גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דירוג הקניונים 2012: מלחה מוביל, קניון רמת-אביב אחריו

קניון עזריאלי בת"א במקום השלישי ■ "גלובס" מציג: 12 הקניונים החזקים בישראל

קניון מלחה של קבוצת עזריאלי מוביל את דירוג הקניונים השנתי זו השנה השנייה ברציפות וכובש את מקום הראשון, בפעם השלישית מאז נוסד דירוג הקניונים של "גלובס" לפני 5 שנים. קבוצת עזריאלי מצליחה להכניס לשלישיה הפותחת גם את קניון עזריאלי בתל-אביב שדורג במקום השלישי.

קניון רמת-אביב, היהלום שבכתר של קבוצת מליסרון, שומר על מעמדו החזק ומדורג במקום השני.

בדירוג השנה בולטת התחזקותם של הקניון הגדול בפתח-תקווה וקניון הזהב בראשון-לציון - שני קניונים שעברו הרחבה, דבר שתרם להתחזקותם. את הקפיצה המשמעותית ביותר רושם גרנד קניון חיפה. מאידך, בולטת היחלשותם של קניון איילון של עזריאלי וקניון מול הים באילת על רקע התחרות המתגברת.

קבוצת מליסרון הכניסה לדירוג 4 קניונים, וקבוצת עזריאלי הצליחה להכניס 3 קניונים.

קבוצת מליסרון השלימה את המיזוג עם בריטיש ישראל והפכה לקבוצת הקניונים החזקה בישראל. קבוצת עזריאלי לא נחה על זרי הדפנה, אם כי הממונה על ההגבלים העסקיים מנע ממנה לפי שעה להמשיך ולהתרחב באמצעות רכישות.

מסיכום הפדיונות עולה כי הצרכנים במדינת ישראל הוציאו ב-2012 כ-10 מיליארד שקל בקניונים המובילים.

השנה החולפת סימנה שינוי קל במאזן שבין קבוצות הקניונים לרשתות האופנה. השנה התאפיינה בכניסה מוגברת של מותגים בינלאומיים לישראל, כניסה שחיזקה במיוחד חלק מהקבוצות הקמעונאיות ומאידך, החלישה את הרשתות הקטנות.

בשוק האופנה המקומי ניכרת במיוחד התחזקותן של קבוצות פוקס וזארה, אם כי גם שחקנים מקומיים אחרים כדוגמת קסטרו שומרים היטב על המותג והמעמד. H&M הפך לשחקן משמעותי, ולשוק המקומי פרצו גם המותגים forever 21 ואמריקן איגל.

למרות ש-forever 21 פעילה רק עם חנות אחת, מדובר בחנות שהפדיון שלה מגיע לעשרות מיליוני שקלים בשנה, והיא משפיעה לא רק על העסקים הקרובים, אלא על מדיניות התמחור של הרשתות המקומיות, שיחד עם ההשפעה של H&M נאלצו להוריד מחירים.

לפניכם דירוג הקניונים המלא של ישראל, המשקף את בחירתם של בכירי הקמעונאים.

1. קניון מלחה: תמהיל ללא תחרות

קניון מלחה של קבוצת עזריאלי ממשיך להוביל את דירוג הקניונים של "גלובס" זו השנה השנייה ברציפות. הקניון, המנוהל על-ידי גדעון אברמי, זוכה לאהדה מיוחדת בקרב הרשתות והוא מוביל את הניקוד בפער ברור.

בשנה החולפת נוספה לקניון מלחה תחרות, עם פתיחת קניון רמות בירושלים, אך כפי שמעידות התוצאות קניון רמות לא ממש השפיע על מעמדו של מלחה. גם קניון ממילא, שזוכה להצלחה ואף מתחזק אם כי הוא לא מצליח להיכנס לדירוג, לא הפחית ממעמדו של מלחה. מרכז העיר ירושלים, שחזר לחיים בעקבות הרכבת הקלה, לא השפיע גם הוא על מעמדו החזק של הקניון הוותיק.

על פניו נראה, כי בירושלים אין ריבוי של שטחי מסחר ומלחה נהנה גם מהיותו הקניון היחיד בעיר הבירה, שכולל תמהיל שאין לו תחרות בעיר. בשנה החולפת המשיך הקניון להתחדש עם כניסה של מותגים בינלאומיים מחד - אמריקן איגל, פול אנד בר וסטיב מאדן - ומאידך כניסת מותגי האמצע הישראליים - הודי'ס ותמנון. כניסת המותגים החדשים חיזקה את פעילות האופנה בקניון והוסיפה לבידולו.

פרט לכך נכנסו השנה לקניון גם סניפים של הרשתות MAC, איידיגיטל - אפל סטור, רולדין, קפה גרג ומסעדת בלאק.

בקומת המשרדים התווספו לקניון סניפים של קופות החולים מאוחדת וכללית.

2. קניון רמת-אביב: שומר על מעמדו במקום השני

קניון רמת-אביב שומר על מעמדו כקניון השני המוביל בישראל. אחרי שקניון עזריאלי בתל-אביב התחדש בחנויות המותגים הבינלאומיים H&M ו-forever 21, השנה הגיע תורו של קניון רמת-אביב, שחנך חנות ראשונה של המותג אמריקן איגל.

בשונה מכל יתר הקניונים בישראל, קניון רמת-אביב ממשיך לפעול לבידולו כקניון יוקרה וגם מצליח להציע תמהיל מעט שונה של מותגים. השנה נכנסו לקניון המותגים הבינלאומיים בובי בראון, קלארקס ואמריקן וינטאג'. בקרוב יחנוך הקניון גם את קפה אלברט, ובאפריל 2013 ייכנס לקניון מותג-העל לואי ויטון.

במקביל, מספר חנויות בקניון עברו מתיחת פנים והפכו לחנויות דגל ובכללן טומי הילפיגר, רזילי וראלף לורן.

הקניון ביצע גם השקעות חשובות בשירות למבקרים: האחת, התקנת מערכת חדשה המסייעת למבקרים לזהות את מקומות החנייה הפנויים. השנייה, שדרוג מתחמי השירותים - בניית שירותי ילדים והוספת פינות הנקה. התקווה של מנהלי הקניון היא שצעדים אלה יסייעו לו לחזור ולכבוש את ראשות הדירוג.

3. קניון עזריאלי: חזק במקום השלישי

קניון עזריאלי שומר גם השנה על המקום השלישי בדירוג הקניונים. אחרי הפתיחה הרועשת של H&M, קניון עזריאלי זכה לפתיחה רועשת לא פחות של רשת האופנה האמריקנית FOREVER 21, שפתחה במקום את החנות הראשונה בישראל. בהתאם לאופי הרשת, מדובר בסניף גדול של 2,000 מ"ר שמשתרע על פני שתי קומות. בזמן שרשת H&M הלכה והתרחבה בארץ, פוראבר 21 בעזריאלי נותר הסניף היחיד של הרשת בישראל והוא הפך למוקד עלייה לרגל של לקוחות צעירים ובעיקר לקוחות צעירות.

חנויות נוספות שנכנסו הן רשת התכשיטים הספרדית TOUS, רשת ההנעלה אינסייד אאוט, מותג הנעליים COUPLEOF, THE NORTH FACE וסניף הייפר, המתמחה במוצרי אלקטרוניקה.

4. הקריון: התחזק למרות התחרות האזורית

אחרי שאשתקד רשם היחלשות וירד מקום אחד בדירוג, הקריון של קבוצת מליסרון משיב לעצמו את מעמדו וגם את מקומו הרביעי בדירוג.

השנה החולפת עמדה בסימן פעילותם המלאה של קניון עזריאלי קריית ביאליק וקניון עזריאלי עכו, שנחנכו בשנת 2011. למרות שחודשי ההשקה חלפו זה מכבר, קניוני עזריאלי החדשים התקשו עד כה למשוך אליהם אוכלוסיית מבקרים ולא פגעו כלל בקריון.

במליסרון מתגאים בכך שהקניון מעניק 3,000 מקומות חניה אך למרות זאת, בשעות רבות קשה למצוא חניה פנויה בקניון, שמשמש גם כמרכז אזורי הכולל את קופ"ח כללית, בית המשפט ומגדלי משרדים.

הקריון הוכיח עד כה עמידות, אך יצטרך להמשיך ולהשקיע משאבים כדי לא להיפגע מהתחרות החדשה שנפתחה לו.

5. קניון מול הים באילת: תחרות מול פארק הקרח

הרחבת שטחי המסחר באילת פוגעת מעט במעמדו של קניון מול הים, שהיה עד כה הקניון המרכזי של העיר הדרומית.

השנה יורד הקניון שלב אחד בדירוג הקניונים - מהמקום החמישי למקום הרביעי.

המהלך המשמעותי ביותר שחל מבחינת שטחי המסחר באילת הוא פתיחת המתחם המסחרי של פארק הקרח, שנמצא אמנם במרחק מהטיילת, אבל בחודשי הקיץ הוא הפך לאטרקציה שמשכה אליה את עשרות אלפי המבקרים בעיר.

יחד עם זאת, בזמן שקניון מול הים כבר הוכיח את עצמו בעבר, חובת ההוכחה של פארק הקרח עוד לפניו.

המתחם החדש יצטרך להראות שהוא יכול למשוך קונים רבים, ולא רק בחודשי השיא.

רשתות קמעונאיות רבות ממשיכות לרשום פדיונות גבוהים במיוחד בקניון מול הים, אבל דווקא עובדה זו מציבה בפני הקניון אתגר והוא להמשיך ולשמור על הפדיונות גם כששטחי המסחר צפויים להמשיך ולהתרחב.

6. הקניון הגדול בפתח-תקווה: ההרחבה סייעה לשמור על כוחו

הרחבת הקניון הגדול אשתקד מסייעת לקניון לשמור על מעמדו וגם על מקומו השישי בדירוג.

השנה נכנסה לקניון בפתח-תקווה הרשת הבינלאומית אמריקן איגל, שהתווספה לרשימה ארוכה של מותגים בינלאומיים שנכנסו לקניון שנה קודם לכן ובהם סניפים של הרשתות H&M, ברשקה, PAYLESS, פול אנד בר, אדידס, טימברלנד, TOP SHOP ועוד.

בקניון מקווים להתחדש בחודשים הקרובים גם עם חנות של מותג האופנה GAP, אם כי טרם הגיעו להסכם סופי עם קבוצת זארה ישראל, שמחזיקה במותג בישראל.

פרט לכך, בשנה החולפת ידע הקניון תחלופה לא מועטה של שוכרים.

תחת העוזבים נכנסו לקניון שוכרים חדשים ובכללם דלתא, סטודיו פאשה, לורד קיטש, בא מאהבה, מיס בלרינה, ,X Rayתכלת וארגמן ועוד.

כך או כך, הקניון מרגיש כנראה חזק מספיק, מאחר שהחל לגבות תשלום עבור חניה, צעד המעשיר את קופתו אך מעורר חוסר שביעות-רצון בקרב השוכרים.

7. קניון שבעת הכוכבים: בסימן תחלופה

המשך הרחבת קניון שבעת הכוכבים בהרצליה תרם אמנם לתמהיל, אך לא הביא לשינוי במעמדו של הקניון, שמדורג גם השנה במקום השביעי.

בשנה החולפת השלים הקניון את החלק השני בהרחבה והוסיף עוד 1,200 מ"ר.

ההרחבה אפשרה לקניון להכניס חנות של המותג הבינלאומי אמריקן איגל (באפריל 2012) וכן סניף של רשת הכושר גרייט שייפ שנפתח לאחרונה.

בנוסף, בשנה החולפת ידע הקניון תחלופה שבעקבותיה נכנסו לקניון גם רשתות האופנה גולברי, רונן חן וסאקס וכן רשת ההנעלה אלדו.

השנה הנוכחית עומדת גם בסימן חילופי מנכ"לים בקניון, כאשר את מקומו של זיו שחורי, שליווה את הקניון שנים רבות, תפס איתי קפלן.

לדברי קפלן, "הקניון ממשיך לשים דגש על אופנה בתמהיל החנויות, לצד שמירה על קונספט משפחתי וידידותי לילדים".

8. קניון הזהב: ההרחבות סייעו להתחזקות

הקניון הגדול בישראל, קניון הזהב בראשון-לציון, רושם עלייה של מקום אחד בדירוג השנתי ומתמקם במקום השמיני.

הקניון עבר בשנתיים האחרונות שינויים משמעותיים וההרחבה הצליחה לתרום לא רק לתמהיל עשיר יותר של מותגים אלא גם להתחזקותו בעיני רשתות השיווק.

האגף החדש, שנחנך בשנה שעברה, הביא לכניסת 120 עסקים נוספים והשנה הושלמה הרחבה נוספת. בין היתר, נחנכה קומת קרקע עם משחקייה ענקית לילדים ונכנסו חנויות נוספות.

קניון הזהב נותר הקניון המרכזי של ראשון-לציון והתחרות שיש לו היא בעיקר במגזר המזון וההסעדה מצדו של מתחם סינמה סיטי, שזוכה להצלחה.

בדומה לכך, גם פתיחת מתחם yes Planet לא צפויה להשפיע על הקניון.

9. גרנד קניון חיפה: העלייה הגדולה ביותר בדירוג

גרנד קניון חיפה רושם עלייה יפה בדירוג ומהמקום ה-12 הוא עולה למקום התשיעי. מדובר בהתחזקות המשמעותית ביותר בדירוג. ההתחזקות באה גם על רקע העובדה שאיש העסקים גד זאבי נאלץ לוותר על המניות שלו בקניון לאחר שלא עמד בהתחייבויות.

ההתחזקות באה חרף העובדה שקניון חיפה נרכש על-ידי קבוצת עזריאלי, וזו העיר שבה התחרות בין דואופול הקניונים מליסרון-עזריאלי בולטת ביותר כשידה של מליסרון על העליונה.

נזכיר, כי לתחרות באזור הצפון נכנסו גם הקניונים של עזריאלי בקריית אתא ועכו, אך פתיחתם לא השפיעה על הגרנד קניון. יש לציין כי הקניון נהנה מתנועה שמגיעה בעקבות פתיחת מנהרות הכרמל והוא ממשיך להוות אטרקציה עבור הורים וילדים עם מתחם "לונה גרנד" (פארק שעשועים מקורה).

10. קניון איילון: ממשיך לרדת בדירוג

קניון איילון של קבוצת עזריאלי נופל השנה שני מקומות בדירוג, למקום העשירי. מדובר במגמה מתמשכת של הקניון, שבשנה הראשונה לדירוג הקניונים (2008) כבש את המקום השישי בדירוג אך הצליח לשמור על המקום במשך שנה אחת בלבד וחווה נפילה ראשונה כבר בשנת 2010.

הנפילה במעמדו של הקניון משקפת היטב את הירידה בחוסר שביעות רצון הרשתות מהקניון, שגובה דמי שכירות גבוהים במיוחד למרות ירידה במעמדו ושחיקה באטרקטיביות שלו.

בשנה החולפת ידע הקניון לא מעט חילופי עסקים, כאשר חלק מבעלי הרשתות בחרו שלא לחדש את החוזה. למרות זאת, הקניון הצליח להכניס במקומן שוכרים חדשים והתחדש עם חנויות של דיזל, ניין ווסט, נעלי פליי פוט, WOW קוסמטיקס, קאמרה, יאנגה, "את" וחנויות נוספות מוכרות פחות. הדירוג הנוכחי מעביר מסר ברור לקבוצת עזריאלי, שצריכה לבחון מחדש את מדיניותה בקניון.

11. קניון רחובות: השלים הרחבה משמעותית נוספת

הקניון גדל, העסקים התרחבו אבל מעמדו של קניון רחובות נותר במקומו והוא מאייש את המקום ה-11 בדירוג.

קניון רחובות השלים השנה את הרחבת הקניון, שהביאה לגידול של 35% בשטחו. ההרחבה אפשרה את כניסתם של 44 עסקים חדשים לקניון ובראשם המותגים אמריקן איגל, ברשקה, סוהו, מנגו ואדידס.

בינתיים, ניכר הפער בין האגף החדש של הקניון לאגף הישן ובקניון פועלים לשיפוץ ושדרוג האגף הישן. במסגרת זו יעברו שיפוץ גם חלק מהחנויות באגף הישן.

בימים האחרונים החל הקניון בפעילות שיווקית מסיבית לתקשור ההרחבה. בין היתר, עלה קמפיין רחב (שכולל גם רדיו ושילוט חוצות) ששם דגש על תהמיל האופנה הרחב של הקניון.

12. דיזנגוף סנטר: תחרות קשה בתל-אביב

מתחם דיזנגוף סנטר יורד השנה למקום ה-12 בדירוג. הכניסה המואצת של המותגים הבינלאומיים לתל-אביב שפסחה במידת מה על דיזנגוף סנטר גרמה בסופו של דבר להיחלשות בקניון ולירידתו בדירוג.

3 מותגים בינלאומיים משמעותיים הושקו בשנתיים האחרונות בתל-אביב: H&M, פוראבר 21 ואמריקן איגל, ואף לא אחד מהם בחר לעשות את ההשקה בדיזנגוף סנטר.

יחד עם זאת, לאחר ההשקה בישראל, נכנס לקניון סניף של אמריקן איגל וגם קבוצת זארה הרחיבה את הפעילות והדבר עשוי לחזק את הקניון בהמשך.

בניגוד לקניונים רבים אשר הוציאו את בתי הקולנוע לטובת שטחי מסחר, ממשיכה רשת לב להפעיל במקום אולמות קולנוע והדבר מהווה חלק בלתי נפרד מהתמהיל.

כך בוצע הדירוג

דירוג הקניונים של "גלובס" מתבסס על משאל שנערך בקרב 38 קמעונאים, המייצגים יחד קרוב ל-70 רשתות קמעונאיות מתחומים שונים, הפועלות בקניונים בישראל.

בניגוד לשנים עברו, במשאל הנוכחי לא שוקלל דירוג מצד מנהלים בכירים בענף הקניונים, ועל כן הוא מבטא את דירוג הרשתות בלבד.

הנשאלים נתבקשו לדרג את עשרת הקניונים המובילים בישראל, בהתייחס לפרמטרים כמו פדיון למ"ר, דמי שכירות, תנועת אנשים בקניון, ניהול ופרמטרים נוספים המגדירים לדעתם קניון מוביל.

לאחר קבלת הנתונים, ניתן לכל קניון משקל בהתאם למקומו ברשימה.

בדירוג השתתפו קבוצות הרשתות והרשתות הקמעונאיות הבאות: קבוצת פוקס (פוקס, ללין, אמריקן איגל, פוקס הום, סאקס), קסטרו, קבוצת גולף, קבוצת המשביר (המשביר לצרכן, ניו-פארם), קבוצת בריל (לי קופר, סולוג, גלי), קבוצת סקאל, קדס קידס, קבוצת זארה (זארה, פול אנד בר, גאפ, ברשקה, מאסימו דוטי), קבוצת קרייזי ליין, קבוצת אלשרד, קבוצת רנואר, קבוצת הוניגמן, סליו, מנגו, אפרודיטה, ZIP, גולברי, קבוצת הודיס, ריטייל ישראל (מתאים לי, ג'אמפ), יופ, גריפ, S.WEAR, סבנטין, אופטיקנה, דלתא, קרביץ, אדידס, מגנוליה, סטימצקי, צומת ספרים, סופר פארם, אפריל, ארומה ישראל, קפה קפה, קפה ג'ו, קפה גרג ורולדין.

דרוג הקניונים

עוד כתבות

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים. אלו הסיבות

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק