גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

קבלו עשר חברות שהיינו רוצים לראות הרבה כמותן בבורסה

בזמן שחברות רבות חוו השנה הפסדי ענק ונקלעו להסדרי חוב, בולטות לחיוב מספר חברות תעשייתיות, שסגרו את 2012 עם רווחיות גבוהה וצמיחה בריאה ■ קבלו את החברות, שגם הן וגם המשקיעים בהן דווקא יזכרו את 2012 לטובה

עשות אשקלון: דילגה על ההאטה בזכות ביקושים יציבים ממשרד הביטחון

ההאטה שייצר המשבר הכלכלי העולמי בענפי פעילות רבים בארץ ובעולם דילגה על עשות אשקלון, הנהנית מהביקושים היציבים של מערכת הביטחון המקומית וממשיכה לצמוח. העמקת הפעילות בארה"ב, עם רכישת חברת Reliance Gear העוסקת בתחום הממסרות וההנעה, בשלהי 2011, סייעה לעשות לסכם את 2012 עם שיפור דו ספרתי בשורת ההכנסות וברווח הנקי.

עשות, בה מחזיקה התעשייה הצבאית (85%), עוסקת בייצור מערכות לכלי רכב משוריינים (רק"מ) ולתעופה, מעסיקה כ-500 עובדים. יו"ר עשות, אבי פלדר, ציין כי "השיפור בתוצאות הוא פועל יוצא של מאמץ התייעלות משותף של ההנהלה והעובדים, וההשקעות הניכרות שבוצעו בחברה בשנים האחרונות".

הכנסותיה של עשות אשתקד קפצו ב-17% ל-303 מיליון שקל, כאשר המכירות שלה בחו"ל זינקו ב-51% ל-117 מיליון שקל. השיפור במכירות בא לידי ביטוי גם בעלייה בשורות הרווח הגולמי והתפעולי, ובשורה התחתונה, רווחי עשות השנתיים עלו ב-11% ל-36 מיליון שקל. עיקר מכירות עשות הן למשרד הביטחון, שממשיך לספק לה ביטחון תעסוקתי ואשתקד היה אחראי על כ-60% מסך הכנסותיה לעומת 67% ב-2011. ב-2011 צמחו המכירות ב-16% והרווח הנקי זינק כמעט פי 2, אחרי שהחברה עברה תהליכי התייעלות מאסיביים. בשבועות האחרונים דיווחה עשות על מספר הסכמים בהיקף של עשרות מיליוני דולרים, וצבר ההזמנות שלה עומד על כ-1 מיליארד שקל.

על בד: למרות בעיית איכות בחומר הגלם

למרות שהרבעון רביעי הסתיים בהפסד בשל הוצאה חד-פעמית, יכולה חברת על בד מקיבוץ משואות יצחק לסכם שנה חיובית ביותר: ההכנסות גדלו ב-18% ל-1.38 מיליארד שקל, והרווח הנקי צמח ב-41% ל-30.7 מיליון שקל. גם תזרים המזומנים מפעילות שוטפת היה גבוה במיוחד - 125 מיליון שקל, לעומת תזרים שלילי ב-2011.

על בד פועלת בשלושה תחומים עיקריים: ייצור ושיווק מגבונים לחים, ייצור מוצרים סופגים כגון מוצרי היגיינה נשית וחיתולים, וכן ייצור טמפונים (לאחר שרכשה ב-2010 את חברת רוזתם). ביוני 2012 השלימה על בד את רכישת חברת הוספיקו, העוסקת בתחום מוצרי הספיגה - מה שתרם לגידול בהכנסות, בנוסף לצמיחה אורגנית ביתר התחומים.

השורה התחתונה של על בד יכולה הייתה לצמוח, כאמור, אלמלא החברה רשמה ברבעון הרביעי הוצאה חד-פעמית של 9.4 מיליון שקל, שנבעה מבעיית איכות שנתגלתה באחד מחומרי הגלם לייצור טמפונים.

מיטרוניקס: המיליונרים מהקיבוץ מנקים בריכות

תוצאותיה הכספיות של מיטרוניקס מראות כי גם בתקופות של האטה, האלפיון העליון ממשיך לדאוג לניקוי ותפעול שוטף של בריכות השחייה שלו. מיטרוניקס, הנמצאת בשליטת קיבוץ יזרעאל, עוסקת בפיתוח ושיווק רובוטים לניקוי בריכות פרטיות וציבוריות, ובפיתוח ושיווק מוצרים נוספים לבריכות שחייה.

בסיכום שנתי הציגה החברה זינוק של 23% בהכנסות - שהגיעו ל-335 מיליון שקל - בעקבות עלייה של 29% במכירות הרובוטים לבריכות פרטיות, המהווים כ-74% מהמכירות. שיפור מתון יותר, של 6%, נרשם במכירות רובוטים לבריכות ציבוריות.

בשורה התחתונה רווחיה השנתיים של מיטרוניקס ב-2012 זינקו ביותר מפי 3, ל-36 מיליון שקל. זינוק שנתמך בשיפור הפעילות השוטפת, אחרי הפסד שנרשם ב-2011 מפעילות שהופסקה. יובל בארי, מנכ"ל מיטרוניקס: "אנחנו מסכמים שנה מאוד מוצלחת, בה השגנו גידול משמעותי בנתחי השוק בצרפת ובארה"ב, שהן הטריטוריות העיקריות של שוק הבריכות".

קליל: ירידה בדמי הניהול לבעל השליטה

קליל שבשליטת צורי דבוש סיכמה עוד שנה מוצלחת, בה היא נהנתה מירידה של כ-16% במחיר האלומיניום - חומר הגלם העיקרי שלה. זו באה לידי ביטוי בעלייה של 6% במכירות השנתיות, לרמה של 357 מיליון שקל, ויחד הן השתרשרו לזינוק של 23% ברווח הנקי השנתי, ל-42 מיליון שקל.

שורת הרווח של יצרנית מוצרי האלומיניום לבנייה מכרמיאל הושפעה לחיוב גם מתיקון 16 לחוק החברות, שנכנס לתוקף ב-2011 ומנע מבעל השליטה, דבוש, לאשר את תנאי התגמול שלו בחברה. הללו צנחו מ-7 מיליון שקל ב-2011 ל-2.7 מיליון שקל בלבד בשנה החולפת.

מנכ"ל קליל, אריה (ריצ'י) ריכטמן, מסר כי "קליל מציגה ב-2012 גידול חד ברווחיה, הודות לגידול במכירות מערכות מתקדמות. בנוסף, השנה באו לידי ביטוי מאמצי הפיתוח בתחום מרקמי הצבעים השונים".

גניגר: שומרת על הרווחיות הגולמית למרות רבעון חלש

שמירה על מרווח גולמי גבוה אפשרה לגניגר מפעלי פלסטיק לרשום שיפור משמעותי ברווחיותה בשנה החולפת, למרות שהרבעון האחרון של השנה היה חלש יחסית. גניגר מייצרת יריעות פוליאתילן לחקלאות ולתעשייה בארבעה אתרי ייצור: בקיבוצים גניגר, נאות מרדכי וניר יצחק, ובאתר נוסף בבלגיה. באוקטובר אשתקד השלימה גניגר את רכישת פעילות ייצור הרשתות והמסכים של פולישק. זאת לאחר שסיימה להחליף במהלך השנה קו ייצור גדול, שצפוי לשפר את איכות ויעילות הייצור של מוצרי החברה.

הכנסותיה של גניגר צמחו בשנה החולפת ב-7.1% לעומת 2011, והסתכמו ב-694 מיליון שקל; ברווח התפעולי נרשם זינוק של 50%, ל-44.8 מיליון שקל; בשורה התחתונה הרוויחה החברה 26.5 מיליון שקל. השנה המוצלחת באה לידי ביטוי גם בגובה הדיבידנד השנתי שתחלק החברה לבעלי מניותיה - 8 מיליון שקל. זה הדיבידנד הגבוה ביותר מאז הונפקה החברה.

מיקרונט: השקת קו מוצרים הזניקה ההכנסות

את השנה במהלכה עברה השליטה במיקרונט מידי השותפים - יחזקאל קפלן, אלי נחום ויואב בן-צבי - לידי דוד לוקץ תמורת עד 25 מיליון שקל (בתלות במימוש אופציות), מסכמת החברה עם שיפור ניכר בתוצאותיה.

מיקרונט עוסקת בפיתוח ומכירה של מערכות מחשב ומסופונים ניידים לרכב, המאפשרים ניהול ציי רכב ובקרת עובדים.

אשתקד השיקה החברה קו מוצרים חדש והחלה במכירתו ללקוחות אסטרטגיים, וכך הציגה מיקרונט זינוק של 132% בהכנסותיה ל-104 מיליון שקל. עיקר השיפור בהכנסות הגיע מהפעילות מול הלקוח העיקרי שלה -חברת Peoplenet, שתרמה 71% מהכנסותיה השנתיות (74 מיליון שקל).

בשורה התחתונה הציגה מיקרונט רווח נקי של כ-18 מיליון שקל, אחרי שנה מאוזנת ב-2011 ושנתיים הפסדיות קודם לכן. כתוצאה מכך גדל ההון העצמי שלה ב-40% ל-53 מיליון שקל, מול התחייבויות שוטפות של 24 מיליון שקל.

מרחב: התייעלות ושיווק מוצרים חדשים

למרות ההרעה בתנאי השוק, תהליכי התייעלות שנקטה חברת מרחב, במקביל להרחבת הפעילות, אפשרה ליצרנית הברזים ומוצרי הבניה לבית לשמור על יציבות בפעילות השוטפת ולשפר את הרווחיות שלה. מרחב, הנמצאת בשליטת יואב גולן, מייצרת ומשווקת מוצרי גמר בנייה לחדרי אמבטיה, שירותים ומטבחים ומציעה ברזים, כלים סניטריים ומוצרי אינסטלציה שונים, בעיקר תחת המותגים "חמת", "חרסה" ו"ליפסקי".

ב-2012 נאלצה החברה להתמודד עם ההאטה במשק, במקביל לייבוא מתגבר של חלק ממוצריה, ששחקו את הכנסותיה השנתיות ב-3% ל-259 מיליון שקל. מכירות הברזים המשיכו להיות המשמעותיות ביותר שלה ותרמו 43% מההכנסות (116 מיליון שקל) - שיעור דומה לשנים קודמות. כאמור, פעולות התייעלות, שיווק מוצרים חדשים ויצוא מוצרים לשווקים חדשים בחו"ל, באו לידי ביטוי בתוצאות, והרווח הנקי של מרחב צמח ב-4%, לכ-31 מיליון שקל - שנה רביעית ברציפות שבה נעים רווחיה סביב רמה זו. במקביל לפרסום הדוחות הודיעה מרחב על חלוקת דיבידנד של 15 מיליון שקל לבעלי המניות.

גן שמואל: ירידה חדה בהוצאות המשתנות

הכנסות המפעלים לעיבוד פרי הדר וייצור רכזי עגבניות של גן שמואל רשמו בשנה החולפת ירידה של 4.5% בהכנסות לעומת שנת 2011, והסתכמו ב-275 מיליון שקל. אבל ירידה משמעותית של 8.8% בהוצאות המשתנות של החברה, גרמה לכך ש-2013 הפכה להיות רווחית ביותר עבור החברה.גן שמואל, המנוהלת ע"י אורי קנמון, סיימה את 2012 עם רווח נקי של 16.2 מיליון דולר, יותר מפי 2.5 לעומת שנת 2011, כאשר תזרים המזומנים מפעילות שוטפת הסתכם ב-29.8 מיליון דולר, בהשוואה לתזרים שלילי של 8.9 מיליון דולר בשנת 2011. על רקע המשבר באירופה, נמשכה הירידה בהיקף הייצוא למדינות האיחוד, כשבמקביל נרשמה ירידה גם במחירי המכירה של המוצרים. גן שמואל רכשה בשנה החולפת יותר חומרי גלם המבוססים על עיבוד הפרי בישראל, דבר ששיפר את הרווחיות, וכך גם ההקטנה של הוצאות פרסום. הרווחיות הגבוהה באה לידי ביטוי גם בדיבידנד שקיבלו בעלי המניות ובהם הקיבוצים שמחזיקים בה - גן שמואל, בית ניר וגת. בחודש שעבר חילקה החברה דיבידנד של 30 מיליון שקל.

ספאנטק: ירידה חדה בהוצאות המימון

ההכנסות של חברת ספאנטק, הנמצאת בשליטת ניסן תעשיות, צמחו בשנה החולפת ב-9.4% בלבד לעומת 2011, ל-473 מיליון שקל - מה שלא מנע מהרווח הנקי לזנק בשיעור כפול בהשוואה ל-2011, ל-35.1 מיליון שקל.

ספאנטק, המנוהלת על ידי גדעון קרסני, עוסקת בייצור בדים לא ארוגים באמצעות איחוי סיבים על ידי לחץ מים, בטכנולוגיה הנקראת Spunlace. את הבד הלא ארוג שהיא מייצרת, ניתן למצוא במגוון רחב של מוצרים, החל ממוצרי קוסמטיקה והיגיינה נשית ועד למטליות לניקוי הבית ומשטחים שונים.

הכנסות החברה צמחו בשל שינוי בתמהיל המוצרים וכן מגידול בהיקף הכמותי, אולם עיקר העלייה ברווח נבע מקיטון משמעותי בהוצאות המימון, בשל הפרשי שער. עם זאת, העלייה ברווח קוזזה בעקבות גידול של 79% בהוצאות המסים, לרמה של 12.6 מיליון שקל.

נזכיר, כי לפני שבועיים חשף "גלובס", כי ניסן תעשיות בוחנת הצעה שקיבלה למכירת ספאנטק לחברה זרה - ידיעה שאושרה על ידי החברה.

מנועי בית שמש: ממריאה יחד עם ענף התעופה

התאוששות ענף התעופה העולמי מהמשבר האחרון באה לידי ביטוי גם בשרשרת הספקים של הסקטור. חברת מנועי בית שמש, אשר מייצרת ומשפצת חלקים למנועי מטוסים לצבאות ולחברות אזרחיות, נהנתה אף היא משיפור זה.

הכנסות החברה, הנמצאת בשליטת כלל תעשיות, טיפסו ב-2012 ב-20% והגיעו ל-72.7 מיליון דולר. צעדי התייעלות שביצעה החברה בייצור, ושינוי בתמהיל המכירות, הביאו לכך שנרשם שיפור משמעותי ברווחיות החברה. שיעור הרווח התפעולי טיפס מ-3.3% ל-8.2%, ובשורה התחתונה זינק הרווח ב-307% ועמד על 5.2 מיליון דולר.

נכון ל-20 בפברואר הסתכם צבר ההזמנות של החברה בכ-182 מיליון דולר. שבוע לאחר תאריך זה פרסמה החברה כי חתמה על שני חוזי ייצור ופיתוח מנועים לשבע שנים, בהיקף כולל של כ-162 מיליון דולר.

עוד כתבות

מירב בן ארי, יש עתיד טוויטר, 23.5.21 / צילום: שלומי יוסף

האם הרקע המקצועי של המפכ"ל המיועד של בן גביר חריג ביחס למקובל?

האם הרקע המקצועי של המפכ"ל המיועד אבשלום פלד הוא חריג? צללנו להיסטוריה ● המשרוקית של גלובס

פרופ' יוסי מטיאס / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל יוסי מטיאס עובר לתפקיד בכיר בגוגל העולמית

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל ב-18 השנים האחרונות, פרופ' יוסי מטיאס, צפוי לעבור לעמק הסיליקון ולנהל מארה"ב את פעילות המחקר של גוגל העולמית

עילית רז, טרבור מילטון ואליזבת הולמס / צילומים: AP - Lawrence Neumeister, Jeff Chiu, Brittainy Newman, איל יצהר

תעשיית הטק מגייסת את הבינה המלאכותית למאבק בהונאות משקיעים

בשנים החולפות נרשמו מקרי הונאה רבים בהייטק, בהם יזמים גייסו כספים ממשקיעים, ללא בדיקת נאותות מספקת ● במטרה לצמצם את ההונאות הבאות, חברות רותמות כיום כלי בינה מלאכותית לשלל אוטמציות בהתנהלות החברה ● במקביל, גורמים בענף חוששים מההשלכות

אביב ומתיאו שפירא, אדיר טובי ורובי ליאני, חברת XTEND / צילום: כדיה לוי

עפים כמו פרפר, עוקצים כמו דבורה: הרחפנים שמשנים את תורת הלחימה

הרחפנים של אקסטנד הפכו פופולריים במלחמה בעזה, ואף הצילו חיים • עכשיו היא עובדת על מערכת משולבת שתיקח את יכולות הרובוטים קדימה ותסייע להם לפעול בצוות ● הסטארט-אפים המצליחים, פרויקט מיוחד

מתכות / צילום: Shutterstock

החברה שמנסה לחולל מהפכה בתעשייה שלא השתנתה אלפי שנים: Magnus Metal מגייסת 74 מיליון דולר

"מקצרת את תהליכי העבודה, מפחיתה את עלויות היצור והזיהום, ומשפרת את איכות המוצר" ● עם שווי מוערך של כ-160 מיליון דולר, מגנוס מטאל הישראלית יוצאת לסבב גיוס חדש

פרויקט מתחם אילת של אאורה ברמת השרון / הדמיה: 3dvision ltd טרי די ויז'ן בע''מ

פינוי בינוי: אאורה שילמה היטל חריג עבור הדיירים לעיריית רמת השרון והם נדרשים להחזיר לה את הכסף

פרויקט הפינוי בינוי של אאורה במתחם אילת בשכונת מורשה, נבנה בשני שלבים ויכלול בסופו של דבר 687 יח"ד בשישה מגדלים עם שטחי מסחר ● כדי לא לעכב את הפרויקט וקבלת היתר הבנייה, החברה שילמה לפני כארבע שנים את התשלום וכעת מבקשת את הכסף ששולם בחזרה מהדיירים

ניסוי שיגור בטילי SM-3 / צילום: Reuters, U.S. Navy/Handout

מספינה בלב ים: הכירו את המתחרה החדש של חץ 3

חברת עין שלישית ביצעה מסירה ראשונה של "חייל רפאים", רחפן זעיר בעל יכולות AI, שמטרתו לסייע לכוחות קרקעיים לגלות אויבים בשטח פתוח ● חץ 3 כבר אינו המיירט המבצעי היחיד מחוץ לאטמוספירה ● עשות אשקלון רוכשת את אי.די.סי ב-40 מיליון שקל  ● ארה"ב אישרה מכירה של מערכות תקשורת בסך כ־100 מיליון דולר לסעודיה, וחיל האוויר האמריקאי רוצה להקים טייסות שיורכבו ממטוסי קרב בלתי־מאוישים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מספר מניות אירופיות יכולות להציג תשואות עודפות למשקיעים / צילום: Shutterstock

פתיחת מסחר אדומה באירופה; השקל מתייצב מול הדולר

הדיווחים על תקיפה ישראלית באיראן שלחו את בורסות אסיה לירידות: הניקיי ננעל בירידה של כ-2.5% ושנזן ננעל בירידה של אחוז ● הזינוק במחירי הנפט מתמתן: מחיר חבית ברנט עומד על 88 דולר ● מחיר הזהב בשיא של כל הזמנים

מסורק תת קרקעי ועד רחפנים: הכירו את 10 הסטארט-אפים המבטיחים לשנת 2024

גלובס בוחר את הסטארט-אפים המבטיחים של ישראל השנה ה-18 ברציפות: חברות הייטק הצומחות והמסקרנות ביותר, אלה שמייצרות אימפקט על תעשיות וצרכנים רבים, ונמצאות על המסלול הבטוח להנפקה ● הרשימה מתבססת על בחירות של קרוב ל-70 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בהייטק הישראלי ● החשיפה המלאה

עמיקם בן צבי, יו''ר דירקטוריון אל על / צילום: דוברות אל על

יו"ר דירקטוריון אל על נחקר בחשד למעורבות בפרשת שחיתות בנתיבות

משטרת ישראל אישרה כי עמיקם בן צבי, יו"ר דירקטוריון אל על, נחקר בחשד למעורבות בפרשה בתחום טוהר המידות שבה נחקר גם ראש העיר נתיבות, יחיאל זוהר ● בא כוחו של בן צבי, עו"ד נתי שמחוני: "מר בן צבי מכבד את רשויות אכיפת החוק, משתף פעולה באופן מלא והוא סמוך ובטוח כי בסופה של הבדיקה יוברר שלא דבק כל רבב בהתנהלותו"

פס ייצור החרפנים של XTEND / צילום: כדיה לוי

שורות הצבא התמלאו ברחפנים וברובוטים ואלה המרוויחים הגדולים

שורות צה"ל התמלאו במהלך המלחמה ברחפנים וברובוטים מתוצרת סטארט־אפים ישראליים קטנים, שעד כה נדחקו מהתחום הביטחוני על ידי השחקניות הגדולות ● כעת, משקיעים פרטיים שבעבר נרתעו מהרגולציה הכבדה ומהיקף האקזיטים הנמוך, מגלים עניין בטכנולוגיה צבאית

בנק ישראל מכר 8 מיליארד דולר, אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדולר מזנק לשיא של חמישה חודשים. אלה הסיבות

המתיחות הביטחונית בין ישראל לאיראן לצד התחזקות הדולר בעולם הובילה לתיסוף חד מול השקל ● שער הדולר-שקל נסחר ברמה של כ-3.8 שקלים, שיא של חמישה חודשים

לקסוס LBX / צילום: יח''צ

ב-200 אלף שקל תקבלו רכב עם סטטוס יוקרתי. ומה לגבי הביצועים?

לקרוס–אובר הקומפקטי ביותר שהשיקה לקסוס יש עיצוב אטרקטיבי ומוניטין יוקרתי. השאלה אם מיתוג הפרימיום יחפה על הפשרות בשימושיות

ספינה צבאית איראנית נעה במימי איראן לפני תחילת תרגיל ימי משותף של איראן, רוסיה וסין באוקיינוס ההודי / צילום: Associated Press, ASSOCIATED PRESS

בחשש רב: כך נערכה איראן למתקפה הישראלית

בטהרן איימו כלפי חוץ והזהירו מתגובת ישראל, אך ביצעו שורת מהלכים המעידים על החשש מתקיפה ● גם בחיזבאללה ובסוריה נערכו

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

"שחקנית מרכזית במזרח התיכון": למה הבכירים הישראליים מתייצבים לתדרך את התקשורת בארצות הברית?

משעות הבוקר המוקדמות, גורמים ישראליים בכירים מתייצבים בתקשורת האמריקאית כדי לתדרך על התקיפה באיראן ● כך בוחרים את גופי התקשורת מולם הם עובדים בארה"ב ומה הם מנסים להשיג?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

אוקראינה על סף ייאוש וחור שחור ישאב אותנו ממרחק 2,000 שנות אור

אוקראינה מפתחת קנאת ישראל - גם היא רוצה קואליציה שתציל אותה מטילים באמצע הלילה ● הבריטים קובעים לוח זמנים להפסקה לאומית של העישון ● האקלים יעלה הרבה כסף, והמדינות העניות ייפגעו יותר ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: יוסי זמיר

משרד הכלכלה מציג: כשאין יעדים, אין כישלונות

במקום לעמוד ביעדים, משרדי הממשלה פשוט מוחקים אותם ● בפיקוד העורף שלפו הודעה לילית שהותירה את הילדים באוויר ● והמסעות לפולין התרוקנו מערך ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

חן אמסלם ודביר בנדק בקמפיין מזרחי טפחות / צילום: עופר חג'יוב

מזרחי טפחות משקיע את התקציב הגדול ביותר, ומתברג במקום השני בזכירות

הפרסומת הזכורה ביותר זה השבוע השלישי שייכת לבנק לאומי, עם גל תורן והשיר "יש מוצ"ש" - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הופעה קצרה של אירנה בקמפיין קטן ורזה מספיקה לשופרסל כדי להתברג בדירוג ולזכות באהדה

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

היועמ"שית מתייצבת לטובת וולט: יש לדחות את התביעה הייצוגית להכרה ביחסי עובד-מעביד

לעמדת בהרב-מיארה לא היה מקום לאשר את התביעה הייצוגית מאחר וזו אינה הדרך היעילה וההוגנת להכריע במחלוקת לאור גודלה של הקבוצה הכולל כ-10,000 שליחים ● עוד  נטען כי לא ניתן להכריע בעניינם של כל השליחים על בסיס נתוניו של התובע הייצוגי

ייפוי-כוח מתמשך. זה ההליך שיחליף אותו / אילוסטרציה: Shutterstock, REDPIXEL.PL

חקיקה חדשה: תומך החלטות לקשיש או בעל מוגבלות - במקום אפוטרופוס

השבוע נחקק המוסד של "תומך החלטות" ● מה זה אומר, מה ההבדל בין התומך לבין אפוטרופוס, ולמה בעצם צריך מינוי פורמלי מבית המשפט רק כדי לסייע לאדם קשיש או מוגבל?