גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מרכז נתונים מוגדר תוכנה: מודל אופרטיבי חדש לווירטואליזציה

לא קשה לגרום לי לארוז מזוודה ולטוס לברצלונה, בירת מחוז קטלוניה בספרד ■ במיוחד אם החברה המזמינה, VMware במקרה זה, מבטיחה להכריז על חשיפת מודל אופרטיבי חדש לווירטואליזציה

ארבעת פרשי הוירטואליזציה

לא קשה לגרום לי לארוז מזוודה ולטוס לברצלונה, במיוחד כאשר זו הזדמנות לפגוש ארבעה אנשים שלמדתי להעריכם כמי שיודעים להפוך חזון למוצרים ותוכניות להכנסות:

  • Pat Gelsinger, המנכ"ל הטרי של VMware מוכר לישראלים רבים משנותיו הרבות (30) בתפקידים בכירים באינטל. בין השאר, כ-CTO וסגן נשיא בכיר שבאחריותו פיתוח ארכיטקטורות מעבדים, הוא היה בקשרים קרובים עם אנשי מרכז המו"פ של אינטל בישראל.
  • קרל אשנבך, מנהל התפעול הראשי, COO, של VMware הוא זאב מכירות ידוע בתעשייה, אחד ש"לא לוקח שבויים" כבר 24 שנים - משום שהם מפריעים לקחת את הגביעים בסוף התחרות.
  • דר' סטיב הרוד (Herrod) סגן נשיא בכיר למחקר ופיתוח, CTO ו-Presenter מוכשר, נראה ונשמע ההיפך מהתדמית "החנונית" של Geek מדופלם. למעשה, זה הכנס "שלו" וההצגה שלו זכתה במרבית תשומת הלב.
  • בועז חלמיש, "שלנו", מי שניהל את המו"פ בחברת מרקורי ועבר אחר כך לנהל את פיתוח התוכנה ב-HP, אחרי שזו רכשה את מרקורי הישראלית. היום הוא סגן נשיא בכיר ב-VMware ומנהל כללי של חזית משתמש הקצה (End User Computing) בתוכנית המלחמה של החברה.

אוטונומיה היא ניהול עצמי

בכנס שהתקיים באוקטובר האחרון, סירב פט גלסינגר לקחת קרדיט על פיתוח הקונספציה החדשה, The Software Defined Datacenter, בטענה שהוא בא אל המוכן. זו היתה סיבה מצוינת להעביר את שרביט המנצח לסטיב הרוד, גבר עם נוכחות מרשימה שניהל את ה-Keynote במיומנות של מנחה אירועים משופשף. הוא גם מדבר בקצב של תותח וולקן ולכן אסכם את תמצית המסר שלו במקום לצטט אותו מילה במילה.

הרעיון של "מרכז נתונים מוגדר תוכנה" הוא לחבר את המגמות המקבילות בעולם הווירטואליזציה וליצור מהות חדשה, עולם IT ווירטואלי מקצה לקצה. משמעות הדבר היא לשלב מערך שרתים ווירטואליים עם תחנות עבודה ווירטואליות, אחסון ווירטואלי ורשתות תקשורת ווירטואליות - ולנהל את כל מאגרי החומרה באמצעות תוכנה אוניברסלית, שיודעת להשתמש אופטימלית במשאבים. היום העבודה הזאת נעשית באמצעים "ידניים", כלומר מומחה IT צריך לשקול את הדרישות הטכניות של כל תהליך עסקי בזהירות ולקבל החלטות על סמך ניסיונו והבנתו.

החזון של סטיב

בחזון של סטיב הרוד, ה-Datacenter הווירטואלי בנוי סביב תוכנת תצורה אוטומטית, שיודעת לבצע את התהליכים האלה על סמך חוקים (Rules Based), מתודות שגובשו על ידי מומחים (Expert System), לימוד עצמי ותיקונים אוטומטיים. ה-IT הווירטואלי, בחזון הזה, הוא מערך אוטונומי שמתחזק את עצמו. כדי לממש את החזון יש צורך שהתצורה של מערכות תוגדר בתוכנה, ללא צורך בשינוי חומרה, ושהאוטומציה תקיף את מכלול המשאבים שנכנסים לפתרון.

אי אפשר להסתפק ביכולת להריץ מספר מערכות הפעלה על אותו שרת במקביל. כי לצורך שינוע יישום מפלטפורמה אחת לשנייה יש ללוות אותו בהגדרות מחדש של מרחב האחסון, של רשת התקשורת, ממשק המשתמשים וכל רכיבי הניהול שמאפשרים לדעת מה קורה בכל רגע. יישום העיקרון הזה חיוני כאשר חושבים על המהפכה הארכיטקטונית שמביא מחשוב ענן.

כשמדברים על עננים לא רק הפלטפורמות הופכות לווירטואליות, ה-Datacenter עצמו לא בהכרח קיים פיזית באתר הפיזי של החברה. זה אומנם יכול להיות "ענן פרטי" שהשתכן בתוך ה-Datacenter הישן, אך באותה מידה גם ענן ציבורי שאין לכם מושג איפה הוא נמצא גיאוגרפית - או איזה יצור היברידי שנוצר מהכלאה של שתי הקונספציות. בכל מקרה, כדי להריץ יישום בענן עליכם ליצור עבורו סביבת עבודה ווירטואלית, שתספק את כל המשאבים להם הוא זקוק.

ההבדל בין יצירת סביבה וירטואלית עבור שירות IT בענן לבין הכנת פלטפורמה להרצת יישום ב-Datacenter מסורתי הוא ההבדל בין העבודה של מהנדס בתקופה הקדם-תעשייתית לעבודה של מנהל פעילות הייצור בימינו. המהנדס הקדום (Engineer, מלשון "האיש האמון של המנוע") בנה מכונות במו ידיו - ואף אחד לא היה מסוגל לקדם תוכנית עסקית הזקוקה למכונה בלעדיו.

ברור שהוא כרע תחת נטל התפקיד וכל העסק עמד על בלימה, מחכה באימה לקריסה הכמעט בלתי נמנעת. היום מנהל קו היצור מזמין מכונה סטנדרטית, שנכנסת לקו יצור "גנרי" עם ממשקים סטנדרטיים - והדילמות שלו הן מהסוג "העסקי": מאיזה ספק לקנות, באיזה תנאים ומחיר, מי יתחזק את המכונה ומתי נזדקק להחלפתה? התפקיד של מנהל ה-IT בעידן הענן אמור להשתנות בצורה דומה.

מנהל יותר ממהנדס

הוא יהיה פחות "מהנדס מערכות" ויותר "מנהל שירותי IT". הוא יתעסק פחות ב-Nuts & Bolts ויותר בתהליכים עסקיים. השירותים שיחליפו את היישומים המסורתיים יגיעו ארוזים במעטפות הסטנדרטיות של "שירותי Web", כך שהניוד שלהם מ"מערה" אחת לשנייה הוא פשוט ביותר. משתמש הקצה יכול לעשות זאת, משום שהמנמ"ר כבר הכין בחבילת הפתרון גם קובץ סטנדרטי של דרישות התצורה.

ולא רק דרישות חומרה מפורטות בתעודת המשלוח הווירטואלית. גם חוקי השימוש של הארגון, הגדרות אבטחה וניהול הרשאות מפורטים בתעודה, כמו גם "סוכן" ניטור שתפקידו לדווח למנמ"ר בכל מקרה של חריגה, בזדון או בשוגג, ולידע אותו ברציפות על השימוש שנעשה במשאבים השונים.

לעומת סטיב בעל החזון, קארל אשנבך המעשי מודאג מכך שחלק משמעותי מהעסקים ב-Mid Market ורוב העסקים הקטנים עדיין לא מבינים איך ווירטואליזציה יכולה להוריד עלויות IT. "איך טכנולוגיה שהם לא מבינים ותוכנה שאינה נוגעת ישירות לתהליך העסקי יכולות להראות החזר על ההשקעה, ROI?" אני מנסח עבורו את השאלה.

"מ'ז'תומרת איך?" הוא עונה בשאלה, "היא מגדילה את הנצילות של השקעות קיימות, במקרים מסוימים פי 3 או יותר! זו לא תיאוריה, זה מוכח באלפי עסקים וארגונים בכל הוורטיקלים שאפשר לחשוב עליהם!" אני מקשה עליו ומבקש הסבר לא מקצועי אבל משכנע, איך עושים יש מאין? למה הנצילות גדלה על ידי הכנסה של רובד נוסף למבנה ההיררכי (ה-Stackׂ) של תשתית, חומרה, מערכת הפעלה, Middleware ויישומים?

"המהפך הווירטואלי פורם את הקשר הגורדי בין מרכיבי התוכנה לרכיבי החומרה", הוא עונה. "מבחינה מסוימת זה תהליך מקביל למהפכה שעוברת על עולם התקשורת, מטכנולוגיה של חיבור פיזי של חוט נחושת בין שתי נקודות הקצה לחיבור הווירטואלי של VoIP, בו השיחות משייטות ב"ענן ה-IP" על פי הוראות של נתבים נשלטי תוכנה. פרוטוקול IP יוצר ווירטואליזציה של קו התקשורת ובאמצעות אריזה של קבצי קול בחבילות (Packets) מתאפשר למספר גדול של שיחות להתנהל על אותו חיבור פיזי.

את החיבור הפיזי שמספק חוט נחושת או סיב אופטי מחליף מסלול רגעי ברשת, שנוצר אד-הוק כדי לספק את השירות. באותה צורה, הווירטואליזציה של כל תשתיות ה-IT, מעצם היותה נשלטת בתוכנה, מאפשרת אופטימיזציה דינמית של השימוש במשאבים פיזיים, כלומר הקצאה של משאבים על פי דרישות היישומים וסדרי הקדימות הנקבעים על ידי ההנהלה".

זה לא ג'וב לגיקים

"היום המנמ"ר מעביר את רוב זמנו בתיקונים, תחזוקה מונעת, התקנות וגיבויים", הוא אומר. "זה לא שימוש נכון בכישוריו, כפי שמנהל היצור לא אמור להסתובב עם מברג ו"מפתח שוודי" בכיס ומיכל תרסיס WD40 בידיו, מחפש מכונה לתקן. הגדרת התפקיד החדשה של מנהל מערכות המידע מדברת על תיווך - בין המשתמשים לספקי שירות, בין דרישות לפתרונות. הוא Broker במובן הקלאסי של המילה. הוא יודע מה יש לספקים להציע, באיזה מחיר ובאיזו איכות, ומצד שני הוא שומע מה צריכים המשתמשים, כמה הם מוכנים לשלם ומה רמת השירות המינימלית שתיחשב מספקת.

תפקידו להתאים אלה לאלה בצורה שתביא מקסימום תועלת לארגון בעלות מינימלית. והוא גם חבר בצוות ההנהלה, מה שמחייב אותו לחשוב על הפוטנציאל העסקי של חידושים טכנולוגיים עוד לפני שעמיתיו להנהלה בכלל מודעים להזדמנויות העסקיות." תחת הגדרה זו, ברור שכלי הניהול המסורתיים לא מספקים אותו. במיוחד כאשר ההזדמנות המשמעותית ביותר כרוכה בשינוי עמוק אצלו במחלקת ה-IT.

"המאמץ המרוכז שלנו בנושא תוכנות הניהול משקף את ההכרה שהגענו לפרשת דרכים. מי שימשיך בדרך הישנה ילמד על בשרו שהיא לא מוליכה לשום מקום. ומי שיבחר בדרך החדשה, שמבוססת על ווירטואליזציה ומובילה למחשוב ענן, יצליח רק הודות לכלי ניהול מתקדמים וייחודיים, שאנו שוקדים על פיתוחם. אנו מתכוונים לתת את המענה המלא לתפיסת The Software Defined Datacenter משום שאנו מאמינים כי היא מספקת את הבסיס הטכני לקפיצה ענקית ביכולת של מערכות ה-IT להתמודד בהצלחה עם הדרישה הנשמעת מכל עבר: "אנחנו רוצים יותר תמורת פחות".

יותר פתרונות, יותר ביצועים, יותר זריזות עסקית, יותר גמישות בניהול משאבי הארגון - תמורת פחות כסף, פחות כוח אדם, פחות תשומת לב של ההנהלה ופחות הזדמנויות לעשות שגיאות שקשה לתקן אותן".

עוד כתבות

השבוע בעולם / צילום: רויטרס - PA Images

האם ארה"ב נוטשת את אוקראינה והאם חייזרים מתקרבים על גבו של אסטרואיד

אוקראינה חוששת שהפעם ארה"ב מתכוונת ברצינות לנטוש אותה ● פצצת המכסים מתקתקת - וטראמפ עושה עסקים עם קומוניסטים מכובדים מאוד ● שרת האוצר הבריטית מוחה דמעות ● ביבשת אמריקה הבוחרים מחפשים שמאל קיצוני ● עצם בין כוכבי סר לביקור ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

הבכיר הבינלאומי שאיראן הגדירה כ"סוכן מוסד"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן טוענים כי ראש ארגון סבא"א הוא סוכן מוסד, באיראן גם מאשימים זוג צרפתי בריגול בשביל המוסד, וכך פגעה המלחמה באיחוד האמירויות • כותרות העיתונים בעולם

מטוס של אייר אינדיה / צילום: Shutterstock

זו חברת התעופה שלא תשוב לפעול בישראל בחודשי הקיץ

אייר אינדיה, חברת התעופה היחידה שמפעילה טיסות ישירות להודו, האריכה את השהיית הטיסות לישראל ● החברה מוותרת על הקיץ בישראל - אלה היעדים דרכם תוכלו לטוס להודו

חדשות ההייטק / צילום: ap, Michael Perez

החברה הישראלית שתספק נחילי רחפנים חמושים לארה"ב

המדור של גלובס מציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק • והפעם: Base44 של היזם מאור שלמה נמכרה לוויקס ב-80 מיליון דולר בעסקה יוצאת דופן, ענקית המחשוב שמאמינה בחברת הקוונטום הישראלית, חברת הרחפנים הישראלית, אקסטנד, זכתה במכרז לאספקת נחילי רחפנים חמושים משוטטים שפרסם משרד ההגנה האמריקאי בהיקף של 10 מיליון דולר, וגם סערה סביב מתכנת הודי שמואשם בהונאה סדרתית ● חדשות ההייטק

רונית רפאל / צילום: עידו לביא

רונית רפאל מחפשת שוכרים חדשים בבזל

אחרי 17 שנים של פעילות, רשת ארקפה תפנה ב-1 בספטמבר את הסניף ברחוב בזל בתל אביב - אחד המיקומים הבולטים בעיר ● מדובר בנכס שבבעלות אשת העסקים רונית רפאל, והוא כולל שטח מסחרי של 65 מ"ר נטו, בתוספת חלל אחסון של 10 מ"ר ● אירועים ומינויים

אלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי. פרש מצה''ל ב-2018 / צילום: דובר צה''ל

קטארגייט: האלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי נחקר באזהרה

מרדכי - שפרש מצה"ל ב-2018 אחרי ששימש בין היתר כמתאם פעולות הממשלה בשטחים - הוא בעלי חברה החשודה כי העבירה מאות אלפי שקלים ליונתן אוריך, יועצו הקרוב של רה"מ נתניהו, במהלך 2024 - זאת לכאורה לטובת קמפיין לטובת קטאר ● מטעמו של מרדכי נמסר: "פולי מרדכי שירת ומשרת את מדינת ישראל מזה עשרות שנים, ולא דבק רבב בפעילותו"

צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע טיפס לכמעט 14 אלף שקל באפריל. מה קרה בהייטק?

מנתוני הלמ"ס עולה כי השכר הממוצע למשרת שכיר בישראל בחודש אפריל הגיע ל-13,905, עלייה של 3.6% לעומת אפריל 2024 ● מספר משרות השכיר של ישראלים עמד על כ-4.1 מיליון, עלייה של 2.1% לעומת אפריל אשתקד ● בהייטק, השכר הריאלי דווקא נמצא בירידה

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ סוחט ניצחון דחוק: הסנאט אישר את "החוק הגדול היפה" שלו במחיר כבד

החקיקה שמוביל הנשיא פוערת גירעון ענק בתקציב האמריקאי: עד 5 טריליון דולר בעשור הקרוב ● במרכזה עומדים קיצוצי מסים, לצד הקצאות למניעת הגירה והוצאות ביטחון ● הפוליטיקאים ממשיכים מסורת של 40 שנה, ומשתמטים מטיפול במשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז ומעולם

צילום: Shutterstock

מדד ה-S&P 500 הציג "צלב מוזהב" לראשונה מאז 2023 - אלו המשמעויות

בזמן שמדד ה-S&P 500 נסחר ברמות שיא, ביום שלישי האחרון, הממוצע הנע של המדד ל-50 יום חצה את הממוצע הנע שלו ל-200 יום כלפי מעלה - מה שיצר חיתוך המכונה "צלב מוזהב" ● ניתוח היסטורי שבוצע במרקטוואץ' העלה כי ברוב המקרים, בשנה שבאה לאחר "צלב מוזהב", התשואה גדולה יותר מאשר בתקופות אחרות

נווה אביב כפר שמריהו של ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

הריזורטים החדשים: כך הפך הדיור המוגן היוקרתי לשוק תחרותי במיוחד

ענף הדיור המוגן נחשב יציב, צומח ומבוסס דיירים "שבויים" לאורך שנים, מה שמוביל עוד ועוד שחקנים להיכנס אליו - מחברות נדל"ן ועד גופים מוסדיים ● בסגמנט היוקרה מדובר במוצר שממותג, ממוצב, משווק ומפורסם באופן חווייתי ומציע משירותי ספא ועד מסעדות גורמה

הסכם ממון / אילוסטרציה: Shutterstock, Elnur

האם ניתן להגיש תביעת נזיקין נגד בן או בת זוג שבגדו?

בני זוג רשאים לערוך ביניהם הסכם ממון הכולל ענישה כלכלית על בגידה ● בדרך-כלל הסכם זה מתווסף על רקע ניסיון עגום קודם שבו נחשף חוסר הנאמנות הזוגי של מי מהם ● כמסקנה מפסקי דין בנושא מהעבר, חשוב להגדיר מה ייחשב בעיני בני הזוג "כבגידה" המצדיקה את הפעלת הסנקציה הכלכלית

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

מנכ"ל פאגאיה רוצה לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

רוב החברות הזרות לא יחזרו לנתב"ג בקיץ. לאן בכל זאת תמצאו טיסה בפחות מ-200 דולר

על אף המספר המצומצם של חברות התעופה שפועלות כיום מנתב"ג, עדיין ניתן למצוא כרטיסי טיסה ברגע האחרון במחירים יחסית זולים, בעיקר ליעדים קרובים כמו קפריסין ויוון ● ייתכן שפתיחתו מחדש של טרמינל 1 באוגוסט יזרז את חזרתן של חברות הלואו קוסט, מה שיגדיל את היצע הטיסות

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהכפפת היועמ"שים במשרדי הממשלה למנכ"ל ולשר

הצעת החוק, שתעלה ביום ראשון לוועדת השרים לחקיקה, בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד

טלי גוטליב, מהרן פרוזנפר / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות, תמר מצפי

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים. איך יגיבו העובדים?

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים ● הדיון בבג"ץ שלא היה אמור להתקיים ● ומחיר ההתחייבויות שמשרד החינוך שכח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בשיאים חדשים בעקבות דוח התעסוקה שהפתיע לטובה

נאסד"ק עלה ב-1% ● הנשיא טראמפ אמר שג'רום פאוול "צריך להתפטר מיד" בפוסט שפרסם אתמול בלילה ברשת Truth Social ● תשואות האג"ח עולות והדולר מתחזק ● הסיכויים להורדת ריבית בקרוב ירדו דרמתית ● דרמה כלכלית בבריטניה: שרת האוצר, רייצ'ל ריבס, פרצה בבכי בפרלמנט ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מחר לא יתקיים מסחר בוול סטריט לרגל יום העצמאות במדינה

כוחות צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

1 מכל 3 צעירים בסיכון להתמכרות: חיילים בסדיר ומילואימניקים צעירים בסיכון מוגבר

נתוני המרכז הישראלי להתמכרויות ולבריאות הנפש מגלים שמאז 2018 קפץ מספר המדווחים על בעיית התמכרות בכ־150% ● ובקרב בני 18־26 התופעה רחבה עוד יותר ● מנהלי המרכז מסבירים כיצד רצף המשברים בארץ מרחיב את מעגל ההתמכרויות ואיזה טיפול יחולל שינוי אמיתי

קובי זריהן בשיחה עם עו''ד רונית סיטון זלקינד / צילום: שיר הלוי

הממונה על הגנת הצרכן: "יש לי רק 8 מפקחים על 650 אלף עסקים"

קובי זריהן הסביר באירוע של משרד עוה"ד פירון מדוע הרשות לא פרסמה הקלות לקמעונאיות המזון במהלך המערכה נגד איראן ● יאיר אבידן, המפקח על הבנקים לשעבר, וד"ר שלומית וגמן-רטנר, ראש רשות איסור הלבנת הון ומימון טרור לשעבר, מצטרפים למרכז הפינטק הישראלי ● אירועים ומינויים

דונלד טראמפ / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

טראמפ הודיע כי חתם על הסכם סחר עם וייטנאם

"זה יהיה הסכם שיתוף פעולה נפלא בין שתי המדינות שלנו. התנאים הם שוייטנאם תשלם לארצות הברית מכס בגובה 20% על כל המוצרים שיישלחו לשטחנו, ומכס של 40% על כל העברה דרך מדינה שלישית", כתב טראמפ

קת'י ווד / צילום: Reuters

קראו לה משמידת הערך הגדולה מכולם, עכשיו היא כובשת את צמרת התשואות

קת'י ווד היא אחת המשקיעות הצבעוניות בוול סטריט ● עם אמונה בלתי מתפשרת בקריפטו ובטסלה, ווד יודעת לעיתים להציג תשואות שאף אחד אחר לא יודע, אבל גם להתרסק ● מתחילת השנה, היא זוכה להצלחה מסחררת. אבל האם זה יימשך?