גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אבי לוי על הרצת האג"ח: "לא ישבתי ובדקתי את התיק"

לוי, מנכ"ל קבוצת מליסרון, מואשם כי פעל עם גולן מדר, מנהל הכספים בעופר השקעות, להעלאת שער האג"ח של מליסרון ע"י רכישתן ערב הנפקה ■ לוי הכחיש כי היה מעורב ברכישות: "אני לא הייתי שם, רק נתתי את הגבולות"

"אתה מנסה להיכנס לזה שמהבוקר עד הערב אנחנו ישבנו וקנינו (אג"ח של מליסרון - ח' מ'). אבל זה לא ככה. אני לא הייתי שם, וזה לא עניין אותי. אני רק נתתי את הגבולות" - כך העיד היום (ד') בבית המשפט המחוזי בתל-אביב אבי לוי, מנכ"ל החברות בקבוצת מליסרון של ליאורה עופר, במשפט פרשת הרצת האג"ח של החברה.

לוי מואשם כי בנובמבר 2009, לקראת הנפקת אג"ח ד' של מליסרון, הוא פעל עם גולן מדר, מנהל כספים בחברת עופר השקעות, להעלאת שער האג"ח באמצעות רכישתן. לפי כתב האישום, השניים עשו כן כדי שהמחיר בהנפקה ייראה אטרקטיבי לעומת המחיר בשוק. בכך, טוענת הפרקליטות, ניסו השניים להגביר את סיכויי ההצלחה של ההנפקה.

לוי, מדר, ומליסרון מואשמים בעבירות תרמית ניירות ערך (הרצת מניות) ובעבירות דיווח. עוד עומד לדין בפרשה: אליהו העליון, סוחר אג"ח מחדר המסחר של פועלים סהר, שלטענת הפרקליטות ביצע את פעולות המסחר, חברת עופר השקעות וחברת עופר פיתוח והשקעות. הנאשמים כופרים במיוחס להם.

"אני לא מעורב"

לוי, שנחקר היום בחקירה נגדית על-ידי התובע עו"ד עמית בכר מפרקליטות מחוז תל-אביב (מיסוי וכלכלה), ניסה להראות כי הוא לא היה מעורב באופן פעיל וישיר במסחר באג"ח מליסרון בימים הרלוונטיים, ולהרחיק את עצמו מהאירועים נשוא כתב האישום.

"אני לא ישבתי ובדקתי את התיק שעה-שעה, דקה-דקה. ראיתי ירידה ב-24 בנובמבר ואמרתי 'בוא ננצל'. לא בחנתי את זה למחרת ולא שקלתי נקודות איזון", טען לוי. בהזדמנות אחרת העיר: "מבחינתי, ביקשתי מגולן מדר למכור. נקודה, די. לא ראיתי את הנתונים".

בהמשך עדותו, וכדי להמחיש את טענותיו כי רמת מעורבותו במסחר באג"ח של מליסרון, בימים שלגביהם טוענת הפרקליטות כי בוצעו עבירות פליליות, הייתה שולית, אמר לוי: "אתן לך דוגמה מתחום אחר. יש לנו עכשיו פרויקט בנייה בבאר-שבע. האם יעלה על הדעת שאני אטפל בבינוי ובקרמיקה? אני פעם בחודש-חודשיים יורד לבאר-שבע, בודק. אם תשאל את סמנכ"ל הבינוי, הוא יגיד שאני יודע הכול, כי הוא מבחינתו מעדכן אותי. תיק של 20 מיליון שקל זה נשמע גדול, אבל אני לא מעורב".

מעורבות מינמלית

בהמשך נשאל לוי אם מבחינתו הסוחר (העליון) צריך היה לקנות את האג"ח במחירים הטובים ביותר. לוי השיב שכן, בנסיבות העניין. התובע הקשה: "הכי זול שאפשר?". לוי השיב: "הכי מיטבי. כשקניתי את קניון רמת-אביב, אתה שואל אם המחיר של 1.7 מיליארד שקל היה המחיר הכי זול? אני לא יודע. הכי טוב זה לבצע את הקנייה במחיר שאתה מאמין שהוא הכי טוב. מחיר הכי נמוך - אבל בלי לפספס את העסקה".

התובע הטיח בלוי כי מדר עצמו הודה בחקירתו במשטרה כי אחת הסיבות לרכישות המאסיביות של האג"ח על-ידי עופר השקעות הייתה כדי לגרום לעליית השער, וכן שגם לוי ידע על כך. כן אמר התובע ללוי כי מדר העיד מפורשות כי כל ההחלטות לגבי המסחר התקבלו במשותף עם, לוי וכי הוא לא עשה דבר ללא ידיעתו.

בתגובה טען לוי כי מדר לא אמר את הדברים בצורה חד-משמעית וחזר לדוגמה של פרויקט הבנייה בבאר-שבע. "כמו שאמרתי, אם תשאל את מנהל הבינוי אם אבי יודע מה קורה בבאר-שבע, הוא בוודאי יגיד שכן. אם תשאל האם הוא יודע מה מחיר שלד של בניין, הוא לא יגיד בוודאות. יש דקויות. מדר הבין שצריך לקנות, הוא הבין את סביבת המחירים. זה שהוא תירגם את זה לשער, אני לא הייתי שם... גולן היה מעדכן אותי בהיקפים במחזורים, בהחלט כן, כמו שמנהל הבינוי שלי היה מעדכן אותי".

בשלב זה הקשה התובע: "שמענו כאן שאתם, חברת עופר, חברה מאוד מסודרת שמקפידה על החוק, כאילו הייתם חברה ציבורית, מלווה בייעוץ משפטי וחברה אפילו שמרנית מבחינת היעדר סיכונים משפטיים. זה נכון, אגב, למליסרון ולחברות עופר. האם עורכי הדין שלך נתנו לך עצה שמותר לך לבצע את הרכישות של מליסרון במטרה להשפיע על השער?".

לוי השיב: "לא נשאלה שאלה כזו, ובוודאי שלא ניתנה תשובה כזו. אני לא אשאל את עורכי הדין שלי אם זה בסדר שאני ארצח".

לוי מיוצג בידי עוה"ד נוית נגב וגל הררי-גולדמן; גולן מדר מיוצג בידי עו"ד ז'ק חן; העליון מיוצג בידי עורכי הדין גרשון גונטובניק ועודד גזית; 3 החברות מקבוצת עופר מיוצגות בידי עורכי הדין פיני רובין, ארז הראל והילה שמעון מגורניצקי ונבות תל-צור ממשרד רם כספי; התובעים במשפט הם עורכי הדין עמית בכר ויעל ענתות.

עוד כתבות

אביגדור וילנץ / צילום: אינטל

עם מנהל בכיר מגוגל: התוכנית של היזם הוותיק להוביל את המהפכה הבאה

אסטרה לאבס, שהונפקה לפני שנתיים, כבר נסחרת במכפילים גבוהים במיוחד ● כעת היא בולעת את הסטארט–אפ הישראלי פליופס, וממנה את בכירי התעשייה המקומית להוביל את המהפכה הבאה

כנס תשתיות לעתיד: הפרויקטים והמיליארדים שיניעו את ישראל קדימה

הכנס, שמתקיים זו השנה השלישית, מנתח את הסוגיות הכלכליות, הרגולטוריות והעסקיות שקשורות לתחומי התחבורה, התעשייה, האנרגיה והחדשנות בישראל ● באירוע מתארחים מומחים ומקבלי ההחלטות מהענף, ובהם החשב הכללי במשרד האוצר יהלי רוטנברג, מנכ"ל משרד התחבורה משה בן זקן ובכירי המגזר העסקי

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

״תוריד את הריבית באחוז ויותר״: הקריאה של שר האוצר לנגיד, והתגובה

בעת הצגת תקציב המדינה, שר האוצר בצלאל סמוטריץ' טען כי "הריבית ירדה מעט מדי" וקרא לנגיד להוריד אותה בקצב גבוה יותר ● תגובת בנק ישראל: ״הדברים אינם ראויים לתגובה״

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בכנס תשתיות לעתיד / צילום: שלומי יוסף

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "על רקע קריסת העיתונות שראינו ב-BBC, התפקיד שלנו בגלובס רק מתחדד"

כנס תשתיות לעתיד של גלובס נפתח עם דבריה של מו"ל גלובס, אלונה בר און, שדיברה על ירידת האמון בתקשורת בישראל ובעולם, אך אמרה שזה לא קורה בטעות, אלא בגלל התנהלות לקויה של כלי התקשורת ● "לתפיסתנו יש להביא תוכן עובדתי, בדוק, רלוונטי ומונגש - ובהקשרו"

משרדי וויקס בתל אביב / צילום: איל יצהר

התגובה האגרסיבית של Wix לירידה במניה: תוכנית רכישה עצמית של מניות בסך עד 2 מיליארד דולר

במחיר הנוכחי של המניה, מדובר על רכישה של עד כ-40% מהון המניות של החברה ● מניית Wix איבדה מעל מחצית משוויה במהלך שנת 2025 ומתחילת השנה הנוכחית היא נחלשה בעוד 15.3% ● המניה מזנקת היום בוול סטריט

משרדי אמזון / צילום: Shutterstock

מבוכה באמזון: מייל פנימי שנשלח בטעות חשף את גל הפיטורים הקרוב

אמזון חשפה בטעות את הקיצוצים המתוכננים בחטיבת הענן במייל שנשלח הלילה לעובדי החברה ● גל הפיטורים הנוכחי, שצפוי לכלול כ-14,000 עד 16,000 עובדים, אכן מתחיל השבוע, אולם המייל הקדים את ההודעות האישיות שהיו אמורות להמסר לעובדים שיושפעו מהמלך

דורון ארבלי, יו''ר חברת החשמל / צילום: כדיה לוי

יו"ר חברת החשמל: "האינטרס הלאומי והביטחון האנרגטי מחייבים שנמשיך להיות חלק ממערך ייצור החשמל"

דורון ארבלי, יו"ר חברת החשמל, קרא בכנס תשתיות לעתיד של גלובס להסרת המגבלות על פעילות החברה בתחום ייצור החשמל, והציג תוכנית השקעות של כ־50 מיליארד שקל ברשת החשמל עד סוף העשור ● "חברת החשמל היא לא הבעיה של משק האנרגיה, היא הפתרון"

פרופ' מתן גביש / צילום: ינאי יחיאל

הפרופסור הישראלי שנלחם באדובי: "הגיע הזמן להחליף את ה-PDF"

החברה של פרופ' מתן גביש מהאוניברסיטה העברית, עושה את צעדיה הראשונים ובוחנת את האפשרות להחליף את מסמכי ה-PDF הוותיקים של אדובי, בפורמט דיגיטלי משוכלל הרבה יותר ● "הגיע הזמן לסטנדרט חדש. ה-PDF הוא אובייקט סגור ולא יעיל, וגם כזה שלא מתאים לעידן האוטומציה של ה-AI", אומר גביש לגלובס

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

יועצו של חמינאי: כל תקיפה של ארה"ב תיענה בתגובה לת"א

עלי שמח'אני, יועצו הבכיר של המנהיג העליון של איראן: "כל פעולה צבאית מצד ארה"ב מכל מקור ובכל רמה - תיחשב לפתיחת מלחמה" ● האיחוד האירופי צפוי להגדיר את משמרות המהפכה כארגון טרור ● טראמפ: "יש צי גדול בדרך לאיראן, מקווה שהם יחתמו על עסקה" ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "אנחנו ערוכים לעימות ארוך-טווח" ● שר החוץ האיראני: "אם ארה"ב רוצה לנהל מו"מ, היא צריכים לשים בצד את האיומים ● עדכונים שוטפים

אברהם נובוגרוצקי / צילום: תמר מצפי

ברוב גדול: זה נשיא התאחדות התעשיינים החדש

אברהם (נובו) נובוגרוצקי זכה ב-523 קולות מול המועמד צורי דבוש שקיבל רק 219 קולות ● הוא יחליף את רון תומר שכיהן בתפקיד בשש השנים האחרונות

עו''ד ספי זינגר, יו''ר רשות ניירות ערך / צילום: עופר עמרם

רשות ני"ע הכפילה תוך שנה את סכום הקנסות בשוק ההון

רשות ניירות ערך מדווחת על עלייה חדה בקנסות ב-2025: הוטלו 29 עיצומים בסכום מצטבר של יותר מ-6 מיליון שקל, לעומת 23 עיצומים בכ-3 מיליון שקל ב-2024 ● רוב הקנסות נגעו להפרות דיווח ולגילוי חסר למשקיעים

יגאל לנדאו, מנכ''ל רציו אנרגיות / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל רציו: "המדינה מקבלת 10 מיליארד שקל בשנה מהגז - בלי שהשקיעה אגורה"

מנכ"ל רציו, יגאל לנדאו, שוחח בכנס תשתיות לעתיד של גלובס על הסכם הגז החדש עם מצרים ועל הרחבת מאגר לוויתן ● הוא הדגיש את החשיבות הגאופוליטית של ההשקעה בהרחבת לוויתן: "ישראל כבר היום מספקת קרוב ל-15% מצריכת הגז של מצרים, וזה יגדל למעל 20% מרגע שהאספקה של ההרחבה תתחיל"

סין סימנה את המוסד כמטרה - וזו הסיבה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מדינות המפרץ מתנגדות לתקיפה באיראן, סין עוזרת לטהרן לסכל את פעילות המוסד בשטחה, ובמגזין פורן פוליסי טוענים שמועצת השלום של טראמפ תפגע בחלשים • כותרות העיתונים בעולם

הקהל בכנס / צילום: כפיר זיו

מניעים את הכלכלה: התמונות והרגעים מכנס תשתיות לעתיד

בכנס תשתיות לעתיד של גלובס, שנערך במרכז הכנסים של הבורסה בהשתתפות כ-200 אורחים, נידונו סוגיות תחבורה, תעשייה, אנרגיה והיבטי מדיניות ● מושב מיוחד ניתח לעומק את פרויקט הענק של הקמת המטרו בגוש דן ● באי הכנס נהנו מיין בוטיקי משפחתי ומגבינות המיוצרות ב"מחלבה הקטנה" ● אירועים ומינויים

מיקי רביב, מנכ''ל כאף ישראל / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל כאף ישראל: "יש גורמים שיהיו מעוניינים לממן את הפרויקט לחיבור המסילה במפרץ עם ישראל"

מיקי רביב, מנכ"ל כאף ישראל, סיפר בכנס תשתיות לעתיד של גלובס כי החברה פועלת בסעודיה ובאמירויות והיא בהחלט רואה היתכנות להשלמת רשת הרכבות המפרצית ● "רק 200 קילומטר בירדן מפרידים בינינו לרשת הרכבות המפרצית"

משרדי ענקית ציוד השבבים ASML / צילום: ap, Peter Dejong

עקפה תחזיות ומפטרת: מה היה בדוחות ענקית השבבים?

ASML דיווחה על צמיחה של כ-29% בהכנסות לעומת הרבעון הקודם, ועקפה את צפי האנליסטים בשורה העליונה והתחתונה ● ההזמנות החדשות שהתקבלו ברבעון הרביעי עקפו בפער גדול את תחזיות האנליסטים ● חברת השבבים דיווחה גם על פיטורים של כ-1,700 עובדים בהולנד ובארה"ב ● המניה קופצת בקרוב ל-7% בבורסה באמסטרדם

שלטי בחירות 2022 בישראל / צילום: דביר הלוי

בחירות 2026: ישראל כמקרה מבחן עולמי לניצול לרעה של AI

הבחירות בישראל עשויות להיות קו ההגנה הראשון של הדמוקרטיה בעידן הבינה המלאכותית ● אם לא יוקם מנגנון הגנה טכנולוגי, אזרחי ואופרטיבי כבר כעת, ההכרעה לא תהיה ע"י הציבור ● טור דעה

ארז בלשה, מייסד ומנכ''ל קרן ג'נריישן / צילום: שלומי יוסף

מנכ״ל ג'נריישן על משבר התשתיות: "הפתרון חד משמעית במגזר הפרטי. למדינה יש תפקיד חשוב בהסרת החסמים"

מנכ"ל ג'נריישן ישראל, ארז בלשה, אמר בכנס תשתיות לעתיד של גלובס כי הפתרון לפיתוח התשתיות נטוע במגזר הפרטי, ש"מביא יכולות שאין במגזר הציבורי" ● בלשה מסביר כי השירות הנמוך של התחבורה בישראל קשור ל"מחסור בנהגים ובנתיבים עמוסים"

אילוסטרציה: Shutterstock

200 מיליארד שקל בעשור: האם ישראל ערוכה למיזמי התשתית הגדולים בתולדותיה

פרויקט המטרו השאפתני, המסילות המהירות והמכרזים הביטחוניים החסויים מתנקזים כולם לעשור אחד קריטי ● בין חזון למציאות בשטח ניצבות בעיות קריטיות: מאין יגייסו 16 אלף עובדים, הנטל התקציבי על קופה, מחסור במהנדסים ועוד ● לקראת כנס התשתיות של גלובס: הצצה לפרויקטים שישנו את המדינה

השופט יצחק עמית בכנס ההסמכה לעריכת דין

השופט יצחק עמית בכנס עורכי הדין החדשים: "מערכת המשפט תחת מתקפה של ממש"

את הדברים הנוקבים אמר השופט עמית בטקס ההסמכה לעריכת דין שהתקיים הערב (ה') בירושלים ● "אם מי שנמצא בעמדת כוח או השפעה מרשה לעצמו להתעלם מהכרעה שיפוטית שאינה לרוחו, מדוע שאזרח מן היישוב יראה עצמו מחויב לה?"