גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בכושר ובעושר: כמה עולה מנוי למכוני הכושר היוקרתיים?

בריכה, ספא, מגבות, מגוון עצום של שיעורים ומכשירים, מיקום נגיש, חניה ומאמנים אישיים ■ מכוני הכושר היוקרתיים גובים עבור כל אלה סכומים של 8000-4,000 שקל בשנה, וחלקם אף גובים דמי הרשמה של מאות שקלים

מה הופך מועדון כושר ליוקרתי? מה מקבלים מנויים של מכונים המגדירים את עצמם כיוקרתיים, שהם אינם מקבלים במכונים אחרים, וכמה הם משלמים?

במכונים היקרים יותר, מחירו של מנוי שנתי חוצה את רף ה-4,000 שקל ויכול להאמיר עד לכ-8,000 אלף שקל, זאת לעומת כ-3,000 שקל במכונים ה"עממיים" יותר.

מה שהופך מכון ליוקרתי הוא לא רק הנראות והידוענים המתאמנים במקום, אלא רמת השירות (דוגמת שירות מגבות וחניה חינם), איכות ומגוון המכשירים, מגוון החוגים והשירותים הנלווים שאין בכל מכון, כמו בריכה וספא.

בכל הנוגע לאימונים אישיים עם מדריך כושר אישי, התעריף מתומחר בהתאם למדריך: כ-150 שקל לשעה עם מדריך כושר אנונימי ומעל 200 שקל לשעה עם מדריך עטור הישגים ספורטיביים. במקרה של אושיית ספורט מפורסמת, המחיר מטפס גם ל-400 שקל לשעה.

המנוי לרוב מתחלק לשני סוגים עיקריים: מנוי בוקר המוגבל עד לשעות הצהריים/אחר-הצהריים המוקדמות; ומנוי רגיל שאינו מוגבל בשעות, שמחירו מתחיל ב-4,000 שקל ומטפס לכ-8,000 שקל בשנה (כולל כניסה לבריכה).

מסקירת חברת המידע העסקי BDI עולה כי מספר המנויים המבקרים במכוני כושר בשעות הערב הוא הגבוה ביותר, ויום ראשון הוא היום הפעיל ביותר, כאשר אחוז התפוסה ביום זה עומד על כ-35% מסך המנויים.

בענף פועלות מספר רשתות גדולות דוגמת הולמס פלייס וגו אקטיב, וכן בתי עסק קטנים הפועלים בדרך-כלל על בסיס אזורי.

כזה הוא גם מכון One size בהרצליה פיתוח, שפתחה לפני כחודש אור-לי הופמן-בר, אושיית הכושר המוכרת מתוכנית הריאלטי "לרדת בגדול". בין לקוחותיה נמנים שמות מהעשירון העליון כמו ליאורה עופר ויהודית רקנאטי.

הופמן בר-מכנה את המקום שלה מרכז כושר ולא מכון כושר. "אני נגד מכוני כושר קלאסיים. מכוני כושר של הרבה הליכונים זה פאסה, ומכונים שלא יעשו אדפטציה לאימונים העכשוויים ולמחשבת הגוף - לא ישרדו. אנשים מחפשים חוויית אימון אחרת, ולכן המקום שלי נראה יותר כמו בית מאשר כמו מכון כושר".

הופמן-בר גובה עבור מנוי שנתי 4,380 שקל, 3,900 שקל עבור מנוי בוקר (עד השעה 15:00) ו-400 שקל לאימון אישי בהנחייתה.

מי זכאי להנחה?

לדברי יהודה מימון, מנהל זאוספורט במגדל אביב במתחם הבורסה ברמת-גן, מחיר הוא תוצר של רמת מוצר ושירות. "כשיש לך חדר כושר גדול המשתרע על שטח של 6,000 מ"ר ומציע בין היתר מגוון גדול של מכשירים, חוגים, בריכה, ספא, שירות מגבות וחניה חינם ל-3 שעות שאין בכל מכון - אי-אפשר לתמחר נמוך", אומר מימון.

מנוי שנתי בזאוספורט עולה 5,040 שקל, לעומת 4,200 שקל למנוי בוקר (עד 16:00) או מנוי לילה (מ-21:00 ועד חצות עם כניסה מוגבלת בסופ"ש: שישי או שבת, לבחירה). המחיר לחיילים יורד ל-3,600 שקל למנוי רגיל ו-4,300 שקל לסטודנטים.

יחד עם זאת, אלה מחירי מחירון ש"במקרים מסוימים, למשל לחברות ולגופים המגיעים אלינו במרוכז, אנחנו עושים עליהם הנחות".

מכוונים גבוה

חגית טולדו, מנהלת מכוני סייבקס במלון הילטון תל-אביב ובהילטון מלכת שבא באילת, טוענת כי התעריף הגבוה שהם גובים במועדון בתל-אביב - 7,900 שקל למנוי שנתי רגיל כולל כניסה לבריכת המלון ו-5,800 שקל ללא בריכה - לא נועד לסנן אנשים מבחוץ כדי למנוע צפיפות ואי-נוחות לאורחי המלון.

"אנחנו מכוונים לחתך אוכלוסייה גבוה כדי לשמור על רמת שירות גבוהה ועל אווירת החו"ל במקום, וזו הסיבה לתעריפים שאנחנו גובים", אומרת טולדו.

אורחי הילטון, אגב, משלמים 15 דולר לכניסה יומית למכון. עוד לדבריה, לקוחות המחדשים מנוי נהנים ממחירים מופחתים של למשל 7,500 שקל, שהם 400 שקל פחות תמורת מנוי מלא כולל כניסה לבריכה.

ברשת הארצית הולמס פלייס, המונה 21 סניפים ומעל 80 אלף מנויים, מותאמים המחירים לסוג המועדון: "המועדונים שלנו נחלקים ל-3 סוגים, כאשר היקרים הם מועדוני פרימיום, הממוקמים במיקומים מרכזיים דוגמת קניון עזריאלי בתל-אביב, ופונים לבני 40 פלוס ומתומחרים גבוה יותר מיתר המועדונים: 330-405 שקל לחודש לאדם, שהם 3,950-4,860 שקל בשנה", אומר אלעד הספרי, סמנכ"ל השיווק ברשת.

"שני סוגי המועדונים האחרים הם מועדוני 'פמילי', המיועדים למשפחות וממוקמים באזורים 'משפחתיים', למשל במודיעין ובגבעת-שמואל, ומציעים מנויים משפחתיים במחיר של למשל 650-780 שקל בחודש למשפחה בת 4 נפשות (זוג הורים ושני ילדים עד גיל 16); והסוג השלישי, 'מועדוני אנרג'י' המיועדים לצעירים וממוקמים במרכז העיר תל-אביב, במחיר שנע בין 2,750-3,950 שקל למנוי שנתי", הוא אומר.

רבע מההכנסות: ממכירת מוצרים

ההוצאה במכון הכושר לא נעצרת ברכישת מנוי. מכוני כושר, ובמיוחד הרשתיים שבהם, למדו לנצל היטב את הקשר עם הלקוח ואת השהות המצטברת שלו במכון על מנת לשווק ולמכור לו מוצרים נלווים שונים, החל מביגוד ומאביזרי ספורט ועד תוספי תזונה ומוצרי טיפוח למיניהם.

כלכלני BDI מעריכים כי כ-25% מההכנסות של רשתות מכוני הכושר באים ממוצרים נלווים. הולמס פלייס, למשל, משווקת מותגי ספורט כמו פומה ונייק במחירים הדומים למחירים בחנויות, וגם את מותג הבית שלה: אופנת הולמס פלייס המיובאת מסין (100-160 שקל לחולצה/מכנסיים ו-100-130 שקל למוצרי טיפוח).

מחירי המוצרים הנלווים בזאוספורט הם 80 שקל לחולצות, מכנסיים ופריטי אופנת ספורט נוספים, 30 שקל לאטמי אוזניים לשחייה, 50 שקל לאוזניות להליכון ו-60 שקל לכפפות להרמת משקולות.

מנויים מתלוננים: כובלים אותנו

"ענף מכוני הכושר הוא ענף רווי כשלים צרכניים. יש מכונים שלא מוכנים לבטל מנוי ולסיים התקשרות אפילו עם נשים שנכנסו להיריון ויש להן מכתב מרופא האוסר עליהן לעסוק בספורט", מספרת עו"ד סילביה סגל, אחראית על טיפול בתלונות בארגון אמון הציבור. מאות תלונות בשנה מטופלות בארגון בגין שורה של תלונות.

הבעיה היא היעדר חקיקה: למעט חוק החוזים, אין חוק המסדיר את נושא חדרי הכושר, וגם הצעה שהגיש אשתקד ח"כ יואל חסון, שתחייב מכונים לבטל קנס יציאה ללקוח שיבקש לצאת ממסלול שנתי כשהצרכן חייב לתת התראה של 14 יום - טרם אושרה. כיום, חלק מהמכונים דוגמת הולמס פלייס דורשים התראה בת חודש ימים.

בינתיים, פעמים רבות הקנסות אינם סבירים, ולעיתים הם בגובה מלוא דמי השירות. חלק מהמכונים מטילים מגבלות בלתי סבירות על הקפאת מנוי או העברתו לאדם אחר ועוד.

המכונים: "אנחנו לא מכריחים"

נציג המכונים שעימם שוחחנו טוענים בתוקף כי הם באים לקראת הלקוח. "מי שלא רוצה להישאר, אנחנו לא מכריחים אותו. הכסף מוחזר ללא קנסות וללא מגבלות", אומרת טולדו מסייבקס.

הספרי מהולמס פלייס אומר שניתן לבטל מנוי בהתראה של חודש. "עשינו שינוי משמעותי בגישה, ואפילו יצאנו בקמפיין מנוי ללא התחייבות. אנחנו לא רוצים להחזיק אנשים שלא רוצים. חודש התראה צריך כי לוקח זמן למערכת להתארגן".

מימון מזאוספורט אומר שכל מי שמספק סיבה מוצדקת יכול לבטל את המנוי לפני מועד סיומו ללא קנסות, ומי שלא מחויב בדמי ביטול בגובה של 20% מיתרת המנוי. "בחרנו להציע בתקופה הקרובה מנוי שנתי ללא התחייבות", הוא מוסיף.

מספר מכוני הספורט

 מכוני הספורט

 מכוני הספורט

עוד כתבות

דם אברמוב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך

בלי אסקפיזם ועם לוחם בשיקום, הפרסומת של בנק הפועלים היא הזכורה ביותר

פרסומת הבנק, שבה מככב הלוחם הפצוע אדם אברמוב, היא גם המושקעת ביותר עם כ–1.6 מיליון שקל ● מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה עולה כי השבוע התברגו שתי פרסומות חדשות: מנורה מבטחים וטאצ' ● הפרסומת של ביטוח 9 היא האהודה ביותר גם השבוע

חרדים בלשכת הגיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

בג"ץ: לעצור תשלומים לישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים החל מה-1 באפריל

בג"ץ הוציא את צו הביניים בשל היעדר מקור חוקי להעברת התשלומים ● וכעת, מיום שני הקרוב יופסק התקצוב לתלמידי ישיבות שחייבים בגיוס ● השופטים אימצו עמדה מחמירה מזו של היועמ"שית ● התנועה לאיכות השלטון: "צו הביניים הזה מהווה צעד תקדימי בדרך לשוויון, וציבור המשרתים מודה לבית המשפט על החלטתו החשובה"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, דוברות הכנסת, שאטרסטוק

הדרך לאספקת הפגזים האמריקאיים לישראל עוברת בטורקיה

היחסים בין נשיא טורקיה, רג'פ ארדואן ונשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, מתהדקים למרות היחסים המעורערים שהיו בין השניים לאורך השנים ● מדיווח בלומברג, מתברר כי ארה"ב מנהלת מו"מ עם טורקיה לצורך רכישת פגזים וחומרי נפץ, שיאפשרו לה להאיץ את קצב הייצור שלה ולשלוח את חלקם לישראל

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי / אילוסטרציה: Shutterstock

הטבת המס הגדולה שהבטיחה הממשלה נכנסה לתוקף. מה יקרה לנטו שלכם?

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי, אשר תגדיל להם את ההכנסה הפנויה ● ואולם, מומחים טוענים כי הטבת המס לא תשפיע על מי שבאמת זקוק לה

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

ביום האחרון לפני הפקיעה: מנכ"ל הפניקס אייל בן סימון מכר מניות

מנכ"ל הפניקס וסמנכ"ל הכספים שלו מימשו יחד 170 אלף אופציות במחיר של 37.48 שקל למניה ● המימוש בוצע יום לאחר שהחברה דיווחה על תוצאותיה הכספיות לשנת 2023, רווח של 1.1 מיליארד שקל המשקף תשואה להון של 10.5%

חנן מור, מנכ''ל קבוצת חנן מור / צילום: איל יצהר

הנושים זעמו, וחנן מור ידולל ל-1% ממניות קבוצת הנדל"ן שהקים

לפי הסדר החוב המתגבש, חנן מור יחזיק כ-1% ממניות החברה ● במקביל, יוקצה לנושי החברה, בעיקר בנקים וגופים מוסדיים, מניות שיהוו כ-96% מהון החברה

מירי רגב, ליכוד / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

ועדות חקירה ממלכתיות תמיד הטילו אחריות אישית על ראש הממשלה?

עד כמה חריפה הביקורת שנמתחה על נתניהו בדוח מירון בהשוואה היסטורית? בדקנו ● המשרוקית של גלובס

שי אהרונוביץ׳, מנהל רשות המסים / צילום: ניב קנטור

מס דירה שלישית חוזר לשולחן: "המערכות כבר מוכנות"

לדברי מנהל רשות המסים, שי אהרונוביץ', המדינה צריכה ליצור אחידות ולהפסיק לשנות את שיעורי מיסוי הנדל"ן בתדירות גבוהה ● עוד הוא הוסיף כי צריך לחשוב על מס דירה שלישית: "מבחינתנו זה צעד נכון שיעלה בתקציב 2025"

יזמיות המגורים מדווחות על עלייה בקצב מכירת הדירות בחודשים האחרונים / צילום: שלומי יוסף

דוחות חברות הנדל"ן מגלים: "המשבר ההיסטורי" נמשך בקושי חודשיים

למרות נבואות הזעם והמחסור המתמשך בעובדי בניין בצל המלחמה, יזמיות המגורים מדווחות על התאוששות ● מחודש דצמבר נרשמת עלייה בקצב מכירת הדירות, לא נרשמים עיכובים במסירות, לפי בכירים בענף רוב אתרי הבנייה חזרו לעבוד, ואפילו מדד המניות הענפי רושם תשואת שיא

דוד פתאל / צילום: איל יצהר

לאחר שלוש שנים של הפסד, אירופה עזרה לדוד פתאל לחזור להרוויח

עם סיומה של השנה הסתכמו הכנסותיה של פתאל ב-6.93 מיליארד שקל, עלייה חדה של 26.6% ביחס לשנה שקדמה לה ● בשורה התחתונה רשמה פתאל רווח נקי של 45.2 מיליון שקל ● הסיבות לעלייה: שיפור בשיעורי התפוסה במלונות הרשת, עלייה במחיר של חדר ממוצע למתארחים ושיפור בשערי החליפין

אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה / איור: גיל ג'יבלי

בדיקת אי הסדרים בעיצומה, אז איך זה שאפשר להפקיד חיסכון לכל ילד בסלייס

רשות שוק ההון מצאה לאחרונה אי סדרים חמורים בהתנהלותו של בית ההשקעות סלייס ● למרות זאת, באתר הביטוח הלאומי סלייס מוצגת כאפשרות להפקדת כספים בתוכנית "חיסכון לכל ילד" ● עד תחילת מאי לא ניתן יהיה למשוך כספים מקופות סלייס, אך הרגולטור לא מודאג

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Mosa'ab Elshamy), אתר החברה, שאטרסטוק

באפריקה הצעירים מנצחים, וביפן מייצרים חיתולים רק בשביל קשישים

בסנגל בוחרים נשיא חדש וצעיר, ובאירופה רוצים להפקיע את הריבית הרוסית ● בינתיים, סין נזכרת שהיא אינה רוצה בחורבן המערב, וארה"ב מנסה למנוע את מושחתי העולם מלהלבין בנדל"ן ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם 

עינת גנון / צילום: בר שניר

פרויקט הענק מתעכב: עוד פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו

עינת גנון, סמנכ"לית הרשות להתחדשות עירונית, הודיעה על פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו, לאחר שלאחרונה גם צחי דוד, סגן הממונה על התקציבים באוצר לשעבר, הסיר את מועמדותו לתפקיד ● כעת נותר מועמד אחד לבחירה, והמכרז עומד בפני ביטול

מנכ''ל האוצר שלומי הייזלר בוועידת מרכז הנדל''ן באילת / צילום: נאו מדיה

מנכ"ל האוצר נגד מנהל רשות המסים: "מס דירה שלישית ירחיק משקיעים משוק הנדל"ן"

לפי מנכ"ל האוצר, שלומי הייזלר, החזרת "מס דירה שלישית" כבר בתקציב הקרוב לא נמצאת על הפרק ● על הביקורת שהעביר ינקי קוינט בכנס התשתיות של גלובס בשבוע שעבר, הוא עונה: "אמירות חמורות ואין בהן דבר וחצי דבר. באוצר יש אנשים מופלאים" ● וזו התוכנית שלו למלא את קופת המדינה, נוכח הגירעון המחמיר

מתחם חזית הים בחיפה / הדמיה: מן-שנער-יעד אדריכלים

נסגר המכרז הראשון של רמ"י בחזית הים בחיפה: כמה תשלם הזוכה?

יורו ישראל זכתה במכרז של רמ"י על קרקע של 23 דונם, להקמת 500 יחידות דיור ושטחי מסחר באחד מהמתחמים המסקרנים בישראל ● החברה תשלם על הקרקע, הסמוכה לבית החולים רמב"ם בחיפה, כ-205 מיליון שקל כולל הוצאות פיתוח

הראלי בוול סטריט יימשך? זה מה שמלמדת ההיסטוריה

מדד המניות המוביל S&P 500 עשוי לסיים את הרבעון הראשון עם עלייה של 10% ● האם ניתן להסיק מכך שהמשך השנה יתאפיין בראלי? לפי מחקרים של כמה גופי השקעות, החדשות הרעות נוטות להגיע במחצית השנה השנייה

ייצור השבבים / צילום: Shutterstock, Golubovy

חברות השבבים הישראליות שמשלמות על הקשחת הכללים

ביטול רכישת חברת שבבים ישראלים על ידי הענקית האמריקאית קוואלקום מתווספת לנסיגת אינטל מרכישת טאואר אשתקד ● לפי מומחים, מדובר במגמה מתעצמת של הקשחת העמדות מצד רגולטורים בעולם ● "חברות צריכות להתחיל לחשוב מראש על אלטרנטיבות", הם אומרים

בנק ההשקעות ג'יי. פי מורגן / צילום: Reuters, Mike Segar

האסטרטג של הבנק הגדול בעולם: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו"

בבנק ג'יי פי מורגן שוב מזהירים מפני ירידות בשווקים, למרות שהתחזיות שלהם לא פוגעות כבר שנתיים וחצי ● האם הפעם התחזיות שלהם יתממשו? ומה הם ממליצים למשקיעים?

''התייצבות ושיפור, גם אם צנוע, ברוב הפרמטרים הפיננסיים של ההייטק הישראלי'' / אילוסטרציה: Shutterstock

אחרי שנה קשה, הרבעון הראשון של 2024 מראה מגמה חיובית בתעשיית הטק הישראלית

על פי נתונים חדשים מדוח ההייטק "Tech Review", ברבעון הראשון של 2024 חברות הסטארט-אפ הישראליות גייסו כ-1.6 מיליארד דולר ● מדובר בעלייה של כ-10% ביחס לרבעון הקודם וירידה של 10% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ● 38% מסך הסכום הכולל גוייס בחברות הסייבר