גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ההצגה הטובה ביותר בעיר: רשמים מהאירוע של מיקרוסופט בישראל

סטיב באלמר תמיד מספק את הסחורה ■ למרות שהוא לא ממש רקד, רק התרוצץ על הבמה, הוא נתן הצגת תכלית לכל מי שרוצה לדעת איך מרתקים קהל למצגת טכנית

אני משער שלא הביקורת הסרקסטית שלי על ההכרזה חסרת ה-Glam של Windows Server החדשה לפני כ-3 חודשים היא זו שגרמה לכך שהשקת Windows 8 בישראל תהיה ההצגה הטובה בעיר.

כנראה שהקרדיט מגיע לסטיב באלמר, שכיבד בנוכחותו ובדבריו את 5,000 האנשים שמילאו את אולם הכנסים בגני התערוכה, תל-אביב. באלמר יודע לתת הצגת סטנד-אפ קולחת והמתכנסים בגני התערוכה יצאו מרוצים גם בלי לקבל רבע עוף לארוחת צהריים. לא רק שבאלמר הוא חיית במה מלידה, כזה שמסוגל לקפץ בחינניות של גריזלי על הבמה בהתעלמות גמורה ממעמדו, גילו והמראה המרושל שהוא מקפיד לא לגהץ, הוא גם פצצת אנרגיה ביולוגית. לראות וללמוד איך מלהיבים קהל.

חימום הקהל לפני המופע

הוא לא היה הראשון על הבמה בבוקר ההכרזה. קדמו לו להקת ריקוד מודרני על רקע אודיו-ויזואלי מהמם בצעקנותו המסוגננת, שלושה קדימונים מהוגנים שהגישו שלוש גרציות (יפות באמת - וגם צעירות ולבושות בטוב טעם מאופק) מהצוות שמקיף את בני ימין, מנכ"ל מיקרוסופט ישראל, שגם הוא נטל חלק צנוע בחימום הקהל כהכנה למופע הכוכב העליון.

דני, כדרכו, מנהיג את האופרציה בראשה הוא עומד, מאחור. הקטע שלו היה קצר, ללא זיקוקים ובלי לקחת את ההצגה מהבנות. ואלה, מהוקצעות כמיטב האסכולה האמריקאית, דקלמו ברהיטות את המסר שמצופה מהן. פתיחה פילוסופית כדי לתת טון אינטלקטואלי למצגת (בין השאר הוזכרו איינשטיין, האבולוציה ועוד קלישאות מקובלות), המשך בהתלהבות קרירה מהשימושים "המדליקים" של הטכנולוגיה (רשתות חברתיות, כמובן, אך גם מוזיקה ומשחקים), וכלה בסקירת התכונות והיתרונות של סביבת העבודה החדשה. בגדול, בסדר גמור, מקצועיות לחלוטין.

בקטנות, לא באמת מצדיק את הזמן והמאמץ הכרוכים בהגעה לכנס תל אביבי. דווקא הבחורים שעלו לבמה כדי להדגים אספקטים טכניים עשו עבודה טובה יותר, למרות שגם הם נסחפו לערב במצגת את המשפחה, הילדים, הפנאי והתחביבים בהפרזה קלה. יכול להיות שאני זקן מדי ליהנות מתוכניות ריאליטי?

אבל סטיב באלמר תמיד מספק את הסחורה. למרות שהוא לא רקד ממש, רק התרוצץ על הבמה כדב שנכלא בכלוב צר מדי, הוא נתן הצגת תכלית לכל מי שרוצה לדעת איך מרתקים קהל למצגת טכנית. דבר ראשון, לא צריך PowerPoint. השקופיות וקטעי הווידיאו ברקע כמעט לא מילאו תפקיד - למעשה הם שימשו אותו כקטעי קישור להתרגעות בין גלי צונאמי של וירטואוזיות שואגת.

הוא לא יודע לדבר בשקט, באלמר, ומהרגע שהוא עולה על הבמה אי אפשר לשמוע אף אחד אחר. אפילו המשפחה שלי בארוחת פורים המסורתית עושה פחות גלים. והוא גם לא מפחד מסופרלטיבים וקריאות התפעלות מהסחורה, שלא היו מביישים את וותיקי שוק מחנה יהודה. וההתלהבות שלו מדבקת למרות שכמה "פיינשמקרס" מצאו אותה המונית מדי. נשיא של אחת מחברות הטכנולוגיה הגדולות בישראל, ציניקן משופשף שכבר צבר לא מעט שנים בזירת השיווק העולמי, העיר בקנאה: "אם סטיב היה תורם אחוזים מעטים מהאנרגיות שלו לישראלים שעלו לבמה לפניו, זו היתה יכולה להיות הצגה מושלמת". אני מסכים. נדרש יותר מתרגום מצגת אמריקאית לעברית ושפת גוף מעוצבת בהנחיית במאי מסחרי כדי לשכנע קהל אמיתי.

ארוחה של 4 מנות עקריות

מסיבות טקטיות החליטה מיקרוסופט לשלב בהצגה אחת כמה מחזות - ואפילו לא כולם מאותו ז'אנר. הראו לנו את Windows 8, המנה העיקרית, כמתאבן. ממנה המשיך באלמר למערכת הטלפונים החכמים Phone 8 Windows, שמבחינתו האישית היא שתקבע את מקומו בהיסטוריה. לאחר כמה מהלכים לא מוצלחים לחדור משמעותית לשוק האופנתי ולתפוס מקום בין Apple ולאנדרואיד, הפעם הוא חייב להראות למשקיעים ש"יש לו את זה", שגם הוא יודע לבצע תפניות אסטרטגיות דרמטיות כדי לזכות בנתחי שוק מעוררי קנאה, לא פחות מסטיב ג'ובס ז"ל וביל גייטס, יבדל לאורך ימים.

ומעניין לעניין באותו עניין, באלמר הציג את Surface, מחשב הלוח שאמור להתחרות ב-iPad ולעצור את החדירה של אפל לעולם המחשוב הארגוני דרך הדלת האחורית, אליה מתנוססת הכתובת BYOD ("הבא את המכשיר שלך"). ורק בסוף, אחרי כמעט שעתיים ללא הפסקת פופקורן ושירותים, הגיע האפיקומן הגואל. בהמרצה מנומסת של דני, סטיב הכריז שמיקרוסופט תתחיל לשווק באופן רשמי את מכונת המשחקים Xbox 360 בישראל, עם תמיכה מקומית ונגיעות של עברית. לא שהרבה חובבי משחקים חיכו עד שהאסימון יפול ברדמונד - והראייה היא המכירות הנאות של Xbox בשוק האפור וביבוא אישי. אבל מוטב מאוחר מלעולם לא, אמר המורה שלי לשיווק.

סיכום ביניים: מה ראינו בגני התערוכה?

Windows 8: אני אישית מאמין שזו מציינת "נקודת תפנית" (Deflection Point) הכרחית במפת הדרכים של מיקרוסופט, שחייבת להוכיח כי היא לא קופאת על שמריה בתחום מערכות ההפעלה, השורשים ההיסטוריים שלה. הדוברים השונים מטעם מיקרוסופט לא הצליחו להגיע להסכמה בנוגע למספר השנים שחלפו מאז ההכרזה האחרונה בעלת חשיבות דומה. המספרים 20 שנה (מאז Windows 3.1), 15 שנה (מההכרזה על Win 95) ו-10 שנים (שחרור XP) נשמעו על הבמה, אבל הספקנות המדעית מחייבת אותנו להמתין לפחות שנתיים לפני שנחתום על מספר כלשהו.

בכל מקרה, סטיב באלמר סיים את ההצגה שלו ספק בתחינה ספק בפקודה, "קנו את Windows 8 עכשיו". למרות שאני בטוח בצורך להגר למערכת החדשה במוקדם או במאוחר, מניסיוני עם מערכות קודמות אעדיף לחכות ל-Service Pack.

Surface: מחשב הלוח של מיקרוסופט בהחלט מציב אתגר רציני ל-iPad. יש לו צורה (Form Factor, במינוח המקצועי), גודל ומשקל דומים. הפתרונות של מקלדת, רגל מתקפלת וכיסוי מגע טובים בעיני יותר מהפתרונות של אפל. אהבתי גם את ממשק המשתמש "המרובע", שבמרכזו "אריחים חיים", ואת הדינמיקה של מסך הפתיחה. אבל האמת היא שדעתי במקרה זה (לפחות) אינה חשובה במיוחד, משום שעוד לא מצאתי סיבה משכנעת להסתובב עם Tablet צמוד. הקטגוריה הזאת מיועדת לצרכני "מדיה עשירה", שלא מסוגלים להעביר רגע בלי Action שמסיח את הדעת מתלאות העולם האמיתי, ועבור משתמשי רשתות חברתית שמפחדים להישאר לבד גם כאשר מאות אנשים סובבים אותם.

Win Phone 8: אני לא יודע איך הם עשו את זה, אבל התוכניתנים של מיקרוסופט הצליחו לשבור את הכד ולשמור על היין. מצד אחד נשארת התאימות ברמת הקוד עם הבסיס של Windows 8 - ולכך יש חשיבות עצומה מבחינת מי שרוצה לפתח אפליקציות לטלפון החכם תוך שימוש בתחנת עבודה שולחנית או מחשב נייד כפלטפורמה לסביבת הפיתוח. ומצד שני, זו מערכת קלה וזריזה מאוד, שלא מתקשה לרוץ על חומרת טלפונים סטנדרטית בלי להכניס את המשתמשים לתרדמת. מגיע לה להצליח ומגיע לנו לקבל חלופה שלישית בנוסף ל-iOS ואנדרואיד.

Xbox 360 ו-Kinect: נכון, קצת מצחיק לראות אנשים מבוגרים משחקים בעולם וירטואלי תוך כדי ביצוע מחוות גוף מופרכות. אבל לא יותר מצחיק מלראות אותם הולכים ברחוב מנפנפים ידיים ומדברים לתוך ערכת אוזניות-מיקרופון אלחוטית כאילו אין אף נפש חיה בסביבה. הפסיכולוגים והפילוסופים עדיין חלוקים בדעותיהם, האם האלימות הווירטואלית המאפיינת את מרבית המשחקים מגדילה או מקטינה את רמת האלימות הפיזית החברה המודרנית. נאמני "השכל הישר" אומרים, שבמעבר מהעולם הווירטואלי לאמיתי נשאר משקע של יצרים אגרסיביים, שעלול למצוא את פורקנו האלים בסיטואציה מרגיזה, אך כזו שאמורה היתה להסתיים במשיכת כתף.

מנגד טוענים חסידי תורת "האנרגיות השליליות", שהדחפים לאלימות נובעים ממקומות אחרים, עמוקים וחשוכים יותר, וההזדמנות לבטא אותם במשחק מהווה "שסתום ביטחון".

אלה ואלה יכולים להביא סימוכין סלקטיביים לחיזוק דעתם, אבל האמת היא, שהמשחקים מהווים חלק מהתרגולת המוטורית-מנטלית של מתבגרים. לדוגמה, את המלחמה הבאה ינהלו אנשים שמסוגלים לאתר מטרות, לביית טילים ולפגוע באויב מרחוק, בלי לצאת מקרון השליטה של המזל"ט - ולא פרשי ערבות, שיודעים לקלוע בחץ וקשת תוך כדי רכיבה על סוס קרבות דוהר.

הגשם שלפני הסערה

"מציאות משולבת" (Augmented Reality), ממשק קולי והבנת דיבור, מסכי מגע, מעקב אישונים ומשקפי 3D הם רק הטיפות הראשונות המבשרות את התקרבות "הסערה הביונית". ביוניקה, שמהותה ממשק ישיר בין פעילות המוח למכונות חיצוניות ולאברים מלאכותיים, התחילה את דרכה "כמדע בדיוני" אך מקבלת לאחרונה מאפיינים מעשיים, אפילו מועילים. לדוגמה, באירוע החדשנות שהתקיים בהמשך היום בנמל תל אביב, Think Next Special Edition, הוצגו מספר המצאות מעניינות המצביעות על הדרך קדימה:

Cortica: טכנולוגיה מקורית של סטארט-אפ ישראלי, Image 2 Text, עושה צעד חשוב ראשון מחוץ למעטפת המוכרת של "ראיית מכונה". התוכנה הזאת לא רק "רואה" עצמים במובן של הפרדה מהרקע, היא גם מסוגלת לזהות אותם, לשייך אותם לקטגוריות, לעקוב אחרי תנועתם ומגעיהם עם עצמים אחרים ולתאר במילים את הסצנה. יכולת זו היא פריצת דרך במערכת ראייה "ביונית" לעיוורים.

  • Kinect Bridge: גם זו מגשרת בין ראיית מכונה להשלמת החסך הביולוגי - הפעם מדובר בעזרה לחרשים-אילמים. התוכנה יודעת לזהות את המחוות המשמשות בשפת הסימנים, לתרגם אותן לטקסט ובעזרת תוכנת Text to Speech להשמיע אותן בדיבור, לטובת שומעים שאינם מבינים סימנים. תוכנה זו פותחה במרכז המו"פ של מיקרוסופט בהרצליה.
  • Sniff Controller: מדענים במכון ויצמן פיתחו מכשיר למדידת לחץ האוויר באף, שמתרגם את שינויי הלחץ בזמן שאיפה ונשיפה לאותות חשמליים. בנוסף ליישומים הרפואיים הרגילים ניתן להשתמש באותות אלה כדי לשלוט במכשירים שונים, כגון כיסא גלגלים או מקלדת. משותקים כתוצאה מתאונות קשות או הסובלים ממחלת ניוון שרירים חסרת מרפא (דוגמת הפיזיקאי הידוע סטיבן הוקינג, מחבר "קיצור תולדות הזמן"), יכולים כך להתנייד, לדבר ולכתוב ביתר קלות יחסית לאמצעי האינטראקציה הנוכחיים שמשמשים אותם (מקל המוחזק בשפתיים, קריצות עין ועוד).

הברכה והקללה כרוכות זו בזו

כמובן, רק חלק קטן מהשימושים בטכנולוגיה המתקדמת יכוונו למטרות נאצלות כל כך, למרות החובה המוסרית-אנושית לתת להן קדימות מוחלטת. השוק הצבאי מצד אחד, ועולם המשחקים והבידור מהצד השני, בתנועת מלחציים אכזרית, גוזלים מנכים, חולים ומוגבלים מנטלית את מקומם בראש התור. זו אינה תופעה חדשה. ברזל שימש לייצור חרבות לפני שהוא נכנס לשימוש בלהבי מנתחים. וניטרוגליצרין ריסק אלפי בני אדם לפני שמצאו את יעילותו בריסון "התקפות לב". עם זאת, קרן אור מבקיעה בין העננים.

הטכנולוגיה הצבאית עוזרת לפתח מכשירים רפואיים, למשל, טכנולוגיית הסונר שפותחה לצורך גילוי צוללות הולידה את הטכנולוגיה למכשירי ההדמיה הרפואית באולטרה-סאונד. והיישומים הבידוריים חושפים מיליוני צעירים לקסמי הטכנולוגיה - ומאלה יצאו הממציאים של הדור הבא.

התחלתי בתובנה שמוטב מאוחר מלעולם לא ואסיים בפרפראזה מענייני היום: מוטב מעט מלא כלום. אם, כדי למלא את חובותינו המוסריים עלינו לבזבז משאבים על משחקים, לא נורא. יותר טוב להתחבט בדילמות של חברה קפיטליסטית מלהישאר מקובעים בתקופת האבן. וגם ללא טכנולוגיה מתקדמת, קיין רצח את הבל בשל קנאה מטופשת.

עוד כתבות

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

שוקלים לעבור למחשב אפל? הנה כמה דברים שכדאי לדעת

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

מחיר למשתכן בירוחם / צילום: חב' שתית

לא כדאי להתחתן: מחיר למשתכן מעוות אפילו את הקן המשפחתי

לא מעט זוגות נרשמים כידועים בציבור כדי שיוכלו לגשת להגרלות מחיר למשתכן ● רווק או רווקה שבין הזכייה למועד החתימה על החוזים יחלטו להתחתן, יאבדו את הצ'ופר מהמדינה ● אולי זה לא מה שישבור זוגיות טובה, אך זהו עיוות מדהים שהמדינה יוצרת

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

דיווח בארה"ב: ישראל עדכנה את ממשל ביידן על תוכניתה להתחיל לפנות אוכלוסייה מרפיח

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

תחקירי שחיתויות ותרומות בקריפטו: האופוזיציה הרוסית נלחמת בפוטין בכל דרך

לפני כשלוש שנים הוציאה רוסיה מהחוק את הקרן למלחמה בשחיתות שהקים מנהיג האופוזיציה אלכסיי נבלני בטענה שהיא קיצונית ● כיום פעיליה עובדים שעות נוספות ממדינות שונות בעולם, ומגיעים ל־17 מיליון צופים בחודש ● האם זה יעזור להם להחליש את פוטין, שהשיג 88% בבחירות האחרונות?

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: למה כדאי לאמץ את גישת הפרודוקטיביות האיטית בעבודה

פרופ' קאל ניופורט, מחבר הספר "פרודקטיביות איטית", טוען שאנחנו עובדים לא נכון ומזיקים לכלכלה ● הפתרון: לנוח יותר, ולהגיד "כן" פחות ● כך עושים זאת

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קולנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים על ידי משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה

מנות של Neomi's / צילום: איריס כץ

הקיבוץ שתמצאו בו קפה כמו בפרובנס ואמן שפסלו מעטר את ביתו של ארדואן

סדנת קרמיקה בסגנון מינימליזם יפני, תצפית מוצלת על מרבדים צהובים, פשטידה מתפקעת ממנגולד וקרמבל תפוחים לקינוח ● יום מרומם נפש בקיבוץ יזרעאל

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

העליות בוול סטריט הזניקו את הטבת האופציות לעובדים בהייטק הישראלי לכ־2 מיליארד דולר

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית