גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פירמת עורכי הדין השנייה בגודלה בסין פותחת שלוחה בישראל

פירמת הענק Yingke, המונה 2,000 עו"ד ב-36 משרדים ברחבי העולם, פתחה שלוחה בארץ באמצעות רכישת פעילות משרד הבוטיק איל חיאט-זולטי-נייגר ■ עו"ד חיאט: "נוכל להעניק ללקוחות ישראליים טיפול מקיף בארץ ובחו"ל, בדגש על סין"

לראשונה בישראל: פירמת עורכי דין סינית בעלת פעילות בינלאומית משיקה פעילות רשמית בארץ ופותחת שלוחה בישראל. בשבוע שעבר השיקה פירמת הענק הסינית Yingke (יינגקו), השנייה בגודלה בסין, את פעילותה בארץ. הפירמה התמזגה עם המשרד הישראלי איל חיאט, זולטי, נייגר ושות' ולמעשה רכשה את פעילותו, ובאמצעות הרכישה פתחה שלוחה בארץ.

פירמת Yingke מונה למעלה מ-2,000 עורכי דין ב-36 משרדים הפרושים על פני 4 יבשות. שלוחת המשרד הממוזג בארץ תיקרא מעתה: Yingke Israel - Eyal Khayat, Zolty, Neiger & Co.

הסיפור שעומד מאחורי המיזוג המעניין והתקדימי מזכיר את "אפקט הפרפר", שמשמעותו כי שינוי קטן בטווח הקצר גורם לשרשרת תגובות שמביאה לבסוף למהלך גדול. תחילתו בשנת 2001, אז בשני קצוות נפרדים ורחוקים של העולם, הוקמו להם שני משרדי עורכי דין. האחד בבייג'ין שבסין; והשני - בהרצליה. שניהם מתמחים במגוון תחומים מהמשפט האזרחי, המינהלי והמסחרי.

בהתאם לפרופורציה שבין סין וישראל גדל המשרד הסיני בקצב מסחרר, והוא מונה כיום, כאמור, יותר מ-2,000 עורכי דין. המשרד הישראלי צמח גם הוא, אם כי בקצב "מאופק" מעט יותר, ועובדים בו 7 עורכי דין (0.35% מהכמות בפירמה הסינית).

12 שנים מאוחר יותר נפגשו דרכיהם של השותפים בשני המשרדים, ובימים אלה, לאחר למעלה משנה של פגישות ודיונים, התחיל שיתוף-הפעולה באופן רשמי.

לכבוד הקמת הנציגות בארץ נערך בשבוע שעבר אירוע השקה, שבו נכחו שני שותפים בכירים מהפירמה הסינית, מיי שיאנגרונג, המשמש כשותף מנהל בפירמה, ולינדה יאנג, שותפה האמונה על פיתוח עסקי בינלאומי.

טיפול מקיף ללקוחות

"החבירה שלנו אל Yingke נתפסת בעינינו וגם בעיני השותפים הסינים כצעד משלים ומשמעותי לפעילות הבינלאומית של המשרדים", מסביר השותף איל חיאט (52), שמתמחה בליווי חברות בתחום המשפט המסחרי וההיי-טק. "הסינים בחנו חלופות שונות בארץ, ובסופו של דבר הבחירה בנו התקבלה בשל היתרונות היחסיים, שבלטו מעל המועמדים האחרים למיזוג. הסינים נתנו חשיבות לבולטות שלנו בתחומי ההיי-טק, ההון סיכון וכן במגזר הממשלתי, לגווניו וסוגיו השונים".

לדברי חיאט, גם הכימיה האישית שנוצרה לאורך המפגשים עם השותפים המנהלים בסין שיחקה תפקיד חשוב. "שני הצדדים הבינו שמדובר ב-Win-Win Situation. מעתה אנו יכולים לטפל בפעילות סינית עסקית 'נכנסת' ולהעניק ללקוחות ישראליים, קיימים ועתידיים, טיפול מקיף, הן בארץ והן בחו"ל, בדגש על סין.

"יש כאן כר נרחב לשיתוף-פעולה משמעותי בתחומי הטכנולוגיה, אך גם בתחומים רבים אחרים. היכולת להפנות לקוח ישראלי, למשל חברה קבלנית או תעשייתית, למשרד זר שאתה מהווה חלק ממנו ויכול לקיים עם עורכי הדין שבו קשר בלתי אמצעי היא נכס משמעותי, הן לנו והן ללקוחותינו".

לדברי עו"ד לינדה יאנג, "שמה של ישראל יצא למרחוק כ'מדינת סטארט-אפ', ואנו רואים במהלך צעד נוסף בקידום היחסים העסקיים שבין ישראל לסין, ובנו, ככתובת לגופים מדינתיים עסקיים המעוניינים להתקשר עם מקביליהם בעולם.

"במישור המשפטי והעסקי, המיזוג צפוי לסייע להידוק הקשרים העסקיים בין לקוחות ישראלים לחברות ועסקים בסין, וכן להעמיד לרשות לקוחות ישראלים המבקשים לקבל שירותים משפטיים בסין, גישה בלתי אמצעית למשרד מוביל בסין".

יאנג מוסיפה כי כבר בפגישות הראשונות עם אנשי משרד חיאט היה ברור לה ולשותפיה שהם הגיעו למקום הנכון ולאנשים הנכונים. "במישור המקצועי והבינאישי הם מאוד הרשימו אותנו, מה שגרם לנו להבין שאלו השותפים אותם חיפשנו. מה שחשוב בעינינו זה שהשותפים בישראל מבינים את הישראלים, אנחנו מכירים את הסינים, וביחד יש בינינו כימיה מצוינת שממנה ייהנו לקוחותינו".

עו"ד אמיר זולטי (50), שותף בפירמה המתמחה בטכנולוגיה ובדיני חברות, מציין כי החיבור עם פירמה בינלאומית ישמש עבורם "מכפיל כוח" בגישה לשווקים חדשים: "אפשר לומר שבין-לילה נחשפנו ליותר מ-10 שווקים חדשים בכל רחבי העולם ורכשנו קולגות חדשים שנרגשים מהאפשרות לשיתוף-פעולה עם משרד ישראלי. ידיעה קטנה שפירסם המשרד הסיני על פתיחת השלוחה הישראלית זכתה ביום אחד ב-50 אלף כניסות. זה סדר הגודל של הפוטנציאל.

"ל-Yingke יש רשת ענפה של קשרים בעולם העסקים הסיני, והם מקיימים עבודה שוטפת עם גורמים רגולטורים בממשל. לדבר זה יש ערך עצום ללקוח ישראל. במקביל, זה עובד גם בכיוון השני. מעתה, לחברת תשתיות סינית שתהיה מעוניינת לגשת למכרז בישראל תהיה כתובת ראויה ומנוסה בישראל".

השקעות של חצי טריליון דולר

לפי נתונים שנמסרו מהפירמה הסינית עולה כי על-פי תוכנית החומש של סין, בשנים הקרובות ישקיעו גורמים סיניים למעלה מחצי טריליון דולר בעולם המערבי.

לדברי עו"ד יאנג, "ישראל היא בהחלט יעד אטרקטיבי להשקעות אלה, במיוחד בתחומי ההיי-טק, הביוטכנולוגיה והאגרי-טק, שישראל מצטיינת בהם".

בחודשים הקרובים מתכננים הצדדים להמשיך ולחזק את הקשרים האישיים עם עמיתיהם הסינים, כמו גם עם אלה שבאירופה, ולדברי עו"ד נייגר, גם האפשרות שעורכי דין סינים יישבו בישראל באה בחשבון. "באירופה כבר הוצבו עורכי דין סינים בכמה ממשרדי הפירמה, ולא מן הנמנע שזה יקרה גם כאן. בכל מקרה, במקרה שלקוח ישראלי יזדקק לשירות בסין, יינתן השירות, באמצעותנו, על-ידי עורכי דין סינים, מומחים בתחומם ובאזור הרלוונטי, בסין".

"בסופו של דבר", מסכמת עו"ד יאנג, "בעולם הדינמי והגלובלי שבו אנו חיים, זה לא רק צעד נכון אלא צעד מתבקש, ואנחנו רק שואלים את עצמנו איך לא עשינו את זה קודם".

המשרד הישראלי: משרד בוטיק בתחום ההיי-טק וההון סיכון

משרד איל חיאט, זולטי, נייגר ושות' הוא משרד בוטיק בתחום ההיי-טק וההון סיכון. עורכי הדין חיאט, נייגר וזולטי זכו באחרונה לציון לשבח בדירוג היוקרתי Legal 500. עו"ד חיאט צוין כ"מי שיצר מוניטין מרשים בתחום ההיי-טק וההון סיכון" ו"כפרואקטיבי ויצירתי ביותר"; נייגר צוין כעורך דין "מומלץ ביותר" בתחומי המשפט המסחרי ודיני התקשורת; וזולטי מדורג ברציפות משנת 2011 כעורך דין מוביל בתחומי ההיי-טק והון סיכון "שמגלה מסירות יוצאת דופן".

בשנים האחרונות פועל המשרד במגוון נושאים בתחום המשפט העסקי והמינהלי. המשרד עסק רבות בהשקעות הון סיכון ובליווי חברות היי-טק, משרדים וגופים ממשלתיים, כגון משרד התחבורה והתשתיות הלאומיות בתחום הטכנולוגיה לתחבורה הציבורית, ליווי רשות שדות התעופה ונמל אשדוד במגוון נושאים, לרבות הרפורמה בנמלים, מכרזים והפרטה וליווי הקמת הרכבת הקלה בתל-אביב.

כמו כן ייצג המשרד חברות הזנק וחברות בוגרות רבות, כגון מיטרוניקס, אנ-טריג ו-Perfecto Mobile, בעסקאות רכישה וסבבי גיוס הון, ואף היה המשרד הראשון והיחיד שהנפיק חברה ישראלית, "שרין טכנולוגיות", בבורסה של סינגפור.

המשרד הסיני: 20 סניפים תוך 8 שנים

פירמת הענק הסינית Yingke הוקמה בבייג'ין ב-2001. שמה מבוסס על מילה סינית עתיקה ממקורותיו של החכם הסיני קונפוציוס, שמבטאת את הצורך ב"השתלבות והתעלות מעל הבלתי עביר".

במשך 8 שנים הרחיבה הפירמה את פעילותה ברחבי סין ופתחה 20 סניפים במרכזי העסקים כגון שנחאי, גואנזו, טיאנג'ין, שנזן, שנגדו, נאנג'ינג ועוד. ב-2009 החלה הפירמה לצמוח גלובלית ולחבור למשרדים ברחבי העולם, באמצעות אסטרטגיה של חבירה למשרד בוטיק מקומי חזק.

כיום, ניתן למצוא את משרדי הפירמה בבירות עסקים, כמו ניו-יורק, לונדון, סאו-פאולו, מקסיקו סיטי, ורשה, איסטנבול, בודפסט, מילאנו, ורונה, בריסל, סיאול וטאיוון.

בשנים האחרונות, טיפסה Yingke לפסגת הפירמות הסיניות הבינלאומיות עם יותר מ-2,000 עורכי דין ברחבי העולם. בהתאם לגודלה, תחומי התמחותה מגוונים ונוגעים בכלל תחומי המשפט האזרחי והעסקי.

בין מנועי הצמיחה המשמעותיים של הפירמה נמצאים פרויקטים גדולים, מכרזים ממשלתיים, עסקאות הון סיכון וליווי חברות היי-טק במגוון דיני המשפט המסחרי.

בין לקוחות הפירמה: יצרנית הרכבות החשמליות הגדולה בעולם CSR; תעשיות החלל הסיניות (CASC); קבוצת XCMG אחת היצרניות הגדולות בעולם לציוד מכני הנדסי; והתעשייה האווירית של סין (COMAC) השוקדת על ייצור מטוסי נוסעים שיצמצמו את התלות הסינית בבוינג ואיירבאס. כמו כן, בשנים האחרונות משמשת הפירמה כיועצת לגוף הממשלתי האמון על הגנה על קניין רוחני.

עוד כתבות

יעל לינדנברג / צילום: שלומי אמסלם, לע''מ

המאבק מאחורי פיצול אחד החוקים הכלכליים החשובים במערכת הבריאות

מנגנון ה־CAP, המסדיר התחשבנות של 20 מיליארד שקל במערכת הבריאות, פוצל מחוק ההסדרים ● בכירה באוצר הודפת את טענות האפליה של הדסה ומזהירה מפני קריסת בתי החולים בפריפריה

שיעורי האינפלציה / צילום: Shutterstock

האינפלציה הפתיעה לטובה בינואר: הקצב הנמוך ביותר מזה 4.5 שנים; מחירי הדירות שוב עולים

האינפלציה ירדה בכ-0.3% בחודש ינואר 2026, מה שמשקף קצב אינפלציה שנתי של 1.8% - מתחת לאמצע יעד היציבות של בנק ישראל ● הסעיפים הבולטים בהם נרשמו ירידות: הלבשה והנעלה, תחבורה ותרבות ובידור ● מחירי הטיסות לחו"ל ירדו ב-8.1% לאחר העלייה המפתיעה שרשמו בדצמבר ● מחירי הדירות המשיכו במגמת העלייה והתייקרו בכ-0.8%

הכוח שמניע את הדולר / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

המאמר שקובע: הכוח החדש שמניע את הדולר

"מה שבאמת מזיז את הדולר הוא אופרת הסבון הפרועה שהיא הפוליטיקה האמריקאית", כותבים ב"פייננשל טיימס" ● אנליסטים: "אנחנו נכנסים לעידן חדש, הצמיחה בארה"ב תזנק השנה, אבל הדולר ייחלש" ● ההמלצה: לגדר את אמריקה

מימין: עו''ד אלון פומרנץ ועו''ד ארז תיק / צילום: תמר דניאלי

ליפא מאיר: עו"ד אלון פומרנץ ימונה ליו"ר, עו"ד ארז תיק לשותף המנהל

פירמת עורכי הדין ליפא מאיר הודיעה על שינויים בצמרת ● עו"ד ארז תיק, ראש מחלקת הנדל"ן והמלונאות, מונה לשותף המנהל ● עו"ד אלון פומרנץ, ראש מחלקת הליטיגציה, שכיהן כשותף המנהל במשך שמונה שנים, ימונה ליו"ר הפירמה

מושגים לאזרחות מיודעת. מיזוג / צילום: Shutterstock

ערוץ רשת 13 ו־i24news יתמזגו? זה מה שהמדינה צריכה לבחון

הבעלים של ערוץ i24news מתקרב לרכישת ערוץ רשת 13, ויש מי שכבר מעלים אפשרות של מיזוג ● מה ההגדרה של מיזוג, באילו תנאים הוא צריך לעמוד, ומי מפקח על זה? • המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים

נתי סיידוף, יו''ר שיכון ובינוי / צילום: איל יצהר

לאחר מחיקת ענק בשדה דב: שיכון ובינוי מכניסה את השכרת הדירות לשלד בורסאי

בשנים האחרונות, נאלצה חברת הבנייה של נתי סיידוף להכיר במחיקות עתק של 1.5 מיליארד שקל בגין ייזום נדל"ן במתחם שבצפון ת"א ● כעת היא מכניסה את הפעילות לבורסה באמצעות מיזוג לשלד לפי שווי של 270 מיליון שקל

מדד המחירים לצרכן יורד / אילוסטרציה: Shutterstock

מה יעשה הנגיד: הסעיפים במדד שמסבכים את החלטת הריבית בשבוע הבא

ימים ספורים לפני החלטת הריבית של בנק ישראל, קצב האינפלציה השנתי הגיע ל-1.8%, הרמה הנמוכה ביותר מאז יוני 2021 ● בין הגורמים המשמעותיים ביותר בהחלטת בנק ישראל ניצב השקל, שהתחזק מאוד בחודשים האחרונים ואף שבר שיא של 30 שנה ביחס לדולר

מוחמד בן סלמאן, יורש העצר הסעודי, עם נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Handout

8.8 טריליון דולר בסכנה? פרויקט הדגל של מוחמד בן סלמאן נקלע לקשיי מימון

"חזון 2030", הפרויקט הענק שנועד להציב את ערב הסעודית כמעצמה בינלאומית, מתמודד עם אתגרים כלכליים ● על הפרק: ירידה במחיר הנפט ועיכוב במיזמים קריטיים ● התוצאה: יורש העצר מחפש הון בטורקיה ובסוריה. איך יושפעו תהליכי הנורמליזציה עם ישראל?

מיכל מור, מנכ''לית ומייסדת סמארט שוטר / צילום: מאיה חבקין

הביטחונית החדשה שמגיעה לבורסה בת"א לפי שווי של 700 מיליון שקל

סמארט שוטר, המייצרת מערכות בקרת אש אלקטרו-אופטיות, תנסה לגייס 200 מיליון שקל במסגרת הנפקה ראשונית ● בין בעלי המניות: חברות הביטוח הפניקס והכשרה והאלוף במיל' ניצן אלון

להבות עולות מבניין שנפגע בתקיפה אווירית ישראלית בדרום לבנון בתחילת החודש / צילום: ap, Mohammad Zaatari

הסיבה להתגברות התקיפות בלבנון - היערכות למלחמה עם איראן

צה"ל מגביר את הקצב ומתמקד במשגרים ומחסני אמל"ח למקרה שחיזבאללה יצטרף לאיראן ● בעקבות התקיפות צה"ל שנמשכות, גורמים בלבנון מנהלים מגעים אינטנסיביים עם ארה"ב ודורשים: "לרסן את ישראל" ● משמרות המהפכה פתחו בתרגיל נרחב במצר הורמוז ● כוחות צה"ל זיהו הלילה מספר אזרחים ישראלים שחצו את גדר הגבול לתוך שטח סוריה ● מעטפה חשודה התקבלה במשרד רה"מ נתניהו. מאגף הביטחון והחירום נמסר: "לא נשקפה סכנה למי מהעובדים" ● עדכונים שוטפים

ויקטור וקרט מנכ''ל לאומי פרטנרס / צילום: סטודיו דינו

3 עסקאות בשבוע: לאומי פרטנרס עם רצף השקעות יוצא דופן

בארבעה חודשים בלבד הוביל ויקטור וקרט את לאומי פרטנרס לכתריסר עסקאות בהיקף כולל של כ–2 מיליארד שקל ● האחרונה שבהן, שנחשפה בגלובס: 80 מיליון שקל בחברת הנדל"ן אבני דרך

לן בלווטניק ואסף רפפורט / צילום: טים בישופ, עומר הכהן

האי הקריבי וההערכות שהתבדו: פרטים חדשים על המו"מ בין אסף רפפורט ולן בלווטניק

העיתון הבריטי "פייננשל טיימס" חשף כי אסף רפפורט נפגש עם בעלי רשת 13 לן בלווטניק מספר פעמים במטרה לנסות ולקדם את הצעת הרכישה שהוביל ● המחלוקת הייתה סביב הצורך בהזרמת כספים מידיית, דבר שהוביל לבסוף לבחירה בהצעה של פטריק דרהי

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: היכולות של כלי המלחמה היקר ביותר בעולם

במקביל להתנהלות המו"מ בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב

טראמפ רוצה דולר חלש, ובנק ישראל לא צפוי להתערב / צילום: Shutterstock

כטריליון שקל עדיין חשופים לנפילת המט"ח. מומחים: הגנה מפני תרחישי קיצון גאו-פוליטיים

ניתוח נתוני בנק ישראל חושף כי למרות מגמת ההיחלשות של הדולר, כטריליון שקל מחסכונות הציבור עדיין חשופים לתנודות מט"ח ● בשוק מסבירים שחשיפה מאוזנת עשויה לשמש "כרית הגנה" מפני תרחישי קיצון גאו־פוליטיים שעלולים להפוך את המגמה בשווקים

אילוסטרציה: Shutterstock

הכלכלה הישראלית צמחה ב-3.1% בשנה שעברה - מעל הצפי

מדובר בהפתעה חיובית: הנתון גבוה מכל התחזיות המרכזיות העדכניות מהחודשים האחרונים, שעמדו על 2.8%-2.9% ● התוצר לנפש עלה ב-1.7%, לאחר שנתיים רצופות של ירידה

טיל בליסטי באיראן. האם טהרן חותרת להסכם אמיתי? / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

הבטן הרכה של איראן לקראת סבב נוסף של שיחות עם ארה"ב: מכירת הנפט

טראמפ מעמת את טהרן עם מציאות חדשה לקראת סבב השיחות השני בג'נבה: נכונות של המערב למו"מ לצד לחץ צבאי חסר תקדים ● איראן מגיעה עם אורניום מועשר בהיקף גדול ותשתית חשמל מקרטעת, והשאלה הגדולה היא האם תסכים להעשרה מחוץ למדינה

כוונת SMASH X4 של סמארט שוטר מותקנת על נשק / צילום: אתר החברה

היזמית יוצאת רפאל שמביאה לבורסה כוונת חכמה שמסוגלת ליירט רחפנים

סמארט שוטר, שנוסדה ומנוהלת בידי מיכל מור, תנסה לנצל את הגאות במניות הביטחוניות כדי לגייס 200 מיליון שקל ● בחברה הצומחת, שעדיין לא מרוויחה, מחזיקים גם הפניקס ואלטשולר שחם

מחאה נגד מדיניות המשטרה / צילום: Reuters, Anadolu

תוכנית החומש לחברה הערבית נכנסה לשנתה האחרונה, ללא חלופה באופק

כשמספר הנרצחים בשיא חסר תקדים, תוכנית החומש לחברה הערבית תסתיים בסוף 2026 ● בשנים האחרונות היא התמודדה עם קיצוצים של מיליארדים, ובמקביל הממונה עליה התפטר לפני יותר מחצי שנה - וטרם מונה לו מחליף ● בינתיים, הממשלה לא הציגה תוכנית חליפית

פלטפורמת המשחקים של סאנפלאוור / צילום: צילום מסך אתר CrownCoinCasino

עם משקיע מפורסם ו-200 עובדים: החברה המסתורית מת"א שכבר שווה יותר מ-2 מיליארד דולר

תחת דיסקרטיות כבדה, סאנפלאוור הצעירה מישראל הפכה לאחד השמות המובילים בזירת משחקי הסושיאל־קזינו, עם מחזור של מאות מיליוני דולרים והשקעה פרטית של גיגי לוי־וייס ● כעת, כשהיא חמושה במערכות AI מתקדמות ושווי שמוערך ביותר מ־2 מיליארד דולר, חברת הגיימינג מסמנת את היעד הבא: שוקי החיזוי ● המהלך עשוי לאלץ את "אימפריית הרפאים" לצאת סוף סוף לאור

ניצול קשישים / אילוסטרציה: Shutterstock

"זעקת הקשישים נשמעת לרחוק": מאחורי החלטת העליון נגד חברות האשראי

ביהמ"ש העליון קיבל את הערעור ואישר את הבקשה בתביעה הייצוגית נגד ישראכרט, כאל ומקס, בטענה כי לא מנעו את התופעה הידועה כ"עושק הקשישים" ● מה פסק המחוזי, מהן השלכות פסק הדין, וכיצד נפעל מעכשיו במקרה של הונאה? ● גלובס עושה סדר