גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

היורה מבאר-שבע: הסתבך עם הבנק על 6,000 שקל - ורצח 4 אנשים

איתמר אלון מבאר-שבע פוטר מעבודתו כקצין ביטחון בעירייה לפני כ-10 שנים ונקלע למצוקה כלכלית ■ הוא הגיע להסדר עם בנק הפועלים לפריסת החוב שלו - אך היום גילה כי חשבונו נחסם ■ בין ההרוגים: מנהל הסניף וסגנו

איתמר אלון, היורה בבנק הפועלים בבאר-שבע, קיבל מדליית הצטיינות מעיריית באר-שבע לאחר שירה במחבל בעת פיגוע בעיר בשנת 2002, ליד מחנה פיקוד דרום. אלון, סרן במילואים מבאר-שבע, עבד באותה תקופה כקצין ביטחון של העירייה.

על-פי החשד, מאז פוטר מעבודתו לפני כעשור נקלע אלון למצוקה כלכלית, והיום (ב') ביצע את הירי בסניף בנק הפועלים בבאר-שבע לאחר שגילה כי חשבונו נחסם, אחרי שלא הצליח להגיע עם הבנק להסדר חוב על כ-6,000 שקל.

כעת, שעות לאחר הטבח, נאספות עדויות של אזרחים לגבי התקרית, מה שמבהיר לאט-לאט את התמונה. על-פי החקירה, אלון הצליח להגיע לפני מספר שבועות להסכם עם הבנק, לפיו יפרסו לו את החוב, והוא ישלם 500 שקל בכל חודש.

אולם, חובו תפח מאז, והיום הוא הגיע לסניף וניסה למשוך כסף מהכספומט. משגילה כי חשבונו נחסם, הוא נכנס לסניף הבנק והתעמת עם הבנקאי האישי שלו ומנהל הסניף. לאחר מכן יצא מהבנק, וחזר עם האקדח בעזרתו ביצע את הרצח.

בשעות אחר-הצהריים הותרו לפרסום שמותיהם של ההרוגים: אבנר כהן, מנהל סניף הבנק, בן 44; ומאיר זיתון, סגנו, שחגג בשבוע שעבר את יום הולדתו ה-40. יחד עמם נהרגו גם ענת אבן חיים, אם לשלושה בת 34, לקוחה בבנק; ועידן שניצר סברי, בן 22.

חזר על המשפט: "עכשיו אני אראה לכם"

מירי כהן, שהוחזקה על-ידי אלון כבת-ערובה בסניף הבנק, אמרה בראיון לערוץ 2: "התחננתי. אמרתי לו 'בבקשה'. הוא צעק עליי: 'שבי או שאירה בך'. האקדח שלו היה שלוף מולי במשך בערך 50 דקות. כל הסרטים רצו לי בראש. לא יכולתי לעשות שום דבר. הוא לקח ונעל אותי.

"התחבאתי מתחת לשידה שלי. הטלפון שלי היה לידי, אז התקשרתי למשטרה. הוא התקרב, ואז הבנתי שהוא היורה. כשהוא ראה אותי הוא תפס אותי כבת-ערובה ונעל אותי בשירותים".

לדבריה, היורה חזר כל העת על המשפט: "עכשיו אני אראה לכם". עוד ציינה כי היא התחננה על חייה שלא יפגע בה, והשוטרים, שכבר כיתרו את הזירה, ניסו לשכנע את היורה לצאת מבלי שיאונה לו כל רע.

"הוא שם לי יד אחת על הפה ואמר: 'תשתקי או שאני יורה בך'", המשיכה כהן לתאר את רגעי האימה. "לקראת הסוף ראיתי שהוא מכניס את האקדח לפה. הסתכלתי כשאני קפואה והייתי בטוחה שהוא רוצה להרוג אותי ולהתאבד".

לדבריה, הוא ביקש ממנה להפנות את גבה אל הקיר. "לא היה לו מה להפסיד", אמרה. "הסתובבתי ושמעתי ירייה. פחדתי שבשארית כוחותיו הוא ינסה לירות בי. פתחתי את הדלת, והשוטרים עמדו שם שלופים עם נשקים. אמרתי להם שהכול בסדר, וסיפרתי להם שהוא ירה בעצמו".

זהבה טפירו, דודתו של עובד בסניף בנק הפועלים בבאר-שבע, מספרת כי לפני מסע הירי היא הספיקה לבקר את אחיינה בבנק. חצי שעה לאחר מכן התבשרה על מותו. "שמעתי את הבשורה הקשה מכל", סיפרה טפירו, "אני בהלם. אם הייתי נשארת עוד חצי שעה, גם חיי היו מסתיימים".

אחיינה של טפירו ניהל סניף בנק בירוחם, אך בעקבות לחץ של משפחתו שב לבאר-שבע ועבר לעבוד בסניף בנווה זאב. "הוא היה משכמו ומעלה, מבריק, למד משפטים. היה איש עסקים וג'נטלמן", אמרה דודתו.

טפירו זועמת כי בסנף הבנק המקומי לא הוצב מאבטח. "איך זה שאין מאבטח?", זעקה זהבה, "למה יוחנן דנינו הגיע? מה הוא רצה לבשר לנו, את המוות שלו?". אחרי ששמעה מבעלה על האסון שפקד את משפחתם, היא חזרה אל הבנק. "ראיתי את כל האזור מכותר", סיפרה טפירו, "אני לא יודעת איך לעכל את זה".

רמו ועקנין, שהיה בתוך הסניף במהלך האירוע, אמר לערוץ 2 כי לדעתו מדובר בפיגוע ולא בשוד, וכמו כן הוא דיבר על יותר משודד אחד שהיו בסניף: "השודדים פשוט נכנסו פנימה והחלו לירות באנשים. הם לא דרשו כסף, פשוט הרגו אנשים. אחד השודדים עבר בין האנשים בסניף וביצע וידוא הריגה. אני ניצלתי כי אחד האנשים שהם הרגו היה עליי".

עוד כתבות

המשרוקית. עו''ד עמית חדד / צילום: איל יצהר

איך ייתכן שעמית חדד מייצג כל־כך הרבה מסביבת נתניהו?

לא פעם הטיפול המשפטי בפרשות שסובבות את רה"מ בנימין נתניהו מתנקז לידיו של אותו עורך דין ● הכללים אוסרים כל מצב של ניגוד עניינים, אבל האם יש בכלל מי שמפקח? ● כך התגלגל המקרה של עו"ד עמית חדד - עד שהביא להתפטרות של בכירה בלשכת עורכי הדין ● המשרוקית של גלובס

נתן שירות למוכרים וגם לקונים. האם המתווך זכאי לדמי תיווך?

בית המשפט קבע: פסיכולוגית תחויב ב־40 אלף שקל פיצוי לאחר שסיפקה הערכה שלילית על תובע מבלי לפגוש אותו ● השכנים טענו לירידת ערך בשל חריגות בנייה - אך ביהמ"ש קבע כי דווקא הם השתלטו על רכוש משותף, וחייב אותם בפיצוי ● מתווך שניהל ייצוג כפול לקונה ולמוכר ללא גילוי נשלל מזכאותו לדמי תיווך וחויב בהוצאות משפט ● 3 פסקי דין בשבוע

בנימינה גבעת עדה / צילום: דוברות המועצה

מועצת בנימינה־גבעת עדה מזהירה: "תוכנית המתאר תייצר גירעון מצטבר של עשרות מיליונים"

התוכנית מגיעה לסבב שמיעת ההתנגדויות השני - עם יותר מ־1,400 התנגדויות שהוגשו לה, ובראשן זו של המועצה: "התוכנית מכפילה את יעד האוכלוסייה, בלי מנגנון כלכלי תומך" ראש המועצה: "לא מתנגדים לצמיחה, אלא לצמיחה לא מאוזנת"

מבצע ההעברה. 263 פילים הוסעו במשאיות כ–400 ק''מ / צילום: ap, Thoko Chikondi

עשרות הרוגים וציד בלתי חוקי: מבצע להצלת פילים באפריקה הסתיים באסון

פרויקט שימור טבע על הגבול בין זמביה למלאווי השתבש קשות ● ניסיון להקל את צפיפות הפילים הביא לרמיסתם של עשרות אנשים למוות, להריסה של גידולים בשווי 4.5 מיליון דולר ולהתעוררותו של ציד בלתי חוקי ● כך ניצת אחד הסכסוכים הקטלניים בין בני אנוש לחיות בר באפריקה זה עשורים

יקי דוניץ / צילום: ויקיפדיה

"פגיעה במפעל חיים ובמוניטין": יקי דוניץ תובע 100 מיליון שקל מקרן JTLV

חודש וחצי אחרי שחיסלה את החזקתה ביזמית הנדל"ן דוניץ, קרן ההשקעות נתבעת בידי היו"ר לשעבר, שטוען כי עמדה לו זכות סירוב ראשונה, וכי המכירה הסבה לו נזק כבד ● JTLV :"הקרן תדרוש לפצותה בגין הנזקים שייגרמו לה כתוצאה מתביעת סרק זו"

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

דמרי קונה מקבוצת ריאליטי שטח בעסקת ענק: המספרים ומי השותף

מדובר בקרקע בתל אביב שבה זכתה ריאליטי רק לפני כשלושה חודשים במכרז רמ"י וכעת מוכרת אותה ב-450 מיליון שקל - כ־100 מיליון שקל יותר • על הקרקע נמצאות עדיין כ־100 משפחות המתנגדות לפינוי המתוכנן

פרויקט ''תלפיות החדשה'' בירושלים / צילום: יח''צ

תושב חוץ רכש 7 דירות בירושלים. כמה הוא שילם?

הדירות נקנו בפרויקט "תלפיות החדשה" וכולן בנות 4 חדרים ● המחיר הממוצע של דירה בעסקה הגיע ל־3.86 מיליון והמחיר למ"ר הגיע לכ־38.5 אלף שקל ● הפרויקט מוקם על סמך תוכנית מ־2014, שכוללת פארק פנימי גדול, שדרה מסחרית ושטחים משותפים

צפנת דרורי, ד''ר חדוה בר, איילת שקד, מירי קמחי וטל אייל-בוגר / צילום: ניב קנטור

איילת שקד: "הממשלה יצרה קרע בחברה הישראלית"

איילת שקד, חדוה בר ונדין בודו-טרכטנברג לקחו חלק בכנס "נשים, משפט ועסקים" שערכו פירמת עורכי הדין פישר וארגון היועצים המשפטיים בחברות ● עמוס תמם יחליף את אסף גרניט כפרזנטור של אלבר. כמה יעלה הקמפיין החדש? ● והמהלך החדש של נמל חיפה ● אירועים ומינויים 

חיה קינד / צילום: שירן קמר

מנכ"לית החברה שרכשה 40 דירות בבניין שנפגע מטיל: "הזדמנות שלא תחזור"

מנכ"לית קרן הריט אבו פמילי, חיה קינד, רואה במגמת הורדת הריבית סימן חיובי לסקטור השכירות לטווח ארוך, שנפגע קשות בשנים האחרונות, וקוראת למדינה לעשות יותר: "לא נעשו פעולות גדולות מספיק" ● בראיון לגלובס היא מספרת כי היא מזהה שהדור הצעיר כבר לא רואה בבעלות על דירה צעד מחייב

אתר בנייה במרכז הארץ. ''כשהשוק מאט, יש ליזמים תמריץ לתת הנחות והטבות'' / צילום: Shutterstock

28 דירות בחודש בפרויקט אחד ביהוד: מה גובה ההנחה שקיבלה קבוצת הרוכשים

ההאטה בביקושים וההיצע הגדול של דירות על המדף מאיצים את תופעת ה"פרי־פריסייל": יזמים מסכימים להנחות של 5%-15% בתמורה לוודאות תזרימית ומכירה מרוכזת של עשרות יחידות דיור בפרק זמן קצר ● למי זה מתאים, ומה הסיכונים?

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים? / צילומים: Shutterstock, AP, עיצוב: טלי בוגדנובסקי

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים?

בית המשפט העליון בארה"ב קבע כי הנשיא טראמפ חרג מסמכותו, ועל כן מרבית המכסים הבינלאומיים שהטיל פסולים ● כעת, לא ברור מה יעלה בגורל 175 מיליארד דולר שכבר נגבו מיבואנים ● מה היו הטיעונים המרכזיים של השופטים, כיצד הגיב טראמפ ומה עלול להדאיג את השווקים?

נתנאל גבעתי / צילום: סימן טוב סרוסי

המגורים אצל ההורים, השיפוץ שהסתבך וההשקעה ב-13 דירות

נתנאל גבעתי רק בן 37 ומאחוריו כבר שורה ארוכה של עסקאות, בהן 13 בארצות הברית ● בראיון לגלובס הוא מספר על טעויות שעשה בדרך ואיך קנה שלוש דירות באינדיאנה בלי לבקר שם

אילוסטרציה: איל יצהר

כתב תביעה נגד ויז'ן אנד ביונד: "פעלו תחת דפוס פעולה שיטתי של הטעיה מתמשכת והסתרת מידע מהותי"

החברה המשקיעה בנדל"ן בארה"ב, נתבעה על ידי 126 משקיעים על סכום של כ-29 מיליון שקל ● בכתב התביעה עולה טענה "לדפוס פעולה שיטתי של הטעיה מתמשכת, רשלנות והסתרת מידע מהותי" ● עוה"ד המייצג את החברה מסר כי:"טרם התקבל כתב התביעה וכאשר הוא יתקבל נוכל להתייחס, ככל שנדרש"

עופר זרף, מבעלי חברת יסודות איתנים / צילום: אולפני חובב

יזם הנדל"ן שמספר בגילוי לב: "לקוחות באים ובאים, ולא סוגרים"

עופר זרף, יו"ר דירקטוריון חברת יסודות איתנים הבונה פרויקטים רבים בצפון, מספר על המציאות הנוכחית בגבול עם לבנון: "חזרנו לבנות מיד עם הפסקת האש, אבל יש קשיים לא קטנים והכול לוקח יותר זמן" ● הוא דורש מהמדינה להתערב ומצהיר: "אין לי שום כוונה לשלם פיצוי לדיירים על איחורים"

אייל שרצקי וניר שרצקי, סקוט ראסל ושלומי בן חיים / צילום: מורג ביטן, נייס, ג'ייפרוג

הישראלית שצללה בעקבות כלי AI חדש, וזו שהמריאה אחרי הדוחות

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע ● כלי חדש של חברת ה-AI אנתרופיק טלטל את חברות הסייבר - וג'יי פרוג צללה בכ-25% ● מנגד, נייס זינקה בכ-20%, אחרי שתוצאותיה הכספיות עקפו את תחזיות האנליסטים ● ואיתוראן עלתה לשיא של כל הזמנים

פרטיות באינטרנט / אילוסטרציה: Shutterstock

ייצוגית נגד מימון ישיר בגין הפרת פרטיות: "הכול מהכול חשוף לטיקטוק"

לפי הבקשה לתביעה הייצוגית, קוד פיקסל שחברת מימון ישיר הטמיעה באתר שלה אוסף מידע של גולשים ומעבירו לטיקטוק - וזאת ללא ידיעתם וללא הסכמתם להעברת המידע ● ההערכה היא שזו הסנונית הראשונה בגל התביעות שצפוי לאחר כניסתו לתוקף של תיקון 13 לחוק הגנת הפרטיות

אניית מטען של צים / צילום: Craig Cooper

בוועדת הכלכלה חוששים: האם ‘צים החדשה’ תעמוד בצורכי החירום?

בדיון בנושא בוועדת הכלכלה של הכנסת, עלו חששות רבים בנושא, ויו"ר ועד עובדי צים אורן כספי האשים: "נותנים לסעודים ולקטארים טבעת חנק על צוואר המדינה" ● ח"כ דוד ביטן, יו"ר הוועדה, מבקש לקיים דיון חסוי בנושא ● ישי דוידי, מייסד ומנכ"ל קרן פימי: "לא יהיה מצב שצים החדשה לא תעמוד בדרישות של מדינת ישראל"

בנק לאומי / צילום: כפיר סיון

פיצוי של עד 3,000 שקל בשנה: המהלך החדש של בנק לאומי

הבנק מבטיח החזר של עד 3,000 שקל ללקוחות שתיק ההשקעות שלהם יציג תשואה שלילית ב־2026 ● ההטבה פתוחה למצטרפים חדשים וללקוחות קיימים שמרחיבים את היקף ההשקעה שלהם

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

עם שווי של פי 3 מטבע: המניה שתעשה היסטוריה מחר בבורסה בת"א

המשקיעים ימשיכו לעקוב אחר המתיחות הגוברת בין ארה"ב לאיראן ● השווקים מתמחרים הורדת ריבית של בנק ישראל בהסתברות של כ-50%, גם הכלכלנים חלוקים ● פאלו אלטו תצטרף מחר לבורסה בת"א ● וגם: אלכס זבז'ינסקי ממיטב מעריך - "שוק המניות בישראל התייקר מדי לפי כל פרמטר" ● כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר

ירקות אורגניים של חברת אגרסקו / צילום: יח''צ

15 שנה אחרי קריסת אגרסקו: נדחתה תביעת הענק נגד רואי החשבון

ביהמ"ש דחה את התביעה בגובה 150 מיליון שקל שהגישו המפרקים של החברה ליצוא חקלאי שקרסה ב-2011 נגד פירמת EY ● השופט אלטוביה: "מקור ההפסדים בהתנהלותה העסקית של אגרסקו, לא באופן הרישום החשבונאי של פריט זה או אחר" ● עורך הדין המייצג את מפרקי אגרקסקו: "כשנקבע במפורש כי הדוחות הכספיים לא היו תקינים במשך שנים, הקשר הסיבתי נראה מובן מאליו"