גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מצוינות ישראלית: הכרה בינלאומית למרכז של EMC בהרצליה

לא צריך להיות איינשטיין כדי להבין ש-EMC זה המוטו למהפכה קונספטואלית ■ לא, אנחנו לא מדברים על תורת היחסות אלא על הובלה של הטרנספורמציה המשמעותית ביותר בתחום המחשוב

מרכז המצוינות (Center of Excellence) של חברת EMC בהרצליה פיתוח והשלוחה שלו בבאר שבע, חוגג רק שנה להיווסדו וכבר זוכה להכרה כאחד הטובים ביותר במערך המחקר והפיתוח של החברה העולמית. הביטוי המובהק ביותר למוניטין שהוא צבר כחממת רעיונות תוססת היא החלטת הנהלת EMC, שהמרכז יארח את כנס החדשנות העולמי שלה, אירוע שנתי שיוצא לראשונה מארה"ב לאחד ממוקדי המו"פ הפזורים בעולם.

חדר המלחמה בהרצליה

המרכז, שנחנך בנובמבר 2011 כדי לרכז את משאבי המוח הישראלי שנפלו בחלקה של EMC בעקבות רכישה של שש חברות סטארט-אפ ישראליות, נמצא במגמת גידול בריאה שאף הביאה להקמת הסניף בבאר שבע, בניהול אופיר קרא-עוז. כמו כן, שולבה במרכז פעילות RSA, חברת האבטחה ש-EMC רכשה ב- 2006 ואורגנה מחדש כחטיבת האבטחה הנושאת באחריות גלובלית לאחד התחומים החשובים ביותר של התאגיד. בהרצליה פיתוח נמצא, בנוסף למרכז הפיתוח, גם "חדר המלחמה" של EMC, מרכז הניטור לסיכוני רשת בו נערכת פעילות ניטור, איתור סיכונים ונטרול פעילות זדונית או פלילית 24x365 עבור קהילה עולמית של מנויי השירות.

כנס החדשנות, אליו הגיעו בכירי ההנהלה הטכנית של EMC, עסק לא רק במצוינות של הישראלים. זה אירוע מעורר השראה, סגור לתקשורת, המשודר בזמן אמת לכל סניפי החברה בעולם כדי לשמש זרז אינטלקטואלי ופורום להפריה הדדית של עובדי מו"פ. "המטרה היא לעורר השראה יצירתית ולעודד אנשים לחשוב מחוץ לקופסה", אומר הווארד אליאס, נשיא ו-COO לתחום תשתיות המידע ב-EMC. "במהלך השנה מאז הוקם מרכז המצוינות של EMC בישראל, ואף קודם לכן, בחמש השנים בהן פעל בישראל מרכז הפיתוח של EMC, בנינו מוניטין נהדר במונחי חדשנות טכנולוגית, הגדרת מוצר, ותרבות של מצוינות הנדסית".

מתנת יום הולדת ל-CoE

השידור הישיר מהרצליה, שנמשך מספר שעות והועבר לעולם כוועידת ווידיאו בפס רחב, נחתם בהענקת "פרס" לא רגיל לארנה ברי: הווארד אליאס הכריז על הקמת הסניף השני של EMC Labs מחוץ לארה"ב, כאן במרכז המצוינות שהיא מנהלת. אורנה, נרגשת אך בשליטה למופת, העלתה על נס את האנשים הטובים שעלה בחלקה לעבוד איתם. "ההחלטה לבחור בישראל כאתר שני בעולם להקמת EMC Labs, משקפת את המחויבות שלנו למצוינות ולחשיבה חדשנית, ואנו מאוד גאים בכך", היא ענתה להאוורד אך דיברה לכולנו.

"תעשיית ההייטק בישראל, על תרבות היזמות והפתיחות שלה לחדשנות, תורמת מזה שנים ותמשיך לתרום לטכנולוגיה המתקדמת אשר EMC מציעה ללקוחותיה בכל העולם. רוח החדשנות באה לידי ביטוי בשיתוף פעולה מעמיק והולך עם התעשייה, האקדמיה והממשלה. בסופו של יום, כל גידול בפעילות המו"פ המקומית תורם באופן ישיר ועקיף להגדלת פריון המשק הישראלי ואנו שמחים לקחת בכך חלק".

"ישראל תופסת מקום שני, אחרי ארה"ב, בהיסטורית הרכישות שלנו", מסביר הווארד אליאס את הרקע להחלטה. "הגוף שנקרא EMC Labs שונה מגופי הפיתוח הרגילים, אלה שמקבלים כמשימה לפתח מוצר מוגדר שאחת החטיבות מעוניינות בו, או לפתור בעיה שהתגלתה במוצר קיים. למעבדות יש הרבה יותר חופש פעולה ושיקול דעת בבחירת פרויקטים חדשניים לגמרי, רעיונות שצמחו בתוך מרכז המצוינות וארנה מאמינה שכדאי לקדם אותם גם אם אין מנהל עסקי שמתייצב כ"ספונסר" לפיתוח.

זו המעבדה השנייה שלנו מחוץ לארה"ב, רק סין הקדימה את ישראל, וזאת עדות לאמון שיש לנו בארנה ובצוות שלה. שילוב הפעילות הנהדרת של מרכז המצויינות במסגרת EMC Labs, תוך חיזוק השת"פ עם האקדמיה הישראלית, יאפשר ל-EMC ישראל להמשיך ולתרום לחדשנות הטכנולוגית הגלובלית של EMC".

תנופה לפעילות המחקר של EMC

ג'ף ניק (Jeff Nick), סגן נשיא ו-CTO במשרד האסטרטג הראשי של EMC, נכנס לקצת יותר פרטים. "יש לנו בישראל מאגר ידע ייחודי ב-3 תחומים קריטיים: ניהול אוטונומי של מערכות אחסון; עיבוד Big Data על בסיס טכנולוגיות Greenplum; וניהול אבטחה במתודת RSA. הרעיון של מעבדה הוא לעלות שלב בסולם החדשנות ולראות איך שילוב הכוחות הזה מסוגל לתת תנופה לפעילות המחקר של EMC".

"אנו צופים כי מעבדות EMC בישראל יהוו גוף מחקר מוביל בטכנולוגיות עלית וישמש מופת לאופן בו ידע מוצרי עשיר, הבנת צורכי הלקוח, טכנולוגיות מתקדמות ויחסי גומלין בין תעשייה לאקדמיה ממונפים לקידום העסקים העולמיים של חברה המובילה בתחומה. אומנם זה לא מחקר אקדמי טהור, עדיין מדובר בחברה עסקית שצריכה להמשיך את המסורת של רווחיות מצוינת, אבל כן מדובר בהזדמנות להתחיל מחקר על דף לבן ולגמור עם מוצר שמסוגל לחולל תפנית באסטרטגיית החברה".

כדוגמה מביא ג'ף את פרויקט ההשקה של המעבדות, קונספציה שכבר קיבלה את שם המותג vPlan. "הרעיון הוא ליצור מערכת אינטליגנטית, שמסוגלת לנתח דרכים ולתכנן את תצורת הפתרון המומלצת במסגרת המשאבים הקיימים. במידת הצורך, המערכת תוכל להצביע על הצורך בתוספת משאבים כאלה או אחרים, לבחון את השיפור בביצועים ביחס להשקעה הכספית ולנתח כדאיות במושגי ROI. אבל החלק החשוב ביותר בתכנון מונחה מחשב של מהלך וירטואליזציה הוא הביטחון שהתוכנית מבוססת על מתודות מוכחות, Best Practices, שהולמות בדיוק את הצורך של הלקוח הספציפי. כבר לא מדובר בנוסחאות שבלוניות, One Size Fits All, אך גם לא בקסטומיזציה בנוסח ניסוי וטעייה.

אנו רוצים להגיע לכך שמערכת חכמה תדע לנתח צרכים ולמצוא להם מענה אופטימלי בכל מקרה לגופו, בצורה אוטומטית או תחת מינימום של הכוונה ידנית. האופי המחקרי של הפרויקט אומר שנזמין חוקרים צעירים, מאסטרנטים ודוקטורנטים בהנדסת מחשבים, להשתתף בו. לא כל מנהל קבוצת פיתוח ב-EMC היה שש לקחת על אחריותו את האתגר של פרויקט כזה, בו הדינמיקה להבטיח את השגת היעדים חורגת הרבה מהמודל ההנדסי המקובל בפיתוח - יישום עקרונות ידועים במתודה מוכחת לקבלת תוצאה בטוחה. אבל ארנה אינה "עוד מנהל פיתוח". מהיום הראשון היא מובילה קו של הגדלת העצמאות של מרכז המצוינות גם אם המחיר הוא נטל אחריות נוסף".

שילוב של מחקר אקדמי בפיתוח תעשייתי

החיבור ההדוק בין חוקרי אוניברסיטת באר שבע למהנדסי מרכז המצוינות הוא הכרחי להצלחה. "כדי לנהל את מערך האחסון אתה צריך ללמוד איך הוא מתנהג", אומר ג'ף ניק. "יש לנו פתרונות טובים איך לעשות זאת במסגרת התחזוקה השוטפת - אבל כדי לדעת איך מערך שעוד לא נבנה עתיד להתנהג בתסריטים שונים, בלי שאפשר לשלוף תשובה 'מהמגרה, צריך להטמיע בתוכנה יכולות שעדיין לא זמינות בצורה מסחרית. כמו "למידה חישובית" (Machine Learning), תובנות היוריסטיות והערכת הסתברות בנוסח Big Data, ויכולות אופטימיזציה עצמית באמצעות אלגוריתמים 'אבולוציוניים'.

אלה נושאים שעדיין נחקרים ונלמדים באקדמיה ולכן הקשר עם אוניברסיטת בן-גוריון חשוב כל-כך. בישראל, כך נראה לי, מעולם לא היה נתק ממשי בין תעשיית הידע והאקדמיה - ולכן פרויקט המעבדות מתאים לסביבה המקומית ככפפה ליד. ואם ללמוד מניסיון העבר, הכפפה הזאת מסוגלת להנחית נוק-אאוט לפני שהפעמון יצלצל".

עוד כתבות

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

הריסות ברצועת עזה, ארכיון / צילום: ap, Ariel Schalit

דיווח סעודי: "חמאס החל ליידע גורמים שבכוונתו להשיב הלילה באופן חיובי לעסקה"

מחצית מהחטופים, ב-5 פעימות: זו העסקה שנרקמת ● ארה"ב במגעים לחידוש המו"מ עם איראן - כבר בשבוע הבא ● כתב אישום הוגש נגד שני חשודים נוספים בריגול למען איראן ● מקורות מקורבים לחמאס: ארגון הטרור ימסור את תשובתו למתווכות לפני יום שישי ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● 50 חטופים - 636 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ סוחט ניצחון דחוק: הסנאט אישר את "החוק הגדול היפה" שלו במחיר כבד

החקיקה שמוביל הנשיא פוערת גירעון ענק בתקציב האמריקאי: עד 5 טריליון דולר בעשור הקרוב ● במרכזה עומדים קיצוצי מסים, לצד הקצאות למניעת הגירה והוצאות ביטחון ● הפוליטיקאים ממשיכים מסורת של 40 שנה, ומשתמטים מטיפול במשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז ומעולם

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

מאפים וסלטים ב–Benno / צילום: אורנה בן חיים

פסטות בטאבון וקינוחים מוגזמים: מסעדת השף החלומית במושב שלא הכרתם

יקב בוטיק עם בלנד ייחודי, סדנת קרמיקה משעשעת, הרצאה בשפת הסימנים ותפריט עם נגיעות מקורדון בלו ● מצאנו חמלה לנפש ביישובים סביב נתב"ג ● חגית אברון תופרת יום

אלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי. פרש מצה''ל ב-2018 / צילום: דובר צה''ל

קטארגייט: האלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי נחקר באזהרה

מרדכי - שפרש מצה"ל ב-2018 אחרי ששימש בין היתר כמתאם פעולות הממשלה בשטחים - הוא בעלי חברה החשודה כי העבירה מאות אלפי שקלים ליונתן אוריך, יועצו הקרוב של רה"מ נתניהו, במהלך 2024 - זאת לכאורה לטובת קמפיין לטובת קטאר ● מטעמו של מרדכי נמסר: "פולי מרדכי שירת ומשרת את מדינת ישראל מזה עשרות שנים, ולא דבק רבב בפעילותו"

ח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המהפכה בדיני החוזים יוצאת לדרך: כך היא תעבוד

ועדת החוקה אישרה את הצעת החוק שהוביל היו"ר שמחה רוטמן לביטול הפסיקה המאפשרת לבתי משפט לפרש חוזים בהתאם לכוונת הצדדים ● במקומה, הצדדים לחוזה הם שיקבעו כיצד לפרשו, זולת מספר החרגות ● בענף חלוקים לגבי ההשלכות ונערכים לשינוי דרמטי

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה חיובית בבורסת ת"א בהובלת מניות השבבים; השקל בשיא חדש

מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

רונית רפאל / צילום: עידו לביא

רונית רפאל מחפשת שוכרים חדשים בבזל

אחרי 17 שנים של פעילות, רשת ארקפה תפנה ב-1 בספטמבר את הסניף ברחוב בזל בתל אביב - אחד המיקומים הבולטים בעיר ● מדובר בנכס שבבעלות אשת העסקים רונית רפאל, והוא כולל שטח מסחרי של 65 מ"ר נטו, בתוספת חלל אחסון של 10 מ"ר ● אירועים ומינויים

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון / צילום: יוסי זמיר

כשמנכ"ל משרד השיכון והבינוי מציע לרכוש דירות שנפגעו מהטילים האיראניים - למה הוא מתכוון

יהודה מורגנשטרן, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, בישר בכנס חיפה של מרכז הנדל"ן, כי נשקלת האפשרות שהמדינה תרכוש דירות שנהרסו במלחמה ● לגלובס נודע כי מטרת המהלך היא לספק מענה נקודתי לדיירים שדירתם נהרסה, ולא ירצו להצטרף להליך התחדשות עירונית בבניין שלהם ● יש לציין כי מהלך כזה טרם נעשה על ידי המדינה עד היום

מוצרים בסופרמרקט / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פרשת תיאום המחירים במזון: כתב אישום נגד סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ

רשות התחרות הגישה כתב אישום נגד משה גוזלי, סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ, בגין השמדת ראיות ושיבוש מהלכי משפט ● בחודש פברואר האחרון הגישה רשות התחרות כתב אישום ראשון בפרשה נגד רשתות הקמעונאות ויקטורי, יוחננוף, סופר ברקת ומנהליהן ● עורך דינו של גוזלי: "טוב היה לו כתב האישום הזה לא היה בא לעולם"

יירוט טיל מעזה / צילום: ap, Tsafrir Abayov

תבעו את הקבלן על איחור במסירת דירה, ובית המשפט קבע: מלחמת "חרבות ברזל" היא כוח עליון

בית המשפט המחוזי דחה ערעור של רוכשי דירה על איחור במסירה, וקבע כי הנחיות פיקוד העורף והשלכות המלחמה מהוות נסיבות בלתי צפויות, שמצדיקות את הדחייה בקיום החוזה

טלי גוטליב, מהרן פרוזנפר / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות, תמר מצפי

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים. איך יגיבו העובדים?

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים ● הדיון בבג"ץ שלא היה אמור להתקיים ● ומחיר ההתחייבויות שמשרד החינוך שכח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

משוויץ לעזה: היזם שהתחיל בסייבר התקפי ורוצה עכשיו לתפוס מחבלים דרך הסלולר

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

רוב החברות הזרות לא יחזרו לנתב"ג בקיץ. לאן בכל זאת תמצאו טיסה בפחות מ-200 דולר

על אף המספר המצומצם של חברות התעופה שפועלות כיום מנתב"ג, עדיין ניתן למצוא כרטיסי טיסה ברגע האחרון במחירים יחסית זולים, בעיקר ליעדים קרובים כמו קפריסין ויוון ● ייתכן שפתיחתו מחדש של טרמינל 1 באוגוסט יזרז את חזרתן של חברות הלואו קוסט, מה שיגדיל את היצע הטיסות

צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע טיפס לכמעט 14 אלף שקל באפריל. מה קרה בהייטק?

מנתוני הלמ"ס עולה כי השכר הממוצע למשרת שכיר בישראל בחודש אפריל הגיע ל-13,905, עלייה של 3.6% לעומת אפריל 2024 ● מספר משרות השכיר של ישראלים עמד על כ-4.1 מיליון, עלייה של 2.1% לעומת אפריל אשתקד ● בהייטק, השכר הריאלי דווקא נמצא בירידה

צילום: Shutterstock

מדד ה-S&P 500 הציג "צלב מוזהב" לראשונה מאז 2023 - אלו המשמעויות

בזמן שמדד ה-S&P 500 נסחר ברמות שיא, ביום שלישי האחרון, הממוצע הנע של המדד ל-50 יום חצה את הממוצע הנע שלו ל-200 יום כלפי מעלה - מה שיצר חיתוך המכונה "צלב מוזהב" ● ניתוח היסטורי שבוצע במרקטוואץ' העלה כי ברוב המקרים, בשנה שבאה לאחר "צלב מוזהב", התשואה גדולה יותר מאשר בתקופות אחרות

קת'י ווד / צילום: Reuters

קראו לה משמידת הערך הגדולה מכולם, עכשיו היא כובשת את צמרת התשואות

קת'י ווד היא אחת המשקיעות הצבעוניות בוול סטריט ● עם אמונה בלתי מתפשרת בקריפטו ובטסלה, ווד יודעת לעיתים להציג תשואות שאף אחד אחר לא יודע, אבל גם להתרסק ● מתחילת השנה, היא זוכה להצלחה מסחררת. אבל האם זה יימשך?

ספגטי ארבייטה / צילום: בנצי ארבל

הטברנה שמגישה אוכל איטלקי קלאסי, פשוט ושמח

ב"טברנה רומאנה" אף אחד לא בא להמציא את הגלגל, רק להציע אוכל טעים ומספק שלפעמים אף עולה על הציפיות ● המחירים הם חלק מהפאן