גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שי לבנת מבקש לדחות על הסף את תביעת אדלר ופדלון

אדלר ופדלון טענו בתביעתם כי לבנת משך 10 מיליון שקל מהחברות המשותפות כדי לממן את ההליכים המשפטיים נגדם ■ כעת טוען לבנת: "ההוצאות המשפטיות אכן היו ניכרות, אך מדובר בהוצאות שנועדו להשיב את מה שהשניים גזלו במירמה"

"אמיר אדלר ואילן פדלון אינם אלא צמד נוכלים אשר נתפסו וידיהם בכיסיהם של אחרים. את אשר גזלו אדלר ופדלון בדרכי מירמה ותחבולה, פעלו שי לבנת והחברות שבבעלותו על מנת להשיב. עלויות החקירות שנעשו ועלויות הטיפול המשפטי אכן היו ניכרות. הדין, ההיגיון והצדק מורים כי את אלה ראוי היה להשית על אדלר ופדלון בלבד. כך לא נעשה, ובעלויות תיקון מעשי הגזל והמירמה של אדלר ופדלון, נשאו החברות" - כך טוען שי לבנת בבקשה לסילוקה על הסף של התביעה שהגישו נגדו אדלר ופדלון, בעלי מניות מיעוט בחברות שבבעלותו.

בתביעה, שהוגשה לבית המשפט המחוזי מרכז בראשית החודש, טענו אדלר ופדלון כי לבנת נטל שלא כדין כספים מהחברות כדי לממן את ההליכים המשפטיים נגדם - ובכך למעשה הם סייעו לממן את המאבק המשפטי נגד עצמם.

שותפיו של לבנת טענו כלפיו כי במהלך שנתיים נמשכו מהחברות המשותפות כ-10 מיליון שקל, מתוכם 5 מיליון שקל לטובת מקורבו, עו"ד גיורא ארדינסט (משרד עורכי הדין ארדינסט-בן-נתן), ששימש גם כבא-כוחו; 850 אלף שקל לרו"ח יהלי שפי; כ-450 אלף שקל לפרופ' חיים בן-שחר ואשר בלס; וכ-350 אלף שקל לרו"ח יהודה ברלב.

לדבריהם, הכספים הועברו למעשה למומחים מטעם לבנת, שלטענתם "נועדו להקנות נופך של חשיבות לגרסאותיו המפוקפקות, ושילשלו לכיסם סכום דמיוני של כ-2 מיליון שקל בקירוב".

השניים דורשים להשיב להם את מיליוני שקלים שניטלו, לטענתם, שלא כדין מקופת החברות המשותפות, במסגרת ההתמחרות שצפויה להיערך בין הצדדים ביחס לחברות הללו, לפי החלטת בית המשפט מנובמבר אשתקד.

בפסק הדין שניתן אז בתביעות ההדדיות שהגישו 3 השותפים, נקבע כי לבנת קיפח את שותפיו, והרחיקם שלא כדין מכל מעורבות בניהול החברות המשותפות. מנגד התקבלה חלקית תביעתו של לבנת ונקבע כי על אדלר ופדלון להשיב לאחת החברות שטרי הון בסך 17.2 מיליון שקל, שהעבירו לכיסם.

בבקשה לסילוק התביעה על הסף שהוגשה הבוקר (ב'), כותב לבנת כי "לפי הגיונם האורווליאני של אדלר ופדלון, הם יכולים לתבוע הוצאות בסך מיליוני שקל, שהחברות נאלצו להוציא על מנת לנסות ולהשיב ולו חלק מהנכסים שגזלו מהן אדלר ופדלון, ולתקן ולו חלק מהנזקים העצומים שגרמו במהלך התקופה בה מילאו תפקידי ניהול בחברות".

עוד טוען לבנת בבקשה, באמצעות משרד עורכי הדין ארדינסט-בן-נתן ושות', כי אדלר ופדלון "ממשיכים לחיות בעולם דמיוני שבו הם נדמים בעיני עצמם כ'צדיקים' הנעשקים על-ידי כוחות האופל. בעולמם הדמיוני מעולם לא נקבע כי הם ביצעו מעשים העולים, לפי קביעת בית המשפט הנכבד, כדי הפרת אמונים כלפי ההחברות וכלפי לבנת; כי הם גזלו מהחברות נכסים בשווי של עשרות מיליוני שקלים; כי הם נקטו 'תחבולות שאיש ישר ירחק מהן'; כי הם ביצעו עסקאות פיקטיביות ורישומים כוזבים; כי הם תיארכו עסקאות לאחור (פעולה העולה כדי זיוף ממש); כי חילקו לעצמם 'דיבידנדים' שלא כדין בהיקף של מיליוני שקל; כי הם יצרו שלא כדין שטרי הון לטובת עצמם בסכומים של מיליוני שקל; כי הם כפרו שלא כדין בחובות של מיליוני שקל שהם חבו לחברות; ועוד ועוד".

לבנת מוסיף כי בעולם "האמיתי" ניתן בנובמבר 2011 פסק דינו של בית המשפט המחוזי, במסגרתו זכו החברות להשיב לידיהם נכסים שניטלו מהן שלא כדין, אשר שווים עשרות מיליוני שקלים.

"התנהלות עוולתית ורשלנית"

בבקשה לסילוק התביעה על הסף נטען עוד כי במסגרת פסק הדין נקבעו קביעות ברורות המלמדות על עבירות מס חמורות שביצעו אדלר ופדלון במהלך כהונתם בחברות. בשל חקירת המס המתנהלת נגד אדלר ופדלון זה קרוב לשנתיים, לא הגישו החברות דוחות החל משנת המס 2009, כמעט כל ספרי החברות מופקדים אצל רשויות המס ואינם נמצאים בידי החברות, והחברות אינן יכולות לקבל אישור ניהול ספרים ופטור מניכוי מס במקור.

לטענת לבנת, ההוצאות אשר התביעה כנגדו מתייחסת אליהן, הן למעשה הוצאות שהחברות נאלצו להוציא כדי להגן על זכויותיהן וכדי לייצב את עסקיהן כתוצאה מהמצב אליו דרדרו אותן השניים.

"קשה להבין מניין שואבים אדלר ופדלון את עזות המצח להלין נגד החברות על הוצאות, אשר הם אלה שבהתנהלותם העוולתית והרשלנית אילצו את החברות לשאת בהן", נכתב בבקשה.

"הוצאתי מכיסי מיליוני שקלים"

לבנת מוסיף עוד כי במסגרת ההליך המשפטי שניהלו החברות וכחלק מהמאמצים לשיקום עסקי החברות, הוא הוציא מכיסו, באופן אישי, מיליוני שקלים, אשר היו אמורים להיות משולמים על-ידי החברות.

בבקשה צוין עוד כי בכוונת החברות להגיש נגד אדלר ופדלון תביעה שכנגד, על מנת להטיל עליהם לשאת בהוצאות שנגרמו לחברות כתוצאה מהתנהלותם.

לבנת מבקש כי אם התביעה לא תידחה על הסף, יעביר אותה בית המשפט להליך של תביעה רגילה, ולא ידון בה כהמרצת פתיחה (הליך משפטי מזורז), כפי שהגישו אדלר ופדלון.

התביעות ההדדיות בין 3 השותפים: קיפוח זכויות מול נטילת כספים שלא כדין

המחלוקת בין שי לבנת ושותפיו, אמיר אדלר ואילן פדלון, אינה מוגבלת רק לסכסוך העסקי ביניהם, אלא, כך מסתבר, גם לפרשנותו של פסק דין שניתן על-ידי בית המשפט המחוזי מרכז באחד מענפי הסכסוך ביניהם, במסגרתו התקבלה חלקית תביעתו של לבנת נגד אדלר ופדלון, למרות שנקבע כי קיפח את זכויותיהם.

לפני כשנתיים הגיש לבנת תביעה, שבה טען כי אדלר ופדלון הוציאו במירמה עשרות מיליוני שקלים מחברות זואי החזקות, סייפרטק וימקום הולדינגס בי.וי שבשליטת קבוצת שי לבנת אחזקות.

אדלר ופדלון טענו מנגד כי כל פעולותיו של לבנת כלפיהם נועדו לנשל אותם מחלקם בחברות.

בפסק הדין קבע השופט פרופ' עופר גרוסקופף כי לבנת קיפח את זכויות שותפיו העסקיים, כאשר דחק את רגליהם מניהול חברות ההחזקות, שאדלר ופדלון הם גם בעלי מניות מיעוט בהן.

עם זאת, בית המשפט קיבל חלק מרכיבי התביעה שהגיש לבנת, תוך שהוא מעביר ביקורת על פעולות שביצעו השניים בעת שניהלו את החברות מקבוצת לבנת, ומבטל את חלקן.

כך למשל, השופט נענה לבקשתם של לבנת וחברת ימקום שבשליטתו וביטל את הסכם ההעברה של חברת סקייויז'ן מחברת ימקום לחברת סייפרטק (שתיהן חברות מקבוצת שי לבנת), אותו ביצעו אדלר ופדלון. זאת, תוך שנקבע כי לשניים היה עניין אישי בעסקה, שהתבצעה ללא ידיעתו של לבנת.

בנוסף, בית המשפט קבע כי העברתם של שטרי הון בסך 17.2 מיליון שקל מהחברות לכיסיהם של אדלר ופדלון נעשתה שלא כדין וללא ידיעתו של לבנת, וקבע כי על אדלר ופדלון להעביר את שטרי ההון לידי חברת זואי (אחת מהחברות שבשליטת לבנת).

אדלר ופדלון: "לבנת באובדן עשתונות מוחלט"

עורכי הדין בעז בן-צור ואלירם בקל מסרו בשמם של אמיר אדלר ואילן פדלון כי "הבקשה שהוגשה בבהילות על-ידי שי לבנת, לאחר שבית המשפט המחוזי קבע כבר מועדים קרובים לבירור תביעתם של אדלר ופדלון, מעידה על אובדן עשתונות מוחלט.

"מכל מקום, טענותיו של לבנת בבקשתו, בהמשך ישיר לטענות שהעלה במסגרת ההליך המשפטי שהסתיים זה לא מכבר בפסק דין, מלמדות על ניתוק מהמציאות. אנו מזמינים את לבנת לשוב ולקרוא את פסק הדין של כבוד השופט גרוסקופף, אשר קבע כי לבנת קיפח את שותפיו, וכי הם זכאים לסעד התמחרות, כפי שתבעו.

"לבנת כבר הודיע כי יערער על פסק הדין, ולמיטב ידיעתנו הודעת הערעור אינה מוגשת. אנו משוכנעים כי דינה של התביעה החדשה שהגישו אלדר ופדלון - ושלבנת מנסה למנוע את בירורה - להסתיים בהצלחה, כפי שהסתיים ההליך הקודם".

עוד כתבות

מימין: תמר בר־אילן ויותם שגב, מייסדי סייארה / צילום: מנש כהן

השווי קפץ ל-9 מיליארד דולר: חברת הסייבר סייארה השלימה סבב גיוס

סבב הגיוס הנוכחי של סייארה מתבצע לפי שווי שגבוה פי שלושה מהשווי שבו הוערכה לפני כשנה ● הגיוס הקודם בחברה הושלם רק לפני חצי שנה, וסך ההשקעות בה עומד על יותר מ־1.7 מיליארד דולר

משה בר סימן טוב, מנכ''ל משרד הבריאות / צילום: שלומי יוסף

40% מהמבוטחים חזרו לפוליסה היקרה: כך נכשל המהלך להוזלת ביטוחי הבריאות

רפורמת משרד הבריאות שהעבירה 600 אלף מבוטחים מביטוח בריאות קלאסי לפוליסות "משלים שב"ן" נועדה למנוע כפל ביטוחי ולחסוך כסף ● אך הישראלים כנראה חוששים מהשינוי, ו–40% מהם בחרו לחזור לפוליסות היקרות יותר, מסוג "מהשקל הראשון", למרות מאמצי השכנוע

רובוטים של חברת מנטי / צילום: Mentee Robotics

בלי מוצר והכנסות: למה השוק התלהב מהחברה של אמנון שעשוע

מובילאיי, בראשות המנכ"ל והמייסד אמנון שעשוע, הודיעה על רכישת חברת הרובוטים ההומנואידים הצעירה מנטי - ששעשוע הוא אחד ממייסדיה ● בכך מובילאיי מחזקת עצמה בתחום ה־AI הפיזית ובשוק הרכב האוטונומי והרובוטיקה ● השקת הרובוטים הראשונים: בשנת 2028

פרויקט של דירה להשכיר בתל כביר, תל אביב / צילום: שלומי יוסף

גל מודעות לשכירות ארוכת טווח מציף את הרשת - מה עומד מאחוריו?

כמה חברות להן פרויקטי שכירות ארוכת טווח יוצאות בקמפיינים פרסומיים, ביניהן אשטרום וקרן הריט מגוריט ● החברות בענף לא מדווחות על קשיי אכלוס, אז למה דווקא עכשיו עולים הפרסומים?

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה שלילית בת"א; המניות הבטחוניות זינקו, מניות השבבים נפלו

מדד ת"א 35 ירד בכ-0.4% ● אלביט חצתה לראשונה שווי שוק של 100 מיליארד שקל ● דוניץ צונחת במעל 9% ● מחירי הנפט ירדו בעקבות הצהרת טראמפ על יבוא נפט מונצואלה בהיקף של מיליארדי דולרים ● מחר יתקיים מסחר רגיל עד שעות הצהריים

משבר הייטק / צילום: shutterstock

משבר בהייטק? כך נראים מאמצי ההיערכות של הממשלה

על רקע הפגיעה בענף ההייטק בישראל, הממשלה קיבלה החלטה להאיץ את פיתוחו ● על הפרק: קרנות השקעה ומחקר, תמיכה לחברות צעירות ומשיכת מוחות מחו"ל ● באופן חריג, כמעט הכול יושם - אבל יש גם משהו חסר ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי התוכנית להאצת ההייטק

שירה תם / צילום: באדיבות רמ''י

מסתמן: שירה תם, מנהלת חטיבת שמירה על הקרקע ברמ"י, תמונה למ"מ המנכ"ל עד למינוי הקבע

ועדת האיתור לתפקיד המנכ"ל החדש, במקום ינקי קוינט, טרם החלה את עבודתה, ושירה תם צפויה לשמש בתפקיד עד שהמנכ"ל החדש ייכנס לתפקידו ● מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון יהודה מורגנשטרן סירב להתמנות למ"מ, כדי שלא לחסום את סיכוייו להתמנות למנכ"ל הקבוע

עלי חמינאי, המנהיג העליון של איראן / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

המחאה האיראנית עולה שלב: אזרח דרס אנשי ביטחון, המונים יצאו לרחובות

מוביל המחאה קרא לתושבי איראן לצאת ולהפגין: "עיני העולם נשואות אליכם. אני מזהיר את הרפובליקה האיסלאמית - העולם וטראמפ עוקבים אחריכם מקרוב" ● ב-50 ערים מתקיימות הפגנות ענק - גם בטהראן ● חשבון ב-X פרסם נשים איראניות מדליקות סיגריה עם תמונות שרופות של ח'אמנאי

בית משפט השלום ראשון לציון / צילום: אביבה גנצר

קיצוץ רוחבי בקבלת תיקים: בתי המשפט מגיעים לנקודת רתיחה

בבית משפט השלום בראשון לציון הוחלט להפסיק קליטת תיקים חדשים בתחומי הנזיקין; בפתח תקווה לא יוגשו תיקי רכוש רכב; וגם בכפר סבא מצמצמצים תיקים ● במערכת המשפט מדגישים כי מדובר בצעדים זמניים, אך נראה כי העומס והמחסור בתקנים מגיעים לנקודת קצה

חזית המדע. איך פועל החוש השישי / צילום: Shutterstock

קבוצת מדענים הציבה לעצמה מטרה שאפתנית: לגלות איך פועל החוש השישי

הפרויקט, בהובלת חתן פרס נובל לרפואה ארדם פטפוטיאן, קיבל לאחרונה מענק של 14 מיליון דולר כדי ליצור אטלס הממפה את האופן שבו איברים פנימיים מתקשרים עם המוח ומשפיעים עלינו פיזית ונפשית ● המחקר שהוזנח במשך שנים זוכה עכשיו לעדנה מחודשת ועשוי להוביל לטיפולים חדשים בכאב כרוני ודיכאון

מל''ט הרמס 900 / צילום: יח''צ

מכוונת לטורקיה: המדינה שבוחנת חלופה למל"טים ישראליים

תחת הנהגת הנשיא פטרו, קולומביה מתרחקת מהתעשייה הביטחונית הישראלית ובוחנת חלופה בטורקיה ● אך במקביל, אלביט מוכיחה עליונות טכנולוגית באירופה בעסקאות ענק עם נאט"ו

מייסדי וונריקס: ארמון אברהמי, עמיר בלאיש ותור לילו / צילום: טל חמדי

ענקית הטרוול־טק השבדית רוכשת סטארט־אפ ישראלי בעסקה של עד 300 מיליון דולר

וונריקס, שנרכשת ע"י Etraveli Group, פיתחה פלטפורמה לחיזוי מחירי טיסות ואוטומציה של תהליכי הזמנה ● היא תמשיך לפעול כחברה עצמאית ותרחיב את המו"פ בת"א ● בין המשקיעים של וונריקס - אינסייט פרטנרס ומשקיעי אנג'ל מענף התיירות

מהרן פרוזנפר / צילום: דוברות משרד האוצר

ועדת המינויים אישרה את המינוי של מהרן פרוזנפר לתפקיד ראש אגף התקציבים

מינויו של מהרן פרוזנפר לתפקיד הממונה על התקציבים במשרד האוצר, אושר על ידי ועדת המינויים בנציבות שירות המדינה ● סמוטריץ' צפוי להביא את מינויו לאישור הממשלה בזמן הקרוב

מימין: יבגני דיברוב, אסף רפפורט, פרופ' אמנון שעשוע / צילום: ארמיס, עומר הכהן, Nasdaq, Inc

המיליונרים החדשים והשקל שמתחזק: גל האקזיטים בהייטק מזרים הון עתק למשק

מכירת חברת הרובוטיקה של אמנון שעשוע למובילאיי תמורת 900 מיליון דולר מצטרפת לשורה ארוכה של אקזיטים בהייטק הישראלי ● ברקע מתקיימים מגעים למכירת חברות נוספות, וההערכות בשוק הן שהגל יימשך ● חלק גדול מהמיליארדים שנכנסים מומר לשקלים, עובדים רבים הופכים למיליונרים, והשאלה הגדולה היא כמה כסף ייכנס לקופת המדינה

משחק וידאו של ענקית הגיימינג EA / צילום: Shutterstock

דוח חדש: כמחצית מהשקעות קרנות העושר בעולם שייכות למדינות המפרץ

שבע קרנות עושר מפרציות הזרימו אשתקד 126 מיליארד דולר, המהווים כ־43% מההשקעות הממלכתיות בעולם - כך עולה מנתוני חברת המחקר הבינ"ל SWF ● הסעודים מובילים בזכות עסקת ענק בגיימינג, ובאמירויות מסתערים על ה־AI ● וגם: צניחה בהשקעות הזרות בסין

מפעל כתר / צילום: יח''צ כתר

וילאר מתרחבת: רוכשת 4 מתחמי תעשייה בכרמיאל וביקנעם ב־520 מיליון שקל

הקרקעות שייכות לסמי סגול, לשעבר בעל השליטה של כתר פלסטיק שנמכרה בשנת 2016 לידי קרן ההשקעות הבינלאומית BC Partners ● את הרכישה תממן וילאר באמצעות יתרות המזומנים ברשותה ובאמצעות הנפקת אגרות חוב ו/או מימון בנקאי

נוף הגליל / צילום: אריאל זנדברג לע''מ ודוברות עיריית נוף הגליל

פחות מ־25 אלף שקל: מחיר המינימום הנמוך לקרקע בעיר הצפונית

מכרז ענק בנוף הגליל יוצא לדרך עם מחירי מינימום חריגים לקרקע ● תוכנית להוספה של עוד אלפי מ"ר שטחי מסחר בכפר ירכא שבגליל העליון מתקרבת לאישור ● וחברת סקייליין הישראלית קיבלה אישור רגולטורי להפעלת עגורנים מרחוק בהונג קונג ● חדשות השבוע בנדל"ן

מערכות תותח SIGMA של אלביט מערכות / צילום: אלביט מערכות

טראמפ לוחץ על תוצרת אמריקאית - וכך הגיבו לדרישה באלביט

חברת הבת של אלביט בארה"ב השלימה לאחרונה את יצירת הדגם הראשון של מערכת התומ"ת שלה במתקן בדרום קרולינה ● הקונגלומרט הביטחוני האמירותי מתעניין ברכישת 30% מהחברה האוקראינית פייר פוינט תמורת 760 מיליון דולר ● קזחסטן מתכוונת לפתח טנק שיתבסס על הנגמ"ש טולפאר מתוצרת טורקיה ● והודו מרחיבה את יכולות ייצור הטילים והרקטות שלה ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מכרז החשמל המוזל. בזק הרוויחה בגדול / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

מכרז החשמל לספקים: בזק-ג'ן לקחו בענק, מקורות גנבו את ההצגה

בבזק-ג'ן יכולים להיות מרוצים מתוצאות מכרז החשמל המוזל של רשות החשמל: מבין 550 מגהוואט שהוצעו, חברת התקשורת השיגה 140 ● מי שהפתיעה הייתה חברת מקורות, שכלל לא סוחרת בחשמל ● אמיר שביט, יו"ר רשות החשמל: "צעד נוסף לחיזוק התחרות"

חיילי מילואים בצפון הארץ / צילום: דובר צה''ל

עד 12 אלף שקל בשנה: ההודעה שקיבלו אלפי מילואימניקים

מילואמיניקים במערך הלוחם התבשרו בימים האחרונים על זכאותם לנקודות זיכוי במס הכנסה ● מדובר ביישום של החוק שאושר בכנסת בנובמבר האחרון, המעניק לראשונה הטבת מס משמעותית למילואימניקים לוחמים לפי מספר ימי השירות, והיא יכולה להגיע עד כ-11,600 שקל בשנה