גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אבא יש רק שניים

החידוש הזה ב"אמא ואבאז" מגיע מהר מאוד לפורמט הסיטקומי הישן

אבא יש רק שניים "אמא ואבאז", ה', 22:30, הוט 3

כמעט במקביל לסדרה קומית דומה שהושקה לפני כשבוע ב'יס קומדי', עולה יצירה מקומית חדשה, שבמרכזה משפחה חדשה: משפחה עם שני אבות הומוסקסואלים ואמא אחת. כתושב מרכז תל אביב, יוצא לי להיתקל פה ושם במשפחות שבהן יש שתי אמהות או שני אבות. אלא שאני, מודה, עדיין לא פיצחתי כראוי את המודל לתפקוד מוצלח של משפחה "קלאסית", עוד לפני שאתיימר להיכנס לקרביה של המשפחה החדשה הזאת.

יכול להיות שעבור רוב הצופים עצם הפורמט המשפחתי החדש הוא מוזר ומעניין. עם זאת, קשה להתנער מהרושם שהחידוש הזה ב"אמא ואבאז" מגיע מהר מאוד לפורמט הסיטקומי הישן. לא בטוח שזה רע: הלבטים של סמי (יהודה לוי) וארז (יפתח קליין) בקשר לגידול בנם, הלל, מזכירים מאוד את הוריה ההומואים של לילי מ"משפחה מודרנית". אבל יותר מכך, הם משקפים את חששותיהם של מרבית ההורים החדשים, גם במשפחות סטרייטיות (עדיין יש כאלה, אפילו במרכז תל אביב) בקשר לתפקיד ההורה, ובעיקר בקשר לתפקיד האב.

אישית אני לא אוהב את הגברים המתלבטים הללו, בלי קשר לנטייתם המינית: הגיע הזמן שנקבל את האבהות בצורה טבעית, כדרכן של אמהות. אם לחזור לסדרה, הרי שמה שמקיים אותה, אחרי שמתרגלים למבנה המשפחתי, הוא המשחק הטוב של כוכביה (הצלע השלישית שמצטרפת ללוי ולקליין היא מיה דגן המוצלחת בתפקיד האם, טליה, סגן אלוף בצה"ל) והכתיבה הקולחת של אבנר ברנהיימר ("יוסי וג'אגר") שהופכים את "אמא ואבאז" לסדרה קומית נעימה.

יו, גרנט!

"ארבע חתונות ולוויה אחת", ו', 22:00, MGM

יותר מהתדהמה לנוכח העובדה שהסרט הזה הוא כבר בן 22 (כלומר, ליו גרנט ולאנדי מקדואל היה יכול להיות כבר ילד באוניברסיטה), מדהים הגילוי שהוא עדיין שנון ומשעשע. מעשה ברווק מבולבל (יו גרנט) שבחוסר בטחונו ביחסיו עם נשים, על אף מראהו המצודד, נוטה לשוב אל האקס-המיתולוגית שלו, בחורה נוירוטית (בין היתר בגללו) שמכונה על ידי חבריו "פרצוף-ברווז".

מעבר לכך יש לו כמה חברים קרובים, שמתפקדים כמעין משפחה מורחבת, אחד מהם הוא באמת אחיו החרש-אילם, אחת מאוהבת בגרנט בסתר ושניים מהם חיים בארון, ויוצאים ממנו רק אחרי שאחד מהם נפטר במפתיע (כלומר - הוא נכנס לארון ויוצא ממנו בו-זמנית...).

גם כשעלילת הסרט ידועה מראש הוא מהנה למדי: ההומור והשנינות שבו עדיין לא התיישנו, והרומן בין גרנט ומקדואל (בתפקיד אמריקנית שנישאת לאציל סקוטי) מצליח לגרום לי לייחל, בכל פעם מחדש, לסופו הטוב.

אגב זוגיות ורומנים, כשהוא נישא על גלי התהילה של הסרט הזה, ובעודו בן זוגה לחיים של אליזבת הארלי המצודדת (השניים היו אז הזוג המלכותי של עולם הבידור באנגליה), נתפס גרנט בעת קיום יחסי מין עם זונה טרנסקסואלית בלוס אנג'לס, ללמדנו שזוגיות היא כמעט אף פעם לא מה שהיא נראית מבחוץ.

שוב הוא כאן

"יוני רכטר, אדם בחדרו", שבת, 21:30, ערוץ 8

בכיתה י' קיבלתי במתנה תקליט של יוני רכטר. היום כאשר אפילו הסי.די (זוכרים שקראנו לו פעם "קומפקט דיסק"?) הולך ונעלם מחיינו, לך תסביר לילדים שלי מה הוא בכלל תקליט. אני זוכר את עצמי מרים באצבע רועדת את המחט של הפטפון, רק כדי לשמוע שוב ושוב את "שוב היא כאן", שהוא בעיניי עד היום אחד משירי האהבה היפים שנכתבו אי פעם בעברית.

מאז, יוני רכטר ואני שומרים על קשר מצוין, אם כי חד-צדדי משהו: אני פונה אליו בכל פעם שרע לי, במיוחד כשהלחנים הנפלאים שלו עוטפים את המילים של עלי מוהר המנוח. הוא מצידו מגיב בנימוס אירופי מרוחק - כנראה לא רוצה לעשות ביג-דיל מהידידות רבת השנים הזאת.

הסרט של ענת זלצר אודותיו פותח את העונה השנייה של הסדרה "גיבורי תרבות". במהלך הצפייה התברר לי שאני לא היחיד: רכטר הוא פס הקול של התבגרותם הרגשית של לא מעט אנשים בני דורי. הוא מסוג המקצוענים מעוררי הקנאה, שיודעים לעבוד קשה, עד שהתוצאה הסופית נשמעת כאילו באה להם בקלות. הלחנים שלו מורכבים כל-כך, עד שהם נשמעים כאילו הולחנו בחמש דקות של מקלחת טובה. אז נכון, אני משוחד, אבל אני בטוח שלא מעט צופים יתרגשו כמוני מהדיוקן האינטימי של היוצר האדיר הזה.

ובקשר לתקליט ההוא: אני לא יודע אם הצלחתי להסביר לילדיי תקליט מהו, מה שהם כן יודעים הוא, שלאישה שהביאה לי אותו ליום ההולדת ההוא בכיתה י', הם קוראים עכשיו "אמא".

עוד כתבות

מימין: הילה ויסברג, ענבל קרייס, פרופ' אסנת לב ציון קורח, קרן כהן חזן / צילום: כדיה לוי

"הגיים צ'יינג'ר לעתיד": שלוש בכירות מדברות על מנועי הצמיחה של התעשייה

בפאנל "תעשייה, חדשנות ובריאות - האבנים הגדולות של כלכלת ישראל", שהתקיים במסגרת ועידת ישראל לעסקים של גלובס, דיברו שלוש בכירות בתעשייה הישראלית על הצלחה והמנוע להוביל, על מהפכת ה-AI ויישומה, ועל תחזיות לעתיד ● וגם: מה ישמור על העליונות הטכנולוגית שלנו?

באי הוועידה / צילום: ראי כץ

המגזר העסקי בוועידת ישראל לעסקים: תמונות ורגעים מהמפגש

כ-250 מנכ"לים ויושבי-ראש של חברות במשק לקחו חלק בערב הפתיחה של ועידת ישראל לעסקים, שהתקיים במוצאי שבת במלון דיוויד אינטרקונטיננטל בתל אביב ● היום, בפעם ה-32 התקיימה ועידת ישראל לעסקים של גלובס, בסימן "חוסן מול האתגרים" ● אירועים ומינויים

מימין: אסף זגריזק, יודפת אפק-ארזי, ינקי קוינט ורועי כחלון בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

רועי כחלון: "עובדים מסביב לשעון על הנפקת התעשייה האווירית"

במסגרת פאנל "תשתיות לישראל" בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, מנהל רמ"י ינקי קוינט אמר כי "מחירי הדירות יכולים להגיע לרמה שזוג צעיר יוכל לרכוש דירה בעלות סבירה" ● יו"ר נת"ע, יודפת אפק-ארזי: "פרויקט המטרו זה גיים צ'יינג'ר עשורים קדימה"

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

מגמה חיובית באירופה; באסיה, בורסת הונג קונג עולה בכ-2%

ביפן לא מתקיים היום מסחר ●ההסבר של גולדמן סאקס לנפילות בוול סטריט - גידור סיכונים • הנפילה של אורקל ● בלומברג: מניות הקמעונאות זקוקות לנס כדי להציל את 2025 הקשה • במיטב מציעים את אסיה כאלטרנטיבה לשוק האמריקאי היקר

פרופ' יצחק קרייס בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שיבא: "זו המהפכה הכי גדולה בבריאות מאז ימי היפוקרטס"

במסגרת ועידת ישראל לעסקים של גלובס אמר פרופ' יצחק קרייס כי הבינה המלאכותית יכולה "לשנות את כל הדרך שבה תחום הבריאות פועל" • לדבריו, אחוזי הצלת החיים בבתי החולים בישראל עומדים על יותר מ־99% • על השת"פ עם אנבידיה אמר: "פרויקט שיאפשר לנו לפצח 98% מה־DNA"

מנכ''ל הבורסה איתי בן זאב בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

האם לשוק יש עוד לאן לעלות? התשובה של מנכ"ל הבורסה בת"א

למרות השיאים והתשואות החזקות בבורסה המקומית, איתי בן זאב, סבור שהיא רחוקה מלבטא את הפוטנציאל העתידי, ובטוח שמפולת במדדים לא על הפרק ● כך אמר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס: "ירידות חדות מגיעות בדרך כלל בתקופה של בועה וזה לא המצב כרגע"

מנכ''ל שיכון ובינוי, עמית בירמן, בוועידת ישראל לעסקים 2025

מנכ"ל שיכון ובינוי: "אסור להכניס חברות בבעלות ממשלה זרה לפרויקטי תשתית אסטרטגיים"

עמית בירמן, מנכ"ל שיכון ובינוי, הזהיר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי "אנחנו ב-6 באוקטובר של השתלטות מדינות זרות על התשתיות הלאומיות האסטרטגיות של המדינה. אסור לתת לזה לקרות"

מימין: אלה לוי וינריב, שרית זוסמן ושירה שפירא / צילום: רמי זרנגר

"להחליט לשים זרקור על הדברים הטובים": שירה שפירא ושרית זוסמן בשיחה על שכול והכוח להמשיך הלאה

חברי הילדות ענר שפירא ז"ל, רס"ל בן זוסמן ז"ל והירש גולדברג פולין ז"ל, הפכו לסמל לגבורה בעקבות אירועי 7.10 ● האימהות של שניים מהם, שירה שפירא ושרית זוסמן, הגיעו לוועידת ישראל לעסקים של גלובס כדי לספר עליהם, על הדרך להמשיך הלאה ועל החשיבות של עשייה חיובית בחברה

נדב חנין, סמנכ''ל שיווק וחדשנות באל על, בוועידת ישראל / צילום: כדיה לוי

סמנכ"ל אל על: "יש אנומליה בין ביקוש והיצע בעולם התעופה"

נדב חנין, סמנכ"ל השיווק והדיגיטל של אל על, הסביר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי מחסור עולמי במטוסים ובמנועים ● על הביקורת שהופנתה נגד החברה במהלך המלחמה: "שעות הטיסה שלנו טובות יותר, הצוותים כחול־לבן - ויש לזה ערך" ● על הקמת בסיס פעילות מקומי לוויזאייר אמר כי כללי הרגולציה השונים יוצרים אי־שוויון

יבגני דיברוב בוועידת ישראל / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל ארמיס: "יש לנו יש עוד עבודה קשה כדי להגיע להנפקה"

דיברוב הציב בועידת ישראל לעסקים של גלובס את היעד של החברה להנפקה: "600 או 700 מיליון דולר בהכנסות" ● לשאלה אם מהפכת ה־AI תוביל לצמצום מקומות העבודה בחברה, השיב: "היא תהפוך את הארגון ליותר יעיל"

אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בנק ישראל צפוי להוריד את הריבית אחרי קרוב לשנתיים. לאן הולכים מכאן?

בשוק צופים בהסתברות כמעט מוחלטת שבנק ישראל יפחית בהחלטה הקרובה את הריבית בשיעור סולידי של 25 נקודות בסיס - לרמה של 4.25% ● הפעם האחרונה שבה הריבית ירדה בשיעור זהה הייתה בינואר 2024 ● עם זאת, מי שמצפה לרצף הפחתות ריבית עשוי להתבדות

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

העליות בת"א מתחזקות; מניית נייס מזנקת, ריטיילורס נופלת

מדד ת"א 35 עולה ב-1% ● הבוקר עליות בבורסות בעולם ● רוב הכלכלנים סבורים שבנק ישראל יוריד אחה"צ את הריבית, אך בספק לגבי הורדות נוספות בהמשך ● ההסבר של גולדמן סאקס לנפילות בוול סטריט - גידור סיכונים ● בלומברג: מניות הקמעונאות זקוקות לנס כדי להציל את 2025 הקשה ● במיטב מציעים אלטנטיבות מפתיעות לשוק האמריקאי היקר

אביטל פרדו בוועידת ישראל לעסקים

אביטל פרדו, שותף מייסד בפאגאיה: "בתוך עשור נוכל להפוך לאחת מחברות האשראי הצרכני הגדולות בעולם"

אביטל פרדו סיפר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס על השוק התנודתי, מעבר החברה ממודל יוניקורן למוסד פיננסי – והאתגר של השנים הבאות ● בנוסף, הכריז כי "היתרון התחרותי האמיתי של ה-AI עוד לא נחשף"

פרופ' רוני גמזו, יו''ר מגדל אחזקות, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: שלומי יוסף

פרופ' רוני גמזו: "תמיד ארגיש החמצה שלא הייתי מנכ"ל הכללית"

יו"ר מגדל אחזקות, מנכ"ל בית החולים איכילוב בעבר, אמר עוד בוועידת ישראל לעסקים של גלובס: "הפער בין שיבא לאיכילוב הוא רק בכותרות; ברמת הרופאים והרפואה לא רק שאין פער - איכילוב מוביל"

שוק ההון והשקעות / צילום: Shutterstock

האם שוק המניות האמריקאי יחזור לעלות, או שהריבאונד עדיין רחוק?

אחרי הירידות החדות שנרשמו בוול סטריט ביום חמישי האחרון, והעליות ביום שלמחרת, אנליסטים ששוחחו עם מרקטווץ' הסבירו כי התנודתיות כנראה כאן כדי להישאר ● לדברי אחד מהם: "המשקיעים רודפים אחרי רצפים של עליות, כיסי אוויר. זה שם את השוק על מסלול מאוד בלתי־יציב"

ידין ענתבי בוועידת ישראל / צילום: רפי קוץ

מנכ"ל בנק הפועלים: "המערכת הבנקאית איבדה את הצעירים הסוחרים בשוק ההון. הגיע הזמן ליזום ולהחזיר אותם אלינו"

מנכ"ל הפועלים ידין ענתבי הזהיר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי המיסוי שהטילה הממשלה אינו פוגע בבנקים אלא בחוסכים ובקרנות הפנסיה וההשתלמות, וטוען שהרווחיות הגבוהה הייתה אמורה לחזור לציבור ● בנוסף הציג ענתבי צעדים חדשים של הבנק שנועדו להחזיר צעירים למסחר בשוק ההון

אבישי אברהמי, מייסד ומנכ''ל וויקס / צילום: אלן צצקין

חשש מהרווח בטווח הקצר: מניית וויקס איבדה חצי מהשווי בתוך חודשיים

דוחות Wix שפורסמו בשבוע שעבר שעבר עקפו את התחזיות, והחברה גם העלתה מעט את התחזית שלה להמשך השנה ● עם זאת, המשקיעים שמו דגש על הגידול בהשקעות שלוחץ על שולי הרווח, והמניה נפלה בשלושת ימי המסחר האחרונים ב-25%

מנכ''ל בזק, ניר דוד, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל בזק: "ביטול ההפרדה המבנית יעשה שינוי משמעותי וישפיע על יוקר המחיה"

ניר דוד, מנכ"ל בזק, אמר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי "ישראל יכולה להפוך לצומת תקשורת עולמי, וזו הזדמנות גדולה" ● הוא הוסיף כי המשקיעים הזרים חוזרים לישראל: "הפוטנציאל עומד להתפוצץ"

מנכ''ל דוראל, יוני חנציס, בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל קבוצת דוראל: "כל מתקן אנרגיה מתחדשת שנכנס לפעולה מוריד לכולם את חשבון החשמל"

יוני חנציס שוחח במסגרת ועידת ישראל לעסקים של גלובס על החשיבות של תחום האנרגיה המתחדשת למשק החשמל וכן על פעילותה של דוראל בארץ ובעולם ● "שוק החשמל העולמי חייב אגירה לשעות שאחרי שהשמש שוקעת. בלי זה, לא נוכל לוותר על התלות באנרגיה קונבנציונלית"

קורנליוס קורנליו בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

שגריר קפריסין: "הביקורת על ישראל עצומה, אבל רק כאן מבינים את המציאות של המדינה"

שגריר קפריסין בישראל, קורנליוס קורנליו, אומר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי היחסים הכלכליים בין המדינות רחוקים ממיצוי - לא רק תיירות ונדל"ן אלא גם הייטק ואנרגיה ● עוד אמר: "אל תשכחו שיש לכם חברים באיחוד האירופי, חשוב לא לסגור דלת לאיחוד"