גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מצוינות ישראלית: הכרה בינלאומית למרכז של EMC בהרצליה

לא צריך להיות איינשטיין כדי להבין ש-EMC זה המוטו למהפכה קונספטואלית ■ לא, אנחנו לא מדברים על תורת היחסות אלא על הובלה של הטרנספורמציה המשמעותית ביותר בתחום המחשוב

מרכז המצוינות (Center of Excellence) של חברת EMC בהרצליה פיתוח והשלוחה שלו בבאר שבע, חוגג רק שנה להיווסדו וכבר זוכה להכרה כאחד הטובים ביותר במערך המחקר והפיתוח של החברה העולמית. הביטוי המובהק ביותר למוניטין שהוא צבר כחממת רעיונות תוססת היא החלטת הנהלת EMC, שהמרכז יארח את כנס החדשנות העולמי שלה, אירוע שנתי שיוצא לראשונה מארה"ב לאחד ממוקדי המו"פ הפזורים בעולם.

חדר המלחמה בהרצליה

המרכז, שנחנך בנובמבר 2011 כדי לרכז את משאבי המוח הישראלי שנפלו בחלקה של EMC בעקבות רכישה של שש חברות סטארט-אפ ישראליות, נמצא במגמת גידול בריאה שאף הביאה להקמת הסניף בבאר שבע, בניהול אופיר קרא-עוז. כמו כן, שולבה במרכז פעילות RSA, חברת האבטחה ש-EMC רכשה ב- 2006 ואורגנה מחדש כחטיבת האבטחה הנושאת באחריות גלובלית לאחד התחומים החשובים ביותר של התאגיד. בהרצליה פיתוח נמצא, בנוסף למרכז הפיתוח, גם "חדר המלחמה" של EMC, מרכז הניטור לסיכוני רשת בו נערכת פעילות ניטור, איתור סיכונים ונטרול פעילות זדונית או פלילית 24x365 עבור קהילה עולמית של מנויי השירות.

כנס החדשנות, אליו הגיעו בכירי ההנהלה הטכנית של EMC, עסק לא רק במצוינות של הישראלים. זה אירוע מעורר השראה, סגור לתקשורת, המשודר בזמן אמת לכל סניפי החברה בעולם כדי לשמש זרז אינטלקטואלי ופורום להפריה הדדית של עובדי מו"פ. "המטרה היא לעורר השראה יצירתית ולעודד אנשים לחשוב מחוץ לקופסה", אומר הווארד אליאס, נשיא ו-COO לתחום תשתיות המידע ב-EMC. "במהלך השנה מאז הוקם מרכז המצוינות של EMC בישראל, ואף קודם לכן, בחמש השנים בהן פעל בישראל מרכז הפיתוח של EMC, בנינו מוניטין נהדר במונחי חדשנות טכנולוגית, הגדרת מוצר, ותרבות של מצוינות הנדסית".

מתנת יום הולדת ל-CoE

השידור הישיר מהרצליה, שנמשך מספר שעות והועבר לעולם כוועידת ווידיאו בפס רחב, נחתם בהענקת "פרס" לא רגיל לארנה ברי: הווארד אליאס הכריז על הקמת הסניף השני של EMC Labs מחוץ לארה"ב, כאן במרכז המצוינות שהיא מנהלת. אורנה, נרגשת אך בשליטה למופת, העלתה על נס את האנשים הטובים שעלה בחלקה לעבוד איתם. "ההחלטה לבחור בישראל כאתר שני בעולם להקמת EMC Labs, משקפת את המחויבות שלנו למצוינות ולחשיבה חדשנית, ואנו מאוד גאים בכך", היא ענתה להאוורד אך דיברה לכולנו.

"תעשיית ההייטק בישראל, על תרבות היזמות והפתיחות שלה לחדשנות, תורמת מזה שנים ותמשיך לתרום לטכנולוגיה המתקדמת אשר EMC מציעה ללקוחותיה בכל העולם. רוח החדשנות באה לידי ביטוי בשיתוף פעולה מעמיק והולך עם התעשייה, האקדמיה והממשלה. בסופו של יום, כל גידול בפעילות המו"פ המקומית תורם באופן ישיר ועקיף להגדלת פריון המשק הישראלי ואנו שמחים לקחת בכך חלק".

"ישראל תופסת מקום שני, אחרי ארה"ב, בהיסטורית הרכישות שלנו", מסביר הווארד אליאס את הרקע להחלטה. "הגוף שנקרא EMC Labs שונה מגופי הפיתוח הרגילים, אלה שמקבלים כמשימה לפתח מוצר מוגדר שאחת החטיבות מעוניינות בו, או לפתור בעיה שהתגלתה במוצר קיים. למעבדות יש הרבה יותר חופש פעולה ושיקול דעת בבחירת פרויקטים חדשניים לגמרי, רעיונות שצמחו בתוך מרכז המצוינות וארנה מאמינה שכדאי לקדם אותם גם אם אין מנהל עסקי שמתייצב כ"ספונסר" לפיתוח.

זו המעבדה השנייה שלנו מחוץ לארה"ב, רק סין הקדימה את ישראל, וזאת עדות לאמון שיש לנו בארנה ובצוות שלה. שילוב הפעילות הנהדרת של מרכז המצויינות במסגרת EMC Labs, תוך חיזוק השת"פ עם האקדמיה הישראלית, יאפשר ל-EMC ישראל להמשיך ולתרום לחדשנות הטכנולוגית הגלובלית של EMC".

תנופה לפעילות המחקר של EMC

ג'ף ניק (Jeff Nick), סגן נשיא ו-CTO במשרד האסטרטג הראשי של EMC, נכנס לקצת יותר פרטים. "יש לנו בישראל מאגר ידע ייחודי ב-3 תחומים קריטיים: ניהול אוטונומי של מערכות אחסון; עיבוד Big Data על בסיס טכנולוגיות Greenplum; וניהול אבטחה במתודת RSA. הרעיון של מעבדה הוא לעלות שלב בסולם החדשנות ולראות איך שילוב הכוחות הזה מסוגל לתת תנופה לפעילות המחקר של EMC".

"אנו צופים כי מעבדות EMC בישראל יהוו גוף מחקר מוביל בטכנולוגיות עלית וישמש מופת לאופן בו ידע מוצרי עשיר, הבנת צורכי הלקוח, טכנולוגיות מתקדמות ויחסי גומלין בין תעשייה לאקדמיה ממונפים לקידום העסקים העולמיים של חברה המובילה בתחומה. אומנם זה לא מחקר אקדמי טהור, עדיין מדובר בחברה עסקית שצריכה להמשיך את המסורת של רווחיות מצוינת, אבל כן מדובר בהזדמנות להתחיל מחקר על דף לבן ולגמור עם מוצר שמסוגל לחולל תפנית באסטרטגיית החברה".

כדוגמה מביא ג'ף את פרויקט ההשקה של המעבדות, קונספציה שכבר קיבלה את שם המותג vPlan. "הרעיון הוא ליצור מערכת אינטליגנטית, שמסוגלת לנתח דרכים ולתכנן את תצורת הפתרון המומלצת במסגרת המשאבים הקיימים. במידת הצורך, המערכת תוכל להצביע על הצורך בתוספת משאבים כאלה או אחרים, לבחון את השיפור בביצועים ביחס להשקעה הכספית ולנתח כדאיות במושגי ROI. אבל החלק החשוב ביותר בתכנון מונחה מחשב של מהלך וירטואליזציה הוא הביטחון שהתוכנית מבוססת על מתודות מוכחות, Best Practices, שהולמות בדיוק את הצורך של הלקוח הספציפי. כבר לא מדובר בנוסחאות שבלוניות, One Size Fits All, אך גם לא בקסטומיזציה בנוסח ניסוי וטעייה.

אנו רוצים להגיע לכך שמערכת חכמה תדע לנתח צרכים ולמצוא להם מענה אופטימלי בכל מקרה לגופו, בצורה אוטומטית או תחת מינימום של הכוונה ידנית. האופי המחקרי של הפרויקט אומר שנזמין חוקרים צעירים, מאסטרנטים ודוקטורנטים בהנדסת מחשבים, להשתתף בו. לא כל מנהל קבוצת פיתוח ב-EMC היה שש לקחת על אחריותו את האתגר של פרויקט כזה, בו הדינמיקה להבטיח את השגת היעדים חורגת הרבה מהמודל ההנדסי המקובל בפיתוח - יישום עקרונות ידועים במתודה מוכחת לקבלת תוצאה בטוחה. אבל ארנה אינה "עוד מנהל פיתוח". מהיום הראשון היא מובילה קו של הגדלת העצמאות של מרכז המצוינות גם אם המחיר הוא נטל אחריות נוסף".

שילוב של מחקר אקדמי בפיתוח תעשייתי

החיבור ההדוק בין חוקרי אוניברסיטת באר שבע למהנדסי מרכז המצוינות הוא הכרחי להצלחה. "כדי לנהל את מערך האחסון אתה צריך ללמוד איך הוא מתנהג", אומר ג'ף ניק. "יש לנו פתרונות טובים איך לעשות זאת במסגרת התחזוקה השוטפת - אבל כדי לדעת איך מערך שעוד לא נבנה עתיד להתנהג בתסריטים שונים, בלי שאפשר לשלוף תשובה 'מהמגרה, צריך להטמיע בתוכנה יכולות שעדיין לא זמינות בצורה מסחרית. כמו "למידה חישובית" (Machine Learning), תובנות היוריסטיות והערכת הסתברות בנוסח Big Data, ויכולות אופטימיזציה עצמית באמצעות אלגוריתמים 'אבולוציוניים'.

אלה נושאים שעדיין נחקרים ונלמדים באקדמיה ולכן הקשר עם אוניברסיטת בן-גוריון חשוב כל-כך. בישראל, כך נראה לי, מעולם לא היה נתק ממשי בין תעשיית הידע והאקדמיה - ולכן פרויקט המעבדות מתאים לסביבה המקומית ככפפה ליד. ואם ללמוד מניסיון העבר, הכפפה הזאת מסוגלת להנחית נוק-אאוט לפני שהפעמון יצלצל".

עוד כתבות

שאריות של טיל בליסטי שאיראן שיגרה לעבר ישראל / צילום: Reuters, Amir Cohen

בהשראת רוסיה: גילויים חדשים על התקיפה האיראנית וההצלחה הישראלית

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● התקיפה של איראן תוכננה באופן ששיחזר במובנים רבים כמה מן התקיפות הרוסיות הגדולות באוקראינה, וכללו תחילה נחיל כטב"מים שנועדו להציף את ההגנה האווירית ● החולשה של היכולת הצבאית הקונבנציונלית של איראן עלולה להוביל את מקבלי ההחלטות באיראן לאופציה הגרעינית

פרופ' יוסי מטיאס / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל יוסי מטיאס עובר לתפקיד בכיר בגוגל העולמית

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל ב-18 השנים האחרונות, פרופ' יוסי מטיאס, צפוי לעבור לעמק הסיליקון ולנהל מארה"ב את פעילות המחקר של גוגל העולמית

אירוע חציית הביטקוין / צילום: Shutterstock

פעם בארבע שנים: כל מה שכדאי לדעת על האירוע הגדול של הביטקוין

אירוע חציית הביטקוין שמתרחש אחת לארבע שנים צפוי לצאת לדרך היום בשעות הערב (שעון ישראל) ● בפעמים הקודמות זה הוביל לקפיצה גדולה בערכו של המטבע, אך בשוק לא תמימי דעים שזה יקרה גם הפעם ● מה קורה בפועל ולמה הוא כה דרמטי עברו משקיעים הקריפטו?

מיכאל כגן / צילום: כדיה לוי

הדרך של מיכאל כגן ממשרד ישן ביקנעם לצמרת החברה הלוהטת בעולם

מיכאל כגן, סמנכ"ל טכנולוגיות עולמי באנבידיה, סיכם 25 שנה במלאנוקס עד שהחברה נמכרה לענקית השבבים ● "מצד אחד, רצינו לבנות חברה ישראלית, אך מצד שני הבאנו לארץ השפעה בינלאומית" ● בראיון בלעדי לגלובס, הוא מדבר על תחילת דרכו במלאנוקס, מתייחס לחשש מהיעדר תחרות בשוק שבבי ה־AI ונותן טיפ ליזמים צעירים בישראל: "אל תהיו כבולים לעבר"

ניסוי שיגור בטילי SM-3 / צילום: Reuters, U.S. Navy/Handout

מספינה בלב ים: הכירו את המתחרה החדש של חץ 3

חברת עין שלישית ביצעה מסירה ראשונה של "חייל רפאים", רחפן זעיר בעל יכולות AI, שמטרתו לסייע לכוחות קרקעיים לגלות אויבים בשטח פתוח ● חץ 3 כבר אינו המיירט המבצעי היחיד מחוץ לאטמוספירה ● עשות אשקלון רוכשת את אי.די.סי ב-40 מיליון שקל  ● ארה"ב אישרה מכירה של מערכות תקשורת בסך כ־100 מיליון דולר לסעודיה, וחיל האוויר האמריקאי רוצה להקים טייסות שיורכבו ממטוסי קרב בלתי־מאוישים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

נשיא ארה''ב ג'ו ביידן / צילום: ap, Jacquelyn Martin

דיווח: ביידן שוקל לספק לישראל נשק ביותר ממיליארד דולר

לפי דיווח בוול סטריט ג'ורנל, ממשל ביידן שוקל לספק פגזי טנקים, מרגמות וכלי רכב צבאיים ● מדובר באחד ממשלוחי הנשק הגדולים מאז 7 באוקטובר

שרון גל / צילום: סטודיו תומאס תומר שלום, ויקימדיה

האיום עשה את שלו? שרון גל יישאר בערוץ 14

לפני כשלושה שבועות הודיעה רשת 13 כי העיתונאי שרון גל חוזר לשורותיו, ובערוץ 14 מיהרו להוציא לגל מכתב התראה, מאחר שהוא חתום על חוזה עד סוף 2024 ● כעת נראה כי המהלך עשה את שלו, וגל יישאר בערוץ 14 ויגיש שם את רצועת 19:00

ספינה צבאית איראנית נעה במימי איראן לפני תחילת תרגיל ימי משותף של איראן, רוסיה וסין באוקיינוס ההודי / צילום: Associated Press, ASSOCIATED PRESS

בחשש רב: כך נערכה איראן למתקפה הישראלית

בטהרן איימו כלפי חוץ והזהירו מתגובת ישראל, אך ביצעו שורת מהלכים המעידים על החשש מתקיפה ● גם בחיזבאללה ובסוריה נערכו

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: יוסי זמיר

משרד הכלכלה מציג: כשאין יעדים, אין כישלונות

במקום לעמוד ביעדים, משרדי הממשלה פשוט מוחקים אותם ● בפיקוד העורף שלפו הודעה לילית שהותירה את הילדים באוויר ● והמסעות לפולין התרוקנו מערך ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

יודר שפריר וגיא ברון, מייסדי סקיילאופס / צילום: בן יצחקי

החברה שחוסכת זמן וכסף לסטארט-אפים: זה חביב הקהל בדירוג המבטיחים של גלובס

סקר חביב הגולשים באתר גלובס זכה בשבועות האחרונים לכ-30,000 צפיות וצבר אלפי הצבעות ● על התואר התחרו השנה 30 חברות צעירות שדורגו במקומות הגבוהים ביותר ע"י עשרות קרנות השקעה הפעילות בישראל ● מי זכתה במקום הראשון?

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לראשונה בהיסטוריה: הממשלה אישרה קיצוץ בתקציב בניגוד לעמדת שר האוצר

הקיצוץ בתקציב, בהיקף של כ-225 מיליון שקל, אושר לדרישתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, ובתום מאבקים בשבועות האחרונים מול שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ● הקיצוץ נועד למימון הקמת מתקני כליאה לאכלוס העצורים הביטחוניים הרבים שנעצרו מאז תחילת המלחמה

פס ייצור החרפנים של XTEND / צילום: כדיה לוי

שורות הצבא התמלאו ברחפנים וברובוטים ואלה המרוויחים הגדולים

שורות צה"ל התמלאו במהלך המלחמה ברחפנים וברובוטים מתוצרת סטארט־אפים ישראליים קטנים, שעד כה נדחקו מהתחום הביטחוני על ידי השחקניות הגדולות ● כעת, משקיעים פרטיים שבעבר נרתעו מהרגולציה הכבדה ומהיקף האקזיטים הנמוך, מגלים עניין בטכנולוגיה צבאית

מייסדי טורק. מימין: אלדד לבני (CINO), לאוניד בלקינד (CTO) והמנכ''ל עופר  סמדרי / צילום: גיא חמוי

הטייס האוטומטי שרוצה להחליף את צבא מומחי הסייבר

האנליסטים במרכזי בקרת הסייבר של הארגונים הגדולים נאלצים להתמודד עם אלפי התרעות מדי יום, והטכנולוגיה של טורק מאפשרת להפוך את התהליכים לאוטונומיים למחצה • האם ה"טייס האוטומטי" של החברה יצליח לשלול איומים חמורים? ● הסטארט-אפים המבטיחים

פיצוחים / צילום: תמר מצפי

הגרעינים של חממה בדרך החוצה מהבורסה - מי ייכנס במקומם?

חברת חממה סחר קיבלה הצעה להוצאת פעילותה מהבורסה והכנסת פעילות נדל"ן במקומה ● בעקבות מלחמת חרבות ברזל לחברה חובות בהיקף של 1.6 מיליון שקל מתושבים מרצועת עזה

בית חולים חדש ייבנה בבאר שבע / אילוסטרציה: Shutterstock

בית חולים ראשון בבעלות הקופות הקטנות: לאומית ומאוחדת יפעילו את בית החולים בבאר שבע

בית החולים שיבא יהיה שותף של הקופות בהקמת בית החולים ● הלו"ז להשקה מוערך בלפחות 8-6 שנים ותקציב ההקמה בלפחות מיליארד שקל ● בשבועות הקרובים צפויה להתקבל החלטת ממשלה התומכת בהחלטת משרדי הבריאות והאוצר שהתקבלה היום

מטה s&p בניו יורק / צילום: valeriy eydlin

חברת S&P הורידה את דירוג האשראי של ישראל: "המלחמה תימשך כל 2024"

בהודעה שלא מן המניין, הורידה החברה את הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● התחזית להמשך נותרה "שלילית", כך שבחברה מאותתים שבעתיד הדירוג עשוי להיפגע שוב ● "רואים עלייה נוספת בסיכונים הגיאו-פוליטיים"

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

"שחקנית מרכזית במזרח התיכון": למה הבכירים הישראליים מתייצבים לתדרך את התקשורת בארצות הברית?

משעות הבוקר המוקדמות, גורמים ישראליים בכירים מתייצבים בתקשורת האמריקאית כדי לתדרך על התקיפה באיראן ● כך בוחרים את גופי התקשורת מולם הם עובדים בארה"ב ומה הם מנסים להשיג?

מאחורי הציפייה לאירועים שליליים / צילום: Shutterstock

מדעי האימה: מה קורה למוח שלנו כשאנחנו מחכים לטיל איראני, או אפילו לזריקה

לא נרדמתם בציפייה לטילים האיראניים? מחקרים שעוסקים בציפייה לאירועים שליליים מגלים מה מתרחש במוח בזמן המתנה מורטת עצבים, מה הקשר בין ציפייה לזריקה להתנהגות כלכלית לא רציונלית, וגם איך מתמודדים עם תחושת האימה וחוסר השליטה

עמיקם בן צבי, יו''ר דירקטוריון אל על / צילום: דוברות אל על

יו"ר דירקטוריון אל על נחקר בחשד למעורבות בפרשת שחיתות בנתיבות

משטרת ישראל אישרה כי עמיקם בן צבי, יו"ר דירקטוריון אל על, נחקר בחשד למעורבות בפרשה בתחום טוהר המידות שבה נחקר גם ראש העיר נתיבות, יחיאל זוהר ● בא כוחו של בן צבי, עו"ד נתי שמחוני: "מר בן צבי מכבד את רשויות אכיפת החוק, משתף פעולה באופן מלא והוא סמוך ובטוח כי בסופה של הבדיקה יוברר שלא דבק כל רבב בהתנהלותו"

נטפליקס / צילום: Shutterstock, Vantage_DS

נטפליקס עקפה את הציפיות; המניה יורדת במסחר המאוחר

ענקית הסטרימינג דיווחה על הכנסות של 9.37 מיליארד דולר לעומת צפי של 9.28 מיליארד דולר ● הרווח זינק ב-86%, לעומת צפי לעלייה של 56% ● החברה הוסיפה כ-9.3 מיליון מנויים ברבעון, ב-80% יותר מהצפי ● למרות התוצאות המדהימות, התחזית המאכזבת של החברה מפילה את המניה במסחר המאוחר