גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבועה שוב מתנפחת

המשכורות של בר רפאלי, משה פרץ ואייל גולן יפגעו כלכלית בענף

הנה זה מתחיל שוב. אחרי שנים ארוכות בהן ניסתה הטלוויזיה המסחרית לדכא את פזרנותה ולהשקיט דיבורים על גובה משכורותיה, שבים ועולים הסכומים הדמיוניים שירוויחו הטאלנטים שייקחו חלק בתוכניות הכישרונות שצפויות לעלות בחודשים הקרובים בערוץ 2.

המצב הכלכלי אמנם השתפר מעט בטלוויזיה המסחרית, עם שובם של תקציבי הפרסום, אבל לא מדובר בשפע. לא נחת עושר גדול על הזכייניות, שרק לפני חצי שנה ישבו בוועדת הכלכלה וביקשו הקלות.

מוקדם יותר החודש הסתיימה בארצות-הברית עונה של "אמריקן איידול", תוכנית הכישרונות שידעה ימים טובים יותר. מיד עם סיומה הודיעו מנהלי רשת FOX כי הם בוחנים חלופות לשולחן השופטים היקר.

בכל שנה היה צריך להתעלות על השנה הקודמת ולהעלות את סף הריגוש עם שופטים ידועים ואהודים יותר, וככל שעלתה הפופולריות של הידוענים - כך גם עלה מחירם. וככל שעלה המחיר - התחזק גם כאב הראש של הפקה, שנאלצה להתמודד עם עניין הולך ופוחת של הציבור.

בסופו של דבר הבינו כנראה ברשת האמריקאית שהמשוואה לא כל-כך פשוטה. כדי שפורמט יצליח צריך הרבה יותר משמות מרשימים שיעטרו אותו, ולא די בהם כדי להביא רייטינג.

אך כאן, בישראל, מירוץ החימוש של הזכייניות מתעלם לגמרי מההתפכחות בעולם. הסכומים שירוויחו השופטים והמגישים ב"אקס פקטור" של רשת וב"כוכב נולד" של קשת נעים על-פי ההערכות בשוק בין חצי מיליון למיליון שקל לעונת שידור שתימשך לכל היותר 3 חודשים.

השורה הראשונה של הסלבריטאות הישראלית גויסה - בר רפאלי לרשת, אייל גולן לקשת - וכיסיה רופדו היטב. ההשקעה בתוכניות הללו הפכה להיות מלחמת יוקרה בערבה של מה שעשויה להיות אחת מנקודות המפנה המשמעותיות של שוק הטלוויזיה הישראלי - נקודת המעבר לרישיונות.

אפילו בר לא תעזור

בסוף השנה ישנה נקודת יציאה ראשונה לזכייניות ערוץ 2 משיטת הזיכיונות, בהן היא פועלת היום, לשיטה של רישיונות, שתאפשר לכל זכיינית לשדר שבוע ימים ותעניק להן אופק ורוגע רגולטורי יחסי. ערוץ 10 כבר הבטיח את המעבר הזה, ולכן העיניים נשואות אל רשת וקשת.

כל הגורמים בשוק מודעים לכך שיש מקום לשני גופים בלבד בשוק ושמשהו חייב לקרות - מיזוג בין שתי זכייניות או מכירה של האחת לאחרת. כל אחת מהן צריכה להגיע גדולה ככל הניתן לרגע המבחן.

רשת, שבשנתיים האחרונות מדביקה בצעדי ענק את הפיגור שלה, נמצאת בבולמוס להגדלת נכסי הרייטינג שלה. קשת לא יכולה לאפשר לרעותה להדביק את הפער.

כבר היינו שם. בועות שכר בלתי הגיוניות פרחו עם הקמתו של ערוץ 2 לפני 20 שנה, עם הקמת ערוץ 10 לפני עשור ובמכרז השני של ערוץ 2 לפני 8 שנים. חייבים לספח, להציג לראווה כמה שיותר שמות כדי לעשות רושם, ואחר-כך מלקקים את הפצעים.

הזכייניות בעצמן חיסלו בשנים האחרונות, בהן נקלעו לקשיים כלכליים, את תרבות הטאלנטים. אנשים שהרוויחו סכומים עצומים על עבודה מינורית. היה בזה לא רק פגם חשבונאי, אלא גם פגם מוסרי. לערוץ 10 ההתנהלות הזו היוותה מכת מוות של ממש.

נכון, כדי לעשות טלוויזיה צריך להשקיע כסף, גם באנשים הנכונים. אבל בשוק קטן והפכפך כמו שלנו הסכנות הן גדולות. בר רפאלי, משה פרץ ואייל גולן מציבים רף חדש של משכורות בתעשייה שיפגע כלכלית בכולם. במיוחד כשאין לכך שום סיבה אמתית נראית לעין.

זכייניות ערוץ 2 חייבות להיזהר. אסור להן לשכוח את חטאיהן כשניגשו עם הצעות בלתי סבירות למכרז השני בערוץ 2 ועל בסיסן זכו. הן עשויות למשוך את עצמן אל הפרק החדש של קיומן, ממונפות וחסרות. מנופחות מתוספים נוצצים ומלאכותיים, ולא משכבות שנבנו לאורך שנים.

להוציא כסף שכנראה אין זה לא הדרך להבראת השוק, ואת מצבו המעורער דבר לא ירפא - לא הרישיונות ואפילו לא בר רפאלי.

עוד כתבות

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

ימי הזוהר מאחוריה? הקרן של משקיע העל דועכת

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: Shutterstock

להפסיק לרוץ על הגלגל. מה יקרה לכם אם תרוויחו פחות

המעבר למשרה עם משכורת נמוכה יותר, כרוך בדרך-כלל בקיצוץ בהוצאות ● יחד עם זאת, הוא עשוי להגיע עם עלייה ניכרת בזמן הפנוי ובאיזון בין העבודה והחיים

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

יום המסחר בתל אביב צפוי להיפתח במגמה מעורבת ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר בבורסה

פעילות יחידת מגלן במערב חאן יונס / צילום: דובר צה''ל

בכיר חמאס ל-AP: חמאס תניח את נשקה אם תקום מדינה פלסטינית

חבר הזרוע המדינית של חמאס ח'ליל אל-חיה קרא להקים מדינה פלסטינית בגבולות 67 • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • אחרי פרסום הסרטון: מחאה בירושלים להחזרת החטופים • עדכונים בולטים

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק, טכנולוגיה והון סיכון במשרד עורכי הדין פישר (FBC) / צילום: יונתן בלום

עורך הדין שהכניס את התחום הלוהט לפירמות ענק בישראל

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק והון סיכון במשרד פישר, מלווה חברות קריפטו בעסקאות והנפקות ומסייע להן להכניס מטבעות דיגיטליים לבנקים ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לישראל