גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דירוג יועצי המס של world tax: רואי החשבון דחקו את עורכי הדין

דירוג world tax מציג את פירמות רוה"ח ועוה"ד המובילות בישראל במיסוי וכן את הדמויות הבולטות בהן ■ קבוצות האיכות הראשונה והשנייה נמצאות בשליטה מוחלטת של ה"ביג-5" ■ משרדי עוה"ד הגדולים ירדו לדרגת האיכות השלישית

פירמות רואי החשבון משתלטות על זירות המיסוי בישראל, ומשרדי עורכי הדין הגדולים ממשיכים לגזול עבודה ממשרדי הבוטיק - כך עולה מדירוג יועצי המס המובילים בפירמות ראיית החשבון ועריכת הדין בישראל לשנת 2013, שפרסם בסוף השבוע מגזין המסים העולמי world tax.

דירוג world tax מציג את פירמות ראיית החשבון ועריכת הדין המובילות ב-3 קבוצות איכות (בניגוד ל-4 קבוצות אשתקד), וגם את הדמויות הבולטות בפירמות - היועצים שאנשי עסקים לא מבצעים אף עסקה בלי להתייעץ איתם מראש.

בדומה לאשתקד, גם השנה השתלטו על ראש הדירוג המשרדים הגדולים - בעלי התשתית המקומית והבינלאומית הרחבה ביותר - ואת הרשימה מובילות פירמות רואי החשבון הגדולות בישראל.

דרגת האיכות הראשונה

כך, בקבוצת האיכות הראשונה מככבות 4 פירמות רואי חשבון ענקיות הנמנות עם הביג-5 הישראליות: פירמת ראיית החשבון והייעוץ דלויט-ברייטמן-אלמגור-זהר, החמישית בגודלה בארץ בדירוגי הגודל אשתקד; ארנסט אנד יאנג, פירמת רואי החשבון הגדולה בישראל, המעסיקה יותר מ-1,700 רואי חשבון; KMPG סומך-חייקין, הפירמה השנייה בגודלה בארץ; ופירמת רואי החשבון PwC קסלמן וקסלמן, השלישית בגודלה.

בדרגת האיכות הראשונה מדורג גם עורכי הדין הרצוג-פוקס-נאמן - אמנם כבר לא משרד עורכי הדין הגדול בישראל (המשרד הממוזג גולדפרב-זליגמן עקף אותו במספר המועסקים), אך עדיין המשרד המוביל בפרמטרים רבים.

דירוג world tax מציג גם את הדמויות הבולטות בפירמות המובילות.

בפירמת רואי החשבון דלויט מוזכר ראש חטיבת המסים במשרד, רו"ח צבי פרידמן, שעליו נכתב כי הוא "מוערך מאוד בשל מומחיותו במס הישראלי". לקוחות אמרו עליו שהוא "מכיר את המערכת", ושהם (הלקוחות) יכולים לקבל תוצאות טובות במגעיו עם רשות המסים האמריקנית. עוד מוזכר השותף יצחק ציקורל, מנהל מחלקת מיסוי בינלאומי ומיסוי היי-טק בפירמה.

בארנסט-אנד-יאנג מצוין רו"ח שרון שולמן, ראש חטיבת המס, שמוביל 6 שותפים בחטיבה ו-60 אנשי מקצוע נוספים. "שולמן מוערך על-ידי קולגות בזכות הידע בעסקאות חוצות גבולות ומיזוגים ורכישות". עוד מצוינים לטובה בפירמה: רואי החשבון זיו מנור, אבי ביבי, רגב יצחקי וירון קפרי.

בפירמת ראיית החשבון KMPG דורג ראש הפירמה וראש מחלקת המס שלה, רו"ח ערן שלו, כמוביל בתחום. בדירוג נכתב עליו כי הוא "ידוע בשל עומק ידיעותיו בתחום המיסוי העקיף".

ב-PWC מוזכר ראש מחלקת המס גרי זליגמן - אשר לקוחות וקולגות מעריכים אותו מאוד בשל "הידע שלו במס בינלאומי". עוד מוזכרים בפירמה: אבי נוימן ודורון סדן.

עוד מוזכרים: אלי פיטרמן, כמומחה לשירותים פיננסיים ולמע"מ, אשר מוערך גם בשל "עבודתו בתחום מס החברות"; וכן ג'ונתן פישר.

במחלקת המיסוי של משרד עורכי הדין הרצוג-פוקס-נאמן צוינו ראש המשרד ומומחה המס, עו"ד מאיר לינזן, וכן שותף המיסוי הבכיר, עו"ד אלדר בן-רובי.

דרגת האיכות השנייה

גם בדרגת האיכות השנייה שולטות פירמות גדולות, שתיים מהן פירמות ראיית חשבון מהמובילות בארץ - BDO זיו-האפט ו-Grant Thornton פאהן-קנה. בקבוצה השנייה מדורגים גם משרד עורכי הדין גורניצקי, ולראשונה משרד בוטיק - משרד עורכי הדין שקל.

בין השמות שמוזכרים כמוערכים בפירמות - במשרד BDO מוזכר רו"ח אייל רובי - אשר מוביל את פרקטיקת המיסוי; וכן ראש מחלקת המיסוי הבינלאומי בפירמה, אלי אליס; וראש מחלקת המסים העקיפים, אייל פישביין.

את משרד גורניצקי מגדירים בדירוג כ"פירמה מצוינת". כמובילים בה מצוינים ראש מחלקת המס, דניאל פסרמן, שלקוח הגדירו כ"ידען ומקצוען, שמספק תוצאות מעולות". לקוח אחר הוסיף: "אני הולך לדניאל פסרמן בעניינים מורכבים". עוד מצוינים לטובה בפירמה: עורכי הדין גיל גרדי ומירית בן-הופמן.

יצוין כי באופן מפתיע, נעדר שמו של עו"ד פנחס רובין, ראש משרד גורניצקי ואחד ממומחי המס המוערכים בישראל, מהדירוג.

בפאנן-קנה מוזכרים רו"ח יגאל רופא, שמוביל את מחלקת המס, וכן נטע בקר, שי מויאל, נמרוד רוטנר, גילת קרן ויגאל מנשרוב.

על עו"ד משה שקל, שמשרד הבוטיק שבבעלותו הוא היחיד (כבוטיק) שהתברג לקטגוריית האיכות השנייה, נכתב שהוא "מוערך מאוד בתעשייה בשל עבודתו בתחום מחלוקות המס ומס החברות".

עוד מוזכרים בפירמה עורכי הדין עופר אלבוים, טלי יהושע ויניב שקל.

דרגת האיכות השלישית

רק בדרגת האיכות השלישית נוטלים שוב משרדי עורכי הדין - שלושה מהם בוטיקי מס ושתי פירמות מהגדולות בארץ - את המושכות לידיים, ותופסים את כל המקומות בקטגוריה.

בקטגוריה זו מצוינים משרדי עורכי הדין הבאים: אלתר; איתן-מהולל & שדות; אליעזר קפלן; פרופ' ביין; המשרד הגדול בישראל - גולדפרב-זליגמן; וכן פירמת הענק פישר-בכר-חן-וול-אוריון.

"צפויה להיות שנה איטית בכלכלה"

בנוסף לחלק המרכזי של הדירוג, סוקר מגזין world tax בקצרה גם את התמורות שחלו בעולם המס בישראל בשנה החולפת.

בדירוג נכתב כי "הכלכלה הישראלית הצליחה להישאר יציבה במידה מסוימת חרף ההרעה במצב הכלכלי הגלובלי. בו בזמן, ראש הממשלה הודיע ביולי 2012 על כוונת הממשלה להעלות את המסים ולצמצם בהוצאות, על מנת לעבור בהצלחה את מה שצפויה להיות שנה איטית בכלכלה".

בדירוג נסקרים צעדי המיסוי שנקטה הממשלה, בהם חבילת גזירות המס שהיא תכננה - בהן מס "העשירים" (2% מס נוספים על הכנסה מעל 800 אלף שקל), מס המעסיקים וצעדים נוספים שטרם עברו את שלבי החקיקה.

במקביל, מצוינים גם הצעדים שכבר נכנסו לתוקף, בהם העלאת המע"מ ב-1% בספטמבר השנה וכן העלאת מס החברות בינואר השנה ל-25%, בניגוד לתוכניות להורדת מס החברות בהדרגה בשנים הקרובות.

עם זאת, המדרגים מציינים כי "אפילו לאחר העלאת מס החברות, הממשלה מנסה לספק תמריצים כדי למשוך משקיעים לישראל". בין היתר הסביר למדרגים עו"ד יניב שקל מבוטיק המיסוי שקל כי אם מדובר בחברה מייצאת, היא תשלם 6%-12% מס חברות במקום 25%, וחברות בתחום הפיתוח משלמות מס בסך 15%.

עוד צוין במגזין חוק "הרווחים הכלואים", שעבר בכנסת בקריאה שנייה ושלישית בשבוע שעבר, ומעניק הטבות משמעותיות לחברות בינלאומיות המעוניינות להשתמש בכספים שנצברו בקופותיהן במסגרת החוק לעידוד השקעות הון.

הכנסות לא מדווחות

עו"ד נועה לב-גולדשטין ממשרד איתן-מהולל & שדות אמרה לעורכי הדירוג כי "במרבית המקרים מגביר החוק החדש את התמריץ שניתן לחברות זרות לפעול ולהקים סניפים בישראל".

עורכי הדירוג הוסיפו, כי "השנה נראו 'עקיצות' נוספות במדיניות המס. שינויים במיסוי הקיים היו צפויים, אולם בצעדים קטנים, זאת בשל הקדמת הבחירות".

עוד צוין בדירוג כי "בדומה לטרנדים גלובליים, גם ישראל ניסתה לאתר הכנסות לא מדווחות של נישומים ישראלים, באמצעות תוכנית 'הגילוי מרצון'".

אתמול (א') חשף "גלובס" כי הרשימה שקיבלו רשויות המס בבריטניה של בריטים ואזרחים זרים, בהם מאות ישראלים, שניהלו חשבונות בסניף בנק HSBC באי ג'רזי (בתעלת למאנש הבריטית), שנחשב למקלט מס, תועבר כנראה גם לרשויות המס בישראל - מה שעלול להוביל להעמדות לדין של ישראלים רבים שהסתירו מהרשויות כספים שחייבים במס.

על הרקע הזה הפך הליך ה"גילוי מרצון" לאחד הצעדים הדרמטיים שבחרו ישראלים שהסתירו כספים בחו"ל לבצע. צעד אשר ככל הנראה נועד להגן על עצמם מפני העמדה לדין פלילי כשתיחשף רשימת בעלי החשבונות בג'רזי.

יצוין כי בכירים ברשות המסים אמרו ל"גלובס" כי ישראלים שהחלו בהליך של "גילוי מרצון" עוד לפני ששמם עלה ברשימה, יזכו לחסינות מפני הדין הפלילי.

הראשונים במיסוי

עוד כתבות

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: Reuters, AHMAD AL-RUBAYE

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף ● בנוסף, חברת התעופה הטורקית MNG מפסיקה לייבא מטענים לישראל

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

מנות של Neomi's / צילום: איריס כץ

הקיבוץ שתמצאו בו קפה כמו בפרובנס ואמן שפסלו מעטר את ביתו של ארדואן

סדנת קרמיקה בסגנון מינימליזם יפני, תצפית מוצלת על מרבדים צהובים, פשטידה מתפקעת ממנגולד וקרמבל תפוחים לקינוח ● יום מרומם נפש בקיבוץ יזרעאל

אילוסטרציה: shutterstock

התשואה באפריל נחתכה, אז למה מנהלי ההשקעות בטוחים שבקרוב שוק המניות ישוב לעלות?

החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי היכה באפיקי הגמל והפנסיה: באפריל נמחקה כשליש מהתשואה שהושגה ברבעון הראשון של השנה ● כלכלנים מסבירים כי החשש מהתפרצות מחודשת של האינפלציה מעיב על ביצועי שוק המניות, אבל מעריכים כי "לא תהיה מפולת"

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים, והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

מחיר למשתכן בירוחם / צילום: חב' שתית

לא כדאי להתחתן: מחיר למשתכן מעוות אפילו את הקן המשפחתי

לא מעט זוגות נרשמים כידועים בציבור כדי שיוכלו לגשת להגרלות מחיר למשתכן ● רווק או רווקה שבין הזכייה למועד החתימה על החוזים יחלטו להתחתן, יאבדו את הצ'ופר מהמדינה ● אולי זה לא מה שישבור זוגיות טובה, אך זהו עיוות מדהים שהמדינה יוצרת

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טלטלה נוספת בשופרסל: היו"ר שפירא צפוי לפרוש בשל לחצי משרד הבריאות

שפירא טרם הגיש את התפטרותו, אך בבי"ח איכלוב אישרו שכך יעשה בקרוב ● מנכ"ל משרד הבריאות: "הציפייה הציבורית היא שמנהל בכיר בדרגתו של פרופ' שפירא יקדיש את מרב זמנו ומרצו למשרתו הבכירה"

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

רישי סונאק, ראש ממשלת בריטניה / צילום: Reuters, Jessica Taylor

בריטניה הטילה סנקציות על ארגונים ישראליים קיצוניים ומתנחלים

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו