גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

האאוט הפך אין: בחנויות אאוטלט אפשר למצוא מותגים במחירים נוחים

מי אמר שמותגי הפרימיום אינם רגישים למצב הכלכלי? קבלו קונספט חדש ומסקרן: חנויות בוטיק-אאוטלט

עם הרגישות למצב הכלכלי ולשינויים בשוק, החליטו לאחרונה בעלי בוטיקים נחשבים על קונספט חדש: חנויות בוטיק-אאוטלט.

אם עד לא מזמן, אאוטלט היה האנגר גדול עם אופי עיצובי וחווית קנייה שדומה יותר לשוק, הרי שהתופעה של אאוטלטים בממדים קטנים ומעוצבים למשעי, שנפתחים ברחבי העיר, הופכת לעניין שבשגרה.

כנדרש מהקונספט השיווקי, מדובר באסופה מכובדת של עודפים בהנחות משמעותיות, שתתאים היטב לחובבי אופנה התרים אחרי מותגי פרימיום מיובאים - כאלה שמציעים הלבשה אורבנית מתוחכמת, אך גם אינה מאיימת מדי ללבישה.

"זה בא מהמקום של 'אני חייב את המותג הזה אבל לא יכול להרשות אותו לעצמי ברמות מחיר ששילמתי לפני תקופה'", מסביר יעקב אנדר, הבעלים של רשת FM. "מהצורך הזה, חנויות ובוטיקים מחפשים להוסיף לאופציה הקיימת שלהם פלטפורמה של אאוטלט שנותנת מחירים טובים יותר".

מגמה פופולרית נוספת היא להציג בחנויות האאוטלט גם את הקולקציה העכשווית (בהנחה צנועה יותר) לצד קולקציות קודמות שנמכרות בהנחות משמעותיות של עד שבעים אחוזים. הנה כמה מהבולטים שבהם.

גם הרעיון העומד מאחורי המיזם החדש, המרשים ורחב הממדים של אאוטלט FM (Free Move) הוא שילוב בין בוטיק עירוני לחנות אאוטלט משתלמת. שלושת החללים הגדולים שבו מפוצלים לפי פריטי לבוש, נעליים ואקססוריז של מעצבים מקומיים כמו סקץ', שוגר דדי ולילה מיסט, לצד מותגי יבוא מוכרים כמו מלטין פוט, פפה ג'ינס, נפפירי, לי, ד"ר דנים, וסופרדריי.

דרגת המחיר וההנחה משתנה בהתאם לוותק על המדפים. "הגדלנו באופן משמעותי את תמהיל המותגים והכנסנו גם מותגים שאנחנו לא מטפלים ביבוא שלהם, לתת ללקוח יותר אופציות", אומר יעקב אנדר, הבעלים של FM. "בעתיד אנחנו מתכננים להביא לאאוטלט פריטים בלעדיים מחו"ל, לטובת האאוטלט בלבד. אפשר לקנות פריטי לבוש במחירים מאוד אטרקטיביים וגם להתחדש בקולקציה עכשווית ולצאת מסופק שקיבלת תמורה יותר אופטימית לכסף שלך".

לצד הבגדים תמצאו גם מבחר מכובד של אקססוריז כמו שעונים ומשקפיים מבית היוצר של פנדי, מיסוני, דיזל ומוסקינו ותכשיטים של סיגל טולידו, הגר סתת ועוד.

גובה ההנחות: קולקציות ישנות - 50%-70% הנחה, קולקציות חדשות - 20%-30%.

בית טפר, תל גיבורים 5, תל אביב

בין המותגים המרכיבים את ההיצע בחנות האאוטלט החדשה והגדושה הזו, ניתן למצוא פריטי לבוש ונעליים מהקו היוקרתי של מותג הספורט-קז'ואל הבריטי פרד פרי (Laurel Fred Perry), לצד פריטים בעיצובם של מיטב השמות המובילים בסצנת האופנה האירופית: סקוץ' אנד סודה, חולצות מכופתרות של Xacus, ג'ינסים ובגדים של Reign, נעלי הגברים של אטרו, נעלי הריקוד של Anniel ו-H By Hudson ועוד.

בניגוד למרתף האפלולי למדי של בוטיק האם בבן יהודה, המיקום של חנות האאוטלט בדיזנגוף מואר ובהיר עם תצוגה מרוכזת של הפריטים, המזמינים חיטוט יסודי בין הקולבים. תוכלו למצוא גם סמפלים ופריטים ייחודיים אחרונים ובגדים ונעליים מעונות קודמות של מותגים שכבר אינם מיובאים על-ידי החברה.

גובה ההנחות: 50%-80% על קולקציות קודמות

דיזנגוף 220, תל אביב

לאחרונה הכריזה רשת קום איל פו על מהלך אסטרטגי שיכלול מעבר לייצור קולקציות קטנות יותר, שייכנסו לחנויות במהלך כל השנה ולא לפי עונות. עם כניסת הקולקציות החדשות יעברו הקודמות לחנויות האאוטלט במחיר מופחת עוד במהלך העונה.

על פי התוכנית, במהלך הרבעון הראשון של השנה יהפכו שלוש חנויות לחנויות אאוטלט, במטרה לאפשר נגישות ועל מנת להרחיב את קהל הלקוחות המזדהות עם ערכי החברה, שחרתה על דגלה אג'נדות חברתיות כמו ייצור ועיצוב מקומיים ובתנאים הוגנים.

גובה ההנחות: 30%-50% הנחה

שלושת הסניפים: הפלך 3 תל אביב, כיכר רבין תל אביב, ומוריה בחיפה

חנות הפופ-אפ המתחלפת מבית רשת סטורי ממקדת בכל פעם את הזרקור על מספר מותגים מצומצם, כדי לספר את סיפורם השלם. בין סיפור קצר אחד למשנהו משמשת החנות כאאוטלט לפריטים מעונות קודמות ובמחירים אטרקטיביים של מותגי היבוא הבלעדיים של הרשת, כמו מליסה, פורנרינה, נודי ג'ינס, רליג'ן, בלוך ועוד. לא בכדי נחשבת החנות לגן עדן עבור חובבי האופנה האורבנית.

גובה ההנחות: 30%-80% הנחה על קולקציות קודמות

דיזנגוף 173, תל אביב

הסניקרס / inside/outlet

חובבי הסניקרס האופנתיות והייחודיות ישמחו לשמוע את החדשות הבאות: במקביל להשקת רשת הנעליים החדשה inside/out נפתחה גם חנות העודפים של הרשת, שבה נמכרים סניקרס, נעליים וכפכפים לגברים, לנשים ולילדים מעונות קודמות. כמו כן יש בה סמפלים של מותגים מיובאים מארצות הברית, כמו Creative Recreation ו-Supra והמותג הקנדי Native.

המראה הקליל והנינוח של נעלי הסניקרס, שהיה פעם נחלתם הבלעדית של האנשים האורבניים, שודרג בעשור האחרון לאייטם אופנתי ביותר, שהפך למעין 'מאסט' בארון.

גובה ההנחות: 20%-70%

בית טפר, תל גיבורים 5, תל אביב

הססגונית / אורנה לאלו

אורנה לאלו מייצרת כבר שנים רבות פריטים ססגוניים. בחיפוש אחר חומרים חדשים נתקלה בשרף ובפוטנציאל האמנותי שבו, ומאז היא יוצרת קולקציות מרשימות של תכשיטים המעוצבים בעבודת יד.

כעת, מבחר גדול של התכשיטים שלה, לצד פריטי עיצוב לבית שעיצבה, מוצעים במחירים אטרקטיביים בחנות האאוטלט-בוטיק החדשה שלה, המעוצבת בסגנון של פעם.

גובה ההנחות: 50%-60%

ביאליק 1, גדרה

הוותיקה / דניאלה להבי

הפריטים שדניאלה להבי מייצרת נושאים את החותמת האיכותית הידועה: העושר החומרי והצבעוני שבו היא משתמשת כדי להתעמק במגמות אופנה אמנותיות, לצד רענון עיצובים קלאסיים, בדגש על צבעוניות חמה, על טקסטורות מקוריות ועל שילובי טכניקות שונות של מלאכת יד. לצד פריטים מעונות קודמות, בבוטיק האאוטלט שלה נמכרים גם פריטים מהקולקציה החדשה ופריטים בודדים של דגמים שניתן לרכוש רק בחנות זו.

גובה ההנחות: על קולקציות מעונות קודמות - 30%-70%. על קולקציות חדשות אין הנחות

תל גיבורים 5, תל אביב

עוד כתבות

ירידה עמוקה במכירות של רוב המותגים היפניים / צילום: יח''צ

הם שלטו בכבישי ישראל יותר מ־40 שנה. היום רק מותג רכב יפני אחד נותר בצמרת

בתוך שנים ספורות הפכו רוב מותגי הרכב היפניים ממובילי שוק לזן שנמצא על סף הכחדה, לנוכח הפלישה הסינית ● נתוני ינואר ממחישים זאת היטב, עם ירידה דו–ספרתית עמוקה במכירות של רוב המותגים היפניים, למעט טויוטה ● האם עוד מכשול הוסר מדרכם של הסינים?

סאלח דבאח / צילום: שלומי יוסף

"עד עכשיו נלחמנו על הבית. הגיע הזמן לדבאח מעבר לים"

המלחמה שרוקנה את הצפון והקשתה על העובדים להישאר, הסערה ברשת שהביאה אותו לבית המשפט, הקושי להתפתח בנדל"ן אל מול המתחרות והתוכניות להתרחב למדינות המפרץ ● סאלח דבאח, מנכ"ל רשת הקמעונאות המשפחתית שמגלגלת יותר ממיליארד שקל בשנה, בראיון מיוחד

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

דיווח: טראמפ עשוי להורות על תקיפה מוגבלת כבר "בימים הקרובים"

דיווח בניו יורק טיימס: טראמפ עשויו להורות על תקיפה ראשונית באיראן כדי להוכיח למשטר שהוא חייב לוותר על היכולת לפתח נשק גרעיני ● גורמי מודיעין בארה"ב מזהים סימנים לכך שאיראן עשויה להורות לארגוני טרור לבצע פיגועים נגד יעדים אמריקאיים באירופה ● נושאת המטוסים ג'רלד פורד תגיע בקרוב סמוך לחופי ישראל ● עדכונים שוטפים

פרטיות באינטרנט / אילוסטרציה: Shutterstock

ייצוגית נגד מימון ישיר בגין הפרת פרטיות: "הכול מהכול חשוף לטיקטוק"

לפי הבקשה לתביעה הייצוגית, קוד פיקסל שחברת מימון ישיר הטמיעה באתר שלה אוסף מידע של גולשים ומעבירו לטיקטוק - וזאת ללא ידיעתם וללא הסכמתם להעברת המידע ● ההערכה היא שזו הסנונית הראשונה בגל התביעות שצפוי לאחר כניסתו לתוקף של תיקון 13 לחוק הגנת הפרטיות

בנימינה גבעת עדה / צילום: דוברות המועצה

מועצת בנימינה־גבעת עדה מזהירה: "תוכנית המתאר תייצר גירעון מצטבר של עשרות מיליונים"

התוכנית מגיעה לסבב שמיעת ההתנגדויות השני - עם יותר מ־1,400 התנגדויות שהוגשו לה, ובראשן זו של המועצה: "התוכנית מכפילה את יעד האוכלוסייה, בלי מנגנון כלכלי תומך" ראש המועצה: "לא מתנגדים לצמיחה, אלא לצמיחה לא מאוזנת"

חיה קינד / צילום: שירן קמר

מנכ"לית החברה שרכשה 40 דירות בבניין שנפגע מטיל: "הזדמנות שלא תחזור"

מנכ"לית קרן הריט אבו פמילי, חיה קינד, רואה במגמת הורדת הריבית סימן חיובי לסקטור השכירות לטווח ארוך, שנפגע קשות בשנים האחרונות, וקוראת למדינה לעשות יותר: "לא נעשו פעולות גדולות מספיק" ● בראיון לגלובס היא מספרת כי היא מזהה שהדור הצעיר כבר לא רואה בבעלות על דירה צעד מחייב

צפנת דרורי, ד''ר חדוה בר, איילת שקד, מירי קמחי וטל אייל-בוגר / צילום: ניב קנטור

איילת שקד: "הממשלה יצרה קרע בחברה הישראלית"

איילת שקד, חדוה בר ונדין בודו-טרכטנברג לקחו חלק בכנס "נשים, משפט ועסקים" שערכו פירמת עורכי הדין פישר (FBC & Co) וארגון היועצים המשפטיים בחברות ● עמוס תמם יחליף את אסף גרניט כפרזנטור של אלבר. כמה יעלה הקמפיין החדש? ● והמהלך החדש של נמל חיפה ● אירועים ומינויים 

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

דמרי קונה מקבוצת ריאליטי שטח בעסקת ענק: המספרים ומי השותף

מדובר בקרקע בתל אביב שבה זכתה ריאליטי רק לפני כשלושה חודשים במכרז רמ"י וכעת מוכרת אותה ב-450 מיליון שקל - כ־100 מיליון שקל יותר • על הקרקע נמצאות עדיין כ־100 משפחות המתנגדות לפינוי המתוכנן

כותרות העיתונים בעולם

תרחיש האימה של טראמפ: התגובה האיראנית שעוצרת מלחמה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: תקיפה באיראן לא תהיה קלה לביצוע כמו המבצע האמריקאי בונצאולה, השאלות הפתוחות שנשארו לטראמפ, ואיך עשויה להיראות המלחמה מול איראן? • כותרות העיתונים בעולם

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים? / צילומים: Shutterstock, AP, עיצוב: טלי בוגדנובסקי

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים?

בית המשפט העליון בארה"ב קבע כי הנשיא טראמפ חרג מסמכותו, ועל כן מרבית המכסים הבינלאומיים שהטיל פסולים ● כעת, לא ברור מה יעלה בגורל 175 מיליארד דולר שכבר נגבו מיבואנים ● מה היו הטיעונים המרכזיים של השופטים, כיצד הגיב טראמפ ומה עלול להדאיג את השווקים?

בנק לאומי / צילום: כפיר סיון

פיצוי של עד 3,000 שקל בשנה: המהלך החדש של בנק לאומי

הבנק מבטיח החזר של עד 3,000 שקל ללקוחות שתיק ההשקעות שלהם יציג תשואה שלילית ב־2026 ● ההטבה פתוחה למצטרפים חדשים וללקוחות קיימים שמרחיבים את היקף ההשקעה שלהם

אייפון 17 פרו מקס / צילום: יחצ

כך תאריכו את חיי הסוללה באייפון שלכם

עדכוני גרסה באייפונים מובילים לעתים לכך שהסוללה דווקא מתרוקנת מהר יותר, ובעוד באפל מבהירים שמדובר במצב זמני - יש כמה שיטות להתגבר על כך ● מבהירות המסך דרך שימוש ב–wifi ועד הטענה של פחות מ–80%

מצב השווקים השבוע

היזם הישראלי שהפסיד יותר מ-2 מיליארד דולר על הנייר – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT • יו"ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם ● מניות התוכנה צונחות לאחרונה בעקבות החשש מפגיעת ה־AI בעסקיהן, כשבין הנפגעות גם כמה ישראליות בולטות ● האם עידן עופר פספס את אקזיט חייו בחברת הספנות צים?

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

"לחסל את חמינאי עכשיו": המסרים מבית המלוכה הסעודי

ההזדמנות האחרונה לאיראן: "כדי שזה יקרה - רוצים מהם טיוטה בתוך 48 שעות" ● מחאות מצומצמות יותר, אך העולם נושא עיניים: גל ההפגנות החדש באיראן ● הסנאטור גרהאם: בסביבת טראמפ מייעצים לו שלא לתקוף באיראן ● שגריר ארה"ב בישראל נשאל אם לישראל זכות על שטחי מדינות ערב: "הם יכולים לקחת את הכול" ● דיווח: משמרות המהפכה מקדמים כוחות לגבול עיראק ● עדכונים שוטפים

יו''ר עוצמה יהודית והשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר במליאת הכנסת / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

לטובת בן גביר: הקואליציה תקדם מחדש איסור על בג"ץ להתערב בכהונת שרים

ועדת הכנסת צפויה להקים הבוקר (ב') מחדש את הוועדה המיוחדת להכנת "חוק דרעי 2", שיאפשר למנות שרים הנאשמים בפלילים ויימנע התערבות בג"ץ במינויים ● היועמ"שית התנגדה בעבר להצעת החוק

קרקע חקלאית בגדרה. מה האינטרס הציבורי? / צילום: תמר מצפי

לפי הייעוד, בזמן החכירה או בהפקעה? הקרקע שהובילה למחלוקת של מיליוני שקלים

המדינה הפקיעה 35 דונם בגדרה מבעלי קרקע פרטיים, וביקשה לשלם להם 1.6 מיליון שקל בהתאם לשווי הקרקע לפי הייעוד שבו רכשו את הקרקע ● אלא שבעלי הקרקע דרשו פיצוי של 24.5 מיליון שקל לפי הייעוד של הקרקע בזמן המכירה – תעשייה ומסחר ● מה קבע ביהמ"ש?

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

מהפך: ההסתברות להורדת ריבית צנחה באחת. זו הסיבה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית מחר ● בתחילת השבוע שעבר ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

יקי דוניץ / צילום: ויקיפדיה

"פגיעה במפעל חיים ובמוניטין": יקי דוניץ תובע 100 מיליון שקל מקרן JTLV

חודש וחצי אחרי שחיסלה את החזקתה ביזמית הנדל"ן דוניץ, קרן ההשקעות נתבעת בידי היו"ר לשעבר, שטוען כי עמדה לו זכות סירוב ראשונה, וכי המכירה הסבה לו נזק כבד ● JTLV :"הקרן תדרוש לפצותה בגין הנזקים שייגרמו לה כתוצאה מתביעת סרק זו"

אייפון / צילום: Shutterstock

פשרה בפרשת האטת האייפונים: אפל צפויה לפצות לקוחות ב-10 מיליון שקל

בתביעה הייצוגית נטען כי אפל התקינה במכשירי האייפון, באמצעות עדכוני תוכנה, תוכנות שהאטו ושיבשו את פעולת המכשירים - וזאת באופן יזום ומתוכנן, ללא ידיעת המשתמשים וללא הסכמתם ● עוד נטען כי אפל ישראל וחברת איי דיגיטל היו מודעות לכך, ולכן הן נושאות באחריות ● הסדר הפשרה כפוף לאישור בית המשפט

נתנאל גבעתי / צילום: סימן טוב סרוסי

המגורים אצל ההורים, השיפוץ שהסתבך וההשקעה ב-13 דירות

נתנאל גבעתי רק בן 37 ומאחוריו כבר שורה ארוכה של עסקאות, בהן 13 בארצות הברית ● בראיון לגלובס הוא מספר על טעויות שעשה בדרך ואיך קנה שלוש דירות באינדיאנה בלי לבקר שם