גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

זזים עם הגבינה - סיפורה של התחדשות תאגידית

בשנים האחרונות ראינו חברות שלא הפנימו את העיקרון הבסיסי של ספר הניהול הפופולארי "מישהו הזיז את הגבינה שלי" ■ כתוצאה מכך מעמדן נחלש והולך, וסיכויי הישרדותן לאורך זמן קטן מאוד

בשנים האחרונות ראינו לא מעט חברות שלא הפנימו את העיקרון הבסיסי של ספר הניהול הפופולארי "מישהו הזיז את הגבינה שלי". כתוצאה מכך מעמדן נחלש והולך, וסיכויי הישרדותן לאורך זמן קטן עד מאוד. חברות אלה סרבו לראות את השינויים המתחוללים בסביבה העיסקית בהן הן פועלות - ונשארו תקועות במקומות שהיו פעם בורות שומן בהם חיו ופעלו - אך הפכו אט אט לבורות שופכין.

בין החברות הללו לא מעט חברות גדולות מאוד אשר בימים אלה משלמות את המחיר של שאננותן היחסית, ואולי את מחיר חוסר היעילות של מאמציהן לבצע שינוי נדרש.

האנליסטים של וול סטריט רואים את את קודאק ואפילו את HP כחברות כאלה - אם בעניין קודאק המצב ברור (וגמור), אז ככל שמדובר ב-HP חלק מהסימנים עדיין אינם בולטים על פני השטח. היא עדיין מוכרת כ-100 מיליארד דולר של מוצרים ושירותים, אך תוצאותיה העיסקיות מידרדרות. כשמביטים לעבר האופק שלה - לא רואים בשלב זה כל מפנה.

כמוהן גם חברת RIM (בלקברי) ובמידה רבה נוקיה - מיקירות שוק ההון וכוכבות זוהרות רק לפני שנים ספורות הן הפכו ל'סוסים מתים' או לפחות ל'ברווזים צולעים קשות'. אך לא בהן נדון הפעם.

עד לפני מספר שנים, כך חשב והתנהג שוק ההון כאשר התיחס לזירוקס. חברת הפאר אשר המציאה את ה"זירוגפריה" - טכנולוגיית ההעתקה וצילום מסמכים על גבי נייר רגיל נקלעה למשבר התחדשות ממושך בו נשארה 'תקועה' בעולם ההעתקה וההדפסה שהשתנה באופן מהותי ולא התחדשה במשך זמן רב.

כולם עדיין זוכרים לה על החמצותיה הגדולות בשנות ה-80' של המאה הקודמת, עת פיתחה במעבדותיה את התפישות החדשניות ביותר של עולם המיחשוב, אך איבדה אותן מחוסר עניין לשחקנים אחרים. לא אחת נהג סטיב ג'ובס לברך את זירוקס על שהעניקה לו את ממשק המשתמש המתקדם, את העכבר ובעצם הייתה האימא הרוחנית של לא מעט מהמצאותיה של אפל. יש הטוענים שרשת האינטרנט גם, או לפחות הקונספט הראשוני שלה, נהגה שם.

זירוקס זזה עם הגבינה

כאמור, עד לפני 3 שנים נחשבה זירוקס (כך לפחות בעיני שוק ההון), למרות שמכרה באותה עת מוצרים ושירותים בהיקף של 15 מיליארד דולר, כמי שעבר זמנה. אולם אז, התעשתו קברניטי החברה וביצעו מהלך מכונן ששינה את אופיה של החברה ואת פניה.

לפני קצת יותר משנתיים רכשה זירוקס את מניותיה של חברת ACS, חברת שירותי IT ושירותי ניהול גדולה בסכום משמעותי ביותר עבורה - 6.4 מיליארד דולר. מחברה שמחזורה היה, כאמור, 15 מיליארד דולר גדלו מכירות החברה בשנת 2011 לכ-23 מיליארד דולר.

מחברה שעיקר הכנסותיה מהגיעה ממוצרים (מכונות, חומרים) נהפכה החברה בתוך שנתיים לחברה ש-50% מהכנסותיה נובעים משירותים עסקיים.

מחברה המעסיקה כ-60,000 עובדים - גדלה החברה לחברה המעסיקה כ-120,000 עובדים שתמהיל עיסוקם וכישוריהם השתנה לחלוטין.

לבצע מהפך שכזה בתוך זמן קצר כל כך זה עניין לא פשוט. חברות רבות אחרות שביצעו מהלכים דומים לא תמיד הצליחו לצלוח את האתגר. ההבדלים ב-DNA של החברות המתמזגות, ההבדלים התרבותיים והסביבה העסקית לא תמיד מאפשרים סינרגיה - ולעיתים, נוצרת דחיה - ממש כמו בהליכים של השתלה.

בביקורי במרכז הפיתוח האירופי מצאתי חברה שמלחה את ההשתלה בהצלחה - והחלה לתפקד כמו מי שהשתילו לו לב חדש...והניתוח עבר בהצלחה.

זירוקס אחרת

יכול להיות שזה המיקום - מרכז הפיתוח האירופי שוכן בטירה מעוצבת בלב הרי האלפים. המבנה היפהפה והסביבה המרהיבה מהוים 'רקע' מושלם לסובלנות, סבלנות ורוגע - תכונות חשובות בעת שמתרחשים תהליכים של שינוי.

הטירה בה שוכן המרכז נמצאת בבירת הסקי והטכנולוגיה הצרפתית - גרנובל - בה שוכנות 6 אוניברסיטאות תוססות, עם יותר מ-100,000 סטודנטים ומרכזי פיתוח וייצור של שחקני היי-טק רבים.

מרכז הפיתוח האירופי, אחד מתוך 6 מרכזי פיתוח ברחבי העולם (לא, הם עדיין לא פתחו אחד כזה בישראל...), רוחש כל העת במבקרים ובחוקרים, העוסקים בעיקר במו"פ של תהליכים עסקיים ממוכנים. בשום מקום לא יכולתי לראות מעבדה שבה מנסה ממציא מטורף לייצר דיו פלאית או טכנאי מבריק מציג מדפסת אישית המדפיסה 500 דפים בדקה...

המו"פ האירופי מתרכז בפיתוח של תהליכי אוטומציה ומיכון עסקיים מורכבים. מדובר במו"פ הרבה יותר קרוב לעסקים ומחובר לקרקע של התועלת המעשית לחברה וללקוח, כזה שפעמים רבות נובע או מוזמן על ידי לקוחות המוכנים וזקוקים לשיפורים מהותיים בתהליכים עסקיים שלהם. חלק ניכר מפרויקטי הפיתוח הם, בעצם, שתפי"ם עם גופים עסקיים וציבוריים שמטרתם לייצר את הדור הבא של האופן בו מתנהלים עסקים ותהליכים. מדובר במו"פ מעשי - שבהחלט עולה בקנה אחד עם ההצהרה של זירוקס שהיא חברה העוסקת בייעוץ לשיפור תהליכים עסקיים וביצוע של השיפור בכל הרמות - כולל ברמת השטח (לוקחים אחריות על התוצאות).

את מרכז המחקר מנהלת ד"ר מוניקה בלטרמטי, מותיקות החברה (מאז 1993) וכזו שליוותה את השינויים בחברה במהלך השנים (וגם עברה איתה את השנים הקשות). היא משדרת בכל מצב את המנטרה החדשה של החברה "אנחנו חברת שירותים המפתחת ומסייעת בשיפור תהליכים עסקיים של אירגונים ועסקים תוך שימוש במערכות מיחשוב ומערכות משלימות)".

ובהחלט, היה לאנשי המרכז מה להראות למבקרים בכל הקשור במעורבות בשיפור תהליכים עסקיים.

תחבורה, תחבורה, תחבורה

זירוקס חיה עמוק בתחום התחבורה. כבר היום היא מנהלת יותר מ-37 מיליארד פעולות תחבורתיות בשנה (הנפקת כרטיסים, חיוב מכוניות ונהגים באוטוסטרדות, הפעלת מוקדים טלפוניים עבור שירותי התחבורה וכו'). בתחום זה היא משקיעה לא מעט מאמצי פיתוח כדי לשפר תהליכים ואולי גם...איכות חיים.

בעיות התחבורה העולמיות נובעות מהעובדה שכמות כלי הרכב הקרקעיים וכמות הנוסעים בדרכים נמצאת בגידול מתמיד. לצורך כך חייבים כל העת להשקיע בשיפור התשתיות, כי אפילו "כשרצים מהר" - עומדים במקום.

קיימות 2 תפישות יסוד לשיפור המצע התחבורתי - הגדלת התשתיות או התיעלות משמעותית של ניצול התשתיות הקיימות.

באירופה, חסידי התפישה השניה מאוד מעוניינים לנצח. התיעלות הניצול בכל דרך אפשרית הוא הדרך הירוקה ביותר להקלת הסבל של הנוסעים בדרכים. יש לכך שיטות רבות שהעיקרית בהן מבוססת על שיפורים טכנולוגיים.

זירוקס משקיעה מאמצי פיתוח מרובים בתחום המהווה כבר היום עוגן מרכזי בתמהיל הכנסותיה - והיא בונה (תוך השקעה במו"פ מעשי) את הדור הבא שלה בנדון.עבור המתעניינים שבכם - הינה הסיפור של לוס אנג'לס וסן פרנסיסקו.

בורסת החניה

מי לא מכיר את התופעה העירונית שבה רחוב אחד 'מפוצץ' ופקוק - והשני פנוי לתנועה. אזור חנייה אחד תמיד מלא - ובזה שמרוחק מאה-מאתיים מטר ממנו - יש מקומות חנייה.

הקיבעון של הנהגים בקשר להרגלי הנסיעה שלהם אל העבודה וממנה (או כל נסיעה 'קבועה' אחרת) יוצר מצב של ניצול חלקי בלבד. התוצאה - עומסי תנועה, אובדן זמן יקר (ותפוקות רבות) וזיהום אויר רב בהרבה מהנדרש.

תמיד אפשר "לסגור" את מרכז העיר או "לקנוס" באופן שרירותי את כל הנהגים - שהרי הם הפרה הנחלבת הקבועה. אבל, נראה שבכל אחת מהשיטות מישהו יוצר מפסיד.

זירוקס, יחד עם רשות התחבורה הקליפורנית מקיימת בימים אלה פרויקט שמטרתו שיפור מהותי בניצול תץשתיות התחבורה והחנייה במטרופולינים הגדולים במדינה - לוס אנג'לס וסן פרנסיסקו.

השלב הראשון במסגרת הפרויקט היה מיפוי ראשוני של הרגלי התנועה והחנייה ברחבי הערים. תוך שימוש בחיישנים מגוונים - כולל ה'מיטרים' - שעוני החנייה הממוחשבים בפזורים בכל רחבי העיר ובהם משלמים הנהגים בעת שהם חונים. למיפוי צורפו גם הנתונים של הנוסעים בקוי התחבורה הציבורית הניתנים למדידה (רכבות חשמליות ותחתית, שערי כניסה באוטוסטרדות ועוד) וניתוח ממצאי המצלמות המותקנות ברחבי העיר ובצמתים וע"ג רמזורים.

לאחר המיפוי מבוצע ניתוח מימצאים המייצר את "מפת הנצילות" של התשתיות - ובאמצעותו ניתן לנתח את איזורי 'עודף ביקוש' ו'עודף היצע'.

בשלב שלאחר מכן יוצרים את תכנית הפעולה - בבסיסה נוצרת 'בורסת חנייה' בה מייצרים תקשורת עם הנהגים צורכי הדרך במגוון דרכים - החל מהדרך הישנה והטובה - פירסום כללי או מקומי (מי לא מכיר את שלטי ההכוונה המסורתיים הפזורים ברחבי תל אביב המספרים באיזה מגרש חנייה נותרו מקומות וכמה) וכלה בשיטה של העתיד - תקשורת ישירה אל הסמארטפון של הנהג (כאשר יודעים בדיוק איפה הוא נמצא ומסוגלים להציע לו הצעות בזמן אמת) - ובטכניקה של פיתוי (מחיר זול יותר) או איום ('אין חניה', 'מחיר יקר', 'פקקים בדרך') מפנים אותו בזמן אמת אל הנתיב ואזור החנייה הנוח יותר וה'פנוי'.

בישראל, אנחנו כבר חווים רמז לאופן בו יתנהלו חלק מחיינו בעידן החדש - אפליקציית 'ווייז' היא ההתחלה - כבר היום מתקשרים באופן מוגבל עם הנהג, יודעים מה מיקומו ומזרימים לו מידע והצעות ערך מסוגים שונים כבר כעת. והכי חשוב - משנים את הרגלי הנסיעה שלו וצירי התנועה על פי מודלים של מיפוי וחיזוי עומסי תנועה הניזונים ממידע של הנהגים עצמם (בזמן אמת) המהוים 'חיישנים ניידים' מתוך בחירה.

פרויקט 'בורסת החנייה' של זירוקס בקליפורניה נמצא בשלב השני-שלישי שלו - נשמח לעקוב אחר תוצאותיו גם בהמשך - זה בהחלט פרויקט פיתוח שמושקעים בו מאות שנות אדם - והמשמעויות המעשיות שלו גדולות.

מו"פ על קרקע המציאות

תחת הסיסמא "מו"פ שמחובר לעסקים" משפרת זירוקס את מעמדה כחברת שירותים עולמית - כזו שרוצה להתייצב 'כתף אל כתף' עם הענקים ובהם יבמ ו-HP (שרכשה לפני מספר שנים את EDS במהלך שמזכיר, לפחות בתחילתו, את המהלך של זירוקס מלפני שנתיים).

התהליך מורכב, ותחומי המו"פ של המרכז מתפשטים הרבה מעבר לנושא התחבורה ובורסת החנייה, אך על כך - בהזדמנות אחרת.

וככה, היינו באלפים הצרפתיים ולא דיברנו מילה על מכונות הדפסה, מעתיקות, משולבות ואביזרי חומרה...אבל החכמנו.

(רשמי ביקור במרכז הפיתוח האירופי של זירוקס)

עוד כתבות

שאריות של טיל בליסטי שאיראן שיגרה לעבר ישראל / צילום: Reuters, Amir Cohen

בהשראת רוסיה: גילויים חדשים על התקיפה האיראנית וההצלחה הישראלית

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● התקיפה של איראן תוכננה באופן ששיחזר במובנים רבים כמה מן התקיפות הרוסיות הגדולות באוקראינה, וכללו תחילה נחיל כטב"מים שנועדו להציף את ההגנה האווירית ● החולשה של היכולת הצבאית הקונבנציונלית של איראן עלולה להוביל את מקבלי ההחלטות באיראן לאופציה הגרעינית

ספר יעדי הממשלה: איך להתחמק מכישלונות קודמים ולשחק בנתונים / איורים: גיל ג'יבלי

ספר יעדי הממשלה: איך להתחמק מכישלונות קודמים ולשחק בנתונים

הממשלה פרסמה את יעדיה השנתיים לשנת 2024, אך הפירוט הארוך כולל אינספור דוגמאות להתחמקות מהצגת יעדים קודמים, שינויי מתודולוגיה חשודים, מניפולציות במספרים או תוכניות לא ריאליות

שרון גל / צילום: סטודיו תומאס תומר שלום, ויקימדיה

האיום עשה את שלו? שרון גל יישאר בערוץ 14

לפני כשלושה שבועות הודיעה רשת 13 כי העיתונאי שרון גל חוזר לשורותיו, ובערוץ 14 מיהרו להוציא לגל מכתב התראה, מאחר שהוא חתום על חוזה עד סוף 2024 ● כעת נראה כי המהלך עשה את שלו, וגל יישאר בערוץ 14 ויגיש שם את רצועת 19:00

אילוסטרציה: shutterstock

החשש מחלחל לשווקים: פרמיית הסיכון של ישראל בשיא של 11 שנים, ומרווחי האג"ח ממשיכים להתרחב

מדד ה-CDS הישראלי, המגלם את עלות הסיכון שמדינת ישראל לא תצליח לשלם את חובותיה, עלה ב-18% בשבוע האחרון ● במקביל, המרווחים של איגרות החוב הדולריות של ישראל מול ארה"ב קופצים

פרויקט מתחם אילת של אאורה ברמת השרון / הדמיה: 3dvision ltd טרי די ויז'ן בע''מ

פינוי בינוי: אאורה שילמה היטל חריג עבור הדיירים לעיריית רמת השרון והם נדרשים להחזיר לה את הכסף

פרויקט הפינוי בינוי של אאורה במתחם אילת בשכונת מורשה, נבנה בשני שלבים ויכלול בסופו של דבר 687 יח"ד בשישה מגדלים עם שטחי מסחר ● כדי לא לעכב את הפרויקט וקבלת היתר הבנייה, החברה שילמה לפני כארבע שנים את התשלום וכעת מבקשת את הכסף ששולם בחזרה מהדיירים

עילית רז, טרבור מילטון ואליזבת הולמס / צילומים: AP - Lawrence Neumeister, Jeff Chiu, Brittainy Newman, איל יצהר

תעשיית הטק מגייסת את הבינה המלאכותית למאבק בהונאות משקיעים

בשנים החולפות נרשמו מקרי הונאה רבים בהייטק, בהם יזמים גייסו כספים ממשקיעים, ללא בדיקת נאותות מספקת ● במטרה לצמצם את ההונאות הבאות, חברות רותמות כיום כלי בינה מלאכותית לשלל אוטמציות בהתנהלות החברה ● במקביל, גורמים בענף חוששים מההשלכות

נטפליקס / צילום: Shutterstock, Vantage_DS

נטפליקס עקפה את הציפיות; המניה יורדת במסחר המאוחר

ענקית הסטרימינג דיווחה על הכנסות של 9.37 מיליארד דולר לעומת צפי של 9.28 מיליארד דולר ● הרווח זינק ב-86%, לעומת צפי לעלייה של 56% ● החברה הוסיפה כ-9.3 מיליון מנויים ברבעון, ב-80% יותר מהצפי ● למרות התוצאות המדהימות, התחזית המאכזבת של החברה מפילה את המניה במסחר המאוחר

איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו? / עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

לאמיצים בלבד: איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו

המתיחות בין איראן לישראל הביאה את מדדי הפחד בארץ ובחו"ל להיסחר סביב שיא של חמישה חודשים ● ממה מורכבים מדד הפחד הישראלי והאמריקאי? איך משקיעים בהם? ואיזה פרדוקס גלום בתוכם? ● גלובס עושה סדר

משרדי חברת השבבים TSMC, בטייוואן / צילום: ap, Chiang Ying-ying

התחזית האופטימית של ענקית השבבים מטייוואן: ההכנסות יזנקו פי 2

יצרנית השבבים TSMC הציגה דוחות רבעוניים חזקים ועקפה את תחזיות האנליסטים בשורת ההכנסות והרווח ● המומנטום החיובי צפוי להימשך כשעל פי ההערכות החברה צפוי להכפיל את הכנסותיה

מסורק תת קרקעי ועד רחפנים: הכירו את 10 הסטארט-אפים המבטיחים לשנת 2024

גלובס בוחר את הסטארט-אפים המבטיחים של ישראל השנה ה-18 ברציפות: חברות הייטק הצומחות והמסקרנות ביותר, אלה שמייצרות אימפקט על תעשיות וצרכנים רבים, ונמצאות על המסלול הבטוח להנפקה ● הרשימה מתבססת על בחירות של קרוב ל-70 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בהייטק הישראלי ● החשיפה המלאה

יודר שפריר וגיא ברון, מייסדי סקיילאופס / צילום: בן יצחקי

החברה שחוסכת זמן וכסף לסטארט-אפים: זה חביב הקהל בדירוג המבטיחים של גלובס

סקר חביב הגולשים באתר גלובס זכה בשבועות האחרונים לכ-30,000 צפיות וצבר אלפי הצבעות ● על התואר התחרו השנה 30 חברות צעירות שדורגו במקומות הגבוהים ביותר ע"י עשרות קרנות השקעה הפעילות בישראל ● מי זכתה במקום הראשון?

פרופ' יוסי מטיאס / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל יוסי מטיאס עובר לתפקיד בכיר בגוגל העולמית

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל ב-18 השנים האחרונות, פרופ' יוסי מטיאס, צפוי לעבור לעמק הסיליקון ולנהל מארה"ב את פעילות המחקר של גוגל העולמית

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לראשונה בהיסטוריה: הממשלה אישרה קיצוץ בתקציב בניגוד לעמדת שר האוצר

הקיצוץ בתקציב, בהיקף של כ-225 מיליון שקל, אושר לדרישתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, ובתום מאבקים בשבועות האחרונים מול שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ● הקיצוץ נועד למימון הקמת מתקני כליאה לאכלוס העצורים הביטחוניים הרבים שנעצרו מאז תחילת המלחמה

איך המוסדיים מחליטים איפה תשב הפנסיה שלכם / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

הבכיר שחושף באופן נדיר את הסודות על איך משקיעים את הפנסיה שלכם

הצצה אל מאחורי הקלעים של דיוני ועדת ההשקעות של גוף מוסדי: היכן להגדיל סיכון, כמה פיצוי נדרש עבורו, עד כמה משפיעים השווקים העולמיים על החוסך הישראלי, ואילו אתגרים ייחודיים עומדים בפני מנהלי קופות הגמל וקרנות הפנסיה וההשתלמות המקומיים

רונית אשל, לירון ישראלי ושי כהן, בשיחה עם גלית חתן, גלובס / צילום: כדיה לוי

המומחים שקוראים: יש להגדיר יעדי ייצור בחקלאות כדי להפחית את התלות ביבוא

במסגרת כנס ביטחון המזון של גלובס ותנובה, התקיים פאנל מומחים בנושא פתרונות הביטחון התזונתי הלאומי ● "אנחנו חייבים גם לתמוך בייצור מקומי בצורה הרבה יותר משמעותית, לרבות תמיכה ישירה בחקלאים ובתעשיינים", קרא שי כהן, מנהל החדשנות של תנובה

מטוס אל על / צילום: דני שדה

פעם בחצי שנה זה קורה: איך יראה היום שאחרי עדכון מדדי הבורסה?

השבוע תפרסם הבורסה את עדכוני המדדים שלה ולפי הערכות יצטרפו למדד 125 היוקרתי אל על ואלקטריון ● בפעם הקודמת ששתיהן נכנסו למדד אחרי זינוק חד במניות שלהן, הן צנחו בחדות ● "כך זה עובד בכל העולם", מסבירים בבורסה. אבל ספק אם ההיסטוריה תחזור על עצמה

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בוול סטריט; מחירי הנפט צללו בכ-3%

הנאסד"ק ירד ב-1.2% ● מדד הקאק עלה ב-0.6% ● ירידה במדד המחירים לצרכן בבריטניה, אך מעל הצפי ● יצרנית השבבים ההולנדית ASML יורדת ב-5% ●  ג'יי.פי. מורגן: "היסטורית, רכישת זהב לא מצדיקה את הסיכון" • מיקרוסופט תשקיע 1.5 מיליארד דולר בחברת ה-AI מאיחוד האמירויות • יו"ר הפד מודה: "אין התקדמות במאבק באינפלציה"

יו''ר בית הנבחרים, מייק ג'ונסון / צילום: ap, J. Scott Applewhite

4 מיליארד דולר לכיפת ברזל: חבילת הסיוע האמריקאית בדרך להצבעה

בוושינגטון, סוגיית חבילת הסיוע לישראל, אוקראינה וטייוואן עשויה להתקדם כבר בימים הקרובים ● יו"ר בית הנבחרים מייק ג'ונסון בשיתוף רפובליקנים נוספים הציגו אמש חבילת סיוע הכוללת 26.4 מיליארד דולר לישראל ● דיווח: ארה"ב הסכימה לתמרון ישראלי ברפיח, בתמורה לתגובה לא נרחבת נגד איראן

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה מעורבת בוול סטריט; S&P 500 ירד זה היום החמישי ברציפות

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● סולאראדג' בשפל של 5 שנים ● מחיר הקקאו זינק לשיא כל הזמנים ● למה טראמפ מדיה זינקה ב-22% ● ליתיום אמריקס צללה ב-25% ● טסלה בשפל של שנה, מתחת ל-150 דולר, בדויטשה בנק צופים לה ירידה נוספת של 30% ● נטפליקס ניפצה את התחזיות, אבל תחזית מאכזבת מפילה את המניה במסחר המאוחר

עמיקם בן צבי, יו''ר דירקטוריון אל על / צילום: דוברות אל על

יו"ר דירקטוריון אל על נחקר בחשד למעורבות בפרשת שחיתות בנתיבות

משטרת ישראל אישרה כי עמיקם בן צבי, יו"ר דירקטוריון אל על, נחקר בחשד למעורבות בפרשה בתחום טוהר המידות שבה נחקר גם ראש העיר נתיבות, יחיאל זוהר ● בא כוחו של בן צבי, עו"ד נתי שמחוני: "מר בן צבי מכבד את רשויות אכיפת החוק, משתף פעולה באופן מלא והוא סמוך ובטוח כי בסופה של הבדיקה יוברר שלא דבק כל רבב בהתנהלותו"