גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לייזר או הזרקת דיו? התשובה כבר לא חד משמעית

הבחירה בין טכנולוגיות ההדפסה הפכה למורכבת יותר בשל טישטוש תחומי החוזק של החלופות ■ הזרקת דיו יכולה להיות כלכלית יותר מלייזר, ומדפסות לייזר צבע כבר לא מתומחרות בשמיים

לא אחדש לכם הרבה כשאומר שלפעמים הדרך הטובה ביותר ליישב וויכוחים ולהרגיע קונפליקטים היא לתת לזמן לעשות את שלו.

ניגודי אינטרסים מאבדים מחריפותם ושאלות עקרוניות הופכות ללא רלוונטיות - אם רק נאפשר למהלך הרגיל של החיים לשנות את האג'נדה ולהעלות לתודעה נושאים חדשים. תבונה זו, שכל כך מהותית להתנהלות קרת רוח במרחב הפוליטי, מוכיחה את עצמה רק לעיתים רחוקות בממד הטכנולוגי.

כאן, בדרך כלל, יש מנצחים לא מעורערים ומפסידים חסרי סיכוי שני. הגלגל אומנם ממשיך להסתובב ומי שהיה למעלה מוצא את עצמו למטה, אך רק לעיתים נדירות מי שהיה למטה הוא זה שיעלה למעלה בסיבוב הבא.

הנדנוד הכאוטי מתסכל את החזאים

דוגמה נגדית לקביעה הגורפת הזאת אפשר למצוא בתחום ההדפסה. כמי שעוקב כמעט חצי יובל שנים אחרי מגמות והתפתחויות בתחום, אני יכול להעיד שאי אפשר לזהות מגמות ארוכות טווח המתפתחות בצורה ליניארית, ברת חיזוי מעבר לטווח של שנתיים-שלוש. הנדנוד הכאוטי מתבטא בכל פרמטר ומאפיין טכני:

הדפסת לייזר מול הזרקת דיו - איזו טכנולוגיה תוביל להגדלת השימוש בצבע במגזר העסקי-ארגוני? האם יש מקום להפרדה בין מדפסות צבע "משרדיות", "הנדסיות", "פוטוגרפיות" ו"ביתיות"? האם הגדרת השוק כ"עסקי" קובעת שלייזר היא הטכנולוגיה המועדפת? האם "פוטוריאליזם" מחייב הזרקת דיו?

הדפסה מרכזית מול פיזור בין שולחנות העבודה - במשך שנים החברות הגדולות דחפו את הארגונים לאמץ גישה ריכוזית להדפסה, להעדיף מכונות מסיביות מעטות על פני מדפסות "אישיות" בכול פינה. הנימוקים היו ניהוליים בעיקר, אך ניתן היה גם להראות החזר השקעה עדיף כאשר עומסי העבודה מרוכזים על מכונות שמספקות "חוסן תעשייתי". למה הגל הזה עבר והשאיר אותנו עם סביבת הדפסה הטרוגנית, שכוללת מגוון חסר תקדים של מדפסות בכל מקום שנמצא להן מקום?

מדפסות "נטו" מול מכונות "רב-תפקודיות"- היום קטגורית המדפסות המשולבות, שכוללות סורק מסמכים ואולי גם פקס, היא "הפרה החולבת" של תעשיית המדפסות. אבל זו תופעה חדשה יחסית, שהתפתחה בעיקר במאה ה-21. בעבר הרחוק יותר התייחסו היצרנים לרעיון של All-in-One בחשדנות. לא ברור האם המניעים שלהם היו טכניים טהורים או ניסיון למנוע "קניבליזציה" של קווי מוצרים אחרים, משגשגים בזכות עצמם. היום ברור שמדפסת משולבת מעניקה ללקוח תמורה עדיפה, Most Bang for the Back, הקריטריון הקלאסי בשוק המחשבים האישיים.

המודל העסקי של איסטמן מול המודל של רולס רויס - ג'ורג' איסטמן, Eastman, המייסד של קודאק ז"ל, פיתח את הרעיון השיווקי שאומר "ניתן לכם מצלמה בכמעט חינם, רק שתקנו את הפילם שלנו". לעומתו, הצמד הבריטי רולס-רויס המציאו את הסיסמה "תמשיכו ליהנות מהאיכות הרבה אחרי שהמחיר ישכח". בשלב מסוים ההבדל הזה גם בידל את הגישה של היצרנים למדפסות הזרקת דיו מהגישה למדפסות לייזר.

הראשונות נמכרו בחצי חינם במטרה להפוך את הלקוחות לצרכנים להוטים של דיו יקר להחריד. ובו בזמן, יצרני מדפסות לייזר המשיכו לשמור על איכות מוצר גבוהה יותר ורמת מחירי רכישה גבוהה, תוך הבטחה לעלויות שוטפות נמוכות. היום מתברר ששתי הגישות מתקרבות זו לזו וכבר נמצאה "דרך הזהב" שמספקת ללקוח איכות גבוהה, ריבוי פונקציות, מחיר קניה סביר ועלויות שוטפות אטרקטיביות באותן מכונות - בין אם בטכנולוגיית לייזר ובין אם בהזרקת דיו.

עלויות בעלות נמוכות

לפני מספר חודשים תפסה את מקומה בחדר העבודה שלי מדפסת משולבת חדשה מסדרת WorkForce Pro של אפסון. המדפסת קצת גדולה מדי להיקרא "אישית", אך קטנה מספיק כדי לא להוות מפגע נדל"ני. היא אפילו נאה בסגנון משרדי-שימושי, שחורה עם "נגיעות" צבעוניות על לוח ההפעלה, מרובעת ושקטה.

הממדים, 46x42 ס"מ וגובה 34 ס"מ, אילצו אותי להתקין אותה רחוק מתחנת העבודה, אך הודות לממשק הרשת זו אינה בעיה. יש אפילו דגם עם ממשק רשת Wi-Fi, שמספק חופש מיקום מוחלט. אפסון מגדירה את WorkForce Pro כמכונה לעומס הדפסה חודשי עד 20,000 דף, שלהערכתי צריך להספיק לקבוצת עבודה המונה בין 10 ל-20 משתמשים. כאשר עושים את החשבון של "מחיר קניה למשתמש" מקבלים מספר נמוך מ-100 שקל, בהחלט פריצת דרך וסיבה מספקת לא להתפתות אחרי "צעצועים" זולים.

מהירות ההדפסה סבירה למרות שעוד לא השתכנעתי בדיוק המפרט הטכני, שמדבר על 24 דפי צבע לדקה. אבל גם כך המהירות תחרותית לזו שתקבלו ממדפסת לייזר-צבע קבוצתית שעולה כפליים. צפיפות הנקודות בהדפסת צבע, 4800x1200, מספיקה לכל המשימות המשרדיות אך היא לא מתיימרת לתוצאה "פוטוגרפית".

אפילו שימוש בנייר Photo לא יהפוך את הפלט לתמונה שתשמחו למסגר ולתלות על הקיר - אבל אותה אכזבה מצפה לכם אם תבחרו במדפסת לייזר צבע. המכונות האלה לא נועדו לצלמים, מקצועיים או חובבים. אבל תוכלו להדפיס קטלוגים, עלונים צבעוניים, עיתון בית ספר או הזמנה לבר מצווה באיכות טובה ובמחיר מפתיע לטובה.

גדול הוא חסכוני

זו אולי הנקודה החזקה ביותר של .WorkForce Pro הודות למיכלי דיו גדולים וראשי הזרקה נפרדים, עלויות הדיו נמוכות משמעותית ממה ששילמתם לדף צבע בעבר. על פי אפסון, עלות הדיו לדף צבע מודפס נמוכה עד כדי חצי מהעלות בהדפסת לייזר צבע.

למרות שיש לי גם מדפסת לייזר צבע תואמת פחות או יותר, לא הצלחתי להוכיח את התחשיב. מהסיבה הפשוטה, אני לא מדפיס מספיק כדי לרוקן סט מחסניות דיו וסט מיכלי טונר בפרק זמן קצר דיו להשוואה. וחוץ מזה, חבל על העצים. לכן כל מה שאוכל לאשר הוא, שהמדפסת הזאת בהחלט יותר זולה להפעלה ממדפסת הזרקת הדיו שהיא מחליפה (גם הקודמת היתה מתוצרת Epson).

ולמסקנה זו יש משמעות כספית גם לצרכן הביתי: בטווח של שנה-שנתיים (אחרי כ-5000 דפים) תחסכו בעלויות שוטפות (פחות 10 אגורות לדף) את הפער במחיר הקניה.

שלא לדבר על היתרונות המובנים של מדפסת משולבת, כמו:

  • סורק 1200 dpi עם מזין דפים אוטומטי
  • צילום מסמכים ופיקסוס בלחיצת כפתור
  • 2 מגשי נייר, הדפסה דו-צדדית, וממשק רשת
  • הדפסה מהתקנים ניידים, טלפונים חכמים וכרטיסי זיכרון

אפסון מנסה ליצור את הרושם שהיא מצאה את הנוסחה למהפכה בעולם המדפסות. לא צריך לבלוע את ה-Hype בשלמותו - אבל בהחלט כדאי לחשוב על האופציה של WorkForce Pro כאשר מחפשים מכונה רב-שימושית עם ביצועים טובים ועלויות נמוכות עבור משרד ביתי, קבוצת עבודה, סטודיו או משרד מהנדסים או עורכי דין.

עוד כתבות

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהכפפת היועמ"שים במשרדי הממשלה למנכ"ל ולשר

הצעת החוק, שתעלה ביום ראשון לוועדת השרים לחקיקה, בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה חיובית בבורסת ת"א בהובלת מניות השבבים; השקל בשיא חדש

מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

כוחות צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

1 מכל 3 צעירים בסיכון להתמכרות: חיילים בסדיר ומילואימניקים צעירים בסיכון מוגבר

נתוני המרכז הישראלי להתמכרויות ולבריאות הנפש מגלים שמאז 2018 קפץ מספר המדווחים על בעיית התמכרות בכ־150% ● ובקרב בני 18־26 התופעה רחבה עוד יותר ● מנהלי המרכז מסבירים כיצד רצף המשברים בארץ מרחיב את מעגל ההתמכרויות ואיזה טיפול יחולל שינוי אמיתי

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

השקל חותך את התשואות של הישראלים בשווקים חו"ל. האם כדאי להתמגן מפניו?

התחזקות השקל מול הדולר פוגעת משמעותית בתשואה של משקיעים המחזיקים בנכסים ומניות מעבר לים ● ובכל זאת, אריאל כהן מבנק לאומי ממליץ לא לשכוח שלתנודתיות של המט"ח יש גם יתרונות

נתב''ג / צילום: Shutterstock

מפת הטיסות מישראל השתנתה: היעדים שייכנסו במקום מדינות מערב אירופה

משברים דיפלומטיים וביטולים של חברות תעופה זרות צמצמו את מפת היעדים עבור הישראלים ● דרום אפריקה וטורקיה נסגרו, וכדי להגיע למערב אירופה בזמן הקרוב צריך לעבור דרך החברות הישראליות ● באילו קווים המצוקה הכי גדולה, ואילו יעדים דווקא התווספו?

חדשות ההייטק / צילום: ap, Michael Perez

החברה הישראלית שתספק נחילי רחפנים חמושים לארה"ב

המדור של גלובס מציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק • והפעם: Base44 של היזם מאור שלמה נמכרה לוויקס ב-80 מיליון דולר בעסקה יוצאת דופן, ענקית המחשוב שמאמינה בחברת הקוונטום הישראלית, חברת הרחפנים הישראלית, אקסטנד, זכתה במכרז לאספקת נחילי רחפנים חמושים משוטטים שפרסם משרד ההגנה האמריקאי בהיקף של 10 מיליון דולר, וגם סערה סביב מתכנת הודי שמואשם בהונאה סדרתית ● חדשות ההייטק

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ סוחט ניצחון דחוק: הסנאט אישר את "החוק הגדול היפה" שלו במחיר כבד

החקיקה שמוביל הנשיא פוערת גירעון ענק בתקציב האמריקאי: עד 5 טריליון דולר בעשור הקרוב ● במרכזה עומדים קיצוצי מסים, לצד הקצאות למניעת הגירה והוצאות ביטחון ● הפוליטיקאים ממשיכים מסורת של 40 שנה, ומשתמטים מטיפול במשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז ומעולם

שמואל דונרשטיין / צילום: אייל טואג

אחרי תשע שנים, פועלים אקוויטי נפרד מהחזקותיו ברב בריח: מיהם המוסדיים שרכשו?

בית ההשקעות מור ולצידו סדרה של קרנות גידור רכשו מניות רב בריח בסכום של 55 מיליון שקלים ● המכירה התבצעה בדיסקאונט של כ-10% ממחיר השוק, אך עדיין גבוה ב-57% ביחס לשער מניית רב בריח מלפני כשנה

מאפים וסלטים ב–Benno / צילום: אורנה בן חיים

פסטות בטאבון וקינוחים מוגזמים: מסעדת השף החלומית במושב שלא הכרתם

יקב בוטיק עם בלנד ייחודי, סדנת קרמיקה משעשעת, הרצאה בשפת הסימנים ותפריט עם נגיעות מקורדון בלו ● מצאנו חמלה לנפש ביישובים סביב נתב"ג ● חגית אברון תופרת יום

ח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המהפכה בדיני החוזים יוצאת לדרך: כך היא תעבוד

ועדת החוקה אישרה את הצעת החוק שהוביל היו"ר שמחה רוטמן לביטול הפסיקה המאפשרת לבתי משפט לפרש חוזים בהתאם לכוונת הצדדים ● במקומה, הצדדים לחוזה הם שיקבעו כיצד לפרשו, זולת מספר החרגות ● בענף חלוקים לגבי ההשלכות ונערכים לשינוי דרמטי

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

האקזיט של המשקיעים הזרים על מניית הבורסה בת"א, ומדוע הגופים המקומיים נעדרים ממנו

שתי קרנות השקעה זרות מכרו בימים האחרונים מניות הבורסה ב־650 מיליון שקל, ובתשואה של יותר מפי 10 על השקעתן

היזם בני לנדא / צילום: איל יצהר

עובדים בחברת הדפוס של בני לנדא מתנגדים למהלך עיכוב ההליכים

25 מהעובדים בחברת הדפוס של בני לנדא הגישו בקשת התנגדות לעיכוב ההליכים, שלטענתם ימנע מהם קבלת פיצויים מהביטוח הלאומי ● כמו כן, העובדים מתנגדים למינוי מנהלים לתהליך העיכוב - עורכי הדין של נושי החברה, וכן מתנגדים למעמד המשקיעים כנושים מובטחים

קת'י ווד / צילום: Reuters

קראו לה משמידת הערך הגדולה מכולם, עכשיו היא כובשת את צמרת התשואות

קת'י ווד היא אחת המשקיעות הצבעוניות בוול סטריט ● עם אמונה בלתי מתפשרת בקריפטו ובטסלה, ווד יודעת לעיתים להציג תשואות שאף אחד אחר לא יודע, אבל גם להתרסק ● מתחילת השנה, היא זוכה להצלחה מסחררת. אבל האם זה יימשך?

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

מנכ"ל פאגאיה רוצה לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

ספגטי ארבייטה / צילום: בנצי ארבל

הטברנה שמגישה אוכל איטלקי קלאסי, פשוט ושמח

ב"טברנה רומאנה" אף אחד לא בא להמציא את הגלגל, רק להציע אוכל טעים ומספק שלפעמים אף עולה על הציפיות ● המחירים הם חלק מהפאן

נווה אביב כפר שמריהו של ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

הריזורטים החדשים: כך הפך הדיור המוגן היוקרתי לשוק תחרותי במיוחד

ענף הדיור המוגן נחשב יציב, צומח ומבוסס דיירים "שבויים" לאורך שנים, מה שמוביל עוד ועוד שחקנים להיכנס אליו - מחברות נדל"ן ועד גופים מוסדיים ● בסגמנט היוקרה מדובר במוצר שממותג, ממוצב, משווק ומפורסם באופן חווייתי ומציע משירותי ספא ועד מסעדות גורמה

הריסות ברצועת עזה, ארכיון / צילום: ap, Ariel Schalit

דיווח סעודי: "חמאס החל ליידע גורמים שבכוונתו להשיב הלילה באופן חיובי לעסקה"

מחצית מהחטופים, ב-5 פעימות: זו העסקה שנרקמת ● ארה"ב במגעים לחידוש המו"מ עם איראן - כבר בשבוע הבא ● כתב אישום הוגש נגד שני חשודים נוספים בריגול למען איראן ● מקורות מקורבים לחמאס: ארגון הטרור ימסור את תשובתו למתווכות לפני יום שישי ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● 50 חטופים - 636 ימים בשבי • עדכונים שוטפים