גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"BNP פריבה ישראל נסגר בשל לחץ של מדינות ערב"

צ'רלס רייסמן, שניהל את הסניף הישראלי במשך 16 שנה, תובע מהבנק 19.8 מיליון שקל וטוען: "סגירת הסניף נבעה מלחץ של מדינות ערב" ■ BNP: "לסגירת הסניף לא היה קשר ללחץ מהעולם הערבי, ולראיה - הבנק עדיין פעיל בישראל"

במרבית המקרים, כאשר מנכ"ל מודח, עושים זאת בשקט, כדי "לגמור את זה יפה": נותנים למנכ"ל חבילת פיצויים נאה, ומציגים את העזיבה כפרישה מרצון, תוך כדי שפיכת סופרלטיבים על המנכ"ל הפורש. הדבר נכון במיוחד כשמדובר בבנק, ובמיוחד בבנק אירופי, שבו הנימוס והאיפוק הם ערכים עליונים.

אלא שמתברר שבאחרונה צ'רלס רייסמן, שכיהן כמנכ"ל BNP פריבה בישראל, והבנק לא הצליחו לסיים את היחסים יפה, ובין הצדדים נוצר סכסוך עמוק.

רייסמן, שניהל את פעילות הסניף בישראל במשך 16 שנה, תובע את הבנק בסכום של 19.8 מיליון שקל. "תביעה זו מוגשת לאחר מחשבה רבה ובכאב רב, בעקבות פיטוריו המכוערים לפני 6 חודשים ללא כל הצדקה, תוך רמיסת כבודו העצמי של רייסמן", נכתב בכתב התביעה, שהוגש לבית הדין האזורי לעבודה בתל-אביב.

טענתו המרכזית של רייסמן בתביעה היא כי הוא פוטר בשל סגירת הסניף בישראל בסוף 2011 והפיכתו לשלוחה בלבד. רייסמן טוען כי סגירת הסניף נבעה מלחץ של מדינות ערב.

"הסיבה לסגירת הסניף היא לחץ ערבי שהופעל על הנהלת הבנק באירופה. הלחץ הגיע בין היתר כתוצאה מעסקאות ארוכות-טווח שביצע הבנק עם איראן", נטען בכתב התביעה, שאליה מצורפת גם כתבה מ"וול סטריט ג'ורנל" מספטמבר אשתקד, שלפיה מתוארים קשרים של בנקים אירופיים, בהם BNP, עם איראן.

לדברי רייסמן, הרקע ללחץ של מדינות ערב נבע מכך שבאותה תקופה נקלע BNP למצוקת נזילות וחיפש מקורות גיוס, בין השאר במדינות ערב.

"עם קבלת הידיעה על סגירת הסניף הישראלי, ארצות מהליגה הערבית זקפו לזכותן את סגירת הסניף וחגגו את הצלחתן בחרם על ישראל", נכתב בתביעה.

"לסגור במהירות"

כתב התביעה מאפשר גם הצצה לנתוני הפעילות של הסניף הישראלי.

רייסמן טוען כי ההחלטה לסגור את הסניף לא נבעה ממניעים עסקיים, שכן הסניף הישראלי נחשב מצליח ורווחי, והרוויח לדבריו יותר מ-875 מיליון שקל במשך 15 שנות פעילותו. נציין כי מדובר בסכום נאה, המשקף רווח שנתי ממוצע של 60 מיליון שקל בקירוב.

עורכי דינו של רייסמן, יניב שוורצמן ומיכל שוורצמן, טוענים בכתב התביעה כי ב-BNP היו מרוצים מפעילות הסניף בישראל, מה שמעלה תמיהה לגבי ההחלטה להקטין את פעילותו.

"בתחילת 2010, שנה וחצי לפני סגירת הסניף, ערך הבנק בדיקה מקיפה ומעמיקה לפוטנציאל הרווחים בישראל ובקפריסין. מהבדיקה נקבע באופן חד-משמעי כי ישנו פוטנציאל לטווח ארוך לרווחיות הפעילות בישראל לבנק. לעומת זאת, ההמלצה לגבי קפריסין הייתה שונה", נכתב בכתב התביעה.

עוד מציינים בתביעה כי במהלך משבר הנזילות אליו נקלע הבנק, לא רק שהסניף הישראלי לא נקלע למשבר, אלא שלעתים קרובות הוא אף היה שולח עודפי כספים למטה הראשי של הבנק בצרפת.

בכתב התביעה נטען כי רייסמן אף פנה לבכירי הבנק, בניסיונות לשכנע אותם שלא לסגור את הסניף. הוא גם טוען כי שלח פנייה לבכירי הבנק, ואמר כי אין היגיון כלכלי בסגירת הסניף הישראלי.

"רייסמן קיבל הנחייה לסגור את הסניף במהירות, כשם שנהוג במדינות אפריקה, ותוך פיטורי 85% מהעובדים (כ-40 עובדים - ע.א)", נכתב בכתב התביעה.

"מבזה ומשפיל"

רייסמן טוען כי הבנק הסתיר ממנו את תוכניותיו לסגירת הסניף, תוך כדי שהוא מנהל איתם דיון באשר להסכם השכר החדש שלו. לדברי רייסמן, במארס 2011, חצי שנה לפני תום החוזה שלו עם BNP פריבה, התחיל הבנק להפעיל עליו לחצים לחתום על חוזה חדש. רייסמן לא הבין מה פשר הלחץ, שכן בעבר עבד 7 שנים ללא חוזה.

לדבריו, הסכם ההעסקה החדש כלל הרעה בתנאים, ולא ניתנה לו אפשרות מיקוח. מהתביעה עולה כי ההרעה מתבטאת, בין היתר, מכך שהסכום שממנו יבוצעו הפרשות ותנאים סוציאליים הופחת מ-228 אלף שקל בחודש ל-126 אלף שקל.

רייסמן מציג בתביעה שני תלושי שכר: אוגוסט 2011 וספטמבר 2011 - המועד שבו נכנס לתוקף החוזה החדש. ההפרש בשכר בין שני החודשים עומד על כ-15%: 236 אלף שקל באוגוסט, לעומת 200 אלף שקל בספטמבר.

בסופו של דבר, כמה חודשים לאחר חתימת החוזה, החליט הבנק לסגור את הסניף בישראל ולפתוח במקומו שלוחה, וכמה חודשים לאחר מכן מחליט לפטר את רייסמן.

"רייסמן פוטר באופן מבזה ומשפיל", נכתב בתביעה. "ההנהלה של הבנק לא עדכנה את רייסמן בדבר פיטוריו הצפויים, והוא נאלץ לגלות זאת כתוצאה מרכילות משרדית של העובדים הכפופים לו. כמו כן, במהלך השימוע נציגי הבנק לא הסבירו לרייסמן מדוע הוא מפוטר, אלא ביקשו ממנו שיסביר להם מדוע הוא מפוטר", מוסיפים עורכי דינו בתביעה.

"במרחק פסיעה מגיל הפנסיה, באופן מבזה ומשפיל וללא כל הצדקה, מוצא עצמו רייסמן מחוץ למעגל העבודה, לאחר שהמוניטין שלו הוכפש, ותוך שהכבוד המזערי הזה נלקח ממנו, רייסמן הצטווה לעזוב את משרדי הנתבעת, להשיב את הרכב והטלפון ולארוז חפציו תוך 36 שעות".

לדברי רייסמן, פיטוריו פגעו בו בצורה קשה: "רייסמן מוצא עצמו בגיל 65 מול שוקת שבורה, הישגיו בתחום הבנקאות ירדו לטמיון, ונרשמה ירידה דרמטית ברמת חייו".

"נשיב בבית המשפט"

מ-BNP PARIBA נמסר כי כל הטענות שמעלה רייסמן בכתב התביעה ייענו בבית המשפט. באשר לטענה כי הסניף נסגר בשל לחץ ממדינות ערב, נמסר מהבנק: "אנו עומדים על הצהרותינו מהעבר, שלפיהן לסגירת הסניף לא היה קשר ללחץ מהעולם הערבי. ולראיה - הבנק עדיין פעיל בישראל ועובד עם לקוחות ישראלים".

BNP פריבה / רקע

BNP PARIBA הוא אגד של בנקים שהתאחדו במאה ה-19, והוא למעשה אחד הבנקים הבינלאומיים הראשונים, שיצאו לפעילות שכזו כבר לפני 100 שנה.

כיום, BNP הוא הבנק השישי בגודלו בעולם, הפעיל ביותר מ-80 מדינות ומעסיק יותר מ-200 אלף עובדים ב-7,000 סניפים. לבנק 10% נתח שוק מהבנקאות הקמעונאית באירופה.

ב-1996 החל BNP לפעול בישראל באמצעות שלוחה שהקים רייסמן. ב-2006 הוחלט להרחיב את הפעילות, ולהפוך את השלוחה לסניף. אלא שהבנק נפגע באופן קשה במשבר האחרון; לבנק הייתה חשיפה גבוה לאג"ח ביוון, שגרמה לבנק הפסד של כ-3 מיליארד אירו.

בשיא המשבר אף נפוצו שמועות ש-BNP נמצא על סף קריסה. בסופו של דבר, הבנק הוציא לפועל סדרה של מהלכי התייעלות ושיפור המבנה הפיננסי, הצליח לחזור לרווחיות וליציבות ואף החל להרחיב שוב את פעילותו - בין היתר בדרום אפריקה.

במהלך אותו משבר, בנובמבר 2011, הודיע BNP על סגירת הסניף הישראלי, כ-5 שנים בלבד לאחר פתיחתו. הסניף חזר לעבוד במתכונות של שלוחה, ומתוך 47 עובדים נשארו פחות מעשרה.

בבנק הסבירו כי סגירת הסניף נבעה מהמשבר, והכחישו כאמור כי סגירת הסניף נבעה מלחץ מדינות ערב. "מעולם לא היה שיקול פוליטי בהחלטות העסקיות שלנו. אנחנו בנק - איפה שיש הזדמנות עסקית, אנחנו שם", אמר באוקטובר האחרון ל"גלובס" מארקס קרלוס, האחראי על פעילות הבנק באירופה, אלא שלמנכ"ל הפעילות בישראל לשעבר יש גרסה אחרת לדברים.

הגרסאות השונות של צ'רלס רייסמן לסגירת הסניף בישראל

BNP הודיע על סגירת הסניף הישראלי והפיכתו לשלוחה בנובמבר 2011. זמן קצר לאחר ההודעה, נפוצו שמועות שהסניף נסגר בשל לחץ של מדינות ערב.

בראיון ל"גלובס" בינואר אשתקד הסביר רייסמן את הסיבה לסגירת הסניף בישראל, והכחיש את השמועות: "BNP נמצא מול צונאמי ענקי", אמר אז רייסמן. "אי-אפשר יותר להיות בנק לכולם, בכל העולם. המשבר העולמי ורגולציית באזל 3 הביאו את הבנק להבנה, שצריך לאמץ מודל עסקי אחר, ולהוריד את המינוף, כדי להגדיל את הלימות ההון. לכן, ננקטים צעדים, כמו צמצום הנוכחות הבינלאומית", אמר אז בראיון.

אלא ש-3.5 חודשים לאחר מכאן, השמיע רייסמן גרסה אחרת לדברים. בשיחה עם כתב "כלכליסט", אמר דווקא כי: "BNP מחזק את אחיזתו במדינות ערב, והם לא מרוצים מזה שאנחנו עובדים בישראל. לכן משתלם לבנק לברוח מפה".

בכתב התביעה מתייחס רייסמן לעובדה כי נאלץ לספק הסברים לסגירת הסניף. "רייסמן העביר מסרים שהבנק ביקש ממנו להעביר, שלא עמדו בקנה אחד עם המציאות - הן לתקשורת הן ללקוחות והן לרגולטורים - ואשר גרמו לאותם גורמים להביע ספק בנוגע לאמינותו של רייסמן", נכתב בכתב התביעה. רייסמן טוען בכתב התביעה כי המוניטין שלו נפגעו בצורה קשה בשל אותה עובדה, וכי גילה רק בדיעבד כי המניע לסגירת הסניף היה הלחץ של מדינות ערב.

היום (א') הוסיף דוברו של רייסמן, נדב נישרי: "כשרייסמן התראיין ל'גלובס', הוא לא ידע את הסיבה לסגירת הסניף, אלא מילא הוראות שקיבל. בדיעבד, לאחר שעבר זמן והתרבו הסימנים, התברר כי הסיבה האמיתית לא הייתה צמצום, אלא הסיבות העולות בתביעה".

הדובר הוסיף ואמר: "לטעמנו, חשוב כי כל מי שעוסק בבנקאות בארץ יקרא את התביעה, וכי המדינה תטפל בנושאים העולים ממנה, כדי למנוע הישנות של מקרים כאלה. הנזק שנגרם ממקרה שכזה אינו רק לרייסמן, אלא לכלכלה הישראלית כולה".

הטענות העולות מהתביעה של צ'רלס רייסמן

- על הסיבות לסגירת הסניף הישראלי:

■ הסניף בישראל נסגר בשל לחץ ערבי.

■ לבנק עסקאות ארוכות-טווח עם איראן.

■ לא הייתה על הצדקה כלכלית לסגירת הסניף בישראל; הסניף הרוויח 875 מיליון שקל ב-15 שנה.

■ לסניף הישראלי לא היו בעיות נזילות, והוא אף שלח עודפי כספים למטה הבנק.

■ ב-2010 קבעה בדיקה של הבנק כי קיים פוטנציאל לטווח ארוך לפעילות רווחית בישראל.

■ הבנק לא סגר באותה תקופה סניפים נוספים, למעט הסניף ביוון שהניב הפסדים כבדים.

■ רייסמן נאלץ להציג בתקשורת ולרגולטורים הסברים שלא עמדו בקנה אחד עם המציאות באשר לסיבה לסגירה, שאותה גילה בדיעבד.

- על האופן שבו פוטר:

■ רייסמן הוחתם על חוזה העסקה המרע תנאיו, תוך הסתרת תוכניות הבנק לגבי הפעילות.

■ רייסמן גילה על פיטוריו הצפויים מרכילות משרדית של עובדים הכפופים לו.

■ רייסמן פוטר תוך רמיסת כבודו: הוא הצטווה לעזוב את משרדי הבנק, להשיב את הרכב והטלפון ולארוז חפציו תוך 36 שעות.

עוד כתבות

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

אילוסטרציה: shutterstock

התשואה באפריל נחתכה, אז למה מנהלי ההשקעות בטוחים שבקרוב שוק המניות ישוב לעלות?

החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי היכה באפיקי הגמל והפנסיה: באפריל נמחקה כשליש מהתשואה שהושגה ברבעון הראשון של השנה ● כלכלנים מסבירים כי החשש מהתפרצות מחודשת של האינפלציה מעיב על ביצועי שוק המניות, אבל מעריכים כי "לא תהיה מפולת"

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

תקיפה ישראלית בדמשק / צילום: נלקח מרשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לזכויות יוצרים

ישראל תקפה בדמשק, צה"ל חיסל מחבלים שנכנסו למבנים צבאיים של חיזבאללה בלבנון

קיבוץ בארי הודיע כי החטוף דרור אור נרצח ב-7 באוקטובר, גופתו מוחזקת בעזה ● מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון ● לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - האופוזיציה בסוריה מדווחת על פיצוצים חזקים באזור דמשק ● משרד הסחר הטורקי: "עוצרים את היצוא והיבוא לישראל וממנה בצל החרפת הטרגדיה ההומניטרית" ● המיליציות הפרו-איראניות בעיראק טענו: שיגרנו אתמול שני טיל שיוט לעבר ישראל

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בבורסה; היום עודכנו המדדים, אלה שיצאו ואלה שנכנסו למדד ת"א 35

מדד ת"א 35 עלה ב-0.5% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

לטענת הבעל, תכנון מס היא זכות השייכת לו, שכן מדובר בפעולה שאינה מתייחסת לזכות משותפת שנוצרה במהלך החיים המשותפים / אילוסטרציה: Shutterstock

האם גרוש רשאי לבצע תכנון מס שיפגע בזכויות בת זוגו לשעבר?

זוג התגרש לאחר 19 שנות נישואים ● בסמוך לפרידתם, הבעל פרש משירות קבע והחל לעבוד כאזרח עובד צה"ל במשכורת חודשית, לצד קבלת פנסיית גישור ● ביהמ"ש קבע כי האישה זכאית לכ-40% מפנסיית הגישור, אולם אז התעוררה השאלה האם הבעל רשאי לקבוע כי פנסיית הגישור תסווג כ"הכנסה שנייה", והכנסתו מעבודתו השוטפת תיחשב כ"הכנסה ראשונה"

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

דני דנון, הליכוד / צילום: דפי הירשפלד

האם בשנה האחרונה נהרגו יותר מ-140 עובדי סיוע הומניטרי ברחבי העולם?

איך סופרים כמה עובדי סיוע הומניטרי נהרגים ברחבי העולם? זה מורכב ● המשרוקית של גלובס

מערכת טילי פטריוט / צילום: Reuters, Baz Ratner

אחרי למעלה מ-30 שנה: ישראל נפרדת ממערכת הנשק המיתולוגית. זו המחליפה

33 שנים מאז שהוטמעה בישראל, בחיל האוויר התחילו בתהליכי פרידה ממערכת הפטריוט, שהצליחה ליירט תשעה איומים במלחמה הנוכחית ● למה מפרישים אותה דווקא עכשיו, מה הבדלי המחירים למערכת המחליפה קלע דוד, ואילו שכבות הגנה נוספות יש לישראל? ● גלובס עושה סדר

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה

אפרת שפר / צילום: שלמה שהם

כמה יקבל כל מפונה שיירשם לתוכנית התעסוקה החדשה בחיפה?

יוזמה של החברה הכלכלית חיפה, שותפות חיפה־בוסטון והעירייה מציעה רצף תעסוקתי למפונים שנותרו במלונות ● ד"ר אפרת שפר, מובילת התוכנית: "המטרה היא להעלות אותם על מסלול השיקום"

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

דריכות בוול סטריט לקראת פרסום נתוני התעסוקה לאפריל

דוח התעסוקה לאפריל צפוי להתפרסם היום לפני פתיחת המסחר בוול סטריט ● הצפי הוא לתוספת של כ-240 אלף משרות ולשיעור אבטלה של 3.8% ● למה בפדרל ריזרב ובשווקים מודאגים?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים, והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל

משרדי אאורה בגבעתיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

החברה שמוכרת חלומות לדירות בגבעתיים, אבל בעירייה לא מכירים

בדיווח לבורסה כללה חברת אאורה פרטים על יחידות הדיור שתקים בפרויקט התחדשות עירונית ברחוב כצנלסון בגבעתיים ● בעירייה אומרים: "הנתונים אינם תואמים את המציאות", ומצביעים על מקרה דומה שקרה עמה בעבר

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים