גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  המגזינים של גלובס

הרפתנים זועמים: "אנחנו לא נושכים, עד שמנסים לפגוע בנו"

לרפתני המושבים נמאס: שנה לאחר חוק החלב נחת על ראשם מתווה לוקר, שמשמעותו פשוטה: לגדול או לחדול ■ זו "זריית חול" כי המחיר לצרכן לא ירד

בימים האחרונים לרפתנים אין שום חשק לצחוק. הסיבה לכך היא "מתווה לוקר" - על-שם מנכ"ל משרד ראש הממשלה - שעבר בשבוע שעבר בממשלה ושעניינו הוזלת מחירי החלב; הוזלה שתושג באמצעות הפחתה הדרגתית של המחיר שבו מוכרים הרפתנים את החלב למחלבות, מה שמכונה מחיר המטרה. "מתווה לוקר זה אונס קבוצתי", אומר ורפל שנשמע כעת הרבה פחות משועשע.

מחיר המטרה עומד כיום על 2.34 שקלים לליטר חלב (כולל 5 אגורות היטל למועצה), וההפחתה הצפויה תסתכם ב-25 אגורות בתוך 4 שנים, שכוללות הפחתה פורמלית של 11 אגורות, בתוספת התייעלות של 2% מדי שנה שדורשים מהרפתות.

מאחורי מילת הקסם "התייעלות" עומדת החלטה שייאלצו לקבל רפתות משפחתיות קטנות, בסדר גודל של כ-400 אלף ליטרים חלב בשנה: אם לגדול או לחדול. מי שיחליט לחסל את הרפת יקבל מהמדינה פיצוי בדמות של 2.8 שקלים על כל ליטר חלב ממכסת החלב שלו, והמשמעות המעשית היא פיצוי של 2-1 מיליון שקלים לרפת. מי שיחליט להגדיל יצטרך להשקיע כסף שאין לו.

"האוזניים שלי שורפות מרוב טלפונים שאני מקבל מרפתנים", אומר אלון קמה, רפתן של 900 אלף ליטרים בשנה, ממושב אביגדור, המחזיק בעשרות רפתות גם במזרח אירופה ובמזרח הרחוק. "הסיפורים מסמרי שיער. מה רוצים מאנשים בני שישים שרפת זה מה שהם יודעים לעשות כל חייהם? שיהיו עכשיו נהגי מוניות?".

- אבל נותנים פיצוי.

"עכשיו בואי תראי מה קורה: הם רוצים לתת את הפיצוי ומבטיחים פטור ממס למי שישקיע באפיקים פנסיוניים. כלומר, אתם רוצים שאקח ואשקיע בקרנות פנסיה כדי שאחר כך יעשו לי תספורת. אני רוצה לעשות עם הכסף הזה מערכת סולארית. אבל שם אני לא מקבל פטור ממס".

ביום ראשון השבוע כבר יצאו הרפתנים לרחוב וקיימו הפגנה מול משרד ראש הממשלה. "אנחנו נלחמים על הבית", מבהיר קמה, "את לא תוציאי מושבניק לרחוב אם הוא לא מרגיש מאוים, ולנו נמאס שמאיימים עלינו. גמרנו עם זה. אם נתקפל כאן, בעוד כמה שנים יבואו עם גזירה חדשה. עשו מאיתנו זבל".

"אנחנו כמו בעלי החיים שלנו", מוסיף הרפתן ורפל. "אנחנו אוכלי עשב, לא נושכים, עד שמנסים לפגוע בנו. קראתי בסוף השבוע על ערבי שניסה לשחוט פרה. היא השתוללה והרגה אותו. צריך לזכור גם את זה".

הממשלה לא עומדת במילה

מתווה לוקר נחשב עדין יחסית למתווה של ועדת קדמי, בראשות מנכ"ל משרד התמ"ת, שרצתה לפתוח את שוק החלב ליבוא מסיבי. אבל את מרבית הרפתנים זה לא מנחם. המתווה, לשיטתם, מציב לפניהם שוקת שבורה: אם יחסלו, ברמה הפרקטית יגדעו את מקור פרנסתם; ברמה הרגשית, ייעקרו ממרכז חייהם. לעומת זאת, אם יחליטו לגדול, יידרשו להשקיע סכומי כסף משמעותיים ברפת כדי להעלות את תפוקתה. רבים מהם עוד לא סיימו להחזיר את ההשקעות הקודמות, שנדרשו מהם בעקבות רפורמת החלב, לפני מספר שנים.

מעבר לכך, הם לא סומכים על הממשלה: רק לפני שנה נחקק חוק החלב, שהסדיר את היחסים בין כל הגורמים בענף, ונקבע בו מחיר מטרה שהיה אמור לעמוד על תלו. והנה, במחי מתווה אחד, מחיר המטרה העתידי מטלטל. "ברגע שהממשלה לא עמדה פעם אחת במילה שלה, ופגעה במחיר המטרה, מי יודע למה לצפות מחר?", אומרים הרפתנים.

"אני רוצה לגדול, אני רוצה שילדיי ייקחו את הרפת", אומר עוזי דובלין, 55, רפתן מרמת צבי, אב לשישה, שהוריו הקימו את הרפת לפני למעלה משישים שנה, "אבל כדי לגדול אני צריך להשקיע חצי מיליון שקל, והאמת, אני חושש לעשות את זה. אני חושש להתחייב, כי שמו אותנו על הכוונת".

- מה תעשה?

"אני אובד עצות. כלכלית, זה צעד בלתי הגיוני. אם הייתי הולך עם הנתונים לכלכלן הוא היה אומר לי שאני משוגע להמשיך. אבל להיות בעל רפת זה סנטימנטלי: אני יודע מי הפרה הראשונה ומי השנייה, וכמה שנים הוריי נתנו לכל פרה ופרה, איזה חבלי לידה הם עברו".

ארנון אשרי, 55, מכפר ויתקין, אב לארבעה, מחזיק רפת המפיקה 630 אלף ליטרים בשנה. לפרות שלו הוא קורא בשמות של מילים עוקבות בשירים - זו הסיבה שלפעמים אפשר למצוא אצלו פרה העונה לשם מילות היחס "לפני" או "את", או שם הכולל את ו"ו החיבור. הלוגו של הרפת שלו הוא ציור של יצור כלאיים: ראש של פרה וגוף של דבורה - ארץ זבת חלב ודבש או לא? "בפרה יש משהו עוצמתי, היא מדיטציה מהלכת", מתפייט אשרי. "יש בה מוצקות ועוצמה, ומצד שני עדינות ורגישות".

- אפשר להתפרנס מזה יפה?

"יש פה משכורת ממוצעת. אבל אני לא מפרנס יחיד. אם הייתי לבד, אין מצב. אנחנו לא נוסעים לחו"ל בכל שנה, וכל ההשקעות שאני עושה זה מההכנסה שלי".

השנה עוד נאלץ לספוג קנס של 42 אלף שקלים, כי חרג ממכסת הייצור המותרת. וכעת, הוא אומר, הפגיעה העתידית במחיר המטרה תפגע בשכר שלו. חד וחלק. "יש העדפה ברורה לטייקונים בישראל", הוא נחרץ. "יש פה כמה משפחות ששולטות וכל השאר אוכלות את החרא".

- בוא נצא מהסיסמאות.

"יש כאן עניין עקרוני: מחיר המטרה נקבע בחוק החלב, שחוקק לפני שנה. אם עכשיו באים ומשנים את מחיר המטרה, מי לידי יתקע שיעמדו בזה? יש רפתנים עם חובות למרכזי מזון. כמה עוד אפשר לחלוב את ה'פרה' הזו?".

"הכול זריית חול"

לשמשון תנחלסון, 60, ממושב אלי עד שברמת הגולן, יש רפת בינונית, ואף שהיא רחוקה אך במעט מהגודל המאפשר זכות קיום לפי מתווה לוקר - 700 אלף ליטרים - תנחלסון אינו מתכוון לגדול; הוא בקושי עומד בהלוואות שלקח כדי להרחיב את הרפת שלו בזמנו, בהיקף של מיליון שקלים. "אני ממחזר התחייבויות שלקחתי לפני שש שנים, ואני לא עומד גם בזה", הוא מבהיר. "אין לי תאילנדי, אני עובד עם ישראלי, ואני לא יכול לשלם לו יותר משכר מינימום".

הרפת שלו, כך תנחלסון, מקיימת אותו בכבוד מאז 1985. אבל הוא מרגיש שתש כוחו. "אני חי ברמת הגולן, קילומטר וחצי מהגבול עם סוריה. בכל כמה שנים יש תקנות חדשות שכופים עלינו תחת הכותרת 'התייעלות'. לפני כמה חודשים הורידו לנו את מחיר המטרה, כי מחירי התשומות ירדו. עכשיו כשמחירי התשומות עלו, אנחנו צריכים לספוג את זה. למרות זאת, מחיר החלב לצרכן לא ירד, מה שמראה שאין קשר בין מחיר המטרה למחיר לצרכן. זה הכול זריית חול".

- מה אתה מתכוון לעשות?

"לחסל. אם אני אגדל, ארוויח מה שאני מרוויח כיום, אז בשביל מה לי להשקיע? חוץ מזה, מי שלא עומד במילה שלו בפעם הראשונה, לא יעמוד בה גם בפעם השנייה. אני לא מתכוון עכשיו שיתחילו למרוח אותי. לא עשיתי כלום לאף אחד: נלחמתי ביום כיפור כדי שתהיה מדינה. הם עם הציונות המזויפת, אולי סוחרים טובים, אבל לא מבינים מה זה מבנה של משק משפחתי. את הסבא שלי שהיה רצוען בליטא, שמו מול התעלה וירו בו. אנחנו חשבנו שאנחנו יכולים להקים מדינה שיש בה קצת חקלאות, אבל טעינו. מסתבר שכולנו חוזרים להיות סוחרים. הכול עניין של מספרים".

- מה תעשה עם הפיצוי?

"אחסל את החובות שלי. בניתי מערכת סולארית על הגג של הרפת, השקעתי, אני לא איזה מצ'וקמק. אני אכסה את המערכת הסולארית ואחיה מהחשמל. מס הכנסה ייקח לי 50%, אם לא יעלו את זה בדרך ל-60%. אני מקווה שעל האוויר לא ייקחו ממני כסף. מנסים לתת לנו את המכה הסופית, שלא נרים ראש, שלא ננשום. זה עצוב. אנחנו כבר אנשים גדולים, התרגלנו שממשיכים קדימה. אני לא אחד שיתאבד. אני אאסוף את עצמי, אבל חבל שבזבזתי שישים שנה".

"הכי טוב במצב הנוכחי"

התאחדות מגדלי הבקר אמורה להצביע ביום ראשון הקרוב על מתווה לוקר, וקשה לומר שיש תמימות דעים. ההתאחדות מייצגת הן את הקיבוצים והן את המושבים, וביניהם יש ניגוד עניינים: בעוד שההסכם יחסל את הרפתות המושביות הקטנות, הרי הוא יחזק את הקיבוציות, שיקבלו את מכסות החלב שיתפנו עם חיסולן של כמאתיים רפתות מושביות קטנות. גורמים בקרב המושבניקים מביעים תרעומת על כך שבמשא ומתן על המתווה, לא היה אף נציג למושבים. עם זאת, הם יודעים לספר שהקיבוצים הבטיחו כי אם המושבניקים כולם כאחד יתנגדו - הרי הם לא יתמכו בהסכם, מתוך סולידריות.

קשה היה למצוא השבוע את תומכי מתווה לוקר. מי שתומך - התחמק. מאיר צור, מזכיר תנועת המושבים, ומי שאמור להיות הנציג הכי אותנטי של הרפתנים המושבניקים, לא מחזיר צלצול. יעקב בכר, מנכ"ל התאחדות מגדלי הבקר, סירב לשתף פעולה ואמר לי ש"זה לא מתאים השבוע. אנחנו עוד צריכים להצביע על ההסכם ולא כולם מסכימים". הרפתן ישראל בלוך מנהלל, התומך בהסכם, לא הסכים לדבר.

איציק שניידר, מבית אלעזרי, המשמש כמנכ"ל ארגון מגדלי הצאן, היה בין היחידים שהסכימו להסביר למה מתווה לוקר טוב. "במצב שבו אנחנו נמצאים, זו האלטרנטיבה השפויה ביותר שניתן לבחור בה", הוא אומר. "כמי שמייצגים את המגדלים אנו צריכים לוודא שהם יישארו במסלול של גדילה. מבחינת אלה שיצטרכו לסגור, ההסכם מטפל בהם יפה מאוד. הממשלה שמה 200 מיליון שקלים כדי לתמוך ברפתנים שתרמו למדינה ולאפשר להם לפרוש בכבוד".

- הרפתנים לא רגועים כמוך.

"אני מכיר את ציבור הרפתנים שתמיד חושש משינויים, אך אני בטוח שהחשש מוגזם ורוב היצרנים הקטנים יישארו ויתייעלו. אני באמת חושב שהרפת היא הפנים היפות של המדינה. כל שר שיוצא לחו"ל, דבר ראשון שואלים אותו על חקלאות ועל הרפת. אנו מצפים שמעבר לזה נראה את זה גם במעשים, ונמשיך להיות חוד החנית של החקלאות".

גם אבשלום (אבו) וילן, מזכ"ל התאחדות חקלאי ישראל, שהיה אחד משושביני המתווה, מצדד כי "במצב הנוכחי זה ההסדר הטוב האפשרי".

- למה?

"אובייקטיבית יש בעיה. מחיר המטרה יוצר פער בין גדולים לקטנים בעוד הממוצע המשוקלל יוצא יחסית גבוה. אין כמעט מדינה בעולם שיש לה כזה מבנה של משק החלב. ועדת קדמי הציעה להוריד את מחיר המטרה לגובה שלדעתם יהיה תחרותי. המשמעות הייתה שמתוך 800 רפתות, 600 היו מתרסקות. החלום הרטוב שלהם זה מה שקרה בענף הפטם, שם פתחו את הענף לתחרות, השתלטו אינטגרציות ענקיות ויש כאוס מוחלט. לכן כשהתחלנו לדבר עם לוקר הבהרנו שאם פותחים את זה ליבוא, מחסלים את הענף. במתווה הנוכחי אנו מאפשרים לרפתות הקטנות, שאין להן בן ממשיך, להיסגר בהסכמה. הם מקבלים בין 2-1.5 מיליון שקלים. הם לא משלמים על זה מס ויכולים לסגור בקרן פנסיה. זה מאפשר לאחרים להגדיל מכסה ולהגיע ל-700 אלף. זה לא יהיה בלי כאבים המהלך הזה, אך זה הגיוני. כל הכלכלנים אמרו שזה הסדר טוב וסביר בנתונים של מדינת ישראל".

"מחר אמכור חלב 'שחור'"

רוני מגרו, 50, אב לארבעה ממושב אחיסמך, גם הוא דור שני לרפת, מספר: "לפני מספר שנים הרפת הייתה כושלת, אך באמצעות ליווי ניהולי והלוואה של מאות אלפי שקלים, השתפר פלאים הפוטנציאל שלה". עכשיו הוא שוב מבולבל: "אין לי ברירה, אחרת לא יהיה לי ממה לפרנס את הילדים שלי".

- תוכל לקחת על עצמך עוד השקעה?

"הרבה יותר מורכב לסגור את הרפת. מי יחזיר לי את ה-400 אלף שקל שהשקעתי? לא היינו בחו"ל בחיים. אנחנו לא נוסעים לסופי שבוע".

- אתה מצטער על הדרך שבה בחרת?

"בכלל לא. קשה להסביר את זה, את העבודה עם בעלי החיים ואת העבודה באדמה. אנחנו אנשים חרוצים, נורמטיביים, משלמים בזמן. לא ביקשנו, לא בכינו, אבל אני רוצה להגיד לך, שהם יביאו אותי למצב שאני מחר אמכור חלב 'שחור', ואני לא היחיד. אני רוצה לראות את השופט שיגיד לי לא להביא פרנסה הביתה".

הכתבה המלאה - במגזין G

עוד כתבות

העברת העסק אצל המשפחות העשירות בעולם / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

דוח חדש חושף את האתגר של המשפחות העשירות בעולם

מחקר חדש מצביע על כך שהיעדר יורשים מתאימים וחוסר מוכנות של הדור הבא הם גורמים מרכזיים בהחלטה למכור עסקים משפחתיים ● מחלוקות בין בני המשפחה והקשר הרגשי לעסק מקשים על קבלת החלטות, ולעיתים מכירה נשקלת כדי לשמור על האחדות המשפחתית ● גם לאחר המכירה, המשפחות נדרשות להסכים כיצד לנהל ולשמר את ההון המשותף לאורך הדורות

מרקש, מרוקו / צילום: דובי זכאי

אחרי ישראייר: גם ארקיע עוצרת את מכירת הכרטיסים ליעד המבוקש

אחרי שבשבוע שעבר הודיעה ישראייר על הקפאת הקו למרקש שבמרוקו בעקבות דרישת גורמי הביטחון בישראל, כעת גם ארקיע עוצרת את מכירת הכרטיסים בקו עד להודעה חדשה ● ארקיע: "החברה עומדת בקשר עם הרשויות וגורמי הביטחון הרלוונטיים ובוחנת מולם את האפשרות להמשך הפעלת הקו ואת המשמעויות בנוגע לטיסות שכבר נמכרו"

אבישי אברהמי, מייסד ומנכ''ל Wix / צילום: אלן צצקין

פיטרה ומזנקת: מניית Wix במומנטום חיובי, ויש מי שעדיין מזהה בה ערך חבוי

אחרי שמניית האינטרנט הישראלית צנחה על רקע החולשה בסקטור התוכנה ומהלך שנוי במחלוקת של רכישה עצמית, היא שינתה כיוון והכפילה את ערכה מהשפל ● לפי אופנהיימר, היא עדיין בתמחור חסר משמעותי כששווי Base44 עשוי להגיע ל־1.5 מיליארד דולר

מטוס ישראייר / צילום: מוני שפיר

כמיליון נוסעים בקיץ ועליית מחירים: למה מנכ"ל ישראייר כל־כך אופטימי לגבי המניה?

מנכ"ל ישראייר סיפק בשבוע שעבר שלל אמירות הרומזות שהחברה הולכת להפתיע בדוחות המחצית השנייה של 2026 ● העלייה בתנועת הנוסעים בנתב"ג לצד התייקרות הכרטיסים עשויות לאותת על תקופה חיובית לחברת התעופה של רמי לוי

קן גריפין, מנכ''ל קרן הגידור סיטאדל / צילום: Reuters, Lucy Nicholson

קן גריפין: "כמעט בוודאות" שאנחנו בתוך בועת AI

מייסד סיטאדל אומר שאמריקה התאגידית בוחנת מחדש את חשבונות ה-AI שלה, אך מעריך שהחברות שישרדו את הבועה יובילו את השוק לעשורים: "הלוואי שהייתי מחזיק במניות אמזון שלי" ● מנכ"ל דויטשה בנק חושב אחרת, "זו ההזדמנות של המאה"

קניות בקניון / אילוסטרציה: Shutterstock

כשהטמפרטורות יורדות, הביצועים של ענף האופנה מזנקים

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי ● נתוני הפניקס גמא מצביעים על גידול של כ־20% במחזור האופנה, לצד עליות במוצרי החשמל והמחשבים

שימוש באפליקציית Waze / צילום: Shutterstock

המדינה המוסלמית שאוסרת את השימוש בווייז בגלל "קשרים לישראל"

כותרות העיתונים בעולם: מלזיה אוסרת על עובדי ציבור להשתמש באפליקציית הניווט של גוגל, בריטניה תשלח מטוסים לסעודיה אבל רק למטרות הגנה, והצעד של בריטניה נגד אנטישמיות בבתי ספר • גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל  

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות על רקע ירידת מחירי הנפט ותשואות האג"ח

נאסד"ק ללא שינוי, דאו ג'ונס טיפס ב-0.9% ● בורסות אירופה ננעלו בירידות ● טאואר נפלה בכ-8%, מאנדיי זינקה ● למרות הריבאונד בוול סטריט - בורסת סיאול נפלה בקרוב ל-4% בהובלת מניות השבבים ● מחירי הנפט ירדו לאחר הדיווחים על התקדמות דיפלומטית בין ארה"ב לאיראן

ג'נסן הואנג, נשיא ומנכ''ל אנבידיה / צילום: ap, Lee Jin-man

מפעל בינה מלאכותית יוקם בתוך שבועיים? ההבטחה החדשה של אנבידיה

ענקית השבבים מציגה בברלין מערכת שנועדה לקצר את התקנת תשתיות המחשוב במפעלי AI משישה חודשים ל־14 ימים, לצד פתרון שיאפשר להם להפחית את צריכת החשמל בשעות עומס ● במקביל, היא מכריזה על שיתופי פעולה עם וולוו, פולקסווגן ובולט בתחום הרכב האוטונומי, ועל רובוט דמוי אדם שייפתח לשימוש חוקרים וחברות קטנות

התחרות מקזזת את עליית מחירי הדלק. ניו יורק / צילום: Shutterstock

נשארים עם עודף מ־700 דולר: מחירי הטיסות לניו יורק צונחים

חזרתן של דלתא ויונייטד לצד כניסת ישראייר מובילות לירידת מחירים ממוצעת של כ־25% בקו הישיר לניו יורק ● ומי שיזמין ב־2027 יוכל למצוא טיסות ישירות גם ב־650 דולר ● למרות התייקרות הדלק השנה, הנתונים מראים שמגמת ההוזלה צפויה להימשך

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

כפי שנחשף בגלובס: רשות שוק ההון עוצרת את התגמול ליועצי המשכנתאות

רשות שוק ההון הודיעה כי תאסור באופן סופי על גופים חוץ־בנקאיים לתת טובות הנאה ליועצי המשכנתאות ● כך, הגופים החוץ־בנקאיים שמתחרים על מתן משכנתאות לציבור לא יוכלו עוד להבטיח טיסות לחו"ל ליועצי המשכנתאות כדי לגרום להם להביא אליהם לקוחות

אילוסטרציה: Shutterstock

ה-AI מזניק את כלכלות אסיה, אבל המרוויחות הגדולות עלולות לשלם את המחיר

אחרי השבוע הגרוע ביותר בבורסה בקוריאה הדרומית מאז 2008, דוח חדש של בנק אוף אמריקה, שהגיע לידי גלובס, מצביע על התלות הגוברת של כלכלות אסיה בבינה מלאכותית ● היצוא מזנק, הצריכה מתרחבת, ואפילו הריבית מושפעת ● אלא שדווקא סין, שנהנית פחות מהפריחה, עשויה להיות חשופה פחות לסיכונים הישירים של האטה בענף

צילום: Shutterstock

מצמצמים חשיפה לתחום הטכנולוגיה? אלו מניות עליהן ממליצים בגולדמן זאקס

בנק ההשקעות המליץ למשקיעים בוול סטריט להוסיף חשיפה לסקטורים דפנסיביים שנשארו מאחור לאחרונה ● בבנק גם הציגו רשימה של 23 מניות שמאופיינות בתנודתיות נמוכה וצפויות לדבריהם להניב ביצועי־יתר במקרה שהטלטלה במניות הטכנולוגיה תימשך

מנכ''ל פרטנר, אבי גבאי / צילום: ינאי יחיאל

אחרי שפרעה את החוב לנושים המתנגדים, פרטנר תוכל לחלק דיבידנד מיוחד של 500 מיליון שקל

פרטנר לא תחלק את הדיבידנד מיתרת הרווחים, ולכן נדרשה לאישור בית המשפט ● כדי לקבל את האישור, היא ביצעה פירעון מוקדם של אג"ח בסך של 484 מיליון שקל וטענה לבית המשפט כי מחזיקי האג"ח שהתנגדו לדיבידנד, אינם מהווים עוד נושים

קרפור, צרפת / צילום: Shutterstock

"מצב חסר תקדים בצרפת": קרפור חתכה את התחזית בגלל המהומות

ענקית הקמעונאות הצרפתית מעריכה כי הפגיעה ברווח התפעולי שלה עשויה להגיע ל-200 מיליון אירו, בשל הנזקים הישירים לחנויות, הירידה בתנועת הקונים, צמצום שעות הפעילות והעלייה בהוצאות האבטחה ● על רקע הורדת התחזיות, מניית קרפור איבדה הבוקר כ-12% במסחר בפריז

שוטרים מול חנות סגורה של לואי ויטון במילאנו / צילום: ap, Luca Bruno

בירת האופנה של אירופה בכוננות ביזה: ורסצ'ה ולואי ויטון מרוקנים חלונות ראווה

מילאנו במצב חירום בעקבות גל ביזה ואלימות שהתפשט מצרפת וכוון נגד חנויות היוקרה ● בעוד שבפריז הנזקים נאמדים ביותר ממיליארד אירו, והרשתות המסחריות נרתמות לאיתור הסחורה הגנובה, באיטליה מזהירים מנזק כלכלי ופוליטי כבד, ומקדמים עוצר ומעצרים מנהליים

סואלה ברוורמן, שרת הפנים הבריטית לשעבר / צילום: Reuters, Anadolu

"הממשלה הבריטית בחרה בחמאס, בצעדות השנאה ובאסלאמיסטים"

שרת הפנים הבריטית לשעבר, סואלה ברוורמן, הודחה לאחר שיצאה בחריפות נגד מה שכינתה "מצעדי השנאה" נגד ישראל ברחובות לונדון ● כעת, בעקבות מעברה למפלגת Reform UK, המתחרה מימין בשמרנים, ועם יציאת ספרה החדש, היא מדברת בראיון לגלובס על הכשל של המשטרה מול האסלאם הקיצוני, המוסר המעוות של ממשלת הלייבור והקשר הישיר בין ההגירה ההמונית לעלייה באנטישמיות

קמפוס אנבידיה בקריית טבעון / הדמיה: באדיבות אנבידיה

אנבידיה מכריזה: המהנדס שיוביל את בניית קמפוס הענק בטבעון

קובי בור, מנכ"ל חברת הבנייה ת.מ הנדסה ובינוי, שהיה בעברו מנהל בנייה באינטל - מונה למנהל פרויקט הבנייה של הקמפוס החדש של אנבידיה בקריית טבעון ● בור יצטרף לקבוצת הבינוי של אנבידיה שעוסקת גם בבינוי חוות שרתים ומבני משרדים

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בתל אביב: סקטור הבנייה קפץ, השבבים הכבידו

יום המסחר בבורסה המקומית ננעל בעליות, אך תוך פער ניכר בין המדדים המובילים ● מדד הבנייה זינק ב-2.9%, ומנגד מדד הטכנולוגיה רשם ביצועי חסר ברקע נפילה בטאואר ונובה ● ישראל קנדה טיפסה לקראת המיזוג עם אקרו, עין שלישית ומספנות ישראל זינקו ברקע התפתחויות ביטחוניות ● בשוק המט"ח, המגמה התהפכה לקראת הערב, והדולר נסחר בירידה ● מניית ארית קפצה לקראת הנפקת חברת הבת

ערן ענבים, מנכ''ל אזורים Living / צילום: ליאור גרונדמן

בהנחה של כ־15%: אזורים Living רוכשת 80 דירות מצבי צרפתי ב־198 מיליון שקל

על רקע ההאטה במכירת דירות חדשות, רכשה אזורים Living 80 דירות בפרויקט AZOR בכ־198 מיליון שקל, במהלך שצפוי לייצר רווח משמעותי למוכרת צבי צרפתי ובניו