גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עו"ד חודק: "די לציד המכשפות; תספורת זו לא מילה גסה"

עו"ד דוד חודק: "העליהום נגד החברות ובעלי השליטה הוא תוצאה של המחאה החברתית, כשפוליטיקאים היטו הזעם כלפי הקבוצות הגדולות שלא בצדק" ■ "לבייב ותשובה הזרימו הרבה כסף מכיסם, ודנקנר ניסה שלא להיכנס להסדר חוב"

עד סוף שנת 2007 נראה היה ששוק ההון הישראלי צומח, כשהיקפי הגיוסים בו נסקו בכל האפיקים ובעיקר באפיק האג"ח הקונצרניות. אלא שמאז השתנתה המנגינה: משבר האשראי העולמי שפרץ בשלהי 2008 טרף את הקלפים.

זה היה אחד הגורמים שהביאו להקמת ועדת חודק, אך בזמן שעו"ד דוד חודק וחבריו לוועדה שקדו כדי לספק לגופים המוסדיים נורמות התנהלות מחייבות בשוק האג"ח, השוק עצמו עצר באחת ומאז לא שב להיות כשהיה. בד בבד נתקלו חברות רבות בקשיים תזרימיים ובבעיות למחזר את חובן לציבור, והתוצאה: גל עצום של הסדרי חוב, תספורות כואבות למחזיקי האג"ח ולאחרונה גם עלייתו של אשראי חוץ בנקאי מסוג חדש - הלוואות פרטיות שאותן מעמידים הגופים המוסדיים לחברות, הרחק מהעין הציבורית.

"גם לבעל החוב יש חובות"

"המגמה הרווחת כיום היא קיצונית מדי נגד תספורות, והיא לא הגיונית מבחינה כלכלית, כי כולם יודעים שיש באג"ח סיכון", אומר עו"ד חודק המעורב בשוק האג"ח הקונצרני מכל זווית אפשרית - הן מטעם הרגולציה והן כמייצג של בעלי הון וגופים מוסדיים - בראיון משותף ל"גלובס" יחד עם עו"ד איה יופה. "סיכון יש לנהל בתבונה ויש לזכור שלעתים הוא מתממש", הוא אומר. "בבנקים יש מדי שנה חובות בעייתיים ותספורות קורות שם תמיד. לכן, אין לראות בתספורת מילה גסה, ויש לדעת לעשות זאת נכון".

חודק מכהן כראש משרד עורכי הדין גרוס, קלינהנדלר, חודק, הלוי, גרינברג ושות' (GKH), הנמנה על צמרת המשרדים המובילים בתחומים כמו מיסוי וני"ע. עו"ד יופה היא ראש מחלקת ני"ע במשרד, וייצגה למשל את בעלי החוב בגמול, ומהצד השני את החברות לידר, צים וקמן למול בעלי החוב שלהן.

- יש הרגשה שבעלי השליטה לא מתאמצים מספיק להחזיר חובות.

חודק: "אני לא חושב שזה נכון. לבייב, למשל, הזרים הרבה כסף לאפריקה ישראל. גם בדלק נדל"ן, למרות כל הביקורת, בעל השליטה, יצחק תשובה, הזרים סכומים משמעותיים, וגם בצים הזרימו הרבה מאוד כסף לתוך החברה. תראה את נוחי דנקנר, שניסה במאמצים מאוד גדולים שלא להיכנס להסדר חוב.

"העליהום שנוצר בשוק ובציבוריות הישראלית נגד החברות ובעלי השליטה בהן הוא תוצאה של המחאה החברתית, כשהפוליטיקאים היטו את הזעם כלפי הקבוצות הגדולות שלא בצדק, ובצעד שיצר סיכון גדול. הרי בסופו של יום מי שמביא את הצמיחה במשק הוא המגזר הפרטי ולא הציבורי. לכן, אין לשמוט את הקרקע מתחת לרגלי הקבוצות הגדולות ואין לעשות ציד מכשפות כפי שעשו פה".

- בסקטור הפרטי מרגישים רדופים?

יופה: "במידה רבה כן. התנהגות של בעלי חברות שלא מנסים לסייע ולהציל את המצב היא חריגה".

- גם המוסדיים מותקפים. איך ניתן לפתור את סוגיית ההסדרים?

חודק: "אולי כדאי לפתח כאן קרנות 'דיסטרס' שמתמחות במצבים מהסוג הזה - להזרים כספים מוסדיים לחברות בקשיים ואף לסייע להן באמצעות מומחים. זה חסר פה בשוק".

- מה אפשר ללמוד מההסדרים שנעשו עד כה?

יופה: "אנו כן רואים מגמה לפיה התרומה של בעלי השליטה צריכה להיות משמעותית - לאו דווקא בכסף, אפשר גם לוותר על אקוויטי. אם בתחילת הדרך, כשהתחילו הסדרי החוב, בעלי האג"ח היו נכונים יותר להתפשר עם החברות, אז מאז השוק השתנה דרמטית, והיום בעלי השליטה מבינים שאם הם לא יתנו משהו מהותי בהסדר הם יאבדו את החברה. עם זאת, זה לא אומר שהם חייבים להביא את כל הכסף, כי מדובר בחברות בע"מ. יהיה הרסני לומר שחברה בע"מ אינה באמת בע"מ - זה ימוטט את הבסיס לכלכלה".

חודק: "החברה לא צריכה להיות זירה להיאבקות וכיפופי ידיים כוחניים. קודם כל, יש להציל את החברה ולקבל תמורה בהתאם למה שאתה נותן בהליך ההתאוששות שלה. אני חושב שהשוק מתחיל להתבגר ולהבין זאת. כמו שהבנקים מצילים חברות לא משום שהם אלטרואיסטים אלא משום שהם מבינים שחברה שתשרוד תחזיר את ההשקעה, כך גם המוסדיים צריכים לפעול. למעט מקרים חריגים בהם אין הצדקה לקיום חברה יש להציל את החברה ולחלק את התמורות בהתאם לתרומות".

- כלומר, החובות חלות לא רק על הצד הלווה אלא גם על הצד המלווה?

"בארה"ב גם לבעל החוב יש חובות כנושה: למצוא את הדרך הכי טובה עבורו ושהכי פחות מזיקה לאחרים ולא ללכת כפיל בחנות חרסינה. יכול להיות שיש לפתח את הדוקטרינה הזו פה, כדי למזער נזקים".

"כיום העסק לא עובד"

עוד נקודה שמעלה חודק נוגעת לאופן התנהלות החברות שנקלעות לקשיים. "אני חושב שמנהלים צריכים להבין שכמו שאין הזדמנות שנייה לעשות רושם ראשוני, ככה גם בעבודה המשפטית והניהולית. הרבה פעמים חברות עומדות בפני מצבים קשים ומורכבים והן לא נערכות בצורה המיטבית".

- מה הפתרון לנציגות אג"ח שמורכבת מגופים בעלי אינטרסים מנוגדים?

"נושא הנאמן יחסית פסיבי כיום. בוועדה הפנינו למאמר אמריקאי שמציע מסלול אלטרנטיבי לנאמן - מעין נאמן על. מדובר בנאמן שלא יהיה עו"ד אלא בקיא בכלכלה ומימון ויהיה רשאי להתפשר עם החברה על תנאי האג"ח ללא הסכמת בעלי האג"ח. לדעתי, יש לבנות מודל ישראלי על בסיס זאת".

- מה דעתכם על האופן שבו מתנהלים הסדרי החוב כיום?

יופה: "משני עברי המתרס - חייבים ובעלי חוב - רואים שזה לא עובד. יש בעיה בהתנהלות מול גוש גדול של בעלי חוב - פרטיים ומוסדיים, ואחרים. יש מקרים של ניגודי אינטרסים ויש מקרים של פופוליזם שמלווה לזה, וזה לא עובד. התוצאה מאוד ברורה והיא הסדרי חוב שמתמשכים תקופה ארוכה ובלתי סבירה בעליל, כי חברה במהלך הסדר חוב היא חברה משותקת. יש לעבוד על שיטה חדשה, אולי לעשות אאוטסורסינג להסדרים".

- המצב הזה יוצר בעיות רחבות יותר מאשר ההסדר הנקודתי?

"אנו רואים כעת יותר חשש מצד הבנקים לתת אשראי שמשולב בתוך מערכת מימון מוסדית ציבורית - כלומר, לתת אשראי לחברות שמקבלות מימון משוק האג"ח הקונצרני (להבדיל מהלוואות פרטיות, ר' ש')".

- מיהם המוסדיים שמעדיפים אינטרסים לא ענייניים במו"מ עם החברות?

חודק: "יש גורמים שרואים בנושא הסדרי האג"ח מנוף שיווקי. אין בזה רע מוחלט, זה צריך להיות מידתי כי הרי גם המוסדיים צריכים להראות את כוחם. אבל ההחלטות בסוף צריכות להיות לגופו של עניין וענייניות".

איה יופה / צלם: יונתן בלום

"להקים נאמן-על שיכריע"

במאי 2009 יצאה ועדת חודק לדרך ובתחילת 2010 היא פרסמה את המלצותיה הסופיות שאומצו על ידי האוצר. הוועדה קבעה עבור הגופים מוסדיים פרמטרים להעמדת אשראי באמצעות רכישת אג"ח קונצרניות. מאז שהוחלו הכללים שנקבעו בוועדת חודק, קטנו הנפקות האג"ח בצורה משמעותית ביחס לתקופה של טרום המשבר הכלכלי של 2008.

- בשוק מרבים להאשים בקיפאון בהנפקות את "כללי חודק".

"האמירה שאין הנפקות בשוק הקונצרני, כולל כאלו שבסיכון יותר גבוה, בגלל המלצות חודק, זה אגדה אורבנית שיש להיגמל ממנה. ברור שמה שעצר את השוק בישראל זה המשבר העולמי, והוא עצר את השוק בכל העולם. בישראל הוא האט את השוק בחריקת בלמים, עצירה חדה מדי, והיה צורך בפרק זמן להתאוששות להבין את הכללים החדשים".

יופה: "רואים ההתעוררות בשוק הקונצרני, בעיקר בחברות הגדולות יותר בשוק החוב שמתעניינות יותר באפשרות של הגיוסים. אנו מקבלים שיחות רבות וזה תמיד אינדיקטור ראשון למה שקורה".

- למה כיוונתם בוועדת חודק?

חודק: "פיללנו שהשוק יאמץ קריטריונים המקובלים בעולם, וניסינו לבנות ארגז כלים לשלב ההנפקה, שלב הפיקוח על החוב ושלב המשברים בטיפול בחוב. ארגז הכלים נתן כוח למוסדיים וגם הבנה אצל החברות המנפיקות שאם הן לא תהיינה שותפות לתהליך הזה הן בסוף תאבדנה את השוק. זאת, משום שהמוסדיים יצאו לחו"ל וימצאו שם היצע אג"ח אדיר. זה חשוב גם כיום כי ברגע שהמוסדיים יתרגלו לקרוא משמאל לימין יהיה קשה להשיב אותם לפעול בעיקר בשוק המקומי, והרי חשוב שהם ישקיעו כאן בשביל הצמיחה".

- בהתחשב בניסיון שנצבר בשוק המקומי מאז שהוועדה שלך סיימה לפעול, מה היית רוצה לשפר בהמלצות?

"יש לעשות תיקונים והשלמות לוועדה - אף אחד לא מושלם. עניינית, לא מיצינו את ארגז הכלים לטיפול במשברים. בנינו את רעיון הנציגות שמאפשרת למוסדיים להתאחד לטיפול בהסדר חוב. אבל הנציגות לא בהכרח עושה את מה שהיא צריכה לעשות. מדוע? יש שלושה-ארבעה חברים בנציגות שיש להם אינטרסים שונים, ולפתע הנציגות מקזזת את עצמה ולא אפקטיבית. לכן, החברות בקשיים מרגישות שהנציגות לא מספקת את מה שיש להן מול הבנקים משום שאין את האינטימיות שנדרשת בניהול החוב. וכך נוצר מעגל של היזון חוזר לא אופטימלי".

חודק טוען לכן כי "יש לעשות ועדת חודק ב' לכל מיני תיקונים. זה לא חייב להיות ההרכב שלנו ויכול להיות הרכב אחר, וחייבים את השותפות של רשות ני"ע ובנק ישראל בוועדה לצד האוצר. חייבים את השותפות שלהם".

- מה צריך שיהיה בחודק ב' מלבד נאמן על?

"לבנות אינטימיות במערכת היחסים בין החברות לבעלי החוב כדי שהחברות יוכלו לתת קובננט מבלי לחשוש מהרס החברה כתוצאה מזליגה של ההסדר והמצב לשוק".

- גם קרנות נאמנות צריכות להיכנס תחת כללי חודק?

"לשכבה של קרנות הנאמנות יש חשיבות פחות קריטית ביחס לכספי הפנסיה. לכן, העקרונות צריכים להיות זהים אבל החומרה של החלתם יכולה להיות גמישה".

"אני לא רואה סכנה בהלוואות הפרטיות של המוסדיים"

אחד הנושאים שזוכים לתשומת לב רבה באחרונה הוא ההלוואות הפרטיות שהמוסדיים נותנים לשורה הולכת ומתארכת של חברות. מדובר בהלוואות כמו-בנקאיות, שהרבה פחות מפוקחות מאשר האג"ח הקונצרניות או האשראי הבנקאי. בימים האחרונים נודע כי באוצר החליטו להקים ועדת מומחים, מעין ועדת חודק נוספת, שתסדיר את תחום ההלוואות הפרטיות.

"בוועדת חודק לא התייחסנו להלוואות 'טיילור מייד', כלומר הלוואה ממוסדי אחד או שניים לחברה אחת. גישתנו התבססה על כך שקיימת פרקטיקה רבת שנים להלוואות מהסוג הזה בבנקים המסחריים בישראל", אומר על כך חודק, שמוסיף מיד כי "מוסדי שיפעל בתחום יכול לאמץ פרקטיקות אלו".

- מדובר לדעתך בתחום בעייתי מבחינת החוסכים? יש כאן סיכון עודף?

"אני לא רואה סכנה בהלוואות 'טיילור מייד', בהינתן שהמוסדיים פועלים לפי הפרקטיקה של הבנקים המסחריים בישראל".

- אם כך אז למה להקים ועדה נוספת ולא להחיל על המוסדיים את ההנחיות שכבר קיימות בתחומים אחרים?

"מהניסיון שנצבר, הממונה על שוק ההון רוצה לבחון את התאמת הכללים לנושאים שמיוחדים למוסדיים. לדוגמה, מוסדי אחד או שני מוסדיים נותנים הלוואה לחברה, וההלוואה תינתן על פי הסכם הדומה להסכם הלוואה של בנק מסחרי. הבעיה היא מה קורה כאשר החברה בקשיים וצריך להשתלט עליה לתקופה קצרה. כידוע, מוסדי אינו רשאי לשלוט בחברה. צריך להתאים את הכללים, אולי לאפשר למוסדיים לשלוט בחברה כזאת לזמן קצר".

היקף הגיוסים

עוד כתבות

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

עליות בבורסות אירופה; סנאפצ'אט מזנקת במסחר המוקדם

אינטל נופלת במסחר המוקדם לאחר שהחמיצה את הציפיות למכירות ברבעון הראשון של 2024 ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● בהמשך היום יתפרסם בארה"ב מדד מחירי ההוצאה הפרטית (PCE), מדד האינפלציה המועדף על ידי הפד

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים