גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מריחים כבר את חג החירות? קבלו המלצות לחופשות אקזוטיות במיוחד לחג

פסח הקדים את בואו השנה, מה שמזמן אפשרות להחליף את חופשת הבטן-גב המסורתית באגן הים התיכון בהרפתקה משפחתית ■ ג'יפים, מזחלות שלג וספארי - הכול נשאר במשפחה

פסח הוא זמן אידיאלי לחופשה בהרכב משפחתי. אלא שהשנה, חג החירות מקדים את בואו: הוא חל בסוף חודש מארס, כשבועיים לפני התאריך הלועזי שבו חל אשתקד, למשל - ובכך מכתיב מפת יעדי נופש מעט שונה מהרגיל. כלומר, יותר חופשות במזרח ובמערב אירופה ופחות יעדי בטן-גב שמשיים באגן הים התיכון, שכל-כך אופייניים למשפחה הישראלית הנופשת בפסח. "בתי מלון, מסעדות ואטרקציות תיירותיות באגן הים התיכון עדיין סגורים בתקופה זו של השנה והאווירה היא אווירת נכאים, וגם מי הבריכה והים עדיין קרים. לכן, אנחנו רואים זליגה מיעדים ים תיכוניים כמו יוון, קפריסין, רודוס וכרתים ליעדי חורף קלאסיים באירופה", אומרת גלית זכאי, מנהלת השיווק של אשת טורס.

את מקומם של היעדים הזולים והסגורים לפי שעה בלבנט, תופסים יעדים חלופיים במזרח אירופה (כמו פראג, בודפשט) אך גם יעדים יקרים יותר במערב אירופה (פריז, רומא) ובצפון ארה"ב (ניו יורק).

מנגד, עמי כהן, מנכ"ל קווי חופשה, סבור שיוון למשל, דווקא בתקופה זו של השנה, מהנה לטיול. "כיף לקחת אוטו ולטייל במדינה וליהנות בה גם בלי בריכה". עוד לדבריו, הודות לעובדה שעונת התיירות ביוון עדיין לא נפתחה, המחירים נמוכים ומשתלמים יותר לחופשה משפחתית. אילן שלו, מנהל שיתופי פעולה מסחריים בקווי חופשה, מוסיף כי העובדה שפסח נופל השנה בשולי עונת החורף באירופה, מאפשרת לספקי תיירות להציע חבילות משפחתיות במחירים אטרקטיביים יותר הנמוכים בכ-20% מהמחיר בעונת השיא.

"עובדה זו תקפה גם להשכרת רכב, כניסה לאטרקציות ונגישות לבתי מלון מרכזיים, המוזילים משמעותית את החופשה לטסים בהרכב משפחתי", הוא אומר. בונוס נוסף בעיתוי הוא שהתור לאטרקציות קצר יותר.

למי שמחפש חופשה בראש ובמקום אחר, הנה שלוש המלצות לחופשה משפחתית מאתגרת בפסח.

מזחלות שלג בלפלנד

סיפור אגדות על ממלכת שלג רחוקה

פסח הוא אמנם חג האביב, אך מי שרוצה ליהנות מטמפרטורות נמוכות בניכר רגע לפני הלחות והחמסין במחוזותינו - לפלנד המושלגת היא אופציה עבורו. לפלנד הפינית הפכה בשנים האחרונות יעד בעל ביקוש גבוה ומוקד משיכה למשפחות (עם ילדים מגיל 8) הודות לטיסות השכר הישירות לרובניימי הבירה, שמקצרות את משך הטיסה מ-12 שעות ל-5.5 שעות בלבד בעונה.

בחברת אופקים טיולים מאורגנים, המוציאה טיולים מאורגנים ללפלנד, מציינים שלא מדובר רק במוקד משיכה להורים וילדיהם, אלא גם לסבים וסבתות שיוצאים עם הנכדים לטיול הרפתקאות. "המקום נראה לילדים כמו סיפור אגדות על ממלכת שלג רחוקה עם יערות מושלגים שם הם פוגשים, קרוב לוודאי, בפעם הראשונה בחייהם איילי צפון, דובי קוטב צפוניים וכלבי האסקי", אומרים באופקים. מלבד איילים, דובים וכלבים ארקטיים, לפלנד מציעה למבקרים שלל אטרקציות: נסיעה במזחלות שלג רתומות לכלבים; רכיבה באופנועי שלג (שימוש יחיד באופנוע כרוך בתוספת תשלום); דייג באגם קפוא; הליכה באזור המפלים הקפואים; טיול ביער בנעלי שלג; ביקור בחוות איילי הצפון כולל קורס רכיבה; שיט בשוברת קרח; ביקור בארמון הקרח "לומינילה"; צפייה בתופעה הייחודית של הזוהר הצפוני; וכן ביקור בכפר על שמו של סנטה קלאוס, ממנו, כך מאמינים, סנטה יוצא לרחבי העולם לחלק את מתנות חג המולד.

מתי: 26 במארס עד ה-1 באפריל. 7 ימים.

מחיר: 2,180 אירו לאדם ו-1,980 אירו לילד (עד גיל 12) שלישי או רביעי בחדר

חברה מארגנת: אופקים טיולים מאורגנים

טיול ג'יפים בפירנאים הספרדיים

אדרנלין ואקשן ומפגש עם המקומיים

טיולי ג'יפים הפכו מזמן דרך אטרקטיבית לחוות ולראות נופים, אוצרות טבע ומפגשים עם מקומיים מזווית אחרת, מתובלת באדרנלין ובאקשן. ואכן, לא מעט ישראלים - בעיקר זוגות אך גם משפחות - בוחרים לתור חבל ארץ זר מעבר לים ב-4X4. סוכני נסיעות טוענים שאחד היעדים האטרקטיביים למשפחות, ובמיוחד בעונה זו של השנה, הוא הפירנאים הספרדיים. הרי הפירנאים, המשתרעים על פני שטח של 450 ק"מ מהאוקיינוס האטלנטי במערב ועד לים התיכון במזרח ומשמשים כגבול טבעי בין צרפת וספרד, מתנשאים לגובה של 3,404 מטר.

בחברה הגיאוגרפית, אחת מבין מגוון סוכנויות המוציאות טיולי ג'יפים ליעד זה, אומרים ש"טיול שם הוא כמו לנסוע בתוך ארצו של דון קישוט, רק את הסוס מחליף ג'יפ".

בחברה מציינים שטיול ברכס הפירנאים בחבל קטלוניה שבצפון ספרד מתאים למשפחות, כי הוא מפגיש את המטיילים לא רק עם נופים אלפיניים, אגמים, נחלים ומפלים שוצפים ומקומיים שפיתחו פולקלור, מנהגים ושפות ייחודיות כיאה למי שחיו חיי ניתוק בשל הקושי לצלוח את ההרים והאגמים - אלא גם כי הטיול טומן בחובו בילוי לכל המשפחה בזכות אטרקציות שונות המתאפשרות באזור כמו: פארק חבלים באנדורה (מגיל 6), רפטינג בנהר הפיירסה (מגיל 11), סנפלינג במעוק (מגיל 9) ורכיבה במזחלת הרים (הקטנים על המבוגרים) ב"סנט ג'וליה" - אתר הסקי של אנדורה. ואם אחרי כל זה לבני המשפחה עוד נשארו אנרגיות ומרשרשים בכיס - מומלץ להמשיך באופן עצמאי ליומיים-שלושה בברצלונה.

מתי: יציאה ב-24 במארס, חזרה ב-30 במארס

מחיר: 1,622 אירו לאדם (המחיר לא כולל ביטוח נסיעות ומטען)

חברה מארגנת: החברה הגיאוגרפית

ספארי בטנזניה

מומלץ בפסח, קניה פחות

טורפים כמו אריות, נמרים וברדלסים, לצד נטרפים כמו זברות, גנו ואנטילופות - הם רק חלק קטן מרשימה ארוכה של בעלי חיים הנודדים בסוואנות ובשמורות הטבע של טנזניה (tanzaniaparks.com).

המדינה משופעת בנופים ובעושר חי, ומתאימה לחובבי טבע, אבל לא רק. בחברת אקו טיולי שטח, המוציאה טיולי ספארי מאורגנים לאפריקה, מציינים שטנזניה אטרקטיבית יותר לטיול בין החודשים דצמבר-מאי, ולפיכך מומלצת בפסח. לעומת זאת, קניה, המתחרה האולטימטיבית בנישת הספארי, אטרקטיבית יותר לטיול ספארי בחודשים יולי-אוקטובר - חודשי השיא בנדידת הפרסתנים בשמורת הסרנגטי.

בנוסף להנאה הצרופה מעולם החי המובטחת לילד ולמבוגר כאחד, הטיול בטנזניה חושף גם עולם אנושי הולך ונעלם. למעשה, כל טיולי הספארי במדינה משלבים מפגש עם מקומיים בני שבט כזה או אחר, דוגמת ההדזבה והמסאי, ששמרו על מסורותיהם השבטיות כרועי בקר וכציידים.

באקו מסבירים כי המפגש עם השבטיים מחדד אצל המטיילים, ובעיקר אצל ילדים ובני נוער, את השונות התרבותית, עוני, פרימיטיביות מול מודרניזציה ונותן פרספקטיבה השוואתית על החיים כילדים בישראל מול חיי הילדים ביבשת השחורה.

המבוגרים מסתכלים על הפן האנתרופולוגי ועל הדילמות שבין מסורת וקידמה, בעוד שהילדים מנסים לפענח וללמוד את מושגי היסוד ופערי התרבות שבין החברה האפריקאית לתרבות המערבית. ויש שיאמרו, שגולת הכותרת של המפגש היא דווקא ביציאה לציד משותף עם השבטיים. משפחה המעוניינת לראות את בעלי החיים ממעוף הציפור יכולה להזמין טיסה בבלון פורח.

מתי: יציאה ב-24 במארס, חזרה ב-2 באפריל.

מחיר: 3,785 ד'; 3,185 ד' לילד מתחת לגיל 12. לא כולל ביטוח רפואי ומטען. בלון פורח - בתשלום נוסף.

חברה מארגנת: אקו טיולי שטח

עוד כתבות

נתן שירות למוכרים וגם לקונים. האם המתווך זכאי לדמי תיווך?

בית המשפט קבע: פסיכולוגית תחויב ב־40 אלף שקל פיצוי לאחר שסיפקה הערכה שלילית על תובע מבלי לפגוש אותו ● השכנים טענו לירידת ערך בשל חריגות בנייה - אך ביהמ"ש קבע כי דווקא הם השתלטו על רכוש משותף, וחייב אותם בפיצוי ● מתווך שניהל ייצוג כפול לקונה ולמוכר ללא גילוי נשלל מזכאותו לדמי תיווך וחויב בהוצאות משפט ● 3 פסקי דין בשבוע

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירת 5 חדרים באחת השכונות המבוקשות בגבעתיים?

דירת 5 חדרים בשטח של 133 מ"ר עם מרפסת בשטח של כ־12 מ"ר, חניה ומחסן בגבעתיים נמכרה תמורת 4.9 מיליון שקל ● "שכונת בורוכוב בגבעתיים נחשבת לאחת השכונות המבוקשות והיוקרתיות ביותר בעיר" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

פרויקט ''תלפיות החדשה'' בירושלים / צילום: יח''צ

תושב חוץ רכש 7 דירות בירושלים. כמה הוא שילם?

הדירות נקנו בפרויקט "תלפיות החדשה" וכולן בנות 4 חדרים ● המחיר הממוצע של דירה בעסקה הגיע ל־3.86 מיליון והמחיר למ"ר הגיע לכ־38.5 אלף שקל ● הפרויקט מוקם על סמך תוכנית מ־2014, שכוללת פארק פנימי גדול, שדרה מסחרית ושטחים משותפים

יקי דוניץ / צילום: ויקיפדיה

"פגיעה במפעל חיים ובמוניטין": יקי דוניץ תובע 100 מיליון שקל מקרן JTLV

חודש וחצי אחרי שחיסלה את החזקתה ביזמית הנדל"ן דוניץ, קרן ההשקעות נתבעת בידי היו"ר לשעבר, שטוען כי עמדה לו זכות סירוב ראשונה, וכי המכירה הסבה לו נזק כבד ● JTLV :"הקרן תדרוש לפצותה בגין הנזקים שייגרמו לה כתוצאה מתביעת סרק זו"

בנימינה גבעת עדה / צילום: דוברות המועצה

מועצת בנימינה־גבעת עדה מזהירה: "תוכנית המתאר תייצר גירעון מצטבר של עשרות מיליונים"

התוכנית מגיעה לסבב שמיעת ההתנגדויות השני - עם יותר מ־1,400 התנגדויות שהוגשו לה, ובראשן זו של המועצה: "התוכנית מכפילה את יעד האוכלוסייה, בלי מנגנון כלכלי תומך" ראש המועצה: "לא מתנגדים לצמיחה, אלא לצמיחה לא מאוזנת"

אניית מטען של צים / צילום: Craig Cooper

בוועדת הכלכלה חוששים: האם ‘צים החדשה’ תעמוד בצורכי החירום?

בדיון בנושא בוועדת הכלכלה של הכנסת, עלו חששות רבים בנושא, ויו"ר ועד עובדי צים אורן כספי האשים: "נותנים לסעודים ולקטארים טבעת חנק על צוואר המדינה" ● ח"כ דוד ביטן, יו"ר הוועדה, מבקש לקיים דיון חסוי בנושא ● ישי דוידי, מייסד ומנכ"ל קרן פימי: "לא יהיה מצב שצים החדשה לא תעמוד בדרישות של מדינת ישראל"

עידן קרבט / צילום: פרטי

סל הקניות הזול ביותר יכול להגיע אליכם בדרך מפתיעה

שוק הפארם הישראלי נחשב לאחד הריכוזיים והיקרים במשק, אך עידן קרבט (23), קצין שריון משוחרר ללא רקע בתכנות, החליט להרים את הכפפה ● בעזרת כלי בינה מלאכותית בלבד הוא פיתח את אפליקציית "פארמי", שמשווה מחירים בזמן אמת ומייצרת את הסל הזול ביותר

עמית אסרף / צילום: עומר הכהן

הילדות בטורקיה, החלום שהתנפץ ואקזיט הענק שרשם השבוע לפני גיל 30

"ישבנו בבית קפה, ועלה הרעיון ליצור תוסף זדוני. עשר דקות אחרי ההתקנה, מאות ארגונים בעולם רצו שנעזור להם. חברות ענק ביקשו את המוצר. OpenAI הפכה ללקוח הראשון" ● שיחה קצרה עם עמית אסרף, מייסד-שותף ומנכ"ל סטארט-אפ הסייבר KOI

אתר בנייה במרכז הארץ. ''כשהשוק מאט, יש ליזמים תמריץ לתת הנחות והטבות'' / צילום: Shutterstock

28 דירות בחודש בפרויקט אחד ביהוד: מה גובה ההנחה שקיבלה קבוצת הרוכשים

ההאטה בביקושים וההיצע הגדול של דירות על המדף מאיצים את תופעת ה"פרי־פריסייל": יזמים מסכימים להנחות של 5%-15% בתמורה לוודאות תזרימית ומכירה מרוכזת של עשרות יחידות דיור בפרק זמן קצר ● למי זה מתאים, ומה הסיכונים?

עופר זרף, מבעלי חברת יסודות איתנים / צילום: אולפני חובב

יזם הנדל"ן שמספר בגילוי לב: "לקוחות באים ובאים, ולא סוגרים"

עופר זרף, יו"ר דירקטוריון חברת יסודות איתנים הבונה פרויקטים רבים בצפון, מספר על המציאות הנוכחית בגבול עם לבנון: "חזרנו לבנות מיד עם הפסקת האש, אבל יש קשיים לא קטנים והכול לוקח יותר זמן" ● הוא דורש מהמדינה להתערב ומצהיר: "אין לי שום כוונה לשלם פיצוי לדיירים על איחורים"

מנכ''ל דקארט דין לייטרסדורף וסמנכ''ל המוצר משה שלו / צילום:  עמית אלקיים

מ-8200 להנהלת חד הקרן: התפקיד החדש של יוסי שריאל

יוסי שריאל צורף לחברת דקארט על ידי מייסדיה, דין לייטרסדורף ומשה שלו, שהיו גם פקודיו ביחידת 8200 ● הוא שוחרר משירות מילואים על ידי הרמטכ"ל אייל זמיר כמי שנושא באחריות פיקודית לאירועי ה-7 באוקטובר מעצם תפקידו כמפקד 8200

אייפון 17 פרו מקס / צילום: יחצ

כך תאריכו את חיי הסוללה באייפון שלכם

עדכוני גרסה באייפונים מובילים לעתים לכך שהסוללה דווקא מתרוקנת מהר יותר, ובעוד באפל מבהירים שמדובר במצב זמני - יש כמה שיטות להתגבר על כך ● מבהירות המסך דרך שימוש ב–wifi ועד הטענה של פחות מ–80%

מצב השווקים השבוע

היזם הישראלי שהפסיד יותר מ-2 מיליארד דולר על הנייר – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT • יו"ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם ● מניות התוכנה צונחות לאחרונה בעקבות החשש מפגיעת ה־AI בעסקיהן, כשבין הנפגעות גם כמה ישראליות בולטות ● האם עידן עופר פספס את אקזיט חייו בחברת הספנות צים?

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

"לחסל את חמינאי עכשיו": המסרים מבית המלוכה הסעודי

ההזדמנות האחרונה לאיראן: "כדי שזה יקרה - רוצים מהם טיוטה בתוך 48 שעות" ● מחאות מצומצמות יותר, אך העולם נושא עיניים: גל ההפגנות החדש באיראן ● הסנאטור גרהאם: בסביבת טראמפ מייעצים לו שלא לתקוף באיראן ● שגריר ארה"ב בישראל נשאל אם לישראל זכות על שטחי מדינות ערב: "הם יכולים לקחת את הכול" ● דיווח: משמרות המהפכה מקדמים כוחות לגבול עיראק ● עדכונים שוטפים

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

עם שווי של פי 3 מטבע: המניה שתעשה היסטוריה מחר בבורסה בת"א

המשקיעים ימשיכו לעקוב אחר המתיחות הגוברת בין ארה"ב לאיראן ● השווקים מתמחרים הורדת ריבית של בנק ישראל בהסתברות של כ-50%, גם הכלכלנים חלוקים ● פאלו אלטו תצטרף מחר לבורסה בת"א ● וגם: אלכס זבז'ינסקי ממיטב מעריך - "שוק המניות בישראל התייקר מדי לפי כל פרמטר" ● כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר

הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר תומר פדלון / צילום: INSS

המומחה שמבהיר: הדולר היה חוף מבטחים, זה המטבע שיחליף אותו

שיחה עם ד"ר תומר פדלון, מומחה לכלכלה פוליטית מאוניברסיטת תל אביב ● על אובדן האמון בניהול המעצמה שמרעיד את המטבע, השפעת הבית הלבן על השוק והסיבות שהביאו להתחזקות השקל הרבה מעבר למגמה בעולם

בנק לאומי / צילום: כפיר סיון

פיצוי של עד 3,000 שקל בשנה: המהלך החדש של בנק לאומי

הבנק מבטיח החזר של עד 3,000 שקל ללקוחות שתיק ההשקעות שלהם יציג תשואה שלילית ב־2026 ● ההטבה פתוחה למצטרפים חדשים וללקוחות קיימים שמרחיבים את היקף ההשקעה שלהם

אילוסטרציה: איל יצהר

כתב תביעה נגד ויז'ן אנד ביונד: "פעלו תחת דפוס פעולה שיטתי של הטעיה מתמשכת והסתרת מידע מהותי"

החברה המשקיעה בנדל"ן בארה"ב, נתבעה על ידי 126 משקיעים על סכום של כ-29 מיליון שקל ● בכתב התביעה עולה טענה "לדפוס פעולה שיטתי של הטעיה מתמשכת, רשלנות והסתרת מידע מהותי" ● עוה"ד המייצג את החברה מסר כי:"טרם התקבל כתב התביעה וכאשר הוא יתקבל נוכל להתייחס, ככל שנדרש"

הצ'אטבוט של קלוד / צילום: Shutterstock

אנתרופיק עושה זאת שוב: כלי ה-AI החדש שהפיל את מניות הסייבר

ההשקה של "קלוד קוד סקיוריטי" עוררה חשש מפגיעה בענף והובילה לירידות חדות במניות קראודסטרייק, קלאודפלייר וזיסקלר ● גם הישראליות התרסקו, ביניהן סנטינל וואן וג'יי פרוג ● כעת, בשוק חלוקים אם מדובר באיום ממשי או בירידה חדה מדי ביחס להיקף המהלך

חדשות הביומד / צילומים: אינטואיטיב סרג'יקל, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הדוח שמגלה: תחום בריאות האישה מצריך שינוי גישה מהותי

דוח של UBS חושף את ההשלכות הכלכליות המשמעותיות של השקעה בבריאות האישה; חברת Scinai רוכשת את המפעל הישראלי של רציפארם השבדית; סטארגט פארמה גייסה מיליוני דולרים לקידום תרופה רדיואקטיבית; יחסי בריטניה-ישראל בתחום המחקר הרפואי מתהדקים; ואתר חדש ירכז משרות בתחום מדעי החיים ● השבוע בביומד