גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מהי השפעת הערבים בריאליטי, ומה חושב המגזר על נציגיו?

סלמה פיומי מכפר קאסם, המתמודדת בגמר "מאסטר שף", ושני השחקנים המוסלמים שמצטרפים לבית"ר ירושלים, יצרו השבוע גל הדף גזעני ■ האם יש תקווה לקשר טוב יותר בין יהודים לערבים - בזכות התייצבותם בפריים-טיים?

סלמה פיומי אמנם לא זכתה השבוע ב"מאסטר שף" אבל העפלתה לגמר עוררה לא מעט תגובות, חלקן קיצוניות. למעשה, השבוע האחרון התנהל בסימן גזענות בקרב הציבור הישראלי. זה התחיל מהמהומה שנוצרה ביציעי טדי ובעיתונות הספורט סביב כוונת בעלי בית"ר ירושלים, ארקדי גאידמק, לצרף שני שחקנים צ'צ'נים מוסלמיים לקבוצה הצהובה, והגיע לשיא ביום שלישי עם גמר "מאסטר שף", והגעתה של המתמודדת הערבייה למרחק נגיעה מהמקום הראשון.

באתרי האינטרנט המובילים דיווחו על עלייה חריגה בגילויי הגזענות בקרב קהל הטוקבקיסטים בעקבות אירועי השבוע האחרון. גם אל עמוד הפייסבוק של "מאסטר שף" הגיעו ביטויי הגזענות. מדובר בנקודת קיצון, שכן בניגוד לטוקבקים, שם האנונימיות מאפשרת חריגה מהנורמות ולשון חופשית, בפייסבוק המגיבים גולשים תחת הזהות האמיתית שלהם. החריפות שגילו אותם גולשים הביאה את אנשי קשת לצנזר ולמחוק לא מעט תגובות גזעניות.

אבל אם בוחנים את הדברים לעומקם, קשה להגיד שהתגובות האלה היו מאוד מפתיעות. מעבר לעובדה שהגזענות היא חלק מובנה במציאות ובחברה הישראלית, תוכניות ריאליטי מייצרות באופן טבעי אמוציות רבות. כשמגיעים לגמר, הדברים נכונים שבעתיים, כשכל צופה הולך עם המועמד שלו עד הסוף.

על אף האמוציות השליליות, נראה שבשנים האחרונות תוכניות הריאליטי הפכו למגרש הכמעט יחידי שבו ניתן ייצוג טלוויזיוני למגזר הערבי מעל המרקע הישראלי. מתמודדים כמו פותנה ג'אבר ורנין בולוס ("האח הגדול"), נסרין גנדור ("הישרדות"), מרים טוקאן ("כוכב נולד"), פיראס חליחאל ("המירוץ למיליון") והדוגמה הטרייה של לינה מחול ומנאר שהאב ("דה ווייס"), יצרו מצב שבו תוכניות המציאות הן המקום המרכזי, כמעט בלעדי, שבו הצופה הישראלי פוגש את הציבור הערבי, שאותו הוא מכיר לרוב מדיווחים בחדשות בנושאי סכסוכים ואלימות.

בתוכנית הריאליטי הראשונה בישראל התגלה פיראס חורי, צעיר ערבי-נוצרי מכפר עילבון, שזכה במקום הראשון בתוכנית "פרויקט Y", ששודרה ב-2003 ב-yes. חורי לא היה המתמודד הערבי היחיד שהגיע רחוק בתוכניות הללו. שלוש שנים מאוחר יותר זכתה ניראל קאראנתינג'י, בת למשפחה מוסלמית חילונית מחיפה, במקום הראשון בעונה השנייה של "הדוגמניות". הזכיות האלה, יש לציין, לא עברו באופן חלק ולוו בגינויי גזענות - הן מצד המתמודדים האחרים (במקרה של "הדוגמניות") והן מצד הגולשים.

עם זאת, חשוב להדגיש כי גם חורי וגם קאראנתינג'י זכו לאחר שנבחרו על-ידי הצופים - מה שמשקף תפיסה חיובית, למרות הכול. לצד זאת, אפשר לציין גם את התגובות החיוביות שקיבלה סלמה במהלך השתתפותה ב"מאסטר שף" ואף את העובדה שלינה מחול, המתמודדת הערבייה מעכו בעונה הנוכחית של "דה ווייס", זוכה לפופולריות הגבוהה ביותר בקרב הגולשים - הן במספר הצפיות באודישן שלה ביו-טיוב והן במספר החברים בעמוד הפייסבוק הרשמי שלה.

"מחפשים מכל המגזרים"

בשנים האחרונות קשה למצוא תוכנית ריאליטי שבה אחד המתמודדים אינו ערבי, אך נראה שלא מדובר במהלך מכוון. "אף פעם לא קיבלתי הנחיות מלמעלה לשלב ערבים בתוכניות ריאליטי או שצריך להיות לפחות ערבי אחד בקאסט", טוענת עורכת משנה ואחראית ליהוק בתוכניות ריאליטי.

"כשעושים טלוויזיה, אז עושים טלוויזיה. לא באים לעשות חוויה מתקנת אלא באים להראות תמהיל של אנשים". לדבריה, "אם הבן אדם לא וורבלי, לא עובר מסך ואין בו קסם - הוא לא יהיה על המסך וזה לא משנה אם הוא הערבי הכי טיפוסי, האשכנזייה הכי ממורמרת או המרוקאית הכי חמה. אם הוא לא דמות טלוויזיונית, שמעוררת אהדה, הוא לא יגיע למסך".

מלהק אחר, שלקח חלק בליהוק לתוכנית "דה וייס", סיפר שאמנם כחלק מההכנה לתוכנית נערכו ימי אודישנים בקלנסוואה ובנצרת, אך "חיפשנו מתמודדים מכל המגזרים, כולל שיטוט במועדונים של קהל רוסי".

גם המנכ"לית בפועל של הרשות השנייה, אילת מצגר, מבהירה כי אמנם יש מחויבות של הזכייניות לשלב אוכלוסיות שונות אך שילוב של בני המגזר הערבי ספציפית בתוכניות ריאליטי נעשה מבחירה של הזכייניות עצמן. לדבריה, "אנחנו כן רואים מופעים של אנשים מהמגזר הערבי בתוכניות אחרות אבל הריאליטי מטבעו הוא סוג של ז'אנר שהרבה אנשים לא היו מגיעים למסך בלעדיו. האנשים האלה מטבעם הם לא טאלנטים אלא אנשים מהרחוב ולא הייתה להם נגישות אחרת למרקע".

לטענת אחראית הליהוק, "המתמודד הערבי" אולי ייתפס ככזה בתחילת הדרך, כחלק מהטייפקאסט, אבל מבחינתה זה תקין והגיוני. "צריך לתת לצופה לעכל. זו שיטת הבצל ועם התקדמות התוכנית מראים עוד רובד ועוד רובד. אתה מתחיל מדמות ולאט לאט מגלה את הבן אדם עצמו", היא אומרת ומוסיפה כי "הטלוויזיה חושפת את הצופים לדברים שאולי הם לא היו נחשפים אליהם. אנחנו חיים בבועה ולא לכל האוכלוסיה בישראל יש אינטראקציה עם העולם הערבי".

לדבריה, הערביות לא תמיד משחקת חלק מכריע מהייצוג של המתמודד בתוכנית. "לא כל סינק של סלמה התבסס על הערביות שלה. אמנם מבחינה ויזואלית היא לובשת חיג'אב (כיסוי ראש, ר"ג) וזה יותר בולט, אבל ההתמקדות בזה שהיא ערביה הייתה רק בתחילת התוכנית. היא לא ב'מאסטר שף' בגלל שהיא ערביה, היא פשוט דמות טובה. תסתכל על מנאר שהאב ב'דה ווייס' או על פיראס חליחל שהיה ב'מירוץ למיליון' - הם שוברים את הסטיגמות. אף אחד לא מציג את עצמו על הטיקט של הערבי".

ענת סרגוסטי, מנכ"לית "אג'נדה", מרכז ישראלי לאסטרטגיה תקשורתית, מצביעה על כך שבשנים האחרונות אכן רואים יותר ערבים על המרקע אך עדיין לא בשיעור המתאים לחלקם באוכלוסייה, שעומד על 20%. "בעוד שב-2005 שיעור האייטמים שהיו מוקדשים באמצעי התקשורת למגזר הערבי, כולל תוכניות ריאליטי, עמד על 0.5%, ב-2010 עמד השיעור כבר על 3%", היא אומרת בעקבות מחקר שנערך בנושא במרכז.

לדבריה, לתוכניות הריאליטי בהחלט יש משקל חשוב בכך. "ברגע שהערבים רואים את עצמם בתוכניות ריאליטי ורואים שזה אפשרי, אז זה מגרה אותם לנסות גם. היה קשה לדמיין קודם שתהיה ב'מאסטר שף', בפריים טיים, בחורה ערביה דתיה מכפר קסאם. זו פריצת דרך ענקית. זו כבר לא פותנה שהייתה ב'אח הגדול' אבל גרה בכלל בשינקין".

לדבריה, "תוכניות הריאליטי הן כרטיס הכניסה היחיד שמאפשר לערבים להציג את עצמם בצורה נורמלית וידידותית. יותר קל לערבים להיכנס דרך המסלול הזה כי תוכניות הריאליטי הן חסרות צבע ומחפשים בהן את הטובים ביותר, את הכוכבים הטלוויזיוניים, את האנשים המגניבים. לא אכפת להן אם המתמודדת היא מוסלמית או שחורה - בסוף המלהקים רוצים שתהיה דרמה ועניין".

גם פיומי עצמה רואה את ההשתתפות כצעד חיובי. כשנשאלה בראיון ל"מעריב", לאחר שהצטרפה לנבחרת של "מאסטר שף", על עצם השתתפותה אמרה פיומי: "מה החלופה? אפשר לא להשתתף בתוכניות, להישאר במגזר ולעשות את התוכניות שלנו, או להחליט כן להשתתף. אנחנו חיים כאן. או שמקבלים את המצב ומנסים להשתלב ולשפר את התנאים שאנחנו חיים בהם, או שאנחנו נקברים בתוך הבועה שלנו".

עוד הוסיפה, כי "כל החברה הערבית הולכת לכיוון הזה. אנחנו צריכים להיפתח ולהשתלב, זה הסוד. אם נמשיך לשבת ולהגיד 'טוב, אנחנו מיעוט, בואו נבכה', זה לא יעזור".

הטלוויזיה מפרקת סטראוטיפים?

פיומי לא לבד. סקר שערך עבור "גלובס" אתר האינטרנט PANET, שבו גולשים מדי יום עשרות מיליוני גולשים ערבים מהארץ ומחו"ל, מראה כי 78% מהגולשים תומכים בהשתתפות של בני המגזר הערבי בתוכניות ריאליטי. מדובר על מגמה הפוכה לסקר דומה שהעלה האתר ב-2009. עוד עולה מהסקר, כי 63% מאמינים כי ההשתתפות משפיעה על תפיסת המגזר בקרב כלל הצופים, כש-40% מציינים כי ההשפעה היא חיובית לעומת 23% שטוענים להשפעה שלילית.

"ההשתתפות עוזרת לייצוג של הערבים בהקשר נורמלי ולא בהקשר לאומי-ביטחוני ושלילי, שמתייחס לסכסוך, לפוליטיקה ולמטענים בין יהודים לערבים", טוענת סרגוסטי, אך תוהה אם בפעם הבאה שיהודים יפגשו ברחוב בחורה מוסלמית עם כיסוי ראש הם ירגישו פחות מאוימים. "זה הדבר הכי נורמלי שיכול לקרות - שיתייחסו אל מישהי כמו סלמה בתור בן אדם ולא בתור ערבייה. עם כל השטחיות של תוכניות הריאליטי, יש שם משהו מאוד עמוק כי אנחנו פוגשים את הדמות של המתמודד הערבי לאורך זמן ואנחנו מתיידדים איתה - לעומת כתבה במהדורת החדשות שלאחריה אנחנו פשוט ממשיכים הלאה", אומרת סרגוסטי.

ועדיין, היא טוענת, "קשה לדרוש מתוכנית ריאליטי, שבאה לעשות בידור וכסף, לשבור סטריאוטיפים - גם של המתמודדת הבלונדינית וגם של המתמודדת הערבייה. אבל זה כן קורה. הטלוויזיה אמנם מבנה סטריאוטיפים אבל היא גם מפרקת אותם".

ומה באשר לגילויי הגזענות שמתלווים להשתתפות של ערבים בתוכניות כאלה? מצגר לא מתרגשת. "זה משהו שתמיד יהיה. אנחנו בחברה דמוקרטית ולכל אחד יש זכות להגיב". למרות התגובות השליליות, היא מאמינה כי "לתוכניות ריאליטי חשיבות גדולה והן מקרבות בין האוכלוסיות השונות ושוברות סטיגמות כי כולם מגיעים שווים, אין היררכיה והן מציגות בן אדם בלי הקשר של סכסוך או פוליטיקה ובהקשר מאוד אחיד לכולנו - בישול, זמר או כישרון".

במקביל למחקר של מרכז "אג'נדה", מחקר אחר שערכו בנושא ד"ר עמית לביא דינור וד"ר יובל קרניאל מהמרכז הבינתחומי הרצליה, הראה כי בתוכניות ריאליטי שבהן הופיעו משתתפים ערבים, אכן הייתה להם נראות וזמן מסך לא מבוטל, אך באופן יחסי שאינו עולה על שיעורם באוכלוסיה (20%) - גם במקרה שבו הזוכים היו המשתתפים הערבים. עם זאת, שפת-האם שלהם, השפה הערבית, נעדרה כמעט לגמרי מהמסך.

עוד עולה מהמחקר, שהתייחס לשנים 2003-2007, כי הקונפליקט והשסע בין היהודים לערבים לא עמדו במוקד התוכניות שנבחנו, אך בכל התוכניות התגלו רגעים מפורשים שבהם עלה הנושא, לרבות בדרך התייחסות שלילית של מתמודדים יהודיים אל המתמודד הערבי.

לביא דינור מסבירה, שעל אף זאת יש משהו בהצגת הערבים בתוכניות הריאליטי שהוא מעין עלה תאנה. "תסתכל על סלמה, על פותנה או על רנין. יש בהן משהו נעים ולא מאיים. יש את האותנטיות אבל עם משהו שדומה לנו. זה לא 'האחר', 'השונה', 'המאיים'. זה לא זר וזה מרכך את המשמעויות". פיומי לא זכתה ב"מאסטר שף" אבל כן הגיעה לגמר והיא מצטרפת לזוכים כמו חורי ולקאראנתינג'י, מה שמשחק לטובת התוכניות עצמן. "יש מסר בזכייה שאומר משהו טוב עלינו. עד כמה אנחנו חברה דמוקרטית, עד כמה אנחנו נהדרים ותראו מה אנחנו מאפשרים", מסכמת לביא דינור.

ריאליטי

עוד כתבות

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? יכול להיות שאתם מתחת לקו העוני של הזמן

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

מגמה חיובית בוול סטריט: הנאסד"ק קופץ ביותר מ-2%

מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35