גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הסוד הכמוס של אירופה: תכירו את ההפתעה של היבשת - לוקסמבורג

לוקסמבורג נחשבת משום מה ליעד זניח והנה - הפתעה ■ דוכסות קטנה ומגניבה, עם ערים עתיקות, נופים, יערות, מסלולי הליכה ועם רכיבה על אופניים

"לוקסמבורג? מה איבדת שם?", שאל ידידי הטוב תוך הרמת גבה וחיוך מזלזל. צביטה קטנה בלב הזכירה לי שזה אכן אינו טיול המתאים לפרופיל הטיולים הרגיל שלי, כמי שמעדיפה מסעות הרפתקניים יותר, אבל לפני כמה חודשים פצעתי ברך, ומסלולים קשים אינם באים בחשבון בשלב זה. "מה איבדתי שם?", אני עונה לו. "לא איבדתי דבר, אבל נחכה ונראה מה אמצא".

לוקסמבורג היא דוכסות קטנה החבויה בין בלגיה, גרמניה וצרפת. אפילו בחוברות התיירות שהיא עצמה מפיקה היא מוגדרת כ"סוד הכמוס ביותר של אירופה". מה הפלא שבקושי מצאנו מידע באינטרנט ובספרים? הופתענו לגלות שבמדינה כל-כך קטנה (2,586 קילומטרים רבועים, חצי מיליון נפש) יש כזה גיוון - לא פחות מחמישה אזורים עיקריים, בעלי אופי שונה, המציעים סוגים שונים של טיולים: עיר הבירה לוקסמבורג ופרבריה, אזור הנהר מוזל, אזור מיוער המכונה שוויצריה הקטנה, הרי הארדנים, ועוד אזור המכונה ארץ הסלעים האדומים.

המרפסת היפה של אירופה

התחלנו בעיר. מרכז העיר לוקסמבורג הוא מקבץ של מדרחובים מרוצפים באבן, ובהם כמה כיכרות, שפע של חנויות, מסעדות ובתי קפה. זה האזור שבו נמצאים לשכת התיירות, בית העירייה ושוק איכרים בסופי שבוע. מכיכר החוקה (Place de la Constitution) תצפית מרהיבה, המומלצת גם ביום וגם בלילה.

הליכה קצרה מובילה משם לטיילת קורניש Corniche)), המכונה המרפסת היפה של אירופה, ובצדק. נשקף ממנה נוף עוצר נשימה אל רובע גרונד, הטמון בעמק ציורי שבו עובר נהר האלזט וסביבו מצוק תלול מרשים המכיל בתוכו מערכת מערות באורך כולל של 23 קילומטרים, שנחצבו בסלע. שבילי הליכה מובילים מטיילת קורניש אל העמק, אם כי ניתן להגיע גם ברכב. טיול רגלי לאורך הנהר יפרוס בפניכם מבנים מרשימים, גנים יפים, חומות, גשרים ציוריים ועוד.

הרובע המודרני של העיר נקרא קירשברג Kirchberg)), ובו גורדי שחקים מודרניים. יש בו מבנים מרשימים כמו בניין התזמורת הפילהרמונית, שנחנך ב-2005, בניין אליפטי המוקף בכ-800 עמודים עגולים, המדמים את צינורות האורגן שבתוך המבנה. כדאי לראות גם את מבנה הזכוכית המרשים של המוזיאון לאמנות מודרנית, שתוכנן על-ידי האדריכל יאו מינג פאי, שאחראי בין היתר גם לתכנון הפירמידה של הלובר ולבניינים ידועים נוספים. המוזיאון נבנה על רקע שלושה מגדלים משוחזרים של הביצורים העתיקים של העיר.

טיפוסים אורבניים יותר מאיתנו ימצאו עניין בשהות ארוכה יותר בעיר - עם שפע של מוזיאונים, מבנים עתיקים, מסעדות מעוטרות במזלגות מישלן ואירועי תרבות מגוונים. אנחנו בחרנו להסתפק בסיור קצר וממצה בעיר, ולצאת אל חיק הטבע.

דרך היין שלאורך הנהר

דרך היין מתפתלת לאורך הנהר מוזל (Moselle). לאורכה פזורים כפרים קטנים וציוריים, השוכנים למרגלות גבעות המשורטטות בשורות ובמשבצות של כרמים. לאורכו פארקים וטיילות, ומכיוון שביקרנו באזור בעונת הסתיו, נהנינו מהיופי המיוחד שהוא קיבל בגוני הצהוב-כתום-אדום של השלכת.

דרך היין היא גם קו הגבול עם גרמניה. מעברו השני של הנהר כפרים גרמניים, שגם בהם מגדלים כרמים. דרך היין מסתיימת אחרי 42 קילומטרים בעיירה וסרבילינג (Wasserbilling).

הגדרנו ל-GPS כיעד את העיירה שנגן (Schengen), שבמשולש הגבולות בין לוקסמבורג, צרפת וגרמניה. שנגן, עיירה קטנה המתמחה בייצור יין, התפרסמה כשנחתם בה "הסכם שנגן" ב-14 ביוני 1985 - ההסכם נחתם על-גבי אונייה על נהר המוזל, ועיקרו פתיחת הגבולות בין 29 מדינות באירופה, ללא הצורך לעצור לביקורת דרכונים ומכס בתחנת גבול. בעיירה נמצא מוזיאון אירופה, Musee Europeen Schengen, ובו מצגות על-אודות גוש האירו, וכמובן על-אודות הסכם שנגן.

אפשר לטייל כאן בדרכים רבות - משיט בספינת פאר ועד רכיבה על אופניים בקטעים שונים של המסלול (יש כמה וכמה תחנות להשכרת אופניים בכפרים שלאורך הדרך). אנחנו בחרנו בנסיעה רגועה ברכב, עם עצירות לאורך הנהר וצפייה בברווזים.

לאורך הדרך עיירות קטנות ציוריות עם מסעדות קטנות ומזמינות, המשקיפות על הנהר. האזור נודע בקולינריה שלו, כשהדגש הוא על דגים מהנהר ועל יינות האזור. עצרנו באחת המסעדות, והתאכזבנו לראות שאין כל אופציה צמחונית. כשקמנו לצאת, שאלה אותנו המלצרית, "למה אתם הולכים?". כשהסברנו לה שאנחנו צמחונים, סימנה לנו בידה לחזור ולשבת. בתוך שניות התייצב הטבח, ובחיוך סימן שהכול בסדר. כעבור זמן קצר הגיעו לשולחננו שתי צלחות עם מנות מאוד יצירתיות, שהוכנו על-ידי הטבח במיוחד עבורנו. את הטיול בחבל היין חתמנו בעיר Grevenmacher, בירת האזור. טיילנו ברחובות הצרים ובמדרחוב של העיר העתיקה והתבוננו בשיירי מבצר ימי ביניימי. גשר על הנהר מוביל לצד הגרמני. בעיירה כמה מרתפי יין המזמינים לביקורים ולטעימות.

יערות, נחלים, מפלים

עזבנו את דרך היין והתחלנו לטפס בגבעות לכיוון יעד הלינה שלנו, העיירה אשטנך (Esternach), שבשוויצריה הקטנה. הדרך חולפת בין כפרים עם פרות רועות באחו, באשטנך בחרנו ב-Grand Hotel, מלון ארבעה כוכבים, שבו קיבלנו, במחיר של צימר בצפון (650 שקלים ללילה לזוג) מיני-סוויטה, כולל ארוחת בוקר ושימוש חופשי במתקני הספא הנפלאים, שכללו בריכת זרמים חמה מקורה ומפנקת, סאונה, ג'קוזי וחמאם.

הטמפרטורות בחוץ ירדו לנקודת הקיפאון, ולכן העדפנו להתפנק בין זרמי הבריכה החמה ומפליה, ולא לצאת לסיור לילי בעיירה. בבוקר, לאחר שגירדנו את שכבת הקרח מהמכונית, דאגנו להשלים את החסר. בכיכר המרכזית נערך יום שוק תחת שמיים כחולים, ובו דוכני סחורות יד שנייה, ובהם גם סוחר עתיקות שהתגאה בשעון ייחודי.

ייחודה של אשטנך נובע ממיקומה כשער לטיולים בשוויצריה הקטנה, וכן מ"מצעד מרקד" שמתקיים בה מדי שנה, ב-Whit Tuesday (יום שלישי הראשון שאחרי חג השבועות). מאות אנשים בחולצות לבנות שיוצרים שורות של ארבעה-חמישה אנשים, כשכל שניים אוחזים במטפחת לבנה אחת, ומקפצים לקצב התזמורת הצועדת איתם. אשטנך היא המקום היחיד באירופה שבו מתקיימים עדיין מצעדים מסורתיים אלה, והאירוע מושך כמויות אדירות של תיירים.

Mullerthal Trail הוא מסלול הליכה או רכיבה על אופניים, באורך 110 קילומטרים, שעובר בנקודות הכי יפות של שוויצריה הקטנה. אפשר לעשות קטעים נבחרים קצרים יותר. המסלול עובר ביערות בין סלעים מרשימים, נקודות תצפית מרהיבות, נחלים זורמים ומפלים קטנים. אפשר לראות גם חלק גדול מהמראות בנסיעה ברכב, לעצור במקומות המסומנים, ומשם להמשיך בגיחות קצרות אל הסלעים או אל תוך היער. מי שזקוקים לעוד מנת אדרנלין, פארק הרפתקאות וטיפוס, Adventure Island, מחכה לו על אי באגם אשטנך, וכולל מסלול הליכה על חבל בגובה עשרה מטרים ועוד מתקנים.

כשניסינו לקבל מידע לאן לנסוע בשוויצריה הקטנה, קיבלנו תשובה "בכל הדרכים". סימנו לנו כמה יישובים כיעד, ונהנינו מהדרך בתוך היער, תוך עצירות רבות במפרצי החניה. העיירה Berdorf, למשל, ממוקמת בלב שוויצריה הקטנה על רמה הנשקפת אל העמקים ואל הנחלים המתפתלים בהם. סביב העיירה יש ריכוז של סלעים בצורות מוזרות ומרשימות. העיירה Beaufort מפורסמת בגלל שרידי הטירה מהמאה ה-12. כשמתקרבים לעיירה Larochette מתרשמים ממראה הטירה מהמאה ה-11, החולשת על האזור ממרומי הצוק. כביש מוביל במעלה ההר עד פתח הטירה.

סוף טוב לגוף ולנשמה

המשולש הצפוני של לוקסמבורג הוא חלק מאזור הארדנים (Ardennes) המשתרע על-פני שלוש מדינות: בלגיה, לוקסמבורג וצרפת. הארדנים מתאפיינים בגבעות מיוערות, בעמקים חבויים בין קירות תלולים שנחצבו על-ידי נהרות זורמים וכפרים מבודדים הבולטים למרחוק הודות למצודות החולשות עליהם.

העיירה ויאנדן Vianden)) ציורית במיוחד. היא יושבת בעמק שקירותיו תלולים, ובתוכו עובר הנהר Our. במרכז העיירה צוק גבוה ועליו טירה מרשימה מהמאה התשיעית. אפשר לעלות ברכבל לגבעה שממול, לנקודת תצפית יפה על העיירה, או פשוט לעצור לצד הדרך בירידות שלפני העיירה. אם אתם מטיילים עם ילדים שעייפו מטירות, תוכלו למצוא גם כאן פארק הרפתקאות עם מתקני טיפוס ועם גלישת חבלים. לא רחוק משם נמצאת העיירה Hoscheid ולידה "מסלול הצלילים" - מסלול באורך שישה קילומטרים וחצי של הליכה ביער, עם מצגות של כלי נגינה מעץ שהרוח מנגנת בהם.

יעד הלינה שלנו לאותו יום היה sur Sure Esch, עיירה ציורית היושבת על גבעה שבראשה מצודה, והנהר Sure חובק אותה מכל עבר. העיירה היא נקודת מוצא נוחה לטיולים. בקיץ אפשר לטייל כאן בסירה המופעלת באנרגיה סולארית. נהר ה-Sure פתלתל וציורי, ומספק תצפיות נוף נעימות מאוד.השילוב של יערות ירוקים עטורים בצהוב-כתום-אדום של השלכת ליד הכחול המתפתל של נהר סור, לצד שבילי הליכה מגוונים הוא אטרקציה נפלאה למטיילים בכל רמת כושר.

משם המשכנו ליעד הצפוני של המסלול שלנו: העיירה קלרבו (Clervaux). עיירה זאת ממוקמת בעמק צר ועמוק, לצד הנהר Clerve. מדרחוב חביב עם חנויות אופנה, מסעדות ובתי קפה מוביל אל הטירה המרשימה מהמאה ה-12 הנמצאת על גבעה וחולשת על העיר.

גם בעיירה הזאת הופתעתי מהמחירים הנוחים של בתי המלון. סוויטה ענקית, מדהימה ביופייה ובה שני חדרים גדולים (סלון וחדר שינה) מעוצבים ומצוידים בטוב טעם, עם אח מבוערת ועם ג'קוזי ענק, במלון בוטיק ברמה של חמישה כוכבים בקצה המדרחוב למרגלות הטירה, עלתה לנו 750 שקלים ללילה בלבד, כולל ארוחת בוקר נהדרת, ושימוש חופשי במתקני הספא המצוין של המלון.

נשאר לנו עוד יום אחד לטיול, אך מכיוון שמזג האוויר נעשה גשום וקריר החלטנו לתת לעצמנו סיום מפנק. חצינו את לוקסמבורג מצפונה לדרומה בתוך שעות מספר, והגענו לעיירת המרפא מונדורף (Mondorf les Bains). בעיירה מעיינות מינרליים חמים, וכן קזינו הכולל לא רק אולמות הימורים, אלא גם מסעדות, מלון ואולמי מופעים.

אנחנו התמקמנו במלון שבתוך האתר התרמלי, והתמסרנו למים החמים, לזרמים המעסים והמרגיעים ולמפלים שאפשר לעמוד מתחתם לעיסוי חזק יותר. באתר ארבע בריכות, שתיים פנימיות ושתיים חיצונית. טמפרטורת המים 37 מעלות. אפשר להגיע מהחדר בחלוק אל הבריכות הפנימיות, ומשם לשחות החוצה. בערב, כשהטמפרטורה בחוץ הייתה אפס, יצאנו אל הבריכות החיצוניות. בגלל הפרשי הטמפרטורה בין המים והאוויר, כוסתה הבריכה במעטה אדים, אשר שמר גם על האוויר בטמפרטורה נעימה.

בדרכנו חזרה לשדה התעופה נזכרתי בשאלתו של ידידי, "לוקסמבורג? מה איבדת שם?". לא איבדתי דבר, אבל מצאתי דוכסות קטנה ומגניבה.

מידע מעשי

הגעה: אין טיסות ישירות. אנחנו טסנו עם סוויס, עם עצירת ביניים קצרה בציריך. אפשר

גם דרך פרנקפורט, ולנהוג משם, או דרך פריז רכבת מהירה.

מומלץ להתחיל את הטיול במרכז מידע לתיירים הנמצא בעיר לוקסמבורג, ברובע Center. הנציג האדיב צייד אותנו בחוברות עשירות באינפורמציה ושמח לענות על כל שאלה. אל תצאו משם בלי החוברות Luxembourg Sight and Attractions,

ו-Luxembourg Eat & Sleep, וכמובן מפות.

בעיר לוקסמבורג מומלץ לנסוע באוטובוס בשיטת hop on - hop off בכרטיס ל-24 שעות עם אפשרות לעלות ולרדת באתרים שונים.

עוד כתבות

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

"יש אלפים כמוהו": המהנדס שעבד בכמה עבודות במקביל והסערה

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים

חרדים בלשכת גיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

צה"ל מסיר כפפות: המהלך הדרמטי לגיוס משתמטים - והאכיפה

עשרות אלפי צווי הגיוס שיישלחו, והמחסומים שיוקמו בכניסה לאזורים מיושבים ● שעות לפני יציאת המשלחת: השרים הצביעו בעד חלוקת סיוע הומניטרי לעזה ● בקטאר מדווחים: סבב המשא ומתן העקיף בין חמאס לישראל החל בדוחה ● צה"ל יירט טיל בליסטי ששוגר מתימן ● "האויב ממתין לשאננות": חמאס מזהיר את המחבלים לקראת הפסקת האש ● 50 חטופים - 639 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

חיים פייגלין, מנכ''ל צמח המרמן / צילום: כפיר סיון

מניות הבנייה טסו ומשקיעים בצמח המרמן דרשו שעזריאלי תשלם יותר

בחודש האחרון מדד ת"א-בנייה עלה בכ-40% ● כעת, מספר גופים מוסדיים מנסים לגבש מהלך עם דרישה להעלאת המחיר שבו תירכש חברת הבנייה הציבורית צמח המרמן על ידי קבוצת עזריאלי ● בין המוסדיים שמחזיקים בצמח המרמן, נמצאות חברות הביטוח הפניקס, הראל, כלל ביטוח, וכן קרן הגידור ברוש

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים אישרו את הצעת החוק להחלשת היועמ״שים במשרדי הממשלה

הצעת החוק, שעלתה לוועדת השרים לחקיקה בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד ● ועדת השרים לחקיקה אישרה כי הקואליציה תתמוך בקידום הצעת החוק, בניגוד לעמדת היועמ"שית

אלעד טנא / צילום: אריק סולטן

במקום אבי משולם: אלעד טנא מונה לעורך העל בידיעות אחרונות

אלעד טנא ימונה לתפקיד עורך העל של ידיעות אחרונות וב-Ynet במקום אבי משולם, שמילא את התפקיד בשנתיים האחרונות ● טנא, מגיע לאחר כשנתיים בתפקיד העורך הראשי של "מקור ראשון"

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

מימין: מנהיג סוריה אחמד א־שרע, יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ, בפגישה בריאד / צילום: ap

טורקיה מתחממת על הקווים: ההשלכות הכלכליות של הסכם בין סוריה וישראל

בזמן שנתניהו נוחת בוושינגטון, נרקם מאחורי הקלעים מהלך שעשוי לשנות את האזור: נורמליזציה היסטורית בין ישראל לסוריה, בתיווך טראמפ ● המהלך מבוסס על צורכי תשתיות האנרגיה הדחופים של דמשק, אבל תלוי גם בארדואן ● וגם לבנון ופירוז חיזבאללה על הפרק

ייבוא רכבים / צילום: Shutterstock

כשהיצע הרכבים והמותגים בשיא, מי צריך את הרפורמה ל"הגברת התחרות"

בוועדת הכלכלה דורשים "לפתוח את שוק יבוא הרכב לתחרות", אבל ניתוח המסירות במחצית הראשונה של 2025 מגלה תמונה של שוק היפר־תחרותי, ביקוש ריכוזי ומלחמת מחירים שכבר שוחקת את הרווחיות ● אז למה כולם רוצים, ורצים, לקבל זיכיונות יבוא בחסות הרגולטור?

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

מפעל אינטל בקריית גת / צילום: אינטל

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: האם ההייטק הישראלי בדרך למהפך

נראה שאנבידיה בדרך להישג נוסף שיאפיל על זה של אינטל ● ובכל זאת: מי תורמת כלכלית יותר לישראל? נראה שדווקא אינטל שנמצאת במצוקה ● הסיבה: התרומה של מפעל ייצור למדינה היא לאין שיעור גבוהה יותר מאשר מרכז פיתוח

רשויות הצפון מתחרות על קמפוס הענק של אנבידיה / צילום: מועצה אזורית חוף הכרמל, יח''צ

לפחות חמישה אזורי תעשייה בצפון יתחרו על השקעת הענק של אנבידיה

אנבידיה הצהירה על כוונתה לשלש את היקף הנדל"ן שהיא מחזיקה בישראל בהשקעה של כ־2 מיליארד שקל, ולבנות קמפוס ענק בקרבת משרדיה ביקנעם ● רשויות מקומיות באזור הצפון כבר מציעות קרקעות בשטחן - מעפולה עד חיפה ● ההערכה: הפרויקט יכלול מעבדות שיאפשרו לפתח את שבבי התקשורת העתידיים של החברה - מנוע צמיחה מרכזי שלה

חיסכון לכל ילד / אילוסטרציה: Shutterstock

מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד, מי קופת הגמל שבראש?

נתוני ביטוח לאומי שמתפרסמים היום מראים כי מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד ב-3.6 מיליון חשבונות, מאז שהחלה התוכנית ב-2017 ● אלטשולר שחם מובילים עם כמעט מיליון חשבונות חיסכון

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

נתניהו הכריע לגבי מיקום שדה התעופה הבא של ישראל. האם הפעם זה יקרה?

נתניהו הנחה להציג בתוך שלושה חודשים תכנון ראשוני להקמת שדה התעופה המשלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, כאשר במקביל, יתבצע גם תכנון להקמת שדה התעופה ברמת דוד - ובהמשך יוחלט סופית היכן הוא יוקם ● האתר בצקלג נדחה בעבר בשל מגבלות שונות, אך הגורמים המקצועיים ריככו את עמדתם לגביו לאחרונה

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, לאחר חתימתו על ''החוק הגדול והיפה''  ב־4 ביולי / צילום: Reuters, Ken Cedeno

כשהוא חוגג את הצלחותיו בקונגרס ואיש אינו עומד בדרכו: טראמפ ייפגש עם נתניהו

כשהוא כול־יכול ומושא הערצה, טראמפ חוגג את הצלחותיו  הוא בז ליריבים ולמבקרים, ואומר: "הם שונאים אותי ואני אותם" ● הוא ממשיך את הסתערותו על כל מוקדי הכוח העצמאים, בהם הבנק המרכזי ומערכת המשפט ● רה"מ ישראל יודע שהנשיא לא הזמין אותו כדי להתווכח

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: איל יצהר

מי אחראי על המקלטים ועוד כמה דברים שכדאי לנו לדעת מראש על התמגנות

מתי מקלטים ציבוריים נפתחים ● מה קורה אם מתנהלים בהם פעילויות בעת שגרה ● האם מותר לזרוק חפצים ממקלט בבית משותף ● והאם חייבים להכניס כל אחד ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד  

המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי. צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבנקים רוצים לחלק יותר דיבידנד ושני בעלי שליטה ייהנו מכך במיוחד

עם עודפי הון של 27 מיליארד שקל, הבנקים מעוניינים שבנק ישראל יעלה את שיעור הדיבידנד המשולם לבעלי המניות מדי רבעון מ־40% ל־50% ● מהם הנימוקים בעד ונגד המהלך, מהי עמדת המפקח על הבנקים והאם ומתי הוא ייצא לפועל?

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?