גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

גל: "אני לא טלית שכולה תכלת, אבל עשו לי פיגוע מתוך קנאה"

שרון גל מגיב לטענות על הטרדה מינית לכאורה של עובדים ועובדות ■ "יש לי שגעונות, הרמתי את הקול מדי פעם - אבל יחסיי עם העובדים מעולים"

שרון גל משיב אש. בפוסט ארוך במיוחד שהעלה היום (ד') בדף הפייסבוק שלו מכחיש גל את הטענות שהועלו נגדו בדבר הטרדות מיניות לכאורה של עובדות ועובדים בערוץ 10 וכותב: "את זה לא עשיתי מעולם. נקודה".

"למרות האיפוק שגזרתי על עצמי, לא בקלות אני חייב להודות, נוכח חיצי הרעל שהופנו ומופנים כלפיי על בסיס יומיומי בדרכים כאילו מתוחכמות, לא רק שהצד השני לא מרפה, הוא אפילו מסלים את המצב, באותן שיטות נלוזות, שאתם, הציבור הרחב, לא ממש חשוף אליהן. תאמינו לי, הנחשים של הקרייה, אם יש כאלה כפי שאמר רמטכ"ל פורש בזמנו, הם חתולים חביבים לעומת מה שנתקלתי בו בימים האחרונים", כותב גל.

גל מסביר את פרישתו מ"לילה כלכלי" כך: "השנים שוחקות, וחשבתי שנכון לי לצאת לדרך חדשה. גם הניסיונות להגיע להבנות מסחריות עם מנהלי הערוץ הנוכחיים לא צלחו. הרווחתי מצוין כמגיש 'לילה כלכלי' - אני לא מתבייש בזה (על-פי הערכות, גל השתכר כ-100 אלף שקל בחודש כולל בונוסים - ל.א). אני מזכיר - זה כסף של משקיע פרטי (אגב, איש מדהים, ציוני אמיתי) - לא כספי ציבור.

"אני מניח שהפורמט הזה גם ייצר לא מעט כסף לערוץ - כך שהיה כנראה משתלם לתגמל אותי כראוי. דווקא מבין כל ההדלפות המכוונות נגדי - בכל מה שקשור לכמה הרווחתי זה קרוב לאמת. אבל הכול הושג בעבודה קשה מאוד, אז אני מתקשה להבין למה מי שהדליף חשב שגם זה יפגע בי".

גל מאריך בפוסט על חייו כמי שגדל בטירת הכרמל, על ילדיו, כח תחילת הקריירה שלו ("משכורתי הראשונה ברדיו חיפה הייתה 2,000 שקל") ועל העבודה בערוץ 10 במשך 11 שנים.

לטענת גל, הטענות המופנות נגדו נובעות מקנאה: "קנאה, אתם יודעים, יכולה להיות הרסנית, ואני מודה שפה ושם יש אנשים שלא מאוד אוהבים אותי. אלה החיים. תחשבו, לכל אחד יש כאלה. אבל אני לא חושב שמשם בא מטען הצד הנוראי הזה. יש לו כתובת, אני די בטוח שאני יודע אותה במדויק. תרשו לי לנהוג אחרת ולא לשתף אתכם. שוב, הערוץ ורוב אנשיו יקרים לי מאוד מאוד. האנשים שמנסים לחבל לי בקריירה עושים זאת ממניעים פסולים, לא סבירים ובדרכים איומות".

גל יוצא בפנייה לציבור וכותב כי"הציטוטים שתקראו ב'ידיעות אחרונות' ביום שישי הקרוב, אותם ציטוטים אנונימיים, מצוצים מן האצבע. הזהרתי את הכתב וגם את עורך העיתון. רוב מה שנטען כלפיי, גיליתי בפעם הראשונה (כן, הראשונה!) ברגע שנשלחה אליי בקשת התגובה. הם לא טרחו לדבר עם האנשים שעבדו איתי הכי קרוב.

"תיקון: הם דיברו עם אחד שאמר להם שהכול עלילה, אבל זה לא תאם לתזה - אז ניתקו איתו את השיחה בתוך דקה או משהו כזה. והם גם לא טרחו לדבר עם האנשים שליוו אותי לאורך השנים. המנהלים שנתנו לי את ההזדמנות, שהיו שם ברגעים טובים וברגעים קשים, ואפילו לא עם מי שהייתה שנים עורכת המהדורה וגייסה אותי ל'שישי החדש'".

גל טוען כי כתב למנכ"ל ערוץ 10 כי ברצונו לא להמשיך את חוזה ההעסקה שלו, וכי הוא מבקש לסיים את עבודתו בערוץ. הוא טוען כי ביקשו ממנו לא לפרסם את דבר עזיבתו, "כדי שנשב וננסה לבדוק מה לעשות".

לדברי גל, "אולי הרדימו אותי והכינו לי את הפיגוע שלא ציפיתי לו. הפיגוע הגיע, בתדרוך כתבים על 'בדיקה' שנעשתה בענייני. בלי פרטים. עם פתח ענק לשמועות, מחול שדים, השמצות ומה לא".

"תראו", ממשיך גל, "אני לא טלית שכולה תכלת. כמו כל אדם יש לי שגעונות, לא תמיד אני מתנהג בנימוס אירופאי, והרמתי את הקול מדי פעם. אבל האנשים שעבדו איתי ידעו שאין לי שום כוונה לפגוע. זו עבודה תובענית, בסביבה לחוצה, והיחסים בינינו היו מעולים. כל אחד מוזמן לשאול אותם. אבל מכאן ועד הטרדות וכל שאר הרפש - המרחק עצום. זה לא עשיתי מעולם. נקודה.

"גם השמועות הזדוניות שמפזרים סביבי, כאילו חלילה נהגתי באופן לא ישר - אם יימצא אחד שיגיד דבר כזה, אני מבטיח שלא תשמעו ממני לעולם. פשוט לא היה ולא נברא. נהפוך הוא.

"מערכת 'לילה כלכלי' הייתה - ואני מאמין עודנה - אחת ההוגנות והנקיות בתקשורת הישראלית. כל אחד מוזמן לשאול את האנשים שעבדו שם - היום ובעבר. אפילו מתנות שיח"צנים שולחים מדי פעם למערכות טלוויזיה ועיתון, דרשתי מיד להחזיר לשולחים (אלא אם אלה היו פירות העונה. שהחבר'ה יאכלו, במקום שיירקב)".

גורמים ב"ידיעות אחרונות" מסרו בתגובה: "השיחה עם חברו של גל, המוזכרת בפוסט, נכנסה לכתבה. זאת בזכות הפצרות חוזרות ונשנות של כתבנו, אחרי שאותו חבר של גל סירב בתוקף שישתמשו בציטוטים מאותה שיחה.

"מעבר לכך, אנו אנו ממליצים לכל הקוראים, ובכללם לשרון גל, לקרוא את הכתבה שתתפרסם ביום שישי ב'7 לילות'. הכתבה מאוזנת ומשקפת גם את הטענות שעלו כנגד שרון גל, אבל גם ובהרחבה את עמדתו".

עוד כתבות

קלוד קוד / צילום: Shutterstock

כוננות שיא בסייבר הישראלי: האם הכלי החדש של קלוד יטרוף את הקלפים בענף

השקת כלי איתור החולשות של אנתרופיק טלטלה את השווקים והפילה את מניות הסייבר הגדולות בוול סטריט ● בזמן שהמשקיעים חוששים מאיום קיומי, בתעשייה המקומית טוענים כי הבהלה מוקדמת: "חברות הסייבר לא מוכרות לארגונים רק טכנולוגיה, הן מוכרות אחריות ואמון"

בנייה / אילוסטרציה: Shutterstock

מדד תשומות הבנייה למגורים עלה ב–0.6% בינואר, השכר ממשיך להיות המרכיב הדומיננטי

מדד תשומות הבנייה המשיך לעלות גם בחודש הראשון של 2026, אם כי בשיעור מזערי ● ללא העלייה בשכר העבודה, ירד המדד ב־0.2%

חדשות הביומד / צילומים: אינטואיטיב סרג'יקל, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הדוח שמגלה: תחום בריאות האישה מצריך שינוי גישה מהותי

דוח של UBS חושף את ההשלכות הכלכליות המשמעותיות של השקעה בבריאות האישה; חברת Scinai רוכשת את המפעל הישראלי של רציפארם השבדית; סטארגט פארמה גייסה מיליוני דולרים לקידום תרופה רדיואקטיבית; יחסי בריטניה-ישראל בתחום המחקר הרפואי מתהדקים; ואתר חדש ירכז משרות בתחום מדעי החיים ● השבוע בביומד

שדות סולאריים של דוראל בארה''ב / צילום: באדיבות דוראל

מניות האנרגיה הלוהטות של ת"א קפצו פי 3 בזכות הימור על השוק האמריקאי

חברות האנרגיה אנלייט, או.פי.סי ודוראל הוסיפו בשנה האחרונה מאות אחוזים לשוויין, על רקע פעילותן המתרחבת בארה"ב ● השלוש הפכו לחביבות המשקיעים בזכות רוח גבית לה הן זוכות מהביקוש האדיר לחשמל בארה"ב, בעיקר עבור חוות שרתים למהפכת ה–AI

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

דמרי קונה מקבוצת ריאליטי שטח בעסקת ענק: המספרים ומי השותף

מדובר בקרקע בתל אביב שבה זכתה ריאליטי רק לפני כשלושה חודשים במכרז רמ"י וכעת מוכרת אותה ב-450 מיליון שקל - כ־100 מיליון שקל יותר • על הקרקע נמצאות עדיין כ־100 משפחות המתנגדות לפינוי המתוכנן

משה מזרחי, מייסד אינמוד / צילום: איל יצהר

הדירקטוריון שאמר לא למיליארד דולר

דירקטוריון אינמוד הודיע כי אף אחת מההצעות שהוגשו לרכישת החברה אינה מתאימה ● על חברת האסתטיקה הרפואית התחרו שתי קבוצות, אחת ישראלית ואחת קוריאנית, וההצעות היו לשווי של יותר ממיליארד דולר

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ משוחח עם עיתונאים / צילום: ap, Evan Vucci

בישראל מרוצים מביטול מכסי טראמפ: "מעניק יתרון במו"מ, אין כבר טעם למהר לחתום"

גורמים בממשלה מסרו לגלובס כי פסיקת ביהמ"ש העליון בארה"ב, שפסלה את מרבית המכסים הגלובליים, משפרת משמעותית את עמדת המיקוח של ישראל במו"מ על הסכם הסחר ● בינתיים, היצואנים בארץ דווקא מביעים חשש שהיתרון היחסי של ישראל ייפגע, לאחר שטראמפ הכריז על מכס גלובלי אחיד של 15%

עורכי הדין חגית בן משה ואייל נחשון / צילום: נועה שרביט, נמרוד גליקמן

עורכי הדין חגית בן משה ואייל נחשון ימונו לשותפים מנהלים במשרד ברנע

שני השותפים צפויים להחליף בסוף השנה את עו"ד מיקי ברנע, שהקים את המשרד ב-2003, ואשר יישאר בפירמה וימונה לתפקיד היו"ר או ראש המשרד ● המהלך מצטרף למגמה של חילופי דורות בהנהלות של משרדי עורכי דין מובילים בישראל

טילי ''ספייק'' מתוצרת רפאל / צילום: דוברות רפאל

הודו רצתה ייצור מקומי, משרד הביטחון מצא פתרונות - והיצוא הביטחוני מזנק

למרות החרמות והלחצים, הוכחות היכולת בשדה הקרב מזניקות את היקפי העסקאות מול משרד ההגנה ההודי ● ראש סיב"ט יאיר קולס מסביר כיצד המודל עובר מהסכמי רכש להקמת "רגליים ייצוריות" בתוך הודו ● וגם: איך מתמודדים עם תופעת ההעתקות של פיתוחים ביטחוניים?

יקי דוניץ / צילום: ויקיפדיה

"פגיעה במפעל חיים ובמוניטין": יקי דוניץ תובע 100 מיליון שקל מקרן JTLV

חודש וחצי אחרי שחיסלה את החזקתה ביזמית הנדל"ן דוניץ, קרן ההשקעות נתבעת בידי היו"ר לשעבר, שטוען כי עמדה לו זכות סירוב ראשונה, וכי המכירה הסבה לו נזק כבד ● JTLV :"הקרן תדרוש לפצותה בגין הנזקים שייגרמו לה כתוצאה מתביעת סרק זו"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

מכסי טראמפ מכים בשווקים: צפי לירידות בוול סטריט, הביטקוין נופל

ירידות גם באירופה ● ברקע הירידות - חוסר הוודאות כתוצאה מתוכנית המכסים של טראמפ שהודיע על מכס גלובלי בגובה 15% ● הביטקוין מתחת ל-65 אלף דולר לאחר ירידה של 47% מהשיא שנרשם באוקטובר ● עליות באסיה

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

עם שווי של פי 3 מטבע: המניה שתעשה היום היסטוריה בבורסה בת"א

המשקיעים ימשיכו לעקוב אחר המתיחות הגוברת בין ארה"ב לאיראן ● השווקים מתמחרים הורדת ריבית של בנק ישראל בהסתברות של כ-50%, גם הכלכלנים חלוקים ● פאלו אלטו תצטרף היום לבורסה בת"א ● וגם: אלכס זבז'ינסקי ממיטב מעריך - "שוק המניות בישראל התייקר מדי לפי כל פרמטר" ● כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר

אילוסטרציה: איל יצהר

כתב תביעה נגד ויז'ן אנד ביונד: "פעלו תחת דפוס פעולה שיטתי של הטעיה מתמשכת והסתרת מידע מהותי"

החברה המשקיעה בנדל"ן בארה"ב, נתבעה על ידי 126 משקיעים על סכום של כ-29 מיליון שקל ● בכתב התביעה עולה טענה "לדפוס פעולה שיטתי של הטעיה מתמשכת, רשלנות והסתרת מידע מהותי" ● עוה"ד המייצג את החברה מסר כי:"טרם התקבל כתב התביעה וכאשר הוא יתקבל נוכל להתייחס, ככל שנדרש"

מטה בנק ישראל בירושלים / צילום: בר לביא

בניגוד לקונצנזוס: האנליסט שמעריך שבנק ישראל יוריד היום את הריבית

למרות הערכות כי ריבית בנק ישראל תישאר היום ללא שינוי, ישנן גם הערכות של אנליסטים בשוק הסבורים כי הריבית בכל זאת בדרך להורדה נוספת השבוע ל-3.75%

כותרות העיתונים בעולם

העסקה הסודית של איראן ורוסיה: טילים נגד מטוסים ב-500 מיליון דולר

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן תרכוש מערכות מתקדמות מרוסיה כדי לשקם את יכולות ההגנה האווירית שלה, מנהיג המעצמה העולמית שיבוא לבקר בישראל בשיא המתיחות מול איראן, ופרו-פלסטינים בגרמניה מתכננים להפגין ליד מחנה ריכוז • כותרות העיתונים בעולם 

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

תנודתיות בת"א; הבנקים עולים ב-1%, מניית משק אנרגיה מזנקת ב-5%

מדד ת"א 35 עולה ב-0.1% ● ירידות בחוזים בניו יורק, הביטקוין קורס, הדולר יורד ● בתזמון מאתגר: פאלו אלטו החלה להיסחר הבוקר בת"א ● האם בנק ישראל יוריד היום את הריבית? הכלכלנים חלוקים ● האיום החדש של אנבידיה על אינטל ● איי.בי.איי: אפסייד של 56% למניית הכשרת היישוב ● פה ושם - במיטב ובבנק אוף אמריקה אומרים: המניות בבורסת ת"א ובוול סטריט יקרות מידי

מטוס של אל על / צילום: עידו וכטל

מכה לאל על: רשות התחרות שוקלת להטיל קנס נוסף בהיקף 110 מיליון שקל

הממונה על התחרות הודיעה לאל על כי תטיל עליה עיצום בסך כ-110 מיליון שקל, בכפוף לשימוע, בנוסף לעיצומים אישיים במאות אלפי שקלים על שני נושאי משרה ● הסיבה: סירוב אל על לאפשר לארקיע גישה להאנגרים עבור תחזוקת מטוסים בתקופת המלחמה ● מדובר בקנס שני לאל על בתקופה קצרה: הקנס הקודם על "מחירים מופרזים" במלחמה עומד על 121 מיליון שקל, בכפוף לשימוע ● אל על: לא נפל כל דופי במעשי החברה

כותרות העיתונים בעולם

תרחיש האימה של טראמפ: התגובה האיראנית שעוצרת מלחמה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: תקיפה באיראן לא תהיה קלה לביצוע כמו המבצע האמריקאי בונצאולה, השאלות הפתוחות שנשארו לטראמפ, ואיך עשויה להיראות המלחמה מול איראן? • כותרות העיתונים בעולם

בנימינה גבעת עדה / צילום: דוברות המועצה

מועצת בנימינה־גבעת עדה מזהירה: "תוכנית המתאר תייצר גירעון מצטבר של עשרות מיליונים"

התוכנית מגיעה לסבב שמיעת ההתנגדויות השני - עם יותר מ־1,400 התנגדויות שהוגשו לה, ובראשן זו של המועצה: "התוכנית מכפילה את יעד האוכלוסייה, בלי מנגנון כלכלי תומך" ראש המועצה: "לא מתנגדים לצמיחה, אלא לצמיחה לא מאוזנת"

משרדי EY / צילום: Shutterstock

15 שנה אחרי קריסת אגרקסקו: נדחתה תביעת הענק נגד רואי החשבון

ביהמ"ש דחה את התביעה בגובה 150 מיליון שקל שהגישו מפרקי החברה ליצוא חקלאי שקרסה ב-2011 נגד פירמת EY ● השופט אלטוביה: "מקור ההפסדים בהתנהלותה העסקית של אגרקסקו, לא באופן הרישום החשבונאי של פריט זה או אחר" ● עורך הדין המייצג את מפרקי אגרקסקו: "כשנקבע במפורש שהדוחות הכספיים לא היו תקינים במשך שנים, הקשר הסיבתי נראה מובן מאליו"