גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חגי גולן: "התקשורת לא הייתה יכולה להימנע מסיקור המחאה"

העורך הראשי של "גלובס" בכנס אילת לעיתונות: "בהקשר של הגרעון בתקציב, התקשורת הכלכלית לא נרדמה - או שהאוצר ידע ולא רצה להגיד, או שמשהו במערכות הבקרה עובד כל-כך לא נכון עד שהם לא ראו את התמונה הנכונה"

"העיתונות הכלכלית פישלה בנושאים מסוימים. לדוגמה בנושא הסדרי חוב שנעשו במשק הישראלי, כשכספים ניתנו בצורה חופשית" - כך אמר אתמול (ב') חגי גולן, העורך הראשי של "גלובס", בדיון בכנס אילת לעיתונות.

גולן סיפר בכנס שנערך במלון הרודס, כיצד בפגישה שקיים בעבר עם שר האוצר, העיר לו כי יש בעיה בפעילות הכלכלית, והדבר יכול לפגוע בהכנסות. "הוא הראה נתונים ואמר אין שום בעיה בהכנסות, הכול בסדר", סיפר גולן. "חודש אחר-כך התפרץ כל נושא החור בתקציב. או שהוא ידע באותה נקודת זמן ולא רצה להגיד, או שמשהו במערכות הבקרה של משרד האוצר עובד כל-כך לא נכון, עד שהם לא ראו את התמונה הנכונה. בהקשר הזה של הגרעון בתקציב, התקשורת הכלכלית לא נרדמה".

"יש פגם בשיח בישראל לגבי כלכלה", אמר ח"כ אבישי ברוורמן (עבודה) בדיון, אותו הנחתה קרן מרציאנו, הכתבת הכלכלית של חדשות 2. "לצערי, גם היום נתניהו ושטייניץ מגדירים את ישראל כאחת הכלכלות החזקות בעולם. ישראל היא המדינה הכי לא שיוויונית במערב להוציא את ארצות-הברית, יוקר המחיה הגבוה במערב ורמת הציונים הנמוכה במערב. יש לי בעיה עם העיתונות הכלכלית, שמסתכלת רק על השורות הראשונות והיתר זה 'חברתי'".

סתיו שפיר, המתמודדת על מקום ברשימה לכנסת של מפלגת העבודה, אמרה כי "הסיבה שבגללה המדינה הגיעה למקום שהיא נמצאת בו היום זו מדיניות לא אחראית שהובילה הממשלה הזו".

באשר לתקשורת שפיר אמרה כי המחאה לא נופחה. "עיתונאים ועיתונאיות הרגישו שזו הזדמנות. זה היה תור הזהב של העיתונות שעסקה ברווחה. כיוון שעיתונאים הגיעו למקצוע הזה בגלל רצון להשפיע, פתאום הקשיבו להם".

בתשובה לשאלה האם סיקור המחאה היווה ירייה ברגל לתקשורת שספגה ירידה בפרסום, אמר גולן כי "מה שקרה בתחום הזה זה פשוט מפגש של וקטורים, כשמצד אחד התקשורת עוברת תהליכים של שינוי בלי קשר למחאה החברתית, זה פגש באותה נקודת זמן את המחאה החברתית, וגופים עסקיים התלבשו על זה.

"עובדתית זה נכון. יש נקודת שבר מאותה נקודת זמן. התקשורת חטפה מכה עסקית מאז ועד היום. זה אולי היה קורה גם כך, אבל הדבר היה נוח לגופים מפרסמים לעצור את הפרסום". לדבריו, התקשורת לא יכולה הייתה להימנע מסיקור המחאה ולקבוע את מידתיות הסיקור.

נחמיה שטרסלר, עיתונאי "הארץ" וחדשות 2, אמר בדיון: "הפרזתי בהמעטה במשמעות של המחאה החברתית על הוצאות הפרסום. אבל אף עיתונאי לא ישב ואמר בסיבוב השני בגלל שזה פוגע (סיקור המחאה - ל"א), נעשה את זה פחות". שטרסלר זכה בפרס מפעל חיים בכנס.

באשר לשכר הבכירים אמר שטרסלר: "אם לא היינו יודעים כמה הם מרוויחים, והיו נחשפות חמש המשכורות הגבוהות ביותר, דנקנר לא היה לוקח 50 מיליון ב-8 שנים, אלא 550 מיליון. החשיפה הביאה לביקורות".

ח"כ כרמל שאמה-הכהן (ליכוד) אמר בדיון כי "האולפנים הפתוחים זכורים לכולנו. אני זוכר את העברת ההופעה של שלמה ארצי, הייתה פה חגיגה שלמה. אנחנו זוכרים את אמירת מנכ"ל ערוץ 10, שאמר 'אל תעודדו מחאה נוספת'. המחאה פגעה בתעסוקה בכלי התקשורת וגרמה לפיטורים". לדבריו, כפתור עוצמת הסיקור של המחאה היה "בפול ווליום".

עוד כתבות

מימין: אריאל ארליך, יריב לוין, עוזי פוגלמן, רון סולקין / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים

קניות בסופר. אין הצדקה אמיתית להעלאות המחירים / צילום: טלי בוגדנובסקי

הנתונים מגלים: האם גל עליות המחירים מוצדק?

שורת חברות גדולות במשק הודיעו על העלאות מחירים רוחביות, בעיקר בתחומי המזון והצריכה ● אלא שבחינת פרמטרים כמו שערי מט"ח, עלויות שינוע ומחירי חומרי גלם מעלה כי לא תמיד קיים הכרח לעשות כן ● אלכס זבז'ינסקי, מיטב: "החברות פשוט מנצלות הזדמנויות"

ראש ממשלת בלגיה, אלכסנדר דה-קרו / צילום: ap, Jean-Francois Badias

ראש ממשלת בלגיה: "לא יכולים להמשיך בעסקים כרגיל עם ישראל"

ראש ממשלת בלגיה אלכסנדר דה-קרו שינה את עמדתו ושוקל כעת הטלת סנקציות הכוללות איסור יבוא מוצרים מהתנחלויות, בשל הפעילות הישראלית בעזה ● הסביר כי שינוי העמדה שלו נובע מכך שיש "יותר מדי קורבנות כתוצאה מהפעולות הצבאיות הישראליות" ● ההערכות הן כי יוזמה כזו תיכשל ברמה האירופית

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית הזרה שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

החברה הטורקית בייקאר, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, היא שיאנית היצוא בטורקיה והודיעה שתחלק לעובדים מענק נדיב במיוחד ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?

השכר הממוצע / צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע זינק: 14,108 שקל בחודש מרץ. ומה קרה בהייטק?

על פי "אומדני הבזק" של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מדובר בעלייה של כ-3.5% לעומת מרץ 2023 ● השכר הממוצע של עובדי הייטק בפברואר זינק ב-13% לעומת שנה שעברה

בניין שרוסס במגני דוד, בפריז (דצמבר 2023) / צילום: Reuters, LUCIEN LIBERT

דוח חדש: "העולם עד לגל הגרוע של תקריות אנטישמיות מאז מלחמת העולם"

ב־2023 נרשם זינוק של עשרות אחוזים במספר התקריות האנטישמיות מכל הסוגים, כך מגלה דוח של אוניברסיטת תל אביב והליגה נגד ההשמצה ● לפי הדוח, יותר ויותר אמריקאים מסכימים עם סטריאוטיפים אנטישמיים, והרשתות החברתיות "הפכו לקרקע פוריה לשנאה ורדיקליזציה"

בבסיס סודי שמתרחב במהירות: כך נערכת איראן למתקפה הבאה נגד ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: מה גורם לצבאות של מדינות הערביות להיות לא יעילים, הבסיס הסודי של איראן וסיפורה של ניצלות שואה שהייתה בקיבוץ מפלסים ב-7 באוקטובר ● כותרות העיתונים בעולם 

שרון רן שגב ונעמי רינת / צילום: יח''צ

לזכור ולא לשכוח: יוזמות אזרחיות להנצחת זכר השואה

גלובס מרכז שורה של יוזמות אזרחיות בולטות להנצחת זכר השואה בישראל ובעולם, במרחב הפיזי והדיגיטלי ● ישראל מתגייסת 

פרויקט ''העיר הלבנה'' של יובל אלון בחיפה / צילום: חברת AVA STUDIO

עסקת הנדל"ן שמוכיחה: לחיפה כללים משלה

דירת 4 חדרים בשטח 117 מ"ר נמכרה בפרויקט "העיר הלבנה" של יובל אלון בחיפה, המשתרע על כ־26 דונם ● העסקה התעכבה כשלוש שנים, והדירה נמכרה ב־2.5 מיליון שקל, נמוך מהמחיר הנוכחי בפרויקט

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

נכנע לתושבי פתח תקווה? סמוטריץ' דורש לדון מחדש בתוכנית שאושרה

שר האוצר מבקש ממזכיר הממשלה לאפשר לו להגיש בקשה לדיון נוסף בתוכנית לקו M2 של המטרו, בטענה שלא נשלחה לשרים כנדרש ● גורם המעורה בפרויקט: "מביך ששר האוצר מתנהג כמו אחרון המתנגדים, מטעמים צרים"

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

ינקי קוינט, מנהל רמ''י ומ''מ מנהל רשות החברות הממשלתיות / צילום: שלומי יוסף

בעיכוב של עשרות שנים, המדינה תפריט קרנות השתלמות של מאה אלף עובדים

ועדת השרים להפרטה תדון בשבועות הקרובים במכירת החזקות המדינה בשבע קרנות השתלמות, מלבד אלו של המורים והשופטים ● לפי ההצעה, המניות יעברו לידי ההסתדרות, כשהיקף הנכסים הוא כ־8.4 מיליארד שקל ● המטרה: הפחתת הנטל על המדינה ● מה צפוי לחוסכים? ● גלובס עושה סדר

ווישור / צילום: רמי זרנגר

בנו של מייסד איילון על העסקה עם ווישור: "כמו לרכוש פרארי בלי מנוע"

נגה רחמני תוהה על העסקה בה תרכוש איילון את עסקי הביטוח של בעלת השליטה ווישור ● בין היתר טוען להיעדר דיווח למשקיעים ועל עצם היותה של ווישור חברה דיגיטלית ● איילון דוחה את הטענות: "נבחנו כל ההיבטים הרלוונטיים לעסקה"

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

האחים זלקינד וצחי נחמיאס / צילום: ישראל הדרי, ורד פיצ'רסקי

לאחר סלקום: דסק"ש פועלת למכור שליטה באלרון בכ-50 מיליון דולר

חברת ההחזקות דסק"ש דיווחה הבוקר כי היא מקיימת משא ומתן למכירת אלרון לחברת הון סיכון זרה ● הדיווח מגיע לאחר שחתמה לפני מספר חודשים על עסקה למכירת השליטה בחברת התקשורת סלקום

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

העליות בת"א התמתנו בנעילה מהחשש כי עסקת החטופים לא תצא לפועל

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

החוכמה של וורן באפט היא יותר מאשר רק בחירת מניות נהדרות

המבנה החדשני של ברקשייר האת'ווי יוצא דופן — ומועיל לבעלי המניות

אור צלקובניק / צילום: עדי לם

תוך פחות משנה ועם רייטינג מדשדש: אור צלקובניק עוזב את חדשות 13

צלקובניק הוא המנכ"ל הרביעי שעוזב את חברת החדשות בחמש שנים ● המהלך נובע ככל הנראה בשל חוסר הסכמתו לבצע קיצוצים בכוח־האדם ובשל פערים גדולים בינו לבין כתבים בחברה

השקל מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדולר יגיע ל-3.8 שקלים? איך תשפיע כניסה לרפיח על שער השקל

יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים: "האירועים הביטחוניים החזירו את הדולר במהירות לרמה גבוהה; אולם על רקע היצעי המט"ח של יצואנים לתשלומי שכר ומסים, הרי שפוטנציאל הפיחות בטווח המיידי נותר מוגבל" ● גם יונתן כץ, כלכלן ראשי בלידר שוקי הון, מסכים כי השקל לא יגיב בעוצמה רבה מדי