גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

משרד שבלת מצרף 16 עורכי דין ממשרד זלצמן-גילת

4 שותפים בכירים ו-12 עו"ד ממשרד זלצמן-גילת מצטרפים למשרד שבלת ויהפכו אותו למשרד השמיני בגודלו בארץ, עם 120 עו"ד ■ שאר אנשי משרד זלצמן, בהם 8 שותפים ו-20 עו"ד, במגעים למעבר למשרד אפשטיין-חומסקי-אסנת ושות'

שוק עריכת הדין בארץ אינו מפסיק לרעוש. ל"גלובס" נודע כי בימים האחרונים משלימים שניים ממשרדי עריכת הדין הגדולים הוותיקים והמוכרים בארץ את אחד המהלכים הדרמטיים שאירעו בשוק בשנים האחרונות.

4 מבין 6 השותפים הבכירים במשרד זלצמן, גילת, קנולר, גראוס, סלומון ושות' עוזבים את המשרד ביחד עם 12 עורכי דין נוספים ומצטרפים למשרד שבלת.

משמעות המהלך היא פירוקו של משרד זלצמן, גילת, קנולר, גראוס, סלומון ושות', מחד; וכניסה של משרד שבלת לרשימת 10 משרדי עורכי הדין הגדולים בארץ, מאידך. עם השלמת המהלך יעבדו במשרד שבלת 120 עורכי דין, ובכך הוא יהפוך למשרד השמיני בגודלו, בצוותא עם משרד ש. הורוביץ.

עוד נודע ל"גלובס" כי שאר אנשי המשרד, בהם השותפים הבכירים, אביתר קנולר ודוד גילת, וכן 6 שותפים וכמעט 20 עורכי דין, נמצאים במגעים מתקדמים למעבר למשרד אפשטיין-חומסקי-אסנת ושות', שמונה כיום 20 עורכי דין.

אם אכן יקרה הדבר, המשמעות תהיה שרוב עורכי הדין ממשרד זלצמן, גילת, קנולר, גראוס, סלומון ושות' עוברים למשרד אפשטיין-חומסקי-אסנת.

מגמה של מיזוגים

4 השותפים שעוברים לשבלת הם עורכי הדין יוסי ועדי זלצמן (אב ובנו); עו"ד גדי גראוס, מומחה למשפט בינלאומי; ועו"ד יאיר סלומון.

"הזלצמנים" יצטרפו למחלקת שוק ההון בשבלת ובכך ירחיבו אותה ויהפכו אותה למחלקה מובילה בתחום זה. עו"ד יאיר סלומון, מומחה לנדל"ן ולרשויות מקומיות, יפתח מחלקה חדשה בשבלת ושות', שתתמחה ברשויות מקומיות. עו"ד גדי גראוס צפוי לחזק את מחלקת המשפט הבינלאומי של משרד שבלת.

בנוסף על השותפים יצטרפו, כאמור, למשרד שבלת 12 עורכי דין נוספים מזלצמן-גילת, בהם טל קרפלוס, קרן מימון-סנדלר, ליאת ויגדור, אמיר שחר, מיכאל מדובוי יעל פלטאו-בילו, רם בן-שבתאי, קרן אלגרבלי-גולדמן, דותן אלנתן, אדם דוזטס, מרב רייכמן ואיריס קושל.

ה-"סמי-מיזוג" בין פירמות שבלת וזלצמן, גילת, קנולר, גראוס מהווה המשך של מגמה שבה משרדי הענק בארץ גדלים על חשבון המשרדים הבינוניים והקטנים, שהחל במיזוג לפני שנתיים בין משרדי זליגמן וגולדפרב ונמשך באחרונה במיזוג שבין משרד מיתר, ליקוורניק, גבע, לשם עם המשרד של עו"ד דליה טל.

לדברי יעקב ישראלי, שותף בכיר בשבלת, מהלך המיזוג עם עורכי הדין מזלצמן, גילת, קנולר, גראוס, סלומון ושות' הוא חלק מתהליך אסטרטגי של המשרד. "תמיד היינו בעשיריה הראשונה של משרדי עורכי הדין בארץ, ובשנה האחרונה גלשנו למקום ה-11. לדירוג בעשירייה הראשונה יש משמעות מורלית וכלכלית. כנראה שלא נסתפק בכך ונבחן אפשרויות נוספות להרחבה, אבל ענייניות".

שלוחה בניו-יורק, דסק בשנחאי

- הגודל הוא הקובע?

ישראלי: "מספר עורכי דין לכשעצמו 'לא עושה את הטריק', אבל זו בהחלט מגמה. דרך אגב - אנחנו המשרד הראשון בישראל שנוצר במיזוג, כאשר בשנת 1987 מוזג המשרד שאני עמדתי בראשו ומשרד שעו"ד ריקי רוברטס עמד בראשו. שוק עריכת הדין בארץ הוא כזה שיש בו מגמת גידול כל הזמן. הרעיון הוא לקלוט אנשים טובים, לחזק מחלקות חלשות או לפתוח מחלקות חדשות. הרעיון האו שהגודל יאפשר לתת שירות בינלאומי ומקצועי".

- המהלך הזה מפרק למעשה פירמה אחרת.

"הפירמה שם כבר הגיעה לסוף דרכה ללא קשר למהלך המיזוג. נודע לנו שהם מתפרקים, ורק אחרי זה הם פנו אלינו. אנחנו מכירים את עורכי הדין שמצטרפים, ולמעשה קולטים פה חיזוק מאוד משמעותי במחלקות שוק ההון אצלנו במשרד. יוסי ועדי זלצמן יביאו איתם אלינו 20 חברות ציבוריות, וזה מאוד משמעותי. יאיר סלומון יביא לנו את נושא הרשויות המקומיות, שבו לא עסקנו עד עכשיו. המיזוג יוסיף גם לנושא הבינלאומי".

פירמת עורכי הדין שבלת ושות' נוסדה בשנת 1973 והינה אחת מפירמות עורכי הדין הגדולות והבולטות בתחום המסחרי ודיני התאגידים בישראל. הפירמה מתמחה בתחום הבינלאומי בעסקאות חוצות גבולות עם מגוון עסקאות במגוון תחומים.

לפירמה מחלקת מיזוגים ורכישות מובילה, מחלקת היי-טק והון סיכון מהמובילות בארץ, מחלקה חזקה ובעלת ניסיון עשיר בניירות ערך ושוק ההון, שתקבל חיזוק נוסף, מחלקת מיסוי המתמחה במיסוי בינלאומי ומחלקת ליטיגציה מסחרית מהשורה הראשונה בישראל.

בפירמה יש צוות המונה מעל 120 עורכי דין (אחרי המיזוג) במשרדיו בתל-אביב ובניו-יורק. בנוסף לשלוחה בניו-יורק, שבלת היא פירמת עורכי הדין הישראלית היחידה שלה דסק ישראלי-סיני פעיל בשנחאי, הפועלת בשיתוף עם משרד עורכי הדין הגדול בסין.

עו"ד דוד גילת מסר: "החלטתי לכבד את ההחלטה שקיבלו שותפיי במשרד ולא להגיב בשלב זה".

עוד כתבות

כרמיאל. זינוק ברכישת דירות חדשות / צילום: Shutterstock

בין הריסות מטולה לצמיחה בכרמיאל: מה קורה עם מחירי הדירות בצפון?

שוק הנדל"ן ליד הגבול הצפוני יכול לשמש כברומטר לחוסן: בעוד שבקריית שמונה ובכרמיאל נרשמת חזרה של משפרי דיור מקומיים, מטולה וצפת עדיין נאבקות בחורבן ובקיפאון ● ניתוח של נתוני 2025 מגלה היכן המחירים כבר החלו לטפס מחדש

פולימרקט על הכוונת של רשות המסים

עד 50% מהרווחים: רשות המסים בדרך למסות את המהמרים בפולימרקט

הרשות נערכת לגבות מס על רווחי פלטפורמת החיזוי, שעלתה לכותרות בפרשת הדלפת מידע צבאי ● על הפרק: מיסוי של 35% על הזכייה, ובנוסף מס רווחי הון על עליית ערך הקריפטו ● המומחים מזהירים: "המהמרים עלולים לשלם מס על עליית ערך המטבע גם אם הפסידו את כספם בהימור"

בשר בסופרמרקט / צילום: תמר מצפי

האסדרה בשוק הבשר שתוריד את המחירים ב-15%

במשך שנים הרגולציה במדינת ישראל אסרה על מכירת בשר טחון שהגיע טחון מהמפעל ברשתות השיווק ובקצביות ● בקרוב - בעקבות עבודת מטה משותפת בין משרד החקלאות, רשות האסדרה ומשרד הבריאות - זה הולך להשתנות

ליאת שוב, ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי: "הצפון יכול להפוך למוקד צמיחה מרכזי"

ליאת שוב הדגישה בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס כי "כדי להפוך את הצפון למנוע צמיחה אמיתי של המשק, נדרשת עבודה משותפת של כלל הגורמים – הממשלה, המגזר העסקי, המגזר הפיננסי והרשויות המקומיות"

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים אקסטנד מתמזגת בנאסד"ק בעסקת מניות לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר

החברה הודיעה על מיזוג בעסקת מניות עם חברת האחזקות JFB הנאסד"קאית לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר ● בין המשקיעים נמנים אריק טראמפ, בנו של נשיא ארה"ב

חיים ביבס, יו''ר מרכז השלטון המקומי / צילום: ראובן קפוצ'ינסקי

חיים ביבס: "אחרי הבחירות נוכל לקדם מהלכים אמיצים"

ביבס אמר ב"פורום נדל"ן מוביל" כי "כרגע אין ממש שר במשרד הפנים, ולכן קשה לקדם דברים" ● הנהלת תאגיד השידור הוחלט ששידורי גביע העולם ישודרו באיכות הצפייה 4K, שהיא הסטנדרט בשוק, רק באפליקציית כאן Box ● הכנס של חברת ההשקעות הגלובלית נויברגר ברמן בגלריית דובנוב בתל אביב ● אירועים ומינויים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

מגמה חיובית בת"א; מניית הבורסה מזנקת בכ-7%

מדד ת"א 35 עולה בכ-0.8%, ת"א 90 מתחזק בכ-0.4% ● חוקרי רשות ני"ע ביצעו חיפוש במשרדי ארית עקב חשד לעבירות מידע פנים; מניית החברה יורדת בכ-5% ● ג'י סיטי יורדת בכ-10% ● הראל: בהחלטות הבאות, הריביות בישראל, בארה"ב ובסין יישארו ללא שינוי ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב ● עדכונים שוטפים

הרצל חבס / צילום: רוני שיצר

כעשור לאחר מכירת קרקע ברעננה: משפחת חבס חויבה במע"מ בהיקף מיליוני שקלים

ביהמ"ש המחוזי דחה את ערעורה של חברת נוף נאה שבבעלות משפחת חבס וקבע כי מכירת קרקע חקלאית ברעננה ל-80 רוכשים שונים ב-15 עסקאות היא פעילות עסקית החייבת במע"מ - זאת למרות שהחברה החזיקה בקרקע במשך 60 שנה מבלי לעשות בה כל שימוש

תנובה / צילום: שלומי יוסף

המחוזי: תנובה עשתה דין לעצמה והחזיקה בשטח שאינו בבעלותה

ביהמ"ש קבע כי תנובה אינה בעלת זכויות בשטח בבאר שבע שהחזיקה במשך עשרות שנים ● בנוסף נמתחה ביקורת על התנהלות החברה: איך תאגיד עתיר-משאבים, המלווה ביועצים משפטיים צמודים, שוכח לחתום על הסכם לקבלת מקרקעין?

אוניית משא של צים / צילום: ליאור פטל עבור צים

"עסקה רגישה, שיש לה שיקולים פוליטיים": מניית הפג־לויד צנחה בעקבות רכישת צים

התגובה המיידית בשווקים להכרזה כי החברה תרכוש את צים הייתה שלילית ● אנליסטים מיהרו להסביר בתקשורת הגרמנית כי ישנה מגמת קונסולידציה כעת בשוק התובלה הימית, וכי רכישות ומיזוגים הם רוח התקופה

חוות שרתים / אילוסטרציה: Shutterstock

שתי החברות שיקימו במשותף חוות שרתים בישראל בשל מהפכת ה-AI

במסגרת ההסכם בין חברת דוראל לאמפא, יקבלו דוראל זכות הצעה ראשונה להפוך לספק החשמל של כל חוות שרתים שהתאגיד המשותף יקים ● מבחינת שתי החברות מדובר ביוזמה מסוג חדש ביחס לפעילות הקיימת שלהן, והיעד הוא חוות שרתים פעילות עד סוף העשור הנוכחי

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה ג'י סיטי נופלת בכ-10%?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 30% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"

רשות המסים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי; צילומים: איל יצהר, shutterstock

רשות המסים חשפה שיטת העלמת מס במכולות ובפיצוציות

כחלק ממאבקה של רשות המסים בהון השחור ובשיטות שונות להלבין הון, חוקרת רשות המסים בעלי מכולות ופיצוציות שמבצעים העלמות באמצעות מכשירי כספומט המוצבים בבתי עסק

שי באב''ד, נשיא ומנכ''ל קבוצת שטראוס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שטראוס: "מרב ההשקעות שנעשה בעשור הקרוב יהיו בישראל"

"השקעה בפריפריה היא העתיד התזונתי והביטחוני של מדינת ישראל", אמר מנכ"ל שטראוס שי באב"ד בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● על רפורמת החלב אמר: "ראוי ונכון היה שהממשלה תעשה רפורמה להפחתת יוקר המחיה, מבלי להוריד את הרגליים שעליהן כולנו עומדים" ● והאם הוא מתכנן לחזור למגזר הציבורי?

שלמה קרמר, מנכ''ל ומייסד קייטו נטוורקס / צילום: Eclipse Media and Leonid Yakobov

המיליארדר הישראלי שמזהיר: אנחנו בעיצומה של בועת AI. ועדיין מחפש את ההשקעה הבאה בתחום

שלמה קרמר, מנכ"ל קייטו נטוורקס, אמר בראיון ל"ביזנס אינסיידר", כי למרות התמחור המנופח של שוק ה-AI, הוא עדיין ממשיך לחפש השקעות עם פוטנציאל אמיתי ● עוד אמר, כי מבחינתו יש שלושה תנאים מרכזיים הכרחיים להצלחה עסקית שחשוב להכיר

רוב סיטורן / צילום: Reuters, REUTERS

מנהל קרן גידור טוען: אלה שני השווקים שיצמחו יותר מוול סטריט

מנהל אחת מקרנות הגידור המוכרות בוול סטריט טען שהשוק האמריקאי נסחר בפרמיה מוגזמת, חשף שהוא מהמר נגדו וגם - מי שני השווקים שיצמחו להערכתו?

יו''ר המועצה הלאומית לכלכלה, אבי שמחון / צילום: שלומי יוסף

ויכוח בין האוצר ליועץ הכלכלי של רה"מ: האם תוקם חוות שרתים בפריפריה?

פרופ' אבי שמחון דוחף להגדרת חוות שרתים כ"תשתית לאומית" - ולאפשר הקמת תחנות כוח צמודות במסלול עוקף רשויות מקומיות ● באוצר מתנגדים מחשש לעומס על רשת החשמל ועלויות כבדות ● הביקורת: "ההטבות מוגבלות לצפון הקרוב ולדרום המרכז, הגליל והנגב - בחוץ"

אוניות מטען בנמל עקבה, ירדן / צילום: Shutterstock

עשרות מיליונים למשך 30 שנה: אבו דאבי מהמרת על נמל עקבה

חברת הנמלים AD Ports חתמה על הסכם תפעול ארוך טווח בנמל הירדני ● למרות הנחיתות מול נמלי הים התיכון והאיום הביטחוני, האמירתים מזהים פוטנציאל בעורק החיים הראשי של הממלכה

"האזור מת כלכלית": הקשיים אצל השכנה של ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארה"ב רוצה לצמצם את כמות הנפט שאיראן מוכרת לסין, מתיחות בגבול לבנון, ואיך נראות חגיגות הרמדאן בעזה • כותרות העיתונים בעולם

הסקר שמרעיד את דמשק: מה חושבים הסורים על ישראל?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: חברה־בת של סקוטיה בנק הקנדי חיסלה את כל ההחזקות שלה באלביט, האזרחים באיראן מתמודדים עם אבל לאומי וחרדה, ו־59% מהסורים סבורים כי שלום עם ישראל אפשרי • כותרות העיתונים בעולם