גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"בתי משפט הם בזבוז זמן אינסופי; סבסוד יתר של הליכים"

אף שהיה מועמד לכהונת שופט עליון, הוא בכלל לא בטוח שמתמטיקה לא יותר מאתגרת אותו מאשר משפטים ■ אבסורדים מצחיקים אותו, והאהבה מרגשת אותו ■ וגם הוא היה שמח לייצג את דרייפוס ■ שיחה עם פרופ' רון שפירא

אף שהיה מועמד לכהונת שופט עליון, הוא בכלל לא בטוח שמתמטיקה לא יותר מאתגרת אותו מאשר משפטים. אבסורדים מצחיקים אותו והאהבה מרגשת אותו. וגם הוא היה שמח לייצג את דרייפוס. שיחה מרתקת עם פרופ' רון שפירא, מומחה למשפט פלילי וציבורי. בן 49. נשוי עם 4 בנות. נולד ומתגורר בתל-אביב. אביו, חיים שפירא ז"ל, היה נשיא בית משפט השלום בתל-אביב.

מתי ידעת לראשונה שתהיה משפטן?

"מבחינה מסוימת, תמיד. מבחינה אחרת, אף פעם לא. תמיד - כי שני ההורים היו משפטנים. אבא, חיים שפירא ז"ל, נשיא בית משפט השלום בתל-אביב, יצא לפנסיה בן 46. הייתה לו קריירה שנייה כבורר וכעורך דין. אמא תבדל"א, מרים שפירא, הייתה עורכת דין עד שפרשה בעשור האחרון. זה תמיד היה ברקע. יש לי אחות עורכת דין, שני גיסים משפטנים (אחד מהם שופט). אף-על-פי-כן, תמיד התלבטתי. עד היום יש לי יחס אמביוולנטי למקצוע".

מי היה בעל ההשפעה המעצבת ביותר על אישיותך כעורך דין?

"ההשפעה העיקרית היא לאו דווקא מאנשים שעבדתי במחיצתם. למרות שהמתכונת הקלאסית של החשיפה למקצוע אצלנו היא של שוליה שיוצק מים על ידיו של מאסטר, אני נוטה בדרך-כלל ללמוד בעצמי מהכתובים".

"התמחיתי אצל אורי שוהם, כיום שופט בעליון. עברתי תקופה פורמטיבית כעוזרו של מנחם פינקלשטיין, לשעבר התובע הצבאי הראשי, הפצ"ר וכיום שופט מחוזי, ולמדתי ממנו המון. אבל בסופו של דבר ההשפעה המעצבת ביותר היא של אבי, שממנו למדתי לתפוס את המשפט בעיקר כשאלה של שכל ישר ולא של חוקים או פסיקה, וגם למדתי את הצורך בהנמקה רזה, לא מקושטת מדי במליצות.

"השפעה נוספת היא של משפטנית צעירה ממני, אשתי, ד"ר קרן שפירא-אטינגר, כיום מרצה באוניברסיטת בר-אילן. מאחר שאנו מכירים מגיל צעיר מאוד - 18 שלה, 24 שלי - את הגישה שלנו למקצוע עיצבנו יחד. בהשפעתה, קיבלתי מידה של פיכחון, ואולי אפילו ציניות, ביחס למקצוע".

מה העצה הכי טובה שקיבלת בקריירה?

"לקחת את ההנחות הבסיסיות של המשפט בפרספקטיבה הנכונה. לא לראות בשיח הפנימי של המשפט חזות הכול, וללמוד בעיקר דברים מחוץ למקצוע, כדי שיאפשרו לבחון אותו באופן ביקורתי".

מה הרגע המאושר ביותר בקריירה שלך?

"ראשית, אני לא מדבר על המקצוע במושגים של אושר, אלא לכל היותר של שביעות-רצון. ושנית, מאיזושהי סיבה פסיכולוגית, אני זוכר הרבה יותר את האכזבות מאשר את הניצחונות.

"אני זוכר התרגשות מיוחדת כשהופעתי בבית המשפט העליון כמייצג של עצמי בגיל 19. הייתי תלמיד בעתודה האקדמית והגשתי ערעור על החלטת לשכת עורכי הדין, שלא לאפשר לי להתמחות בתום שנה ב' ללימודים. טענתי שאני מתחייב לסיים את התואר בתוך שנה. הפסדתי, אבל נהניתי במיוחד מהטיעון ומכך שבתום הדיונים, הנשיא מאיר שמגר אמר בקולו הסמכותי: 'אנחנו דוחים את הערעור, אבל אדוני עבר יפה את טבילת האש הראשונה שלו'".

והמאכזב?

"אני מתאכזב לא פעם במקרים שבהם אני לא מצליח לשכנע במה שנראה לי מובן מאליו או צודק. בעניין עדן מלול, הייתי שותף לעו"ד יעקב אבימור בהגשת בקשה לדיון נוסף, שבסופו של דבר התקבלה: חמישה משופטי בית המשפט העליון, על דעתם החולקת של ארבעה אחרים, קיבלו את דעת הלקוח שלנו, בית-החולים כרמל, בנושא של שימוש בראיות הסתברותיות להוכחת קשר סיבתי.

"למרות שזכיתי, קראתי באכזבה את מאות עמודי פסק-הדין. גיליתי שהמבחן שהצעתי לבעיה המשפטית והתיאורטית, שגם כתבתי עליה בעבר כתיבה אקדמית, לא זו בלבד שלא התקבל ע"י בית המשפט אלא שאף אחד מתשעת השופטים לא בחן אותו ברצינות.

"אכזבה נוספת: בבג"ץ שהגשתי בשם דודי אפל בעניין האזנות-הסתר לשיחותיו, שבוצעו במשך 27 חודשים, שפכתי את מיררתי בפני בית המשפט העליון בטיעונים שונים לכך שההאזנות בוצעו באופן בלתי חוקי, ולדעתי תוך פגיעות קשות בעקרונות הדמוקרטיה. אך העליון לא בחן את הטיעון לגופו בנימוק שאני מתקשה לקבל אותו ברמה הערכית".

באיזה משפט שלא השתתפת, היית רוצה להשתתף?

"משפט היסטורי שאני חושב ששינה הרבה, ושמשום מה לא מיוחסת לו תשומת-הלב הראויה, הוא סיפור בן קרוב לאלפיים שנה על בנו של שמעון בן שטח, שהופלל ע"י עדי שקר בעבירה שעונשה סקילה. הסיפור מובא אגב ההתנגדות של שמעון בן שטח למה שאנחנו קוראים 'משפט חוזר'. לפי שמעון בן שטח, אי אפשר לחזור מקביעה שיפוטית גם אם העדים הודו ששיקרו. במקרה הזה, הבן עצמו, לאחר שהעדים הודו בכך, התעקש לכבד את פסק-הדין ועשה כמין מעשה סוקרטס (500 שנה לפני כן) או כמעשה עקידת יצחק. בדמיוני, אני לא משכנע את השופטים בנאומים חוצבי להבות, אלא מתווכח עם הלקוח העקשן ומסביר לו את המגבלות של הציות לחוק ושל הדבקות בכללים פורמליים".

עם מי היית רוצה לעבוד?

"אני עובד לבד".

לו היית שופט, למי היית רוצה להידמות?

"מנחם אלון. הוא ראה נכון את המשפט כזירת התרחשות תרבותית לא פחות מאשר כמקום להשגת הכרעות ספציפיות. אלון גם זיהה נכון שתוצאות משפטיות לא מהוות פתרון לחידת אופטימיזציה של שיקולי המדיניות, אלא הן תוצר של התרחשות שנעשית בהקשר תרבותי, ולכן רצוי שההקשר התרבותי יהיה כזה שמעורר בנו הזדהות היסטורית".

את מי היית שוכר לייצג אותך?

"בפלילי, את ד"ר יעקב וינרוט".

מהו פסק-הדין המשמעותי ביותר עבורך?

"פסק-הדין הישראלי הכי משמעותי הוא הערעור הפלילי הראשון בבית המשפט העליון - 1/48, מדינת ישראל נגד סילבסטר - שניתן חודשיים לאחר קום המדינה. זה המקרה היחיד בישראל עד היום, שבו בית המשפט העליון זיכה מאשמת ריגול אדם שהורשע בערכאה קודמת. בנוסף לכול, הנאשם היה גוי עם שם מתריס כמו סילבסטר. הדיונים נערכו כשבבית המשפט, ששכן אז במגרש הרוסים, נשמעו ההפגזות על ירושלים. הנשיא משה זמורה קבע ציטוט, שמאז הפך לקלישאה, שהדין הפלילי איננו צריך לקבל צורת אישקוקי (שחמט), שבו מהלך בלתי נכון קובע את תוצאות ההליך".

האם נאלצת אי פעם לשקר לבית המשפט?

"לא שיקרתי לבית משפט בטענות עובדה. כן טענתי טענות שאינן נכונות מבחינה משפטית".

יש לקוח שלא היית מייצג?

"יש פער גדול בין ההטפה שאני מטיף לסטודנטים לגבי זכות הייצוג לבין מה שאני מממש בפרקטיקה. בחיי המעשה אני מרשה לעצמי להתפנק בוויתור על קטגוריות שלמות של תיקים. אני לא מתעסק בדיני משפחה ולא מייצג עברייני אלימות מכל סוג, גם אם אני חושב שהם חפים מפשע".

מה הדבר הכי מפחיד בלהיות עורך דין?

"להישבות ביופיו של הטיעון ולהשעות את השיפוט העצמאי שמנותק מהרטוריקה של הטיעון".

מה הדבר הכי גרוע שיכול לקרות לך בבית המשפט?

"בזבוז זמן. בתי משפט הם בזבוז זמן אינסופי. זה נובע משתי תקלות: האחת היא סבסוד-יתר של ההליכים המשפטיים באמצעות מדיניות אגרות בלתי סבירה ומדיניות הטלת הוצאות משפט בלתי סבירה. כמו כל מוצר מסובסד, יש צריכת-יתר של ההתדיינות השיפוטית. כמו בימים שבהם היו מסבסדים לחם אחיד, ובמקרים מסוימים היו משתמשים בו להאכלת עופות. התקלה השנייה היא עודף גינונים. לדעתי, אין שום תועלת בזמן שמושקע בגינוני כבוד, ויכוח על סדר הדוברים, מליצות וכיו"ב".

מה הדבר המטופש ביותר שעשית?

"אני עושה יותר מדי דברים מטופשים מכדי שאוכל לזכור אותם".

לו היית יכול לנוע בזמן, באיזו תקופה של המשפט הישראלי היית בוחר לפעול?

"מיד לאחר קום המדינה. זה היה חלון זמן, שנסגר מאז, לקביעת פניו של המשפט הישראלי, מידת הניתוק שלו משיטות משפט זרות ומידת עצמאותו התרבותית. אנשי הדור ההוא עמדו באתגר באופן חלקי, ומכל מקום זו הייתה התקופה המרתקת ביותר בתולדות המשפט שלנו".

איזו דמות היסטורית היית רוצה לייצג?

"דרייפוס. בין השאר, אני חושב שיכולתי להביך אותם בהפרכת השטות הגמורה שבניסיון להוכיח קוד נסתר באמצעות סטטיסטיקה של שכיחות הופעת אותיות בכמה מכתבים".

לו היית פורש כיום מהמקצוע, מה היית עושה במקום?

"קודם כול, נוסף לעריכת דין אני מתעסק היום הרבה בניהול אקדמי במרכז האקדמי פרס. (בחודש הבא יתארח במרכז נשיא ארה"ב לשעבר, ביל קלינטון) אילו הייתי עוזב את שתי התעסוקות האלה, הייתי רוצה לחזור לכתיבה. אני מקווה שאני לא משלה את עצמי, אבל אני מניח שיום אחד אחזור לזה".

ספר בדיחה על עורכי דין שמצחיקה אותך.

"מה נקבל אם הסנדק ילמד משפטים? הצעה שאי אפשר להבין אותה".

אנושיות

מה מצחיק אותך?

"אבסורדים. בעיניי, זו כמעט מילה נרדפת להומור".

מה מרגש אותך?

"אהבה".

על מה לא תסלח?

"פגיעה בילדים".

מתי בכית בפעם האחרונה?

"עברו כבר כמה שנים".

מתי צחקת בפעם האחרונה?

"בבוקר. מהילדה שלי ירדן, בת שלוש ו-5 חודשים. אני צוחק מירדן כל הזמן. זה הגיל של פטפוטים".

למי אתה מתגעגע?

"לאבא. הייתי בן 37 כשהוא נפטר. אני מתגעגע אליו מאז".

באיזו אמונה טפלה אתה מאמין?

"עקרונית, משתדל להימנע מאמונות בכלל, לא כל שכן אמונות טפלות, ומשתדל להחזיק בסברות ניתנות לבדיקה".

מיהו גיבור ילדותך?

"תומס אלווה אדיסון".

את מי אתה מעריץ? מי מעורר בך השראה?

"קורט גדל, מתמטיקאי ולוגיקן. הוכיח את משפט אי-השלמות. ואת ש"י עגנון".

לו היית יכול להיוולד מחדש, מי היית רוצה להיוולד?

"מי שרוצה להיוולד רון שפירא".

לו היית יכול להיוולד מחדש כא*ל מן המיתולוגיה, באיזה א*ל היית בוחר?

"אתנה. בגלל החרות וחדות המחשבה".

באיזו תקופה היסטורית היית רוצה לחיות או לבקר?

"לחיות? בשום זמן אחר. לבקר? ביוון של המאות החמישית עד השלישית לפנה"ס, תקופת הוויכוחים הגדולים של האסכולות הפילוסופיות, תקופת הציניקאים והאפיקוראיים, הסטואה, אפלטון ואריסטו".

אם היית קורא מחשבות, את מחשבותיו של מי היית רוצה לקרוא?

"הייתי מת משעמום. אני חושב שמה שמעניין במחשבות של אנשים אחרים זה שההתנהגות שלהם מגלה רק טפח מהן".

מה מניע אותך לקום בבוקר?

"ברוב המקרים אני מתעורר מהבכי של אחת הילדות".

מהו הריח או הניחוח האהוב עליך?

"העצים בגינה שלי אחרי הגשם. יש לנו תפוז סיני, פיג'ויה, פיקוס אחד ויוקה".

מהו המאכל האהוב עליך?

"אני חושב שבגילי התאווה לאכול יורדת, כמו שאר התאוות. בין שבעת החטאים של הנוצרים, בגילי התאווה לאוכל, gala, ותאוות הבשרים, luxuria, כנראה כבר לא מה שהיו פעם. מה שנשאר זו תאוות הבצע, avaritia".

מהו הצליל האהוב עליך?

"צליל של מים, תוך כדי שחייה".

כיצד היית רוצה למות?

"בהרגשה שאין לי עוד דברים לדאוג להם. אבל ברור לי שזה לא הולך לקרות".

עוד כתבות

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

ח'ליל אל-חיה, בכיר בזרוע המדינית של חמאס שלקח חלק במשא ומתן לעסקה, במהלך ראיון לסוכנות הידיעות AP / צילום: Associated Press, Khalil Hamra

בכיר חמאס ל-AP: חמאס תניח את נשקה אם תקום מדינה פלסטינית

חבר הזרוע המדינית של חמאס, ח'ליל אל-חיה, קרא להקים מדינה פלסטינית בגבולות 67 • דיווח: צה"ל תקף בעומק השטח הלבנוני בבעלבכ • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • אחרי פרסום הסרטון: מחאה בירושלים להחזרת החטופים • עדכונים בולטים

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בנימוק כי הבורר סבור שהוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות עם יו"ר לשכת עורכי הדין לשעבר אפי נוה - מהן עולה חדש ליחסי תן וקח בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, היכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ירידות בבורסה המקומית; מדד ת"א בנקים 5 יורד בכ-1.5%

מדד ת"א 35 יורד ב-0.5% ות"א 90 מאבד מערכו 0.8% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-680 מיליון דולר, ואף עשוי להגיע ליותר מכך ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית, ומתחילת השנה מנייתה איבדה 10.7% ● למרות הכול, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה אפל צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

החברה הלוהטת בעולם רכשה אותם: הכירו את רונן דר ועמרי גלר

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-680 מיליון דולר