גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הישג לביומד הישראלי: פרולור נמכרת לאופקו ב-480 מ' ד'

העסקה - לפי מחיר של 7 דולר למניה, פרמיה של כ-20% על מחיר הסגירה אתמול בוול סטריט ■ מנכ"ל ויו"ר אופקו הוא ד"ר פיליפ פרוסט, אשר הינו יו"ר טבע ופרולור ■ פרוסט: "הרכישה תשלים משמעותית את האסטרטגיה של אופקו"

עוד אקזיט ענק לביומד הישראלי. אופקו הלת' (סימול: OPK) וחברת פרולור ביוטק הודיעו היום (ד') על הסכם מיזוג סופי לפיו אופקו תרכוש את פרולור , חברה ביופרמצבטית המתמקדת בפיתוח ובמסחור של גרסאות ייחודיות ארוכות-טווח של חלבונים רפואיים המאושרים לשיווק, בעסקת מניות כוללת תמורת מניות של אופקו.

העסקה, בעלת ערך פוטנציאלי כולל של 480 מיליון דולר לערך, או 7 דולר למניית פרולור, אושרה פה אחד על-ידי מועצות המנהלים של שתי החברות. המחיר מהווה פרמיה של כ-20% על מחיר הסגירה של פרולור אתמול בוול סטריט. החברות מצפות שהעסקה תושלם במחצית השניה של 2013.

אופקו הינה חברת ביופרמה ודיאגנוסטיקה בינלאומית, הנסחרת בבורסת ניו יורק לפי שווי של כ-2.2 מיליארד דולר לפני המיזוג (וצפי לכ- 2.7 מיליארד בתום הרכישה של פרולור). אופקו מתמקדת במוצרים לגילוי, מניעה וטיפול במגוון רחב של מחלות. לחברה 3 תרופות לשווקים גדולים הנמצאות בניסויי פאזה שלישית, הכנסות קיימות ממכירת תרופות, וטכנולוגיות ומוצרים דיאגנוסטים מהפכניים לזיהוי וגילוי מוקדם של מחסור בויטמין D, סרטן הפרוסטטה, טסטוסטרון ואלצהיימר (בשיתוף עם ענקית התרופות בריסטול מאייר סקוויב).

מנכ"ל ויו"ר אופקו הוא ד"ר פיליפ פרוסט, אשר הינו יו"ר טבע ופרולור. פרולור סיימה בהצלחה ארבעה ניסויים קליניים במוצר המוביל, hGH-CTP, כולל ניסוי פאזה שנייה ב-hGH-CTP במבוגרים הסובלים מחוסר בהורמון גדילה.

הניסויים הראו של-hGH-CTP פוטנציאל להפחתת תדירות ההזרקה הנחוצה לטיפול בהורמון גדילה מזריקה אחת ליום לזריקה אחת לשבוע. hGH-CTP הראה פרופיל בטיחוּת וסבילוּת גבוה בניסויים אלה. ניסוי פאזה שנייה בילדים הסובלים מחוסר בהורמון גדילה מתבצע בימים אלה, וניסוי פאזה שלישית במבוגרים הסובלים מחוסר בהורמון גדילה מתוכנן להתחיל ברבעון השני של 2013.

hGH-CTP קיבל מעמד תרופת יתום בארצות הברית ובאירופה לשתי ההתוויות של חוסר בהורמון גדילה בילדים ובמבוגרים.

פרוסט: נכסים בעלי ערך רב אשר ישלימו את האסטרטגיה של אופקו

"עסקה זו תואמת את מטרתה המוצהרת של אופקו להרחיב את מגוון התרופות פורצות הדרך בפלחי שוק מיוחדים", הגיב פרוסט. "ביחד עם התרופות המפותחות בפרולור, לאופקו יהיו 4 תרופות בניסויי פאזה שלישית ומגוון מוצרי דיאגנוסטיקה יחודדים בשלבים שונים של פיתוח. התרופות של פרולור לטיפול בחוסר בהורמון גדילה, בהמופיליה, בהשמנת יתר ובסוכרת, יחד עם הפלטפורמות הטכנולוגיות הייחודיות ומרכז המו"פ היעיל של החברה, מהווים נכסים בעלי ערך רב, אשר ישלימו באופן משמעותי את האסטרטגיה של אופקו".

"אנו מאמינים כי העסקה משקפת את הערך שיצרנו בפרולור, ומעניקה למשקיעינו תנאים כלכליים אטרקטיביים, כמו גם את ההזדמנות להמשיך ולהשתתף בהצלחתה של אופקו", אמר שי נוביק, נשיא פרולור.

"מינוף המשאבים המשותפים של שתי החברות לא רק מחזק את תכניות הפיתוח השונות, אלא גם מדגיש את מחוייבותנו לתת לחולים טיפולי דור-המשך מתקדמים, שעשויים לשפר את איכות חייהם", הוסיף ד"ר אברי הברון, מנכ"ל פרולור.

על-פי תנאי הסכם המיזוג, תרכוש אופקו את מניות פרולור הרגילות בדילול מלא, תמורת 7 דולר למניה, או 0.9951 מניית אופקו על כל מניית פרולור.

סגירת העסקה כפופה לתנאים מסויימים, לרבות אישור בעלי המניות של אופקו ושל פרולור ותנאים מקובלים אחרים.

עו"ד יעל ברץ, מנהלת המחלקה הבינלאומית בפירמת עוה"ד ברץ ושות', ניהלה בישראל מטעמה של חברת אופקו את עסקת הרכישה של פרולור.

במספרים יבשים, עסקת פרולור (אם תושלם) היא האקזיט הגדול ביותר של חברת ביומד ישראלית צעירה, אולם העסקה היא במניות של חברה בגודל בינוני, וקשה להעריך האם המשקיעים יכולו באמת להיפגש עם מלוא הסכום. בכל זאת, פרמיה של 20% על השווי מהווה תשואה נאה למניה, בעיקר כשהיא מתווספת לעליות קודמות שנבעו משמועות לגבי קיומה של העסקה.

ההגעה לעסקה עם פרמיה כזו גם תומכת בנכונות של משקיעים להיכנס לסקטור הביומד בבורסה, שסוף סוף סיפק אקזיט בגודל ראוי לשמו. מצד שני, היא מסירה מן הבורסה חברה משמעותית, שהייתה בין המבטיחות בה, כך שמבחינת הבורסה וסקטור הביומד בה, מדובר בשמחה מהולה בעצב.

במישור התרומה לשוק הביומד הישראלי, מחד מדובר בעסקת ענק, אך מנגד לא מדובר בגושפנקא חדשה שנתן רוכש שהוא חברת ענק בתחום הפארמה לביוטק הישראלי. פיליפ פרוסט, יו"ר אופקו והאדם הכי מזוהה איתה, האמין כבר מ-2007 פרולור והוא ממשיך להאמין בה עכשיו, אך הוא מעדיף לראות אותה, מסיבותיו שלו, תחת המטריה של אופקו. אמנם פרוסט מחזיק מניות רבות יותר ברוכשת, ומשלם פרמיה מן המניות הללו עבור פרולור, כך שעל הנייר הוא משקיע מהונו במניות פרולור מעבר לשוויה בשוק, אולם עדיין מדבור בעסקה שהיא

סקטור הביומד מעוניין להמשיך לראות עסקאות בהיקפים כאלה, אך אם אפשרי שבפעם הבאה הרוכשת תהיה חברה זרה לנרכשה, והעסקה תבוצע לפחות בחלקה במזומן, ואם אפשר שיהיו בין המרוויחים יותר משקיעים ישראלים - השמחה תהיה גדולה עוד יותר.

המדען הראשי, ד"ר אבי חסון, אמר היום כי: "עסקת פרולור מעידה על התבגרות שוק הביו בישראל ועל הפוטנציאל הגלום בו". חסון אמר את הדברים משיקגו, שם הוא מלווה כעת משלחת של חברות ישראליות לכנס Bio International Conference. לדבריו: "שוק הביו הישראלי הוכיח הבוקר פעם נוספת את הפוטנציאל הטמון בו. חברות רבות שקיבלו סיוע מהמדען הראשי, כדוגמת חברת פרולור, מצליחות להגיע לבשלות".

יניב פגוט, האסטרטג הראשי של קבוצת איילון, אמר כי "לא מדובר בחדשה מרעישה במיוחד עבור שוק המניות הישראלי. מניית פרולור הינה עולה חדשה לבורסה המקומית, ונכנסה בדלת האחורית לבורסה, מבלי שרבים בשוק ההון המקומי חשופים למניה זו ומכירים אותה היטב".

לדבריו: "העובדה שמחקר הביומד בארץ מצוי בחיתוליו וספק אם ייגמל מהם אי פעם מנעה ממשקיעים רבים את ההכרות המעמיקה עם החברה. משקל המניה מהווה כ-0.44% ממדד תל אביב 100 ולפיכך לעובדה שהחברה נרכשה בפרמיה של כ-30% על מחיר השוק לא תהא השפעה גדולה על תיקי ההשקעות של הציבור הישראלי. משקלה של המניה במדד הביומד המקומי עומד על 11.55%, אולם מדד זה לא מושך השקעות מקומיות מהותיות. מי שייחל לכך שחברה זו תתפתח לחברת ביומד בינלאומית גדולה התבדה שוב".

עוד כתבות

מה שהתקיים רק בראש העובד נעשה ממוסד / אילוסטרציה: Shutterstock

אנשים חוששים שה-AI תגזול את עבודתם, אבל היא כבר גוזלת את מה שיש להם בראש

השאלה אינה האם AI תחליף את העובדים - השאלה היא מי ישלוט בידע שהחברות אוספות מהם ● בעולם של בינה מלאכותית ארגונית, גם כשעובד עוזב את העבודה, הוא משאיר את הידע ואת הניסיון שלו מאחור - לבוט או למי שיחליף אותו, אם יהיה צורך במחליף בכלל

סאמר חאג' יחיא

"כשאחד המתחרים הוא המנכ"ל, זה אתגר": המתווך במכירת צים חושף את הקלף המנצח בעסקה

סאמר חאג' יחיא, שייעץ להפג־לויד בעסקה לרכישת חברת הספנות, משחזר את תחילת המהלך: "טילים נפלו כאן - אבל הם היו נחושים", הגורם שהכריע: "קרן פימי הייתה שובר שוויון" והמשבר ברגע האחרון: "יו"ר צים הודיע שלא ימליץ על העסקה" ● וגם על המנכ"ל אלי גליקמן: "הלוואי וימשיך - טאלנט כדאי לשמר", חששות העובדים: "יובטח ביטחון תעסוקתי", עמלת התיווך שייקבל והסיכויים להשלמת העסקה

בנימינה גבעת עדה / צילום: דוברות המועצה

מועצת בנימינה־גבעת עדה מזהירה: "תוכנית המתאר תייצר גירעון מצטבר של עשרות מיליונים"

התוכנית מגיעה לסבב שמיעת ההתנגדויות השני - עם יותר מ־1,400 התנגדויות שהוגשו לה, ובראשן זו של המועצה: "התוכנית מכפילה את יעד האוכלוסייה, בלי מנגנון כלכלי תומך" ראש המועצה: "לא מתנגדים לצמיחה, אלא לצמיחה לא מאוזנת"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

בכיר אמריקאי: מוכנים למו"מ עם איראן ביום שישי

ההזדמנות האחרונה לאיראן: "כדי שזה יקרה - רוצים מהם טיוטה בתוך 48 שעות" ● מחאות מצומצמות יותר, אך העולם נושא עיניים: גל ההפגנות החדש באיראן ● הסנאטור גרהאם: בסביבת טראמפ מייעצים לו שלא לתקוף באיראן ● שגריר ארה"ב בישראל נשאל אם לישראל זכות על שטחי מדינות ערב: "הם יכולים לקחת את הכול" ● דיווח: משמרות המהפכה מקדמים כוחות לגבול עיראק ● עדכונים שוטפים

פרטיות באינטרנט / אילוסטרציה: Shutterstock

ייצוגית נגד מימון ישיר בגין הפרת פרטיות: "הכול מהכול חשוף לטיקטוק"

לפי הבקשה לתביעה הייצוגית, קוד פיקסל שחברת מימון ישיר הטמיעה באתר שלה אוסף מידע של גולשים ומעבירו לטיקטוק - וזאת ללא ידיעתם וללא הסכמתם להעברת המידע ● ההערכה היא שזו הסנונית הראשונה בגל התביעות שצפוי לאחר כניסתו לתוקף של תיקון 13 לחוק הגנת הפרטיות

יקי דוניץ / צילום: ויקיפדיה

"פגיעה במפעל חיים ובמוניטין": יקי דוניץ תובע 100 מיליון שקל מקרן JTLV

חודש וחצי אחרי שחיסלה את החזקתה ביזמית הנדל"ן דוניץ, קרן ההשקעות נתבעת בידי היו"ר לשעבר, שטוען כי עמדה לו זכות סירוב ראשונה, וכי המכירה הסבה לו נזק כבד ● JTLV :"הקרן תדרוש לפצותה בגין הנזקים שייגרמו לה כתוצאה מתביעת סרק זו"

אניית מטען של צים / צילום: Craig Cooper

בוועדת הכלכלה חוששים: האם ‘צים החדשה’ תעמוד בצורכי החירום?

בדיון בנושא בוועדת הכלכלה של הכנסת, עלו חששות רבים בנושא, ויו"ר ועד עובדי צים אורן כספי האשים: "נותנים לסעודים ולקטארים טבעת חנק על צוואר המדינה" ● ח"כ דוד ביטן, יו"ר הוועדה, מבקש לקיים דיון חסוי בנושא ● ישי דוידי, מייסד ומנכ"ל קרן פימי: "לא יהיה מצב שצים החדשה לא תעמוד בדרישות של מדינת ישראל"

מבצע ההעברה. 263 פילים הוסעו במשאיות כ–400 ק''מ / צילום: ap, Thoko Chikondi

עשרות הרוגים וציד בלתי חוקי: מבצע להצלת פילים באפריקה הסתיים באסון

פרויקט שימור טבע על הגבול בין זמביה למלאווי השתבש קשות ● ניסיון להקל את צפיפות הפילים הביא לרמיסתם של עשרות אנשים למוות, להריסה של גידולים בשווי 4.5 מיליון דולר ולהתעוררותו של ציד בלתי חוקי ● כך ניצת אחד הסכסוכים הקטלניים בין בני אנוש לחיות בר באפריקה זה עשורים

משמרות המהפכה באיראן / צילום: ap, Vahid Salemi

נשיא איראן במסר למעצמות: "לא נרכין ראש בפניהן"

דיווח: מדינות המפרץ נערכות לעימות צבאי באיראן ● עוד מדינה אירופית קוראת לאזרחיה לעזוב את איראן ● מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו אמש מפקדות של ארגון הטרור חיזבאללה במרחב בעלבכ שבעומק לבנון - על פי דיווחים לבנוניים, בהפצצות נרשמו נפגעים רבים ● דובר צה"ל: "עוקבים אחרי ההתפתחויות וערים לשיח הציבורי על איראן" • המשחתת האמריקנית "מהן" מקבוצת התקיפה של פורד נכנסה לאזור ● עדכונים שוטפים

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירת 5 חדרים באחת השכונות המבוקשות בגבעתיים?

דירת 5 חדרים בשטח של 133 מ"ר עם מרפסת בשטח של כ־12 מ"ר, חניה ומחסן בגבעתיים נמכרה תמורת 4.9 מיליון שקל ● "שכונת בורוכוב בגבעתיים נחשבת לאחת השכונות המבוקשות והיוקרתיות ביותר בעיר" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

עמית אסרף / צילום: עומר הכהן

הילדות בטורקיה, החלום שהתנפץ ואקזיט הענק שרשם השבוע לפני גיל 30

"ישבנו בבית קפה, ועלה הרעיון ליצור תוסף זדוני. עשר דקות אחרי ההתקנה, מאות ארגונים בעולם רצו שנעזור להם. חברות ענק ביקשו את המוצר. OpenAI הפכה ללקוח הראשון" ● שיחה קצרה עם עמית אסרף, מייסד-שותף ומנכ"ל סטארט-אפ הסייבר KOI

בודקים את המיתוס. עכבר וגבינה / צילום: Shutterstock

אל תציעו לחתול ולעכבר חלב ומוצריו

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: הדימוי של התזונה המועדפת על היריבים המרים נוצר מתנאי החקלאות והאחסון של ימים עבר

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

מהפך: ההסתברות להורדת ריבית צנחה באחת. זו הסיבה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית מחר ● בתחילת השבוע שעבר ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

בנק לאומי / צילום: כפיר סיון

פיצוי של עד 3,000 שקל בשנה: המהלך החדש של בנק לאומי

הבנק מבטיח החזר של עד 3,000 שקל ללקוחות שתיק ההשקעות שלהם יציג תשואה שלילית ב־2026 ● ההטבה פתוחה למצטרפים חדשים וללקוחות קיימים שמרחיבים את היקף ההשקעה שלהם

נתן שירות למוכרים וגם לקונים. האם המתווך זכאי לדמי תיווך?

בית המשפט קבע: פסיכולוגית תחויב ב־40 אלף שקל פיצוי לאחר שסיפקה הערכה שלילית על תובע מבלי לפגוש אותו ● השכנים טענו לירידת ערך בשל חריגות בנייה - אך ביהמ"ש קבע כי דווקא הם השתלטו על רכוש משותף, וחייב אותם בפיצוי ● מתווך שניהל ייצוג כפול לקונה ולמוכר ללא גילוי נשלל מזכאותו לדמי תיווך וחויב בהוצאות משפט ● 3 פסקי דין בשבוע

פרויקט ''תלפיות החדשה'' בירושלים / צילום: יח''צ

תושב חוץ רכש 7 דירות בירושלים. כמה הוא שילם?

הדירות נקנו בפרויקט "תלפיות החדשה" וכולן בנות 4 חדרים ● המחיר הממוצע של דירה בעסקה הגיע ל־3.86 מיליון והמחיר למ"ר הגיע לכ־38.5 אלף שקל ● הפרויקט מוקם על סמך תוכנית מ־2014, שכוללת פארק פנימי גדול, שדרה מסחרית ושטחים משותפים

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים? / צילומים: Shutterstock, AP, עיצוב: טלי בוגדנובסקי

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים?

בית המשפט העליון בארה"ב קבע כי הנשיא טראמפ חרג מסמכותו, ועל כן מרבית המכסים הבינלאומיים שהטיל פסולים ● כעת, לא ברור מה יעלה בגורל 175 מיליארד דולר שכבר נגבו מיבואנים ● מה היו הטיעונים המרכזיים של השופטים, כיצד הגיב טראמפ ומה עלול להדאיג את השווקים?

מוצרי חלב / צילום: איל יצהר

המשק עמוק בקרב על החלב, אבל המוצר הזה ממילא בירידה

שינוי בטעם, עלייה ברמת החיים ומחסור כרוני שוחקים את מעמדו של קרטון החלב המסורתי ● מנגד, הגבינות המיובאות מציגות ביקושי שיא, אף שהן יקרות במאות אחוזים מהעולם - מה שיוצר לחץ להגדלת המכסות הפטורות ממכס במטרה לבלום את התייקרותן

ירקות אורגניים של חברת אגרסקו / צילום: יח''צ

15 שנה אחרי קריסת אגרסקו: נדחתה תביעת הענק נגד רואי החשבון

ביהמ"ש דחה את התביעה בגובה 150 מיליון שקל, שהגישו המפרקים של החברה ליצוא חקלאי שקרסה ב-2011, נגד פירמת EY ● השופט אלטוביה: "מקור ההפסדים בהתנהלותה העסקית של אגרסקו, לא באופן הרישום החשבונאי של פריט זה או אחר" ● עוה"ד המייצג את מפרקי אגרקסקו: "כשנקבע במפורש כי הדוחות הכספיים לא היו תקינים במשך שנים, הקשר הסיבתי נראה מובן מאליו"

עידן קרבט / צילום: פרטי

סל הקניות הזול ביותר יכול להגיע אליכם בדרך מפתיעה

שוק הפארם הישראלי נחשב לאחד הריכוזיים והיקרים במשק, אך עידן קרבט (23), קצין שריון משוחרר ללא רקע בתכנות, החליט להרים את הכפפה ● בעזרת כלי בינה מלאכותית בלבד הוא פיתח את אפליקציית "פארמי", שמשווה מחירים בזמן אמת ומייצרת את הסל הזול ביותר