גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

זזים עם הגבינה - סיפורה של התחדשות תאגידית

בשנים האחרונות ראינו חברות שלא הפנימו את העיקרון הבסיסי של ספר הניהול הפופולארי "מישהו הזיז את הגבינה שלי" ■ כתוצאה מכך מעמדן נחלש והולך, וסיכויי הישרדותן לאורך זמן קטן מאוד

בשנים האחרונות ראינו לא מעט חברות שלא הפנימו את העיקרון הבסיסי של ספר הניהול הפופולארי "מישהו הזיז את הגבינה שלי". כתוצאה מכך מעמדן נחלש והולך, וסיכויי הישרדותן לאורך זמן קטן עד מאוד. חברות אלה סרבו לראות את השינויים המתחוללים בסביבה העיסקית בהן הן פועלות - ונשארו תקועות במקומות שהיו פעם בורות שומן בהם חיו ופעלו - אך הפכו אט אט לבורות שופכין.

בין החברות הללו לא מעט חברות גדולות מאוד אשר בימים אלה משלמות את המחיר של שאננותן היחסית, ואולי את מחיר חוסר היעילות של מאמציהן לבצע שינוי נדרש.

האנליסטים של וול סטריט רואים את את קודאק ואפילו את HP כחברות כאלה - אם בעניין קודאק המצב ברור (וגמור), אז ככל שמדובר ב-HP חלק מהסימנים עדיין אינם בולטים על פני השטח. היא עדיין מוכרת כ-100 מיליארד דולר של מוצרים ושירותים, אך תוצאותיה העיסקיות מידרדרות. כשמביטים לעבר האופק שלה - לא רואים בשלב זה כל מפנה.

כמוהן גם חברת RIM (בלקברי) ובמידה רבה נוקיה - מיקירות שוק ההון וכוכבות זוהרות רק לפני שנים ספורות הן הפכו ל'סוסים מתים' או לפחות ל'ברווזים צולעים קשות'. אך לא בהן נדון הפעם.

עד לפני מספר שנים, כך חשב והתנהג שוק ההון כאשר התיחס לזירוקס. חברת הפאר אשר המציאה את ה"זירוגפריה" - טכנולוגיית ההעתקה וצילום מסמכים על גבי נייר רגיל נקלעה למשבר התחדשות ממושך בו נשארה 'תקועה' בעולם ההעתקה וההדפסה שהשתנה באופן מהותי ולא התחדשה במשך זמן רב.

כולם עדיין זוכרים לה על החמצותיה הגדולות בשנות ה-80' של המאה הקודמת, עת פיתחה במעבדותיה את התפישות החדשניות ביותר של עולם המיחשוב, אך איבדה אותן מחוסר עניין לשחקנים אחרים. לא אחת נהג סטיב ג'ובס לברך את זירוקס על שהעניקה לו את ממשק המשתמש המתקדם, את העכבר ובעצם הייתה האימא הרוחנית של לא מעט מהמצאותיה של אפל. יש הטוענים שרשת האינטרנט גם, או לפחות הקונספט הראשוני שלה, נהגה שם.

זירוקס זזה עם הגבינה

כאמור, עד לפני 3 שנים נחשבה זירוקס (כך לפחות בעיני שוק ההון), למרות שמכרה באותה עת מוצרים ושירותים בהיקף של 15 מיליארד דולר, כמי שעבר זמנה. אולם אז, התעשתו קברניטי החברה וביצעו מהלך מכונן ששינה את אופיה של החברה ואת פניה.

לפני קצת יותר משנתיים רכשה זירוקס את מניותיה של חברת ACS, חברת שירותי IT ושירותי ניהול גדולה בסכום משמעותי ביותר עבורה - 6.4 מיליארד דולר. מחברה שמחזורה היה, כאמור, 15 מיליארד דולר גדלו מכירות החברה בשנת 2011 לכ-23 מיליארד דולר.

מחברה שעיקר הכנסותיה מהגיעה ממוצרים (מכונות, חומרים) נהפכה החברה בתוך שנתיים לחברה ש-50% מהכנסותיה נובעים משירותים עסקיים.

מחברה המעסיקה כ-60,000 עובדים - גדלה החברה לחברה המעסיקה כ-120,000 עובדים שתמהיל עיסוקם וכישוריהם השתנה לחלוטין.

לבצע מהפך שכזה בתוך זמן קצר כל כך זה עניין לא פשוט. חברות רבות אחרות שביצעו מהלכים דומים לא תמיד הצליחו לצלוח את האתגר. ההבדלים ב-DNA של החברות המתמזגות, ההבדלים התרבותיים והסביבה העסקית לא תמיד מאפשרים סינרגיה - ולעיתים, נוצרת דחיה - ממש כמו בהליכים של השתלה.

בביקורי במרכז הפיתוח האירופי מצאתי חברה שמלחה את ההשתלה בהצלחה - והחלה לתפקד כמו מי שהשתילו לו לב חדש...והניתוח עבר בהצלחה.

זירוקס אחרת

יכול להיות שזה המיקום - מרכז הפיתוח האירופי שוכן בטירה מעוצבת בלב הרי האלפים. המבנה היפהפה והסביבה המרהיבה מהוים 'רקע' מושלם לסובלנות, סבלנות ורוגע - תכונות חשובות בעת שמתרחשים תהליכים של שינוי.

הטירה בה שוכן המרכז נמצאת בבירת הסקי והטכנולוגיה הצרפתית - גרנובל - בה שוכנות 6 אוניברסיטאות תוססות, עם יותר מ-100,000 סטודנטים ומרכזי פיתוח וייצור של שחקני היי-טק רבים.

מרכז הפיתוח האירופי, אחד מתוך 6 מרכזי פיתוח ברחבי העולם (לא, הם עדיין לא פתחו אחד כזה בישראל...), רוחש כל העת במבקרים ובחוקרים, העוסקים בעיקר במו"פ של תהליכים עסקיים ממוכנים. בשום מקום לא יכולתי לראות מעבדה שבה מנסה ממציא מטורף לייצר דיו פלאית או טכנאי מבריק מציג מדפסת אישית המדפיסה 500 דפים בדקה...

המו"פ האירופי מתרכז בפיתוח של תהליכי אוטומציה ומיכון עסקיים מורכבים. מדובר במו"פ הרבה יותר קרוב לעסקים ומחובר לקרקע של התועלת המעשית לחברה וללקוח, כזה שפעמים רבות נובע או מוזמן על ידי לקוחות המוכנים וזקוקים לשיפורים מהותיים בתהליכים עסקיים שלהם. חלק ניכר מפרויקטי הפיתוח הם, בעצם, שתפי"ם עם גופים עסקיים וציבוריים שמטרתם לייצר את הדור הבא של האופן בו מתנהלים עסקים ותהליכים. מדובר במו"פ מעשי - שבהחלט עולה בקנה אחד עם ההצהרה של זירוקס שהיא חברה העוסקת בייעוץ לשיפור תהליכים עסקיים וביצוע של השיפור בכל הרמות - כולל ברמת השטח (לוקחים אחריות על התוצאות).

את מרכז המחקר מנהלת ד"ר מוניקה בלטרמטי, מותיקות החברה (מאז 1993) וכזו שליוותה את השינויים בחברה במהלך השנים (וגם עברה איתה את השנים הקשות). היא משדרת בכל מצב את המנטרה החדשה של החברה "אנחנו חברת שירותים המפתחת ומסייעת בשיפור תהליכים עסקיים של אירגונים ועסקים תוך שימוש במערכות מיחשוב ומערכות משלימות)".

ובהחלט, היה לאנשי המרכז מה להראות למבקרים בכל הקשור במעורבות בשיפור תהליכים עסקיים.

תחבורה, תחבורה, תחבורה

זירוקס חיה עמוק בתחום התחבורה. כבר היום היא מנהלת יותר מ-37 מיליארד פעולות תחבורתיות בשנה (הנפקת כרטיסים, חיוב מכוניות ונהגים באוטוסטרדות, הפעלת מוקדים טלפוניים עבור שירותי התחבורה וכו'). בתחום זה היא משקיעה לא מעט מאמצי פיתוח כדי לשפר תהליכים ואולי גם...איכות חיים.

בעיות התחבורה העולמיות נובעות מהעובדה שכמות כלי הרכב הקרקעיים וכמות הנוסעים בדרכים נמצאת בגידול מתמיד. לצורך כך חייבים כל העת להשקיע בשיפור התשתיות, כי אפילו "כשרצים מהר" - עומדים במקום.

קיימות 2 תפישות יסוד לשיפור המצע התחבורתי - הגדלת התשתיות או התיעלות משמעותית של ניצול התשתיות הקיימות.

באירופה, חסידי התפישה השניה מאוד מעוניינים לנצח. התיעלות הניצול בכל דרך אפשרית הוא הדרך הירוקה ביותר להקלת הסבל של הנוסעים בדרכים. יש לכך שיטות רבות שהעיקרית בהן מבוססת על שיפורים טכנולוגיים.

זירוקס משקיעה מאמצי פיתוח מרובים בתחום המהווה כבר היום עוגן מרכזי בתמהיל הכנסותיה - והיא בונה (תוך השקעה במו"פ מעשי) את הדור הבא שלה בנדון.עבור המתעניינים שבכם - הינה הסיפור של לוס אנג'לס וסן פרנסיסקו.

בורסת החניה

מי לא מכיר את התופעה העירונית שבה רחוב אחד 'מפוצץ' ופקוק - והשני פנוי לתנועה. אזור חנייה אחד תמיד מלא - ובזה שמרוחק מאה-מאתיים מטר ממנו - יש מקומות חנייה.

הקיבעון של הנהגים בקשר להרגלי הנסיעה שלהם אל העבודה וממנה (או כל נסיעה 'קבועה' אחרת) יוצר מצב של ניצול חלקי בלבד. התוצאה - עומסי תנועה, אובדן זמן יקר (ותפוקות רבות) וזיהום אויר רב בהרבה מהנדרש.

תמיד אפשר "לסגור" את מרכז העיר או "לקנוס" באופן שרירותי את כל הנהגים - שהרי הם הפרה הנחלבת הקבועה. אבל, נראה שבכל אחת מהשיטות מישהו יוצר מפסיד.

זירוקס, יחד עם רשות התחבורה הקליפורנית מקיימת בימים אלה פרויקט שמטרתו שיפור מהותי בניצול תץשתיות התחבורה והחנייה במטרופולינים הגדולים במדינה - לוס אנג'לס וסן פרנסיסקו.

השלב הראשון במסגרת הפרויקט היה מיפוי ראשוני של הרגלי התנועה והחנייה ברחבי הערים. תוך שימוש בחיישנים מגוונים - כולל ה'מיטרים' - שעוני החנייה הממוחשבים בפזורים בכל רחבי העיר ובהם משלמים הנהגים בעת שהם חונים. למיפוי צורפו גם הנתונים של הנוסעים בקוי התחבורה הציבורית הניתנים למדידה (רכבות חשמליות ותחתית, שערי כניסה באוטוסטרדות ועוד) וניתוח ממצאי המצלמות המותקנות ברחבי העיר ובצמתים וע"ג רמזורים.

לאחר המיפוי מבוצע ניתוח מימצאים המייצר את "מפת הנצילות" של התשתיות - ובאמצעותו ניתן לנתח את איזורי 'עודף ביקוש' ו'עודף היצע'.

בשלב שלאחר מכן יוצרים את תכנית הפעולה - בבסיסה נוצרת 'בורסת חנייה' בה מייצרים תקשורת עם הנהגים צורכי הדרך במגוון דרכים - החל מהדרך הישנה והטובה - פירסום כללי או מקומי (מי לא מכיר את שלטי ההכוונה המסורתיים הפזורים ברחבי תל אביב המספרים באיזה מגרש חנייה נותרו מקומות וכמה) וכלה בשיטה של העתיד - תקשורת ישירה אל הסמארטפון של הנהג (כאשר יודעים בדיוק איפה הוא נמצא ומסוגלים להציע לו הצעות בזמן אמת) - ובטכניקה של פיתוי (מחיר זול יותר) או איום ('אין חניה', 'מחיר יקר', 'פקקים בדרך') מפנים אותו בזמן אמת אל הנתיב ואזור החנייה הנוח יותר וה'פנוי'.

בישראל, אנחנו כבר חווים רמז לאופן בו יתנהלו חלק מחיינו בעידן החדש - אפליקציית 'ווייז' היא ההתחלה - כבר היום מתקשרים באופן מוגבל עם הנהג, יודעים מה מיקומו ומזרימים לו מידע והצעות ערך מסוגים שונים כבר כעת. והכי חשוב - משנים את הרגלי הנסיעה שלו וצירי התנועה על פי מודלים של מיפוי וחיזוי עומסי תנועה הניזונים ממידע של הנהגים עצמם (בזמן אמת) המהוים 'חיישנים ניידים' מתוך בחירה.

פרויקט 'בורסת החנייה' של זירוקס בקליפורניה נמצא בשלב השני-שלישי שלו - נשמח לעקוב אחר תוצאותיו גם בהמשך - זה בהחלט פרויקט פיתוח שמושקעים בו מאות שנות אדם - והמשמעויות המעשיות שלו גדולות.

מו"פ על קרקע המציאות

תחת הסיסמא "מו"פ שמחובר לעסקים" משפרת זירוקס את מעמדה כחברת שירותים עולמית - כזו שרוצה להתייצב 'כתף אל כתף' עם הענקים ובהם יבמ ו-HP (שרכשה לפני מספר שנים את EDS במהלך שמזכיר, לפחות בתחילתו, את המהלך של זירוקס מלפני שנתיים).

התהליך מורכב, ותחומי המו"פ של המרכז מתפשטים הרבה מעבר לנושא התחבורה ובורסת החנייה, אך על כך - בהזדמנות אחרת.

וככה, היינו באלפים הצרפתיים ולא דיברנו מילה על מכונות הדפסה, מעתיקות, משולבות ואביזרי חומרה...אבל החכמנו.

(רשמי ביקור במרכז הפיתוח האירופי של זירוקס)

עוד כתבות

ג'אקו 7 / צילום: יח''צ

מהפך: זה הרכב הנמכר ביותר בישראל מתחילת השנה

הדגם הנמכר ביותר ביותר במחצית החולפת היה הקרוס־אובר ג'אקו 7 עם מנועי בנזין ופלאג־אין, כאשר הדגמים הנמכרים ביותר אחריו היו שייכים למותגים יונדאי וטויוטה ● X7, הקרוס־אובר פרימיום החדש של זיקר, נחת בישראל ● ובמדיה האיראנית מדווחים כי ישראל תקפה מפעל רכב באיראן, במהלך מבצע "עם כלביא" ● השבוע בענף הרכב

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

מנכ"ל פאגאיה רוצה לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע טיפס לכמעט 14 אלף שקל באפריל. מה קרה בהייטק?

מנתוני הלמ"ס עולה כי השכר הממוצע למשרת שכיר בישראל בחודש אפריל הגיע ל-13,905, עלייה של 3.6% לעומת אפריל 2024 ● מספר משרות השכיר של ישראלים עמד על כ-4.1 מיליון, עלייה של 2.1% לעומת אפריל אשתקד ● בהייטק, השכר הריאלי דווקא נמצא בירידה

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון / צילום: יוסי זמיר

כשמנכ"ל משרד השיכון והבינוי מציע לרכוש דירות שנפגעו מהטילים האיראניים - למה הוא מתכוון

יהודה מורגנשטרן, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, בישר בכנס חיפה של מרכז הנדל"ן, כי נשקלת האפשרות שהמדינה תרכוש דירות שנהרסו במלחמה ● לגלובס נודע כי מטרת המהלך היא לספק מענה נקודתי לדיירים שדירתם נהרסה, ולא ירצו להצטרף להליך התחדשות עירונית בבניין שלהם ● יש לציין כי מהלך כזה טרם נעשה על ידי המדינה עד היום

תיקון והתנצלות

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שיאים חדשים בוול סטריט בעקבות דוח התעסוקה שהפתיע לטובה

נאסד"ק עולה ב-0.5% ● הנשיא טראמפ אמר שג'רום פאוול "צריך להתפטר מיד" בפוסט שפרסם אתמול בלילה ברשת Truth Social ● תשואות האג"ח עולות והדולר מתחזק ● הסיכויים להורדת ריבית בקרוב ירדו דרמתית ● דרמה כלכלית בבריטניה: שרת האוצר, רייצ'ל ריבס, פרצה בבכי בפרלמנט ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● מגמה חיובית באירופה

פי דידי. זוכה מסעיפי האישום החמורים נגדו, אבל הורשע בשני סעיפים של שידול לזנות / צילום: ap, Willy Sanjuan/Invision

משפט פי דידי: הראפר הורשע בשידול לזנות, אבל זוכה משאר האישומים נגדו

חבר המושבעים במשפט פי דידי המואשם בשורה של עבירות מין וסחר בבני אדם הגיע להחלטה בבית המשפט הפדרלי בניו יורק ● הראפר זוכה מסעיפי האישום החמורים נגדו, אבל הורשע בשני סעיפים של שידול לזנות - שעשויים להוביל ל-10 שנות מאסר כל אחד

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

האקזיט של המשקיעים הזרים על מניית הבורסה בת"א, ומדוע הגופים המקומיים נעדרים ממנו

שתי קרנות השקעה זרות מכרו בימים האחרונים מניות הבורסה ב־650 מיליון שקל, ובתשואה של יותר מפי 10 על השקעתן

כוחות צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

1 מכל 3 צעירים בסיכון להתמכרות: חיילים בסדיר ומילואימניקים צעירים בסיכון מוגבר

נתוני המרכז הישראלי להתמכרויות ולבריאות הנפש מגלים שמאז 2018 קפץ מספר המדווחים על בעיית התמכרות בכ־150% ● ובקרב בני 18־26 התופעה רחבה עוד יותר ● מנהלי המרכז מסבירים כיצד רצף המשברים בארץ מרחיב את מעגל ההתמכרויות ואיזה טיפול יחולל שינוי אמיתי

קיבוץ ניר עם, 2021 / צילום: אייל פישר

עם טכנולוגיה גרמנית: מפעל מחזור סוללות הרכב הגדול בישראל ייפתח בקיבוץ ניר עם

בהשקעה של 50 מיליון שקל: חברת BRI, יחד עם קבוצת סמלת, קבוצת דן תחבורה, קבוצת מאיר, קרן מוביליטק קפיטל ומשפחת נוסבאום החלו להקים בקיבוץ ניר עם מפעל למחזור סוללות של רכבים ואוטובוסים חשמליים ● המפעל נבנה בטכנולוגיה גרמנית, ועובדים מגרמניה הוזמנו כדי להשתתף בבניה

קת'י ווד / צילום: Reuters

קראו לה משמידת הערך הגדולה מכולם, עכשיו היא כובשת את צמרת התשואות

קת'י ווד היא אחת המשקיעות הצבעוניות בוול סטריט ● עם אמונה בלתי מתפשרת בקריפטו ובטסלה, ווד יודעת לעיתים להציג תשואות שאף אחד אחר לא יודע, אבל גם להתרסק ● מתחילת השנה, היא זוכה להצלחה מסחררת. אבל האם זה יימשך?

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה בבורסה: מדד ת"א 35 לראשונה מעל 3,000 נקודות; מדד הבנקים זינק במעל 2%

מדד ת"א 35 עולה ב-1.9%, חצה לראשונה את רף ה-3,000 נקודות ● השקל נסחר ביציבות, הפניקס: השקל החזק יפוגג את הלחץ על האינפלציה ● שוק האג"ח המקומי מתמחר: הסתברות של קרוב ל–100% לשתי הורדות ריבית עד סוף השנה ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך

היזם בני לנדא / צילום: איל יצהר

עובדים בחברת הדפוס של בני לנדא מתנגדים למהלך עיכוב ההליכים

25 מהעובדים בחברת הדפוס של בני לנדא הגישו בקשת התנגדות לעיכוב ההליכים, שלטענתם ימנע מהם קבלת פיצויים מהביטוח הלאומי ● כמו כן, העובדים מתנגדים למינוי מנהלים לתהליך העיכוב - עורכי הדין של נושי החברה, וכן מתנגדים למעמד המשקיעים כנושים מובטחים

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

קרן מור בקמפיין קופת חולים לאומית / צילום: צילום מסך יוטיוב

זו קופה, לא חופה: כוכבה שולחת את קופ"ח לאומית למקום הראשון באהדה

המקום השני באהדה שייך למתחרה, קופת חולים מאוחדת, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת למותג המזגנים טורנדו, שגם אחראי להשקעה הגבוהה ביותר השבוע, לפי נתוני יפעת בקרת פרסום

הסכם ממון / אילוסטרציה: Shutterstock, Elnur

האם ניתן להגיש תביעת נזיקין נגד בן או בת זוג שבגדו?

בני זוג רשאים לערוך ביניהם הסכם ממון הכולל ענישה כלכלית על בגידה ● בדרך-כלל הסכם זה מתווסף על רקע ניסיון עגום קודם שבו נחשף חוסר הנאמנות הזוגי של מי מהם ● כמסקנה מפסקי דין בנושא מהעבר, חשוב להגדיר מה ייחשב בעיני בני הזוג "כבגידה" המצדיקה את הפעלת הסנקציה הכלכלית

רונית רפאל / צילום: עידו לביא

רונית רפאל מחפשת שוכרים חדשים בבזל

אחרי 17 שנים של פעילות, רשת ארקפה תפנה ב-1 בספטמבר את הסניף ברחוב בזל בתל אביב - אחד המיקומים הבולטים בעיר ● מדובר בנכס שבבעלות אשת העסקים רונית רפאל, והוא כולל שטח מסחרי של 65 מ"ר נטו, בתוספת חלל אחסון של 10 מ"ר ● אירועים ומינויים

ח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המהפכה בדיני החוזים יוצאת לדרך: כך היא תעבוד

ועדת החוקה אישרה את הצעת החוק שהוביל היו"ר שמחה רוטמן לביטול הפסיקה המאפשרת לבתי משפט לפרש חוזים בהתאם לכוונת הצדדים ● במקומה, הצדדים לחוזה הם שיקבעו כיצד לפרשו, זולת מספר החרגות ● בענף חלוקים לגבי ההשלכות ונערכים לשינוי דרמטי