גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

MyHeritage לא ממהרת לאקזיט: "אנו רוצים לבנות ערך"

החברה הישראלית שייסד גלעד יפת מתמחה באילנות יוחסין ■ מיי הריטג' גייסה 49 מיליון דולר, רכשה שמונה חברות בכל העולם ■ "אנחנו מובילים לאיחודי משפחות וסיפורים מרגשים"

לפני שנה הבין גלעד יפת שדווקא חברת MyHeritage, אשר עוסקת באילנות יוחסין ובחקר המשפחה, תאלץ להתנתק מהשורשים של עצמה. החברה, שיפת הקים לפני עשור, הפכה במהלך השנים לשחקנית השנייה בעולם בתחום הגנאולוגיה ברשת. הגידול המואץ הזה אילץ את החברה לעזוב את המשרדים, שמוקמו בבתי טמפלרים גרמניים שנבנו ב-1902.

הצמיחה בכוח האדם - שהגיעה לכדי 90 עובדים בישראל - הצריכה לוקיישן חדש. מיי הריטג' עזבה את האווירה הפסטורלית של בני עטרות ונטעה שורשים חדשים באזור התעשייה של אור יהודה. "העובדים כבר התרגלו למיקום אז רצינו להישאר קרובים", מסביר יפת, מנכ"ל החברה ובעצמו תושב בני עטרות, "המקום בבני עטרות היה קטן מדי. כששכרתי אותו היינו רק שני עובדים ובדרך נס המשכנו שם גם כשהיינו 60 עובדים".

החברה, שמאפשרת למשתמשים לסרוק מאמרים, מרשמי אוכלוסין, צילומי מצבות ושאר מסמכים היסטוריים, כדי להרכיב אילנות יוחסין, מתנהלת כסוג של משפחה. מאז הקמתה, צורפו לחיק המשפחה לא פחות משבע חברות שרובן נרכשו תמורת במיליונים בודדים.

בנובמבר האחרון ביצעה מיי הריטג' קפיצת דרך משמעותית ורכשה את אחת המתחרות הגדולות שלה, חברת Geni, בעשרות מיליוני דולרים. "ג'יני היו על הכוונת שלנו לא מעט זמן אבל בסוף הם אלה שפנו אלינו כדי לגשש אם נהיה מעוניינים לקנות אותם", אומר יפת. הרכישה לא בוצעה רק בגלל צוות העובדים המוכשר, 7 מיליון המשתמשים ו-4 מיליון אילנות היוחסין. למיי הריטג' היה חשוב לשפר עמדות מול מתחרה נוספת בשוק - חברת Ancestry.com ולמנוע ממנה לרכוש את ג'יני.

בשיחות קודמות הביע יפת ביקורת באשר להתנהלות של ג'יני, בעיקר בהיבט של שמירה על פרטיות הגולשים. כיום, לאחר שרכש את החברה, הוא מודה כי דברים ישתנו. "כבר ביום שקנינו עשינו שורה של שינויים וחסמנו את הגישה לפרופילים של אנשים חיים דרך גוגל ואפשרנו אותה רק לפרופילים של סלבס ואנשים מתים", אומר יפת. באשר למיזוג מלא בפעילות החברות, הוא מסביר כי ג'יני פועלים לפי מודל אחר, בו יש עץ משפחה קולקטיבי לכל המשתמשים, ולכן אי אפשר למחוק אותו ולהעביר לאתר אחר.

אסטרטגיית הרכישות של מיי הריטג' מאפיינת את ענף אתרי הגניאולוגיה. "רכישות היא שיטה מצוינת לגדול. בתחום שלנו קשה להשיג משתמשים ומידע מאילנות יוחסין שנמצאים באתרים אחרים ולכן עדיף לרכוש מתחרים". באשר למגמה עצמה, הוא אומר כי "אני מאמין שהקונסולידציה בענף תימשך ויהיו פחות חברות עצמאיות. למרות זאת, אני לא מאמין שיישארו בסוף רק 2-3 חברות".

"אתר עם שליחות"

יפת הקים את את מיי הריטג' במהלך חופשה מקריירת בחברות היי-טק מורכבות, בהן ניהול חטיבת האנטי וירוס ב-BRM טכנולוגיות וניהול מוצרים בחברת Backweb, לאחר שניצל אותה כדי לתור אחרי שורשי המשפחה שלו ברחבי העולם. המסע של יפת הבהיר לו שיש אנשים רבים שמתעניינים בעבר המשפחתי, מה שהניע אותו להקים את מיי הריטג', שמשלבת יכולות זיהוי פנים והתאמות חכמות בין אילנות יוחסין ומסמכים היסטוריים, טכנולוגיה שמאפשרת למשתמשים למצוא, בקלות יחסית, מידע על קרובי משפחה שמעולם לא הכירו.

"הדבר שאנחנו הכי גאים בו בחברה הוא העובדה שאנחנו מאפשרים לאנשים לגלות דברים מדהימים על עצמם ומשפחתם וזה מוביל לאיחודי משפחות וסיפורים מרגשים", מספר יפת, "אנחנו אתר עם שליחות שמשנה חיים של אנשים לטובה וזה נותן לנו הרבה סיפוק".

יפת בעצמו הצליח למצוא לא מעט תגליות מענייניות על קרובי משפחה מהעבר. הוא גילה למשל תמונה שהתפרסמה בעיתון מקומי בקנזס ב-1938 שבו נראים קרובי משפחה רחוקים ביום חתונתם. הודות לכיתוב מתחת לתמונה תחת הכותרת "אהבה ללא מילים" - הבין יפת ששני הנאהבים היו חירשים-אילמים. במקרה אחר, תהה יחד עם גולשי פורום שורשים משפחתיים בתפוז, בו הוא נוהג לבקר לעיתים קרובות, על תווי הפנים האסייתים של סבתו של סבו במסגרת דיון על כך שליהודים יש שורשים במונגוליה.

יפת מסביר כי תחום הגנאולוגיה, שנראה במבט ראשון כאילו קהל היעד שלו נע בין בני 13 שמכינים עבודת שורשים לבית הספר לבין פנסיונרים שנוברים בעברם, מושך לא מעט גולשים. "שורשים זה משהו שהוא לא טרנדי. זה עניין את סבא של סבא שלך ויעניין גם את הדורות הבאים שלך. אני לא מוצא משהו רע בזה שמישהו רוכב על טרנד, אבל אם מישהו רוצה לבנות חברה גדולה לאורך זמן, אז אי אפשר לבסס את זה על טרנד זמני".

הפופולריות של התחום נובעת לדברי יפת בעיקר מהמהפכה הדיגיטלית שמאפשרת ליותר מאגרי מידע להגיע לאינטרנט ולהיות נגישים. "אתה יכול לשבת בבית ולהגיע לעשרות מיליארדים של מסמכים ותצלומים, מה שפעם היה מצריך אותך לנסוע לכל מיני ספריות, ארכיונים ובתי קברות", הוא אומר.

לעשות את הסוויץ'

מיי הריטג' אמנם נשענת על העבר, אבל היא פעילה מאוד גם בהווה. לאחר רכישת אתר ג'יני לפני כחודשיים, השלימה החברה סבב גיוס ענק בהיקף של 25 מיליון דולר מקרנות מובילות כמו בסמר, אקסל ואינדקס. יפת מתכוון להשתמש בכסף כדי לרכוש חברות נוספות, לגייס עוד עובדים ולהשקיע בשיווק כדי להביא עוד משתמשים לאתר.

עד היום גייסה החברה 49 מיליון דולר ומדובר על סכום מכובד, בהתחשב בעובדה שאת השנה וחצי הראשונות של מיי הריטג' העביר יפת ללא גיוס מתוך תקווה להביא את החברה לרווחיות בלי צורך לגייס וכך לשמור על בעלות מלאה. אבל תוך שנה התחוור לו שזה בלתי אפשרי, במיוחד לאחר שהחליט לבחור במודל חינמי.

"יש משהו מאוד קסום במודל כזה. ככל שאתה שומר על החינמיות הרבה זמן, אתה מגדיל את סיכויי ההצלחה שלך והמתחרים מתקשים להתחרות בך. אבל אסור לעשות זאת יותר מדי זמן, צריך לדעת מתי לעשות את הסוויץ'", הוא אומר.

לדבריו, יזמים רבים עושים טעות כשהם חושבים מוקדם מדי על אלמנט ההכנסות. "מי שמפתח אפליקציית מובייל וישר גובה עליה תשלום, אמנם יעשה כסף מהיום הראשון אבל הוא מקטין מאוד את פוטנציאל הקהל. עדיף לבנות צמיחה ושהיא תהפוך לפלטפורמה עתידית להכנסות".

החברה מגלגלת היום עשרות מיליוני דולרים בשנה וגובה כ-100 דולר מכל מנוי. בשנה וחצי האחרונות כמות המנויים המשלמים גדלה ביותר מפי שלושה - חלקה מגידול אורגני וחלקה באמצעות רכישות וההכנסות ב-2012 הוכפלו לעומת השנה שלפניה.

על אף שהחברה מאוזנת כבר מ-2011, המילה "רווחיות" עדיין לא בראש סדר העדיפויות של יפת. "רווחיות היא דבר חשוב אבל צריך לוודא שהיא לא באה על חשבון הצמיחה. אם אני יכול להיות בחודש מסוים רווחי או להיות מאוזן אבל להשיג עוד מנויים שייצרו לי יותר הכנסות בעתיד, אז אעדיף את הצמיחה".

"אנחנו זריזים"

ההצלחה של MyHeritage הביאה את החברה למקום השני בדירוג 100 אתרי הגנאולוגיה הפופולריים, כך על פי בדיקה של האתר GenealogoInTime Magazine. לחברה יש 13 אתרים ברשימה, כמו Geni אבל גם אתרים מקומיים בספרד, גרמניה, צרפת וברזיל.

ועדיין, התחרות לא קלה. מול MyHeritage ניצבת Ancestry.com, שהוקמה ב-1983 ונמכרה באוקטובר אשתקד ב-1.6 מיליארד דולר לקרן הפרייבט אקוויטי Permira.
אנססטרי הגיעה למקום הראשון במדד של GenealogoInTime עם 15 חברות בסך הכול.

"הם אמנם יותר גדולים, אבל אנחנו זריזים ויותר גלובלים. זה כמו סירת מרוץ מול אוניית שיט. אנחנו אולי יכולים לעקוף אותם בתוך 5-10 שנים", אומר יפת.

בפוזיציה שבה נמצאת MyHeritage בשוק, קצת קשה להתעלם מהפיל שבחדר ושאלת האקזיט חייבת להישאל. "ככל שאתה מגייס יותר כסף, הציפיות של המשקיעים יותר גדולות. אני לא חושב שיש מחר אקזיט מעבר לפינה. אנחנו רוצים לבנות ערך למשתמשים ולמשקיעים וייקח לנו עוד כמה שנים להגיע לשם".

גם מחשבות על תזוזה מכס המנכ"ל אינן עולות על הפרק. "אני מאוד נהנה לקום בבוקר ולעשות את מה שאני עושה. מי היה מאמין, כשהקמתי את החברה, שאגייס כספים, ארכוש חברות, אארח את ראש ממשלת בוואריה ואפגוש את ראשי הכנסייה המורמונית. ככל שהדברים תלויים בי, אני יכול להמשיך עוד הרבה שנים".

עוד כתבות

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק