גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"אמנים יפים מוכרים יותר דיסקים"

גנואל ג'יי, מנהל השיווק בסניף צרפת של יוניברסל-פולידור, בראיון ל"גלובס": "הדיסק לא נעלם ולא ייעלם בעתיד הנראה לעין. 61% מכלל המכירות שלנו הן עדיין דיסקים פיזיים"

"מוזיקה היא עסק, ואנחנו כאן כדי להרוויח כסף", מצהיר גנואל ג'יי, מנהל השיווק בסניף צרפת של קונצרן הענק הבינלאומי יוניברסל-פולידור, השולט בכ-40% משוק המוזיקה העולמי. מה שהופך אותו לאחראי על אחד השווקים הגדולים באירופה, ולמי שאוחז בעמדת מפתח בכל הנוגע לקידום שוטף של אמנים דוגמת ליידי גאגא, אמינם, לנה דל ריי, בלאק אייד פיז, אנריקה איגלסיאס והרשימה עוד ארוכה.

לא מדובר בעסקן מחויט עם סיגר, חליפה מעונבת ושיער מאפיר, אלא בצעיר ג'ינג'י אנרגטי, הפולט נתונים ותובנות בקצב מסחרר. לפני 12 שנה, החל ג'יי (35), את דרכו בתעשיית המוזיקה בצרפת, ולארץ הגיע כמרצה אורח בבית הספר למוזיקה הקריה האקדמית אונו. המוסד הוותיק מרחיב השנה את תוכנית הלימודים לתחומי השיווק הבינלאומי, ובמסגרת זו יגיעו במהלך החודשים הקרובים להרצאות אנשי מפתח נוספים בתעשייה העולמית. ג'יי הוא גם האיש שהיה מעורב בשנה החולפת בהחתמות של אסף אבידן והצמד האלקטרוני TYP (עברי לידר וג'וני גולדשטיין), בסניף צרפת של יוניברסל-פולידור.

"אנחנו מחפשים כל הזמן את הדבר הבא", הוא מסביר. "בניגוד לטענות רבות, אנחנו מחתימים יותר אמנים מאי פעם, בין השאר בגלל קצב התחלופה המהיר. קהל מתלהב, קונה, שומע, ממצה ומדלג לאמן הבא. מבין 20 האמנים הנמכרים ביותר שלנו בשנה החולפת, רק שלושה פעילים יותר מעשור, והשאר פרצו לתודעה רק בשנים האחרונות.

"85% מכלל המכירות לאלבום חדש של אמן מוביל מתרחשות בשלושת החודשים הראשונים בשוק. זה נתון מדהים המשנה לחלוטין את כללי המשחק. אם בעבר אמן היה מוחתם לעשר שנים, והיה לגיטימי עבורו לפרוץ מסחרית רק באלבום השלישי, כיום חוזה סטנדרטי הוא לשלוש שנים ואם האלבום הראשון שלך נכשל - יש סיכוי של 75% שלא תגיע לאלבום שני.

"אם זמרת חדשה תגיד לי: 'אני ליידי גאגא הבאה' אענה: 'לא תודה, כבר יש לנו אחת'. אמן צריך לחשוב מה יש לו להציע שיהיה שונה ממה שכבר קיים ועדיין עם אפיל מסחרי רחב. אם אתה רוצה לעשות מוזיקה אלטרנטיבית לקהל מוגבל, עדיף שתפנה לחברות אינדי. חברה גדולה מחפשת קהל גדול.

הכינוי: Fuck Sony

לגבי סיכויי ההצלחה של האמנים הישראלים שתחת חסותו אומר ג'יי: "אם אתה אמן מוביל במדינה שממנה באת, כמו עברי לידר בישראל, זה נתון פתיחה טוב שאפשר לבנות עליו אבל תהיה מוכן להתחיל מאפס. אתה צריך לדבר אנגלית טובה, כי לגמגם בראיונות או להיעזר במתורגמן גורם לתחושת ריחוק וניתוק. חשוב גם לשמור על פתיחות לשיתופי פעולה עם אמנים מקומיים במדינות שאליהן אתה מגיע. כשעבדתי עם Tokio Hotel מגרמניה, הם לא הסכימו להקליט או להופיע לצד אמנים מארצות-הברית, כי לטענתם 'כולם חרא'. זה פגע בהם בגדול".

- אתה מתאר שוק תזזיתי ותחרותי מאי פעם.

"חד-משמעית. בשנה החולפת הכינוי של קמפיין השיווק שלנו היה: Fuck Sony, כי חברת סוני היא המתחרה הגדולה של יוניברסל-פולידור בשוק המוזיקה העולמי. אנחנו מנסים לשכנע אמנים מובילים שלהם לעבור אלינו בתום החוזה או להציע תנאי שכר מועדפים לבכירים שלהם כדי שיעבדו איתנו. "אם בעבר אמן היה לוקח פסק זמן של כמה שנים בין אלבומים, היום העבודה היא מסביב לשעון. ליידי גאגא עבדה על האלבום השני שלה במקביל לסיבוב ההופעות של האלבום הראשון. היא אמרה לי: 'המעריצים דורשים את זה' והיא צדקה. היא הגיעה לאן שהגיעה כי עבדה קשה יותר מכל אמן אחר בשוק. ראו ושמעו אותה בכל מקום וכל הזמן.

"הפריבילגיה לנוח על זרי הדפנה כבר לא רלוונטית, וכמוה הרגלי דיווה. אם אתה מוכן לעבוד קשה יש על מה לדבר. אם תתחיל להתווכח על כל מהלך שלנו, חבל על הזמן שלך ושל אנשי חברת התקליטים, כי הזמן שלנו יקר מאי פעם. המשבר הכלכלי הוביל לצמצום דרסטי בכוח האדם בתעשייה. כל מנהל מופקד כיום על בין עשרה ל-15 פרויקטים בו זמנית".

- מה לגבי המכירות?

"בניגוד לרוב ההערכות, הדיסק הפיזי לא נעלם ולא ייעלם בעתיד הנראה לעין. 61% מכלל המכירות שלנו הן עדיין דיסקים פיזיים. כוחו של הקובץ הדיגיטאלי גדל, ועוד יגדל, אבל כמו הוויניל שחזר, גם הדיסק יישאר ממגוון סיבות".

- למשל?

"נוסטלגיה, העובדה שאיכות ההאזנה טובה מאשר בקובץ דיגיטלי, ובעיקר - התמונה על העטיפה. אמנים יפים מוכרים יותר דיסקים. קהל רוצה להחזיק תמונה כשהוא מאזין למוזיקה. זה גורם תחושת קרבה לאמן. יותר מ-20% מההכנסות שלנו הם תמלוגים על עסקאות תיווך בין אמנים לבין חברות המעוניינות בהם לקמפיינים.

"אנריקה איגלסיאס עשה קמפיין לדאודורנט של Azzaro והמכירות שלהם זנקו ב-20% רק בגלל התמונה שלו על הפוסטר, ולנה דל ריי זכתה בעקבות הקמפיין לחברת H&M לחשיפה אדירה בקרב קהלים שלא התעניינו במוזיקה שלה. לוק מוכר".

עצות לאמנים שחולמים על פריצה בחו"ל

ג'יי: 1. נתונים שיעוררו עניין:

"קו ההתחלה זהה עבור כולם. 'קריירה' זו הגדרה רחבה. אתם צריכים להביא נתונים שיעוררו עניין: תארים שבהם זכיתם, כיסוי בתקשורת המקומית, כמה גולשים שמעו שירים שלכם ביו-טיוב".

2. הופעות באירועים, גם בחינם:

"אם יש אפשרות להופיע בפסטיבל או באירוע חשוב של התעשייה העולמית, גם אם זה דורש מכם להשקיע כסף ולא לקבל שכר - תעשו את זה.

רוב מכריע של ההחתמות שלנו הם אמנים שראינו בהופעה".

3. מקוריות:

"תעלו רעיונות מקוריים שידליקו אותנו, וזה לא חייב להיות יקר. לנה דל ריי פרצה בזכות קליפ שצולם באפס תקציב במצלמה של טלפון נייד".

4. התמצאות ברשת:

"תלמדו להכיר את כל האתרים הרלוונטיים ברשת העוסקים בקידום אמנים עצמאיים, כי אנחנו בודקים את האתרים האלה".

5. לנג'ס והרבה:

"הכי חשוב: תנג'סו לנו. העידן שבו שולחים דיסקים עם סקיצות נגמר. אין זמן וכוח אדם להקשיב להם. "ההקלטה הראשונה שנשמע חייבת להיות באיכות אולפן מלאה ומושלמת. "בכל אתר ברשת אפשר למצוא שמות ומיילים של אנשי מפתח בתעשייה. תשלחו אינספור תזכורות, תתקשרו, תעשו הכול כדי להוכיח ששווה להקדיש לכם תשומת לב. "בסופו של דבר תמיד יש סיכוי".

עוד כתבות

תעשיות ''מלח הארץ'' / צילום: אתר החברה

הקרקעות ששימשו לרכישת השליטה בבנק הפועלים עברו לידי המדינה: זה הרווח של הבעלים

חברת המזון סוגת מעדכנת כלפי מעלה את הרווח שתרשום מההסכם לפינוי בריכות המלח שלה בעיר הדרומית, מ־70 לעד 105 מיליון שקל ● הקרקע תשמש לבניית דירות, מסחר ומלונאות

הזמר במסכה / צילום: צילום מסך מאתר קשת

המדד שקובע אפקטיביות בפרסום: "הזמר במסכה" וליגת העל במקום הראשון

ניתוח של מאות קמפיינים שעלו בטלוויזיה ב-2025, והתרומה שלהם לחיפושי מותג, שיחות נכנסות, המרות ומכירות, הוביל את חברת אנימו ליצור את מדד אפקטיביות הפרסום ● החלק הראשון לא מתחשב בתקציב שהושקע אלא רק בביצועים, והחלק השני משקלל אותו לתוך הנוסחה

אוריאל קנורוביץ, מייסד שותף ומנכ''ל Nimble / צילום: Nimble

בשווי של 400 מיליון דולר: החברה שמאמנת את המודלים הגדולים בעולם

החברה הישראלית-אמריקאית נימבל מאמנת כמה ממודלי השפה הבולטים בעולם ומסייעת להם לשפר את הדרך שבה הם אוצרים מידע מהרשת ● היום היא נחשפת לראשונה, בהודעה על גיוס סבב הון מאוחר יחסית בהיקף של 47 מיליון דולר ● "אין הרבה חברות בישראל שעושות AI אמיתי", אומר המנכ"ל אוריאל קרנורוביץ, "אנחנו ממציאים את החיפוש לעסקים מחדש"

רעיה שטראוס בן דרור / צילום: תומס סולינסקי

שתי ההשקעות שסידרו לרעיה שטראוס 350 מיליון שקל

עסקת הרכישה של קבוצת אקרו והנפקתה הצפויה של ב.ס.ר הנדסה, מניבות ערך נאה עבור המשקיעה הוותיקה בחברות הנדל"ן, שמימשה את מניותיה בקבוצת שטראוס לפני כשני עשורים ● אותן מניות שמכרה שטראוס בן דרור בקבוצת המזון, שוות כיום קרוב ל–2 מיליארד שקל

השפעת הבינה המלאכותית על שוק התוכנה / צילום: Shutterstock

ירידות חדות גם בת"א: הדוח האפוקליפטי על ה–AI שזרע בהלה בשווקים

המסמך הוויראלי של Citrini Research מתאר תרחיש עתידי תיאורטי שבו האצת ה–AI מטלטלת את שוק התוכנה, פוגעת בצריכה ומחלחלת למערכת האשראי ● התגובה השלילית לדוח בוול סטריט הגיעה גם לבורסה ת"א, שם מניות הביטוח - שהובילו את הירידות - איבדו כ–7%

קניות באינטרנט / אילוסטרציה: Shutterstock

"אנשים גילו בבוקר שהם צריכים לשלם מס שלא לקחו בחשבון"

הכנסת הצליחה לבטל הלילה את הצו של שר האוצר סמוטריץ' להרחבת הפטור ממע"מ ביבוא אישי ל-150 דולר ● מה קורה עם חבילות שכבר הוזמנו, איך נדע אם דרוש חיוב נוסף, ומהי תקרת הפטור עכשיו? ● גלובס עושה סדר

וול סטריט / צילום: ap, M. Spencer Green

הדוח האפוקליפטי שהפחיד את המשקיעים בוול סטריט

דוח ויראלי של חברת המחקר Citrini Research הצית גל ירידות חריג בוול סטריט והעמיק את חשש המשקיעים כי האצה חדה בהתפתחות הטכנולוגיה והבינה המלאכותית עלולה לערער את השוק

זהבית כהן, מנכ''לית אייפקס / צילום: יונתן בלום

"זבל ואידיוט": התביעה שמסעירה את שוק ההון והשאלות הפתוחות

תביעה שהגיש ארז נחום נגד קרן אייפקס והעומדת בראשה, זהבית כהן, מתארת יחס פוגעני לעובדים ופגיעה בשקיפות ובניהול חברת הפורטפוליו הציבורית, מקס סטוק ● מומחי משפט מצביעים על השאלות העקרוניות שאיתן תתמודד התביעה

מלון דן באילת / צילום: באדיבות מלונות דן

האפקט האיראני: הישראלים מזמינים יותר חופשות בארץ, ופחות בחו"ל

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי ● נתוני הפניקס גמא מצביעים על עלייה של 25% בהזמנת חופשות מקומיות - אך ירידה כוללת בענף התיירות

מחנה ''מטווח 24'' / צילום: חורחה נובומינסקי

נסגר מכרז ל-1,100 דירות ב"שדה דב" של ראשון לציון

שבעת המכרזים הראשונים על הקרקעות ב"מטווח 24" במערב ראשון לציון נמכרו בסך כולל של 1.4 מיליארד שקל ● ענקית הטכנולוגיה אפלייד מטיריאלס חנכה ברחובות מרכז מו"פ חדש, וחברת המינרלים ICL חנכה את בניין המטה החדש שלה בבאר שבע

טדי שגיא / צילום: יונתן בלום

טדי שגיא חוזר לבורסה בת"א: אולטרייד מיחזור הנפיקה לפי שווי של 300 מיליון שקל

חברת מיחזור האלקטרוניקה של טדי שגיא ועודד רייכמן גייסה 150 מיליון שקל בהנפקה ראשונית, ומניות החברה יחלו להיסחר בת"א בימים הקרובים ● כספי הגיוס ישמשו לפריעת הלוואה מבנק ולהקמה ובנייה של מפעלי מיחזור

שמן זית / צילום: דרור מרמור

סמל יוקר המחיה משנה כיוון, ומחירו מאבד 35%

בזמן שסל הקניות הישראלי מתייקר כמעט בכל קטגוריה, מחיר שמן הזית יורד בעקביות בזכות הקטנת המכסים ● למרות עונת מסיק מקומית דלה ומחסורים, התחרות אילצה את היצרניות הגדולות להוריד מחירים ● כדי לאפשר זאת, המדינה סבסדה את החקלאים ב־30 מיליון שקל

אילוסטרציה: shutterstock

הבורסה בת"א ננעלה בירידות; מדד הביטוח צנח ב-7.5%, הבנקים ב-2%

מדד ת"א 35 ירד בכ-1.7% ● הירידה במניות הביטוח והפיננסים באה בעקבות דוח אפוקליפטי של חברת המחקר Citrini Research סביב עתיד ה-AI ● המניה שנמחקת מהבורסה בתל אביב אחרי 25 שנים  ● טרמינל איקס זינקה בעקבות נפילת הצעתו של שר האוצר להעלות את תקרת הפטור ממע"מ

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות עקב מכסי טראמפ; מניות התוכנה והבנקים נפלו

וול סטריט הגיבה לראשונה להעלאת המכסים הגלובליים של טראמפ מ-10% ל-15% ● ה-S&P 500 ירד בכ-1% ● מחירי המתכות היקרות עלו, תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב ירדו ● נובו נורדיסק צללה במעל 15%, לאחר שדיווחה על תוצאות מאכזבות בניסוי של זריקת הרזיה חדשה שלה ● הביטקוין ירד ונסחר סביב רף ה-64 אלף דולר

בבנק ההשקעות גולדמן זאקס מהמרים נגד השקל / צילום: Shutterstock

מה יקרה לשקל עד סוף השנה? בשוק לא קונים את התחזיות הקשות

לנוכח הסיכונים הגיאופוליטיים והלחץ על מניות הטכנולוגיה, בבנק ההשקעות מעריכים שהשקל בתמחור יתר של 13% וממליצים על פוזיציית שורט ● מנגד, כלכלנים מקומיים מעריכים שהירידה ברמת הסיכון והגאות בהייטק ובתעשיות הביטחוניות יתמכו בהמשך התחזקות המטבע

מכשיר בדיקה של קווליטאו / צילום: אתר החברה

הגיוס הענק של חברת השבבים שעלתה בת"א במעל 4,000%

חברת השבבים קווליטאו מנצלת את הגאות במחיר מנייתה כדי לגייס מהמוסדיים סכום של כ-225 מיליון שקל ● בגיוס השתתפו בעלי המניות הגדולים של החברה, בהם בית ההשקעות ילין לפידות

לורד פיטר מנדלסון / צילום: ap, Ben Birchall

פרשת אפשטיין בבריטניה מסתעפת: גם השגריר לשעבר בארה"ב נעצר

לורד פיטר מנדלסון, לשעבר שגריר בריטניה בארה"ב, נעצר בחשד שהדליף לג'פרי אפשטיין פרטים על המדיניות הכלכלית של בריטניה ● פיטר מנדלסון הוא אחת הדמויות הבכירות ביותר במפלגת הלייבור ● במסגרת חקירת הפרשה, בשבוע שעבר נעצר בממלכה הנסיך לשעבר אנדרו

איור:  Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

התרגיל שנכשל: עקף את המתווך דרך אשתו - וישלם דמי תיווך כפולים

המחוזי בת"א מציב תמרור אזהרה לרוכשי הדירות: חתמתם על סעיף "פיצוי מוסכם"? בית המשפט עשוי לחייב אתכם לשלם אותו, גם אם טענתם שהמתווך לא היה "הגורם היעיל" בעסקה ● השופטת אביגיל כהן: "במקרה זה המערער ניסה בחוסר תום־לב למנוע מהמשיב להשתלב בקידום העסקה ולהפוך ל'גורם יעיל'"

כותרות העיתונים בעולם

המדינה שבה הנשיא וראש הממשלה בעימות בגלל ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: האם איראן מוכנה למלחמה, מה עומד מאחורי האסטרטגיה של ארה"ב מול טהרן, וראש ממשלת קרואטיה והנשיא נמצאים בעימות בשל שת"פ עם ישראל • כותרות העיתונים בעולם

הסופרקמפיוטר של חברת סריבראס בחוות שרתים בקליפורניה / צילום: Reuters, REBECCA LEWINGTON/CEREBRAS

יצרנית השבבים שרוצה להתחרות באנבידיה לוקחת צעד דרמטי

שלושה חודשים לאחר שדווח כי בכוונתה להגיש תשקיף, יצרנית שבבי ה־AI סריבארס הגישה מסמכים חסויים ל־SEC ומקדמת פגישות עם משקיעים ● במקביל, שווי החברה קפץ דרמטית ל-23 מיליארד דולר, ועסקת ענק עם OpenAI משנה את תמונת הסיכון