גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

האקזיט של האחים נאוי: ימכרו מניות בכ-60 מיליון ש'

שאול ודורי נאוי פועלים למכירת 20% ממניותיה לגופים מוסדיים במחיר המשקף לחברה שווי של כ-300 מיליון שקל ■ בתוך שנתיים בלבד זינק תיק האשראי ללקוחות החברה ב-184% לסך של 648 מיליון שקל

שנתיים לאחר שנכנסו לבורסה, עומדים האחים שאול ודורי נאוי בפני אקזיט נאה של חלק מהחזקותיהם בחברה הפועלת בשוק האשראי החוץ בנקאי (נכיון צ'קים). ל"גלובס" נודע כי שני בעלי השליטה ב"קבוצת אחים נאוי" פועלים למכירת 20% ממניותיה לגופים מוסדיים תמורת 55-60 מיליון שקל, מחיר המשקף לחברה שווי של כ-300 מיליון שקל.

קבוצת אחים נאוי נסחרת כיום בבורסה בשווי של כ-180 מיליון שקל, אך שווי זה איננו משקף אופציות שמחזיקים בעלי השליטה והנמצאות עמוק "בתוך הכסף". מימושן של האופציות למניות ישקף לחברה את השווי לפיו ייכנסו הגופים המוסדיים.

החברה נהנית משיעורי צמיחה גבוהים בעסקיה. מאז הכניסו האחים את פעילותם לבורסה בתחילת 2011, זינק תיק האשראי ללקוחות ב-184%, ונכון לסוף ספטמבר 2012 הוא כבר עומד על 648 מיליון שקל. את החודשים ינואר-ספטמבר 2012 סיימה קבוצת אחים נאוי עם הכנסות של 71 מיליון שקל ורווח נקי של 39 מיליון שקל, והיא נהנית מאיתנות פיננסית, הודות להון עצמי של 136 מיליון שקל המהווה 21% מהמאזן.

מכירת המניות מתוכננת להתבצע בימים הקרובים, בדרך של הפצת מניות למוסדיים בהנחה קטנה על מחיר השוק. לאחר המכירה יירדו צמד בעלי השליטה להחזקה של כ-70% מהמניות. החתמים שנבחרו להוביל את הפצת המניות הם דש איפקס, דיסקונט, אקסלנס ומיטב.

מלבד האקזיט הנאה הצפוי לאחים נאוי, תשרת מכירת המניות מטרה נוספת והיא להגדיל את "הסחורה הצפה" במניית החברה. המכירה תגדיל את הסחירות במניות קבוצת אחים נאוי (שכיום מוחזקות 90% ממניותיה בידי האחים ומקורביהם), ותתרום לסיכוייה להיכנס למדדים המובילים בבורסה בעתיד. האחים נאוי עצמם יוכלו להשתמש בכסף שיקבלו מהמכירה להגדלת הערבויות האישיות שהם נותנים כיום לחברה לצורך קבלת אשראי בנקאי. כיום ערבים השניים להתחייבויות בהיקף של כ-200 מיליון שקל.

האחים נאוי נכנסו כאמור לבורסה בתחילת 2011, בדרך של רכישת השלד הבורסאי גולדן אקויטי מידי מנחם אורן ואביחי סטולרו, ויציקת פעילותם הפרטית בתחום האשראי החוץ-בנקאי לתוכו. האחים החזיקו תחילה בכ-70% מהון המניות, ובמקביל קיבלו ללא תמורה אופציות למימוש בעוד 20% מההון.

ערב המימוש הצפוי של האחים, העניקה הבוקר קבוצת אחים נאוי "סוכריה" למשקיעים: דירקטוריון החברה החליט לאמץ מדיניות דיבידנד בגובה של לפחות 25% מהרווח הנקי (עד 50% לכל היותר). החלוקה תבטיח תשואת דיבידנד לבעלי מניותיה בשיעור של 5% עד שווי חברה מרבי של 500 מיליון שקל.

פיזור בין אלף לקוחות

הקבוצה שבשליטת דורי ושאול נאוי עוסקת כאמור בעיקר בנכיון צ'קים (ממסרים) דחויים. מדובר בעסקת המרה שבה מקבלים לקוחות החברה את ערכם הכספי של הצ'קים הדחויים שבידיהם, אשר מוסבים לחברה תמורת עמלה הנקבעת באחוזים.

ראשית הפעילות של משפחת נאוי עוד בטרם עלייתה לישראל מבגדד, כשבין היתר שימשה החברה המשפחתית כ"צינור" בין הקהילה היהודית למערכת הבנקאות בעיראק. בשנת 1951 עלתה המשפחה לארץ והמשיכה את עסקיה בתחום הפיננסים. האב יעקב נאוי, שנפטר מאז, הקים עם אחיו ששון את בנק מלווה וחיסכון לעולי עיראק, שבשנת 1973 נמכר לבנק לאומי.

בשנת 1984 הקימו האחים נאוי את חברת ניכיון הצ'קים המשפחתית. על פי מצגת שפרסמה לאחרונה החברה, מפוזר תיק האשראי שלה בין יותר מ-1,000 לקוחות. 37% מהתיק הם בתחומי הנדל"ן והתשתיות, 22% בתחום האשראי, והיתרה בתחומים שונים אחרים.

החשיפה המרבית ללקוח יחיד עומדת על 1.6% בלבד מיתרת האשראי, ומרבית הלקוחות רחוקים משיעור זה. מרבית הצ'קים (83%) הם לפירעון בטווח קצר של עד 120 יום. יתרת ההפרשה לחובות מסופקים עומדת על 4.2 מיליון שקל - 0.6% מתיק האשראי.

במסגרת המצגת ציינה החברה כי "לאור קשיי חברות לגייס אשראי בבנקים ובשוק ההון, מגיעים אל החברה

לקוחות חדשים בעלי מצב פיננסי טוב יותר מבעבר, והחברה מסוגלת לבחור את הלקוחות בעלי יכולת ההחזר הטובה ביותר לפי דעתה, וכפועל יוצא מכך להעלות את איכות תיק האשראי".

לפני מספר חודשים אמר ל"גלובס" דורי נאוי, המכהן בתפקיד מנכ"ל החברה כי "התוצאות שלנו הולכות ומשתפרות כל הזמן...בשוק ההון יש התייבשות של שוק האג"ח, וחברות לא ממחזרות חובות. כתוצאה מהקושי לגייס אשראי שם, אנחנו מקבלים יותר ויותר עסקאות".

התפתחות מחזור העסקים

עוד כתבות

אילוסטרציה: Shutterstock

בזכות המבצעים והדולר הנמוך: עלייה של 17% ברכישת טיסות

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי ● נתוני הפניקס גמא מצביעים על עליות בתעופה, אחרי שבועיים של ירידות, אך לא במוצרי החשמל

המדינה שפלירטטה עם ישראל ועכשיו מפנה לנו עורף

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מומחה אמריקאי במדיניות חוץ מזהיר שאיראן חלשה עלולה להוביל לישראל מבודדת יותר במזרח התיכון ומסביר למה סעודיה מתרחקת מנורמליזציה, בעולם מגנים את אישור ההחלטות להעמקת סיפוח שטחים ביהודה ושומרון, ובאיזה מדינות באירופה מודאגים מאנטישמיות • כותרות העיתונים בעולם

ראש הממשלה בנימין נתניהו, מליאת הכנסת, 19.01.26 / צילום: איל יצהר

נתניהו צודק לגבי תחנות המשטרה שהקים ביישובים הערביים. מה היה לפניו?

תחת ממשלות בראשונת נתניהו הוקמו 16 תחנות משטרה ביישובי ערביים • אבל זה לא נכון שלפניו הייתה רק תחנה אחת • המשרוקית של גלובס 

מניית אלפאבית בנאסד''ק / צילום: ap, Richard Drew

20 מיליארד דולר: גוגל ממשיכה לגייס כסף להשקעה בבינה מלאכותית

על פי דיווחים, ענקית הטכנולוגיה אלפאבית, מכרה אג"ח בשווי של 20 מיליארד דולר על מנת לממן את ההוצאות הרבות שלה בתשתית הבינה המלאכותית ● החברה מתכננת, כך על פי הדיווח, מכירת אג"ח ל-100 שנה כחלק מגיוסי החוב המסיביים שהיא מבצעת

מטוסי אל על / צילום: עידו וכטל

כך מתכננת אל על להילחם בקנס הענק שהוטל עליה

אחרי שרשות התחרות הודיעה כי תשקול לקנוס את החברה ב-121 מיליון שקל בגין הזינוק במחירים במלחמה, באל על ינסו לשכנע בשימוע כי המחירים עלו באופן מתון - לעתים מסיבות שלא בשליטתם ● אך הקנס כבר נותן רוח גבית לתביעות ענק מצד לקוחות

שר הכלכלה ניר ברקת / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

כישלון לברקת: מתוך שמונה רשתות, רק אחת ניגשה למכרז "הסל של המדינה"

השחקניות הגדולות נותרו מחוץ לפרויקט הדגל של שר הכלכלה, ורק קרפור ניגשה למכרז והציעה סל זול ב־30% מהמתחרות ● גורמים בענף: "התוכנית לא תשנה את מפת המחירים, היא מחזקת מונופולים" ● בסביבת ברקת משוכנעים: "המהלך יוביל לרעידת אדמה בשוק"

סנאה טאקאיצ'י, ראש ממשלת יפן, מארק קרני, ראש ממשלת קנדה ופרידריך מרץ, קנצלר גרמניה / צילום: Reuters, Kin Cheung/Pool, Patrick Doyle, Nicolas Economou

בהשפעת המהלכים המגבילים של ארה"ב וסין, מעצמות הביניים חוברות יחד

מדינות מבקשות יותר ויותר לעקוף את השחקנים הגדולים ביותר בסחר, בשרשרות אספקה ​​ובביטחון ● אך כמו שהוכח מנאט"ו, בריתות אלה לא יהיו קלות להשגה

קיה פיקנטו / צילום: יח''צ

קיה פיקנטו ב־25 מיליון שקל: אוטותל משדרגת את צי הרכב השיתופי שלה

חברת אוטותל תחליף את כל הצי הקיים של רכבי קיה פיקנטו בעסקה שהיקפה כ־25 מיליון שקל ● הפילנתרופ סילבן אדמס הגיע לראשונה לביקור במרכז הרפואי סורוקה ● חברת טיסנקרופ מערכות ימיות חתמה על הסכם מסגרת עם SpearUAV הישראלית ● וזה המנכ"ל החדש של לשכת סוכני הביטוח ● אירועים ומינויים

משה מזרחי, מייסד ומנכ''ל אינמוד / צילום: איל יצהר

תוצאות מעורבות לאינמוד רגע לפני מכירתה האפשרית

ההכנסות הרבעוניות עלו אך הרווח ירד וכך גם ההכנסות השנתיות ● משה מזרחי התייחס בשיחת הועידה לאחת מההצעות האסטרטגיות, של קרן סטיל, ואמר: "אנחנו לא מבינים מדוע הם פרסמו זאת לעיתונות, אבל הכל אפשרי באמריקה"

משכנתא לדירה / צילום: Shutterstock

אחרי השיא בדצמבר – היקף המשכנתאות בינואר נחתך ב־22%

היקף המשכנתאות החדשות בחודש שעבר הסתכם בכ־8.68 מיליארד שקל, לעומת יותר מ־11 מיליארד שקל בדצמבר 2025 • על אף הירידה המשמעותית בנפח ההלוואות הכולל, הלוואות הבלון וההלוואות לכל מטרה שמרו על כוחן

עמיר שאלתיאל, מייסד ויו”ר קבוצת אלדר / צילום: איל יצהר

אלדר וראדקו במגעים למיזוג ענק בתחום ההתחדשות העירונית

החברה הממוזגת תשקף שווי של כ־300 מיליון שקל ● מייסד ויו"ר קבוצת אלדר, עמיר שאלתיאל, צפוי להחזיק ב־60% ולהוביל את הפעילות, בעוד לאומי פטרנרס, משפחת רפאלי ובנק מזרחי יישארו כשותפים

שוק ההון / צילום: Shutterstock, Daniel Fung

מגמה חיובית באסיה; עליות בחוזים בניו יורק לקראת דוח התעסוקה

בורסת דרום קוריאה עולה ב-1% ● בג'יי.פי מורגן מעריכים שמניות חברות התוכנה יתאוששו ● למרות הירידות בביטקוין, מנכ"ל סטרטג'י אופטימי: "אני מצפה שנקנה ביטקוין בכל רבעון, לנצח" ● דוח התעסוקה: כלכלנים מעריכים עלייה של כ־68 אלף משרות, שיעור האבטלה צפוי להיוותר ברמה של 4.4%

שדה התעופה בהרצליה / צילום: נועם הרמן

בעיית הזיהום בשדה דב מתרחבת: גם שדה התעופה בהרצליה ייבדק

הזיהום שהתגלה בקרקעות שדה דב הספיקה להפתיע רבים בענף הנדל"ן, ולגלובס נודע שצפויה בדיקה גם בשטח שדה התעופה בהרצליה ● רק לאחרונה נמכרו בו קרקעות לכמעט אלף דירות ● המהנדסת רוני בריל: "זו מגיפה עולמית"

תמונה מתוך הפרסומת של קמפיין ''ברית הריבוע הכחול נגד שנאה'' / צילום: צילום מסך מיוטיוב

"מביכה" ו"הרסנית": פרסומת נגד אנטישמיות גרמה לסערה בארה"ב

בסופרבול הוקרנה השבוע פרסומת נגד אנטישמיות - והרוחות סערו ● וגם: מה עשוי לסמל את השתלטות הבינה המלאכותית על הפרסומות המוקרנות במשחקי הגמר של אליפות הפוטבול האמריקאית

יצחק תשובה / צילום: גדעון לוין

המתנה שיקבל תשובה בישראכרט: רווח של עד 90 מיליון שקל משוברים

רכישת השליטה ב-BUYME ע"י הפניקס צפויה לסדר לישראכרט של תשובה, המחזיקה ב-20% מחברת השוברים, רווח נאה על השקעה שביצעה לפני 6 שנים

חיילי מילואים בצפון הארץ / צילום: דובר צה''ל

הסוף לשכר הכפול: המגבלה החדשה על עובדי המדינה

בהתאם להחלטת נציבות שירות המדינה, עובדי המדינה המשרתים במילואים יוגבלו ל־40 שעות עבודה בחודש ● לאחרונה הוחלט גם להגביל את היקף גיוס המילואים ל־40 אלף משרתים בכל זמן נתון ונקבעה מכסה של 55 ימי מילואים בשנה ללוחמים ● בסקטור הפרטי המצב נותר ללא שינוי

תחרות הסנובורד בליוויניו, איטליה / צילום: ap, Gregory Bull

חגיגה של מיליארדים: כמה באמת עולה לארח את המשחקים האולימפיים של החורף?

איטליה נבחרה לארח את המשחקים האולימפיים של החורף והם מתקיימים בו זמנית בארבעה אתרי תחרות מרכזיים והעלויות האמירו ל-1.7 מיליארד דולר ● אך הסכום אינו כולל תוספת של עוד כ-4.2 מיליארד דולר שנועדו לשיפור התשתיות, שיפוץ מרכז ההחלקה ובניית אולם ההוקי קרח ● כמה מרוויחים הספורטאים וכמה עולים הכרטיסים לתחרויות?

ערן זינמן ורועי מן, מייסדים ומנכ''לים משותפים של מאנדיי.קום / צילום: נתנאל טוביאס

"מאז שנת 2000 לא הייתה כזו טלטלה במניות התוכנה": הישראלית שאיבדה מיליארד דולר ביום

מניית ענקית התוכנה מאנדיי השלימה צניחה של 82% מהשיא ● סמנכ"ל הכספים טוען: "יש הרבה מאוד פאניקה שלא בהכרח מוצדקת", אך מביע אמפטיה לחששות המשקיעים:  "הם אמיתיים, ואני לא יכול להתווכח"

קלוד מבית אנת'רופיק / אילוסטרציה: Shutterstock

הכירו את הכלי למשפטנים שזעזע את השווקים ומאיים לחסל ענף שלם

הפיתוח שהשיקה אנת'רופיק לצ'אטבוט שלה, קלוד, מחולל סערה ונתפס כאיום על שוק התוכנות שבהן משתמשים כיום עורכי דין להכנת מסמכים משפטיים ● מומחים צופים שינוי דרמטי, אך מבהירים כי התוסף החדש עוד לא מותאם לישראל ולכל תחומי המשפט

רונן חורי, מנהל דסק בחדר עסקאות ני''ע זרים בבינלאומי / צילום: מעיין חיים כחלון

מנהל ההשקעות שמסביר: כך אפשר לנצח ירידות חדות

רונן חורי, מנהל דסק ני"ע זרים בבינלאומי, "קלע" בתחזית האופטימית שנתן לפני שנה וחצי, כעת הוא ממליץ להיות בשבבים ובאנרגיה, מזהה הזדמנות בסייבר ומסביר איך לנצל את התנודתיות בשווקים ● חרף העדפה לענקיות הטק, הוא מזהיר: "זה לא הזמן להרפתקאות בקוונטום"