גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עסקים באוויר: יצוא המל"טים הישראלי - 4.6 מיליארד דולר

מה מציעות החברות המקומיות לאתיופיה וניגריה, איזה מטוס ללא טייס נושא טילי אוויר-קרקע ומתי מל"טים מתאבדים?

ראשי ענקית הנשק האמריקנית נורתרופ-גרומן חגגו השבוע את טיסת הניסוי המוצלחת של המל"ט (מטוס ללא טייס) העתידני שלהם X-47B. באותו הזמן, ראשי החברות הביטחוניות הישראליות יכלו לטפוח לעצמם על השכם בסיפוק, מסיבה אחרת: דוח חדש של חברת הייעוץ והמחקר פרוסט אנד סאליבן הכתיר את ישראל בתואר יצואנית כלי הטייס הבלתי מאוישים הגדולה ביותר בעולם.

ישראל התגאתה בעבר בייצוא של תפוזי שמוטי, אבל הזמנים השתנו ומישהו הבין שממל"טים עושים הרבה יותר כסף. לפי הדוח, היקף המכירות של החברות הישראליות שפעילות בתחום נאמד בלא פחות מ-4.6 מיליארד דולר בשמונה השנים האחרונות, כ-580 מיליון דולר בשנה ממוצעת. הסכום הזה כולל את ייצוא המטוסים עצמם ומערכת נלוות שחיוניות להפעלתם, לרבות קרונות שליטה ובקרה ומטעני עזר.

עם פרסום הדוח, העריכו ראשי חברת המחקר כי ייצוא המל"טים מישראל למדינות העולם וסיף ויגדל מדי שנה עד 2020 בשיעור שנתי של 5% עד 10%. זה יקרה, בין השאר על רקע החלטות רגולטוריות של הממשל האמריקני שמעכבות את פעילותן של החברות בארה"ב. החברות הישראליות נהנות מהוואקום הזה וממשיכות לחתום על שותפויות אסטרטגיות עם חברות זרות.

מנכ"ל פרוסט אנד סאליבן ישראל, ערן פלומין אמר כי החברות מישראל "משקיעות באופן אגרסיבי בשווקים שבהם הדרישה למל"טים ממשיכה לצמוח, כמו אפריקה, אסיה-פסיפיק ודרום אמריקה". המאמצים האלה עתידים להתנקז, בעוד כשלושה שבועות, אל הסלון האווירי בלה בורז'ה שבצרפת. החברות הישראליות צפויות לחשוף שם את מיטב המוצרים שלהן בפני לקוחות פוטנציאליים.

10% מהייצוא הביטחוני

היקף הייצוא הביטחוני השנתי הממוצע של ישראל בשמונה השנים האחרונות נאמד בכ-6.1 מיליארד דולר, ושמה מוזכר בנשימה אחת עם יצואניות הנשק הגדולות בעולם אחרי ארה"ב, רוסיה, צרפת, גרמניה ובריטניה. 10% מהייצוא הביטחוני קשור לכלי טייס בלתי מאוישים מסוגים שונים. הטכנולוגיה הישראלית משדרגת את יכולותיהם של כלי הטיס ומאפשרת להם להיות רב תכליתיים. לפי פרסומים זרים, המל"טים הישראליים משמשים למשימות תקיפה, בזכות כושרם לשאת טילי אוויר-קרקע.

בישראל לא הודו מעולם ביכולות כאלה, חרף טענות של פלסטינים שלפיהן חלק מפעולות החיסול בעזה נעשות באמצעות חימוש ששוגר לעבר מטרות ממטוסים ללא טייס. בנוסף ליכולות התקיפה, אמצעים שפיתחו שתי יצרניות המל"טים הגדולות בארץ - התעשייה האווירית ואלביט מערכות - מאפשרים לכלי הטייס שלהן לקיים פעילויות לטווחים ארוכים לאיסוף מודיעין באזורים בעלי עניין ביטחוני; לסיורים ימיים; צילום ומעקב שוטף אחר מטרות ואף לוחמה אלקטרונית.

יכולות אלה מתאפשרות בזכות מה שמכונה בתעשיות הישראליות "מטענים ייעודיים" (מטע"דים) שמותקנים כתוספת חיצונית בגוף המל"ט. חלק מהמל"טים הישראליים מסוגלים לשאת בו זמנית מספר מטע"דים.

הפיקוח מתהדק

למרות הנתון הפנטסטי שעולה מהדוח של פרוסט אנד סאליבן, ניכר כי החברות הישראליות מתקשות לשחזר את ההישג האדיר שלהן משנת 2005 בייצוא הכלים הבלתי מאוישים. באותה שנה הסתכם ייצוא המל"טים והמערכות הנלוות בלא פחות מ-1.7 מיליארד דולר.

בחברת המחקר העריכו כי המחויבות של משרדי החוץ והביטחון בישראל לחוקי סחר חדשים, שהובילה להרחבת הפיקוח על הייצוא הביטחוני - ריסנו את הלהט של החברות למכור והרבה, ופגעו בהיקף היצוא של הכלים הבלתי מאוישים. על רקע רגישויות מדיניות כאלה ואחרות, משרד הביטחון עצר בשנים האחרונות לא מעט עסקאות שמנות של חברות ישראליות בתחום.

כך, מחצית מייצוא המל"טים הישראליים כוונה בשנים האחרונות אל השוק האירופי. השוק השני, שתופס נתח של 33% מייצוא המל"טים הישראלים הוא אסיה והפסיפיק, כ-11% כוונו לדרום אמריקה, כמעט 4% לצפון אמריקה ו-1.5% מייצוא המל"טים כוון ליבשת אפריקה.

נוסף על התעשייה האווירית ואלביט מערכות, שחקניות נוספות בתחום הזה הן אירונאוטיקס, בלו-בירד וגילת לוויינים. בין עשרות המדינות שהצטיידו במערכות בלתי מאוישות מתוצרת ישראל אפשר למצוא את אתיופיה, צ'ילה, גרמניה, בריטניה, צרפת, הודו, פינלנד, קולומביה, ספרד, ברזיל, ניגריה וטורקיה.

גיחות ריגול והפצצה

בישראל עקבו כאמור בעניין אחרי טיסת הניסוי ההיסטורית של המל"ט האמריקני החדיש X-47B. מדובר במל"ט ימי ענק עם יכולות חמקניות מתקדמות, שימריא למשימותיו באופן אוטומטי מסיפונן של נושאות מטוסים. במשרד ההגנה האמריקני מדברים על הכלי החדש בהתלהבות ומבטיחים שהוא יגדיר מחדש את הלוחמה הימית. בצורתו, הוא דומה למפציץ האסטרטגי B-2 ומתוכנן לבצע גיחות ריגול והפצצה בטווח של עד 3,000 קילומטר.

המל"ט-חמקן האמריקני המריא אל טיסת הניסוי שלו לראשונה מסיפונה של נושאת המטוסים ג'ורג' וושינגטון וחלף על פני מספר נקודות ציון שהוגדרו במערכותיו מבעוד מועד. כעבור שעה של ביצועים מרשימים, הוא נחת בשלום בבסיס קרקעי במדינת מרילנד בארה"ב. לקראת סוף השנה הוא עתיד לבצע טיסת ניסוי קריטית נוספת, שהשיא שלה יבוא דווקא בסוף: אנשי נורתרופ-גרומן יבקשו לבחון את יכולות הנחיתה של המל"ט המתוחכם על סיפונה של נושאת מטוסים. אם זה יעבוד טוב כפי שזה עבד באין ספור סימולציות שנעשו לו, השמחה שם תהיה גדולה.

בחברות הישראליות משבחים את ההישג המרשים של אנשי נורתרופ-גרומן, אך לא חוששים שהצלחת המל"ט החדש תפגע במעמדן כמובילות עולמיות בתחום. "אנחנו לא חשופים לגמרי ליכולות שפיתחו האמריקנים בתחום המל"ט, שכן חלק גדול מהכלים האלה מסווג ברמת סיווג גבוהה מאוד. זה לא מטריד אותנו, כי בשל היותם כלים סודיים - הם לא מיועדים לייצוא ועתידים להישאר בתחומי ארה"ב", אומר מנכ"ל חטיבת המל"טים של אלביט מערכות, אלעד אהרונסון.

"בכל מקרה", הוא מוסיף, "האמריקנים נכנסו לתחום של מל"טים קרביים שעתידים להחליף מטוסי קרב ואנחנו לא נמצאים בנישה הזאת. כניסה לנישה הזאת כרוכה בהשקעות עצומות. אנחנו מכוונים את המוצרים שלנו לייצוא ועוסקים יותר במערכות מאשר בפלטפורמות".

שם המשחק: יכולות

מל"טים של אלביט מערכות מסוג סקיילארק משמשים את יחידת "רוכב שמיים" של חיל התותחנים - שמתלווה ליחידות השדה של צה"ל למשימות של איסוף מודיעין. לצדם, אלביט מציעה את שני המל"טים הכבדים יותר, הרמס 450 שכבר נקלט בחיל האוויר והמל"ט הרמס 900, שנחשב למוצר הדגל של החברה. כאשר שם המשחק הוא יכולות, אלביט מערכות התאימה לפלטפורמות האלה מטענים ייעודיים חדישים שעוד עתידים להתפתח ולשפר את יכולות איסוף המודיעין, בהתאם לצרכים המבצעיים שמגדיר הלקוח. "בשנים הקרובות נראה חדשנות בתחום של יישומים נוספים במטע"דים אך נראה פחות יצירתיות בפלטפורמה עצמה", העריך אהרונסון.

התעשייה האווירית היא המתחרה המרכזית של אלביט מערכות בתחום המל"טים. כתשובה להרמס היא מעמידה את הרון-1 והרון-TP, שמשמשים את חיל האוויר הישראלי במשימותיו השוטפות, כמו גם חילות אוויר אחרים בעולם. אחד ממטוסי ההרון-1, שמכונה בחיל האוויר בשם "שובל" רוסק במתכוון לפני כשבועיים בידי מפעיליו מול חופי נתניה, בעקבות תקלה שעוררה חשש שיתרסק באזור מיושב.

לפני כשנה וחצי התרסק מל"ט מהדגם המתקדם יותר, הרון-TP המכונה בחיל האוויר בשם "איתן", במסגרת ניסוי של מערכת חדשה שהותקנה בו ליד הקיבוץ חפץ חיים בשפלה. תקלות קורות בכל אווירון ובתעשייה האווירית מדווחים על לקוחות מרוצים, מאלה שמפעילים את הכלים שלה באזורי קרבות באפגניסטן ועד אלה שמשתמשים בהם למשימות של סיור ימי או למרדפים אחר מבריחי סמים ומסיגי גבול. בפורטפוליו של החברה אפשר למצוא גם את ההרופ, מל"ט מתאבד שחג מעל מטרה, מצלם אותה ובעת הצורך מתרסק עליה ומשמיד אותה.

מנכ"ל תע"א, יוסי וייס העריך בשיחה עם "גלובס" כי בשנים הקרובות, הפעלת מל"טים בידי צבאות העולם רק תוסיף ותתרחב ובהדרגה הם יעשו פעילויות נוספות, שכיום מתבצעות במטוסי קרב מאוישים - כך שלאנשי השיווק שלו יש עוד הרבה עבודה.

"קשה לי להעריך כרגע כיצד תיראה הפלטפורמה העתידית הבאה של המל"ט שלנו, אבל בזמן הקרוב החידושים יהיו בעיקר בתחום המטענים שהפלטפורמה תדע לשאת. כמובן שאנחנו שומרים על ערנות ומקפידים לעקוב אחר התפתחות שדה הקרב המודרני, כדי שהכלים שלנו יתאימו לו באופן שיענה על דרישת הלקוחות שלנו בישראל ובחו"ל", אמר וייס.

החזון של פרס: הרובוט שבטנק ינצח

האם הדבר הגדול הבא שתייצר התעשייה הביטחונית בישראל הוא טנק לא מאויש? נשיא המדינה, שמעון פרס, ביקר השבוע בחברת רפאל מערכות לחימה מתקדמות, נפגש עם 30 מדענים ומפתחי מערכות שנחשבים ל"דור העתיד" של החברה ופירט לפניהם את החזון: "יש כמה ענפי מדע שצריך לעשות להם אפליקציה צבאית מידית ועלינו לבדוק באיזה תחום ובאיזה נושא רובוט יכול להחליף חייל. במדע ובטכנולוגיות כל הקודם זוכה ולמקדימים בפיתוח אמצעי לחימה- יש יתרון זמני שמנצח מלחמה ומציל חיי אדם", אמר.

הנשיא קרא לאנשי החברה, שאמונים על פיתוח מערכת יירוט הרקטות המצליחה, כיפת ברזל, "להמשיך ולחשוב מחוץ לקופסה": "תמצאו את מקומם של הרובוטים בצבא החכם. קחו למשל את הטנק: זה כלי הגנה כבד שמגן על ארבעה חיילים. המהפכה תהיה כשבטנק ישהו ארבעה רובוטים קטנים ויעילים כשהחייל בעל הניסיון ינהג אותם מרחוק. התחרות בין הצבאות היא להגיע לננו ולמזעור מהר יותר. זה יחסוך מקום, חיילים וכסף".

בביקורו בחטיבת הטילים של החברה, נחשף פרס לטיל "זאטוט" שנמצא עדיין בשלבי פיתוח ומשתייך למשפחת טילי הספייק של רפאל. מדובר בטיל אלקטרו-אופטי לטווח של עד 1,500 מטר, שמיועד לנשיאה בידי חייל בודד. עד כה רפאל מכרה יותר מ-20 אלף טילים נגד טנקים ממשפחת הספייק ליותר מ-20 צבאות בעולם.

שמעון פרס ואנשי רפאל / צילום: רפאל

עוד כתבות

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים. אלו הסיבות

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר