גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דניאלה וירצר: "אני לא נחה על שמריי ולא מחכה שיפנו אליי"

השחקנית דניאלה וירצר בשיחה על קריירה ועל תפקידה בהצגת הקאמרי "נשים מטרויה" ■ "להרבה מאיתנו הייתה תוכנית חומש והרבה מאיתנו התבלבלו"

דודה האהוב של דניאלה וירצר, שמוליק עצמון, שחקן ותיק, יזם אמנותי ומנהל תיאטראות, חזר על משפט אחד בכל פעם שבה הייתה אומרת לו כמה היא רוצה להיות שחקנית: "אם את יכולה לעסוק במשהו אחר, לכי על זה". כאחד שמודע לקשיי המקצוע, לדלתות הסגורות, לחיים הבלתי קלים ולצורך לגדל עור של פיל, הוא ניסה לחסוך לה את הקושי ולכוון אותה לקריירה קלה יותר, אבל היא בשלה. רק משחק מעניין אותה. עור של פיל היא עדיין מגדלת, אבל החשדנות שלה לתקשורת כבר מפותחת מספיק.

גם הראיון הזה כמעט פוצץ עוד טרם החל, כיון שוירצר קיבלה את הרושם שהוא יתמקד רק בהצגת הקאמרי "הנשים מטרויה", ולא בקריירה שלה. תוך רגע הפכה הבחורה היפה הזאת לחשדנית ולמרוחקת, כאילו מישהו טמן לה פח מסוכן; ורק שיחת טלפון מרגיעה מהתיאטרון החזירה אותה לשולחן, תוך אמירה קצרה, "יאללה, בואי נזרום".

אז זרמנו במין ריקוד של פתיחות ושל ריחוק, כשברקע האזהרות והקשיים שהיו די נפוצים בקריירה שלה; בעיקר בתקופה שבה מצאה את עצמה, אחרי שחוותה את שיא הפרסום, חסרת עבודה, ממלצרת בבית קפה - תקופה שעדיין גורמת לה חוסר נוחות. "נדבקתי בזה והמשחק נדבק אליי", היא אומרת, "לפעמים אני מנסה לשכנע את עצמי שאני יכולה להיגמל מזה ואני אפילו שומעת את שמוליק מדבר אליי".

- ניסית פעם גמילה אמיתית, להתנתק לגמרי?

"לא עד הסוף, לא באמת. אני משחקת במחשבה לפעמים, אולי לעבור לעסקים כמו אבא שעוסק בתיווך בעסקאות, במלונאות וגר בפולין. כשמתבגרים נפתחים עוד תחומי עניין".

- ההורים שלך גרושים. אימא גרה באוסטרליה ואבא בפולין, היית חייבת להיות מאוד עצמאית, או להשתעשע במחשבות לעזוב את הארץ.

"לפולין? מה אעשה שם? אוסטרליה בכלל לא מושכת אותי. יש לי דרכון אמריקאי ודרכון אירופי, ובגיל 18 באמת חשבתי שאכבוש את ארצות הברית, אבל אני מאוד אוהבת להיות פה ואני הרבה יותר חזקה פה. אין לי שם כלום".

- איילת זורר, שאת מאוד מעריכה, עשתה את זה.

"היא נסעה וחזרה ושוב נסעה אחרי ששפילברג ראה עבודות שלה. יש גם את העניין של הרזומה, הגב הכלכלי, והיה לה גם בן זוג".

- אולי הקריירה שלך התחילה גבוה מדי, מהר וחזק מדי. סיימת תיכון וישר נכנסת לטלנובלה "לחיי האהבה" שמאוד הצליחה.

"ייתכן, ואני לא מתחרטת על כלום, כי זה חישל ובנה אותי. אולי זה היה טו מאץ' וזה היה אינטנסיבי, בטח בגיל הזה, אבל עשיתי בשכל והלכתי ללמוד שלוש שנים. זה נתן לי שקט. לקחתי צעד אחורה".

- אצל ניסן נתיב היית פייבוריטית?

"אין לו פייבוריטים. היו כאלה שהיו קרובים אליו, ואותי הוא חיבב. בשלב האחרון למבחני הקבלה ללימודים הוא היה מקסים. ראיתי את הפוקר פייס שלו נשברים ואת הניסן האמיתי יוצא".

- ובסוף הלימודים הייתה לך תוכנית לאן את רוצה להגיע?

"קראתי משהו על ילידי שנות ה-80, בני הדור שלי, שמאוד התחברתי אליו. דיברו שם על משבר גיל ה-28, ואני רואה אותו קורה אצלי ואצל החברים שלי, גם אלה שלא במקצוע. להרבה מאיתנו הייתה תוכנית חומש והרבה מאיתנו התבלבלו".

- למה?

"כי היה לכולנו חלום ענקי והעימות עם המציאות, שהיינו בטוחים שתהיה יותר פשוטה ובגיל הזה נהיה מסודרים כלכלית ולא ניאבק כל הזמן על הקיום שלנו, הביא לשבר".

- אולי אתם פשוט מפונקים.

"תגדירי פינוק".

- בני הדור שלך חשבו שמגיע להם יותר, שההורים שלהם יפתרו בשבילם הכול.

"יש בזה משהו ויש המון פסיכולוגיה בעסק הזה, אבל מצד שני, לא טוב לחלום?".

- מצוין לחלום, אבל גם להתעשת ולא להתבכיין ולהישבר כשמגלים שהוא לא בר השגה במלואו.

"אז את חושבת איך להתאים את עצמך וגם איזה חוקים את רוצה לשנות, ומפה בדיוק צמחה המחאה החברתית שהוביל הדור שלי. זה היה סוג של ביאת המשיח שאנשים יצאו לרחובות".

- ואז היא נתקעה.

"אני לא חושבת. לכל אחד יש מחאה פרטית שלו, כל אחד מרגיש חוסר צדק במקום האישי שלו והוא מנסה לעשות את השינוי. מאוד חשוב לי להגיד שאני מודה על מה שיש לי. אני חושבת שחילקו לי טוב".

- ובכל זאת הייתה לך תקופה של שבר.

"היה ברור שמתישהו זה יישבר, ואני שמחה שזה נשבר בגיל כזה, כשאתה מפונק וחולם וחושב שמגיע לך הכול. אני כן מעדיפה שדברים לא ילכו כמו שאני רוצה בדיוק, כי כשזה ילך, אדע שבניתי את זה נכון ושזה בא בזמן הנכון. איך שמוליק אומר? זה יקרה לך בגדול אבל בגיל 35, כמו שזה קרה למרב גרובר ולעלמה זק. כשהן היו בשלות לזה".

- מלצרת, חיכית, התייאשת גם?

"זה כמו חורף וקיץ, זה כמו אליפסה. יש ירידה מסוימת ואז שוב השמש עולה לשמים".

- איך את בוחרת פרויקטים כיום?

"רק אם הם מעניינים ומדליקים אותי, וכמובן יש גם את האספקט הכלכלי".

- כמו עבודות הדוגמנות שאת עושה עדיין.

"כלכלית זה משתלם. אני צריכה להתפרנס. ואת יודעת מה, זה גם מאוד כיפי".

- קמפיין של הלבשה תחתונה מסתדר עם תדמית של שחקנית רצינית?

"זה היה לפני שש שנים כמעט, וזה תלוי בצלם ובצילום. למה נינט עשתה את דלתא, ולא ראו שום דבר? אפרודיטה מייבאת חזיות מחברה צרפתית הכי איכותית שיש ותמיד אוכל להראות את הצילומים האלה לנכדים שלי. אין מה להתבייש בזה. היום הייתי עושה צילומים למותגים יותר קטנים שאני מתחברת אליהם. אני חולה על אופנה. חזרתי מטוקיו עם ארון חורף שלם".

- בואי נחזור למיני קמבק, ולמי שסללה לך את הדרך חזרה: קרן פלס.

"היא עשתה את המוזיקה של 'נפוליאון חי או מת' בסטודיו, ונתנה לי לשיר שיר שהיא כתבה לי. יום אחד היא ראתה אותי ממלצרת בפלורנטין ואמרה לי שאני חייבת לבוא לאודישנים של 'אורזי מזוודות', כי צריך שם בחורות שיודעות לשיר. עשיתי אודישן. ולא שמעתי מהם חודשיים, עד שנעם סמל (מנכ"ל הקאמרי) ראה אותי בצוותא וקרא לי לעוד אודישן, וקיבלתי את התפקיד של נינה. הרבה מהקאסט של חנוך לוין נמצא גם ב'טרויה'".

- "הנשים מטרויה" היא הפקה ענקית, אבל גם מאוד שנויה במחלוקת.

"מדובר בשלוש שעות לא פשוטות לצפייה. או שאוהבים את זה וחושבים שמדובר באירוע תיאטרלי מרגש, או שלא. הקהל הישראלי לא רגיל להפקה באורך כזה, בקצב כזה, ברב לשוניות. זה דורש סבלנות, ריכוז, אתגר. זו הפקה משותפת לתיאטרון המטרופוליטן בטוקיו, לשם טסנו למשך חודש וחצי, עם במאי יפני שלא מדבר אנגלית. העוזרת האישית דיבבה אותו וכשאנחנו דיברנו, מישהי אחרת תרגמה לו".

- נשמע מטורף.

"היינו 24 שחקנים בקאסט, שחקנית יפנית בת 71 שגילמה את הקובה (מלכת טרויה), חודש חזרות, 12 הצגות שם ושמונה פה, לפעמים שתיים ביום".

- איך הקהל היפני?

"שונה. פחות מרגישים אותו, אבל בסוף ההצגה הוא עמד על הרגליים. שיחקה איתנו יוקה וואו (מגלמת את הלנה היפה), סלבריטאית יפנית, ובמהלך ארבע הצגות ישבו מעריצות שלה בשורה הראשונה, ושילמו משהו כמו 500 שקלים להצגה, כדי לבהות בה. היה לי מאוד חשוב למצות את טוקיו. האוכל, הבגדים, האופנה".

- מה הפרויקט הבא?

"אני לא נחה על שמריי ולא מחכה שיפנו אליי. אנחנו טסים עם 'אורזי מזוודות' לסין, יש הצגת פרינג' בתמונע, ואני נערת ה-VOD של הוט, שזו העבודה הכי כיפית וקלילה; ובעיקר אני מחפשת מה הלאה ופחות נכנסת ללחץ מזה. וכשהלחץ בכל זאת מתגנב, אני פחות מרשה לו להיכנס".

אישי: 29, רווקה, מתגוררת בתל אביב

רזומה בקצרה: טלוויזיה: "לחיי האהבה", "אגדת דשא", "מסכים", "יחפים". קולנוע: "הבועה". תיאטרון: "אורזי מזוודות", "מעגל הגיר הקווקזי", "הנשים מטרויה" - כולן בתיאטרון הקאמרי

עוד משהו: בעבר פורסם שהייתה מועמדת לסרט "ג'יימס בונד" אך הדבר אינו נכון. כמו הרבה שחקניות היא שלחה די.וי.די עם חומרים שלה ולא יצא מזה כלום.

עוד כתבות

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

אינטל חיפה. / צילום: Shutterstock

מאות עובדי אינטל יפוטרו בימים הקרובים. מה הם יקבלו בעזיבה?

עשרות עובדי אינטל ישראל קיבלו במהלך היום הזמנות לשימוע ● לפי ההערכה אינטל צפויה לפטר בין 15% ל-20% מעובדי חטיבת הייצור שלה בעולם ועוד אלפים רבים של עובדי מחקר ופיתוח ● אינטל מציעה חבילות פרישה מוגדלות לפורשים מרצון

קשת טעמים / צילום: באדיבות קשת טעמים

לקבל את המשכורת באמצע החודש: המהלך המפתיע של קשת טעמים

מכללת גל נבחרה להוביל את תוכנית "צומחים" לחוסן תעסוקתי, התוכנית כוללת ייעוץ אישי למעסיקים וסדנאות לעובדים ● הסטארט-אפ Payro מודיע על שיתוף פעולה עם קמעונאית המזון קשת טעמים, שתאפשר לעובדיה למשוך עד 2,000 שקל או  30% משכרם במהלך החודש

רונן עקביה, מנכ''ל בית וגג / צילום: יח''צ נימקו

ביקושי יתר בגיוס האג"ח הראשון של חברת בית וגג

חברת ההתחדשות העירונית שבה מחזיק יעקב שחר מגייסת כ-105 מיליון שקל, לאחר זינוק של 42% במניה בשנה האחרונה ● החברה צופה רווח גולמי עתידי של מעל 1.6 מיליארד שקל בפרוקיטים שהיא מקדמת

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: עודד קרני

הלחצים על הנגיד ובית ההשקעות שמעריך: "הריבית עשויה היום"

בנק ישראל צפוי לפרסם את החלטת הריבית היום (ב'), שצפויה על פי רוב הכלכלנים להישאר על רמה של 4.5% ● עם זאת, בלידר שוקי הון מעריכים שהסיכוי שנראה כבר הפחתה היום עומדת על 65%

ח''כ אושר שקלים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהצעה למנות בכירים ללא אישור ועדת גרוניס

לפי הצעת החוק של ח"כ אושר שקלים מהליכוד, שעלתה לדיון בוועדת השרים לחקיקה - מינויים בכירים, ובהם ראש השב"כ, יתבצעו על ידי הממשלה, ללא צורך באישורה של הוועדה המייעצת ● באחרונה ביקש רה"מ נתניהו מבג"ץ לקבוע כי הוועדה תתחיל לקדם את מועמדותו של דוד זיני לראשות השב"כ

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: באדיבות עיריית קריית אונו

הרוב קובע, גם כשהבניין שלכם נהרס מטיל. וזה לא תמיד כל כך פשוט

השאלה הגדולה העומדת בפני דיירים שהבית המשותף בו הם מתגוררים נפגע היא האם קיים רוב לשיקום הבניין ● אם כן - המחוקק מעודד זאת ● במידה ואין הסכמה שכזו - יכול להתבטל רישום הזכויות הפרטניות והדיירים הופכים לשותפים במקרקעין ללא זיקה לחלק מסויים בשטח ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

חדשות הביומד / צילום: תמי בר ישי

ההשקעה החדשה של אסף גרניט: טכנולוגיה שמפחיתה את עליית הסוכר בגוף

ההשקעה החדשה של אסף גרניט היא בחברת כאליטק שפיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לאכול ולהפחית את עליית סוכר בגוף ● חוקרים אבחנו במחקר חדש פרקינסון בשעוות האוזן ● אסקלה מדיקל גייסה 4.5 מיליון דולר לטיפול בצניחת רצפת האגן ● הלך לעולמו אחד מממציאי טכנולוגיית ה-CAR-T ● השבוע בביומד

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים אישרו את הצעת החוק להחלשת היועמ״שים במשרדי הממשלה

הצעת החוק, שעלתה לוועדת השרים לחקיקה בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד ● ועדת השרים לחקיקה אישרה כי הקואליציה תתמוך בקידום הצעת החוק, בניגוד לעמדת היועמ"שית

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: איל יצהר

מי אחראי על המקלטים ועוד כמה דברים שכדאי לנו לדעת מראש על התמגנות

מתי מקלטים ציבוריים נפתחים ● מה קורה אם מתנהלים בהם פעילויות בעת שגרה ● האם מותר לזרוק חפצים ממקלט בבית משותף ● והאם חייבים להכניס כל אחד ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד  

רשויות הצפון מתחרות על קמפוס הענק של אנבידיה / צילום: מועצה אזורית חוף הכרמל, יח''צ

לפחות חמישה אזורי תעשייה בצפון יתחרו על השקעת הענק של אנבידיה

אנבידיה הצהירה על כוונתה לשלש את היקף הנדל"ן שהיא מחזיקה בישראל בהשקעה של כ־2 מיליארד שקל, ולבנות קמפוס ענק בקרבת משרדיה ביקנעם ● רשויות מקומיות באזור הצפון כבר מציעות קרקעות בשטחן - מעפולה עד חיפה ● ההערכה: הפרויקט יכלול מעבדות שיאפשרו לפתח את שבבי התקשורת העתידיים של החברה - מנוע צמיחה מרכזי שלה

הגופים המוסדיים היו הגופים הפעילים ביותר בשוק המניות בשבוע החולף

המגמה התהפכה: כספים זורמים מחו״ל לישראל. אלה המספרים

יוני הפך לאחד החודשים החזקים בבורסת תל אביב, גם הודות להזזת כספי משקיעים מקרנות נאמנות המשקיעות במדד S&P 500 אל הבורסה המקומית ● לידר: "קשה לראות תפנית שלילית משמעותית או תיקון בשוק" ● במגדל מזהים הזדמנות במניות נדל"ן מסחרי ותקשורת

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

מגדלי משרדים בתל אביב / צילום: Shutterstock

המספרים שמגלים עד כמה קשה לקנות דירה בתל אביב

פער משמעותי בין יוקר המחיה בתל אביב לאיכות החיים בה: לפי דירוג של דויטשה בנק, העיר ניצבת במקום השמיני ברשימת הערים היקרות בעולם ובולטת לרעה גם עם מחירי הדיור, אך מדורגת רק במקום ה-28 באיכות חיים ● אלו הפרמטרים שבחן הבנק

מימין: מנהיג סוריה אחמד א־שרע, יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ, בפגישה בריאד / צילום: ap

טורקיה מתחממת על הקווים: ההשלכות הכלכליות של הסכם בין סוריה וישראל

בזמן שנתניהו נוחת בוושינגטון, נרקם מאחורי הקלעים מהלך שעשוי לשנות את האזור: נורמליזציה היסטורית בין ישראל לסוריה, בתיווך טראמפ ● המהלך מבוסס על צורכי תשתיות האנרגיה הדחופים של דמשק, אבל תלוי גם בארדואן ● וגם לבנון ופירוז חיזבאללה על הפרק

ציור שנוצר בעזרת chat GPT

כתב הגנה למשרדי פרסום בעידן ה–AI - בעקבות הטור של אמיר גיא

אם משרד פרסום הוא מה שהיה במשך עשרות שנים - שותף אסטרטגי, צומת שבו מרוכזת הבנת שוק, חדשנות מותגית ויכולת לראות את התמונה כולה - יש מצב שנמשיך לראות אותו עוד הרבה שנים ● רגע לפני שקוברים את המקצוע, הנה כמה דברים שבינה מלאכותית פשוט לא יכולה לעשות, נכון לעכשיו

בנייני משרדים בתל אביב. מסתמנת בעת האחרונה מגמה חדשה בשוק / צילום: Shutterstock

חברות ההייטק הגדולות נוטשות את השכירות ובוחרות בבעלות

מאנבידיה עד קופת חולים מאוחדת: חברות גדולות במשק עוברות בעת האחרונה ממודל של השכרת שטחי משרדים לרכישתם ● מה עומד מאחורי המגמה?

כללים פיסקליים / צילום: Shutterstock

הוצאות הממשלה מזנקות? זה מה שמונע מהן להשתולל

המלחמה הביאה לזינוק בכספים שמשלמת המדינה, והתקציב עומד להיפתח מחדש ● מהו המנגנון ששומר על רמה נשלטת של הוצאות ממשלתיות? ● המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

נתניהו הכריע לגבי מיקום שדה התעופה הבא של ישראל. האם הפעם זה יקרה?

נתניהו הנחה להציג בתוך שלושה חודשים תכנון ראשוני להקמת שדה התעופה המשלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, כאשר במקביל, יתבצע גם תכנון להקמת שדה התעופה ברמת דוד - ובהמשך יוחלט סופית היכן הוא יוקם ● האתר בצקלג נדחה בעבר בשל מגבלות שונות, אך הגורמים המקצועיים ריככו את עמדתם לגביו לאחרונה