גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

קולנוע תל-אביב ותיאטרון "האוהל" מציגים: סרט מלחמה

המגרשים של שני המוסדות המיתולוגיים בת"א, שנמכרו מיורם גלובוס לאברהם נמדר ורוני פלד ב-11 מיליון דולר, עומדים במוקד תביעה ב-23 מיליון שקל שהגיש גלובוס נגד הרוכשים בגין הפרת הסכם ■ עוד נתבע יזם הנדל"ן עו"ד יצחק חג'ג'

"קולנוע תל-אביב" ו"בית ארלוזורוב" הם שני מוסדות מיתולוגיים שפעלו בתל-אביב במשך עשרות שנים. הראשון היה בית קולנוע שנחנך ב-1957 ברחוב פינסקר, כלל 2,000 מושבים מרופדים ונחשב משך שנים לגדול ולמפואר בבתי הקולנוע בישראל. השני נבנה ב-1939 במגרש מול "קולנוע תל-אביב", ברחוב בילינסון בתכנון אריה שרון, "אדריכל הבית" של תנועת הפועלים, ושימש כאולם הבית של תיאטרון "האוהל".

במהלך 2006, לאחר שחלפו שנות התהילה של שני המוסדות העירוניים, רכשה החברה הציבורית אירו-סאט השקעות, שבשליטת אברהם נמדר ורוני פלד, מקבוצת גלובוס גרופ שבשליטת יורם גלובוס את המגרש של "קולנוע תל-אביב" תמורת 8.3 מיליון דולר ואת המגרש ממול, שעליו עמד "בית ארלוזורוב", תמורת 2.8 מיליון דולר. זאת, במטרה לבנות במקום מגדלי מגורים.

בתביעה בהיקף 23 מיליון שקל שהוגשה באחרונה לבית משפט מחוזי מרכז, טוענות החברות "ה.י.ו. אסטבלישמנט" ו"רב רון להשקעות" שבשליטת יורם גלובוס כי נמדר, פלד ועו"ד יצחק חג'ג' "רמסו ברגל גסה ותוך התנהלות חמורה ביותר, הרצופה במעשי רמייה, הטעיה, גזל וחוסר תום-לב, הוראות של הסכמי רכישת המקרקעין שנכרתו בין הצדדים".

לטענת החברות שבבעלות יורם גלובוס, הנתבעים נישלו את זכויותיה של גלובוס גרופ מרווחים, שלטענתה היא זכאית לקבל בעקבות השבחת המקרקעין במתחמים.

"רמיסת זכויות"

בתביעה, שהוגשה גם נגד עיריית תל-אביב, טוענות "ה.י.ו. אסטבלישמנט" ו"רב רון", באמצעות עו"ד יוסי כהן, כי בהסכמים לרכישת המקרקעין של "קולנוע תל-אביב" ושל "בית ארלוזורוב" נכללו סעיפים, שעניינם "השתתפות ברווחים ביחס לתב"ע משביחה", בהם נקבע כי אם יעלה בידי הצדדים לאשר תוכנית המשביחה את המקרקעין המכר בזכויות בנייה עיקריות מעל 310% - בהשוואה לזכויות הבנייה הקיימות במועד חתימת ההסכמים - אזי הצדדים יהיו שותפים שווים (50%-50%) ברווחים שיתקבלו בגין אותה השבחה עודפת.

ואולם, נטען, בסמוך לאחר כריתת הסכמי המכר, החלה חברת אירו-סאט לתכנן לבדה את הפרויקטים שבכוונתה לבנות על המקרקעין וקידמה, לבדה, מול עיריית תל-אביב וועדות התכנון והבנייה, תוכניות לניוד זכויות ממקרקעין אלה למקרקעין אחרים שבבעלותה.

במקביל להברחת הזכויות מהמקרקעין, טוענות התובעות, חתמה חברת אירו-סאט על הסכם במסגרתו היא מכרה את קולנוע תל-אביב לצד ג' - חברת אקרו-נדל"ן, ובכך למעשה סתמה את הגולל על האפשרות של יורם גלובוס לממש את הזכויות שהגיעו לו כדין, מכוחם של הסכמים חתומים.

בתביעה נכתב כי "התובעות - ובעיקר בעל מניותיהן יורם גלובוס - לא האמינו למראה עיניהן, ונדהמו שבעתיים כאשר נוכחו להבין כי חברת אירו-סאט, והנתבעים, אברהם נמדר ורוני פלד (שנחשבו לחברים אישיים של גלובוס באותה העת), אשר במועד כריתת ההסכמים הציגו את התובעות כשותפות מלאות לפוטנציאל הטמון במקרקעין, הפכו את עורם בין לילה ורמסו ברגל גסה את זכויות התובעות, להן הן זכאיות ללא עוררין על-פי ההסכמים".

"מניעים פסולים"

בתביעה צוין, בהתבסס על חוות-דעת שמאיות וכלכליות אשר צורפו לה, כי חברת אירו-סאט הניבה לעצמה, על רקע הפרת ההסכמים וקבלת טובות הנאה לעצמה בלבד, זכויות בנייה "מנוידות" בהיקף מוערך של למעלה מ-83 מיליון שקל, שחברת גלובוס גרופ טוענת לזכות במחציתם. זאת, בנוסף לפיצוי המוסכם על-פי הסכמי המכר, הוצאות ושכר-טרחת עורכי דין.

באשר לעו"ד יצחק חג'ג', בתביעה נטען כי הוא ייצג את קבוצת גלובוס גרופ בעסקאות המכר משנת 2006, והיה אמון על הוצאתם אל הפועל, אך "למרבה הצער, כשל כישלון חרוץ במילוי חובותיו, ולא רק שלא שמר והגן על זכויותיהן של התובעות, אלא אף פעל בניגוד עניינים משווע כנגדן ולטובתם של הנתבעים או מי מהם, תוך שהוא מתנהל ברשלנות, בניגוד לנורמות הסטטוטוריות החלות עליו, ותוך שהוא גורף לכיסו רווחים אישיים מתוך מניעים זרים ופסולים", כלשון התביעה.

בתביעה נטען כי חג'ג' פעל בניגוד עניינים לחובתו, בפרט כאשר ייצג את חברת אירו-סאט במכירת מקרקעי קולנוע תל-אביב לחברת אקרו-נדל"ן.

עוד נטען כי חג'ג' מייצג כיום את חברת אקרו-נדל"ן כלפי קבוצת הרוכשים שרכשה יחידות דיור הצפויות להיבנות על מקרקעי קולנוע תל-אביב, ועל כן הוא אמור להפיק, בחטא, רווחים כספיים עצומים ממכירת אותן הדירות לידי כל אחד מיחידי קבוצת הרוכשים.

חג'ג' הוא עורך דין ותיק ויזם נדל"ן שהקים עם אחיו, עידו, ב-2003 את קבוצת חג'ג', שהינה קבוצת נדל"ן ציבורית המתמחה בייזום, ניהול ושיווק פרויקטים. הקבוצה היא אחת מ-4 קבוצות הנדל"ן המובילות במשק, ועד כה הובילה יותר מ-40 פרויקטים מצליחים ובהם אלפי יחידות דיור.

בנוגע לעיריית תל-אביב נטען כי זו "עצמה את עיניה כלפי זכויותיו של יורם גלובוס ולמעשה סיכלה את ההסכמים בינו ובין חברת אירו-סאט, בכך שחרף העובדה כי דבר קיומם של הסכמי המכר הובא לידיעתה, היא לא טרחה לשתף את יורם גלובוס בהליכים שהתנהלו בנוגע למקרקעין, ואישרה החלטות שהיטיבו עם חברת אירו-סאט בנוגע למקרקעין אחרים שבבעלותה על חשבונו של מר גלובוס".

עוד כתבות

עמיקם בן צבי, יו''ר דירקטוריון אל על / צילום: דוברות אל על

יו"ר דירקטוריון אל על נחקר בחשד למעורבות בפרשת שחיתות בנתיבות

משטרת ישראל אישרה כי עמיקם בן צבי, יו"ר דירקטוריון אל על, נחקר בחשד למעורבות בפרשה בתחום טוהר המידות שבה נחקר גם ראש העיר נתיבות, יחיאל זוהר ● בא כוחו של בן צבי, עו"ד נתי שמחוני: "מר בן צבי מכבד את רשויות אכיפת החוק, משתף פעולה באופן מלא והוא סמוך ובטוח כי בסופה של הבדיקה יוברר שלא דבק כל רבב בהתנהלותו"

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

מה מקור המילה דרדלה ואיזו מערכת הגנה אווירית של ישראל העליונה ביותר?

באיזה שנה הוקם סניף מקדונלד'ס הכשר הראשון, לאיזו מדינה הגבול הארוך ביותר עם צרפת ולמה שחקן ה-NBA החטיא השבוע זריקת עונשין בכוונה? • הטריוויה השבועית

אירוע חציית הביטקוין / צילום: Shutterstock

פעם בארבע שנים: כל מה שכדאי לדעת על האירוע הגדול של הביטקוין

אירוע חציית הביטקוין שמתרחש אחת לארבע שנים צפוי לצאת לדרך היום בשעות הערב (שעון ישראל) ● בפעמים הקודמות זה הוביל לקפיצה גדולה בערכו של המטבע, אך בשוק לא תמימי דעים שזה יקרה גם הפעם ● מה קורה בפועל ולמה הוא כה דרמטי עברו משקיעים הקריפטו?

מיכאל כגן / צילום: כדיה לוי

הדרך של מיכאל כגן ממשרד ישן ביקנעם לצמרת החברה הלוהטת בעולם

מיכאל כגן, סמנכ"ל טכנולוגיות עולמי באנבידיה, סיכם 25 שנה במלאנוקס עד שהחברה נמכרה לענקית השבבים ● "מצד אחד, רצינו לבנות חברה ישראלית, אך מצד שני הבאנו לארץ השפעה בינלאומית" ● בראיון בלעדי לגלובס, הוא מדבר על תחילת דרכו במלאנוקס, מתייחס לחשש מהיעדר תחרות בשוק שבבי ה־AI ונותן טיפ ליזמים צעירים בישראל: "אל תהיו כבולים לעבר"

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

נאסד"ק ננעל בירידות יום שישי ברציפות; מניית אנבידיה צנחה ב-10%

ה-S&P 500 רשם את השבוע השישי ברציפות של ירידות - ברצף ההפסדים הארוך ביותר שלו מזה למעלה משנה, הנאסד"ק סגר יום שישי ברציפות של ירידות לראשונה מאז אוקטובר 2022 ● הדיווחים על תקיפה ישראלית באיראן שלחו את בורסות אסיה לירידות: הניקיי ננעל בירידה של כ-2.5% ושנזן ננעל בירידה של אחוז ● הזינוק במחירי הנפט התמתן ● בורסות אירופה ננעלו במגמה מעורבת

שכונת עומרים באופקים. 45 דירות בפרויקט של בראל־סלעית בשכונה נמכרו מאז ה־7 באוקטובר / הדמיה: אול אין

הנתונים מגלים שהמסר ברור: התותחים לא עוצרים את המרוץ לדירה

אלפים ממשיכים להאמין בהשקעה בארבעה קירות שעומדים במוקד העימות והסכנה הכי גדולים כרגע במזרח התיכון, ומאות עסקאות נרשמו גם על הגבול עם עזה, בשדרות ובאופקים ● סיבות כלכליות יש, אך יותר מכל, החלום הנדל"ני של עם ישראל עדיין בועט

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' וראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: Reuters, RONEN ZVULUN

לא רק בגלל איראן: S&P קנסו את ישראל גם על סימני השאלה בתקציב הביטחון

אם עד לפני התקיפה האיראנית על ישראל עוד הייתה תקווה מסוימת במדינה שהדירוג הגבוה יישמר, זו התמוססה בשבוע האחרון עם התרחבות מפת האיומים ● אלא שלא רק האיומים על ישראל נלקחו בחשבון בהורדת הדירוג ● מה נכתב בין השורות של הודעת S&P והאם ישראל עומדת בפני סכנה של הורדה נוספת?

רחפן של Spear UAV / צילום: Spear UAV

"בעל 4 להבים מתוצרת ישראל": הרחפן שיכול לתקוף גם באספהאן

אחת מהאפשרויות שעלו היום, היא שישראל תקפה באיראן באמצעות חימוש משוטט של הסטארט-אפ התל אביבי "ספיר" (Spear UAV) - נשק בו היא משתמשת בזירות השונות של מלחמת "חרבות ברזל" ● כך משמש החימוש בעל יכולות AI את ישראל במלחמה

אסמעיל הנייה, ראש הלשכה המדינית של חמאס / צילום: Reuters

דיווח בארה״ב: הנהגת חמאס שוקלת לעזוב את קטאר לטובת המדינה הזו

על פי הוול סטריט ג׳ורנל ברקע המו״מ השברירי לעסקת חטופים והלחץ שמופעל עליהם, בכירים בהנהגה המדינית של חמאס פנו לשתי מדינות באזור ובהן עומאן

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה ננעלה בעליות חדות אבל ירדה ב-1.1% בסיכום שבועי; מדד הבנקים זינק ב-1.8%

ת"א 35 עלה ב-1.3% ● סיכום השבוע: מדדי ת"א-35 ות"א-90 ירדו בכ- 1.1% ובכ-0.6%, בהתאמה, ירידות שערים אפיינו את מרבית המדדים הענפיים, בראשם מדד ת"א-ביומד שירד השבוע בכ-7.6% ● ב-2 במאי יתווספו למדד ת"א-35 מניות פתאל ושופרסל, יגרעו קבוצת אשטרום ושיכון ובינוי ● תשואת האג"ח הממשלתי ל-10 שנים עלתה השבוע בכ-0.1% והגיעה לכ- 4.8% בסוף השבוע

פרויקט מתחם אילת של אאורה ברמת השרון / הדמיה: 3dvision ltd טרי די ויז'ן בע''מ

פינוי בינוי: אאורה שילמה היטל חריג עבור הדיירים לעיריית רמת השרון והם נדרשים להחזיר לה את הכסף

פרויקט הפינוי בינוי של אאורה במתחם אילת בשכונת מורשה, נבנה בשני שלבים ויכלול בסופו של דבר 687 יח"ד בשישה מגדלים עם שטחי מסחר ● כדי לא לעכב את הפרויקט וקבלת היתר הבנייה, החברה שילמה לפני כארבע שנים את התשלום וכעת מבקשת את הכסף ששולם בחזרה מהדיירים

שכונת בית וגן ירושלים / צילום: אוריה תדמור

לא תמיד ניתן להגיע לחלוקה שוויונית בפרויקט תמ"א 38

כל תכנון פרויקט מסוג תמ"א 38 כולל אילוצים תכנוניים, אולם בפרויקטים מסוג חיזוק ועיבוי, האילוצים התכנוניים רבים, שכן הבינוי נעשה על גבי הבניין הקיים, על מגבלותיו ● כך דחתה ועדת הערר המחוזית בירושלים התנגדות של שני דיירים לתכנון של פרויקט

איל וולדמן / צילום: פרטי

איל וולדמן מגלה: "עברו עליי ימים כואבים וקשים מאוד"

"אני כל הזמן חושב מה דניאל הייתה עושה, איך זה היה אם היא הייתה פה עכשיו", מספר איל וולדמן על בתו דניאל שנרצחה בנובה. מאיפה הוא שואב כוח? ● פרויקט מיוחד 

משפחות חטופים חוסמות את כביש 1 בדרך לירושלים

משפחות חטופים חסמו את כביש 1: "כל חטוף חייב לשוב"

שרי החוץ של מדינות ה-G7: נמשיך לפעול למניעת הסלמה של הסכסוך בין ישראל לאיראן • הקרמלין: "קוראים לצדדים להפגין איפוק" • דיווח: ביידן שוקל לשלוח סיוע ביטחוני בסך מיליארד דולר לישראל • בפעילות סמוך לטול-כרם: ארבעה לוחמים נפצעו בינוני וקל, מפקד גדוד טולכרם של גא"פ חוסל • עדכונים בולטים 

שאריות של טיל בליסטי שאיראן שיגרה לעבר ישראל / צילום: Reuters, Amir Cohen

בהשראת רוסיה: גילויים חדשים על התקיפה האיראנית וההצלחה הישראלית

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● התקיפה של איראן תוכננה באופן ששיחזר במובנים רבים כמה מן התקיפות הרוסיות הגדולות באוקראינה, וכללו תחילה נחיל כטב"מים שנועדו להציף את ההגנה האווירית ● החולשה של היכולת הצבאית הקונבנציונלית של איראן עלולה להוביל את מקבלי ההחלטות באיראן לאופציה הגרעינית

עילית רז, טרבור מילטון ואליזבת הולמס / צילומים: AP - Lawrence Neumeister, Jeff Chiu, Brittainy Newman, איל יצהר

תעשיית הטק מגייסת את הבינה המלאכותית למאבק בהונאות משקיעים

בשנים החולפות נרשמו מקרי הונאה רבים בהייטק, בהם יזמים גייסו כספים ממשקיעים, ללא בדיקת נאותות מספקת ● במטרה לצמצם את ההונאות הבאות, חברות רותמות כיום כלי בינה מלאכותית לשלל אוטמציות בהתנהלות החברה ● במקביל, גורמים בענף חוששים מההשלכות

לקסוס LBX / צילום: יח''צ

ב-200 אלף שקל תקבלו רכב עם סטטוס יוקרתי. ומה לגבי הביצועים?

לקרוס–אובר הקומפקטי ביותר שהשיקה לקסוס יש עיצוב אטרקטיבי ומוניטין יוקרתי. השאלה אם מיתוג הפרימיום יחפה על הפשרות בשימושיות

פס ייצור החרפנים של XTEND / צילום: כדיה לוי

שורות הצבא התמלאו ברחפנים וברובוטים ואלה המרוויחים הגדולים

שורות צה"ל התמלאו במהלך המלחמה ברחפנים וברובוטים מתוצרת סטארט־אפים ישראליים קטנים, שעד כה נדחקו מהתחום הביטחוני על ידי השחקניות הגדולות ● כעת, משקיעים פרטיים שבעבר נרתעו מהרגולציה הכבדה ומהיקף האקזיטים הנמוך, מגלים עניין בטכנולוגיה צבאית

מסורק תת קרקעי ועד רחפנים: הכירו את 10 הסטארט-אפים המבטיחים לשנת 2024

גלובס בוחר את הסטארט-אפים המבטיחים של ישראל השנה ה-18 ברציפות: חברות הייטק הצומחות והמסקרנות ביותר, אלה שמייצרות אימפקט על תעשיות וצרכנים רבים, ונמצאות על המסלול הבטוח להנפקה ● הרשימה מתבססת על בחירות של קרוב ל-70 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בהייטק הישראלי ● החשיפה המלאה

דיקלה כהן שיינפלד, ראשת הסגל של נשיא המדינה / צילום: קובי גדעון, לע''מ

מהילדות בבית שמש והלימודים בפנימייה דתית, לפגישות עם הנשיא ביידן

אחרי אחד הנאומים של יצחק הרצוג, אי שם ב־2010, ניגשה אליו דיקלה כהן שיינפלד  וביקשה להתנדב אצלו ● גם היא לא האמינה ששנים אחר כך היא תקבל שיחת טלפון שתהפוך אותה לראשת הסגל של נשיא המדינה:"ברגעים היסטוריים, אני שואלת את עצמי איך הצלחתי להגיע לזה. בפעם הראשונה שלי בבית הלבן, הייתי צריכה לסגור פה פעור"