גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בן כספית: "שרה נתניהו היא האדם החזק ביותר במדינה"

בן כספית משחרר את הנצרה בדרך להקמת עיתון חדש ויורה לכל הכיוונים בראיון ל"ליידי גלובס" ■ "'מעריב' עלה לי בבריאות. גססתי עם העיתון"

זה היה באמצע המקיאטו, בדיוק כשהתחלנו לדבר על חוזה השכר שלו, כלומר בשיא המתח, כשפתאום מתוך מציאות אחרת הוטל פס קול מאיים, מופרך. סירנת אזעקה. נתקפנו מבוכה קלה, מנסים להיזכר מה צריך לעשות עכשיו. בסוף הנחנו את הספלים. עזבנו את בית-הקפה בצעדים מהוססים, מנסים לארגן לעצמנו אולי איזה סוג של בהילות. ירדנו למקלט הסמוך.

"לא תשכחי אף פעם עם מי היית בצבע אדום הראשון שלך", הוא זרק. שבוע קודם הוא נזרק מ"מעריב", העיתונאי שהיה בעצמו "מעריב". עברו 10 דקות, חזרנו למקיאטו. האיש מהשולחן הסמוך ניגש אליו. "אני מפסיק את המנוי ל'מעריב' בגלל מה שקרה לך", הוא אומר לבן כספית. גם הוא.

- מרגיש שחרור?

"נגאלתי מייסוריי. 'מעריב' עלה לי בבריאות. המון. גססתי יחד עם העיתון. חייתי את הגסיסה שלו. אנחנו ביום של מלחמה, ופתאום אני יכול לשבת בבית-קפה. זה לא היה 30 שנה. הידיים מתנועעות על המקלדת, אבל אין כלום מתחת".

לא צריך לדאוג לכספית. עוד לפני שקיבל רשמית את מכתב הפיטורים, הוא כבר חתם על חוזה להקמת עיתון חדש, שייקרא "סוף השבוע" ושיוציא המו"ל אלי עזור על בסיס שבועי. העיתון יימכר למנויים ובנקודות מכירה ב-10 שקלים. במקביל עומד כספית ערב הוצאת ספר על מעללי אהוד ברק והמלחמה שהכריז על אשכנזי.

- למה להשקיע כל-כך הרבה אנרגיה באדם שאתה חש תיעוב כלפיו?

"מברק אני בעיקר מפחד. אי-אפשר לבוז לאדם עם מערך כישורים כל-כך מסוכן, עם יכולות כל-כך גבוהות, שמוקדשות כמעט תמיד להרס. כל דבר שהוא נגע בו נגמר בבכי. מי שחושב שנפטרנו מעונשו של זה - טועה טעות מרה. תפקידי לקרוע את המסכה מעל פניו.

"אומרים עליי גם שאני שונא את ביבי, אותו עדר טוקבקיסטים המריירים את שנאתם על המקלדת. אבל אני התייחסתי אליו בהכי הרבה אנושיות ברגעים הכי קשים שלו, כשהוא היה עם 12 מנדטים. אני העיתונאי היחיד שנפגש איתו, שנתן לו יד, שאמר עליו דברים חיוביים".

- מתוך הערכה לאיש?

"אני חומל עליו. יש הרבה נקודות שבהן אני לא מעריך אותו, אבל מה הקשר לשנאה? מייחסים לי שמאלניות מטורפת, אז איך זה שאני מעדיף אלפי מונים את ליברמן על פני נתניהו?".

"אולי ניצחו אותי"

כספית, 52, מבכירי הפרשנים המדיניים בישראל, בעל תואר ראשון במשפטים, מגיש מספר תוכניות טלוויזיה ורדיו ומאחוריו 3 ספרים. הוא נשוי בשנית להילה. לזוג שתי בנות, אביגיל בת שנתיים ואלונה בת 4.5. לכספית גם בן מנישואיו הראשונים, איתי, בן 18.

- ניצחו אותך?

"אולי ניצחו אותי. השבוע שידר רביב דרוקר ידיעה ששרה נתניהו נפגשה עם יהודה וינשטיין בבקשה שהמדינה תכסה את כל ההוצאות של הבית בקיסריה. נצבט לי הלב מהפרסום. את כל החשיפות האלה על הניסיון הבלתי נלאה שלה שהמדינה תממן מימון מלא של ההוצאות שלה בקיסריה, כבר פרסמתי לפני שנתיים-שלוש. לפני כמה חודשים נודע לי על הפגישה שלה עם וינשטיין, הצלבתי ואימתתי את הפרטים, אך לא פרסמתי. בדיעבד אני מבין שפחדתי.

"אמרתי לעצמי: 'חלאס עם שרה נתניהו'. נשברתי מכל המתלהמים שרדפו אותי. זה לא קרה לי בחיים קודם. גם ב'מעריב' של ניר חפץ פרסמתי כמעט כל מה שרציתי. מבחינתי זו רעידת אדמה, שהיה לי סיפור שיש לו משמעות ולא פרסמתי אותו.

"30 שנה אני נלחם על סיפורים כמו דובה שכולה, בשיניים ובציפורניים, בתפיסה שאסור לשבת על סיפור יותר מיום אחד כדי שלא יברח. ובסוף אני לבד, עם 3 ילדים שצריך לפרנס. בסוף הם ניצחו".

- את הקרב או את המלחמה?

"זה הפסד טקטי, כי בסוף אני פה. תאמיני לי, ורד, אני לא מתכוון ללכת לשום מקום.מאז העזיבה אני חווה חוויה מדהימה ומזככת, מבחינת התגובות של הציבור. אני חווה את ההתגלות של הפייסבוק".

- מה שאין לך בעיקר זה אינהיביציות.

"אולי זה מהמקום שאני לא לוקח את עצמי ברצינות. אני מאלה שחושבים שהכול יסתדר. מול המחשב אני אדם נטול עכבות לחלוטין. קוראים לי 'המתאבד'. התאבדתי בשביל כל-כך הרבה אנשים, זרקתי את עצמי על הגדר, אני לא לוקח שבויים. בשביל תת-אלוף שמואל זכאי שנזרק מצה"ל הסתערתי על רמטכ"ל ואלוף. עשיתי את זה גם בשביל אורי בר-לב שדודי כהן רצה להעיף מהמשטרה, אותו כנ"ל גם על אולמרט, שאף פעם לא היה במיליה שלי. אני מאמין שעשו לו עוול, גם לגבי אשכנזי.

"הסוד הוא לא לחשוב אף פעם: 'מה יצא לי מזה?'. מרוב מפעלותיי העיתונאיים לא יצא לי כלום חוץ מצרות. אני מתנתק מכל מערכת הביטחון בשביל אדם שכבר יצא מהמערכת, ויש לו שנות צינון מהפוליטיקה. זה מה שמוביל אותי - אם אני רואה עוול, אני משתולל נפשית".

- אם כך, אין בך חמלה על שרה נתניהו?

"שרה היא הבנאדם הכי חזק במדינה. אין אדם חזק ממנה, כולל ראש הממשלה עצמו. על פיה יישק דבר. בעלה לא יכול לפגוש אנשים שהיא לא רוצה שיפגוש. אחד מהם יושב מולך. אני פרופסור לענייני נתניהו. יש לה את תוכנת ההפעלה שלו. למה נפתלי בנט ואנשיו עזבו את לשכת נתניהו? בנט אמר לי: 'אנחנו יושבים חודשים ומתכננים מהלך עם ראש הממשלה, ואז הוא חוזר אחרי הוויקנד, ואומר: שרה לא רוצה, ומבטל הכול'. בסוף הוא עושה מה שהיא אומרת. היא חייבת מישהו שיסמס לה בכל רגע נתון מי נמצא אצל ביבי. אני צריך לרחם על דבר כזה?

"ביבי משוכנע שהוא אוהב את שרה. זה אמיתי לגמרי, שהוא מחזיק לה את היד. זה אותנטי. יש פה אישה שמנהלת את המדינה שלי. השרים מפחדים ממנה פחד מוות. ללימור לבנת קראו בלו"ז 'יהושע מצא' כל הקדנציה הראשונה".

שרה נתניהו ואהוד ברק סירבו להגיב לדברים.

*** הראיון המלא - במגזין "ליידי גלובס" המוצע למכירה גם ברשת סטימצקי.

עוד כתבות

אורי אלון וטוני בלייר / צילום: תמונה פרטית

​ערב עם טראמפ ובלייר: יו"ר לאומי היה הישראלי היחיד במפגש המנהיגים העסקיים בדאבוס

במסגרת הפורום הכלכלי העולמי בדאבוס, שהתקיים בשבוע שעבר, ערך נשיא ארה"ב דונלד טראמפ מפגש סגור לכ–100 מבכירי המגזר העסקי הגלובלי - אורי אלון מלאומי היה הישראלי היחיד ● בכירי משק האנרגיה נפגשו באילת, והספריה הלאומית נחנכה סוף–סוף באופן רשמי ● אירועים ומינויים

בדיקה טכנולוגית / צילום: באדיבות HBO MAX, Giulia Parmigiani/Netflix

מהלוטוס הלבן עד "קרב רודף קרב": בדקנו את HBO Max

החל מהחודש מציעה HBO MAX שירות סטרימינג עצמאי בישראל, עם קטלוג תכנים עצום ● החיבוריות עובדת היטב, אבל כל היסטוריית הצפייה אינה קיימת וצריכה להיכתב מחדש, וגם המחיר גבוה יחסית

פרופ' אסף מידני / צילום: עמית שטראוס

הרשות השנייה מינתה חמישה דירקטורים חדשים מטעם הציבור בערוצי הטלוויזיה

אילת אליאב ודניאל בוטוין מונו לדירקטורים בחדשות 13, פרופ' אסף מידני וד"ר מיכל שפירא מונו לדירקטורים בחדשות 12, ופרופ' אילן אבישר מונה לדירקטור בערוץ עכשיו 14

ההפגנה על מצב החברה הערבית בארץ בסכנין / צילום: Reuters, Ammar Awad

האלימות בערים הערביות שוברת שיאים, והתושבים עוזבים. לאן הם עוברים?

האלימות גואה, תופעת הפרוטקשן משתוללת ורוב תיקי הרצח נשארים לא מפוענחים ● התוצאה: יותר ויותר תושבים עוזבים את הערים הערביות - אבל לאן הם עוברים? ● המשרוקית של גלובס עם המספרים מאחורי המחאה בחברה הערבית

ד''ר יגאל מנשה, בנק ישראל, אריאלה רנדלשטיין, בנק הפועלים, מאיר וידר, וידר משכנתאות / צילום: דוברות בנק ישראל, ענבל מרמרי, יח''צ

המדד ששווה לכם הרבה כסף כשאתם לוקחים משכנתא

עסקת נדל"ן טובה מתחילה במימון זול: כך תשפרו את דירוג האשראי שלכם כדי למקסם את המינוף ולחסוך עשרות אלפי שקלים בריביות ● מומחי בנק ישראל ומומחים למשכנתאות מסבירים איך לבנות פרופיל לווה אופטימלי לעסקה הבאה

סיכום שווקים שבועי / צילום: Shutterstock

חגיגת המימושים בבורסה, והשכירים שהפכו למיליונרים – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

באיזה בנק תקבלו יותר ריבית, אילו ני"ע סולידיים ניתן לרכוש בבורסה, ואיזו אפליקציית תשלומים מתנה ריבית גבוהה בהוצאות בכרטיס האשראי ● בבתי השקעות שמניותיהם זינקו במאות אחוזים, בכירים מימשו אופציות ומניות ● סקירה שפרסם בנק אוף אמריקה, מציעה לבחון השקעות בפריפריה של תחום הבינה המלאכותית ● וגם: יועצת ההשקעות הבכירה שמציעה חשיפה למט"ח דווקא משום שהשקל התחזק כל כך

מטוס של דלתא איירליינס / צילום: דלתא איירליינס

החברה האמריקאית שמבטלת טיסות לישראל בגלל הסופה בארה"ב

חברת התעופה דלתא איירליינס הודיעה על ביטול טיסות בקו תל אביב-ניו יורק ● זאת על רקע סופה הפוקדת את צפון-מזרח ארה"ב, שהובילה לביטול של אלפי טיסות במדינה

מימין: מיכה קאופמן, אמנון שעשוע, קובי מרנקו / צילום: עומר הכהן, דויד גראב

הישראלית שזינקה בכ-50% בשבוע, ואלו שנפלו לשפל של כל הזמנים

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע ● ארבה רובוטיקס זינקה בכ-50% תוך שבוע, מבלי שפרסמה דיווח מהותי ● מובילאיי נפלה לשפל של כל הזמנים, לאחר שהמשקיעים התאכזבו מתחזיותיה ל-2026 ● גם פייבר נגעה בשפל חדש, כשברקע חששות מתמשכים שפעילותה תיפגע מיישומי AI

ליאור פרנקל בשיחה עם אמיר פלד / צילום: אילן בשור

מצאתם 200 שקל על הרצפה? מתברר שהרווחתם הרבה יותר מזה

עם מי מדברים? אמיר פלד, מייסד ומנכ"ל טיים אקונומי - מיזם לניהול תמחור ומוניטיזציה של זמן ● על מה מדברים? כיצד להפיק את הערך המרבי מהזמן שלנו, איך נוכל להחליט אם פרויקט שווה את ההשקעה, ומה אפשר לעשות כדי להגדיל את ההחזר עליה?

רכב צה''לי בדרך לכיוון הגבול עם עזה / אילוסטרציה: Associated Press, Ohad Zwigenberg

בעלי החברה הביטחונית הכי חשאית בת"א מכר מניות ב-345 מיליון שקל

דניאל בלום, בעל השליטה בחברת מוצרי המיגון פמס, ניצל את הזינוק במחיר המניה כדי למכור נתח מהחזקותיו  ● גם לאחר המהלך ימשיך בלום להחזיק במעל מחצית מהמניות ובשווי של 1.35 מיליארד שקל ● בחודשים ינואר-ספטמבר רשמה פמס רווח של 31 מיליון דולר

מחיר הזהב בנסיקה / צילום: Shutterstock

חמש סיבות לרף מחיר של 5,000 דולר: מה דוחף את הזהב לשבור עוד ועוד שיאים

בין שזו ירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות, יוקר המניות או המכסים שמטיל הנשיא טראמפ — רכישת המתכת הזהובה הפכה לתרופת–נגד לכל התקף עצבנות בשוק ● מי מתדלקים את הרכישות, אילו אפיקים נפגעים מהמגמה, ומה יקבע אם המומנטום בזהב יימשך

היטל השבחה / איור: Shutterstock

העליון: פטור מהיטל השבחה בשכונות שיקום - גם בעת מכירת דירה בפרויקט התחדשות עירונית

הרכב של שלושה שופטים דחה את מרבית טענות עיריית תל אביב־יפו, ואת חוו"ד היועצת המשפטית לממשלה, וקבע כי כל עוד לא מדובר בבנייה חדשה – הפטור מהיטל השבחה תקף גם במכר ● השופט גרוסקופף אף קבע "עקרונות ליישום הוראת הפטור"

יואב אמתי המנכ''ל (מימין) ורועי קאשי, מהמייסדים ומנהל הטכנולוגיה הראשי צילום: דוד גראב / צילום: דוד גראב

"היינו בזמן הנכון עם המוצר הנכון": כך הפכה חברה קטנה מאור יהודה למניה שזינקה 1,000% בשנה באוסטרליה

מניית אלסייט, משרידיו האחרונים של גל הנפקות ישראליות בבורסת סידני, טסה בשנה האחרונה בעקבות התמקדותה בתחום התקשורת לרחפנים ● המנכ"ל: "השוק חווה התפוצצות משמעותית, גם בעולמות האזרחיים וגם בביטחוניים, ואנחנו היינו שם רגע לפני, עם הרבה שעות מנוע" ● וגם: האם היא עומדת בפני רכישה?

משה מזרחי, מייסד אינמוד / צילום: איל יצהר

חברת האסתטיקה הרפואית אינמוד מועמדת למכירה; אלו המתחרות עליה

על העסקה מתחרות קרן קוריאנית וקבוצת משקיעים ישראלית, כאשר המחירים שהוצעו משקפים פרמיה של 15%-25% על מחיר המניה בנאסד"ק ושווי של כמיליארד דולר ● המניה רחוקה מאוד מהשיא שרשמה ב-2021, אך עדיין נסחרת בתשואה של 98% ביחס למחיר ההנפקה שלה

אמנון שעשוע, מייסד ומנכ''ל מובילאיי / צילום: מובילאיי

נותנת עודף מ-10 דולר: מדוע צללה מניית מובילאיי לשפל של כל הזמנים

חברת האוטוטק שמוביל אמנון שעשוע פרסמה תחזית מאכזבת, ונפלה לשווי של 8 מיליארד דולר - פחות ממחצית השווי בהנפקה ● אמנון שעשוע: "פותחים את שנת 2026 עם מומנטום חזק"

מחבלי חמאס בעזה / צילום: ap, Jehad Alshrafi

"אם חמאס לא ימסור את הנשק - המלחמה תחזור"

ראש המיליציה שישראל מחמשת: "לא ניכשל. אנחנו רוצים שלום" ● בכיר אמריקאי: מעבר רפיח צפוי להיפתח לקראת סוף השבוע ● בבית קברות ברצועה: מבצע רחב היקף לאיתור רן גואילי ● גורמים בישראל: בלילה אחד אלפים נרצחו בידי המשטר באיראן, טבח בממדים שקשה לדמיין ● צה"ל תקף תשתיות צבאיות של חיזבאללה במספר מרחבים בלבנון ● דריכות שיא לתקיפה אפשרית באיראן ● עדכונים שוטפים

המבורגר של GDB / צילום: אנטולי מיכאלוב, ליאל סנד

"תשואה שמתקרבת ל-10% בשנה": איך הפכו המסעדות של ת"א לסחורה הכי חמה בשוק

שורה של עסקאות בתחום המסעדות, הכוללת השקעה של גופים מוסדיים לפי שווי של עשרות ומאות מיליוני שקלים, עומדת בניגוד מוחלט לסגירה של מרבית בתי העסק בתחום במהלך השנים ● גורמים בתחום מדברים על יתרונות לגודל, מיתוג והתוכניות להנפקה בבורסה: "כבר לא סיפור של אוכל טוב ושירות נחמד, אלא של מודל עסקי שניתן לשכפל"

מכוניות בנמל בסין / צילום: Shutterstock

המותגים הסיניים מסתערים על עסקי הליבה של ב.מ.וו ומרצדס

עם זינוק של 99% במסירות באירופה ב–2025 ושבירת שיאים היסטוריים, תעשיית הרכב הסינית מתחרה גם מול מכוניות היוקרה ביבשת ● בזמן שיבואנים ישראלים בונים על "אקזיט" באירופה, מותגי הענק מיפן ומקוריאה מאבדים אחיזה, וגם בשוק היוקרה האירופי נאבקים על הטריטוריה

קמפיין של לוריאל

100 מיליון שקל על הכוונת: קבוצת לוריאל יוצאת למכרז פרסום ומדיה

תקציב הפרסום והמדיה של ענקית הטיפוח והיופי לוריאל הוא מהגדולים בשוק ומוערך בכ-100 מיליון שקל ● המכרז החדש הוא לשלוש שנים, כך נודע לגלובס ● כיום מטופל התקציב במקאן ת"א

אילוסטרציה: Shutterstock

שימוש שלא כדין במאות אלפי שקלים: צו פירוק לעמותה לניצולי שואה

הבקשה הוגשה לפני מספר חודשים, לאחר הליך ביקורת עומק שנערך בעמותה והעלה שורה ארוכה של ליקויים מהותיים ● לפי ממצאי הביקורת, מוסדות העמותה לא תפקדו כמתחייב, וסמכויות מהותיות רוכזו בידי מייסדת העמותה, ששימשה גם כמורשית החתימה להעברות הכספים שהועברו אליה