גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תחקיר: כך העניקה חברה ממשלתית 200 אלף שקל ל"ישראל היום"

חברה ממשלתית, שהיו"רית שלה עבדה בעבר בצמוד לבנימין נתניהו, הכניסה לחוזה עם ספק סעיף המחייב חבילת מדיה של 200 אלף שקל ב"ישראל היום", עיתון הבית של ראש הממשלה ■ תגובת פארק שרון: ליו"רית לא היה קשר לעניין

יום רביעי בלילה, סוף אוגוסט האחרון. מאות רבות של בני אדם זרמו לפארק אריאל שרון, המקום שבעבר היה מוכר כמזבלת חירייה ומאז עבר, ועדיין עובר, שיקום מסיבי. אוטובוסים הסיעו אותם לפסגת תל חירייה, אחת הנקודות הגבוהות בגוש דן, שם המתין פסנתר כנף שחור וסביבו מעגל גדול של כיסאות ושל שולחנות, ובר מזון ומשקאות עשיר שעליו ניצח שף מוכר.

הראשון שעלה לבמה היה השר להגנת הסביבה גלעד ארדן, עם מצגת שעסקה בשיקום המזבלה. אחריו עלה להופיע האמן שעבורו הגיע הקהל - שלומי שבן.

מבקרי המוזיקה שהוזמנו לאירוע התמוגגו, ולא רק מההופעה אלא גם מהנוף של גוש דן שברקע, מהאוויר הזורם למרות חום אוגוסט ומההפקה המופתית. "אפילו שמץ של ריח לא היה", התמוגג טוקבקיסט שהגיב לאחת הביקורות הללו. הערב, כמה סמלי, נחתם בגרסת ג'ז של "אריק".

שבן היה האמן הראשון שהופיע במה שמותג כ"הר התרבות" של ישראל, ובחודשים לבוא הגיעו בעקבותיו עוד רבים ובולטים וביניהם ברי סחרוף, משה פרץ, ארקדי דוכין, שרית חדד, שירי מימון ועוד ועוד. הקהל שהשתתף באירועים השונים מוערך באלפים רבים.

אבל לא רק אמנות ובריזה היו בהר התרבות. מתחקיר G עולה כי ההסכם שבין החברה הממשלתית שמנהלת את הפארק, שהיו"רית שלה הייתה בעבר בעלת תפקיד בכיר בליכוד ומקורבת לראש הממשלה בנימין נתניהו, לבין מפיקי האירוע כלל סעיף בלתי שגרתי: התחייבות של המפיק לחבילת מדיה (מודעות וחשיפה, במילים פשוטות) בשווי של לפחות 200 אלף שקל ב"ישראל היום", הלוא הוא עיתון הבית של נתניהו.

נוסף על כך, החברה שהפיקה את האירוע, אינטלקט שמה, שמנהלת קשר עסקי משמעותי עם "ישראל היום" (היא מפיצה אותו), התכוונה להכניס את העיתון כשותף שמקבל נתח משמעותי מהרווחים. עניין שגם הוא, מסכימים גורמים בשוק ההפקה, רחוק מלהיות שגרתי. יודגש כי בסופו של דבר זה לא קרה, ועוד על כך בהמשך.

גורמים המכירים מקרוב את הפרטים השונים אמרו בשיחות שלא לייחוס עם G, ובניסיון להסביר איך נולד הסעיף הזה, כי היוזמה להכניס את "ישראל היום" לתמונה הייתה בכלל של חברת ההפקה, וכי זה קרה עוד בשלב המקדמי, שבו פנה הפארק לחברות הפקה וביקש לקבל הצעות (הליך תחליפי למכרז המותר בתנאים מסוימים ומוכר בשם "מכרז זוטא").

אין סיבה לחלוק על ההסבר הזה אבל הוא לא משנה את השורה התחתונה: חברה ממשלתית בחרה בחברת הפקות שהציעה את "ישראל היום" כספק המדיה, ואף הקפידה לעגן זאת בהסכם מחייב.

האם לא יכלה החברה הממשלתית להתנות את ההסכם בחלוקה של אותם 200 אלף שקל בין כמה כלי תקשורת? האם לא היה נכון יותר, ציבורית וגם עסקית, שהפארק יתעקש בחוזה על מגוון כלי תקשורת שפונים לקהל מגוון, ולא ידרוש התחייבות רק ביחס ל"ישראל היום"? ובכלל, מאיפה הגיע המספר הזה של 200 אלף שקל, ומי קבע אותו?

G הפנה את השאלות הללו לגורמים ששוחחו עמו, אולם הם, מתברר, אינם חושבים שיש בעיה עם הדברים. לגבי הסכום והדרך שבה נקבע התחלקו התשובות לשתיים: חלק מהגורמים לא זכרו, אחרים לא ידעו.

יושבת-הראש ונתניהו

קצת רקע לפני שממשיכים: בסוף שנות ה-90, לאחר כמעט 50 שנה שבהן שימשה חירייה כאתר הפסולת של גוש דן, החליטה המדינה לסגור את המזבלה. הסיבות היו רבות וטובות - ממפגעי הריח הקשים, דרך השריפות ועד הציפורים שנמשכו להר וסיכנו את המטוסים בנתב"ג הסמוך. לקראת סוף 2004, לאחר דיונים שנמשכו שנים, אושרה התוכנית להקים במקום פארק שגודלו מגיע כיום ל-8,000 דונמים.

עוד שנה חלפה, והמדינה אישרה גם הקמת חברה ממשלתית שתשקם ותנהל את הפארק. החברה, לפי אותה ההחלטה, פועלת על-פי חוק החברות הממשלתיות ובפיקוחו של המשרד להגנת הסביבה.

כמה חודשים לאחר שאושרה ההחלטה שקע ראש הממשלה דאז אריאל שרון בתרדמת, וכאות הערכה למעורבותו בפרויקט החליטה הממשלה הבאה לקרוא לפארק על-שמו, כמו גם לחברה שמנהלת אותו.

כיום מגלגלת החברה עשרות מיליוני שקלים בשנה שמגיעים מהמדינה, מתרומות ומפעילות עצמית. כך, למשל, לפי דוחות החברה ל-2011, באותה השנה העבירה המדינה לחברה 40 מיליון שקל, וכ-8 מיליון שקל נוספים נתרמו על-ידי הקרן הפילנתרופית "ברכה". עוד סכומים, נמוכים יותר, הגיעו מפעילות עצמית.

יושבת-הראש של חברת "פארק אריאל שרון" היא אסתי אפלבאום-פולני, שברזומה שלה היסטוריה עשירה עם הליכוד. תחילתה ב-1994, כאשר עברה מרשות שדות התעופה לניהול מטה ההסברה של הליכוד-גשר-צומת, עבודה שנעשתה בצמוד לנתניהו.

בראיון שנתנה ל-G ערב הבחירות ב-2008, סיפרה כי "זאת הייתה עבודה מטורפת מסביב לשעון עם המון לחצים ויצרים. הוא (נתניהו) אינטליגנטי, מהיר תגובה, מבין וחי את התקשורת. אין סיבה בעיניי שלא יהיה ראש הממשלה".

לאחר שהרכיב נתניהו את הממשלה הראשונה שלו הייתה אפלבאום-פולני יועצת התקשורת של יעקב נאמן בעת שכיהן כשר אוצר.

בסוף שנות ה-90 עברה אפלבאום-פולני למגזר הפרטי, ובין היתר עבדה בשטראוס, הקימה משרד פרטי לייעוץ ולאסטרטגיה והרצתה במוסדות אקדמיים. למרות המעבר, סיפרה באותו ראיון ל-G כי "הפוליטיקה מאוד קרובה אליי. אני ממוקמת במרכז המפה וימינה".

למרות השנים במגזר הפרטי, הפוליטיקאים לא שכחו את אפלבאום-פולני. נתניהו עצמו אפילו הזכיר את היכרותם ארוכת-השנים בדברים שנשא בטקס נטיעות שבו השתתף בפארק שרון. עם קשר לפוליטיקה או בלעדיו, ב-2010 וב-2011 אושר מינויה לשני תפקידים הקשורים למדינה - יו"ר חברת פארק אריאל שרון, ולאחר מכן גם תפקיד המשנה ליו"ר רשות השידור, אמיר גילת, שבעצמו היה בעבר דוברו ויועצו של נתניהו.

הסעיף הבלתי שגרתי

נחזור ל"הר התרבות". הרעיון לערוך הופעות נולד כחלק מהרצון להכיר את הפארק לציבור הרחב, ובניסיון למתג אותו כמקום של תרבות. היוזמה החלה להתגלגל באביב שעבר, ולטענת גורמים המקורבים לפארק נעשתה פנייה למספר חברות הפקה גדולות, וביניהן גם אינטלקט, לצורך קבלת הצעות להפקת האירועים ותוכנם.

לפי הגורמים, ההצעות הועברו לוועדה פנימית שבחנה אותן ובחרה באינטלקט. אינטלקט, יש להדגיש, היא חברה עם ניסיון נרחב בהפקת אירועים. בין היתר היא הפיקה אירועים וקמפיינים גדולים לבנק דיסקונט ולבזק, וכן אירועי תרבות, פסטיבלים והופעות.

בשנים האחרונות לקוח משמעותי של החברה הוא כאמור "ישראל היום", שעבורו היא עושה חלק מההפצה.

לקראת אמצע הקיץ נחתם בין הצדדים הסכם פרטני שלפיו, בין היתר, יעביר הפארק למעלה ממיליון שקל לצורך ביצוע הכשרת השטח הנדרש להופעות, ותחילת הפקת האירועים המתוכננים.

אינטלקט, מצידה, נדרשה להעמיד לרשות ההפקה תקציב כפול מזה של הפארק, שחושב גם בהסתמך על "שווה ערך" לכסף. כלומר, בחישוב התקציב הזה נכללו חשיפות המדיה, שיתופי-הפעולה המסחריים, מכירת הכרטיסים, חסויות וכן הלאה.

וכאן מגיע הסעיף הבלתי שגרתי העוסק ב"ישראל היום", שבמסגרתו אינטלקט נדרשת לצרף את "ישראל היום" כשותף מדיה לפעילות, וזאת באמצעות חבילת מדיה בעיתון שלא תפחת מ-200 אלף שקל.

בהמשך לחתימת ההסכם הזה החלה אינטלקט להתדיין עם "ישראל היום" על הסכם משלה. בשלבים המוקדמים הייתה כוונה להכניס את העיתון לא רק כנותן חסות אלא אף כשותף שווה - גם בהוצאות ההפקה וגם בכל ההכנסות מהאירועים.

גורמים המכירים את ההתנהלות אומרים כי המחשבה על שותפות התבססה על ההערכה שיהיו רווחים מספקים, וכי כך "ישראל היום" יהיה יותר מחויב ליצירת חשיפה. לפי אותם הגורמים, עניין השותפות הגיע עד לשלב עורכי הדין ואז נפסל על-ידי העיתון מסיבותיו הפנימיות.

בסופו של דבר הסתפק העיתון במתן חסות, שמשמעותה הייתה חבילת מדיה גדולה תמורת הסכום שנקבע בחוזה המקורי בין הפארק למפיקים - 200 אלף שקל.

נוסף על כך קיבל "ישראל היום" חשיפה במתחם האירועים והנחה לקוראיו במחיר ההופעות. כך, למשל, מחירו של כרטיס להופעה מסוימת עמד על 95 שקל, בעוד שעבור קורא של העיתון הוא עמד על 75 שקל בלבד.

השורה התחתונה

גורמים המקורבים לאירועים מספרים כי אחריתו של הסיפור שונה ממה שהוערך בשלב ההסכמים. לדבריהם, למרות ההצלחה הגדולה של ההופעות לא היו רווחים לפרויקט. לפי הניתוח שלהם, לחצים פנימיים בתוך עולם האמנות גרמו לכך שהאמנים לא הסכימו להופיע במתחם החדש והבלתי מוכר, מבלי שיקבלו תשלום גדול מראש שאינו נגזר מן ההכנסות בקופות. הוצאות נוספות נגרמו בשל מצב האתר, שלא כל התשתיות בו היו גמורות.

לפי הערכות מסוימות בפארק, מצב עניינים זה הביא גם לשינוי הסיכום הכספי בין אינטלקט לעיתון. בסוגריים נציין כי אם ההערכות מדויקות, הדבר מעיד בעיקר על הקשר החזק שבין אינטלקט ל"ישראל היום".

כך או אחרת, בפארק כבר מתכננים עונה שנייה, מתוך הנחה שהראשונה סללה את הדרך להצלחה כלכלית. מי ייבחר הפעם ומדוע? תשובות כנראה רק בסוף הקיץ.

תגובת חברת פארק אריאל שרון

לעניין ההתקשרות עם חברת אינטלקט נמסר: "חברת אינטלקט נבחרה במכרז כדין על-ידי ועדת המכרזים של חברת פארק אריאל שרון. ליושבת-ראש הדירקטוריון, עו"ד אסתי אפלבאום-פולני, לא היה קשר עם בחירת הספק".

לעניין ההתקשרות עם העיתון "ישראל היום" נמסר: "פארק אריאל שרון לא דרש ולא התנה בשום שלב שיתוף-פעולה עם 'ישראל היום' או כל כלי תקשורת אחר. הנהלת הפארק לא חייבה את אף אחת מחברות ההפקה להתקשר עם גורם תקשורת זה או אחר. חברת הפארק לא שילמה כסף לעיתון 'ישראל היום'".

חברת אינטלקט ועיתון "ישראל היום" בחרו שלא להגיב.

עוד כתבות

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

אייפון 17 פרו מקס / צילום: יחצ

כך תאריכו את חיי הסוללה באייפון שלכם

עדכוני גרסה באייפונים מובילים לעתים לכך שהסוללה דווקא מתרוקנת מהר יותר, ובעוד באפל מבהירים שמדובר במצב זמני - יש כמה שיטות להתגבר על כך ● מבהירות המסך דרך שימוש ב–wifi ועד הטענה של פחות מ–80%

בנימינה גבעת עדה / צילום: דוברות המועצה

מועצת בנימינה־גבעת עדה מזהירה: "תוכנית המתאר תייצר גירעון מצטבר של עשרות מיליונים"

התוכנית מגיעה לסבב שמיעת ההתנגדויות השני - עם יותר מ־1,400 התנגדויות שהוגשו לה, ובראשן זו של המועצה: "התוכנית מכפילה את יעד האוכלוסייה, בלי מנגנון כלכלי תומך" ראש המועצה: "לא מתנגדים לצמיחה, אלא לצמיחה לא מאוזנת"

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

המדינה שהציגה מערכת לייזר חדשה, חלשה בהרבה מזו של ישראל

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

פרויקט ''תלפיות החדשה'' בירושלים / צילום: יח''צ

תושב חוץ רכש 7 דירות בירושלים. כמה הוא שילם?

הדירות נקנו בפרויקט "תלפיות החדשה" וכולן בנות 4 חדרים ● המחיר הממוצע של דירה בעסקה הגיע ל־3.86 מיליון והמחיר למ"ר הגיע לכ־38.5 אלף שקל ● הפרויקט מוקם על סמך תוכנית מ־2014, שכוללת פארק פנימי גדול, שדרה מסחרית ושטחים משותפים

מצב השווקים השבוע

היזם הישראלי שהפסיד יותר מ-2 מיליארד דולר על הנייר – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT • יו"ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם ● מניות התוכנה צונחות לאחרונה בעקבות החשש מפגיעת ה־AI בעסקיהן, כשבין הנפגעות גם כמה ישראליות בולטות ● האם עידן עופר פספס את אקזיט חייו בחברת הספנות צים?

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים? / צילומים: Shutterstock, AP, עיצוב: טלי בוגדנובסקי

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים?

בית המשפט העליון בארה"ב קבע כי הנשיא טראמפ חרג מסמכותו, ועל כן מרבית המכסים הבינלאומיים שהטיל פסולים ● כעת, לא ברור מה יעלה בגורל 175 מיליארד דולר שכבר נגבו מיבואנים ● מה היו הטיעונים המרכזיים של השופטים, כיצד הגיב טראמפ ומה עלול להדאיג את השווקים?

ירקות אורגניים של חברת אגרסקו / צילום: יח''צ

15 שנה אחרי קריסת אגרסקו: נדחתה תביעת הענק נגד רואי החשבון

ביהמ"ש דחה את התביעה בגובה 150 מיליון שקל שהגישו המפרקים של החברה ליצוא חקלאי שקרסה ב-2011 נגד פירמת EY ● השופט אלטוביה: "מקור ההפסדים בהתנהלותה העסקית של אגרסקו, לא באופן הרישום החשבונאי של פריט זה או אחר" ● עורך הדין המייצג את מפרקי אגרקסקו: "כשנקבע במפורש כי הדוחות הכספיים לא היו תקינים במשך שנים, הקשר הסיבתי נראה מובן מאליו"

אייל שרצקי וניר שרצקי, סקוט ראסל ושלומי בן חיים / צילום: מורג ביטן, נייס, ג'ייפרוג

הישראלית שצללה בעקבות כלי AI חדש, וזו שהמריאה אחרי הדוחות

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע ● כלי חדש של חברת ה-AI אנתרופיק טלטל את חברות הסייבר - וג'יי פרוג צללה בכ-25% ● מנגד, נייס זינקה בכ-20%, אחרי שתוצאותיה הכספיות עקפו את תחזיות האנליסטים ● ואיתוראן עלתה לשיא של כל הזמנים

חיה קינד / צילום: שירן קמר

מנכ"לית החברה שרכשה 40 דירות בבניין שנפגע מטיל: "הזדמנות שלא תחזור"

מנכ"לית קרן הריט אבו פמילי, חיה קינד, רואה במגמת הורדת הריבית סימן חיובי לסקטור השכירות לטווח ארוך, שנפגע קשות בשנים האחרונות, וקוראת למדינה לעשות יותר: "לא נעשו פעולות גדולות מספיק" ● בראיון לגלובס היא מספרת כי היא מזהה שהדור הצעיר כבר לא רואה בבעלות על דירה צעד מחייב

עורכי הדין חגית בן משה ואייל נחשון / צילום: נועה שרביט, נמרוד גליקמן

עורכי הדין חגית בן משה ואייל נחשון ימונו לשותפים מנהלים במשרד ברנע

שני השותפים צפויים להחליף בסוף השנה את עו"ד מיקי ברנע, שהקים את המשרד ב-2003, ואשר יישאר בפירמה וימונה לתפקיד היו"ר או ראש המשרד ● המהלך מצטרף למגמה של חילופי דורות בהנהלות של משרדי עורכי דין מובילים בישראל

שדות סולאריים של דוראל בארה''ב / צילום: באדיבות דוראל

מניות האנרגיה הלוהטות של ת"א קפצו פי 3 בזכות הימור על השוק האמריקאי

חברות האנרגיה אנלייט, או.פי.סי ודוראל הוסיפו בשנה האחרונה מאות אחוזים לשוויין, על רקע פעילותן המתרחבת בארה"ב ● השלוש הפכו לחביבות המשקיעים בזכות רוח גבית לה הן זוכות מהביקוש האדיר לחשמל בארה"ב, בעיקר עבור חוות שרתים למהפכת ה–AI

נתן שירות למוכרים וגם לקונים. האם המתווך זכאי לדמי תיווך?

בית המשפט קבע: פסיכולוגית תחויב ב־40 אלף שקל פיצוי לאחר שסיפקה הערכה שלילית על תובע מבלי לפגוש אותו ● השכנים טענו לירידת ערך בשל חריגות בנייה - אך ביהמ"ש קבע כי דווקא הם השתלטו על רכוש משותף, וחייב אותם בפיצוי ● מתווך שניהל ייצוג כפול לקונה ולמוכר ללא גילוי נשלל מזכאותו לדמי תיווך וחויב בהוצאות משפט ● 3 פסקי דין בשבוע

קרקע חקלאית בגדרה. מה האינטרס הציבורי? / צילום: תמר מצפי

לפי הייעוד, בזמן החכירה או בהפקעה? הקרקע שהובילה למחלוקת של מיליוני שקלים

המדינה הפקיעה 35 דונם בגדרה מבעלי קרקע פרטיים, וביקשה לשלם להם 1.6 מיליון שקל בהתאם לשווי הקרקע לפי הייעוד שבו רכשו את הקרקע ● אלא שבעלי הקרקע דרשו פיצוי של 24.5 מיליון שקל לפי הייעוד של הקרקע בזמן המכירה – תעשייה ומסחר ● מה קבע ביהמ"ש?

פרטיות באינטרנט / אילוסטרציה: Shutterstock

ייצוגית נגד מימון ישיר בגין הפרת פרטיות: "הכול מהכול חשוף לטיקטוק"

לפי הבקשה לתביעה הייצוגית, קוד פיקסל שחברת מימון ישיר הטמיעה באתר שלה אוסף מידע של גולשים ומעבירו לטיקטוק - וזאת ללא ידיעתם וללא הסכמתם להעברת המידע ● ההערכה היא שזו הסנונית הראשונה בגל התביעות שצפוי לאחר כניסתו לתוקף של תיקון 13 לחוק הגנת הפרטיות

אתר בנייה במרכז הארץ. ''כשהשוק מאט, יש ליזמים תמריץ לתת הנחות והטבות'' / צילום: Shutterstock

28 דירות בחודש בפרויקט אחד ביהוד: מה גובה ההנחה שקיבלה קבוצת הרוכשים

ההאטה בביקושים וההיצע הגדול של דירות על המדף מאיצים את תופעת ה"פרי־פריסייל": יזמים מסכימים להנחות של 5%-15% בתמורה לוודאות תזרימית ומכירה מרוכזת של עשרות יחידות דיור בפרק זמן קצר ● למי זה מתאים, ומה הסיכונים?

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ משוחח עם עיתונאים / צילום: ap, Evan Vucci

בישראל מרוצים מביטול מכסי טראמפ: "מעניק יתרון במו"מ, אין כבר טעם למהר לחתום"

גורמים בממשלה מסרו לגלובס כי פסיקת ביהמ"ש העליון בארה"ב, שפסלה את מרבית המכסים הגלובליים, משפרת משמעותית את עמדת המיקוח של ישראל במו"מ על הסכם הסחר ● בינתיים, היצואנים בארץ דווקא מביעים חשש שהיתרון היחסי של ישראל ייפגע, לאחר שטראמפ הכריז על מכס גלובלי אחיד של 15%

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

"לא מחפש הרפתקאות וסיכונים": מי הוא צביקה לביא מחקירת מידע הפנים בארית

מנכ"ל בית ההשקעות לביא את לביא, שנחקר על ידי רשות ני"ע, הוא בנו של אחד מראשוני שוק ההון בישראל, שחילץ את לקוחותיו במשבר ויסות הבנקים ● אנשי שוק שמכירים את לביא מתקשים להאמין לחשדות: "זה לא בחור צעיר שבא לעשות מכה של כמה מאות אלפי שקלים"

צפנת דרורי, ד''ר חדוה בר, איילת שקד, מירי קמחי וטל אייל-בוגר / צילום: ניב קנטור

איילת שקד: "הממשלה יצרה קרע בחברה הישראלית"

איילת שקד, חדוה בר ונדין בודו-טרכטנברג לקחו חלק בכנס "נשים, משפט ועסקים" שערכו פירמת עורכי הדין פישר וארגון היועצים המשפטיים בחברות ● עמוס תמם יחליף את אסף גרניט כפרזנטור של אלבר. כמה יעלה הקמפיין החדש? ● והמהלך החדש של נמל חיפה ● אירועים ומינויים 

סאלח דבאח / צילום: שלומי יוסף

"עד עכשיו נלחמנו על הבית. הגיע הזמן לדבאח מעבר לים"

המלחמה שרוקנה את הצפון והקשתה על העובדים להישאר, הסערה ברשת שהביאה אותו לבית המשפט, הקושי להתפתח בנדל"ן אל מול המתחרות והתוכניות להתרחב למדינות המפרץ ● סאלח דבאח, מנכ"ל רשת הקמעונאות המשפחתית שמגלגלת יותר ממיליארד שקל בשנה, בראיון מיוחד