול סרוג מחוטים בעובי מיקרון. ה"סוודר" של הסטנט נועד להחזיק את רקמת השומן שעל גבי דפנות העורק במקומה בעת פתיחת הסטנט, כדי שחתיכות מן הרקמה לא יפלו לעורק ויהפכו לתסחיפים.

תוצאות טובות, אבל דרוש עוד ניסוי

מנהלי החברה היוצאים, המנכ"ל אופיר פז והיו"ר ד"ר אשר הולצר, הבינו שעם כל הכבוד לסטנט המצופה צריך למצוא למוצר נישה ייחודית. לכן, בעוד רוב הסטנטים כיום מותקנים בחסימות כרוניות, אינספייר מעוניינת שהסטנט שלה ישמש בעת התקפי לב.

במקרים של חסימה הגורמת להתקף לב רקמת השומן רגישה יותר, ועל כן הסיכויים שהיא תיפול לתוך העורק בזמן פתיחת הסטנט גבוהים יותר. בעבר לפרוצדורה הזו השתמשו רק בבלון, אך כיום השימוש בסטנטים לתחום זה עולה, ואינספייר החליטה שזו תהיה הנישה שלה.

המוצר קיבל בשנת 2006 את אישור ה-CE לשיווק באירופה, ובהדרגה החברה בנתה מכירות שם ובמדינות אחרות בעולם. ב-2011 היא רשמה מכירות של 6 מיליון דולר, אולם על פי שני הרבעונים הראשונים של 2012, נראה שהיא אינה מצליחה להביאן לצמיחה.

החברה מוכרת את מוצריה דרך מפיצים מקומיים, לרוב מפיץ בכל מדינה. במדינות מסוימות המכירות עולות, ובאחרות חלה ירידה - בעיקר היכן שהמשבר הכלכלי השפיע במיוחד. גורמים שעבדו בסביבת החברה מציינים כי חלק מהסכמי ההפצה שנחתמו עם החברה, נובעים יותר מיכולות המכירה והנחישות של פז והולצר, ופחות מכך שהמוצר הוא חידוש אמיתי.

לפז יש הסבר אחר. הוא הודה בעבר כי מכירות החברה תקועות משום שהסטנט נמכר בעיקר הודות למאמצי החידושים, ואילו יתר השוק מחכה למידע קליני. על כן הוחלט לערוך את הניסוי הנוכחי.

ניסוי המאסטר שנערך בארה"ב בחן ב-432 חולים שלקו בהתקף לב את הסטנט של אינספייר מול סטנט רגיל, ומצא כי EKG שנערך שעה לאחר האירוע העיד על חזרה של לפחות 70% מזרימת הדם לשריר הלב, ב-29% יותר חולים בקבוצת הניסוי מאשר בקבוצת הביקורת. זה היה היעד העיקרי של הניסוי. "מבחינה סטטיסטית, היינו צריכים להראות שיפור ביותר מ-20% כדי שהסטנט שלנו יוכרז כמוצר טוב יותר מסטנט רגיל, והצלחנו הרבה מעבר לכך", אומר חיים לוטן, מנהל מערך הלב בבית החולים הדסה והמנהל הרפואי של אינספייר.

58% מהחולים שטופלו על ידי המוצר של אינספייר הראו שיפור של 70% במצבם, לעומת 45% בטיפול בסטנט רגיל. בנוסף, במדד של מקרי מוות בקבוצת הביקורת נפטרו ארבעה חולים לעומת אפס חולים בקבוצת הניסוי. אך תוצאה זו אינה נחשבת מובהקת סטטיסטית בקבוצה של 432 חולים.

בתגובה המניה עלתה שלשום בארה"ב ב-3.7% והחברה נסחרת לפי שווי שוק של 134 מיליון דולר. הסיבה לתגובה החיובית אך המתונה היא כנראה שחלק מהמשקיעים ציפו לראות גם השפעה על המצב הקליני הממשי של החולים, למשל מדד בשם MACE, המשקלל מוות של אירועים קרדיולוגיים חמורים אחרים. "הניסוי שלנו נחשב ניסוי קטן שלא ניתן להפיק ממנו תשובה מובהקת לגבי ה-MACE. את הניסוי הבא נערוך ב-1,000 חולים, ושם נמדוד גם את הנתון הזה", אומר לוטן.

"הניסוי היה מבוקר, וזה היתרון של אינספייר", אומר גור רושוולד, שותף בקרן המכשור הרפואי Venrock, "אך אני רוצה להשוות בין נתונים של חברות. למשל מול המוצר של סטנטיס הצרפתית, שביצעה ניסוי של 1,000 חולים ללא קבוצת ביקורת, ומוצר שלה פועל במנגנון אחר לגמרי". מדד ה-MACE והניסוי הגדול יותר יהיו חיוניים לחברה להשגת אישור שיווק בארה"ב. בתשקיף שלה היא מסרה כי אינה מצפה לאישור בארה"ב לפני 2015.

עוד נכתב בתשקיף כי אחד הסיכונים של המוצר הוא שאינו מצופה תרופה. "כרופא, אני מעדיף ששני חולים מתוך 100 יחזרו אחרי שנה עם סטנט עירום חסום ושנפתח אותו בצורה מסודרת, מאשר לאבד שריר לב בזמן הניתוח בגלל תסחיפים", אומר לוטן, "עם זאת, ברור שהמטרה הסופית היא שגם הסטנט שלנו יהיה מצופה תרופה". מוצר כזה נמצא בתכנון אך טרם הושלם הפיתוח.

אינספייר מוזגה לשלד בורסאי בנאסד"ק באפריל 2011, וביצעה גיוס של 10 מיליון דולר, לפי שווי חברה של 100 מיליון דולר. המשקיעים הבולטים בחברה הם קרנות ההון סיכון ג'נסיס ו-Ayer capital markets, עם כ-10% כל אחת, קרן OBV של משפחת מקוב, וכן עזבונו של יולי עופר ז"ל, שהשקיע בחברה עוד בראשית דרכה.

אינספייר

עוד כתבות

שר האוצר בצלאל סמוטריץ', כנס ירושלים של עיתון בשבע, 16.02.25 / צילום: יצחק קלמן

הפירות והירקות יקרים? זה עניין של היצע וביקוש

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' הסביר כי ההתייקרות של הפירות והירקות נובעת מסיבה פשוטה: האוכלוסייה גדלה, אבל התוצרת לא ● מבט על שני העשורים האחרונים מגלה שזה אכן מה שקורה ● המשרוקית של גלובס

טדי שגיא / צילום: יונתן בלום

טדי שגיא חוזר לבורסה בת"א: אולטרייד מיחזור הנפיקה לפי שווי של 300 מיליון שקל

חברת מיחזור האלקטרוניקה של טדי שגיא ועודד רייכמן גייסה 150 מיליון שקל בהנפקה ראשונית, ומניות החברה יחלו להיסחר בת"א בימים הקרובים ● כספי הגיוס ישמשו לפריעת הלוואה מבנק ולהקמה ובנייה של מפעלי מיחזור

האם הקריפטו צפוי לנפילה חדה דווקא כעת? / צילום: Shutterstock

הדקו חגורות: מדוע הירידות בביטקוין עלולות להפוך לצניחה חופשית?

המטבע הדיגיטלי המוביל כבר נכנס למיינסטרים, אך המנועים שדחפו אותו לשיא הפכו כיוון ודוחפים כעת מטה ● האכזבה מממשל טראמפ, בריחת הכסף המוסדי והלחץ שיוצרות חברות האוצר מקשים על מציאת תחתית ● אז לאן עוד עלול הביטקוין ליפול בקרוב, ואת מי יגרור איתו?

ברק רוזן, צחי ארבוב וזיו יעקובי / צילום: ינאי אלפסי, אלכס פרגמנט

הנתון שיכריע אם המיזוג הענק בין אקרו לישראל קנדה יצליח

המיזוג הצפוי בין יזמיות הנדל"ן המובילות ישראל קנדה ואקרו צפוי ליצור את החברה הגדולה בענף ● בשוק מנתחים את היתרונות והסיכונים שלקחו על עצמם בעלי ישראל קנדה, את הסיבות שהביאו למכירתה של אקרו, ואת הנתון שעליו תקום או תיפול הצלחת העסקה

מתחם ביג גלילות, בשבוע שעבר / צילום: גלית חתן

שנה לביג גלילות, בשוק עדיין מורגשת "רעידת האדמה"

מתחם הענק בגלילות של רשת המרכזים המסחריים ביג עורר עניין עוד לפני הפתיחה, אבל אחרי ההייפ של החודשים הראשונים, הפדיון היומי ירד כצפוי בעשרות אחוזים ● רשימת ההמתנה עדיין קיימת, אך בשוק מספרים גם על תנאים מקלים לשוכרים ● על כמה עומד הפידיון היומי ומה קרה למתחרים?

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

ירידות בתל אביב; טרמינל איקס קופצת במעל 9%

מדד ת"א 35 יורד בכ-0.4% ● מניות רשתות האופנה מטפסות בעקבות נפילת הצעתו של שר האוצר להעלות את תקרת הפטור ממע"מ ● ג'י סיטי עולה לאחר שפרסמה תוצאות מקדמיות לשנת 2025 ● וול סטריט ננעלה אמש באדום עקב שילוב של מכסי טראמפ החדשים וזעזועי ה-AI ● הגיוס הענק של חברת השבבים קווליטאו, שזינקה בת"א במעל 4,000%

חוות השרתים סארברפארם במושב בני ציון / צילום: ט. ג. הפקות

מהגדולות בישראל: חוות השרתים שתוקם באשדוד בהשקעה של 1.5 מיליארד דולר

יחד עם קרן תשתיות ישראל, סרברפארם תיבנה חוות שרתים באשדוד בהיקף של 130 מגה-וואט ● בשלב הראשון יושקעו כ-1.5 מיליארד דולר לבנייה, ובהמשך עוד כ-4.5 מיליארד דולר יושקעו להצטיידות החווה ● מדובר באחת מחוות השרתים הגדולות ביותר בישראל המתוכננות בימים אלה

נושאת המטוסים האמריקאית אברהם לינקולן / צילום: ap, Brian M. Wilbur

לא רק עם איראן: היערכות למלחמה רב-זירתית

בצל פריסת הכוחות האמריקאית: בישראל משלימים היערכות לפתיחת זירות נוספות ● בלבנון דווח כי השגרירות האמריקאית פינתה עשרות מעובדיה ● סטודנטים בטהרן ממשיכים להפגין נגד המשטר - תיעודים של הצתת דגלי איראן הופצו ברשתות • נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ממשיך בהזרמת הכוחות למזרח התיכון ובהפעלת לחץ על איראן במסגרת המו"מ ● עדכונים שוטפים

כוחות מקסיקניים ברחובות מקסיקו סיטי / צילום: ap, Ginette Riquelme

השוטר שהפך לברון סמים: החיסול הדרמטי במקסיקו, וההשלכות

מנהיג קרטל חליסקו "אל מנצ'ו" חוסל במבצע נועז של צבא מקסיקו, שהביא לסיומו של מצוד בינלאומי ממושך ● מותו הצית גל נקמה הכולל חסימות כבישים ומהומות אלימות - שהפכו ערי נופש לאזורי קרב ● הכאוס הביא לביטולי טיסות ולאזהרות מסע למדינה

אפי מלכין, הממונה על השכר באוצר / צילום: דוברות משרד האוצר

הבשורה שיקבלו בקרוב 700 אלף עובדים

לראשונה מאז הקורונה: משרד האוצר מסדיר את העבודה מהבית במגזר הציבורי ● לגלובס נודע כי הפיילוט הופך לקבוע ומתרחב ● המתווה ליום עבודה אחד בשבוע מהבית, שמגבש הממונה על השכר, יחול על המגזר הציבורי הרחב שכולל כ-700 אלף עובדים

בנייה / אילוסטרציה: Shutterstock

מדד תשומות הבנייה למגורים עלה ב־0.6% בינואר, השכר ממשיך להיות המרכיב הדומיננטי

מדד תשומות הבנייה המשיך לעלות גם בחודש הראשון של 2026, אם כי בשיעור מזערי ● ללא העלייה בשכר העבודה, ירד המדד ב־0.2%

מכשיר בדיקה של קווליטאו / צילום: אתר החברה

הגיוס הענק של חברת השבבים שעלתה בת"א במעל 4,000%

חברת השבבים קווליטאו מנצלת את הגאות במחיר מנייתה כדי לגייס מהמוסדיים סכום של כ-225 מיליון שקל ● בגיוס השתתפו בעלי המניות הגדולים של החברה, בהם בית ההשקעות ילין לפידות וחברת הביטוח הראל

טילי ''ספייק'' מתוצרת רפאל / צילום: דוברות רפאל

הודו רצתה ייצור מקומי, משרד הביטחון מצא פתרונות - והיצוא הביטחוני מזנק

למרות החרמות והלחצים, הוכחות היכולת בשדה הקרב מזניקות את היקפי העסקאות מול משרד ההגנה ההודי ● ראש סיב"ט יאיר קולס מסביר כיצד המודל עובר מהסכמי רכש להקמת "רגליים ייצוריות" בתוך הודו ● וגם: איך מתמודדים עם תופעת ההעתקות של פיתוחים ביטחוניים?

תעשיות ''מלח הארץ'' / צילום: אתר החברה

מדנקנר, דרך אריסון ועד סוגת: הרווח הנאה שיניבו קרקעות המלח באילת

חברת המזון סוגת מעדכנת כלפי מעלה את הרווח שתרשום מההסכם לפינוי בריכות המלח שלה בעיר הדרומית, מ־70 לעד 105 מיליון שקל ● הקרקע תשמש לבניית דירות, מסחר ומלונאות

דינה בן טל-גננסיה, מנכ''לית אל על הפורשת / צילום: גיא כושי ויריב פיין

המוסדיים נתנו ברקס: מנכ"לית אל על הפורשת לא תקבל פיצויי פיטורים

המנכ"לית היוצאת בן טל-גננסיה ביקשה לקבל פיצויי פיטורים מלאים על 18 שנות עבודתה באל על בהיקף של מיליון שקל, אך המוסדיים מתנגדים ● היא מסיימת את דרכה בחברה עם שכר בעלות של כ-30 מיליון שקל

חן גולן, יו''ר נקסט ויז'ן / צילום: שלומי יוסף

ההשקעה החדשה של יו"ר נקסט ויז'ן

לגלובס נודע כי חן גולן, יו"ר נקסט ויז'ן, הופך לשותף בבית ההשקעות פרופאונד והזרים עשרות מיליוני דולרים להשקעה דרך מוצרי החברה ● בית ההשקעות מנהל כ-3.5 מיליארד שקל והוקם על־ידי המנכ"ל עודד שטרנברג ושי אנגל, מנהל ההשקעות הראשי

זהבית כהן / צילום: רמי זרנגר

טלטלה בקרן אייפקס: הסגן של זהבית כהן תובע מיליונים על התעמרות והשפלה

ארז נחום, שסומן כיורשה של זהבית כהן, תובע 10 מיליון שקל וטוען כי פוטר אחרי שהתלונן בפני מנכ"ל אייפקס העולמית על התנהלותה של כהן, שכללה קללות, צעקות והשפלות פומביות ● לדבריו, כהן השתמשה בביטויים כמו "חתיכת חרא" ו"אפס" ובהערות גזעניות והומופוביות כחלק מ"שיטה ניהולית שמטרתה להבהיר שהיא זו שמחזיקה בכוח" ● אייפקס בתגובה: דוחים את ההאשמות

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Evan Vucci

הבהרת טראמפ וההנחה בישראל: "הוא יממש את האיום כשיידרש"

נשיא ארה"ב: מעדיף עסקה, אך אם לא נגיע להסכם, זה יהיה יום רע מאוד עבור איראן ● דוברת ממשלת איראן: "איראן מעדיפה דיפלומטיה על פני מלחמה, אך גם הדיפלומטיה וגם ההרתעה הן שתי אסטרטגיות לשמירת הכבוד הלאומי והאינטרסים הלאומיים" בעקבות הערכת מצב עדכנית: ארה"ב מפנה מלבנון חלק מאנשיה ● בצל פריסת הכוחות האמריקאים: בישראל משלימים היערכות לפתיחת זירות נוספות ● דיווחים שוטפים

שמן זית / צילום: דרור מרמור

סמל יוקר המחיה משנה כיוון, ומחירו מאבד 35%

בזמן שסל הקניות הישראלי מתייקר כמעט בכל קטגוריה, מחיר שמן הזית יורד בעקביות בזכות הקטנת המכסים ● למרות עונת מסיק מקומית דלה ומחסורים, התחרות אילצה את היצרניות הגדולות להוריד מחירים ● כדי לאפשר זאת, המדינה סבסדה את החקלאים ב־30 מיליון שקל

בית זיקוק אשדוד / צילום: רפי קוץ

האסון בבית הזיקוק באשדוד: נעצר חשוד ברצח באדישות

לאחר מותן של שתי עובדות בית הזיקוק ממחסור בחמצן, המשטרה עצרה שותף בחברה המספקת בלוני חמצן בחשד לרצח באדישות ● מנהל הבטיחות במשרד העבודה הזהיר משימוש במיכלי החברה, כ-15 אלף מהם עדיין בשוק